גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שוק האופנה נכנס למשבר הגדול בתולדותיו: כמה זמן הוא יוכל לשרוד את סגירת הקניונים?

פוקס הוציאה לחל"ת את 8,500 העובדים, גם בקסטרו ובמשביר השביתו פעילות ● הסגר שהוטל בשל התפרצות נגיף קורונה יימשך לתוך חג הפסח וכבר מוביל את הרשתות לדרישה שלא לשלם לקניונים את דמי השכירות ● כמה חמצן יש לשוק שנשען כמעט לחלוטין על מכירות בחנויות פיזיות?

חנויות סגורות בקניון רמת-אביב בצל הקורונה / צילום: איל יצהר, גלובס
חנויות סגורות בקניון רמת-אביב בצל הקורונה / צילום: איל יצהר, גלובס

ענף קמעונאות האופנה והקניונים נכנס להסגר: אלפי חנויות סגורות לפעילות, והעובדים עומדים בפני סימן שאלה גדול. על רקע הודעת ראש הממשלה על סגירת פעילות הקניונים, הודיעו קמעונאיות האופנה כי הן מוציאות לחופשה ללא תשלום עשרות אלפי עובדים המפעילים את החנויות הפיזיות של הרשתות, וישאירו שיעור מצומצם בלבד לתפעול פעילות האונליין אם קיימת כזו.

מדובר במשביר חריג בחומרתו, אך הוא לא עומד בפני עצמו - חג הפסח, שנחשב לאחד משיאי השנה עבור כל רשתות הקמעונאות, חל השנה במחצית הראשונה של אפריל - כך שההפסקה שנכפתה מהרגע להרגע על רשתות האופנה לא פוגעת רק במכירות של הימים והשבועות הקרובים, אלא חותכת באבחה גם את מכירות החג.

קניון דיזינגוף סנטר / צילום: שני אשכנזי, גלובס

חמצן: שאלת השאלות - כמה זמן יימשך הסגר

עובדה זו הופכת את הדוחות השנתיים לשנת 2019 שמתפרסמים בימים אלה ללא רלוונטיים. כל הרשתות צפויות להציג פגיעה משמעותית בפעילות שעדיין לא ניתן לאמוד אותה. עם זאת, להערכת גורמים בשוק, הפגיעה תהיה ניכרת והיא נאמדת בסכומים של מאות מיליוני שקלים לפחות. הערכות אלו מקבלות חיזוק מצעדי ההתייעלות והחיסכון חסרי התקדים שעליהן הודיעו הרשתות תוך שעות.

כאמור, מדובר במשבר הגדול ביותר שידע הענף בישראל. השאלה הגדולה היא כמה זמן יימשך הסגר שעליו הוכרז. קמעונאיות האופנה השונות שהתייחסו למשבר, מציינות השבתת פעילות שנעה בין חמישה לשישה וחצי שבועות. המשמעות של סגירה שכזו היא אובדן רוב ההכנסות של אותן קמעונאיות, ובמילים אחרות - מחיקה מוחלטת של רווחים והכנסות באותם שבועות ארוכים, למעט אלו שמחזיקות בפעילות אונליין דומיננטית.

גם חברות שמחזיקות בפעילות בחו"ל יידרשו להתמודד עם אפשרות של סגירה, וסביר מאוד שחוות גם הן ירידה בפדיונות גם במדינות שלא נקטו בהסגר.

הגדולות: איפה פוגש משבר הקורונה את פוקס וקסטרו

המספרים הם כמעט בלתי נתפסים: פוקס, המעסיקה כ-8,500 עובדים ב-700 חנויות, הוציאה בשלב הראשון לחל"ת את כל עובדיה, למעט המנכ"ל הראל ויזל שיעבוד ללא שכר ו-100 עובדי פעילות האונליין שבשליטתה - בטרמינל איקס - שימשיכו להפעיל את האתר. ככל הנראה, ימשיכו להיות מועסקים כ-30-40 עובדי מטה.

במהלך הבוקר ובמקביל לקריסה של אתר רשת התינוקות שילב של הקבוצה, החליטה הרשת לפתוח את החנויות הפיזיות שלה שנמצאות מחוץ לקניונים.

בשלב זה החנויות נסגרו למשך 45 יום, כאמור למעט חנויות שילב שפועלות ברחוב או במרכזים פתוחים.

מלבד ההודעה של המנכ"ל ובעל השליטה בקבוצה כי הוא מוותר על שכרו החל מהמחצית השנייה של חודש מרץ, הודיעה הקבוצה על הקפאת הדיבידנד בהיקף של 49 מיליון שקל שעליו דיווחה החברה בסוף השבוע בדוחותיה השנתיים.

פוקס פוגשת את המשבר הנוכחי כשהיא במצב הטוב ביותר שהייתה בו בשנים האחרונות, אך החשיפה שלה אליו רבה. זאת משום שהיא, ככל הנראה, השוכר שמפעיל את מספר החנויות הרב ביותר במרכזים מסחריים בישראל.

לעומת זאת, קסטרו שנמצאה במצב עדין בדומה ליתר שוק האופנה, עם ירידה בפדיונות בחנויות הפיזיות שלה, חווה את משבר הקורונה בעוצמות גבוהות אף יותר. הקבוצה שמנוהלת על-ידי משפחת רוטר הודיעה אמש כי תוציא לחופשה ללא תשלום כ-5,400 עובדים, ותמשיך במכירות רק באמצעות אתר האינטרנט שלה.

בשלב זה כ-460 חנויות הקבוצה יהיו סגורות. גם בקסטרו ויתרו מנכ"לי הקבוצה, בני הזוג אתי וגבי רוטר, על שכרם, תוך שהם מעדכנים בהודעה לתקשורת כי "יתר השותפים יקצצו את השכר ב-50%".

גם קבוצת המשביר לצרכן בניהולו של רמי שביט דיווחה כי תוציא את מרבית עובדיה לחופשה ללא תשלום. החברה מעסיקה כ-3,200 עובדים, מתוכם כ-1,200 דיילים ועובדי זכיינים. במשביר הודיעו כי השעיית הפעילות תימשך עד 18 באפריל, וכמו כן על הקפאת ההתקשרות עם כל הספקים.

ברשת האופנה עדיקה הודיעו על סגירה של תשע החנויות הפיזיות שהיא מפעילה. עדיקה היא דוגמה יוצאת דופן בשוק האופנה המקומי, מאחר שהוקמה מלכתחילה כאתר מכירות מקוון ורק לאחר שיצרה לעצמה מיתוג מובחן ועצמאי, היא פתחה חנויות פיזיות.
עדיקה, בניהולו של דדי שוורצברג, הודיעה כי בשל הוראות הממשלה עובדי החנויות הפיזיות שלה ייצאו לחופשה ללא תשלום עד 15 באפריל.

תשלומי השכירות: הקניונים מול רשתות הקמעונאות

הבשורה הדרמטית על סגירת הקניונים פוגשת את ענפי האופנה והקניונים בנקודת רתיחה, לאור העובדה שהם "מתבשלים" באתגרים עסקיים תקופה ממושכת. בשנים האחרונות חווה שוק הקמעונאות בישראל שינויים אסטרטגיים, ובמיוחד שוק קמעונאות האופנה. השינויים הללו משפיעים על כל הרשתות והם תולדה של שינויים באופן הצריכה בישראל.

אם בעבר רכש הציבור הישראלי את מרכולתו מהסניפים הפיזיים, הרי שבשנים האחרונות הוא עבר לרכישה באתרי סחר מקוונים - רובם מחו"ל - או רכישות פיזיות בחו"ל בטיסות שהפכו לזולות הרבה יותר בשל רפורמת השמיים הפתוחים. שינויים אלה שחקו את המכירות בישראל ופגעו במודלי הרווחיות של הרשתות.

עתה, סערת הקורונה פוגשת את רשתות האופנה כשרובן רחוקות מהשיא. סגירת השמיים והטיסות לחו"ל לא מסייעת להן, בשל הסגירה בפועל של הקניונים. עוד קודם לסגירה שעליה הודיע ראש הממשלה, תנועת הקונים בחנויות נחתכה בחדות וזאת בשל חשש הציבור מהידבקות. בשל הקשיים הללו, שפוגעים באופן מיידי בהכנסות וברווחי החברות, הן משתדלות להתאים את צד ההוצאות - אך זה לא מתאפשר בקלות ותלוי בגורמים נוספים.

כך, הוצאת העובדים לחופשה כפויה ללא תשלום והפחתות השכר לבכירים ברשתות מקטינים את הוצאות שכר העבודה בדוחות הכספיים של החברות לרבעון הראשון. גם הוצאות הפרסום ניתנות לשינוי מיידי יחסית. אבל הוצאות אלה אינן היחידות. לחברות הוצאות קשיחות יותר, למשל הוצאות מימון, דמי שכירות ודמי ניהול בקניונים.

בימים האחרונים החלו רשתות האופנה לפעול לשינוי גם בהוצאות דמי השכירות והניהול בקניונים, עד כה ללא הצלחה גורפת. זה החל במכתבי בקשה שלא זכו לתשובה מצד עזריאלי. במליסרון שלחו בשעות הצהרים מכתב לשוכרים, ועדכנו כי לא יגבו דמי שכירות ודמי ניהול החל ב-1 באפריל עבור חנויות שיישארו סגורות.

בסוף השבוע הגיעו המאמצים האלה לנקודת רתיחה, עם הודעה חריגה של רשת האופנה פוקס לפיה החל מאפריל היא לא תשלם אוטומטית את שכר הדירה ודמי הניהול לקניונים.

נאום ראש הממשלה וההחלטות שהתקבלו, עשויים לשנות את שיווי המשקל ביחסים בין רשתות הקמעונאות (השוכרות) לבין הקניונים (המשכירות). אולי אף לספק לרשתות הקמעונאות חבל הצלה מהמדינה שכפתה עליהן הפסקת פעילות, ובחלק מהמקומות אף אוכפת זאת באמצעות המשטרה.

על רקע העובדה שהקניונים סגורים, תוהים כעת השוכרים מה יעלה בנוגע לדמי השכירות שכבר שולמו עבור חודש מרץ במלואו - ושכבר במחציתו הראשונה הורגשה ירידה דרמטית במספר הקונים, ושבמחציתו השנייה צפויה הפסקה מוחלטת בשל הפסקת הממשלה שתימשך עמוק אל תוך אפריל.

מבחינת הקניונים מדובר בתקופה מאתגרת גם כן, זאת בשל סגירת השערים ללקוחות והדרישה של השוכרים כי חברות הניהול של הקניונים ישתתפו עמן בנטל של השלכות התפרצות הקורונה. בניגוד לקבוצת ביג ומליסרון, שיצאו במכתב שבו הן מתחייבת להעניק לשוכרים שורת הקלות, ביניהן ביטול של תשלום דמי שכירות הבסיס ומעבר לאחוזים מפידיון, בעזריאלי שרוב פעילותה מתמקדת בקניונים שישארו סגורים, לא מצאו לנכון לפרסם לפי שעה הקלות.

כך, מנכ"ל קניוני עזריאלי הסתפק היום במכתב לפיו הם "עסוקים בגיבוש תוכנית פעולה", זאת בנוסף לפריסת התשלומים שכבר ניתנה בנוגע לחודש אפריל, ובנוגע להצעה למכור באתר האונליין של הקבוצה.

פסח: תווי קנייה ללא חנויות לממש

אפרופו פסח, לציבור הרחב - כמו גם לרשתות הקמעונאות - מצפה עוד חדשה מאכזבת בשל המצב הקיים. מדי שנה מחולקים בישראל תווי שי בהיקפים אדירים לקראת חג הפסח ולקראת ראש השנה. תווי שי אלה מייצרים פדיון מהותי עבור הקמעונאיות שהשנה הולך לאיבוד, זאת מאחר ותווי השי, בהכללה, ניתנים למימוש רק ברכישות פיזיות ולא דרך האתרים המקוונים.

עובדה זו והאתגרים האדירים שעומדים לפתחן של הרשתות מבטיחים שפסח 2020 לא יהיה חג שמח מבחינה עסקית עבור ענפי האופנה והקניונים.

רשתות האופנה הגדולות - תמונת מצב

פוקס

> כוח-אדם: כ-8,500 עובדים
> סטטוס עובדים: כל העובדים יצאו לחל"ת, למעט המנכ"ל שיעבוד ללא שכר ו-100 עובדי פעילות האונליין בטרמינל איקס
> חנויות: 700 חנויות הקבוצה סגורות למשך 45 יום, למעט חנויות שילב שפועלות ברחוב או במרכזים פתוחים
> בכירים: מנכ"ל הקבוצה ויתר על שכרו

קסטרו

> כוח-אדם: כ-5,400 עובדים
> סטטוס עובדים: כל עובדי הקבוצה יצאו לחל"ת, למעט עשרות בודדות של עובדים שיפעילו את פעילות האונליין
> חנויות: בשלב זה כ-460 חנויות הקבוצה סגורות
> בכירים: מנכ"לי הקבוצה ויתרו על שכרם, יתר השותפים יקצצו את שכרם ב-50%

עדיקה

> כוח-אדם: 500 עובדים
> סטטוס עובדים: הוצאת עובדים לחל"ת
> חנויות: 9 חנויות בישראל, חנות בארה"ב
> הלאה: הערכה כי פעילות החנויות הפיזיות תושבת בישראל, האונליין ימשיך לפעול כרגיל

גולף

> כוח-אדם: כ-1,800 עובדים
> סטטוס עובדים: טרם פורסם דיווח בנוגע להמשך העסקתם והפעילות
> חנויות: כ-325 חנויות

דלתא ישראל

> חנויות: 90 חנויות ברחובות ומרכזים פתוחים מתוך 171 ימשיכו לפעול
> סטטוס עובדים: יתר העובדים יצאו לחל"ת בשילוב עם עבודה מהבית

המשביר לצרכן

> כוח-אדם: כ-3,200 עובדים, מתוכם כ-1,200 דיילים ועובדי זכיינים
> סטטוס עובדים: רוב עובדי הרשת יצאו לחל"ת עד לסיום השהיית הפעילות
> פעילות: השעיית הפעילות עד 18 באפריל; הקפאת ההתקשרות עם כל הספקים

עוד כתבות

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

האוניברסיטה שהפכה למוקד הפגנות פרו פלסטיניות סגרה את שעריה: "הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי"

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר שוטרים מסביב כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

עלי חמינאי נפגש עם משפחות הבכירים שחוסלו בסוריה, אפריל 2024 / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

החישוב הגרעיני של איראן נעשה כעת מסוכן יותר

המנהיג העליון חמינאי בוודאי תוהה אם מצבה של הרפובליקה האסלאמית היה טוב יותר לו כבר היה ברשותה נשק גרעיני ● המערב אינו צריך להמעיט בצורך של חמינאי להשאיר מורשת מפוארת

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק בסכום הנע בין 232-146 מיליון שקלים

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

נוסעת באל על הגישה בקשה לתביעה ייצוגית על מושב שלא ניתן להטייה. מה נקבע?

חברה שניהלה שנים תביעה על מיליונים נגד יס, הגישו סיכומים באורך חריג. השופטת קבעה כי התביעה תוכרע בלעדיהם ● גבר סירב לבדיקת אבהות כדי להתחמק ממזונות, האשה פנתה לביהמ"ש ● אושרה תביעה יצוגית נגד אל על

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר