גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  מגזין G

תנועת הצופים: 5 המלצות בינג' קלאסיות לצפייה עכשווית

המשטרתית, המלכותית, הסטנדאפיסטית, הפנטסטית והגדולה מכולן ● 5 המלצות בינג' קלאסיות לצפייה עכשווית

משחקי הכס / צילום באדיבות HBO ו-yes
משחקי הכס / צילום באדיבות HBO ו-yes

"הסמויה" | יס והוט

הזדמנות לצפות בסדרת הטלוויזיה המוסכמת על רבים כטובה ביותר בכל הזמנים. חמש עונות של טלוויזיה שמסיימות את הוויכוח "מי מספר הסיפורים הטוב של התקופה - טלוויזיה או קולנוע?" בנוק אאוט מוחץ לצד של הטלוויזיה. הישג - בכל קנה מידה אמנותי - "הסמויה" היא גם פשוט סדרת טלוויזיה ממש מותחת, מעניינת ומרגשת לא אחת.

בגדול, זה סיפורה של העיר בלטימור בשנות ה-90, שעה שהפכה לבירת צריכת הסמים והעבירות האלימות הקשורות לסמים בארה"ב. דרך סיפור עלילה שמתמקד במשחק החתול והעכבר בין צוות מיוחד של משטרת בולטימור למלכים המתחלפים בעולם כנופיות הסמים - נפרס אחד מהסיפורים המסועפים, החכמים והמורכבים שאי פעם סופרו על עולם הפשע ויחסי הגומלין בינו לבין החוק, מערכת החינוך והתקשורת. ולמי שצריך שורה אחת טובה של הסבר: סדרת השוטרים-גנבים הכי טובה בהיסטוריה. ללא תחרות. אתם תודו לי.

"הכתר" | נטפליקס

שלוש עונות צולמו ושודרו (מתוך חמש בתכנון) אבל סוף הסדרה טרם נכתב מכיוון שהדמות הראשית עדיין בחיים ולא החליטה כיצד יסתיים סיפורה. סדרת המופת הבריטית, הבנתם נכון, עוסקת בבית המלוכה הבריטי, ובעיקר בתקופת כהונתה של המלכה הנוכחית, אליזבת השנייה.

הדמויות סביבה - פיליפ בעלה; צ’ארלס יורש העצר; מרגרט אחותה; המלכה האם ועוד. כולן שם, בסדרה שהיא הביוגרפיה הרצינית, האמינה והמפורטת ביותר שנכתבה על בית המלוכה, ובוודאי שהוסרטה.

זו לא סדרה דוקומנטרית, כי כל הדמויות מגולמות בה על-ידי שחקנים (קלייר פוי בתור אליזבת הצעירה תמיס את ליבכם), אבל אם תצפו בה - תבינו אחת ולתמיד מה פירוש להיות מלכת אנגליה. מה פירוש לחיות בבית המשוגעים העשוי זכוכית וגם למה המלכה ממעטת מאוד לחייך. הסדרה מצולמת, משוחקת ומבוימת כל-כך טוב, עד שלא נעים לפעמים כאשר הבלבול מכה בך: אלה רק שחקנים. זו לא משפחת המלוכה באמת. במשפט אחד: אופרת הסבון המתוחכמת והאלגנטית ביותר שאי פעם שודרה.

בינג' סטנד־אפ | נטפליקס

אומר זאת כך: ספריית הסטנד-אפ של נטפליקס כל-כך עשירה, מגוונת וטובה עד שתצליחו לעבור את כל הקורונה בעזרתה, גם אם נהיה כלואים שלושה חודשים בבית. הקישו "stand up" ודלת קסמים לספרייה אדירת היקף, של הקומיקאים הטובים ביותר בארה"ב ובבריטניה, תעלה ותבוא.

אין טעם לנסות ולהתחיל לעשות בזה סדר, אז אמליץ על כמה שכדאי לצפות בכל המופעים שלהם (אורך כל מופע כשעה), לפי סדר עדיפות שלי, שכמובן אינו מחייב איש. ואלה שמות: 1. דייב שאפל, 2. ביל בר, 3. אנת’וני ג’סלניק, 4. וויטני קמינגס, 5. שרה סילברמן, 6. ספיישל "קומיקאים במכונית שותים קפה" עם ג’רי סיינפלד 7. כריס רוק, 8. איימי שומר, 9. דייב אטל וג’פרי רוס, 10. לואי סי קיי.

את לואי הצבתי אחרון, בגלל, יו נואו וכו’, אבל אם הגעתם לתחתית הרשימה והקורונה הצליחה לדכא אפילו את הפוליטיקלי קורקטיות שלכם, כדאי לשוב ולהיזכר בקומיקאי המבריק הזה. אבל, כאמור, לשיקולכם.

"שובר שורות", "סמוך על סול" | נטפליקס

כתבתי קודם על "הסמויה" שהיא (אולי) סדרת הטלוויזיה הטובה בהיסטוריה, אז הנה כוכבית: "שובר שורות" וסדרת הספין אוף שלה "סמוך על סול" מהוות ביחד את היצירה הטלוויזיונית הטובה ביותר של סדרה וסדרת המשך.

בזכות עצמה, "שובר שורות" היא אחת מחמש הסדרות הטובות ביותר שהופקו. אין על כך מחלוקת בכלל. אבל אז, אחרי שסיים את "שובר שורות" (בתום הצפייה בה חפשו את "אל קאמינו", סרט הסיום של הסדרה, ששודר ממש השנה), בחר וינס גיליגן, היוצר והבמאי והכותב הראשי הגאון שלה, לעשות סדרת ספין אוף על אחת מדמויות המשנה בסדרה - סול גודמן, עורך הדין. לא היה אדם אחד אופטימי לעניין הזה. "למה הוא צריך את זה?", שאלו הכול, "ועד כמה מאכזב זה יהיה?".

ובכן, התוצאה: סדרת מופת שבעיניי עולה על אחותה הבכורה. כן, עד כדי כך. ברשימה שלי "סמוך על סול" עשויה טוב יותר מ"שובר שורות", והדמות של סול גודמן מורכבת ומעניינת ומטופלת ביתר עומק מאשר זו של וולטר ווייט. אני יודע שלמביני עניין ואוהדי הסדרה המילים האלה נשמעות כמו כפירה - אבל זו דעתי ואני תומך בה כי היא שלי.

כך או כך, חמש עונות לכל סדרה (החמישית של סול ממש בעיצומה), והשילוב בין שתיהן, כמו גם מפת היחסים בין העלילות של שתי הסדרות כה מבריקה ומרתקת, עד שאי אפשר אלא לקבוע - עשר העונות המצטברות הללו, הן ההישג הטלוויזיוני הגדול ביותר בכל הזמנים.

"משחקי הכס" | יס והוט

כן, מרביתכם בוודאי צפיתם בה בזמן אמת. ואם לא צפיתם - אם אי פעם הייתה הזדמנות להשלים בור שחור בהשכלת תרבות הפופ שלכם, הרי היא זו. אל תחמיצו את ההזדמנות. מעבר לעובדה שמדובר בסדרה היקרה ביותר שהופקה מאז ומעולם - ללא תחרות -

"משחקי הכס" הפכה לתופעת תרבות, ולא בכדי. שלל הרפרנסים, הדמויות והביטויים שחדרו לשפה וליומיום של כולנו הוא אינסופי - ואם טרם צפיתם בה, תיהנו כפליים ממי שייכנס לעניין בפעם השנייה.

משחקי הכס  / צילום: באדיבות yes

אני בעיצומו של העניין הזה עכשיו - ולמרות שאני מכיר, מן הסתם, את כל הסיפור, ההזדמנות לשוב לאחור ולראות אותו מתפתח מההתחלה, ולהשלים חורים ופערים חסרים, כמו גם לשוב לסצנות בלתי נשכחות - היא תענוג של ממש.

כל הסדרות והתכנים שהומלצו מציעים בריחה לעולמות ולשפות אחרים, הרחק מהקורונה, אבל אף אחת לא תיקח אתכם רחוק יותר מ"משחקי הכס". סדרת הפנטזיה הזאת היא קלאסיקה אמיתית, וגם אם אתם לא בעניין של פנטזיה, אתם מוכרחים לצפות בה. למה דומה התעלמות ממנה? למי שאומר "אני פחות אוהב מוזיקה בריטית, ולכן לא האזנתי מעולם לביטלס". באמת? לא האזנת לביטלס? תהיה רציני, בנאדם. אז: באמת? לא צפיתם ב"משחקי הכס"? תהיו רציניים, אנשים. תהיו רציניים.

עוד כתבות

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו / צילום: מולי גולדברג

שיאן שכר חדש בת"א: המנכ"ל שקיבל תגמולים בהיקף של 80 מיליון דולר

מנכ"ל פאלו אלטו ניקש ארורה קיבל במהלך שנת הכספים 2026 תגמולים בעלות כוללת של 80.3 מיליון דולר ● באסיפת בעלי המניות ב-8 בדצמבר יתקיימו הצבעות על מינוי דירקטורים ועל אישור התגמולים לבכירי החברה ● ארורה מימש לאחרונה מניות בשווי 147 מיליון דולר במסגרת הסכם forward

אילו שינויים כדאי לבצע בתיק ההשקעות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

"פגיע במיוחד": הסקטור שכדאי להתרחק ממנו ואיפה יש הזדמנויות?

השקעה באג"ח קצרות מועד ובמניות של תעשיות ביטחוניות וחברות טכנולוגיה מוטות יצוא, הנסחרות דואלית - אלה הטיפים של המומחים ליום שאחרי הבחירות ● וגם, הסקטור שממנו מומלץ להתרחק: "הנדל"ן נותר פגיע בשל התלות המובהקת בוודאות תכנונית וממשלתית"

השקל מול הדולר / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

"פעילות ספקולטיבית נטו": הדולר מזנק מול השקל במעל 2%

לאחר שבשיא כוחו אתמול, שער הדולר-שקל שבר לזמן קצר מתחת לרף ה-3.02, הדולר מתחזק בחדות מול השקל ומעל 3.12 שקלים ● גלובס שוחח עם מספר אנליסטים על מגמות המסחר במט"ח ● "ככל שהסתמן השינוי בתוצאות הבחירות, כך התגברה סגירת הפוזיציות של השחקנים"

אילוסטרציה: Shutterstock

הירידות החדות בבורסה היום מחקו את כל תשואות חודש אוקטובר

ירידות חדות במדדים המובילים במקביל לפרסום תוצאות הבחירות מחקו עליות חודשיות מרשימות בנדל"ן, בבנקים ובביטוח, והעבירו את כל מדדי תל אביב לטריטוריה שלילית מתחילת החודש

עו''ד אפי נוה והשופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילומים: כדיה לוי, תמר מצפי; עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המשטרה סבורה: יש ראיות להעמדה לדין של אפי נוה ואיתן אורנשטיין בפרשת התן וקח

יאח"ה סיימה את החקירה בפרשה, והתיק הועבר לפרקליטות ● עפ"י החשד, עו"ד אפי נוה, יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר, פעל לקידום מינויו של השופט איתן אורנשטיין לנשיא ביהמ"ש המחוזי בת"א, וזאת בתמורה להעברת השופטת דליה גנות מתפקידה במחלקת הנזיקין ● נוה: "אין כלום ולא יהיה כלום"; אורנשטיין: "דין התיק להיגנז"

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

400 מיליארד שקל זו רק ההתחלה: תקציב הביטחון הוא ההכרעה הכלכלית המרכזית של הממשלה הבאה

פער מיידי של 25 מיליארד שקל מעמיד את האוצר ומערכת הביטחון במסלול התנגשות, אך האתגר האמיתי יתחיל במימון תוכניות ההתעצמות של צה"ל בגובה מאות מיליארדים ● ברקע: היעדר תוכנית רב־שנתית לצה"ל ואזהרות הנגיד כי זינוק בהוצאות ללא התאמות, ימנע את הורדת יחס החוב־תוצר ויפגע באזרחים

רחוב בוגרשוב בתל אביב. חלק מההתחדשות העירונית / צילום: דורון סהר

אושרה תוכנית ההתחדשות בלב תל אביב: פוטנציאל לתוספת של כ-14 אלף דירות

התוכנית לרובעים 5 ו-6 משתרעת על כ-1,700 דונם ומאפשרת חיזוק ותוספות בנייה או הריסה ובנייה מחדש, בגובה של עד 7.5 קומות ● מבנים לשימור הוחרגו מתחולתה

תור לקלפי בתל אביב, אתמול / צילום: ap, David Goldman

סקר חדש: האם הציבור האמריקאי בכלל יודע שבישראל היו בחירות?

כותרות העיתונים בעולם: בניו יורק טיימס מסבירים מה האופציות שעומדות בפני הנשיא הרצוג, בפורין פוליסי טוענים שהיחסים עם ארה"ב והמערב לא ישתנו לא משנה מי יזכה, וסקר חדש חושף שרוב אזרחי ארה"ב היו אדישים לסערה הפוליטית בישראל • גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל  

ינקי קוינט / צילום: כדיה לוי

מצטרף ליצחק תשובה: התפקיד החדש של ינקי קוינט

קוינט, לשעבר מנהל רשות החברות ויו"ר רשות מקרקעי ישראל, עומד להפוך ליו"ר חברת הגז ניו-מד אנרג'י, המחזיקה בין השאר ב-45% ממאגר "לוויתן", כמו גם במאגר "אפרודיטה" בקפריסין

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

דיווח: ארה"ב למדינות המפרץ - "תיערכו למערכה קצרה ועצימה באיראן"

ב"וול סטריט ג'ורנל" דווח כי טראמפ טרם החליט כיצד לפעול, והוא נוטה להורות על מתקפה נרחבת אך קצרה באיראן, שתכלול תשתיות ואתרי גרעין • ארה"ב מתגברת כוחות באזור • גורמים דיפלומטיים הזהירו כי כל עימות נוסף עם איראן עלול להתרחב לכמה חזיתות באזור, ובראשן לבנון ● רויטרס: משלחת התיווך מקטאר הציגה לאיראן טיוטת הסכם חדשה לסיום המלחמה; באיראן מכחישים ● ניסיון פיגוע מחוץ לשגרירות ישראל בסרביה: חשוד ניסה לדקור את המאבטח - ונורה למוות

מרוץ הלילה של תל אביב / צילום: ap, JACK GUEZ

רחובות רבים בתל אביב ייחסמו הערב. זו הסיבה

מרוץ הלילה של תל אביב יוזנק הערב ויביא לחסימות נרחבות של צירים מרכזיים בעיר ובאזור המרכז ● הנהגים מתבקשים להיערך מראש, לבדוק מסלולים חלופיים ולהסתייע באפליקציות הניווט שיתעדכנו בהתאם להסדרי התנועה

דן אריאלי, בני גנץ / צילום: יונתן בלום, נעם מושקוביץ-דוברות הכנסת

המלך שגרף 1,500 קולות, וכמה קיבלו בני גנץ ודן אריאלי?

מהפיראטים ועד הגוש התנ"כי, מארבעה מצביעים שנותרו נאמנים לבני גנץ ועד להצלחה מפתיעה בעין קניא: המפלגות שקיבלו הכי מעט קולות בבחירות

צוריאל שרון / צילום: רמי זרנגר

הסוקר שהיה הקרוב מכולם וטען כבר לפני שבועיים: "תהיה הפתעה"

התחזית של צוריאל שרון הייתה הקרובה ביותר מבין מכוני הסקרים לנתוני האמת שהתפרסמו עד כה, על כן אנחנו מפרסמים מחדש ראיון שערכנו איתו לאחרונה ● צוריאל שרון, הבעלים של מכון הסקרים דיירקט פולס, מוצא את עצמו לרוב נגד הזרם ומשוכנע שהוא רואה מה שאחרים מפספסים ● בראיון לגלובס הוא מדבר על המתחרים ("הם בדיליי של חודש"), על האתגרים ("הצעירים הם חור שחור") ועל השטח המת של הסקרים ("כולם מצביעים מהבטן - אני יודע לשקלל את זה בתוצאות") ● למה עזב את ערוץ 14 ונפרד מהשותף שלמה פילבר?

אבנר חדד, מנכ''ל קסם ומנכ''ל הפניקס בית השקעות / צילום: טומי הרפז

אבנר חדד מציג: בתרחיש הזה, כדאי לחזור לשוק

בבית ההשקעות הפניקס מנתחים את הירידות החדות בבורסה ביום שאחרי הבחירות וממליצים למשקיעים שלא לבצע שינויים פזיזים בתיק ● המנכ"ל אבנר חדד: "אין פאניקה, מדובר בתיקון לעליות שנרשמו לאחרונה בציפייה לבחירות" ● הכלכלנית הראשית רינת אשכנזי: "הגירעון אינו סיסטנבילי - חייבים לבצע רפורמות מבניות ולחזור ליחס חוב-תוצר של 60%, תהיה הממשלה אשר תהיה"

הקרונות הראשונים של הקו הסגול / צילום: CAF ישראל

הקלפים מתערבבים: זו השותפה החדשה שבחרה כאף למכרזי המטרו

חברות דניה סיבוס ודן הודיעו כי ישתפו פעולה עם חברת CAF הספרדית במכרזי השלב השני (אינפרא 2) של המטרו, המוערכים בכ-30 מיליארד שקל ● השותפות החדשה מסמנת זעזוע בשוק תשתיות התחבורה, שכן CAF בחרה בדן ודניה למרות שותפות קיימת וארוכת שנים עם שפיר הנדסה בפרויקטי הרכבת הקלה

בנימין נתניהו וגדי איזנקוט / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, תמר מצפי

91% מהקולות כבר נספרו: תוצאות האמת המתעדכנות

הערכה: ספירת קולות המעטפות הכפולות תסתיים היום בצהריים ● כ-91% מהקולות נספרו, ללא המעטפות הכפולות: גוש נתניהו עם 53 מנדטים, גוש השינוי עם 48, המפלגות הערביות עם 19 מנדטים • יו"ר יהדות התורה: "נתניהו העביר מסר שבכוונתו לשמור על מפלגות הקואליציה" • איזנקוט: "ממוקדים בהבאת שינוי לישראל והקמת ממשלת גיוס ציונית" • הרשימה המשותפת: אנחנו מוכנים לשיתוף פעולה פוליטי כדי להפיל את ממשלת נתניהו ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: Shutterstock

הסקטורים שנמצאים במוקד המפולת היום בת"א - והסיבות לכך

תוצאות האמת המתעדכנות של הבחירות מגבירות את הסיכוי שלא תושג הכרעה ומפילות את המדדים בתל אביב בחדות ● מדד הבנייה מוביל את את הירידות וצונח בקרוב ל-8%, כאשר אחריו בולטים לשלילה מדדי הביטוח והבנקים עם ירידות של מעל 4% ו-6% ● ומי המניות שחוטפות הכי פחות?

יו''ר הפד קווין וורש לצד הנשיא טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

שישה ימים לפני הבחירות בארה"ב: מה יעשה הפד הערב?

הבנק המרכזי האמריקאי צפוי להותיר הערב את הריבית ללא שינוי, אף שהאינפלציה טיפסה ל־3.7% ● זאת, חודש וחצי אחרי העלאת הריבית הראשונה מאז 2023 ● בשווקים מעריכים כי ההעלאה עשויה להגיע כבר בדצמבר, אך יש מי שמאמינים שצפויה הפתעה בהחלטה השבוע ● וברקע: בחירות האמצע בארה"ב והדילמה של יו"ר הפד שטראמפ מינה

המרוויחות והמפסידות של גל ההנפקות בת''א עד כה / אילוסטרציה: Shutterstock

הבורסה בפאניקה, ולמנהלי השקעות יש עצה אחת מרכזית

הבורסה נפלה בחדות לאחר פרסום תוצאות הבחירות, ומדד הבנייה צלל, אולם מומחים בשוק ההון מרגיעים ומייעצים למשקיעים: "לא הגיע הזמן למכור" ● ההשפעה של הבחירות על הבורסה צפויה להתפוגג בתוך מספר חודשים, וישראל ערוכה טוב להמשך התמיכה הכלכלית בשווקים

סגן הנשיא ג'יי די ואנס / צילום: Shutterstock

ואנס לבכיר האיראני: "כל משא ומתן מחייב דיון בסוגיית הגרעין"

אתר הדלפות הודיע כי פרסם מידע על יותר מ-40 אלף עובדי המשרד לביטחון המולדת בארה"ב ● הקואליציה בהובלת סעודיה הודיעה כי יירטה טיל בליסטי ששיגרו החות'ים מתימן ● דיווח: מתקיימות התייעצויות בין המתווכות לאיראן לקיום פגישה בטורקיה לפני 4 בנובמבר ● עדכונים שוטפים