גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

מפולת בניו יורק: הדאו ג'ונס צנח 10% ביום הגרוע ביותר מאז מרץ 1987

בארה"ב, הפד השיק תמיכה של 1.5 טריליון דולר לשוק הריפו ● באירופה, ה-ECB הותיר את הריבית ללא שינוי אך הרחיב ב-120 מיליארד אירו את תוכנית ההקלה הכמותית ● הבורסה בקנדה רושמת את היום הגרוע מאז 1940 ● בורסות אירופה סגרו את יום המסחר הגרוע מעולם

סוחר מיואש בבורסת וול סטריט על רקע הירידות החדות / צילום: Associated Press
סוחר מיואש בבורסת וול סטריט על רקע הירידות החדות / צילום: Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

בורסות וול סטריט ננעלו בירידות חדות בעוד מפלס הפחד (VIX ) זינק לרמות שלא נראו מאז הסאבפריים. מניית בואינג לבדה גרעה 1,975 נקודות ממדד דאו ג'ונס שצלל ב-10% ובכך רשם את היום הגרוע ביותר מאז מרץ 1987.

מדד הנאסד"ק צלל ב-9.4% ומדד S&P 500 נפל ב-9.9%. בכך הצטרפו שני מדדי המניות לדאו ג'ונס בכך שהשלימו נפילה של 20% מהשיא, ומה שמסמן את סופו של השוק השורי הארוך בהיסטוריה. 

מדד הפחד זינק ב-39.44% מעל לרמה של 75 נקודות - הרמה הגבוהה ביותר מאז המשבר הפיננסי של 2008.

מחיר הנפט נפל בכ-6% ל-31 דולרים. הזהב צנח ב-4.4% ל-1,568 דולרים לאונקייה.

האירו מאבד 0.5% מול הדולר ל-1.12 דולרים. הדולר אינדקס קופץ ב-1% מול סך המטבעות.

21:30

המסחר בוול סטריט מתנהל תחת לחץ שלא פוסק למרות ההכרזה של הפד לספק נזילות של 1.5 טריליון דולר לשוק הריפו. הדאו ג'ונס צולל בכ-9%, הנאסד"ק ב-7.5% ומדד S&P 500 נופל ב-7.8%. מדד הפחד (VIX) מזנק בכ-35% לרמה של יותר מ-73 נקודת - רמה שלא נראתה מאז משבר הסאבפריים, ומה שמשקף את הלחץ בקרב המשקיעים.

מניותיהן של חברות התעופה מתרסקות בהמשך להפסקת הטיסות מאירופה לארה"ב, כפי שהחליט מוקדם יותר היום הנשיא טראמפ. מניית אמריקן אייליינס מתרסקת ב-10%, דלתא נופלת בעוד 16.5%.

20:00

המסחר בניו יורק מתנהל בירידות חדות בצל חשש מהתפשטות מגיפת הקורונה. מדד הדאו ג'ונס נופל ב-7.6%, הנאסד"ק צונח ב-6.6%, ומדד הפחד (VIX) מזנק ב-20% ונושק ל-65 נקודות.

הפד צפוי להזרים 1.5 טריליון דולר לשווקים ביומיים הקרובים על מנת לתמוך בשוק ההלוואות לטווח קצר.

אמריקן איירליינס  צוללת בעוד 9%, אפל  נופלת ב-7.5%, פייסבוק  נופלת ב-6.2%, אוטודיפו נופלת ב-10%, סיסקו מערכות  מאבדת 8%, אמזון  צונחת ב-6.7% וצ'ק פוינט  הישראלית מתרסקת ב-10%.

18:36

בורסות אירופה סגרו את יום המסחר הגרוע מעולם. מדד IBEX הספרדי צלל ב-13%, מדד פוסטי נפל ב-9.8%, הדאקס הגרמני והקאק הצרפתי נפו ב-11.4% כל אחת.

מוקדם יותר היום הנשיא טראמפ סגר את השמים לכניסת מטוסים מאירופה, אך החריג את בריטניה תחת הטענה כי הבריטים מתמודדים היטב עם התפשטות הקורונה.

הבנק המרכזי האירופי הותיר את הריבית מוקדם יותר היום, אך השית תמיכה לשווקים.

בוול סטריט התמתן הלחץ ולאחר נפילות של 9.5%, מדד דאו ג'ונס צונח ב-4% 'בלבד'. מדד הנאסד"ק מאבד 4.4% ומדד S&P 500 יורד ב-4.2%. מדד הפחד מזנק ב-13%.

הפד צפוי להזרים לשוק הריפו עוד תמיכה בשתי מנות של 500 מיליארד דולר בשלושה חודשים, כך דווח הערב.

חברת הטכנולוגיה הישראלית סופרקום  קופצת בנאסד"ק בניגוד למגמה לאחר שדיווחה שהטכנולוגיות שלה יכולות להתאים לניטור בני אדם במסגרת המאבק בהתפשטות הקורונה.

18:15

נמשכת המפולת בוול סטריט. מדד דאו ג'ונס צולל ב-9.5% ומתקרב ליום הגרוע מאז 1987. מדד הפחד מזנק 26% ל-68 נקודות. 

באירופה הדאקס והקאק מתרסקים ב-12%, מדריד ובלגיה נופלות ב-14%.

16:39

בורסת לונדון צוללת ב-9.5% ובכך רושמת את היום הגרוע מאז 1987. מדד הקאק צונח בכ-10% והדאקס נופל ב-9.45%.

המסחר בקנדה הופסק, ומיד לאחר מכן הבורסה צללה ביום הגרוע ביותר מאז 1940.

15:57

חודש המסחר בניו יורק לאחר הפעלת מנתק הזרם. המדדים המובילים צונחים בעד 8.5%, בהובלת מדד דאו ג'ונס שמוחק 2,000 נקודות מערכו. מדד הפחד (VIX) מזנק ב-30%

15:40

נפילה חדה של כ-7% במדד S&P 500 בפתיחת המסחר הביאה להפעלת מנגנון עצירת המסחר בוול סטריט. 

15:35

נפילות שערים חדות בפתיחת המסחר בוול סטריט. 

14:50

הבנק האירופי המרכזי החליט שלא לקצץ בשיעורי הריבית, למרות ציפיות השוק להפחתה על רקע מגפת הקורונה. הבנק הודיע על צעדים לתמיכה בהלוואות הבנקים, והרחיב את תוכנית ההקלה הכמותית (QE) שלו ב-120 מיליארד אירו.

נשיאת ה-ECB, כריסטין לגארד, אמרה מוקדם יותר החודש כי הבנק "מוכן לנקוט צעדים הולמים ומכווני מטרה" כדי להתמודד עם ההשפעות הכלכליות מהווירוס.

חברת השיט פרינסס קרוז של קרניבל הודיעה כי היא מפסיקה את פעילותה למשך 60 יום.

בבורסות אירופה נמשכות הירידות החזקות ומדדי סטוקס 600 וקאק בפריז נחתכים ביותר מ-7.5%. בגרמניה נרשמת ירידה של יותר מ-7%.    

13:15

המדדים בניו יורק הגיעו לזמן קצר בפעם השנייה השבוע במסחר בחוזים העתידיים לנקודת "הפסקת מסחר", ולאחר מכן חזרו מעט למעלה. החוזים על המדדים המובילים יורדים בכ-5% ומדד דאו ג'ונס מאבד 1,200 נקודות.

המדדים המובילים באירופה מאבדים כ-5%, בהובלת מניות חברות התעופה שנחתכות בכ-10%. 

המשקיעים מצפים להודעת הבנק האירופי המרכזי היום על מדיניות הריבית ועל צעדי תמריצים להתמודדות עם ההשפעות הכלכליות של הקורונה. 

10:55

שוקי אירופה צוללים עמוק בתגובה להחלטת טראמפ על ביטול על הטיסות מהיבשת לארה"ב. מדד סטוקס נחתך ב-כ-7%, עם צלילה של כ-10% במגזר הנסיעות והפנאי. האיסור של טראמפ ייכנס לתוקף ממחר (ו') בלילה, ויחול על 26 מדינות אירופיות.

10:00

ירידות שערים חדות במדדים באירופה בפתיחת המסחר. מדד סטוקס צולל 4%.

איטליה מהדקת את הסגר בתגובה לעלייה חדה במספר מקרי המוות כתוצאה מהווירוס, והורתה על סגירתם של על השירותים והעסקים הבלתי חיוניים. ראש הממשלה מסר כי רק סופרמרקטים ובתי מרקחת יישארו פתוחים. המגבלות באות על רקע זינוק של 30% אתמול במספר מקרי המוות במדינה, ליותר מ-800, הזינוק היומי הגדול ביותר מאז תחילת התפשטות הווירוס. איטליה כבר נמצאת תחת מגבלות על עסקים ותנועת אזרחים עד 3 באפריל.

בארה"ב נרשמת ירידה של קרוב ל-5% בחוזים העתידיים על מדד דאו ג'ונס. 

09:00

הנפילות בשוקי המזרח: בורסת אוסטרליה ננעלה בירידה של כ-7.4%, בורסת שנחאי איבדה 1.5% טוקיו ננעלה בירידה של 4.4% במדד ניקיי. מדד הנג סנג בהונג קונג יורד לקראת הסגירה ב-3.6%, ובשנזן נרשמות ירידות של 2.2% במדדים. מדד קוספי בקוריאה הדרומית ננעל ברמה של 3.9%.

נמשכות הירידות החדות המחיר הנפט והוא מאבד כ-4%. 

בארה"ב נרשמות ירידות חדות בחוזי המסחר לאחר שנאום טראמפ אמש לא הצליח להרגיע את החששות מפני אפשרות של האטה כלכלית בגלל הקורונה. הירידות באות לאחר שמדד דאו ג'ונס סיים תקופה היסטורית של 11 שנות שוק שורי לאחר שנסגר בטריטוריה דובית. החוזים העתידיים על המדד צונחים ביותר מ-1,000 נקודות ומצביעים על ירידה של כ-970 נקודות בפתיחה. 

07:00

נפילות חדות באסיה היום (ה') לאחר שמדד דאו ג'ונס צלל אמש בניו יורק לטריטוריה של שוק דובי, לאחר שארגון הבריאות העולמי (WHO) הכריז על התפרצות הקורונה כעל מגפה עולמית. 

מדד ניקיי בטוקיו יורד 3.3%. הין היפני, שנתפס כחוף מבטחים, נסחר ברמה של 104.18 ין לדולר, לאחר שכבר התחזק קודם לכן ל-103.08 ין לדולר. 

נפילות חדות של כ-5% נרשמות במחיר הנפט.

מדד קוספי בקוריאה הדרומית צולל אף הוא, ב-3.1%.

באוסטרליה נחתך מדד S&P/ASX 200 ב-5.5%, ואילו בהונג קונג נרשמות צניחות של 3.8% במדד הנג סנג.

בבורסת שנחאי נרשמות ירידות של 1.3%, ובשנזן של קרוב ל-2%.

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, נשא נאום אמש, ובו  הודיע על צעדים להתמודדות התפשטות וירוס הקורונה. הצעדים כוללים איסור על נסיעות מאירופה לארה"ב למשך 30 יום. טראמפ גם הודיע כי יבקש מהקונגרס לאפשר בחוק לספק הקלות מס, לרבות מצעדים אחרים לטובת קבוצות שנפגעות מהווירוס.

טראמפ נשא את הנאום לאחר הכרזה מצד ארגון הבריאות העולמי על הווירוס כמגפה. "אנו מודאגים עמוקות גם מהרמות המדאיגות של ההתפשטות ומחומרתה, ומהרמות המדאיגות של חוסר התגובה", אמר ראש ה-WHO. "צילצלנו בפעמון האזעקה חזק וברור". 

אמש ננעלו בורסות וול סטריט בירידות חדות בצל ההכרה בווירוס כמגפה עולמית. מדדי דאו ג'ונס ו-S&P 500 נכנסו לטריטוריה דובית - כלומר, השלימו נפילה של 20% מהשיא, והפד יצא בהודעה מיד לאחר מכן כי יספק תמיכה לשווקים.

בסופו של יום המסחר מדד דאו הדאו ג'ונס צלל בכ-5.8%, הנאסד"ק ו-S&P 500 נפלו ב-4.7% ו-4.9% בהתאמה. מדד הפחד (VIX) זינק ביותר מ-13%.

הפד הבטיח אמש להזרים עשרות מיליארדי דולרים נוספים למערכת הפיננסית בתקווה להקל על וול סטריט מלחצי נגיף הקורונה. ההכרזה, שניתנה דקות לאחר שהדאו צלל לטריטוריה דובית, מסמנת את נכונותו של הפד לתמוך בשווקים הפיננסיים שמחפשים תחתית.

בהתערבות השלישית רק השבוע, נמסר אמש כי הפד יזרים לפחות 175 מיליארד דולר נוספים לשוק הריפו (REPO), בנוסף ל-150 מיליארד דולר שהוזרמו ביום שני ולפחות 100 מיליארד דולר לפני כן. הגורמים למצוקת נזילות בשוק הריפו הוגדרו תחילה כטכניים ולא כשל מערכתי. 

שוק הריפו הוא אפיק מימון קצר מועד המבוסס על הסכמי רכישה חוזרת בין שני צדדים. הסכם רכש חוזר, או ריפו, הוא הלוואה לטווח קצר. הבנקים, קרנות הגידור וחברות המסחר סוחרים במזומן תמורת אג"ח ממשלתיות לטווח קצר, כגון שטרות האוצר של ארה"ב. עסקאות ריפו נעשות בדרך-כלל למשך לילה (Overnight), אבל הן יכולות להישאר פתוחות במשך שבועות. הסוג הנפוץ ביותר של ריפו הוא הסכם צד שלישי שבו בנקים המסחריים הגדולים פועלים כמתווכים בין גופים פיננסיים אחרים כמו קרנות גידור וקרנות הפועלות בשוק הכספים.

עוד כתבות

מערכת הגנה אווירית של תע''א / צילום: תע''א

חוב העתק של משרד הביטחון שהעביר את התעשייה האווירית לבור תזרימי של כמעט 800 מיליון דולר

החברה הביטחונית הממשלתית פרסמה את הדוחות הכספיים שלה לרבעון ולמחצית ● הרווחים זינקו בעשרות אחוזים וכך גם המכירות, שהסתכמו ב־2.2 מיליארד דולר, אך החברה רשמה תזרים שלילי ברבעון שנובע מחוב של משרד הביטחון. עם זאת, נכתב כי "החברה אינה צופה סיכון בגביית החוב"

אבי שומר בסניף של צומת ספרים / צילום: אלירן אביטל

אבי שומר הודיע על סידור המדפים מחדש, והקפיץ את ענף הספרות. האם המתחרים ילכו בעקבותיו?

השבוע שיגר המנכ"ל והבעלים המשותף של "צומת ספרים" מכתב שבו הודיע כי הרשת תסנן את הספרים שהיא מוכרת, גם בהתאם לאופן המימון שלהם - על ידי הוצאה ממוסדת או הכותב עצמו ● הביקורות בענף לא איחרו להגיע, בעיקר על המעמד שהרשת לוקחת לעצמה, ועל הפגיעה בסופרים חדשים ● שומר לגלובס: "דווקא קיבלתי פידבקים חיוביים מהמו"לים. הם ואני מבינים שאנחנו עושים פה משהו חיובי"

ד''ר זאב פרבמן, מנכ''ל ומייסד שותף של לייטריקס / צילום: אורן לוי

"חברות עם פחות מ-10 מיליון דולר הכנסות לא צריכות לשלם לנו בכלל"

חברת LTX, שנולדה מהפיצול המתוכנן בלייטריקס, משיקה מודל וידאו חדש לאימון רובוטים ● בראיון לגלובס מסביר המנכ"ל ד"ר זאב פרבמן על הפעילות ולמי היא תסייע: "רוצים לבנות את החלק היקר, כדי שלסטארט־אפים בתחום יהיה בסיס לעבוד איתו"

חיסכון לכל ילד (אילוסטרציה) / צילום: Shutterstock

הטעות של ביטוח לאומי: כמה באמת הרוויחו הילדים שחוסכים בבתי ההשקעות?

ביטוח לאומי פרסמו נתון שגוי על רווחי הגוף הגדול בתחום, אלטשולר שחם ● הרווח שם בתוכנית החיסכון לילדים עומד 4.1 מיליארד שקל, ולא כפי שפורסם ● מבדיקת גלובס מסתמן שבסך הכול הרוויחו הילדים 8.85 מיליארד שקל, יותר מפי 2 ממה שהוצג בנתוני הביטוח הלאומי

הכלי הבלתי מאויש של תאגיד הנאווה, אריון סמט מוצג בתערוכה ביטחונית בסיאול

טראמפ מאיץ את ייצור המיירטים וחותם על שני הסכמים חדשים

ארה"ב מאיצה משמעותית את ייצור מיירטי ההגנה האווירית ● איחוד האמירויות מציגה מל"ט בסגנון "עשה זאת בעצמך" ● קוריאה העניקה לתאגיד מקומי חוזה לייצור המוני של רובוטים בלתי מאוישים ● והקרן שתשקיע מיליונים בחברות דיפנס-טק ישראליות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הווירוס החדש שיצר כלי בינה מלאכותית / צילום: Samuel H. King et. al

מכונה, תעשי לי וירוס: החלום והסיוט של הביולוגיה החדשה

חוקרים מאוניברסיטת סטנפורד תכננו ויצרו מאפס וירוסים שתוקפים חיידקים עמידים, והוכיחו שכלי בינה מלאכותית כבר מסוגלים לכתוב קוד גנטי שעובד ● פריצת הדרך שהסעירה את עולם המדע השבוע מציגה הבטחה רפואית עצומה, אבל היא מגיעה גם עם חשש למרוץ חימוש ביולוגי

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

שתי החברות שעברו לרווח ברבעון השני - וזינקו בחדות בתל אביב

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● יצרנית הדלתות וחברת מוצרי הבנייה רב בריח דיווחה על צמיחה של 20% במכירות, על רקע תהליכי המיגון באזור הצפון ● תדיראן דיווחה גם היא על צמיחה דו־ספרתית בהכנסות, לנוכח שיפור בפעילותה בתחום האנרגיה

ביל אקמן / צילום: ענבל מרמרי

משקיע העל מהמר על 6 מניות חדשות

ארבע שנים אחרי שמחק השקעה של יותר מ־400 מיליון דולר, ביל אקמן חוזר לנטפליקס - הפעם כשהוא משוכנע שהחברה ניצחה במלחמת הסטרימינג ● "שווי החברה משקף הנחה משמעותית"

אוטובוסים של חברת דן, אילוסטרציה / צילום: כדיה לוי

ארבעה חודשים אחרי שאגת הארי: החזרים לנוסעי התחבורה הציבורית

משרד התחבורה יחל ביום ראשון במבצע החזרים לנוסעים שהחזיקו במנויים תקופתיים בתקופת צמצום השירות במהלך המלחמה ● ההחזר יינתן למחזיקי "חופשי חודשי" ולסטודנטים שהחזיקו במנוי שנתי או במנוי לסמסטר ב' בשנת הלימודים הנוכחית, וניתן יהיה לממשו עד סוף 2026

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בתל אביב ננעלה בחיוב בהובלת סקטור הביומד; השקל ממשיך להתחזק

יום מסחר ירוק בתל אביב, בהובלת מדד ת"א 90 שרשם את העליות הבולטות ● התוצאות הכספיות סיפקו דחיפה חזקה למניות ניו-מד, דיסקונט ותדיראן ● נופר אנרג'י ואלקטרה נדל"ן זינקו במעל 7%, בעוד אלפא תאו פתחה ברגל ימין את המסחר בתל אביב ●  בזירת המט"ח, השקל המשיך להתחזק והדולר איבד 0.7% מערכו

 

שר ההגנה האמריקאי, פיט הגסת' / צילום: ap, Alex Brandon

שר המלחמה האמריקאי הגסת' על איראן: ארה"ב יכולה להמשיך במצור ככל שיידרש

ארה"ב במתקפה חריגה: טרוריסטים ישראלים, אין לזה הצדקה ● הישגי חמאס - ואזהרת מערכת הביטחון: "צריך תפנית מדינית שתוביל לשינוי מבצעי" ● דיווח: ישראל ולבנון הסכימו על המדינות שישתתפו במנגנון הפיקוח ● בכיר בממשל טראמפ נגד דברי כ"ץ: "ישראל הבהירה באופן חד-משמעי כי אין לה שאיפות טריטוריאליות בלבנון" ● עדכונים שוטפים

הנחות בביטוח לתקופה מוגבלת / צילום: Shutterstock

הסוף ל״הנחות״ בביטוחי החיים? ההנחיה החדשה שמשנה את הכללים

טיוטת חוזר שפרסמה רשות שוק הון, ביטוח וחיסכון נועדה לשים קץ להנחות של עשרות אחוזים אותן מעניקות חברות הביטוח ללקוחות לתקופה מוגבלת של מספר שנים, כדי לעודד הצטרפות ● "עשוי להשפיע על שיקול דעתו במעמד ההצטרפות ולהטותו מקבלת החלטה מושכלת", כותבים ברשות

קידוח לויתן / צילום: אלבטרוס

ניו מד מחפשים גז בישראל, תמר פטרוליום מגדילים הפקה ואקונרג'י מרחיבה ייצור ברומניה

יום סוער בשוק האנרגיה הישראלי: ניו מד יוצאת לסקר גז ראשון בישראל מזה שנים וחוזרת לחפש נפט מתחת ללוויתן; הרווח הרבעוני זינק ל-117 מיליון דולר ● הרחבת יכולת ההפקה הזניקה את ההכנסות של תמר פטרוליום ל-87 מיליון דולר ברבעון השני ● אקונרג'י השיגה מימון ענק של 229 מיליון אירו להקמת פרויקט סולארי ואגירה ברומניה

שר הביטחון ישראל כ''ץ / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

כ"ץ: סמכויות האכיפה האזרחית ביו"ש יעברו מצה"ל למשטרה

צה"ל יתחקר את אירועי קוסרה ● וושינגטון מזהירה מ"צעדים שלא נעשו מעולם"; צבא ארה"ב איבד 45 מל"טים בשווי של כ-1.3 מיליארד דולר ● תצפיתניות בעוטף מזהירות מזיהוי מחבלים בקו הצהוב: "מרגישות כמו ב-6 באוקטובר" ● קושנר ימריא לשיחות עם המתווכים בקהיר; הרצוג קורא להרחבת הסכמי אברהם ● עדכונים שוטפים

חיים כץ, בצלאל סמוטריץ' ובנימין נתניהו מציגים את ההטבות החדשות, השבוע / צילום: מעיין טואף / לע״מ

הבלוף והסכנה מאחורי הטבות הנדל"ן החדשות למילואימניקים

השבוע הציגה הממשלה הרחבת ההטבות בדיור למילואימניקים: כולל כ–20 אלף יח"ד חדשות והגדלת העדיפות בהגרלות ● הבעיה היא שלא כל משרת מילואים רוצה לממש הטבה דווקא כך ● והתוצאה? כמו שכתבו בעליון לפני 15 שנה: "רק חיילי מילואים בודדים 'גורפים את כל הקופה'"

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

לאחר שהשקיעה "משאבים אדירים": הקו החדש של אל על יבוטל. זו הסיבה

אל על הודיעה כי הקו הישיר להאנוי, שהיה אמור להתחיל לפעול באוקטובר, לא ייצא לדרך לאחר שלא התקבלו האישורים הנדרשים מגורמי הביטחון ● בחברה מציינים כי ההחלטה התקבלה לאחר שכבר השלימו את ההיערכות והשקיעו "משאבים אדירים" ● לנוסעים יוצעו טיסות דרך בנגקוק, מעבר ליעד אחר או החזר כספי מלא

אינפלציה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

מה צפוי בנתוני האינפלציה היום בישראל?

מדד המחירים לצרכן ביולי צפוי לעלות ב־0.2%-0.3% ולהוריד את האינפלציה השנתית ● למרות זאת, בנק ישראל עשוי שלא להוריד ריבית, בשל גורמים שעלולים להעלות את האינפלציה, כמו עליות מחירי הנפט והתייקרות הדיור ● רונן מנחם, הכלכלן הראשי של מזרחי טפחות, מציע לא להסתפק בשורה התחתונה בלבד

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

הראלי בוול סטריט נמשך: S&P 500 וראסל 2000 ננעלו בשיאים

נטפליקס עלתה לאחר השקעה מחודשת של ביל אקמן בה ● אינטל עלתה בעקבות המלצה של בנק אוף אמריקה ● סיסקו וסרבארס נפלו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט נחלשו וקטעו את רצף העליות

העבריינים יודעים פרטים רבים על התקדמות הליך הבנייה / צילום: Shutterstock

משפחת הטייס נפלה בעוקץ מתוחכם וחשפה שיטה לגניבה של מיליונים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● בחודשים האחרונים מתרבות התלונות על עוקץ מתוחכם: אזרחים הממתינים שנים להיתר בנייה מקבלים שיחה מ"נציג עירייה", המציג מידע מדויק על התיק ודורש תשלום אחרון לקבלת ההיתר ● התרמית שהולכת ומשתכללת גזלה כבר עשרות אלפי שקלים מזוגות ומיליונים מיזמים ● מה עושה המשטרה?

עומסים בנתב''ג / צילום: מיכל רז חיימוביץ

90 טיסות ב-3 שעות: נתב״ג בהודעה חריגה לטסים

כ-90 אלף נוסעים צפויים לעבור היום בנמל התעופה ● צבר חריג של כ-90 טיסות בתוך 3 שעות יוצר עיכובים בנחיתות, בהמראות ובפריקת המזוודות ● ברשות מבהירים כי אין מחסור בעובדים ומסבירים את הלחץ בעומסים באירופה, מגבלות במרחב האווירי וטיסות תדלוק אמריקאיות ● מד העומס: בשבוע האחרון עמד העיכוב הממוצע להמראה על 62 דקות - ברצלונה וברלין בראש היעדים המעוכבים