גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  מגזין G

תנועת הצופים: 5 המלצות בינג' קלאסיות לצפייה עכשווית

המשטרתית, המלכותית, הסטנדאפיסטית, הפנטסטית והגדולה מכולן ● 5 המלצות בינג' קלאסיות לצפייה עכשווית

משחקי הכס / צילום באדיבות HBO ו-yes
משחקי הכס / צילום באדיבות HBO ו-yes

"הסמויה" | יס והוט

הזדמנות לצפות בסדרת הטלוויזיה המוסכמת על רבים כטובה ביותר בכל הזמנים. חמש עונות של טלוויזיה שמסיימות את הוויכוח "מי מספר הסיפורים הטוב של התקופה - טלוויזיה או קולנוע?" בנוק אאוט מוחץ לצד של הטלוויזיה. הישג - בכל קנה מידה אמנותי - "הסמויה" היא גם פשוט סדרת טלוויזיה ממש מותחת, מעניינת ומרגשת לא אחת.

בגדול, זה סיפורה של העיר בלטימור בשנות ה-90, שעה שהפכה לבירת צריכת הסמים והעבירות האלימות הקשורות לסמים בארה"ב. דרך סיפור עלילה שמתמקד במשחק החתול והעכבר בין צוות מיוחד של משטרת בולטימור למלכים המתחלפים בעולם כנופיות הסמים - נפרס אחד מהסיפורים המסועפים, החכמים והמורכבים שאי פעם סופרו על עולם הפשע ויחסי הגומלין בינו לבין החוק, מערכת החינוך והתקשורת. ולמי שצריך שורה אחת טובה של הסבר: סדרת השוטרים-גנבים הכי טובה בהיסטוריה. ללא תחרות. אתם תודו לי.

"הכתר" | נטפליקס

שלוש עונות צולמו ושודרו (מתוך חמש בתכנון) אבל סוף הסדרה טרם נכתב מכיוון שהדמות הראשית עדיין בחיים ולא החליטה כיצד יסתיים סיפורה. סדרת המופת הבריטית, הבנתם נכון, עוסקת בבית המלוכה הבריטי, ובעיקר בתקופת כהונתה של המלכה הנוכחית, אליזבת השנייה.

הדמויות סביבה - פיליפ בעלה; צ’ארלס יורש העצר; מרגרט אחותה; המלכה האם ועוד. כולן שם, בסדרה שהיא הביוגרפיה הרצינית, האמינה והמפורטת ביותר שנכתבה על בית המלוכה, ובוודאי שהוסרטה.

זו לא סדרה דוקומנטרית, כי כל הדמויות מגולמות בה על-ידי שחקנים (קלייר פוי בתור אליזבת הצעירה תמיס את ליבכם), אבל אם תצפו בה - תבינו אחת ולתמיד מה פירוש להיות מלכת אנגליה. מה פירוש לחיות בבית המשוגעים העשוי זכוכית וגם למה המלכה ממעטת מאוד לחייך. הסדרה מצולמת, משוחקת ומבוימת כל-כך טוב, עד שלא נעים לפעמים כאשר הבלבול מכה בך: אלה רק שחקנים. זו לא משפחת המלוכה באמת. במשפט אחד: אופרת הסבון המתוחכמת והאלגנטית ביותר שאי פעם שודרה.

בינג' סטנד־אפ | נטפליקס

אומר זאת כך: ספריית הסטנד-אפ של נטפליקס כל-כך עשירה, מגוונת וטובה עד שתצליחו לעבור את כל הקורונה בעזרתה, גם אם נהיה כלואים שלושה חודשים בבית. הקישו "stand up" ודלת קסמים לספרייה אדירת היקף, של הקומיקאים הטובים ביותר בארה"ב ובבריטניה, תעלה ותבוא.

אין טעם לנסות ולהתחיל לעשות בזה סדר, אז אמליץ על כמה שכדאי לצפות בכל המופעים שלהם (אורך כל מופע כשעה), לפי סדר עדיפות שלי, שכמובן אינו מחייב איש. ואלה שמות: 1. דייב שאפל, 2. ביל בר, 3. אנת’וני ג’סלניק, 4. וויטני קמינגס, 5. שרה סילברמן, 6. ספיישל "קומיקאים במכונית שותים קפה" עם ג’רי סיינפלד 7. כריס רוק, 8. איימי שומר, 9. דייב אטל וג’פרי רוס, 10. לואי סי קיי.

את לואי הצבתי אחרון, בגלל, יו נואו וכו’, אבל אם הגעתם לתחתית הרשימה והקורונה הצליחה לדכא אפילו את הפוליטיקלי קורקטיות שלכם, כדאי לשוב ולהיזכר בקומיקאי המבריק הזה. אבל, כאמור, לשיקולכם.

"שובר שורות", "סמוך על סול" | נטפליקס

כתבתי קודם על "הסמויה" שהיא (אולי) סדרת הטלוויזיה הטובה בהיסטוריה, אז הנה כוכבית: "שובר שורות" וסדרת הספין אוף שלה "סמוך על סול" מהוות ביחד את היצירה הטלוויזיונית הטובה ביותר של סדרה וסדרת המשך.

בזכות עצמה, "שובר שורות" היא אחת מחמש הסדרות הטובות ביותר שהופקו. אין על כך מחלוקת בכלל. אבל אז, אחרי שסיים את "שובר שורות" (בתום הצפייה בה חפשו את "אל קאמינו", סרט הסיום של הסדרה, ששודר ממש השנה), בחר וינס גיליגן, היוצר והבמאי והכותב הראשי הגאון שלה, לעשות סדרת ספין אוף על אחת מדמויות המשנה בסדרה - סול גודמן, עורך הדין. לא היה אדם אחד אופטימי לעניין הזה. "למה הוא צריך את זה?", שאלו הכול, "ועד כמה מאכזב זה יהיה?".

ובכן, התוצאה: סדרת מופת שבעיניי עולה על אחותה הבכורה. כן, עד כדי כך. ברשימה שלי "סמוך על סול" עשויה טוב יותר מ"שובר שורות", והדמות של סול גודמן מורכבת ומעניינת ומטופלת ביתר עומק מאשר זו של וולטר ווייט. אני יודע שלמביני עניין ואוהדי הסדרה המילים האלה נשמעות כמו כפירה - אבל זו דעתי ואני תומך בה כי היא שלי.

כך או כך, חמש עונות לכל סדרה (החמישית של סול ממש בעיצומה), והשילוב בין שתיהן, כמו גם מפת היחסים בין העלילות של שתי הסדרות כה מבריקה ומרתקת, עד שאי אפשר אלא לקבוע - עשר העונות המצטברות הללו, הן ההישג הטלוויזיוני הגדול ביותר בכל הזמנים.

"משחקי הכס" | יס והוט

כן, מרביתכם בוודאי צפיתם בה בזמן אמת. ואם לא צפיתם - אם אי פעם הייתה הזדמנות להשלים בור שחור בהשכלת תרבות הפופ שלכם, הרי היא זו. אל תחמיצו את ההזדמנות. מעבר לעובדה שמדובר בסדרה היקרה ביותר שהופקה מאז ומעולם - ללא תחרות -

"משחקי הכס" הפכה לתופעת תרבות, ולא בכדי. שלל הרפרנסים, הדמויות והביטויים שחדרו לשפה וליומיום של כולנו הוא אינסופי - ואם טרם צפיתם בה, תיהנו כפליים ממי שייכנס לעניין בפעם השנייה.

משחקי הכס  / צילום: באדיבות yes

אני בעיצומו של העניין הזה עכשיו - ולמרות שאני מכיר, מן הסתם, את כל הסיפור, ההזדמנות לשוב לאחור ולראות אותו מתפתח מההתחלה, ולהשלים חורים ופערים חסרים, כמו גם לשוב לסצנות בלתי נשכחות - היא תענוג של ממש.

כל הסדרות והתכנים שהומלצו מציעים בריחה לעולמות ולשפות אחרים, הרחק מהקורונה, אבל אף אחת לא תיקח אתכם רחוק יותר מ"משחקי הכס". סדרת הפנטזיה הזאת היא קלאסיקה אמיתית, וגם אם אתם לא בעניין של פנטזיה, אתם מוכרחים לצפות בה. למה דומה התעלמות ממנה? למי שאומר "אני פחות אוהב מוזיקה בריטית, ולכן לא האזנתי מעולם לביטלס". באמת? לא האזנת לביטלס? תהיה רציני, בנאדם. אז: באמת? לא צפיתם ב"משחקי הכס"? תהיו רציניים, אנשים. תהיו רציניים.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; SK hynix זינקה, IBM התרסקה

הירידה החודשית במדד המחירים, החדה ביותר מאז 2020 העניקה רוח גבית לשוק ●  הבנקים פתחו ברגל ימין את עונת הדו"חות ● IBM צללה אחרי שפרסמה תוצאות כספיות ראשוניות מאכזבות ● טאואר זינקה לאחר שדיווחה על הרחבת כושר הייצור ביפן ● מחירי הנפט התמתנו, לאחר שטראמפ חזר בו מדרישתו להטיל אגרת מעבר במצר הורמוז

צילום: Shutterstock

האם עלייתן של המניות הקטנות בוול סטריט היא טרנד או עתיד הכלכלה?

החברות הקטנות ביותר בבורסה האמריקאית רשמו זינוק חריג מתחילת השנה ● האם מדובר בתיקון של עיוות תמחור היסטורי, או בבועה ספקולטיבית מסוכנת? ● מבט לעומק מדד Russell Microcap והמניות בו שעשויות לרשום צמיחה תלת-ספרתית

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

הצעד של ארקיע בעקבות המצב הביטחוני המתוח עם איראן

חברת התעופה מחזירה האפשרות להזמין טיסות עם אופציה לביטול חינם עד 48 שעות לפני מועד ההמראה ● האפשרות תחול על הזמנות שיבוצעו עד 31 באוגוסט, עבור טיסות ארקיע היוצאות עד 31 באוקטובר

אילוסטרציה: Shutterstock

מסלול המשכנתא שזינק תוך חודש ביותר מחצי מיליארד שקל על רקע ירידת הריבית

הירידות בריבית ובאינפלציה משכנעות לווים רבים לשנות את תמהיל ההלוואות, אבל גם לפזר את החוב בין המסלולים השונים ● מסלול הפריים, הצמוד לריבית בנק ישראל, זינק תוך חודש ביותר מחצי מיליארד שקל, ובענף מזהירים ש"כמו שהיא יורדת, היא יכולה לשוב לעלות"

איסמעיל גרוש ויוסי מוסלי / איור: גיל ג'יבלי

רימונים וירי על ג'פניקה: שתי משפחות הפשע שמגלגלות מעל מיליארד שקל

על פי החשד, האירועים האלימים האחרונים שכללו פגיעה בסניפי ג'פניקה הם תולדה של סכסוך בין שתי משפחות פשע ותיקות ובעלות הון גבוה: ג'רושי ומוסלי ● כך הן פועלות ואיך צברו את הונן

מטה סוכנות הדירוג מודי'ס / צילום: Shutterstock, Andrius Zemaitis

מודי'ס: נתוני המאקרו של הכלכלה הישראלית חזקים

סוכנות הדירוג מסכמת את מחצית שנת 2026, ולא מרמזת על לחצים כלשהם להעלאה או להורדה של הדירוג הנוכחי ● החלטת הדירוג הבאה של מודי'ס צפויה רק בעוד כמה חודשים, ובשוק מעריכים כי לא צפוי שינוי בדירוג או באופק הדירוג ● בינואר האחרון עדכנה חברת הדירוג את תחזית הדירוג של ישראל ל"יציבה"

מצר הורמוז / צילום: Reuters, Stringer

המצור הימי התחדש; טיל מתפזר איראני תועד בשמי בחרין

טראמפ: נתקוף את תחנות הכוח והגשרים של איראן ● גורמים אמריקאים: "התקיפות - להסרת איומים", במשמרות המהפכה איימו שלא יחזרו לשולחן המו"מ ● הצבא האמריקאי הודיע כי 20 ספינות מלחמה פועלות במזרח התיכון ● טיל מתפזר תועד בשמי בחרין ● עדכונים שוטפים

איך שומרים על מותג מנצח לאורך זמן: כנס MAD יוצא לדרך

כנס MAD של גלובס מתמקד השנה בסוד ההצלחה ובאתגרים של מותגי Legacy ובשאלה איך שומרים על רלוונטיות לאורך זמן ● בכירי תעשיית השיווק, הדיגיטל והפרסום ייפגשו על במה אחת כדי לנתח את המלהכים הבולטים ● וגם: הצצה ראשונה לתוצאות מדד המותגים של גלובס

ראסל אלוואנגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: מיכה בריקמן

המפעל החדש שמסדר לטאואר תחזית אופטימית ומזניק את המניה

טאואר מקפיצה את התחזית ל-2028 בעקבות תוכנית להרחבת כושר הייצור ביפן בהשקעה של כ-3 מיליארד דולר ● היעדים המעודכנים כוללים הכנסות של 3.6 מיליארד דולר ורווח של 1.2 מיליארד דולר ● המניה מזנקת בחדות במסחר

תחנת רכבת שדרות / צילום: Reuters, Amir Cohen

בשדרות רוצים לגייס הייטקיסטים, שיתקשו להגיע לתל אביב

מאז 2019 נוספו לשדרות, אופקים ונתיבות יותר מ־40 אלף תושבים, במקביל לפיתוח מואץ ● אולם, מאז קוצצו 11 רכבות יומיות בקו לת"א ושירות הלילה בוטל ● במשרד התחבורה ממשיכים להצהיר על תוכניות, והתושבים דורשים: "רוצים שיהיו פה אנשים? תנו לנו תנאים נאותים"

המשנה ליועמ''שית, עו''ד ד''ר גיל לימון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הממשלה מנסה להעביר מאות מיליוני שקלים רגע לפני הבחירות

המשנה ליועמ"שית, ד"ר גיל לימון, מנסה לעצור את ההעברות ● כתב למזכיר הממשלה: "החל מאתמול בבוקר מגיע שטף של הצעות מחליטים אל משרדי הממשלה, ובהן החלטות בעלות משמעויות תקציביות נרחבות - שרבות מהן מגיעות בהיעדר תשתית מקצועית וצורך ברור וללא בחינה משפטית כנדרש"

הילה ברון, צביה אורנשטיין קסן, ישי מנדיל, נגה בנר־סוארי, ניצן יהלי אלטר, מתי יהב / צילומים: סם יצחקוב, רפי דלויה, רמי זרנגר, פייבר, יח''צ

מהומור עצמי עד אימפקט אמיתי: מנהלי השיווק מפרגנים לקמפיינים ישראלים

הסמנכ"לים שמאחורי מהלכי השיווק הגדולים במשק בוחרים את המהלכים החזקים שהובילו המתחרים בשנה החולפת - חלק שני ● הצצה למדד המותגים שיתפרסם השבוע ולכנס MAD שיתקיים היום

יצחק תשובה וצחי נחמיאס / צילום: יונתן בלום, ורד

לא סתם דיבידנד: המהלך הפיננסי שהציף לתשובה שווי של חצי מיליארד שקל ביום

חלוקת מניות דלק ייזום כ"דיבידנד בעין" לבעלי המניות של קבוצת דלק, חשפה לציבור את השווי של תמלוגי מאגר לוויתן ● בד בבד, הכריזה דיסקונט השקעות על מהלך דומה, שנועד לקרב את בעליה לנכס המרכזי שלה - מניות השליטה בחברת גב־ים ● והן לא היחידות

מליאת הכנסת (ארכיון) / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

אושר סופית החוק לביטול מעצרי עריקים חרדים

ברוב של 58 מול 54 אישרה הכנסת את החוק לביטול מעצרי עריקים חרדים ● מיד לאחר אישור החוק הוגשו עתירות לבג"ץ בטענה לאפליה ולפגיעה בעקרון השוויון

כטב''ם / צילום: Shutterstock

סעודיה הפכה לרוכשת הכטב"מים הגדולה של טייוואן

זינוק חריג ביצוא מטאיפיי, זאת לאחר שהסעודים רכשו אלפי כטב״מים במחיר גבוה מהשוק ומחדדים את מרוץ החימוש האזורי

הפגנת חותים / צילום: Reuters, Khaled Abdullah

בין החות'ים לאיראן: לישראל יש הזדמנות לשיתוף פעולה אסטרטגי עם סעודיה

כפי שהוכח בתקיפת נמל התעופה בצנעא השבוע, לישראל ולערב הסעודית יש אויב משותף בתימן, גם אם הסעודים חוששים מכניסה אקטיבית ללחימה ● מומחים מאמינים: "ישראל מחוייבת לזהות את ההזדמנות ולהיכנס לאירוע. זו הזדמנות פז"

שר התקשורת שלמה קרעי / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

סעיף היישומון החינמי ירד, וחוק השידורים אושר לקריאה שנייה ושלישית

ההערכה היא שהצעת החוק תעלה היום לאישור סופי במליאה ● היישומון החינמי עליו דובר בהצעה היה אמור להחליף את "עידן פלוס" ולרכז את ערוצי התקשורת המשודרים בישראל, אך הוא הורד מהחוק בלחץ הסיעות החרדיות ● שופטי בג"ץ ציינו אתמול כי העתירה נגד החוק מוקדמת, שכן הליך החקיקה טרם הסתיים

טהרן / צילום: Reuters, Fatemeh Bahrami

גורם אמריקני רשמי לרשת ABC: ארה"ב מבצעת כעת תקיפות אוויריות נוספות נגד איראן

בתקשורת האיראנית טוענים: פיצוצים נשמעו באי קאשם, הסיבה לא ידועה ● משמרות המהפכה: פגענו במערכת פטריוט הממוקמת בבחרין ● כלי שיט נפגע מירי במצר הורמוז, איש צוות נהרג ו-4 נפצעו ● משמרות המהפכה: "שיתוף פעולה עם האויב לא יניב דבר" • טראמפ: חושב שאפשר להגיע לעסקה • המצור הימי על איראן יחל הלילה ב-23:00 ● עדכונים שוטפים

רחוב באיראן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

אזרחי איראן מתקרבים למשמרות המהפכה, וזה פוגע במו"מ עם ארה"ב

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: הלאומנות האיראנית הקיצונית רושמת התחזקות במדינה, חוקרים ישראלים ואמריקאים פעלו יחדו לפתח תוכנית לערעור המשטר באיראן, וחברת הטכנולוגיה הישראלית שמספקת אמצעי מעקב לשוטרים בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם    

אורי יהודאי וישי דוידי / צילומים: איל יצהר, כדיה לוי

רפא סידרה לקרן פימי צ'ק של חצי מיליארד שקל. כמה הרוויח בן דודו של ישי דוידי?

יצרנית התרופות הירושלמית גייסה בדרך של הצעת מכר סכום של 600 מיליון שקל, נמוך בעשרות אחוזים מהתכנון המקורי ● זאת בשל תנאי השוק הקשוחים שכבר הובילו לביטול סידרה של הנפקות ● בני משפחת לוין, צאצאי המייסד ד"ר בוריס לוין, מכרו מניות בסכום של 68 מיליון שקל