גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"במצבי חרדה צריך לפעול כמו במטוס, קודם כל קח מסכת חמצן לעצמך"

התפשטות הקורונה הובילה אנשים רבים למצב של סטרס כרוני ● איך מתמודדים ואיך עוברים ממצב הישרדות לצמיחה ● שיחה עם ד"ר לירז לסרי, מרצה בתוכנית למנהלים של אוניברסיטת ת"א וב-NYU, ויועצת למנהלים ולחברות ● מתוך הפודקאסט "חצי שעה של השראה" עם ערן גפן

ד"ר לירז לסרי / צילום: תמי סגן כהן
ד"ר לירז לסרי / צילום: תמי סגן כהן

השיחה עם ד"ר לירז לסרי הוקלטה בתפאורה סוריאליסטית, בלובי של מלון ריק, יום לפני שהוא נסגר לציבור לתקופה ארוכה. התחושה מסביב היתה של ארמגדון. יחד ניסינו להבין מה קורה לתודעה במצב של סטרס כרוני ואיך אפשר לנהל אותה ולהתמודד עם האחריות לעצמנו, למשפחתנו ולעובדים שלנו. ד"ר לסרי, מרצה בתוכנית למנהלים של אוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת NYU, עשתה את הדוקטורט שלה בליווי פרופ׳ דן אריאלי - ועכשיו היא משתפת בכלים התודעתיים שבאמצעותם אפשר להתמודד עם התופעה.

גפן: "אני קמתי היום לא טוב, ואני מניח שעוד מנהלים קמו עם המון חרדות ושאלות. המוח רץ, קשה להתרכז ומוטלת עלינו המון אחריות. מה עושים?"

ד"ר לסרי: "הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להכיר בזה ולתת לזה מקום. זאת אחת האמיתות בבודהיזם וגם בפסיכולוגיה".

כלומר, לא לכעוס על עצמי?

"אני רואה ניצוצות של אנשים שמרשים לעצמם להודות בפומבי, נניח בפייסבוק, שהם חרדים ודואגים. אנשים בדרך כלל לא אומרים את זה בפומבי. מצופה מאיתנו להגיד ׳אני בסדר, אני אופטימי׳, ואין מקום לביטוי רגשות אפלים, תחושות של חוסר ודאות וחוסר שליטה. אנחנו אוהבים להרגיש בשליטה, בעיקר כישראלים, וקשה לנו מאוד בלי זה. זה כמו ליפול בלי לדעת לאן. קארל יונג אמר ׳אתה נוגע בזה וזה משתנה׳. ברגע שאתה נותן לזה מקום, כבר יש הקלה. חשוב שאנשים יבטאו את הפחד".

זה מתחבר למשהו שעברתי. הבוקר תכננתי לעשות ספורט, הגעתי לאימון והמאמנת אמרה לי, או יותר נכון נבחה עליי, שאני לא רציני היום. עניתי לה שהתעוררתי חרד ועם מועקה, ועצם זה שהוצאתי את זה - כבר עשה לי יותר טוב.

"רוב האנשים עסוקים כל הזמן ב׳איך להיות אופטימיים׳, כי משדרים לנו שזה מה שצריך לעשות. אבל זו טעות. רגע, שנייה, תן לרגשות האלה מקום - ורק אז אולי תצליח. אנחנו לא יכולים להפוך את עצמנו 180 מעלות ברגע אחד".

אז הכרתי בזה. מה עוד אני יכול לעשות?

"אנחנו נכנסים לתקופה ארוכה של סטרס כרוני. מה שקורה במוח בתקופות כאלה זה תהליך מאוד מעניין ושונה מאירוע נקודתי. כשמישהו חווה סטרס, אזור במוח שנקרא אמיגדלה שולח אותות מצוקה להיפותלמוס - שזה כמו מרכז שליטה - ומשם נשלחים אותו לכל יתר הגוף דרך מערכת העצבים. האותות האלה אומרים שצריך אנרגיה כדי לייצר תגובה של ׳הילחם׳ או ׳ברח׳, מה שמזרים לנו אדרנלין וגורם לדפיקות לב מואצות וקוצר נשימה. בשלב הבא הגוף משחרר קורטיזול, שבתורו עוזר להחזיר את האנרגיה שאבדה בתהליך.

"קורטיזול וסטרס הם לא בעיה, הם חלק טבעי מהמנגנון של הגוף ועוזרים לנו לשרוד. אבל כשאנחנו נמצאים במצב מתמשך של מצוקה, הגוף שלנו מייצר יותר קורטיזול - וזו כבר בעיה. לאורך זמן הקורטיזול פוגע ביכולת של המוח לתפקד, ביכולות החברתיות שלנו. זה יכול להרוג תאי מוח ובתנאי קיצון אפילו להקטין פיזית את הגודל של המוח".

אני רוצה להקשות עליך. בדרך כלל המנגנון הזה מופעל כשאין עלינו באמת איום קיומי - נניח כשהחליפו לי תפקיד בעבודה. במקרים כאלה אתה מפעיל מנגנונים קדומים שלא לצורך, או אולי מגיב תגובת יתר. אבל אולי הפעם המשבר הזה הוא אמיתי? אם אני מנהל 800 עובדים שעכשיו יש סכנה לפרנסתם, אז אולי זה בדיוק הזמן למנגנון ההישרדותי הזה, אולי זו אזעקת אמת?

"סטרס הוא מנגנון בריא, הוא שומר עלינו ומחדד את החושים שלנו. אבל לסטרס כרוני יש אפקט כפול - הוא מגדיל את האמיגדלה, מה שגורם לכך שהמוח קולט סטרס יותר בקלות, הוא ממש מחפש את הסטרס, ואז כל דבר כבר מייצר אותו. ואז אנחנו נכנסים ללופ, כמו דומינו. כדאי להיות פתוח לסטרס, אבל ברמה הנדרשת. כשזה מגיע לחרדה, זה פוגע בתפקוד שלך ועלול לפגוע גם במערכת החיסון".

גם אם אני מבין את כל זה ומנסה להפחית מתח, התודעה שלי הרי מותקפת בהמון מסרים בלי הפסקה. החדשות, הפייסבוק, האנשים שאני פוגש. הסביבה בעצם מפמפמת את החרדה.

"קודם כל, צריך לשים גבולות לצריכת המדיה. לקבוע פעמיים או שלוש ביום שבהן קוראים חדשות, וביתר הזמן מתנתקים. אני יודעת שזה קשה, כי זה ממכר וכל הזמן בא לך לשמוע עוד".

התחלתי בניסוי שבו אני צורך חדשות ופייסבוק רק בבוקר, ואז שוב ב-20:00 בערב, כמו פעם. אבל קשה לי מאוד לעמוד בזה, כי אני אוהב מידע וחייב הרבה ממנו. אני כבר מומחה למדדי הדבקה ולרצף גנטי.

"זו אשליה של המוח, המחשבה שככל שנדע יותר - נבין יותר או נהיה מוכנים יותר. זו תחושת שליטה מדומיינת".

היום החלטתי לחפש מספרים אופטימיים, נניח כמה לידות היו אתמול בעולם. אני מרגיש שאני במלחמה על התודעה שלי.

"מה שעשית זה בעצם להשתמש בכלי שנקרא זום אאוט. כשאנחנו נמצאים במשבר נדמה לנו שכל היקום שחור, אנחנו תקועים שם והמחשבות רצות. במקרים כאלה אני הרבה פעמים עושה טיפול באמצעות ציור - תציירו בקטן את מה שאתם מרגישים, נניח חור שחור ואפל. ועכשיו דמיינו שאתם עושים זום אאוט ותציירו את מה שקורה מסביב. ואז פתאום אתה רואה את הילדה שלך לידך, פתאום יש עוד דברים ואתה מבין שאתה בסדר. קראת לזה ׳מלחמה על התודעה׳, וזו באמת מלחמה. מלחמה באשליה".

השאלה היא אם זו אשליה. אולי הפעם זו המציאות?

"אני לא קוראת לאנשים לחיות בלה לה לנד, אני לא אומרת ללכת למקומות עם אנשים בכוונה, אנחנו רק מנסים למתן את התחושות. הרי אם תיסחף על ידי כל מה שקורה - לא תוכל לעזור לעצמך ולא לאף אחד. מה שאנחנו מנסים לעשות זה כמו במטוס - קודם שים מסכת חמצן על עצמך, ורק אז שים על הילד. אנחנו רק מנסים להכניס קצת חמצן".

אז איך מכניסים עוד חמצן?

"שמים גבולות גם לאנשים ולמשימות. בתקופות כאלה קשה לומר לא לאנשים, בעיקר שרוצים לעזור לכולם. אבל צריך להיות מודעים למשאבים המוגבלים שלנו, כי המשאבים הקוגניטיביים והרגשיים מופנים להתמודדות עם הגורם לסטרס. לכן כדאי לעצור רגע, להסתכל, לחשוב במה באמת נכון להתמקד כרגע ועל מה אפשר לוותר. והדבר האחרון הוא לשים גבולות לעצמנו. הרבה אנשים הם דחיינים כרוניים והם נוטים לדחות הכל עד יעבור זעם - וכך הם יוצרים מעגל כפול של סטרס - גם המציאות הקשה וגם המשימות החשובות שבאחורי המוח. לכן אני אומרת - טפלו במהירות בדברים החשובים באמת, אלה שהמשבר הביא ודורשים טיפול מיידי".

ערן גפן, / צילום: מנחם רייס

גיליתי למשל שמאוד עוזר לי להתעניין באחרים ולעזור להם. יש משהו מנחם בכך שכולם מתמודדים, והתמיכה במישהו אחר נותנת לי בוסט של אנרגיה.

"נכון. אני באופן אישי כל בוקר עוצרת וכותבת לעצמי מה אני רוצה לתת למישהו שאין בו שום אג'נדה. זה יכול להיות קולגה, ילד, הורה. כשאנחנו נותנים בלי אג'נדה, אנחנו יוצאים ממצב הישרדות, יש לנו תחושת שליטה. אם אתה יכול לשפר את מצבו של מישהו, זה פותח לך את הלב ועושה זום אאוט. משם מגיעה תחושת עמידות ואפשרויות צמיחה.

"עוד דבר שאני עושה בשביל עצמי כל יום הוא לבחור משהו שהוא לא עשייה של מבוגרים, אלא משהו שיכול להחזיר אותי לסטייט אוף מיינד של ילד. לדוגמה, לקפוץ בחבל או לדלג".

בתור מי ששנים משלם משכורות לעובדים, לדעתי מה שאת מציעה לא כזה פשוט. ברגע שמנהל מבין שלחברה אין הכנסות, הוא מרגיש שהוא צריך לדאוג לעובדים, לא לתודעה שלו.

"קודם כל, כמו בדוגמה של המטוס, אתה חייב קודם כל לקחת מסכה ולהנשים את עצמך. אתה חייב לקחת ספייס כדי שתוכל לחשוב בצורה יצירתית איך להתמודד עם המצב. זה לא אומר להתרכז רק בעצמך, אלא להטעין את עצמן כדי שתוכל לתת לאחרים. לאחר מכן, מול העובדים שלך, יש כמה דברים שאפשר לעשות ברמה הניהולית. הרי גם לעובדים חסרה תחושת שליטה, אז צריך לייצר אותה - לשוחח על איך נערכים, איך מחלקים אחריות, איך מנווטים משגרה לחירום ובמה מתמקדים. זה נותן קצת תחושת בהירות בתוך חוסר האונים. דבר שני, חשוב לשים לב איך אנחנו מתקשרים, כמה אנחנו מקפידים על שקיפות, אבל יותר חשוב מכך - כמה אנחנו מקשיבים בסבלנות ובסובלנות.

"המנכ"ל של אמריקן אקספרס, קן צ׳נולט, שהוביל אותה דרך שני משברים - גם ה-11 בספטמבר וגם המשבר של 2008, אמר שהשיעור הכי חשוב שהוא למד הוא היכולת להקשיב לחרדות של הלקוחות ושל העובדים, לדאגות האישיות והעסקיות, פשוט להקשיב. חשוב לתקשר בשיחות וידאו ולא להסתפק במיילים או בטלפון".

מה עוד מנהלים צריכים להעביר לעובדים שלהם?

"לדעתי הכי חשוב לייצר תחושת משמעות. כלומר, מהם האמונות והערכים שלנו, ועד כמה אנחנו נותנים להם מקום במשבר. לשאול את עצמנו מהו הערך העמוק שאנחנו יכולים לתת לאנשים - זה הדבר היחיד שמחבר עובדים לעבודה בשעת משבר. זה מחבר אותנו לנתינה, משם ליצירתיות ולבסוף לצמיחה".

משבר גם מספק הזדמנות גדולה ליצור קשרים עמוקים, כי יש הרבה יותר צורך במשמעות ובמנהיגות. הרי כשלכולם טוב והגלגל מסתובב מהר, לאף אחד אין סבלנות או צורך. אבל בשעת משבר יש פחות ציניות באוויר.

"נכון, אחת הדרכים שמאפשרת למצוא משמעות היא חיבור מחדש לערכים - להסתכל פנימה ולחפש את המשמעות בעבודה. למצוא עוגן בערכים של המותג או בערכים שלך כאדם".

איך בעצם הגעת לעסוק בנושאי ההישרדות והתודעה?

"חוויתי את זה באופן אישי. אמא שלי, שהיתה החברה הכי טובה שלי, הפכה לצמח, ואבא שלי עזב את המשרה הבכירה שהיתה לו ובמשך 15 שנה טיפל בה במצב הזה. היינו משפחה עם תחושת משמעות מאוד גדולה. בזכות זה חייתי עם תחושת הישרדות, עד שהתקדמתי וחילצתי את עצמי מהבור. הבנתי שאני לא מוכנה לחיות את החיים שלי במוד הישרדות, כי מחר זה יכול להיגמר. בזכות זה שלא התפשרתי על הישרדות, התעקשתי לעשות דברים שממלאים אותי. אם היית מספר לי לפני חמש שנים שככה ייראו החיים שלי, מלאים בחופש פנימי ובצמיחה, לא הייתי מאמינה".

ערן גפן הוא מומחה לחדשנות וצמיחה עסקית, מייסד חברת גפן טים שנרכשה לאחרונה ומפעיל הפודקאסט "חצי שעה של השראה".

עוד כתבות

ארז דגן, נשיא wayve / צילום: יח''צ wayve

עם נשיא ישראלי ומרכז בהרצליה: חברת הנהיגה האוטונומית שגייסה 1.2 מיליארד דולר

Wayve הבריטית השלימה גיוס לפי שווי של 8.6 מיליארד דולר לקראת השקת רובוטקסי בלונדון ● בסבב השתתפו יצרניות הרכב מרצדס בנץ, סטלנטיס וניסן, לצד ענקיות הטכנולוגיה אנבידיה, מיקרוסופט ואובר ● ל־Wayve יש נוכחות ישירה בישראל באמצעות משרד בהרצליה, ונשיא החברה הוא ארז דגן הישראלי

דירה בשיפוצים / צילום: כדיה לוי

החשש ממלחמה מגיע לתחום השיפוצים: ירידה של 25% בהזמנות לקראת פסח

הציפייה להסלמה ביטחונית עוצרת את תנופת ההתחדשות של משקי הבית: הציבור חושש להיתקע עם "בית מפורק" בחירום, וקבלני השיפוצים מדווחים על טלפונים דוממים בשיא העונה ● במקביל, האיום האיראני מאלץ את ענף הבנייה לדרוש פתרונות להפעלת מנופים מהקרקע

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

170 אלף שקל בשנה בממוצע: הדוחות חשפו בונוס אדיר לטייסי אל על

גם בשנה שבה נפגעה משקל חזק, מלחמה באיראן והפרשה לקנס של רשות התחרות, הרוויחה חברת התעופה 403 מיליון דולר - ירידה של 26% מ–2024 ● הבונוס לכל טייס: מעל 170 אלף שקל ויותר מכפול מתחילת המלחמה ● והיכן מתכנן המנכ"ל להשקיע את המיליארדים שבקופה

מטוס של KLM / צילום: Shutterstock

חברת התעופה שמבטלת טיסות לישראל עד להודעה חדשה

חברת התעופה ההולנדית KLM הודיעה הערב כי היא מבטלת את טיסותיה מנתב"ג משבוע הבא ועד להודעה חדשה

כותרות העיתונים בעולם

ארדואן מחריף את המלחמה נגד ישראל. האם ארה"ב תתערב?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מחקר חדש טוען שארה"ב צריכה להסתמך יותר על ישראל, מכון מחקר אמריקאי קורא לארה"ב לעצור את הצעדים האנטי ישראליים של טורקיה, והתגברות האנטישמיות באיטליה • כותרות העיתונים בעולם

השפעת הבינה המלאכותית על שוק התוכנה / צילום: Shutterstock

ירידות חדות גם בת"א: הדוח האפוקליפטי על ה–AI שזרע בהלה בשווקים

המסמך הוויראלי של Citrini Research מתאר תרחיש עתידי תיאורטי שבו האצת ה–AI מטלטלת את שוק התוכנה, פוגעת בצריכה ומחלחלת למערכת האשראי ● התגובה השלילית לדוח בוול סטריט הגיעה גם לבורסה ת"א, שם מניות הביטוח - שהובילו את הירידות - איבדו כ–7%

מטוס אל על / צילום: עידו וכטל

אל על בתגובה לייצוגית: לא יכולנו לנצל את כוחנו בגלל כוחות השוק

חברת התעופה אל על הגישה את תגובתה לבקשה לאישור תובענה ייצוגית נגדה בטענה לגביית מחירים מונופולסטיים בתקופת המלחמה ● לטענתה, היא לא הייתה יכולה לנצל את כוחה המונופוליסטי הנטען, כאשר בכל רגע חברות זרות יכלו לחדש את טיסותיהן לישראל

קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק מאשימה: חברות סיניות כרו מידע מקלוד לפיתוח מודלים

בפוסט חריג בחריפותו שפורסם מטעם החברה אתמול, אנתרופיק טוענת כי שלוש חברות סיניות, פעלו באופן שיטתי כדי לשאוב מידע ממודל השפה שלה קלוד ● לפי אנתרופיק, החברות הקימו יותר מ־24 אלף חשבונות מזויפים וביצעו למעלה מ־16 מיליון פניות למערכת, בהיקף שהיא מגדירה כתעשייתי

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

הישראלית שצוללת בכ-50% במסחר בוול סטריט

חברת הטכנולוגיה לעולם היופי אודיטי טק צוללת במסחר בוול סטריט לשפל לאחר שסיפקה תחזית חלשה ● בחברה מייחסים את התחזית לאתגר בו היא נתקלה מול שותף הפרסום שלה, שהוביל לגידול בעלויות, ומעריכים כי הסוגיה תיפתר ● אורן הולצמן, מנכ"ל החברה: "זיהינו רק לאחרונה את שורש הבעיה, לוקח זמן להתאושש"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; הביטקוין מטפס ב-7% והישראליות שצונחות

עליות באירופה ● בעקבות הדוחות - אודיטי טק (איל מקיאג') הישראלית צונחת בעשרות אחוזים לשפל של כל הזמנים ● ענקית השבבים אנבידיה תדווח לאחר נעילת המסחר את תוצאותיה הכספיות - אלו ציפיות האנליסטים ● הביטקוין עולה ל-67 אלף דולר למטבע

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, John Locher

כשהשוק כבר לא מתרגש מאנבידיה, מה יוציא את המניה שלה מהקיפאון?

ענקית השבבים צפויה להכות שוב את התחזיות, אך בשוק ההון כבר התרגלו, והמניה מדשדשת מאחורי המתחרות ● המבחן האמיתי של ג'נסן הואנג היום לא יהיה רק שורת הרווח, אלא היכולת להוכיח ששולי הרווח המפלצתיים שלו חסינים מתחרות

נושאת המטוסים האמריקאית פורד בדרכה לחופי ישראל / צילום: Reuters, Stelios Misinas

הדד־ליין של טראמפ לאיראן מתקרב, ובאוצר כבר נערכים לפרוץ את תקציב הביטחון

לגלובס נודע כי במשרד האוצר מקיימים דיונים והערכות באשר להשלכות הכלכליות של מערכה נוספת מול איראן ● "זה עניין של שבועות עד שייפרץ התקציב", אומר גורם המעורה בפרטים ● בקרוב יפקע האולטימטום שנתן טראמפ למשטר האייתולות במטרה להגיע להסכם

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

המסחר בת"א ננעל במגמה מעורבת; ירידות במניות הבנקים והנדל"ן

מדד ת"א 35 ירד ב-0.1%, מדד ת"א 90 ירד ב-0.7% ● מניות האופנה נחלשו, אחרי ששר האוצר הודיע על העלאת תקרת הפטור ממע"מ לחבילות עד 130 דולר ​​● וגם: אנבידיה תפרסם הלילה את תוצאותיה הכספיות - אלו ציפיות האנליסטים

טראמפ בנאומו, אמש / צילום: ap, Alex Brandon

שעה ו־47 דקות: הצד הכלכלי של הנאום הארוך בתולדות ארה"ב

בנאום "מצב האומה" המסורתי, ניסה נשיא ארה"ב להציג תמונת ניצחון, למרות הקשיים מבית ומחוץ איתם הוא מתמודד ● טראמפ קרא להקמת פנסיה בגיבוי ממשלתי לכל העובדים שאין להם תוכנית פנסיונית דרך העבודה, והבטיח שהמכסים יחזרו, ואף יחליפו את מס ההכנסה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

סלייס: בית המשפט אישר לשלול רישיונות מסוכני פינברט

המחוזי אישר את החלטת הממונה על שוק ההון עמית גל לשלול את רישיונם של שבעה סוכני ביטוח שהיו מעורבים בניוד כספי חוסכים בסלייס לקרנות השקעה "אדומות" ● השופט קובי ורדי: "סוכן ביטוח אינו איש מכירות או איש שיווק בלבד"

מכשיר הגלקסטי החדש / צילום: סמסונג

סמסונג משיקה את מכשירי הדגל החדשים שלה. כמה יעלו בישראל?

יצרנית הסמארטפונים הקוריאנית השיקה סדרת מכשירים חדשה, Galaxy S26, שכוללת יכולות בינה מלאכותית ● בין החידושים: "תצוגת פרטיות", פיצ'ר שיאפשר לסרוק מסמכים, וגם כזה שיוכל לחפש עבורכם תמונות בגלריה ● כמה זה יעלה ואיפה תוכלו למצוא הנחות?

בית חולים שיבא, תל השומר / צילום: תמר מצפי

מקום 7 בעולם: בית החולים הישראלי שמככב ברשימה היוקרתית

המרכז הרפואי שיבא עלה שלב נוסף בדירוג הבינלאומי של Newsweek, ומתמקם לצד מוסדות מובילים בעולם ● לרשימה נכנסו חמישה בתי חולים ישראליים, ביניהם גם איכילוב והדסה עין כרם שעלו בדירוג מאז השנה שעברה, בעוד בילינסון ירד למקום נמוך יותר

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

עוד 700 שקל לדירה עם ממ"ד, בתל אביב - דחוף

בקבוצות פייסבוק שונות המיועדות למחפשי דירות ניכרת עלייה בפוסטים שפורסמו בחיפוש אחר דירות עם ממ"ד, הן להשכרה והן לסאבלט, כדי להיערך מבעוד מועד לתקיפה נוספת

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת בטקס חגיגי בהשתתפות יושב ראש הכנסת אמיר אוחנה ובן זוגו, ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו / צילום: מארק ישראל סלם/הג'רוזלם פוסט

ממזון ועד הייטק: המשלחת ההודית תיפגש עם שורת חברות תעשייה וטכנולוגיה בישראל

הערב ייפגשו שורה של חברות ישראליות בתחום התעשייה והטכנולוגיה עם נרנדרה מודי, ראש ממשלת הודו ומשלחת אנשי העסקים שמתלווה אליו ● רשימת החברות עמן נפגשים ההודים נבחרה על ידי ההודים עצמם ותואמה על ידם ישירות ללא מעורבות ישירה של גורמים רשמיים

מכונת בדיקת שבבים של קווליטא / צילום: אתר החברה

לאחר זינוק של 4,000% בחמש שנים: הגיוס הענק של מניית השבבים בת"א

קווליטאו גייסה כ–225 מיליון שקל על רקע הביקוש גובר למערכות שאותן היא מייצרת, המשמשות לבדיקת השבבים של חלק מענקיות התחום ● וגם: טדי שגיא נכנס לבורסה עם אולטרייד מחזור