גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  מגזין G

תנועת הצופים: 5 המלצות בינג' קלאסיות לצפייה עכשווית

המשטרתית, המלכותית, הסטנדאפיסטית, הפנטסטית והגדולה מכולן ● 5 המלצות בינג' קלאסיות לצפייה עכשווית

משחקי הכס / צילום באדיבות HBO ו-yes
משחקי הכס / צילום באדיבות HBO ו-yes

"הסמויה" | יס והוט

הזדמנות לצפות בסדרת הטלוויזיה המוסכמת על רבים כטובה ביותר בכל הזמנים. חמש עונות של טלוויזיה שמסיימות את הוויכוח "מי מספר הסיפורים הטוב של התקופה - טלוויזיה או קולנוע?" בנוק אאוט מוחץ לצד של הטלוויזיה. הישג - בכל קנה מידה אמנותי - "הסמויה" היא גם פשוט סדרת טלוויזיה ממש מותחת, מעניינת ומרגשת לא אחת.

בגדול, זה סיפורה של העיר בלטימור בשנות ה-90, שעה שהפכה לבירת צריכת הסמים והעבירות האלימות הקשורות לסמים בארה"ב. דרך סיפור עלילה שמתמקד במשחק החתול והעכבר בין צוות מיוחד של משטרת בולטימור למלכים המתחלפים בעולם כנופיות הסמים - נפרס אחד מהסיפורים המסועפים, החכמים והמורכבים שאי פעם סופרו על עולם הפשע ויחסי הגומלין בינו לבין החוק, מערכת החינוך והתקשורת. ולמי שצריך שורה אחת טובה של הסבר: סדרת השוטרים-גנבים הכי טובה בהיסטוריה. ללא תחרות. אתם תודו לי.

"הכתר" | נטפליקס

שלוש עונות צולמו ושודרו (מתוך חמש בתכנון) אבל סוף הסדרה טרם נכתב מכיוון שהדמות הראשית עדיין בחיים ולא החליטה כיצד יסתיים סיפורה. סדרת המופת הבריטית, הבנתם נכון, עוסקת בבית המלוכה הבריטי, ובעיקר בתקופת כהונתה של המלכה הנוכחית, אליזבת השנייה.

הדמויות סביבה - פיליפ בעלה; צ’ארלס יורש העצר; מרגרט אחותה; המלכה האם ועוד. כולן שם, בסדרה שהיא הביוגרפיה הרצינית, האמינה והמפורטת ביותר שנכתבה על בית המלוכה, ובוודאי שהוסרטה.

זו לא סדרה דוקומנטרית, כי כל הדמויות מגולמות בה על-ידי שחקנים (קלייר פוי בתור אליזבת הצעירה תמיס את ליבכם), אבל אם תצפו בה - תבינו אחת ולתמיד מה פירוש להיות מלכת אנגליה. מה פירוש לחיות בבית המשוגעים העשוי זכוכית וגם למה המלכה ממעטת מאוד לחייך. הסדרה מצולמת, משוחקת ומבוימת כל-כך טוב, עד שלא נעים לפעמים כאשר הבלבול מכה בך: אלה רק שחקנים. זו לא משפחת המלוכה באמת. במשפט אחד: אופרת הסבון המתוחכמת והאלגנטית ביותר שאי פעם שודרה.

בינג' סטנד־אפ | נטפליקס

אומר זאת כך: ספריית הסטנד-אפ של נטפליקס כל-כך עשירה, מגוונת וטובה עד שתצליחו לעבור את כל הקורונה בעזרתה, גם אם נהיה כלואים שלושה חודשים בבית. הקישו "stand up" ודלת קסמים לספרייה אדירת היקף, של הקומיקאים הטובים ביותר בארה"ב ובבריטניה, תעלה ותבוא.

אין טעם לנסות ולהתחיל לעשות בזה סדר, אז אמליץ על כמה שכדאי לצפות בכל המופעים שלהם (אורך כל מופע כשעה), לפי סדר עדיפות שלי, שכמובן אינו מחייב איש. ואלה שמות: 1. דייב שאפל, 2. ביל בר, 3. אנת’וני ג’סלניק, 4. וויטני קמינגס, 5. שרה סילברמן, 6. ספיישל "קומיקאים במכונית שותים קפה" עם ג’רי סיינפלד 7. כריס רוק, 8. איימי שומר, 9. דייב אטל וג’פרי רוס, 10. לואי סי קיי.

את לואי הצבתי אחרון, בגלל, יו נואו וכו’, אבל אם הגעתם לתחתית הרשימה והקורונה הצליחה לדכא אפילו את הפוליטיקלי קורקטיות שלכם, כדאי לשוב ולהיזכר בקומיקאי המבריק הזה. אבל, כאמור, לשיקולכם.

"שובר שורות", "סמוך על סול" | נטפליקס

כתבתי קודם על "הסמויה" שהיא (אולי) סדרת הטלוויזיה הטובה בהיסטוריה, אז הנה כוכבית: "שובר שורות" וסדרת הספין אוף שלה "סמוך על סול" מהוות ביחד את היצירה הטלוויזיונית הטובה ביותר של סדרה וסדרת המשך.

בזכות עצמה, "שובר שורות" היא אחת מחמש הסדרות הטובות ביותר שהופקו. אין על כך מחלוקת בכלל. אבל אז, אחרי שסיים את "שובר שורות" (בתום הצפייה בה חפשו את "אל קאמינו", סרט הסיום של הסדרה, ששודר ממש השנה), בחר וינס גיליגן, היוצר והבמאי והכותב הראשי הגאון שלה, לעשות סדרת ספין אוף על אחת מדמויות המשנה בסדרה - סול גודמן, עורך הדין. לא היה אדם אחד אופטימי לעניין הזה. "למה הוא צריך את זה?", שאלו הכול, "ועד כמה מאכזב זה יהיה?".

ובכן, התוצאה: סדרת מופת שבעיניי עולה על אחותה הבכורה. כן, עד כדי כך. ברשימה שלי "סמוך על סול" עשויה טוב יותר מ"שובר שורות", והדמות של סול גודמן מורכבת ומעניינת ומטופלת ביתר עומק מאשר זו של וולטר ווייט. אני יודע שלמביני עניין ואוהדי הסדרה המילים האלה נשמעות כמו כפירה - אבל זו דעתי ואני תומך בה כי היא שלי.

כך או כך, חמש עונות לכל סדרה (החמישית של סול ממש בעיצומה), והשילוב בין שתיהן, כמו גם מפת היחסים בין העלילות של שתי הסדרות כה מבריקה ומרתקת, עד שאי אפשר אלא לקבוע - עשר העונות המצטברות הללו, הן ההישג הטלוויזיוני הגדול ביותר בכל הזמנים.

"משחקי הכס" | יס והוט

כן, מרביתכם בוודאי צפיתם בה בזמן אמת. ואם לא צפיתם - אם אי פעם הייתה הזדמנות להשלים בור שחור בהשכלת תרבות הפופ שלכם, הרי היא זו. אל תחמיצו את ההזדמנות. מעבר לעובדה שמדובר בסדרה היקרה ביותר שהופקה מאז ומעולם - ללא תחרות -

"משחקי הכס" הפכה לתופעת תרבות, ולא בכדי. שלל הרפרנסים, הדמויות והביטויים שחדרו לשפה וליומיום של כולנו הוא אינסופי - ואם טרם צפיתם בה, תיהנו כפליים ממי שייכנס לעניין בפעם השנייה.

משחקי הכס  / צילום: באדיבות yes

אני בעיצומו של העניין הזה עכשיו - ולמרות שאני מכיר, מן הסתם, את כל הסיפור, ההזדמנות לשוב לאחור ולראות אותו מתפתח מההתחלה, ולהשלים חורים ופערים חסרים, כמו גם לשוב לסצנות בלתי נשכחות - היא תענוג של ממש.

כל הסדרות והתכנים שהומלצו מציעים בריחה לעולמות ולשפות אחרים, הרחק מהקורונה, אבל אף אחת לא תיקח אתכם רחוק יותר מ"משחקי הכס". סדרת הפנטזיה הזאת היא קלאסיקה אמיתית, וגם אם אתם לא בעניין של פנטזיה, אתם מוכרחים לצפות בה. למה דומה התעלמות ממנה? למי שאומר "אני פחות אוהב מוזיקה בריטית, ולכן לא האזנתי מעולם לביטלס". באמת? לא האזנת לביטלס? תהיה רציני, בנאדם. אז: באמת? לא צפיתם ב"משחקי הכס"? תהיו רציניים, אנשים. תהיו רציניים.

עוד כתבות

מונדיאל 2026 / צילום: Reuters, Kai Pfaffenbach

המונדיאל יצא לדרך, וענף אחד הרוויח מזה השבוע במיוחד

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עלייה של 25% במכירת מוצרי חשמל החל מיום רביעי

סניף של פיצה האט בארה''ב / צילום: Shutterstock

פיצה האט נמכרת לקרן השקעות ב-2.7 מיליארד דולר

פעילות הרשת תימכר לקרן LongRange Capital תמורת 1.5 מיליארד דולר, בעוד ש־Yum China תרכוש את הפעילות בסין ב־1.2 מיליארד דולר • המהלך מגיע לאחר שנים של שחיקה במעמדה של הרשת מול המתחרות וירידה בביקושים

התחדשות עירונית בתל אביב / צילום: דיויד לוין

הכסף הממשלתי לא מנוצל – ופרויקטי התחדשות עירונית ממשיכים להתעכב; "רק כ־33% מתקציב הסכמי המסגרת נוצלו"

דוח מבקר המדינה חושף כי על אף שהתקציבים להתחדשות עירונית קיימים – הם לא ממומשים בפועל ● 24% מתקציבי הסכמי המסגרת טרם הוקצו לרשויות המקומיות ● ברשויות טוענים לקשיי נזילות בשל הצורך לממן הקמת תשתיות ● ברשות להתחדשות עירונית אומרים: "הרשות פעלה ופועלת לאיתור חסמים ולהסרתם מעת הקמתה"

מה לעשות עם תיק ההשקעות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

"טראמפ עושה בכאילו, אבל על הבורסה אי אפשר לעבוד. המלחמה תחזור"

חודש מאי המשיך את המומנטום החיובי בחסכונות הציבור ● מובילי התשואות: אנליסט, כלל, הראל ואינפיניטי, בעוד מור ומיטב נותרו מאחור ● ומה לגבי העתיד? אמיר איל יו"ר קבוצת אינפיניטי אילים מעריך כי עוד לא נאמרה המילה האחרונה במלחמה מול איראן

בניין שנפגע מטיל איראני / צילום: כבאות והצלה לישראל

כך משנה הממ"ד עם המקלחת את התוכניות של יזמי הנדל"ן

בתקופה שבה המכירות מאתגרות, יזמים רבים מגלים שבמצב השוק הנוכחי שווה להם ללכת אחורה בתכנון, לחזור לשלבי הרישוי ולהוסיף לדירות ממ"ד משודרג עם שירותים ומקלחת שיכול להקפיץ את ערך הנכס ב־3% עד 7% ● בפרויקטים שמצויים בשלבים מתקדמים, מדובר בכאב ראש תכנוני לא פשוט

חן ליכטנשטיין

השכר של מנכ"ל צים החדש ב-2026: עד 4.3 מיליון שקל

בכפוף לאישור בעלי המניות בחברת התובלה הימית צים, ד"ר חן ליכטנשטיין יקבל שכר חודשי של 240 אלף שקל, יהיה זכאי לבונוס שנתי של עד 4.3 מיליון שקל ויקבל מענק הצטרפות לחברה בסך 1.44 מיליון שקל

מטה הבנק המרכזי של יפן, טוקיו / צילום: ap, Shuji Kajiyama

יפן העלתה את הריבית לשיא של 31 שנה. אלו הסיבות

הריבית ביפן עלתה ל-1%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 1995 • בשוק מחכים לראות האם הצעד הזה מסמן את סוף עידן "הכסף הזול" במדינה • ואיך ישפיעו המלחמה והשלום באיראן?

בני לנדא / צילום: Miguel Gutierrez

מיליארדרית גרמנייה בתביעה נגד לנדא: חוב של 16 מיליון אירו לא הוחזר

המיליארדרית הגרמנייה סוזן קלאטן הגישה לבית המשפט המחוזי בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון נגד לנדא לאבס, חברת פיתוח הטכנולוגיה של היזם הסדרתי בני לנדא ● מדובר בהלוואה של 16 מיליון אירו שלא נפרעה כבר יותר משנה מאז חלף המועד לכך

העיר לייפציג. מוצגת כחלופה לברלין / צילום: Shutterstock

ה-AI משנה את יעדי החופשות ואת מפת הביקושים העולמית

גם אם גוגל עדיין מובילה את שוק החיפושים באינטרנט, יותר ויותר צרכנים בעולם עוברים לכלי בינה מלאכותית ● דוח חדש של חברת מאסטרקארד מגלה מתי זה גורם להם להכפיל את ההוצאה בתחום התיירות, ומוביל לתובנות שרלוונטיות למותגים ישראלים רבים

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

נשבר שיא היקף הגיוס לחברת ביומד - מה סוד ההצלחה?

וגם: הגישה החדשה של מכון ויצמן למסחור טכנולוגיה ● החברה שמשפרת את השינה באמצעות חוש הריח ● וקופ"ח כללית קיבלה מענק הורייזון למרות המתחים הפוליטיים ● השבוע בביומד

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

תנודתיות בוול סטריט; SpaceX מזנקת בכ-10% ועוקפת את אמזון בשווי שוק

נאסד"ק יורד ב-0.3%, דאו ג'ונס עולה ב-0.6% לשיא חדש ● ספייס איקס רוכשת את Anysphere ב-60 מיליארד דולר ● מובילאיי תפעיל שירות נסיעות אוטונומי בארה"ב ● יאם! ברנדס מוכרת את פיצה האט ב־2.7 מיליארד דולר ● מחירי הנפט יורדים לשפל של כשלושה חודשים, נפט ברנט מתחת לרף ה-80 דולר לחבית, הבנקים הגדולים חותכים את תחזיות הנפט

קרבות כלוב על המדשאה הדרומית של הבית הלבן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

"ברור שזה היה משוגע": איך נראו החגיגות של טראמפ מבפנים?

שעות ספורות לאחר שנשיא ארה"ב הכריז על הסכם עם איראן, הוא חגג בבית הלבן במופע ראווה של UFC ● עלות הפקת הענק, שמומנה על ידי UFC ונותני חסות, הייתה 60 מיליון דולר ● ב"אירוע הספורט ההיסטורי ביותר בכל הזמנים" ישבו בקהל בכירי ממשל, אילי הון וספורטאים מן השורה הראשונה

אילוסטרציה: Shutterstock

חוששים מבועה במניות הטכנולוגיה וריכוזיות יתר? הגיע הזמן לגלות את אירופה

בזמן שארה"ב והשווקים המתעוררים מנפחים בועה במניות הבינה המלאכותית, יש שוק שנותר מאחור במרוץ הזה ● המדדים באירופה הרבה פחות מרוכזים בטכנולוגיה, זולים באופן משמעותי וגם סובלים מבריחת משקיעים ● גלו איך מייצרים תשואה חדשה ב"עולם הישן"

מצלמות אכיפה / צילום: Shutterstock

דוח מבקר המדינה: רשויות מקומיות עשו שימוש שלא כדין במצלמות אכיפה

ממצאי דוח מבקר המדינה על הרשויות המקומיות מגלים כשלים בהתנהלות הנוגעת למצלמות אכיפה ● אלה כוללים הפעלת מצלמות שלא לצורך אכיפה ושמירת צילומים לתקופות ממושכות ● ביקורת מופנית גם אל משרד התחבורה, שלא מקדם אכיפת חוקי נת"צ ברשויות המקומיות

חיים בוטנרו, מנהל מרכזי ההשקעות בבנק הבינלאומי / צילום: אורי בן דור

מנהל ההשקעות שבטוח: הסקטור הזה ייתן תשואה עודפת בשנים הבאות

אחרי ש"פגע" במדויק לפני שנה וחצי, חיים בוטנרו מהבנק הבינלאומי מזהיר את החוסכים מפני השקעה גדולה מדי במניות הטכנולוגיה: "ברמות המחירים האלה זה מסוכן" ● מעריך שהריבית בישראל תרד מהר, מה הסקטורים שייהנו מכך, ובארה"ב שסקטור הבריאות יפתיע לטובה

בנין טכנולוגית להבים, נהריה / צילום: בר - אל

מפעל בן יותר מ-50 שנה בנהריה ייסגר. מאות עובדים יפוטרו

מפעל טכנולוגיית להבים, שהוקם ע"י סטף ורטהיימר כדי לתת מענה לאמברגו הנשק אחרי מלחמת ששת הימים ונרכש ע"י פראט אנד וויטני, ייסגר סופית ● 600 מעובדיו יאבדו את עבודתם, בעוד שחלק יועברו למפעל דומה בתפן שבצפון הארץ

פרויקט ''בית המורה'' במטלון. שכ''ד נמוך בהרבה מהממוצע / צילום: עיריית תל אביב

דירה ב-3,800 שקל לחודש: ההצעה של עיריית ת"א, והאותיות הקטנות

בעיריית ת"א הודיעו כי מעתה והלאה אנשי חינוך יקבלו קדימות לכל דירה פנויה במסגרת "דיור בר השגה" ● הסיבה: מחסור חריף כתוצאה מהוצאות המחיה הגבוהות בעיר ● לצד ההבטחה, מלאי הדירות הנוכחי עומד על כ–550 בלבד - ורובן תפוסות

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: נעם ריבקין פנטון-הארץ

אחרי שנה: הסתיימה חקירתו הנגדית של נתניהו. מה צפוי עכשיו?

רה"מ ייחקר בחקירה חוזרת בידי ההגנה במשך 3-4 ימים נוספים, ואז תסתיים עדותו ● בשלה הבא ההגנה תעיד את עדיה, ולאחר מכן יוגשו סיכומים בתיק ● במהלך עדותו היום הרים נתניהו את קולו לעבר התובע, האשים את התביעה ברדיפה פוליטית ואמר: "עשיתם מה שלא עשיתם לאף איש ציבור. השתמשתם בתוכנת ריגול, הפרתם את כל החוקים"

מתוך הסדרה ''יורשים'' של HBO / צילום: באדיבות yes

ככה לא בונים עסק משפחתי: שיעור מסדרת הדרמה "יורשים"

בתאגיד התקשורת של משפחת רוי בסדרת הטלוויזיה "יורשים" חסרים כל הכוחות החיוניים לקיומו של מפעל חיים רב־דורי משגשג ● מלמידה ועד מנהיגות - מהם שבעת המנועים הדרושים להמשכיות של עסק משפחתי? ● טור חודשי חדש

דונלד טראמפ על רקע הבית הלבן / צילום: ap, Alex Brandon

ה-FBI הודיע: סוכלה מתקפה ענקית על הבית הלבן

המתקפה תוכננה להיערך בשיאם של אירועי יום הולדתו של הנשיא טראמפ • המתקפה יועדה לכלול רחפני נפץ, צלפים וקבוצת תקיפה ב"גל שני" ● ההערכה כי יותר מ-20 חשודים מעורבים באירוע