גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סרט הודי: מחיקת אג"ח ה-CoCo הבנקאית הראשונה בהיסטוריה של אסיה

קריסתו של הבנק ההודי Yes נענתה בתוכנית חילוץ, הכוללת מחיקת אג"ח CoCo בהיקף של כ-1.5 מיליארד דולר - שיוצרת תקדים בעייתי במיוחד ● משבר הקורונה בשווקים דורש חשיבה מחודשת על הסיכויים והסיכונים בהשקעה ב-CoCo

סניף של Yes Bank בעיר אחמדאבאד, הודו / צילום: Ajit Solanki
סניף של Yes Bank בעיר אחמדאבאד, הודו / צילום: Ajit Solanki

ההמולה שיוצרת מגיפת קורונה בשווקים הפיננסיים, גורמת לעתים לכך שאירועים פיננסיים משמעותיים המתרחשים באחרונה בעולם, אינם זוכים להד התקשורתי שהם ראויים לו. כזו היא מחיקת אג"ח ה-CoCo הבנקאית הראשונה בהיסטוריה של אסיה, המתקיימת בימים אלה בהודו.

האירוע הזה בא בעקבות תוכנית תקדימית שגיבש הבנק המרכזי של הודו (RBI) לחילוצו של בנק Yes, עקב הפסדי אשראי אדירים שנצברו במאזנו והובילו לקריסתו. לדעתנו, תכנון החילוץ ואופן מחיקתן של אג"ח הקוקו יוצרים תקדימים בעייתיים במיוחד.

מכשירים סופגי הפסדים

תחת תקנות באזל III, בנקים יכולים להנפיק שני סוגי אג"ח קוקו. עד כה, בישראל הונפקו רק קוקו רובד 2. לעומת זאת, בעולם יותר מ-80% מהנפקות הקוקו הן של מכשירים המסווגים כרובד 1. בהשוואה למכשירי רובד 2, מכשירי רובד 1 דומים יותר להון, ומסוכנים יותר.

למכשירי קוקו רובד 1 אין מועד פדיון, אבל הם כוללים אופציית פדיון מוקדם (Call) למנפיק - לרוב חמש שנים לאחר ההנפקה. הבנקים מורשים לבטל בהם תשלומי קופונים, והם נחותים לכל המכשירים, פרט להון המניות של הבנק.

גולת הכותרת של מכשירי הקוקו היא מנגנוני ספיגת ההפסדים הקבועים בהם. כשרמות ההון של הבנק יורדות מתחת לספים מוגדרים מראש, או כשהמפקח על הבנקים מחליט שהבנק הגיע לנקודת אי-קיימות, ניתן למחוק את הקרן שלהם או להמירם למניות.

זה בדיוק מה שקורה החודש למחזיקי הקוקו של הבנק ההודי Yes, לאחר שהבנק המרכזי ההודי הודיע על שורת צעדים דרמטיים שנועדו למנוע את התמוטטות הבנק - ובראשם, מחיקת סדרות אג"ח קוקו בהיקף של 108 מיליארד רופי (כמיליארד וחצי דולר).

מעבר לעצם המחיקה, המהלך הזה מעלה שאלות קשות. זאת, בעיקר משום שהוחלט כי הון המניות של הבנק לא יימחק, וכן כי הבנק ימשיך להתקיים, ולא יימכר או יפורק. לשם כך, הבנקים הגדולים בהודו, ובראשם SBI, יזרימו לבנק Yes הון בהיקף של כ-100 מיליארד רופי, כנגד הקצאת עד 49% מהמניות.

הדבר שובר מוסכמות במבנה ההון הרגולטורי בבאזל III וסדר הנשייה, שלפיהם מחיקת מכשירי קוקו יכולה להתבצע רק לאחר מחיקת בעלי המניות. נוסף על כך, הוא מנוגד למהלכים שבוצעו בכל קריסות הבנקים באירופה בשנים האחרונות, שבהן הון המניות נמחק במלואו לצד מחיקת מכשירי קוקו, בדגש על קריסת בנק פופולר הספרדי ביוני 2017. מנגד, יש הטוענים כי סדר מחיקת המכשירים תואר בבירור בתשקיף הנפקת הקוקו של Yes. 

הסיפור ההודי עודנו מתפתח, אבל צפויים להיגרם הפסדים כבדים למשקיעים רבים, ובהם קרנות נאמנות המשקיעות בהודו, שהשקיעו במכשירים אלה בהיקפים גבוהים, לרבות עבור גופים בינלאומיים מובילים. בניסיון נואש לצמצם הפסדים ולשמר את סדר הנשייה, מחזיקי ה-CoCo פנו לבנק המרכזי ההודי וביקשו לפחות להמיר את האג"ח CoCo למניות הבנק. הם אף עתרו לבית המשפט, אבל בקשתם נדחתה.

עלייה דרמטית בהלוואות הבעייתיות

תהליך ההידרדרות המהיר של בנק Yes מעלה שלל תהיות בנוגע לאיכות המדידה החשבונאית, הממשל התאגידי וניהול הסיכונים בבנק, וכן באשר לאיכות הפיקוח הרגולטורי של הבנק המרכזי ההודי ואף הביקורת של רואי החשבון. 

ברקע תהליך הקריסה המהיר של Yes ניצבת ההידרדרות המשמעותית בכלכלה ההודית בשנים האחרונות. עד לתחילת 2017 צמחה הכלכלה ההודית בקצב המהיר בעולם, שהגיע ברבעון הראשון של 2017 לשיא של 9.4%. במקביל להתפתחות הכלכלית המואצת, הסקטור הבנקאי ההודי צמח משמעותית. 

בסביבה זו, בנק Yes היה ידוע בתיאבון סיכון מוגבר, שהפך אותו לאחד הבנקים הפרטיים הגדולים בהודו. להמחשה, מ-2014 צמח תיק ההלוואות של Yes ביותר מ-30% בשנה.

ואולם, בשנים האחרונות חווה הכלכלה ההודית האטה מתמשכת. ב-2019 עמד שיעור הצמיחה במדינה על 4.5% בלבד - שיעור נמוך עבור מדינה מתפתחת. כתוצאה מכך ירדו הכנסות החברות בהודו, ובהתאם גם יכולתן לשרת את ההלוואות שנטלו.

שילוב הנסיבות הזה הוביל לכך שבנק Yes נאלץ להתמודד עם חשיפות גבוהות לחברות נדל"ן ואשראי חוץ-בנקאיות, שסבלו במיוחד מהמשבר. המצב נעשה מורכב במיוחד, שכן הלוואות רבות שהעמיד היו כנגד ביטחונות לא איכותיים.

קריסת הבנק מעוררת תהיות

למרות המצב המורכב הזה, שיעורי ההלוואות הבעייתיות וההפרשות להפסדי אשראי שהציג בנק Yes עד ל-2019, נותרו דומים לאלה של שאר שחקני השוק. חששותיו של הבנק המרכזי ההודי ממהימנות נתוניו של Yes הביאו לכך שבתחילת 2019 הועבר מתפקידו מנכ"ל ומייסד הבנק. בהמשך, אף נפתחו מולו הליכים פליליים.

ואז, באורח פלא, בתוך חצי שנה בלבד, שיעור ההלוואות הלא מתפקדות בבנק Yes יותר מהוכפל - מכ-3% במארס 2019 ל-7% בספטמבר 2019 - גבוה בהרבה מהממוצע בבנקים בהודו.

יתרה מכך, עם פרסום הדוחות הכספיים של Yes לשנת 2019, התגלה כי שיעור ההלוואות בפיגור זינק בחדות ל-18.87%, לעומת 2.1% בשנת 2018. בהתאם, סכום ההפרשות של הבנק להפסדי אשראי זינק פי 50, ליותר מ-24 מיליארד רופי.

להמחשת ההשפעה על תוצאות הבנק, אם ברבעון האחרון של 2018 הציג Yes רווח של 10 מיליארד רופי, ברבעון המקביל ב-2019 הוא ספג הפסד עתק, של 185 מיליארד רופי.

בהתאם, חלו גם שינויים דרמטיים בהלימות ההון. יחס הון הליבה של הבנק ירד משיעור של 9% לפני כשנה ל-0.6% בלבד - נמוך בהרבה מדרישות המינימום הרגולטוריות של 7.375%. יחס ההון הכולל ירד ל-4.1%, כששנה קודם לכן הוא עמד על 16%.

רמות הון כאלה בבנק במשבר משקפות חדלות פירעון עמוקה. זאת, במיוחד משום שהניסיון מלמד כי במצבים כאלה שיעור ההפסדים המוכרים בתיק האשראי אינו משקף את מלוא ההפסדים בפועל. גם חברת הדירוג מודי'ס פרסמה הערכה שלפיה שיעור ההלוואות הלא מתפקדות במאזנו של Yes גבוה יותר באופן משמעותי מהמדווח.

להמחשת חומרת המצב, בבנק פופולר הספרדי, כשהחליט הבנק המרכזי של ספרד על אירוע אי-קיימות ומחיקת אג"ח קוקו, הלימות הון הליבה המדווחת ירדה ל-7.33% בלבד, אבל הבנק המרכזי העריך כי הונו העצמי של הבנק שלילי ברמה של 2 מיליארד אירו.

שיעור הלימות ההון של Yes Bank צנח-1

בחינה מחדש לאור המשבר

לדעתנו, השינויים בשווקים בעקבות משבר הקורונה מצדיקים חשיבה מחודשת על הסיכויים והסיכונים הגלומים במכשירי הקוקו בבנקים בעולם.

ראשית, ברור כי השקעה בקוקו רובד 1 של בנק הודי מצריכה תיאבון סיכון גבוה במיוחד, שמתאימה רק למספר מצומצם של משקיעים ישראלים. הסיכונים אינם נובעים רק מעצם ההשקעה במכשיר עם סיכון למחיקת קרן, אלא גם מהתרבות התאגידית ואיכות הפיקוח. הזינוק המהיר בהלוואות הבעייתיות, שהוביל להידרדרות מהירה בהון הבנק, לצד היפוך סדר הנשייה בידי הבנק המרכזי, הם דוגמאות עגומות לכך. לכן, לדעתנו, במקרים כאלה גם ריבית גבוהה, כמו קופון בשיעור 9.5% ששילמו המכשירים שנמחקו, אינה מהווה פיצוי מספק.

שיעור ההלוואות הבעייתיות בבנק-1

נוסף על כך, בראייה כוללת, ב-2019 הניבה השקעה במכשירי קוקו תשואה גבוהה למשקיעים. להמחשה, תשואת המדד של ICE BofA למכשירי קוקו אירופיים הגיעה ל-18%. זאת, בעיקר משום שביקושים גבוהים ממשקיעים שחיפשו תשואה גבוהה בסביבת ריבית אפסית, הביאו לעליית מחירי הקוקו ורווחי הון. אלה הובילו גם לירידה חדה בתשואות בשוק, שאיפשרה לבנקים להנפיק קוקו בריביות נמוכות היסטורית - שלהערכתנו, לעתים קרובות לא פיצו באופן מספק על הסיכון.

כעת, משבר הקורונה גורם לתשואות לזנק. בהתאם, הירידות החדות מסבות למשקיעים הפסדים כבדים. כתוצאה מכך, להערכתנו, חלק מהתשואות בשוק עשויות להיות גבוהות במיוחד ביחס לסיכון. להמחשה, קוקו שלפני כחודש הנפיק דויטשה בנק בפארי - ירד למחיר של כ-60 סנט לדולר.

באופן כללי, להערכתנו, עידן באזל III הביא לכך שמרבית הסקטור הבנקאי במדינות המפותחות בעולם מחזיק בהיקפי הון ונזילות גבוהים במיוחד, שנועדו להתמודדות עם משברים משמעותיים. לכן, ירידות חדות במחירי קוקו של בנקים מסוימים עשויות ליצור הזדמנויות השקעה. זאת, כחלק מבניית תיקי קוקו מפוזרים היטב.

מנגד, בנקים שפעילותם מרוכזת במדינות שבהן התפשטות וירוס קורונה משפיעה על הכלכלה המקומית, עלולים לספוג הפסדים כבדים. במקרים כאלה, עליית התשואות מוצדקת - ולעתים אף אינה מספקת.

להערכתנו, חלק מהבנקים האיטלקים מהווים דוגמה לכך. להמחשה, אג"ח קוקו של הבנק האיטלקי Banco BPM נסחרת כיום בתשואה של 9.7%, בהשוואה ל-6.6% בראשית מרץ.

לסיכום, ראוי להפנים את לקחי קריסתו של בנק Yes והשינויים המתהווים במשבר הנוכחי בשוק הקוקו. מצד אחד, בנסיבות שבהן הסיכונים מורכבים לניהול ומדידה - ראוי, לדעתנו, להימנע מהשקעות, גם אם הן מציעות תשואות גבוהות במיוחד; ומצד שני, בחלק ממכשירי הקוקו התשואות הגבוהות המוצעות כיום נובעות מהסנטימנט השלילי בשווקים. איתור מקרים אלה ונעילת התשואות המוצעות בהם - עשויים להניב ערך משמעותי בחלוף המשבר, בעיקר לאור הציפייה שהשלכותיו יובילו להימשכות סביבת הריבית האפסית לשנים ארוכות. 

הכותבים הם רו"ח ועו"ד איתי רושקביץ ומור לוין, מייסד ושותף, בהתאמה, בחברת הייעוץ הפיננסי CoAF - Complex of Alternative Finance. הגורמים בטור זה עשויים להשקיע בניירות ערך או מכשירים, לרבות אלה המוזכרים בו. האמור אינו מהווה ייעוץ או שיווק השקעות, המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

עוד כתבות

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מניות הבנקים קפצו, האם בנק ישראל יאשר להגדיל את הדיבידנד?

בשוק ההון מעריכים כי הפיקוח על הבנקים עשוי לאשר את בקשת הבנקים להגדיל את שיעור חלוקת הדיבידנד לעד 50% מהרווח הנקי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

גיא דוננפלד, יו''ר איגוד מהנדסי ואדריכלי ערים / צילום: אלעד מלכה

"ההרס עצום": יו"ר איגוד מהנדסי הערים על קשיי השיקום ביום שאחרי

יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים, האדריכל גיא דוננפלד, מתריע על המגבלות במענה למתקפות הטילים מאיראן: "ברמת המדינה יש הרבה בלבול וחוסר תקשורת" ● כמהנדס עיריית בית שמש לא חווה מקרה של פגיעת טיל ישירה, אך הוא מודע היטב לקושי שאיתו מתמודדים הקולגות: "בזירות הקשות צפויה עבודה של ימים ואפילו שבועות"

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

משרד הפרסום העתידי, כפי שנוצר באמצעות ChatGPT / צילום: ChatGPT

סוף עידן משרדי הפרסום? כך ייראה הענף בעוד חמש שנים

אמיר גיא, יו"ר איגוד חברות הפרסום לשעבר, קורא למשרדים להתעורר: אנחנו פועלים בעולם שמתערער, עם שיבוש מוחלט של המודל הכלכלי, תהליך העבודה והיחסים עם המותגים ● מי שישרוד הוא זה שימזג קריאייטיב, דאטה ונרטיב למוצר אחד, ויהפוך לשותף טכנולוגי של הלקוח

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

ג'ף בזוס / צילום: ap, John Locher

ג'ף בזוס מכר מניות אמזון בשווי 737 מיליון דולר

ג'ף בזוס מכר כ-3.3 מיליון מניות בשווי 737 מיליון דולר, במסגרת תוכנית מכירה מוסדרת שמתפרסת עד מאי 2026 ● לאחר המכירה, בזוס מחזיק בכ‑905 מיליון מניות, ועדיין מהווה הבעלים הפרטי הגדול ביותר בחברה

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

קת'י ווד / צילום: Reuters

קת'י ווד שוב כובשת את צמרת התשואות בוול סטריט: האם ההצלחה תימשך

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה