גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  מגזין G

תנועת הצופים: 5 המלצות בינג' קלאסיות לצפייה עכשווית

המשטרתית, המלכותית, הסטנדאפיסטית, הפנטסטית והגדולה מכולן ● 5 המלצות בינג' קלאסיות לצפייה עכשווית

משחקי הכס / צילום באדיבות HBO ו-yes
משחקי הכס / צילום באדיבות HBO ו-yes

"הסמויה" | יס והוט

הזדמנות לצפות בסדרת הטלוויזיה המוסכמת על רבים כטובה ביותר בכל הזמנים. חמש עונות של טלוויזיה שמסיימות את הוויכוח "מי מספר הסיפורים הטוב של התקופה - טלוויזיה או קולנוע?" בנוק אאוט מוחץ לצד של הטלוויזיה. הישג - בכל קנה מידה אמנותי - "הסמויה" היא גם פשוט סדרת טלוויזיה ממש מותחת, מעניינת ומרגשת לא אחת.

בגדול, זה סיפורה של העיר בלטימור בשנות ה-90, שעה שהפכה לבירת צריכת הסמים והעבירות האלימות הקשורות לסמים בארה"ב. דרך סיפור עלילה שמתמקד במשחק החתול והעכבר בין צוות מיוחד של משטרת בולטימור למלכים המתחלפים בעולם כנופיות הסמים - נפרס אחד מהסיפורים המסועפים, החכמים והמורכבים שאי פעם סופרו על עולם הפשע ויחסי הגומלין בינו לבין החוק, מערכת החינוך והתקשורת. ולמי שצריך שורה אחת טובה של הסבר: סדרת השוטרים-גנבים הכי טובה בהיסטוריה. ללא תחרות. אתם תודו לי.

"הכתר" | נטפליקס

שלוש עונות צולמו ושודרו (מתוך חמש בתכנון) אבל סוף הסדרה טרם נכתב מכיוון שהדמות הראשית עדיין בחיים ולא החליטה כיצד יסתיים סיפורה. סדרת המופת הבריטית, הבנתם נכון, עוסקת בבית המלוכה הבריטי, ובעיקר בתקופת כהונתה של המלכה הנוכחית, אליזבת השנייה.

הדמויות סביבה - פיליפ בעלה; צ’ארלס יורש העצר; מרגרט אחותה; המלכה האם ועוד. כולן שם, בסדרה שהיא הביוגרפיה הרצינית, האמינה והמפורטת ביותר שנכתבה על בית המלוכה, ובוודאי שהוסרטה.

זו לא סדרה דוקומנטרית, כי כל הדמויות מגולמות בה על-ידי שחקנים (קלייר פוי בתור אליזבת הצעירה תמיס את ליבכם), אבל אם תצפו בה - תבינו אחת ולתמיד מה פירוש להיות מלכת אנגליה. מה פירוש לחיות בבית המשוגעים העשוי זכוכית וגם למה המלכה ממעטת מאוד לחייך. הסדרה מצולמת, משוחקת ומבוימת כל-כך טוב, עד שלא נעים לפעמים כאשר הבלבול מכה בך: אלה רק שחקנים. זו לא משפחת המלוכה באמת. במשפט אחד: אופרת הסבון המתוחכמת והאלגנטית ביותר שאי פעם שודרה.

בינג' סטנד־אפ | נטפליקס

אומר זאת כך: ספריית הסטנד-אפ של נטפליקס כל-כך עשירה, מגוונת וטובה עד שתצליחו לעבור את כל הקורונה בעזרתה, גם אם נהיה כלואים שלושה חודשים בבית. הקישו "stand up" ודלת קסמים לספרייה אדירת היקף, של הקומיקאים הטובים ביותר בארה"ב ובבריטניה, תעלה ותבוא.

אין טעם לנסות ולהתחיל לעשות בזה סדר, אז אמליץ על כמה שכדאי לצפות בכל המופעים שלהם (אורך כל מופע כשעה), לפי סדר עדיפות שלי, שכמובן אינו מחייב איש. ואלה שמות: 1. דייב שאפל, 2. ביל בר, 3. אנת’וני ג’סלניק, 4. וויטני קמינגס, 5. שרה סילברמן, 6. ספיישל "קומיקאים במכונית שותים קפה" עם ג’רי סיינפלד 7. כריס רוק, 8. איימי שומר, 9. דייב אטל וג’פרי רוס, 10. לואי סי קיי.

את לואי הצבתי אחרון, בגלל, יו נואו וכו’, אבל אם הגעתם לתחתית הרשימה והקורונה הצליחה לדכא אפילו את הפוליטיקלי קורקטיות שלכם, כדאי לשוב ולהיזכר בקומיקאי המבריק הזה. אבל, כאמור, לשיקולכם.

"שובר שורות", "סמוך על סול" | נטפליקס

כתבתי קודם על "הסמויה" שהיא (אולי) סדרת הטלוויזיה הטובה בהיסטוריה, אז הנה כוכבית: "שובר שורות" וסדרת הספין אוף שלה "סמוך על סול" מהוות ביחד את היצירה הטלוויזיונית הטובה ביותר של סדרה וסדרת המשך.

בזכות עצמה, "שובר שורות" היא אחת מחמש הסדרות הטובות ביותר שהופקו. אין על כך מחלוקת בכלל. אבל אז, אחרי שסיים את "שובר שורות" (בתום הצפייה בה חפשו את "אל קאמינו", סרט הסיום של הסדרה, ששודר ממש השנה), בחר וינס גיליגן, היוצר והבמאי והכותב הראשי הגאון שלה, לעשות סדרת ספין אוף על אחת מדמויות המשנה בסדרה - סול גודמן, עורך הדין. לא היה אדם אחד אופטימי לעניין הזה. "למה הוא צריך את זה?", שאלו הכול, "ועד כמה מאכזב זה יהיה?".

ובכן, התוצאה: סדרת מופת שבעיניי עולה על אחותה הבכורה. כן, עד כדי כך. ברשימה שלי "סמוך על סול" עשויה טוב יותר מ"שובר שורות", והדמות של סול גודמן מורכבת ומעניינת ומטופלת ביתר עומק מאשר זו של וולטר ווייט. אני יודע שלמביני עניין ואוהדי הסדרה המילים האלה נשמעות כמו כפירה - אבל זו דעתי ואני תומך בה כי היא שלי.

כך או כך, חמש עונות לכל סדרה (החמישית של סול ממש בעיצומה), והשילוב בין שתיהן, כמו גם מפת היחסים בין העלילות של שתי הסדרות כה מבריקה ומרתקת, עד שאי אפשר אלא לקבוע - עשר העונות המצטברות הללו, הן ההישג הטלוויזיוני הגדול ביותר בכל הזמנים.

"משחקי הכס" | יס והוט

כן, מרביתכם בוודאי צפיתם בה בזמן אמת. ואם לא צפיתם - אם אי פעם הייתה הזדמנות להשלים בור שחור בהשכלת תרבות הפופ שלכם, הרי היא זו. אל תחמיצו את ההזדמנות. מעבר לעובדה שמדובר בסדרה היקרה ביותר שהופקה מאז ומעולם - ללא תחרות -

"משחקי הכס" הפכה לתופעת תרבות, ולא בכדי. שלל הרפרנסים, הדמויות והביטויים שחדרו לשפה וליומיום של כולנו הוא אינסופי - ואם טרם צפיתם בה, תיהנו כפליים ממי שייכנס לעניין בפעם השנייה.

משחקי הכס  / צילום: באדיבות yes

אני בעיצומו של העניין הזה עכשיו - ולמרות שאני מכיר, מן הסתם, את כל הסיפור, ההזדמנות לשוב לאחור ולראות אותו מתפתח מההתחלה, ולהשלים חורים ופערים חסרים, כמו גם לשוב לסצנות בלתי נשכחות - היא תענוג של ממש.

כל הסדרות והתכנים שהומלצו מציעים בריחה לעולמות ולשפות אחרים, הרחק מהקורונה, אבל אף אחת לא תיקח אתכם רחוק יותר מ"משחקי הכס". סדרת הפנטזיה הזאת היא קלאסיקה אמיתית, וגם אם אתם לא בעניין של פנטזיה, אתם מוכרחים לצפות בה. למה דומה התעלמות ממנה? למי שאומר "אני פחות אוהב מוזיקה בריטית, ולכן לא האזנתי מעולם לביטלס". באמת? לא האזנת לביטלס? תהיה רציני, בנאדם. אז: באמת? לא צפיתם ב"משחקי הכס"? תהיו רציניים, אנשים. תהיו רציניים.

עוד כתבות

משרדי גוגל / צילום: ap, Kena Betancur

גוגל מרחיבה את תוכנית הפרישה מרצון לעובדים בחמש מדינות

ענקית הטכנולוגיה מציעה חבילות פרישה לעובדים באירופה, קנדה ויפן, על רקע ניסיונות לצמצם עלויות בעקבות השקעות הענק בבינה מלאכותית ● בשווייץ הוצעו לעובדים מענקים של עד 12 משכורות, בעוד שחטיבות הבינה המלאכותית והענן נותרות ככל הנראה מחוץ לתוכנית

מחירי הדלק / צילום: טלי בוגדנובסקי

לידיעת הנהגים: מחיר הדלק יעלה הלילה ב-50 אגורות

המחיר אמור היה לעלות ב-5 בנובמבר בשקל, ל-8.35 שקלים, אלא ששר האוצר חתם על צו לסבסוד הבלו על הדלק ● את הפער תסבסד המדינה מקופתה

אבן קיסר / צילום: עינת לברון

אבן קיסר דוחה את פרסום הדוחות, שהיה מתוכנן להיום בשל דיונים שקשורים לפשרות משפטיות

הפרסום נדחה בשבוע, ל-11 בנובמבר ● החברה הודיעה בשבוע שעבר כי באחד ההליכים, שמתנהל בקליפורניה, נפסק שעליה לשלם 46.5 מיליון דולר והיא בוחנת זאת

קמטק. תשואת מניה בתשפ''ג +139% / צילום: יח''צ

"נהנים מהגידול המהיר בביקוש ל-AI": קמטק עם תחזית אופטימית להמשך

קמטק מסכמת את הרבעון השלישי עם הכנסות של 161 מיליון דולר ורווח שעמד בתחזיות האנליסטים ● למרות שהמניה איבדה 46% מאז חודש מאי על רקע החולשה הכללית בענף, החברה מאשררת את תחזיות הצמיחה האגרסיביות ל-2026 ול-2027 ● המנכ"ל רפי עמית: "נהנים מהגידול המהיר בביקוש לבינה מלאכותית, לראשונה בתולדותינו יש לנו נראות עסקית לשנה קדימה"

אמדוקס פארק / צילום: מיכה לובטון

המשקיעים הפסידו 3 מיליארד דולר, המנכ"ל לשעבר הרוויח עשרות מיליונים

חברת הטכנולגיה הלמה במשקיעים כשדיווחה על סכסוך עם לקוח מרכזי, T-Mobile, וסיפקה תחזית לירידה דו ספרתית בהכנסות וברווח ● מניית אמדוקס צנחה למחיר בו לא נסחרה מאז 2013 ● וגם: המנכ"ל לשעבר שוקי שפר מכר מניות ב-22 מיליון דולר לפני הנפילה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

מפלה היסטורית לטראמפ: הדמוקרטים צפויים לחזור לשליטה מלאה בוושינגטון

התוצאות מציבות את טראמפ בפני מציאות פוליטית חדשה לקראת השנתיים האחרונות לכהונתו ● לאחר שהרפובליקנים החזיקו בשליטה בשני בתי הקונגרס, הם עומדים לאבד את הרוב בשניהם ● טראמפ: "אני לא הייתי על פתק ההצבעה, ואם הייתי, היינו מנצחים בניצחון סוחף!"

אילה חסון / צילום: רונן אקרמן

אילה חסון הודיעה: לא אשדר הערב. זו הסיבה

הנהלת חטיבת החדשות בתאגיד הציבה לחסון אולטימטום: להקריא בשידור התנצלות והבהרה על התבטאויותיה בנוגע לנשים בחברה הבדואית ולטענות על כשלים בקלפיות במגזר הערבי, או שלא תוכל להמשיך לשדר ● חסון מסרבת להקריא את הנוסח שהוכתב לה וטוענת כי הוא "מייחס לדבריי משמעויות שגויות ומסולפות" ● לדבריה, הצדדים כבר הגיעו להבנה שתוכל להציע נוסח חלופי, אך בהמשך חזרה בה ההנהלה מנכונותה לבחון אותו

רמי לוי מעיד במשפטו של אייל רביד / צילום: גלובס

רמי לוי במשפט אייל רביד: "שיח בתקשורת על עליות מחירים - מייצר לגיטימציה למי שרוצה להעלות"

רמי לוי התייצב בבית המשפט המחוזי בלוד כדי להעיד מטעם רשות התחרות במשפטו של אייל רביד, בעלי רשת ויקטורי, המואשם בניסיון לתיאום מחירים ובהתערבות במחירי המתחרים ● התביעה טוענת כי רביד ניסה להשפיע על ספקים וקמעונאים ואף התנה העלאות מחירים בכך שגם מתחריו יעלו מחירים ● מדובר בהליך תקדימי הכולל גם אישומים מכוח חוק המזון

מסעדת סושי בזל / צילום: יח''צ ניראור

בהשקעה של 15 מיליון שקל: קבוצת ניראור מרחיבה את פעילותה עם שבעה סניפים

ההתרחבות תתמקד ברשתות צ'וקה, סושי בזל ולאקי צ'יקן, הפועלות בתחום המזון האסייתי והעוף המטוגן ● המהלך נועד לחזק את נוכחות הקבוצה בשוק המסעדנות ולהגדיל את פריסתה באמצעות התרחבות לאזורים ולקהלים חדשים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

החוזים בוול סטריט מזנקים בעוד שהדולר ממשיך לשלם את מחיר הבחירות

בעוד שהחוזים העתידיים בוול סטריט והמדדים באירופה מתאוששים מההלם הראשוני של ה"גל הכחול" הדמוקרטי ועוברים לעליות, הניצחון הדמוקרטי נותן את אותותיו בסקטורים השונים ● מניות האנרגיות המתחדשות מזנקות על חשבון מניות טסלה, מניות ה-AI וחוות השרתים רושמות ירידות ● הדולר נחלש על חשבון המתכות היקרות שרושמות התאוששות ● בזווית הישראלית: קמטק אופטימית בזכות ה-AI בעוד סולאראדג' וטאבולה נחתכות בעקבות תחזיות מאכזבות

התעמלות בבריכה / צילום: Shutterstock

עדיף לקום לאימון או להמשיך לישון? המחקר שמספק תשובה מפתיעה

מחקרים חדשים בוחנים קשר בין שינה, תזונה ופעילות גופנית לבין בריאות והזדקנות - ומגלים שהפרטים הקטנים עשויים לשנות את התמונה ● יתרון אימון על פני שינה תלוי גם בהרגלי השינה, תפריטים שונים נקשרים לתועלות שונות, ובמים יש תועלת בשילוב עם הליכה לאחור ● מדעי אריכות החיים 

יו''ר ועדת הבחירות, השופט נעם סולברג לצד היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה וראש השב''כ דוד זיני

היועמשית בהודעה חריפה נגד ראש השב"כ: "לא ניתן לחקור אזרחים ללא ראיות"

ראש השב"כ דוד זיני ביקש לחקור באזהרה חבר כנסת בכיר מאחת המפלגות הערביות ואת אחמד טיבי, סאמי אבו שחאדה ומנסור עבאס, כך דווח ב-i24NEWS ● על פי הפרסום, יש הסכמה שחבר הכנסת ייחקר באזהרה, אולם היועמ"שית מסרבת לחקירת שלושת ראשי המפלגות בלא ראיות ● "כל מי שצריך להיחקר - ייחקר, אך לא ייחקרו אנשים ללא בסיס ראייתי"

רמי לוי / צילום: יונתן בלום

רמי לוי מגיב לחשיפת גלובס על רכישת ארקיע: "לא יהיה פשוט לאשר את זה"

היום נחשף בגלובס כי ישראייר מבצעת כעת מהלכים כדי לרכוש את חברת התעופה המתחרה ארקיע ● בעל השליטה בישראייר אמר בתגובה כי "אם אני רוצה לקנות? אחרי שאני אבדוק"

אמדוקס פארק / צילום: מיכה לובטון

הסכסוך והתחזית: כך איבדה אמדוקס 3 מיליארד דולר בלילה אחד

התחזיות לשנת הכספים 2027 משקפות חולשה: אמדוקס צופה צניחה של כ-14% עד 18% בהכנסות בשנת הכספים הבאה ● ירידה זו מיוחסת, בין היתר, לסכסוך משפטי מורכב ופומבי מול לקוחת הענק T-Mobile בארה"ב ● המניה צונחת במסחר המאוחר בכ-44%

אריה דרעי / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

דרעי ביקש לפרוש מתפקידו כיו"ר ש"ס

מועצת חכמי התורה תתכנס לדון בבקשת הפרישה ● הדיון יתמקד באפשרות של פרישה מהכנסת או עזיבה מוחלטת • גורם בש"ס: לא ייתנו לו לפרוש

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: Shutterstock

סימן לבאות? ברזאני חותכת את מחיר ההנפקה ב-20%

אחרי שהפחיתה את השווי המבוקש, חברת התשתיות הפרטית הגדולה בישראל תנסה לגייס בהנפקתה כמיליארד שקל, ותחלק כשליש מהתמורה לבעלי המניות ● שכרם של הבעלים והמנכ"לים המשותפים, האחים יוסי ברזאני ודיין בר, כמעט יוכפל לאחר ההנפקה ל-4.1 מיליון שקל כ"א

שרון רייך, מנכ''ל איילון ביטוח / צילום: רמי זנגר

למרות הקמפיין האגרסיבי: חודש חלש לאיילון בתשואות הגמל

לגלובס נודע כי התשואה של איילון בחודש אוקטובר במסלול הכללי צפויה לעמוד על ירידה של 0.35%, למרות הקמפיין שבמסגרתו גייסה כ-3 מיליארד שקל מהמתחרות ● במקביל, מור הוא גוף הגמל היחיד שצפוי לספק תשואה חיובית במסלול הכללי בחודש אוקטובר

אילוסטרציה: Shutterstock

פחות הייטקיסטים - ביותר כסף: מה קרה לשכר בענף ההייטק?

השכר הממוצע של העובדים בישראל עלה ב-3.8% מספטמבר שעבר והגיע ל-14,515 שקל ● מנגד, מספר משרות השכיר במשק ובהייטק יורד, כאשר בענף ההייטק נרשמת ירידה במספר המועסקים לצד עלייה בשכר הממוצע ● המגמה עשויה להעיד על העמקת משבר הג'וניורים, על רקע השפעת הבינה המלאכותית

טיסה / צילום: Shutterstock

מחלוקת על 30 דולר הובילה לגל תביעות ייצוגיות נגד סוכנויות הנסיעות

בחודש שעבר פסק ביהמ"ש העליון כי על סוכני נסיעות חל איסור לגבות דמי טיפול על שירות לנוסע שטיסתו בוטלה ● מאז הפסיקה, הוגשו שורה של תביעות ייצוגיות נגד סוכנויות נסיעות שונות ● איסתא, שנגדה הוגשה התביעה המקורית, דורשת דיון נוסף: "הפרשנות שגויה"

מייסדי סנטרה: רון רייטר (מימין), אסף כהן, יאיר כהן ויואב רגב / צילום: יפעת גולן

חברת הסייבר סנטרה מכריזה על גיוס של 150 מיליון דולר

חברת הסייבר הישראלית סנטרה, השלימה סבב גיוס שלישי בהובלת Capital One Ventures, שהביא את סך גיוסיה ליותר מ־250 מיליון דולר ● החברה, שמעסיקה 130 עובדים, מדווחת על צמיחה שנתית של 300% ומתכננת להתרחב באירופה ● המנכ"ל יואב רגב: "אני מעריך שהגיוס הבא יהיה הרבה יותר קרוב, פשוט כי העולם טס הרבה יותר מהר"