גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דור ה-Y שוב עושה צרות: אלה קבוצות הגיל שבקרבם הכי הרבה נדבקים

מפילוח החולים לפי גילאים, ניתן לראות כי מספר החולים הגבוה ביותר הוא דווקא בין גילאי 30-39, ואחריו גילאי 20-29 ● במשרד הבריאות העריכו כי במידה והציבור לא יענה להנחיות לא יהיה מנוס מלהחמיר את הצעדים שננקטו עד כה

פארק הירקון / צילום: איל יצהר, גלובס
פארק הירקון / צילום: איל יצהר, גלובס

לקראת דיון הערכת מצב בעניין מחלת הקורונה שנערך היום (שבת) ברשות העליונה לאשפוז של משרד הבריאות, פרסם היום משרד הבריאות נתונים חדשים לגבי התחלואה בקורונה, והציג מחדש נתונים קיימים, בפילוחים חדשים. מן הנתונים עולה כי מספר החולים הנדבקים היומי ממשיך לעלות (בהתאם גם לעליה במספר הבדיקות, כך שלא ברור אם נדבקים יותר חולים או רק מאותרים חולים רבים יותר). ביומיים האחרונים התווספו כ-150 חולים ביום, ביומיים שקודם לכן כ-100 חולים ביום וביומיים שלפני כן כ-50 וכ-60 חולים בהתאמה.

אם המגמה הזו תימשך, היא תוביל לכך שעד סוף שבוע הבא יתווספו יותר מאלף חולי קורונה למצבת החולים בכל יום, לעומת רק כ-828 חולים במצטבר שאותרו עד היום. אולם, התקווה היא כי כללי ההסתגרות וההימנעות החדשים שהושתו על הציבור יאטו את קצב העליה במספר החולים החדשים, כמו גם, בתקווה, איתור ובידוד מהירים יותר של חולים, בעקבות הגדלת מספר הבדיקות.

כאמור, מספר החולים החדשים שמאותרים בכל יום נובע בין היתר ממספר בדיקות המעבדה המבוצעות, שנמצא בעליה עם פתיחת מעבדות בדיקה חדשות. אתמול בוצעו 2,321 בדיקות, ומתוכם נמצאו כאמור 152 חולים חדשים. כבר כשלושה ימים שנשמר קצב של מעל 2000 בדיקות ביום, והמספר צפוי לעלות. זאת לעומת סביב 400 בדיקות ליום לפני שבוע בלבד. אפשר לראות כי ככל שמספר הבדיקות עולה, שיעור החיוביים יורד. כלומר, נראה כי הבדיקות שנערכו עד לאחרונה התמקדו יותר "מתחת לפנס" בחולים המוכרים וסביבתם, ואילו כעת נפרשת יריעה רחבה יותר, כדי לאתר גם חולים במקומות פחות צפויים.

מפילוח החולים לפי גילאים, ניתן לראות כי מספר החולים הגבוה ביותר הוא דווקא בין גילאי 30-39, ואחריו גילאי 20-29, עם ירידה הדרגתית במספר החולים ככל שהגיל מבוגר יותר - ייתכן כתוצאה מזהירות רבה יותר אצל המבוגרים. שיעור החולים מתוך כל 100,000 נפש גם הוא גבוה יותר בין בני 30-39 - 14 חולים בכל 100,000, וסביב 12 חולים לכל 100,000 בכל הגילאים הבוגרים האחרים, למעט שיעור של 9.7 חולים לכל 100,000 בקרב בני ה-70 ומעלה. באשר לילדים, קיימת אי וודאות האם הם נדבקים פחות או שנדבקים כמו אחרים אך מחלתם פחות חמורה. הנתונים הללו מראים הנבקה נמוכה בקרב ילדים: רק 1.2 לכל 100,000 נפש בגילאי 1-9 וכ-4.7 לכל 100 אלף נפש בגילאי 10-19. יש לציין כי נתונים אלה יכולים להיות מוסברים חלקית על ידי גורמים אחרים, כמו פחות נסיעות של ילדים לחו"ל בפברואר. אולם, נראה שיש תקווה שהילדים אכן לא נושאים את הוירוס באותה תדירות כמו המבוגרים - נתון מבשר טובות לגבי טווח הזמן שבו ניתן יהיה לפתוח מחדש את מערכת החינוך.

מבחינה גיאוגרפית התחלואה הרבה ביותר היא באזור תל אביב, ירושליים ומרכז הארץ, אחריהם חיפה והצפון והפעם הדרום נפגע כנראה פחות (או נבדק פחות).

מבין כ-450 מקרים שכבר חקרו, רק לגבי 3 מקור המחלה לא ידוע, נתון המרמז על כך ששרשרת ההדבקה נמצאת יחסית תחת שליטה, ורוב הנדבקים החדשים עשויים להיכנס לתקופת התסמינים המדבקת ביותר כשהם כבר בבידוד. אולם, נתון כזה יכול להשתנות בטווח של ימים, אם יתגלה בבדיקות מוקד הדבקות חדש שכלל לא היה תחת מעקב המשרד עד כה. מבין החולים שתוחקרו, כמחצית נדבקו בארץ מחולה שחזר מחו"ל. 31 נדבקו בספרד, 22 באנגליה, 22 בצרפת, 21 באוסטרליה ורק 16 באיטליה.

בישיבה נמסר גם כי נכון ל-19.3 (חמישי), כ-3,000 אנשי צוות רפואי נמצאים בבידוד, כמחצית מהם רופאים ומחצית אחיות. מהם 1,567 רופאי בתי החולים, 780 מקופות החולים, 135 ממד"א, 95 מבתי חולים פסיכיאטריים ו-74 מבתי חולים גריאטריים. 42 אנשי צוות נמצאו חיוביים לקורונה. 660 מהמבודדים נמצאים במצב זה משום שנחשפו ישירות למטופל קורונה ללא מיגון מלא, ו-521 שפו לאיש צוות חולה במקום העבודה. היתר נדבקו שלא מסגרת תפקידם.

מזג האוויר הנאה מאתגר את הסגר

משרד הבריאות קורא לציבור שלא לצאת מהבית, ומאיים בהחמרת הצעדים. בשל השבת השמשית, רבים ניצלו היום את ההזדמנות לצאת מביתם לפארקים ולרחובות. משרד הבריאות פונה לציבור וקורא למי שיצא לשוב לביתו: "למרות השמש הישארו בבית. משרד הבריאות מנחה את הציבור להשאר בבית- מזג האוויר היפה הוא לא סיבה לצאת החוצה". מנכל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, קורא לציבור להקפיד על ההנחיות: "אל תצאו מהבית. הקפידו על ההנחיות של משרד הבריאות, אחרת נמצא את עצמנו בהתפרצות משמעותית. אני מבקש מהציבור להשאר בבית, מי שיצא - נא לחזור הביתה". במשרד הבריאות העריכו כי במידה והציבור לא יענה להנחיות לא יהיה מנוס מלהחמיר את הצעדים שננקטו עד כה.

מן המשטרה נמסר: "במהלך השבת עסקו שוטרי משטרת ישראל גם בפעילות אכיפה והסברה, ביקרו בבתי עסק ובבתי מבודדים וכן הורו על פיזור קהל באזורי הפארקים, חופי הים וכדומה. צריך לציין כי מרבית התושבים ובתי העסק, הקפידו על קיום ההוראות כלשונם, אולם במקרים בהם זיהו השוטרים הפרות או התעלמות מההנחיות- פעלה המשטרה לפיזור המתקהלים. עד אתמול בצהריים נרשמו 17 דו״חות. בנוסף, עד כה נפתחו 117 תיקים פליליים הקשורים להפרות הבידוד, וכן נפתחו 18 חקירות נוספות בגין מקרים שונים של הפצת מידע כוזב (Fake news) המשטרה סגרה עד כה 18 בתי עסק באמצעות צווים בגין הפרת ההנחיות באופן בוטה".

עוד כתבות

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת"א: פשיטה על משרדי ארית

חוקרי רשות ני"ע הגיעו למשרדי ארית תעשיות באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ● ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה, ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של החברה-הבת רשף טכנולוגיות

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, מייסדת ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; פאלו אלטו נופלת ב-10%, מחירי הנפט מזנקים

עליות באירופה ● מוקדם יותר, הניקיי רשם עליות של כ-1% ● מניית גלובל אי מזנקת בעקבות הדוחות, סולאראדג' נופלת ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● לאחר הירידות בתחילת השבוע, הזהב והכסף בעלייה

אבישי אברהמי, ניר זוהר, ערן זינמן, רועי מן, מיכה קאופמן / צילום: אלן צצקין, נתנאל טוביאס, NYSE

צניחת מניות התוכנה: היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר

מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● הללו רשמו ירידה מצטברת של מעל ל־80% משוויין בשיא ● ההפסדים שרשמו הבכירים של מאנדיי, וויקס, פייבר וסימילרווב - והמכה לאופציות של העובדים בהן

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה ג'י סיטי נופלת בכ-10%?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 30% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדקנו: האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים