גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סנדרס איים לעכב את תוכנית התמריצים והחליש את הראלי בוול סטריט; הדאו ננעל בעלייה של 2%

הדאו ג'ונס רשם במהלך המסחר עליות של 6% בהובלת זינוק של 30% במניית בואינג, אך לקראת סיום המסחר החלישו דברי הסנאטור סנדרס את העליות, והנאסד"ק אף עבר לירידה של כ-0.5% ● זו הפעם הראשונה מאז פברואר שהדאו ג'ונס רושם יומיים רצופים של עליות

אדם עם מסכה עובר ליד בניין בורסת ניו יורק / צילום: Mark Lennihan, AP
אדם עם מסכה עובר ליד בניין בורסת ניו יורק / צילום: Mark Lennihan, AP

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

22:00

המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ד') בעליות שערים של 2.4%, או 495 נקודות, במדד דאו ג'ונס ושל 1.15% במדד S&P 500. מדד נאסד"ק עבר לקראת הסיום לטריטוריה השלילית וננעל בירידה של 0.45%. הדאו השלים זינוק של 13% ביומיים מסחר על רקע העברת הסכם סיוע הקורונה בקונגרס. זוהי הפעם הראשונה שבה רושם הדאו ג'ונס עלייה במשך יומיים ברציפות מאז פברואר. 

מניית בואינג הובילה את העליות בדאו ג'ונס וזינקה ב-24%. המדד נתמך גם בעלייה  של כ-09% במניית נייק.

בדקות האחרונות של המסחר איבדו המניות גובה לאחר שהסנאטור ברני סנדרס אמר כי הוא מתכונן "לעכב את החוק הזה עד שיוטלו התניות חזקות יותר על קרן הסיוע לעסקים בהיקף 500 מיליארד דולר".

19:55

מתחזקות העלות בוול סטריט: מדד דאו ג'ונס קופץ ב-6%, או 1,300 נקודות, ומשלים ראלי דו-יומי של 17%, לאחר הראלי ההיסטורי של 11% שרשם אתמול. העליות החדות נתמכות בעיקר בהסכמה על חבילת התמריצים אולם גם על דברים חיוביים שאמרו מושל מדינת ניו יורק, אנדרו קואומו, ויו"ר הפדרל ריזרב לשעבר, בן ברננקי.

לדברי ברננקי כלכלת ארה"ב תחווה התאוששות מהירה לאחר מיתון "חד מאוד". קואומו אמר כי החלה ירידה במספר המקרים החדשים של קורונה במחוז ווסטצ'סטר.

18:45

מדד דאו ג'ונס ממשיך את התנופה מהראלי ההיסטורי שרשם אתמול בציפייה להסכם התמריצים למלחמה בקורונה, הסכם שהבית הלבן והסנאט הגיעו אליו הבוקר (שעון ישראל). המדד מזנק בקרוב ל-5%, קרוב ל-1,000 נקודות, מדד S&P 500 עולה בכ-3% והנאסד"ק מתחזק בכ-1.5%. מניית בואינג  ממריאה בכ-30% ומושכת את הדאו ג'ונס למעלה. לעליות במדד תורם גם זינוק של כ-13% במניות יונייטד טכנולוג'יקס , ושל כ-10% במניות נייקי .

באירופה ננעל המסחר בעליות שערים. מדד סטוקס 600 רשם עלייה של 3%, עם עלייה של יותר מ-6% במגזר הנפט והגז. מוקדם יותר רשם המדד האירופי המוביל זינוק של 4.5%, בעקבות הסכם הסיוע בארה"ב, בהיקף 2 טריליון דולר. 

17:09

התשואות על איגרות החוב לטווח הקצר של ממשלת ארה"ב ירדו מתחת לאפס. התשואה על איקרות החוב ל-10 שנים ול-3 חודשים ירדו ל-0.789% ולמינוס 0.03%, בהתאמה.

הנפט (מסוג קרוד) יורד בכ-1% ל-23.7 דולרים לחבית, החוזים העתידיים על הזהב לאפריל מאבדים 1.9% ל-1,628 דולר לאונקייה.

"הכלכלה העולמית לא חווה רק מיתון, אלא עצירה פתאומית וחסרת תקדים בהיסטוריה בהתייחס לתקופה שלאחר מלחמת העולם השנייה", כך אמר הכלכלן הראשי של גולדמן סאקס, יאן האציוס. "שלא כמו ההשפעות ההדרגתיות יותר של המשבר הפיננסי העולמי, ההסגר והריחוק החברתי מחייבים מגבלות פיסיות של ממש (במיוחד בשירותים הניתנים פנים אל פנים) עם השלכות כלכליות מיידיות".

בסוף השבוע האחרון יצא מחקר של גולדמן סאקס שצופה התכווצות חדה בכלכלות המפותחות ברבעון השני, הכוללת ירידה של 24% בתוצר האמריקני - הגדולה פי שניים מהשיא הקודם שלאחר מלחה"ע ה-2. "נראה כי התגובה הפיסקלית עשויה לשבור שיאים עם התבהרות הירידה בשוק העבודה שתיתוסף להקלות במדיניות המוניטרית מהבנקים המרכזיים", כתב האציוס, ואכן בהמשך לכך הפד הביע אתמול מחויבות לתמוך בשווקים ככל שיידרש, והבוקר הקונגרס והבית הלבן הגיעו להסכמה בדבר חבילת התמריצים בהיקף 2 טריליון דולר למלחמה בהשפעות הכלכליות של התפשטות נגיף הקורונה.

16:50

מסחר תנודתי בוול סטריט. המדדים עוברים בין עליות לירידות בעוד המשקיעים מעכלים את אישור חבילת הסיוע הבוקר על ידי הקונגרס, לצד התמיכה שהביע הפד במערכת הפיננסית.

באירופה הדאס בולט בירידות של 1%-2% לעומת יתר המדדים של הבורסות המובילות ביבשת. הקאק הצרפתי עולה ב-1.3% והפוטסי הבריטי מטפס ב-1.5%.

נשיא הפד של סנט לואיס, ג'יימס בולארד, אמר היום כי הכלכלה האמריקאית יכולה להתאושש ולהיות חזקה כבר בסתיו הבא. לדבריו, הכלכלה תספוג חולשה משמעותית ברבעון השני על רקע שיתוק הכלכלה, כשביולי חלק מהעסקים יוכלו לשוב לפעילות. לדבריו הכלכלה משולה לרכב מכביש המהיר שסטה מהמסלול ועליו להאט כדי לנווט בין הטלטלה אך אין שום דבר פגום במנוע, אמר בולארד.

16:00

לאחר פתיחה חיובית המדדים בוול סטריט עברו לירידות לאחר הזינוק החד אתמול, כאשר המשקיעים מעכלים את האישור בקונגרס של הסיוע מצד הממשל האמריקאי בהיקף של 2 טריליון דולר.

מדד הנאסד"ק מאבד 1.2%, הדאו ללא שינוי ומדד S&P 500 יורד ב-0.7%.

15:40

יום המסחר בבורסות של ארה"ב נפתח תוך המשך עליות השערים, לאחר שאתמול רשמו מדדי המניות עליות תלולות. מניית בואינג  מזנקת ב-20% על רקע אישור חבילת הסיוע לכלכלה בהיקף של כ-2 טריליון דולר, ומשלימה עלייה של יותר מ-50% בארבעה ימי מסחר. 

גם מניית נייקי  בולטת בעלייה חדה לאחר שהחברה פרסמה דוחות טובים. 

כלכלני בנק יוליוס בר השוויצרי ציינו בסקירת המאקרו היומית שלהם כי "המשבר הכלכלי של 1929 (והשפל הגדול שבא בעקבותיו) והמשבר של 2008 היו משברים מערכתיים שנבעו מהקצאה שגויה של אשראי במערכת הפיננסית. לעומת זאת, מה שאנו חווים כיום הוא הלם אקסוגני חסר תקדים. מבחינת מגיפות ניתן כנראה להשוות את הקורונה רק למגפת השפעת הספרדית בשנת 1918. אבל, כל שאר הנסיבות היו שונות לגמרי לפני מאה שנה".

לכן, אומרים שם, "בהתחשב בעובדות אלה ובמהלכי השוק הקיצוניים לאחרונה, ההשוואה היחידה שאנו יכולים להביא בחשבון היא שנת 1987, אך עם התייחסות לטריגר המהותי למשבר הנוכחי. המצב כיום דומה מכיוון שיש לו מאפיינים של התרסקות. עם זאת, כיום - בניגוד לשנת 1987 - יש למצב הנוכחי טריגר מהותי. בהתחשב בכך שהדינמיקה של המגיפה נוכחית תגיע להאטה בסופו של דבר, וכבר נעשות פעולות להזרמת תמיכה כספית ומוניטרית משמעותית, אלא אם תהיינה טעויות משמעותיות במדיניות בפועל, אנו צופים מיתון קצר וכבד ובהמשך נורמליזציה כתרחיש הבסיס שלנו. המשמעות היא שעל המשקיעים להתכונן לעמוד בפני תקופת שפל די ארוכה".

14:40

מגמה מעורבת בבורסות אירופה. המסחר בוול סטריט צפוי להיפתח בירידות של 0.5%-1% במדדי המניות המובילים.

במסחר בסחורות נחלש הזהב בכ-1.7% לרמה של 1,633 דולר לאונקיה והנפט (WTI ) נסחר בירידה של 2.7% סביב 23.4 דולר לחבית. 

13:15

נמחקו העליות שנרשמו מוקדם יותר בחוזים העתידיים בניו יורק, וזאת למרות אישור חבילת התמיכה לכלכלה בקונגרס הבוקר. החוזים העתידיים על מדד S&P 500 יורדים ב-1.25%, אלו על הדאו ג'ונס מאבדים 0.3%.

באירופה המדדים נסחרים במגמה מעורבת. מדד הדאקס הגרמני מאבד יותר מ-1.3%, מדד הקאק הצרפתי עולה ב-0.7%, הפוטסי הבריטי עולה ב-0.5%.

12:00

בורסות אירופה נסחרות בעליות בהמשך לאישור תוכנית הסיוע בארה"ב בהיקף של 2 טריליון דולר. הדאקס הגרמני קופץ ב-1.8%, הקאק ב-2.9% והפוטסי עולה ב-2.8%.

בשעה זו החוזים העתידיים על המדדים בניו יורק עולים ביותר מ-1% בהמשך לעליות החדות שנרשמו אתמול.

10:10

המדדים בבורסות אירופה רושמים עליות עם פתיחת המסחר, בעקבות חבילת התמריצים שאושרה בארה"ב. מדד סטוקס 600 מוסיף 2%, ויתר המדדים המרכזיים עולים אף הם בשיעורים של 3%-2%. 

היורוגרופ, קבוצת שרי האוצר של גוש האירו, לא הצליחה להגיעה אמש להסכמה בנושא מנגנון היציבות האירופי (ESM) כדי לסייע לחברות הגוש להילחם בהשפעות הכלכליות של הקורונה.

באסיה נרשמו היום עליות חדות, בהובלת מדד ניקיי בטוקיו שזינק ב-8%. בורסת הונג קונג התחזקה בכ-4%, שנחאי עלתה 2%, סינגפור זינקה 5%, קוריאה הדרומית נסקה 6% ואוסטרליה עלתה בשיעור דומה.

בניו יורק נרשמות עליות בחוזים העתידיים על המדדים ומדד דאו ג'ונס מציג עלייה של כ-250 נקודות.

מחיר חבית נפט מתחזק היום בכ-2%, ירידה נרשמת במחיר הזהב, ותשואות אג"ח ארה"ב רושמות עליות.

קרדיט סוויס גרופ הודיעה היום כי הרווחיות שלה שמרה על מגמת צמיחה חזקה עד כה ברבעון הראשון של 2020, למרות מגפת הקורונה, אולם ככל הנראה ייפגעו התוצאות בהמשך השנה. בדוח השנתי שלו ל-2019 אומר הבנק שהתפשטות הווירוס תכה בכלכלה הגלובלית בצורה משמעותית, וקרוב לוודאי תשפיע על הביצועים הפיננסיים של החברה.

יצרני הרכב השבדית וולוו הודיעה היום כי רוב מפעלי הייצור של החברה נסגרו ועובדים בכמה ארצות שוחררו באופן זמני.

חברת שירותי התשתית הגרמנית E.ON דיווחה היום על נפילה ברווחים ב-2019 ופרסמה מדיניות דיבידנד חדשה עד שנת 2020 הפיסקאלית. 

בבריטניה פורסם היום מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר, שעלה ב-0.4%, לעומת ציפיות לעלייה של 0.3% ולאחר ירידה של 0.3% בינואר. ברמה השנתית עלה המדד ב-1.7% מאז פברואר 2019, בהתאם לציפיות, ולעומת עלייה של 1.8% בחודש הקודם בקצב שנתי.  

08:15

הבית הלבן והסנאט הגיעו הבוקר להסכמה על מתן חבילת תמריצים מאסיבית בהיקף 2 טריליון דולר כדי להילחם בהשפעה הכלכלית של התפשטות וירוס הקורונה.

"סוף סוף יש לנו עסקה", כך אמר מנהיג הרוב בסנאט, מיטש מקונל, קצת לפני 8 בבוקר (שעון ישראל). "בפועל, מדובר בהשקעה של תקופת מלחמה".

עדיין שרויה במחלוקת סוגיית תנאי הסיוע לחברות התעופה. 

אמש בניו יורק נרשמו עליות חדות בציפייה לאישור התמריצים ובהמשך למחויבות שהביע הפד לספק תמיכה בשווקים ככל שיידרש. 

בשעה זו החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים במגמה מעורבת, החוזים על מדד דאו ג'ונס מזנק ב-1.4%, והחוזים על S&P 500 מטפסים ב-0.4%, מנגד החוזים על הנאסד"ק מאבדים 0.4%.

06:40

לאחר היום המוצלח ביותר בתולדות וול סטריט מאז שנות השלושים, עם עליות של יותר מ-11%, גם בורסות אסיה מצטרפות לחגיגה הירוקה. 

מדד הניקיי מזנק ב-5.8%, הונג קונג עולה ב-2%, שנחאי ושנזן עולים ב-1.5% וב-2.3%, בהתאמה. בסיאול מזנק הקוספי בכ-3.5% ובאוסטרליה ננעל היום המסחר בעלייה של כ-2.5%. 

משקיעים בשווקים מצפים לתמריצים של הקונגרס האמריקאי. המשקיעים מעריכים כי בקונגרס קרובים להסכמה על תוכנית שתסייע לכלכלה האמריקאית להתמודד עם נזקי מגפת הקורונה. גם טראמפ הראה אופטימיות בנושא הנגיף ואמר שהוא מצפה שעד 12 באפריל, ארה"ב תוכל לבטל את המגבלות ולחגוג את חג הפסחא עם "כנסיות מלאות עד אפס מקום". 

אמש, מדד דאו ג'ונס זינק ב-11.3%, העלייה היומית החדה ביותר מאז 1933. מדד S&P 500 קפץ ב-9.3%, העלייה החדה ביותר מאז אוקטובר 2008, ומדד נאסד"ק טיפס ב-8.1%. גם בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות. בפרנקפורט זינק מדד דאקס ב-11.5%, בלונדון קפץ הפוטסי ב-9.3% ובפריז טיפס קאק 40 ב-8.2%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי עלה ב-7.5%.

עוד כתבות

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים