גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

מפולת בניו יורק: הדאו ג'ונס צנח 10% ביום הגרוע ביותר מאז מרץ 1987

בארה"ב, הפד השיק תמיכה של 1.5 טריליון דולר לשוק הריפו ● באירופה, ה-ECB הותיר את הריבית ללא שינוי אך הרחיב ב-120 מיליארד אירו את תוכנית ההקלה הכמותית ● הבורסה בקנדה רושמת את היום הגרוע מאז 1940 ● בורסות אירופה סגרו את יום המסחר הגרוע מעולם

סוחר מיואש בבורסת וול סטריט על רקע הירידות החדות / צילום: Associated Press
סוחר מיואש בבורסת וול סטריט על רקע הירידות החדות / צילום: Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

בורסות וול סטריט ננעלו בירידות חדות בעוד מפלס הפחד (VIX ) זינק לרמות שלא נראו מאז הסאבפריים. מניית בואינג לבדה גרעה 1,975 נקודות ממדד דאו ג'ונס שצלל ב-10% ובכך רשם את היום הגרוע ביותר מאז מרץ 1987.

מדד הנאסד"ק צלל ב-9.4% ומדד S&P 500 נפל ב-9.9%. בכך הצטרפו שני מדדי המניות לדאו ג'ונס בכך שהשלימו נפילה של 20% מהשיא, ומה שמסמן את סופו של השוק השורי הארוך בהיסטוריה. 

מדד הפחד זינק ב-39.44% מעל לרמה של 75 נקודות - הרמה הגבוהה ביותר מאז המשבר הפיננסי של 2008.

מחיר הנפט נפל בכ-6% ל-31 דולרים. הזהב צנח ב-4.4% ל-1,568 דולרים לאונקייה.

האירו מאבד 0.5% מול הדולר ל-1.12 דולרים. הדולר אינדקס קופץ ב-1% מול סך המטבעות.

21:30

המסחר בוול סטריט מתנהל תחת לחץ שלא פוסק למרות ההכרזה של הפד לספק נזילות של 1.5 טריליון דולר לשוק הריפו. הדאו ג'ונס צולל בכ-9%, הנאסד"ק ב-7.5% ומדד S&P 500 נופל ב-7.8%. מדד הפחד (VIX) מזנק בכ-35% לרמה של יותר מ-73 נקודת - רמה שלא נראתה מאז משבר הסאבפריים, ומה שמשקף את הלחץ בקרב המשקיעים.

מניותיהן של חברות התעופה מתרסקות בהמשך להפסקת הטיסות מאירופה לארה"ב, כפי שהחליט מוקדם יותר היום הנשיא טראמפ. מניית אמריקן אייליינס מתרסקת ב-10%, דלתא נופלת בעוד 16.5%.

20:00

המסחר בניו יורק מתנהל בירידות חדות בצל חשש מהתפשטות מגיפת הקורונה. מדד הדאו ג'ונס נופל ב-7.6%, הנאסד"ק צונח ב-6.6%, ומדד הפחד (VIX) מזנק ב-20% ונושק ל-65 נקודות.

הפד צפוי להזרים 1.5 טריליון דולר לשווקים ביומיים הקרובים על מנת לתמוך בשוק ההלוואות לטווח קצר.

אמריקן איירליינס  צוללת בעוד 9%, אפל  נופלת ב-7.5%, פייסבוק  נופלת ב-6.2%, אוטודיפו נופלת ב-10%, סיסקו מערכות  מאבדת 8%, אמזון  צונחת ב-6.7% וצ'ק פוינט  הישראלית מתרסקת ב-10%.

18:36

בורסות אירופה סגרו את יום המסחר הגרוע מעולם. מדד IBEX הספרדי צלל ב-13%, מדד פוסטי נפל ב-9.8%, הדאקס הגרמני והקאק הצרפתי נפו ב-11.4% כל אחת.

מוקדם יותר היום הנשיא טראמפ סגר את השמים לכניסת מטוסים מאירופה, אך החריג את בריטניה תחת הטענה כי הבריטים מתמודדים היטב עם התפשטות הקורונה.

הבנק המרכזי האירופי הותיר את הריבית מוקדם יותר היום, אך השית תמיכה לשווקים.

בוול סטריט התמתן הלחץ ולאחר נפילות של 9.5%, מדד דאו ג'ונס צונח ב-4% 'בלבד'. מדד הנאסד"ק מאבד 4.4% ומדד S&P 500 יורד ב-4.2%. מדד הפחד מזנק ב-13%.

הפד צפוי להזרים לשוק הריפו עוד תמיכה בשתי מנות של 500 מיליארד דולר בשלושה חודשים, כך דווח הערב.

חברת הטכנולוגיה הישראלית סופרקום  קופצת בנאסד"ק בניגוד למגמה לאחר שדיווחה שהטכנולוגיות שלה יכולות להתאים לניטור בני אדם במסגרת המאבק בהתפשטות הקורונה.

18:15

נמשכת המפולת בוול סטריט. מדד דאו ג'ונס צולל ב-9.5% ומתקרב ליום הגרוע מאז 1987. מדד הפחד מזנק 26% ל-68 נקודות. 

באירופה הדאקס והקאק מתרסקים ב-12%, מדריד ובלגיה נופלות ב-14%.

16:39

בורסת לונדון צוללת ב-9.5% ובכך רושמת את היום הגרוע מאז 1987. מדד הקאק צונח בכ-10% והדאקס נופל ב-9.45%.

המסחר בקנדה הופסק, ומיד לאחר מכן הבורסה צללה ביום הגרוע ביותר מאז 1940.

15:57

חודש המסחר בניו יורק לאחר הפעלת מנתק הזרם. המדדים המובילים צונחים בעד 8.5%, בהובלת מדד דאו ג'ונס שמוחק 2,000 נקודות מערכו. מדד הפחד (VIX) מזנק ב-30%

15:40

נפילה חדה של כ-7% במדד S&P 500 בפתיחת המסחר הביאה להפעלת מנגנון עצירת המסחר בוול סטריט. 

15:35

נפילות שערים חדות בפתיחת המסחר בוול סטריט. 

14:50

הבנק האירופי המרכזי החליט שלא לקצץ בשיעורי הריבית, למרות ציפיות השוק להפחתה על רקע מגפת הקורונה. הבנק הודיע על צעדים לתמיכה בהלוואות הבנקים, והרחיב את תוכנית ההקלה הכמותית (QE) שלו ב-120 מיליארד אירו.

נשיאת ה-ECB, כריסטין לגארד, אמרה מוקדם יותר החודש כי הבנק "מוכן לנקוט צעדים הולמים ומכווני מטרה" כדי להתמודד עם ההשפעות הכלכליות מהווירוס.

חברת השיט פרינסס קרוז של קרניבל הודיעה כי היא מפסיקה את פעילותה למשך 60 יום.

בבורסות אירופה נמשכות הירידות החזקות ומדדי סטוקס 600 וקאק בפריז נחתכים ביותר מ-7.5%. בגרמניה נרשמת ירידה של יותר מ-7%.    

13:15

המדדים בניו יורק הגיעו לזמן קצר בפעם השנייה השבוע במסחר בחוזים העתידיים לנקודת "הפסקת מסחר", ולאחר מכן חזרו מעט למעלה. החוזים על המדדים המובילים יורדים בכ-5% ומדד דאו ג'ונס מאבד 1,200 נקודות.

המדדים המובילים באירופה מאבדים כ-5%, בהובלת מניות חברות התעופה שנחתכות בכ-10%. 

המשקיעים מצפים להודעת הבנק האירופי המרכזי היום על מדיניות הריבית ועל צעדי תמריצים להתמודדות עם ההשפעות הכלכליות של הקורונה. 

10:55

שוקי אירופה צוללים עמוק בתגובה להחלטת טראמפ על ביטול על הטיסות מהיבשת לארה"ב. מדד סטוקס נחתך ב-כ-7%, עם צלילה של כ-10% במגזר הנסיעות והפנאי. האיסור של טראמפ ייכנס לתוקף ממחר (ו') בלילה, ויחול על 26 מדינות אירופיות.

10:00

ירידות שערים חדות במדדים באירופה בפתיחת המסחר. מדד סטוקס צולל 4%.

איטליה מהדקת את הסגר בתגובה לעלייה חדה במספר מקרי המוות כתוצאה מהווירוס, והורתה על סגירתם של על השירותים והעסקים הבלתי חיוניים. ראש הממשלה מסר כי רק סופרמרקטים ובתי מרקחת יישארו פתוחים. המגבלות באות על רקע זינוק של 30% אתמול במספר מקרי המוות במדינה, ליותר מ-800, הזינוק היומי הגדול ביותר מאז תחילת התפשטות הווירוס. איטליה כבר נמצאת תחת מגבלות על עסקים ותנועת אזרחים עד 3 באפריל.

בארה"ב נרשמת ירידה של קרוב ל-5% בחוזים העתידיים על מדד דאו ג'ונס. 

09:00

הנפילות בשוקי המזרח: בורסת אוסטרליה ננעלה בירידה של כ-7.4%, בורסת שנחאי איבדה 1.5% טוקיו ננעלה בירידה של 4.4% במדד ניקיי. מדד הנג סנג בהונג קונג יורד לקראת הסגירה ב-3.6%, ובשנזן נרשמות ירידות של 2.2% במדדים. מדד קוספי בקוריאה הדרומית ננעל ברמה של 3.9%.

נמשכות הירידות החדות המחיר הנפט והוא מאבד כ-4%. 

בארה"ב נרשמות ירידות חדות בחוזי המסחר לאחר שנאום טראמפ אמש לא הצליח להרגיע את החששות מפני אפשרות של האטה כלכלית בגלל הקורונה. הירידות באות לאחר שמדד דאו ג'ונס סיים תקופה היסטורית של 11 שנות שוק שורי לאחר שנסגר בטריטוריה דובית. החוזים העתידיים על המדד צונחים ביותר מ-1,000 נקודות ומצביעים על ירידה של כ-970 נקודות בפתיחה. 

07:00

נפילות חדות באסיה היום (ה') לאחר שמדד דאו ג'ונס צלל אמש בניו יורק לטריטוריה של שוק דובי, לאחר שארגון הבריאות העולמי (WHO) הכריז על התפרצות הקורונה כעל מגפה עולמית. 

מדד ניקיי בטוקיו יורד 3.3%. הין היפני, שנתפס כחוף מבטחים, נסחר ברמה של 104.18 ין לדולר, לאחר שכבר התחזק קודם לכן ל-103.08 ין לדולר. 

נפילות חדות של כ-5% נרשמות במחיר הנפט.

מדד קוספי בקוריאה הדרומית צולל אף הוא, ב-3.1%.

באוסטרליה נחתך מדד S&P/ASX 200 ב-5.5%, ואילו בהונג קונג נרשמות צניחות של 3.8% במדד הנג סנג.

בבורסת שנחאי נרשמות ירידות של 1.3%, ובשנזן של קרוב ל-2%.

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, נשא נאום אמש, ובו  הודיע על צעדים להתמודדות התפשטות וירוס הקורונה. הצעדים כוללים איסור על נסיעות מאירופה לארה"ב למשך 30 יום. טראמפ גם הודיע כי יבקש מהקונגרס לאפשר בחוק לספק הקלות מס, לרבות מצעדים אחרים לטובת קבוצות שנפגעות מהווירוס.

טראמפ נשא את הנאום לאחר הכרזה מצד ארגון הבריאות העולמי על הווירוס כמגפה. "אנו מודאגים עמוקות גם מהרמות המדאיגות של ההתפשטות ומחומרתה, ומהרמות המדאיגות של חוסר התגובה", אמר ראש ה-WHO. "צילצלנו בפעמון האזעקה חזק וברור". 

אמש ננעלו בורסות וול סטריט בירידות חדות בצל ההכרה בווירוס כמגפה עולמית. מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 נכנסו לטריטוריה דובית - כלומר, השלימו נפילה של 20% מהשיא, והפד יצא בהודעה מיד לאחר מכן כי יספק תמיכה לשווקים.

בסופו של יום המסחר מדד דאו הדאו ג'ונס צלל בכ-5.8%, הנאסד"ק ו-S&P 500 נפלו ב-4.7% ו-4.9% בהתאמה. מדד הפחד (VIX) זינק ביותר מ-13%.

הפד הבטיח אמש להזרים עשרות מיליארדי דולרים נוספים למערכת הפיננסית בתקווה להקל על וול סטריט מלחצי נגיף הקורונה. ההכרזה, שניתנה דקות לאחר שהדאו צלל לטריטוריה דובית, מסמנת את נכונותו של הפד לתמוך בשווקים הפיננסיים שמחפשים תחתית.

בהתערבות השלישית רק השבוע, נמסר אמש כי הפד יזרים לפחות 175 מיליארד דולר נוספים לשוק הריפו (REPO), בנוסף ל-150 מיליארד דולר שהוזרמו ביום שני ולפחות 100 מיליארד דולר לפני כן. הגורמים למצוקת נזילות בשוק הריפו הוגדרו תחילה כטכניים ולא כשל מערכתי. 

שוק הריפו הוא אפיק מימון קצר מועד המבוסס על הסכמי רכישה חוזרת בין שני צדדים. הסכם רכש חוזר, או ריפו, הוא הלוואה לטווח קצר. הבנקים, קרנות הגידור וחברות המסחר סוחרים במזומן תמורת אג"ח ממשלתיות לטווח קצר, כגון שטרות האוצר של ארה"ב. עסקאות ריפו נעשות בדרך-כלל למשך לילה (Overnight), אבל הן יכולות להישאר פתוחות במשך שבועות. הסוג הנפוץ ביותר של ריפו הוא הסכם צד שלישי שבו בנקים המסחריים הגדולים פועלים כמתווכים בין גופים פיננסיים אחרים כמו קרנות גידור וקרנות הפועלות בשוק הכספים.

עוד כתבות

לראות מעבר לטרנד: כנס ההשקעות יוצא לדרך

כנס "לראות מעבר לטרנד", שנערך היום, מתמקד במגמות הפיננסיות שמעצבות את עולם ההשקעות לאורך זמן • הכנס ייפתח בשיחה מיוחדת בין יאיר לוינשטיין, בעלים ומנכ"ל אלטשולר שחם פיננסים, ואסף בנאי, מייסד ובעלים קבוצת הפיננסים פרופיט ● בנוסף, הכנס יארח רגולטורים פיננסיים, מובילים בקהילת שוק ההון ומנהלים בכירים

ירושלים. מה צפוי בשנת 2050? / צילום: Shutterstock

נתוני האוצר חושפים את העיר שבה משקיעי הנדל"ן הפסידו פחות

רק 27% מהמשקיעים בירושלים שמכרו דירה תוך 5 שנים רשמו הפסד ריאלי, לעומת 47.5% בממוצע הארצי ● 63% ממכירות המשקיעים בבירה ב-2025 היו של דירות שהוחזקו מעל 20 שנה - השיעור הגבוה בארץ ● באוצר מצביעים על אופק השקעה שונה - בעוד בדרום ממהרים לממש קצר כדי לקטוע הפסדים, בירושלים המשקיעים מעדיפים להמתין

המנוח נישל את הבנות, אבל לא חתם על הצוואה. מה קבע ביהמ"ש?

בעלי דירה שהפכו מקלט, חדר הסקה וגינה לשטח פרטי חויבו לפנותם, למרות השקעתם הכספית ● בית המשפט קבע כי הודעה במייל אינה מספיקה למימוש אופציה על מגרש באילת ● וגם: נדחתה בקשה לקיום צוואה שנועדה להדיר שש בנות מהירושה ● 3 פסקי דין בשבוע

דיוויד קוסטמן, גילון בק ושלומי בן-חיים / צילום: נועם גלאי, תמר מצפי, ג'ייפרוג

בזמן שוול סטריט ניסתה להתאושש ממפולת, המניה הישראלית הזו זינקה ב־35% ביום אחד

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● ג'יי פרוג עקפה את התחזיות, זינקה ב-35% וטיפסה לשווי של 12.5 מיליארד דולר ● סנסטאר רשמה רבעון שיא שהטיס את המניה ב-47% והוציא אותה מהשפל ● וגם: המניה הישראלית ש צללה בכשליש לשפל כל הזמנים בעקבות הפסד ענק של 325 מיליון דולר

רובע שדה דב, תל אביב / צילום: גיא יחיאלי

רמ"י עדכנה את בית המשפט: חריגות זיהום נמצאו באחד המגרשים בגוש הגדול בשדה דב

רמ"י עדכנה כי באחד מארבעת המגרשים שנבדקו אותרו כימיקלים נצחיים (PFAS) מעל ערכי הסף ● בשלושת המגרשים האחרים לא נמצאו חריגות, ותוצאות היתר יתקבלו בתוך 30 יום ● כ-1,700 בעלי זכויות בגוש הגדול ממתינים להשלמת הבדיקות, בצל החשש מפגיעה בשווי הקרקעות ומעיכוב בבנייה

אייל ברקוביץ' / צילום: צילום מסך מתוך 'מוריה וברקו', רשת 13

"הדברים אינם מקובלים": אייל ברקוביץ' הושעה משידורי חדשות 13

חדשות 13 השעו את אייל ברקוביץ' משידור בעקבות התבטאויות שעוררו סערה ציבורית וטענות לגזענות ● ההחלטה התקבלה לאחר שיחת הבהרה ובעקבות ביקורת ולחץ ברשתות החברתיות ● לגלובס נודע כי ההשעיה צפויה להימשך ימים בודדים

הילה ויסברג בשיחה עם פרופ' אודי ניסן / עיבוד: פרטי

החוקר שחוזה: כך ייראה שבוע העבודה בעידן ה-AI

שיחה עם: פרופ' אודי ניסן מהאוניברסיטה העברית, לשעבר ראש אגף התקציבים באוצר ● על גודל הפער בתשלום למדינה בין חרדים ללא-חרדים, האדישות בציבור ליוקר המחיה והתחזית לקיצור שבוע העבודה - בגלל ה-AI

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: Nasdaq, Inc

אמנון שעשוע מעמיד למכירה את הבנק הדיגיטלי one zero

המיליארדר ומייסד מובילאיי עשוי למכור את חלקו בבנק שהקים במטרה לחולל מהפכה בשוק הבנקאות הישראלי • המהלך מגיע לאחר שורה של מהמורות בעסקים אחרים שהקים, בהם אורקם ו-AI21 ● ככל הידוע המגעים עדיין לא הבשילו לכדי עסקה מחייבת

גברים חרדים.  תמונה מורכבת של שינויים איטיים, צמיחה בתחומים ספציפיים ופערי שכר / צילום: Reuters, Milo Hess

"את המבוגרים כבר פספסנו. רצינו לראות אם יש שינוי אצל הצעירים - והמסקנה קשה"

שיעור התעסוקה של הנשים החרדיות כבר הגיע ל־82%, אבל אצל הגברים ההתקדמות מתונה, ופערי השכר מוסיפים להתרחב ● מחקר חדש של מכון אהרן בוחן מדוע מיליארדי השקלים שהושקעו בשילוב ובהשכלה עדיין לא הביאו לשינוי המיוחל ● איציק קרומבי, מעורכי המחקר: "בקצב הזה נגיע לתל"ג של בנגלדש"

לנה קרופאלניק, יניב פגוט, רו''ח ועו''ד מתן פסטרנק, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

"השקעה לטווח ארוך לא הופכת השקעה ריכוזית למפוזרת": האזהרה של הבכירה מבנק ישראל

האם מהפכת ה-AI מסכנת את תיק ההשקעות שלכם, גם כשאתם בטוחים שהוא מפוזר? ● בכנס "לראות מעבר לטרנד", בכירי שוק ההון דיברו על הסכנות שמביא איתו הטרנד הטכנולוגי וחשפו מדוע דווקא כעת משפיענים תופסים את מקומם של יועצי השקעות מקצועיים ● "אנחנו מוסיפים אפיקים שונים שנשלטים ע"י אותו סיכון", מזהירה מנהלת מחלקת הניהול של קרן העושר

נתב''ג / צילום: Shutterstock

רשות המסים שולפת הצעה למס חדש. על טיסות

רשות המסים גיבשה המלצה למיסוי כל טיסה יוצאת מישראל לקראת חוק התקציב 2027 ● ברשות מעריכים כי הכנסות המדינה מגביית המס יגיעו לכ-1.1 מיליארד שקל בשנה ● תוספת המחיר לנוסע תתחיל ב-12 שקל ועשויה להגיע עד 274 שקל לכרטיס טיסה

טלטלה בשווקים | אילוסטרציה: Shutterstock

נפגעי הטלטלה בשווקים: ההפסדים, הפיטורים והחשש שהגרוע עוד לפנינו

אחרי שנים של תשואות מרשימות, גרג קופי רשם את החודש הגרוע בתולדות הקרן שלו • בקרן אחרת נמחקה תשואה של 44% והפכה להפסד, ובענף כולו מתרבים הפיטורים • מנהלי ההשקעות מגלים שהשוק כבר לא סולח על טעויות: "שרדתי, בינתיים"

הפגנת חוסכי סלייס מחוץ לביהמ''ש / צילום: עמירם גיל

פרשת סלייס: חקירת המשטרה תקועה, אלפי חוסכים מחכים לכספים שהעבירו

במסגרת הפרשה שנחשפה בשנת 2023, נוידו קופות גמל מסלייס בהיקף מיליארד שקל לקרנות זרות, ואלפי ישראלים איבדו את כספי החיסכון ● ביהמ"ש קבע כי הפרשה לא זוכה להתייחסות מספקת מצד גורמי אכיפת החוק ● גלובס חזר לנפגעי הפרשה ובדק מה עשו הרשויות עד היום

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ על רקע מצר הורמוז / צילום: ap, Alex Brandon

מה הסיכוי לחידוש המלחמה? אלה ההערכות העדכניות בשוק

למרות הניצחון של הדמוקרטים בבחירות האמצע חברות מחקר מעריכות כי הסיכון לחידוש הלחימה נותר גבוה • ברקע: תקיפות נוספות באזור והמשך ההיערכות הצבאית האמריקאית • מומחים מזהירים כי מחיר הנפט עלול לזנק ל-130 דולר לחבית

בייננס / צילום: Shutterstock

אחרי פריצת המיליארדים: סמנכ"ל הכספים של בייננס מתפטר

קייזר נג, סמנכ"ל הכספים של בורסת הקריפטו הגדולה בעולם, יעזוב את תפקידו לאחר יותר מחמש שנים בחברה ● העזיבה מגיעה כשבוע לאחר מתקפת הסייבר הגדולה בתולדות ענף הקריפטו, שבמהלכה נגנבו מטבעות דיגיטליים בשווי 6.3 מיליארד דולר

תומר רבא''ד, יו''ר קבוצת בזק / צילום: כדיה לוי

תומר ראב"ד: "יש פה כלכלה שקשה מאוד לנצח. לישראל אין הרבה מתחרות"

"ישראל היא כלכלה די ייחודית, שוק מפותח אבל עם לא מעט מאפיינים של שוק מתפתח", אמר תומר ראב"ד בכנס "לראות מעבר לטרנד" ● "יש משקיעים זרים מתוחכמים שראינו נכנסים לבורסה ולא היו פה לפני עשור: בלקרוק, פידליטי - הם רואים מבעד לטרנד. בסוף לישראל אין הרבה מתחרות" ● על שוק הסלולר: "שוק חבוט, בעייתי, שעבר המון רפורמות"

מוג'תבא ח'אמנאי, המנהיג העליון של איראן ודונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: AP

המצור על איראן מתרחב: המהלך החדש של צבא ארה"ב

ארה"ב מגבירה את הלחץ על איראן ומקימה כוח משימה שיסכל העברות נשק וטכנולוגיות  ● דיווח בגרדיאן: קטאר מקדמת מתווה לסיום הלחימה בין ארה"ב לאיראן ● מאחורי הקלעים: ואנס פועל להשגת הסכם עם איראן ● בכירים אמריקאים ומקורות באזור אומרים כי לעת עתה טראמפ מוכן לאפשר למאמצים הדיפלומטיים להתקדם ולראות אם ניתן להגיע להסכם כלשהו ● צבא איראן טוען: הפלנו כטב"ם אמריקאי מעל האי קשם

אלונה בר-און, מו''ל גלובס, בכנס לראות מעבר לטרנד / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "משקיעי בובת הלבובו הרוויחו 700% או הפסידו 30%, מה שקבע זה התזמון בתוך הטרנד"

מו"ל גלובס פתחה את כנס "לראות מעבר לטרנד" והמחישה באמצעות הסקווישי ולבובו את חשיבות מועד הכניסה להשקעה ● עוד התייחסה בר און לשאלת הבועה בבינה המלאכותית, לייצוג נשים בכנס ולתפקידה של העיתונות

אילה חסון

אילה חסון והתאגיד טיפסו על עץ גבוה מדי. מה הם חשבו לעצמם?

במאבק בין אילה חסון לתאגיד, שני הצדדים בחרו לבעוט: הטאלנטית לא מתפשרת, והמעסיק לא מתרכך ● אלא שבמציאות של רשתות חברתיות, לשני הצדדים יש מה להפסיד

האחים אבי, רפי וג'ו נקש, בעלי השליטה בארקיע / צילום: יח''צ

עובדי ארקיע ניצחו את האחים נקש ולא ידוללו

לפי שעה, נושא דילול המניות של עובדי ארקיע ירד מהפרק, ובחברה צפויים לבחון חלופות אפשריות להזרמת הון ● בתוך כך, סכסוך העבודה בו איימו העובדים בשבוע שעבר, לא יופעל.