גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבינה המלאכותית כבר בענן - כיצד ניתן לרתום אותה לאסטרטגיה העסקית?

בכוחן של טכנולוגיות AI להצעיד קדימה חברות בתחומים כמו רפואה, תחבורה, פינטק ועוד ● האתגר הגדול הוא לנהל ביעילות את כמויות המידע עליהן מבוססות הטכנולוגיות הללו, כדי להפיק ממנו תובנות עסקיות

בעידן ה-AI חשוב לארגן את המידע בענן באופן בהיר ונוח / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
בעידן ה-AI חשוב לארגן את המידע בענן באופן בהיר ונוח / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הכתבה בשיתוף  NetApp 

לטכנולוגיות AI (בינה מלאכותית) יש כיום את הפוטנציאל לממש את האסטרטגיה העסקית של ארגונים ולהזניק אותם קדימה. למשל, לפרוץ דרך בפיענוח מוקדם של מחלת הסרטן, לשכלל מכוניות אוטונומיות, לפתח את עולם הפינטק ועוד. על פי חברת הייעוץ מקנזי, השווי העסקי של AI לארגונים נע בין 9-15 טריליון דולר מדי שנה. מנתונים של חברת הייעוץ IDC ,87% מהמנהלים המובילים בעולם מצפים שטכנולוגיות AI יתרמו לחיזוק הקשר עם הלקוחות בשלוש השנים הקרובות.

ניצול הכוח של איחסון ועיבוד המידע בענן יכול למנף את העסק, אך בו זמנית ניהול מידע בענן מציב אתגרים, שנדרש להם פתרון הולם. לדוגמה, העובדה שכמעט כל אחד מהעננים המובילים בשוק שומר את המידע בפורמט אחר, גורמת לקושי רב בהעברתו בין עננים. אז כיצד ניתן לנהל את המידע בענן בצורה נכונה, כך שניתן יהיה להשתמש בו בטכנולוגיות AI?

מלמידה עמוקה לגילוי מוקדם של מחלות

"AI הוא עולם טכנולוגי שלם שכולל בתוכו שני תחומים. האחד הוא Machine Learning (למידת מכונה), פיתוח אלגוריתמים שמאפשרים למחשב לבצע למידה הדומה ללמידה אנושית; התחום השני והמרכזי יותר הוא של Deep Learning (למידה עמוקה), שמשתמש בכמויות עצומות של מידע (Big Data), מאתר תבניות ובסופו של דבר מנסה לייצר תובנות עמוקות", מסביר גיא רחמים, מנהל טכנולוגיות ראשי ב-NetApp ישראל, המתמחה בשירותי ניהול מאגרי מידע וניהול נתונים בעננים מסוגים שונים.

גיא רחמים, CTO נטאפ ישראל / צילום: ניב קנטור

כדוגמה הוא מביא את עולם הבריאות: "אחד התחומים שבהם ההבטחה של טכנולוגיות AI היא גדולה ביותר הוא הרפואה. ניקח למשל את התחום של רדיולוגיה ופיענוח בדיקות דימות (כגון רנטגן, CT ו-MRI). מדובר בתחום שסובל משתי בעיות עיקריות. האחת היא מחסור ברדיולוגים שיפענחו את הבדיקות והשנייה היא כמויות הקרינה הגבוהות שנדרשות לצורך הבדיקה. ישנו כיום סטארטאפ בתחום הטכנולוגיות הרפואיות שעובד על פיתוח חבילת אפליקציות שיכולות לפענח בדיקות דימות בצורה יעילה יותר, באמצעות שימוש בטכנולוגיות Image Processing. זאת במקביל להפחתת כמות הקרינה הנדרשת לצורך הבדיקה. הפתרון, המבוסס טכנולוגיות AI, מסתמך על ניתוח Deep Learning של מאגרי מידע גדולים של בדיקות דימות.

"למעשה, ממשיך רחמים, "כמעט בכל תחום, בעידן הדיגיטלי שאנחנו חיים בו, נאספות כמויות מידע אדירות - החל ממכשירי הקצה שאנחנו משתמשים בהם (כמו שעונים חכמים, מכשירי בית חכם וציוד רפואי אלקטרוני) ועד למאגרי מידע שונים. לכן, הזמינות הרבה של המידע היא מרכיב קריטי בכל אסטרטגיה עסקית של ארגון. כך שעולם ה-AI חוצה תעשיות וטכנולוגיות. קח לדוגמה את המכוניות האוטונומיות, שבהן מידע רב מאוד מגיע מהקצוות, מהסנסורים של הרכבים ונאסף תוך כדי נסיעה. המידע הזה זורם במקביל למרכזי האיחסון בשרתים ובעננים. שם הוא נצבר ומתאפשר ניתוח שלו באמצעות טכנולוגיות AI על מנת להמשיך לפתח את הפתרונות בתחום".

לפרטים על פתרונות מיטביים לניהול מידע בענן, הקליקו כאן>>

הקושי לחבר את המידע כמכשול ל-AI

מאחר שעולמות ה-AI וה-Deep Learning מתבססים על כמויות עצומות של דאטה וכוח מחשוב גדול, השימוש בעננים לצורך איחסון ועיבוד המידע נפוץ מאוד. "חברות רבות מתחילות לשמור את המידע בענן, כי עבורן זהו פתרון זול יותר", מסביר רחמים. עם זאת, כאן לדבריו גם נוצרת בעיה: "בענן אין פורמט אחיד של איחסון מידע, כל ספקית והדרך שלה. הדבר מוביל לכך שאם משתמש שמר את המידע שלו בענן אחד, נדרש הליך מסובך כדי להעביר אותו לענן אחר. גם במקרה שבו חברות מאחסנות את המידע במספר עננים, אז עיבוד המידע נתקל בקשיים מאחר שקשה 'לחבר' את הידע משני העננים יחד במסגרת הניתוח.

בעיה נוספת מתייחסת לכך שכדי לנצל באמת את הכוח של Machine Learning ו-Deep Learning, המידע בשרתי האיחסון ובעננים צריך להיות AI-Ready. כך, למשל, הוא צריך להיות מאורגן ומסודר בצורה מסוימת שתאפשר לטכנולוגיות AI לקרוא אותו בצורה נכונה. יש לבדוק כי הוא אינו מוטה בשל שימוש במאגר מידע מסוים. ולבסוף, להתאים לפיתוח אג'ילי (זריז), המתבסס על הפקת תובנות מחלקי מקטעים של המידע המאוחסן. ללא הצורך להסיק מסקנות רק מניתוח המידע כולו.

ניהול מידע נכון טומן פוטנציאל תחרותי

הפתרון למכשולים השונים שהוזכרו לעיל ולמיקסום הפוטנציאל העסקי של שימוש בטכנולוגיות AI טמון בניהול נכון של המידע - מנקודות הקצה שבהן הוא נאסף ועד לאיחסונו ועיבודו בענן. "הדאטה בסופו של דבר מזין את ה-AI ולכן חשוב לנהל אותו נכון", מסביר רחמים.

אתגרי ניהול המידע הרלוונטיים לעולמות ה-AI, ובכלל, הובילו את NetApp לפתח את תפיסת מארג הנתונים (Data Fabric). "NetApp מציעה פלטפורמה אחידה לניהול המידע בסביבות ענן היברידיות, פרטיות, של הארגון, ובפלטפורמות/עננים ציבוריים. כך שהעננים יוכלו 'לדבר' ביניהם ויהיה יותר קל לנייד את המידע ממקום למקום", הוא מוסיף. עוד אומר רחמים: "בכך בעצם החברה מסייעת ללקוחות למנף את השימושים ב-AI לצורך מימוש המטרות העסקיות והאסטרטגיות שלהם".

"שירותי ניהול המידע של NetApp מציעים אחידות. הם מאפשרים לארגונים גישה מהירה לנתונים שמצויים בעננים השונים ועיבוד שלהם לשם מיקסום תוצאות ומינוף עסקי", מסביר רחמים. "השירותים של החברה מאפשרים גישה למאגרי מידע גדולים, אמינים, מה שנותן לארגון המשתמש בהם את האופציה לניתוחים מתקדמים ויצירת אנליזות. זאת תוך דגש על אג'יליות ומהירות עסקית.

"הדבר יכול להיות רלוונטי לחברות שכבר עכשיו מנהלות דאטה ב-Scale רחב וגם לחברות שנמצאות בצמיחה ויכול להיות שבעתיד ימצאו שכמויות המידע שהן מחזיקות גדלות ועימן ההוצאה על מחשוב מתייקרת. במצב שכזה, העולם של מארג הנתונים ש-NetApp מובילה יכול לסייע להן לשנע את המידע ממקום למקום בצורה פשוטה", אומר רחמים.

שיתוף פעולה בין חברות

בתחילת הכתבה, הוזכרה התרומה האדירה של טכנולוגיות AI לעולם הטיפול הרפואי והטכנולוגיות הרפואיות. באחד מפרויקטי ה-AI בעולם זה, חברה NetApp ל- NVIDIA העולמית, אשר לצד התמחותה בפיתוח מיקרו שבבים, מתמחה גם בשוק ה-AI וה-Deep Learning. החיבור של השתיים הוא חלק מהמדיניות של NetApp לשת"פ עם חברות מובילות בתחום ה- AI בעולם. זאת על מנת להציע שירותים שמשלבים AI, ניהול מידע ואבטחת מידע. "אנחנו עובדים עם מרכז רפואי באנגליה שמפתח טכנולוגיות AI כדי לייצר רדיולוגיה חכמה יותר שתשמש לזיהוי מקרים של סרטן, כמו סרטן השד וסרטן ריאות, בשלב מאוד מוקדם", מסביר רחמים. "אנחנו מנהלים את כל מערך הדאטה שלהם ומעניקים להם את הגמישות שהם זקוקים לה כדי לייצר את תהליך ה-Deep Learning, שיאפשר להם להתמודד עם כמויות המידע הגדולות. בכך אנחנו יכולים לסייע להם לעשות שימוש במידע הרב שהם מחזיקים בו כדי להאיר נקודות מעניינות וחדשניות, וגם להגן על המידע - לספק אבטחת מידע", מדגיש רחמים את הערך המוסף של החברה.

בשורה התחתונה, בעידן שבו ה-AI אינו תפיסה תיאורטית, אלא פרקטיקה שמיושמת ברחבי העולם, לשילוב שלו בענן יש פוטנציאל ליצירת יתרון בתחרות מול חברות אחרות. אך כאמור, לצד זאת, הוא מייצר אתגרים לא פשוטים, שניתן לפתור באמצעות ניהול נכון של המידע, גמישות וחשיבה קדימה.

הכירו את פתרונות ניהול המידע בענן של NetApp. לפרטים הקליקו כאן>>

עוד כתבות

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם