גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  מגזין G

תנועת הצופים: 5 המלצות בינג' קלאסיות לצפייה עכשווית

המשטרתית, המלכותית, הסטנדאפיסטית, הפנטסטית והגדולה מכולן ● 5 המלצות בינג' קלאסיות לצפייה עכשווית

משחקי הכס / צילום באדיבות HBO ו-yes
משחקי הכס / צילום באדיבות HBO ו-yes

"הסמויה" | יס והוט

הזדמנות לצפות בסדרת הטלוויזיה המוסכמת על רבים כטובה ביותר בכל הזמנים. חמש עונות של טלוויזיה שמסיימות את הוויכוח "מי מספר הסיפורים הטוב של התקופה - טלוויזיה או קולנוע?" בנוק אאוט מוחץ לצד של הטלוויזיה. הישג - בכל קנה מידה אמנותי - "הסמויה" היא גם פשוט סדרת טלוויזיה ממש מותחת, מעניינת ומרגשת לא אחת.

בגדול, זה סיפורה של העיר בלטימור בשנות ה-90, שעה שהפכה לבירת צריכת הסמים והעבירות האלימות הקשורות לסמים בארה"ב. דרך סיפור עלילה שמתמקד במשחק החתול והעכבר בין צוות מיוחד של משטרת בולטימור למלכים המתחלפים בעולם כנופיות הסמים - נפרס אחד מהסיפורים המסועפים, החכמים והמורכבים שאי פעם סופרו על עולם הפשע ויחסי הגומלין בינו לבין החוק, מערכת החינוך והתקשורת. ולמי שצריך שורה אחת טובה של הסבר: סדרת השוטרים-גנבים הכי טובה בהיסטוריה. ללא תחרות. אתם תודו לי.

"הכתר" | נטפליקס

שלוש עונות צולמו ושודרו (מתוך חמש בתכנון) אבל סוף הסדרה טרם נכתב מכיוון שהדמות הראשית עדיין בחיים ולא החליטה כיצד יסתיים סיפורה. סדרת המופת הבריטית, הבנתם נכון, עוסקת בבית המלוכה הבריטי, ובעיקר בתקופת כהונתה של המלכה הנוכחית, אליזבת השנייה.

הדמויות סביבה - פיליפ בעלה; צ’ארלס יורש העצר; מרגרט אחותה; המלכה האם ועוד. כולן שם, בסדרה שהיא הביוגרפיה הרצינית, האמינה והמפורטת ביותר שנכתבה על בית המלוכה, ובוודאי שהוסרטה.

זו לא סדרה דוקומנטרית, כי כל הדמויות מגולמות בה על-ידי שחקנים (קלייר פוי בתור אליזבת הצעירה תמיס את ליבכם), אבל אם תצפו בה - תבינו אחת ולתמיד מה פירוש להיות מלכת אנגליה. מה פירוש לחיות בבית המשוגעים העשוי זכוכית וגם למה המלכה ממעטת מאוד לחייך. הסדרה מצולמת, משוחקת ומבוימת כל-כך טוב, עד שלא נעים לפעמים כאשר הבלבול מכה בך: אלה רק שחקנים. זו לא משפחת המלוכה באמת. במשפט אחד: אופרת הסבון המתוחכמת והאלגנטית ביותר שאי פעם שודרה.

בינג' סטנד־אפ | נטפליקס

אומר זאת כך: ספריית הסטנד-אפ של נטפליקס כל-כך עשירה, מגוונת וטובה עד שתצליחו לעבור את כל הקורונה בעזרתה, גם אם נהיה כלואים שלושה חודשים בבית. הקישו "stand up" ודלת קסמים לספרייה אדירת היקף, של הקומיקאים הטובים ביותר בארה"ב ובבריטניה, תעלה ותבוא.

אין טעם לנסות ולהתחיל לעשות בזה סדר, אז אמליץ על כמה שכדאי לצפות בכל המופעים שלהם (אורך כל מופע כשעה), לפי סדר עדיפות שלי, שכמובן אינו מחייב איש. ואלה שמות: 1. דייב שאפל, 2. ביל בר, 3. אנת’וני ג’סלניק, 4. וויטני קמינגס, 5. שרה סילברמן, 6. ספיישל "קומיקאים במכונית שותים קפה" עם ג’רי סיינפלד 7. כריס רוק, 8. איימי שומר, 9. דייב אטל וג’פרי רוס, 10. לואי סי קיי.

את לואי הצבתי אחרון, בגלל, יו נואו וכו’, אבל אם הגעתם לתחתית הרשימה והקורונה הצליחה לדכא אפילו את הפוליטיקלי קורקטיות שלכם, כדאי לשוב ולהיזכר בקומיקאי המבריק הזה. אבל, כאמור, לשיקולכם.

"שובר שורות", "סמוך על סול" | נטפליקס

כתבתי קודם על "הסמויה" שהיא (אולי) סדרת הטלוויזיה הטובה בהיסטוריה, אז הנה כוכבית: "שובר שורות" וסדרת הספין אוף שלה "סמוך על סול" מהוות ביחד את היצירה הטלוויזיונית הטובה ביותר של סדרה וסדרת המשך.

בזכות עצמה, "שובר שורות" היא אחת מחמש הסדרות הטובות ביותר שהופקו. אין על כך מחלוקת בכלל. אבל אז, אחרי שסיים את "שובר שורות" (בתום הצפייה בה חפשו את "אל קאמינו", סרט הסיום של הסדרה, ששודר ממש השנה), בחר וינס גיליגן, היוצר והבמאי והכותב הראשי הגאון שלה, לעשות סדרת ספין אוף על אחת מדמויות המשנה בסדרה - סול גודמן, עורך הדין. לא היה אדם אחד אופטימי לעניין הזה. "למה הוא צריך את זה?", שאלו הכול, "ועד כמה מאכזב זה יהיה?".

ובכן, התוצאה: סדרת מופת שבעיניי עולה על אחותה הבכורה. כן, עד כדי כך. ברשימה שלי "סמוך על סול" עשויה טוב יותר מ"שובר שורות", והדמות של סול גודמן מורכבת ומעניינת ומטופלת ביתר עומק מאשר זו של וולטר ווייט. אני יודע שלמביני עניין ואוהדי הסדרה המילים האלה נשמעות כמו כפירה - אבל זו דעתי ואני תומך בה כי היא שלי.

כך או כך, חמש עונות לכל סדרה (החמישית של סול ממש בעיצומה), והשילוב בין שתיהן, כמו גם מפת היחסים בין העלילות של שתי הסדרות כה מבריקה ומרתקת, עד שאי אפשר אלא לקבוע - עשר העונות המצטברות הללו, הן ההישג הטלוויזיוני הגדול ביותר בכל הזמנים.

"משחקי הכס" | יס והוט

כן, מרביתכם בוודאי צפיתם בה בזמן אמת. ואם לא צפיתם - אם אי פעם הייתה הזדמנות להשלים בור שחור בהשכלת תרבות הפופ שלכם, הרי היא זו. אל תחמיצו את ההזדמנות. מעבר לעובדה שמדובר בסדרה היקרה ביותר שהופקה מאז ומעולם - ללא תחרות -

"משחקי הכס" הפכה לתופעת תרבות, ולא בכדי. שלל הרפרנסים, הדמויות והביטויים שחדרו לשפה וליומיום של כולנו הוא אינסופי - ואם טרם צפיתם בה, תיהנו כפליים ממי שייכנס לעניין בפעם השנייה.

משחקי הכס  / צילום: באדיבות yes

אני בעיצומו של העניין הזה עכשיו - ולמרות שאני מכיר, מן הסתם, את כל הסיפור, ההזדמנות לשוב לאחור ולראות אותו מתפתח מההתחלה, ולהשלים חורים ופערים חסרים, כמו גם לשוב לסצנות בלתי נשכחות - היא תענוג של ממש.

כל הסדרות והתכנים שהומלצו מציעים בריחה לעולמות ולשפות אחרים, הרחק מהקורונה, אבל אף אחת לא תיקח אתכם רחוק יותר מ"משחקי הכס". סדרת הפנטזיה הזאת היא קלאסיקה אמיתית, וגם אם אתם לא בעניין של פנטזיה, אתם מוכרחים לצפות בה. למה דומה התעלמות ממנה? למי שאומר "אני פחות אוהב מוזיקה בריטית, ולכן לא האזנתי מעולם לביטלס". באמת? לא האזנת לביטלס? תהיה רציני, בנאדם. אז: באמת? לא צפיתם ב"משחקי הכס"? תהיו רציניים, אנשים. תהיו רציניים.

עוד כתבות

בלו בירד. 63 טיסות / צילום: Shutterstock

בלו בירד משיקה קו טיסות ישיר לבולוניה

איטליה קוטפת את המקום השלישי ביעדים המועדפים על הישראלים, ובלו בירד מוסיפה קו חדש מנתב"ג: בולוניה ● קפה נאמן משיקה את הסניף ה-69 בהשקעה של יותר מ־2 מיליון שקל ● בכירי המשק התכנסו באירוע של בית איזי שפירא, הפועל למען אנשים עם מוגבלויות • וגם: הסכם החסות החדש של מכבי תל אביב ● אירועים ומינויים

מוצרי סוגת בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

עסקת סוגת כמשל: "דאטה זו בוננזה שיכולה לדחוף מתחרים החוצה"

בשנים האחרונות נכנסה סוגיה נוספת לתמונה כשבאים לבחון עסקת מיזוג: מי מחזיק במידע על הלקוחות ● דוגמה בולטת היא המיזוג בין סוגת לספקית המידע סטורנקסט, שנפלה בגלל החשש שהגישה למידע תפגע בתחרות ● טובי האריס, ראש מחלקת השווקים ברשות התחרות, מסבירה בראיון לגלובס מדוע דאטה הפך למרכיב קריטי כשבאים לאשר עסקת מיזוג: "זה הנפט והזהב של הכלכלה החדשה"

חברת מיטרוניקס / צילום: מיטל וייזברג

עם כאלה ביצועים חלשים, אין פלא שהחברה של קיבוץ יזרעאל מחפשת חבל הצלה

מיטרוניקס סיימה את הרבעון השני עם ירידה בהכנסות לצד מעבר להפסד של כ-8 מיליון שקל ● בזמן שהיא מקיימת מגיעים להשקעה מצד קרן פימי, בחברה הכריזו על תוכנית התייעלות נוספת שתסייע לה לעמוד בהתחייבויותיה

מה שבאמת מסכן את הרווח שלכם ממניות / צילום: Associated Press, Seth Wenig

מה שוק שורי בן 125 שנה יכול ללמד אותנו על קדחת המסחר של ימינו

אפליקציות מסחר החליפו את בתי ההימורים על מניות, אבל בוול סטריט יש הקבלות מצמררות לשנת 1901

עמית לנג וצביקה אקרשטיין / צילום: מקורות, איל יצהר

"זיהינו חריקות בתוך הבית": באקרשטיין מצאו את האחראי לתוצאות החלשות

דוחות מאכזבים שלחו את מניית יצרנית הבטון לתשתיות לירידה דו-ספרתית ביומיים, ואת המנכ"ל עמית לנג לביתו ● צביקה אקרשטיין, מבעלי החברה, יחליפו: "החברה זקוקה כעת לניהול ממוקד"

שלמה רודב ורוני גת / צילום: יח''צ, תמר מצפי

האקזיט בתפוגן ומכירת משקאות ברצועה הקפיצו את רווחי קרור של רודב וגת

חברת המשקאות יפאורה סבלה ברבעון השני מירידה בהכנסות בעקבות העיתוי של פסח והשבתה של קווי ייצור, שקוזזה באופן חלקי ממכירה של מוצריה לרצועת עזה ● מכירת תפוגן הקפיצה את הרווח הנקי ב-65%

כמה דמי הבראה תקבלו?

למעלה מ-2 מיליון שכירים יקבלו החודש הפתעה בתלוש השכר

צו הרחבה שנחתם בשבוע שעבר מעלה את דמי ההבראה לעובדי המגזר הפרטי ב-8% ● מי שכבר קיבלו דמי הבראה לשנת 2026, עשויים להיות זכאים להשלמה רטרואקטיבית

תערוכה של אנדוריל. בעיגול: עמיקם נורקין / צילום: shutterstock, דובר צה''ל

מסתמן: עמיקם נורקין, מפקד חיל האוויר לשעבר, ינהל את פעילות אנדוריל בישראל

האלוף במיל' עמיקם נורקין נבחר להוביל את הפעילות המקומית של ענקית הדיפנס־טק, וצפוי להעמיק את העבודה מול מערכת הביטחון והתעשיות הישראליות ● במקביל, לגלובס נודע שהחברה מנהלת סבב גיוס ענק: היקפו הגיע נכון להיום לכ־10 מיליארד דולר, והוא טרם נסגר

יו''ר הפד קווין וורש ונגיד בנק ישראל אמיר ירון / צילום: AP-Rod Lamkey, Jr., טלי בוגדנובסקי

לנגיד יש מחר החלטה קשה במיוחד. אלה הסיבות

בנק ישראל עומד בפני החלטת ריבית לא פשוטה: אינפלציה נמוכה ושקל חזק תומכים בהורדה נוספת, אך המסר הניצי מוושינגטון וההקשחה באירופה משנים את המשוואה ● כשהבנקים המרכזיים בעולם מאותתים על הידוק, הורדת ריבית מקומית עלולה להפוך לסיכון

נשיא סין שי ג'ינפינג (משמאל), ונשיא קירגיזסטן סאדיר ג'פארוב / צילום: Reuters, Kyrgyz Presidency

ממצרים להודו וארה"ב: מנהיג סין פתח בסיבוב חובק עולם

מוועידת הפסגה ופגישות פרטיות עם פוטין בקירגיזסטן, ועד הביקור הצפוי בבית הלבן ● אחרי שנה בה אירח מעל 20 מנהיגים בסין, שי ג'ינפינג החל בסבב ביקורים עולמי ● היכן הוא יבקר ומה הוא מנסה להשיג?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

מימושי סוף אוגוסט: ירידות בוול סטריט ברקע הזינוק בנפט

המתיחות הגיאופוליטית במפרץ, הנאום הניצי בג'קסון הול ודחיית התוכנית לצמצום החוב האמריקאי שלחו את המדדים למימושים ביומו האחרון של החודש ● סקטור האנרגיה בלט כאי ירוק יחיד לאחר שמחירי הנפט חצו את רף 90 הדולרים; מניות התשתיות בקליפורניה קרסו בעקבות החלטה משפטית ● מדד ה-VIX זינק; ה-S&P 500, הנאסד"ק והדאו ג'ונס ננעלו במגמה חיובית בסיכום החודשי

צילום: Shutterstock

המחיר של המכוניות הללו מושך, אבל הרוכשים מיד שנייה יחטפו את המכה

כלי רכב ענקיים, מאובזרים וזולים עם הנעות חשמליות והיברידיות כובשים את השוק הישראלי ● אבל מאחורי המחיר האטרקטיבי, שלעתים קרובות מסובסד מטעמים תחרותיים, מסתתרות עלויות פוטנציאליות משמעותיות באגף החלפים והתחזוקה - מצמיגי ענק ועד חיישנים יקרים

התרופה רסונוק (Rasonque) לטיפול בסרטן לבלב גרורתי / צילום: ap

120 אלף שקל בחודש: כל הפרטים על התרופה החדשה לסרטן שהיכתה את השוק בהלם

מניית חברת רבולושן זינקה לאחר שמינהל התרופות האמריקאי, ה־FDA, אישר את התרופה המהפכנית שלה ● האם התרופה תגיע לישראל, כמה היא תעלה, מה יעשו חברות הביטוח, ואילו מוצרים מתחרים יש בשוק? כל התשובות

תמונה מתוך סרטון התעמולה של ארדן / צילום: צילום מסך מאתר ''זה ב־AI''

אין תקציב לקמפיין הבחירות? יש בינה מלאכותית

הליכוד וישר מובילות השבוע בשימוש בבינה מלאכותית בתעמולת הבחירות, אך גם מפלגות קטנות מגלות את הפוטנציאל של הכלים החדשים ● במקביל, שני סרטונים שנחשדו בשימוש ב־AI כבר הגיעו לפתחה של ועדת הבחירות המרכזית - והוסרו ● ה-AI שמאחורי הבחירות, מדור חדש

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס; נבות בר, מנכ''ל קיסטון; ואבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: סטודיו דינו, דודי מוסקוביץ', יח''צ

העסקה הושלמה: התקבל האישור הסופי למכירת הוט מובייל

משרד התקשורת נתן אור ירוק למכירת חברת הסלולר הוט מובייל לדלק ישראל, קיסטון ולאומי פרטנרס, לאחר שרשות התחרות אישרה את העסקה בתחילת החודש ● העסקה משקפת להוט מובייל שווי של כ-1.2 מיליארד שקל

מערכת ''קלע דוד'' / צילום: דוברות משרד הביטחון

ארדואן מאיים, ולא רק על ישראל: הסיבה שעסקת הענק נחתמת דווקא עכשיו

נחתם החוזה ההיסטורי בין ישראל ויוון לאספקת שלוש מערכות הגנה אווירית בשווי של 3.6 מיליארד דולר - עסקה גדולה אפילו יותר מעסקת החץ עם גרמניה ● המהלך מגיע בזמן כשהמתיחות בין אנקרה לאתונה ברתיחה ● וגם: האם מדינות נוספות באירופה בדרך לרכוש נשק מישראל?

שימעי הורטיג, תומר וינגרטן ויוני אסיא / צילום: אמדוקס, סנטינל וואן, איטורו

המניה שעלתה 26% מהשפל ועדיין "נראית כמו מציאה"

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● הדוחות עקפו, אך התחזית חתכה: הסיבה לנפילה של סנטינל וואן ● הדירקטור הוותיק באיטורו מימש מניות במיליונים - והאנליסטים שממשיכים להאמין ● וגם: מניית אמדוקס קפצה ב-26% מהתחתית: האם מדובר ב"מציאה" שתמשיך לטוס?

פרופ' עדה יונת / צילום: Reuters, SERGEI KARPUKHIN

בגיל 87: כלת פרס נובל, פרופ' עדה יונת, הלכה לעולמה

הייתה חלוצה של חקר הריבוזום: "מדענית יוצאת דופן. מורשתה גדולה מהישגיה המדעיים"

נזקי השיטפונות בנפאל

שישה ימים אחרי אסון השיטפונות בנפאל: ישראלית נוספת מוגדרת נעדרת

ישראלי נוסף עדיין נעדר באזור הגבול עם טיבט, לאחר שהקשר עם קבוצת המטיילים שבה שהה נותק בעקבות השיטפון

שותפי קרן ווליו LBH - מימין: שמעון בן חמו, עופר לינצ׳בסקי ויאיר אפרתי / צילום: טניה שיין

הראל ויזל וגד פרופר שותפים: המרוויחים המפתיעים ממיזוג הנדל"ן של דן

אחרי שמכרה את פעילות התחבורה של דן ברווח של למעלה ממיליארד שקל, קרן ווליו־LBH בדרך להצפת ערך נוספת באמצעות מיזוג פעילות הנדל"ן של דן עם דוניץ ● לא רק הקרן תיהנה מהעסקה שתניב לה פי 5 על הכסף, אלא גם שורת בעלי הון כמו הראל ויזל, דוד פתאל וגד פרופר