גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אתגר העבודה מהבית: "התאוששות לאחר המשבר תהיה תלויה בעיקר בהתנהלות העסקית של הארגון במהלכו"

גם בעיתות משבר חברות וארגונים נדרשים לפעול ולספק שירותים באופן מיטבי ● הטכנולוגיה מאפשרת להם לעשות זאת באמצעות מגוון פתרונות לעבודה ביתית

עבודה מהבית. המשבר מחייב לחשוב אחרת ולהפעיל טכנולוגיות / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
עבודה מהבית. המשבר מחייב לחשוב אחרת ולהפעיל טכנולוגיות / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הכתבה בשיתוף בינת תקשורת מחשבים

ימים קשים, לא פשוטים בכלל, עוברים עלינו כאן בישראל - ולמעשה בעולם כולו: משבר הקורונה, שהולך ומחריף ככל שהנגיף המפתיע ממשיך להתפשט, פשוט משתק חלקים מהכלכלה. עסקים מפסיקים לעבוד, ענפים שלמים נעמדים מלכת, ותמונות שלא נראו כאן מאות בשנים (מתי בפעם האחרונה ראיתם רחוב ניו יורקי מרכזי שומם לחלוטין?) מופיעות על מסכי הטלוויזיה שוב ושוב.

האווירה הנוכחית שלילית מאוד, כזו שגורמת לבעלי עסקים רבים להרים ידיים, או להשקיע פחות. בנוסף, היא מביאה רבים מהם להניח כי כשהמשבר יחלוף, הכול יחזור לקדמותו: "הצרכן סלחן, והוא יבין; בעיתות משבר הסולידריות מתגברת, והשיפוט השלילי נעלם".

ובכן, כלל לא בטוח שזה נכון. אם אתם בעליה של חברה, או ראשי ארגון מקומי גדול, כדאי שתפנימו: דווקא בזמן המשבר מהחריפים שידעה הכלכלה המקומית והעולמית, שירות טוב ורציפות עסקית הם אלה שיעשו את ההבדל. "הציבור וקהל הלקוחות אינם סלחניים", אומר אמיר פורקוש, סמנכ"ל טכנולוגיות בבינת. "רציפות של מוקדי שירות, אוטומציה ויעילות ארגונית - כל אלו חייבים להתקיים גם בעת משבר. ארגונים שלא יעניקו ללקוח שירות ראוי בתקופה הזאת, ישלמו מחיר יקר. בהינתן מצב שבו ישנה חברה טובה יותר בתחום המבוקש - אנשים יעברו אליה. לא מעניין אותם אם יש משבר או לא: אם לקוחות לא ישיגו את החברה, בטלפון או בדיגיטל, הם פשוט יעברו למתחרים. למשל, ביטוח רכב - אם אדם לא ישיג את הספק שלו, בטלפון או בדיגיטל, הוא פשוט יעבור לספק אחר. אם לקוח עוזב את החברה שלו בגלל שירות לא טוב, הוא לא יחזור אליה אחר כך. עבור ארגונים אשר מתקיימים מחידוש שנתי כפי שקורה בעולם הביטוח, מדובר על סיכון של כ-8% מהלקוחות מדיי חודש . כפי שקורה בכל סיכון, יש את אלו שמוצאים בו את הסיכויי".

המפתח להצלחה פשוט למדי: תנו ללקוחות שלכם את השירות הטוב ביותר

המציאות הנוכחית אינה מציאות קלה, זה ברור ובמצב שכזה קשה מאוד לשמור על חברה מתפקדת, לא כל שכן להעניק שירות מלא ורציף ללקוחות. קשה - אבל לא בלתי אפשרי. "בידוד זו לא מחלה ואין סיבה שבבידוד לא נמשיך לעבוד כרגיל", קובע פורקוש. "יש היום כלים טובים מאוד שמאפשרים המשך עבודה מכל מקום, אך הבעיה היא שארגונים לא נערכו לכך מבעוד מועד, לא 'התאמנו' בזה עד היום. אלו 'שרירים' חדשים שבארגונים ה"לא גלובליים" לא מכירים. נכון, אנחנו נמצאים באירוע חריג כיום, ואי־אפשר להתכונן להכול - אבל אפשר בהחלט למזער סיכונים. לכן הבידול בין הארגונים יהיה עכשיו ברור מאוד: ארגון שנערך למשבר כזה או שמגיב במהירות, יספק שירות מלא ואיכותי ללקוח שלו גם כעת. ארגון שלא התכונן לכך, יתקשה לעשות זאת. חשוב לזכור: במציאות הנוכחית כל שצריך הוא לפעול בדרך שונה, לשמור על שגרה כשאנחנו לא בשגרה".

לדברי פורקוש על מנת לצלוח את המעבר לעבודה מהבית ארגונים נדרשים לשימוש במערכות אינטואיטיביות מאוד - עבור עובדים שלא הורגלו בעבודה בסיטואציה כזאת. מעבר לכך המצב החריג דורש מהם מערכות שמאפשרות שימוש תכוף מאוד, פתרונות טכנולוגיים ישימים ברמת התפעול היומיומי. כל אלו יעזרו להם לתפקד כהלכה גם במסגרת המגבלות שהוטלו על המשק.

לפתרונות טכנולוגיים לעבודה מהבית והמשכיות עסקית הקליקו כאן>>

אבטחת מידע, שיחות ועידה ווידאו - ומוקדי שירות שמתופעלים מרחוק

אם כן, אפילו בזמנים המוזרים והמורכבים שבהם אנחנו נמצאים כיום, אפשר להבטיח פעילות שוטפת ומתן שירות מלא - גם בחברות גדולות. הדרך לעשות זאת היא באמצעות "התחמשות" בטכנולוגיות המתאימות, שיאפשרו לעובד הבודד לתפקד כאילו היה במשרדו או ב'שקובית' שלו, גם כאשר בפועל הוא נמצא בבית, אולם הדבר מייצר אתגרים נוספים.

אלון בן צור, מנכ"ל בינת תקשורת מחשבים / צילום: ניב קנטור

קחו למשל את נושא אבטחת המידע: חברות נאלצות לאפשר לעובדים להשתמש באמצעים שאינם בשליטה מלאה של הארגון (BYOD - Bring Your Own Device), כדי שיוכלו לבצע פעולות בשליטה מרחוק, להשתתף בשיחות ועידה (Video Conference) עם קולגות או לקוחות רחוקים ועוד. המצב הזה, בכל הקשור לאבטחת המידע בארגון, הוא אחד המורכבים והמסוכנים ביותר מבחינת כל ארגון.

"כשעובד מהמשרד הפיזי עובר לעבוד בבית, הוא למעשה עובד ב- Small Office", מסביר פורקוש, "אבל, Small Office הוא לא המשרד שבמקום העבודה - אין בו הגדרות אבטחה מפורטות, אין FireWall ועוד - והוא דורש התייחסות אבטחתית שונה לחלוטין.

"חשוב להבין שמהבחינה הזו מדובר בשעת כושר לכל מי שרוצה לגנוב מידע יקר ערך, ולכן הארגונים צריכים לחשוב כיצד הם מגינים על המשתמשים, על העובדים שמבצעים את פעולותיהם מהבית. כדי לעשות זאת יש לדאוג שפתרונות הגישה מרחוק יכללו בתוכם אלמנטים בסיסיים כמו מניעת גניבת זהות, הצפנת התעבורה למניעת ציתות, שימוש בתעודות לזיהוי האמצעי ממנו מתחברים, בדיקת האמצעי המתחבר ועוד".

המשימה הנוספת היא יצירת סביבה מתאימה טכנולוגית לקיום פגישות ושיחות שלא פנים אל פנים, בשל ההגבלות המוכרות כבר לכולנו. כיום ישנן לא מעט תוכנות המציעות קיום שיחות מרובות משתתפים תוך שיתוף תוכן בין כולם. "בינת מציעה ערכה חדשה המאפשרת עבודה עם מוצרים איכותיים המייצרים חווית סאונד ותמונה איכותית לעובד מהבית", מציין פורקוש. "נערכנו לספק ללקוחות שלנו מחשבים הכוללים מצלמה ומיקרופון איכותיים המתחברים למחשב העובד בעזרת חיבור USB פשוט, ומאפשרים לעשות שימוש איכותי בתשתית VC (Video Conference) קיימת, כגון BJ, ZOOM, WEBEX ועוד".

נזכיר בהקשר זה גם את המערכות ללימוד מרחוק, שמציעה החברה, המתבססות על live streaming ומיועדות בעיקר לעולם האקדמי. זהו פתרון מבוסס ענן המאפשר לכל הסטודנטים צפייה בשידור חי בהרצאה, כמו גם גישה להקלטת ההרצאה וכן קטלוּג וארכוּב של כל חומרי הווידאו של המוסד. כל זאת תחת מנגנון הרשאות עבור כל סטודנט וסטודנט בצורה נפרדת.

כלים אלו לרוב מספקים מענה לתקשורת פנים ארגונית או אל מול ספקים ושתפים עיסקיים, אך מה קורה מול הלקוחות? מוקדי השרות הינן הבטן החלשה של הארגונים, הטכנולוגיה מורכבת ולרוב לא גמישה ונדרשים מוקדנים רבים ע"מ לספק מענה ראוי ללקוחות. המוקדים הינם מנוע ההכנסה המרכזי במרבית הארגונים המוכרים ותומכים בלקוחות והמשך התפעול היעיל שלהם הינם הבסיס ליכולת הארגון לתפקד בזמן המשבר ולאפשרות להתאושש לאחריו. פורקוש מסביר כי "חלק מהעניין הוא להקים מוקד שירות לקוחות שיודע לעבוד גם בתנאי הבידוד בצורה מאובטחת. מוקד שמחובר למערכות ה־CRM (מערכות לניהול הלקוחות), המאפשר גם להפעיל צ'טים ובוטים ואפילו עמדות חכמות המספקות מענה אוטומטי לביצוע פעולות שונות.

"בפתרון שלנו חיבור שלוחות המוקד נעשה על גבי המחשב או הסמארטפון, באמצעות פלטפורמת Contact Center - ACE המאפשרת ניהול מוקד מרחוק. הנציג מתחבר דרך חיבור מיוחד והוא פועל מול אותה מערכת כאילו ישב במשרד. הלקוחות עצמם לא מרגישים בהבדל, ולא יכולים לדעת שהנציג המטפל בהם כלל לא נמצא במשרד אלא בביתו".

"זמן קריטי לחברות וארגונים"

אלון בן צור, מנכ"ל בינת, מסכם ואומר כי "יש כיום אירוע שמחייב את כולנו לחשוב אחרת. זה אירוע שדורש הפעלת טכנולוגיות באופן משמעותי יותר. עד כה, אנשים תמיד העדיפו פגישות פנים מול פנים'. הבנקים, למשל, במשך עשור מנסים להעביר את הציבור לדיגיטל, לסגור סניפים והצליחו חלקית. כעת, הציבור משתמש יותר בשירותים אלה.

"המשבר הזה הוא קריטי הן לחברות ולארגונים והן לעובדים. כדאי לזכור כי התאוששות לאחר המשבר תהיה תלויה בעיקר בהתנהלות העסקית של הארגון במהלכו. לכן הארגונים צריכים להתמקד ביכולות עבודה מרחוק, בשיתוף פעולה כאשר העובדים מרוחקים אחד מהשני ולדאוג לאבטחת המידע הזורם בין כולם.

ולבסוף", ממשיך בן צור, "זהו גם מבחנם של העובדים, שרבים מהם עוברים לעבוד מהבית היכן שהפיקוח עליהם הוא רופף יותר. אך זהו בדיוק האתגר של העובד להוכיח נחיצותו לחברה. אנו נמצאים בתקופה שבה חברות רבות מצמצמות ומפטרות ולכן תפקודם של העובדים בזמן זה הוא חשוב מאוד לעתידם".

העסק חייב להמשיך לתפקד - לפתרונות טכנולוגיים לעבודה מרחוק הקליקו כאן>>

עוד כתבות

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

ניסיון לחזור למירוץ ה-AI: גיוס הענק של של אילון מאסק

בנק ההשקעות מורגן סטנלי הודיע כי סטארט-אפ הבינה המלאכותית xAI, שלפי מאסק, שוויו מוערך בכ-80 מיליארד דולר, גייס 10 מיליארד דולר בחוב ובמניות ● גיוס ההון יאפשר לחברה לקדם את מודל ה-AI של החברה, Grok, ולהשיג יתרון מול המתחרות שלה, OpenAI ו-Anthropic

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● השקל ממשיך להפגין חוסן מול המטבעות הזרים ● הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר. וההשלכות

בית המשפט העליון קבע השבוע באופן תקדימי כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים ● כל מה שכדאי לדעת על הסכסוך שמאחורי ההלכה החדשה, ההשלכות וגם - למה מעכשיו "חייבים לעשות הסכם ממון"

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

תקיפות צה''ל ברחבי איראן / צילום: Reuters, SOCIAL MEDIA

סיפקו מפת מודיעין עשירה: הלווינים הכינו את מכת הפתיחה באיראן

המראות של האיראנים מצלמים מל"טים בשמי טהרן שיקפו במהלך המערכה סיטואציה שבה צה"ל, במידה כזו או אחרת, הפך את איראן לרצועת עזה ● כעת משרד הביטחון חושף את הנתונים שהובילו לשליטה של צה"ל בשמי איראן

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

טראמפ שולח לישראל מערכת נשק בשווי חצי מיליארד דולר

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ארה"ב תמכור לישראל מערכת להנחיית פצצות, בוול סטריט ג'ורנל טוענים שגם דחייה של חודש בתוכנית הגרעין האיראנית משמעותית ואיך השפיעה המערכת מול איראן על ענף התעופה ● כותרות העיתונים בעולם

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

הרשימה הרבעונית של ענקית ההשקעות: אלה המניות המבטיחות

הבנק האמריקאי מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה שצפויות לרכז עניין ברבעון השלישי של 2025 ● במקביל מפרסם הבנק שתי מניות שצפויות לרדת

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

ג'ף בזוס / צילום: ap, John Locher

ג'ף בזוס מכר מניות אמזון בשווי 737 מיליון דולר

ג'ף בזוס מכר כ-3.3 מיליון מניות בשווי 737 מיליון דולר, במסגרת תוכנית מכירה מוסדרת שמתפרסת עד מאי 2026 ● לאחר המכירה, בזוס מחזיק בכ‑905 מיליון מניות, ועדיין מהווה הבעלים הפרטי הגדול ביותר בחברה

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

מטוס AIR ONE מאויש של חברת AIR / צילום: חברת AIR

השחקנית הישראלית שמנסה לרכוש מעמד בשוק הכטב"מים

יצרנית כלי הטייס האוויריים החשמליים AIR צפויה לפתוח מתקן ייצור בכפר יונה, בהשקעה של מיליוני שקלים ● השחקן בר ברימר משיק מותג אופנת גברים חדש בשם CABO, יחד עם קבוצת משקיעים ● והפדרציה היהודית של ניו יורק העניקה סיוע בהיקף של 200 אלף שקל לאלמנות צה"ל ● אירועים ומינויים

סניף של רשת דולר ג'נרל, שיאנית העליות ב־S&P 500 / צילום: Reuters, Cassidy Waigand

לא חברת שבבים: זו שיאנית העליות המפתיעה של וול סטריט

בשיא שרשם שוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר, בלטו מניות של עסקים "אפורים" בהובלת רשת הקמעונאות המוזלת דולר ג'נרל, שעלתה בכ-50% ● מניות שבע המופלאות ושאר מגזר הטכנולוגיה אמנם בהתאוששות, אבל לא משחזרות את השיאים של 2024 ● זה הזמן לחפש ערך