גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בית הנבחרים אישר את חבילת החילוץ בשווי 2 טריליון דולר, אבל המדדים בוול סטריט התרסקו

מחיר הנפט הגולמי ירד ב-4.8% ● בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות, מדד הפוטסי צלל לאחר שהתגלה כי ראש הממשלה ג'ונסון חולה בקורונה ● השווקים באסיה ננעלו במגמה מעורבת, הניקיי טיפס ל-3.5%, ואוסטרליה צנחה ב-5.3%

סוחרים מודאגים בוול סטריט צופים בנשיא טראמפ / צילום: Mark Lennihan, Associated Press
סוחרים מודאגים בוול סטריט צופים בנשיא טראמפ / צילום: Mark Lennihan, Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

שבוע המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ו') בירידות שערים חדות לאחר שלושה ימי עליות רצופים, הדאו ג'ונס ירד ב-4%, הנאסד"ק איבד 3.8% מערכו ומדד S&P 500 צלל ב-3.4%.

בית הנבחרים בארה"ב אישר את הצעת החילוץ למשק בשווי 2 טריליון דולר והעביר אותה לאישורו של הנשיא דונלד טראמפ.

מגזרי האנרגיה והתעשייה במדד S&P 500 נפלו ב-5.8% ו-2.4% בהתאמה. מגזר האנרגיה ירד גם הוא בצל ירידה של 4.8% במחירי הנפט.

מניית בואינג צללה ב-8% לאחר ששר האוצר האמריקאי סטיב מנוצ'ין ציין מוקדם יותר היום כי חברת בואינג לא תיעזר בסיוע ממשלתי כדי לשרוד את משבר הקורונה.

מניית חברת הדלק שברון איבדה 6% מערכה ומניית דיסני ירדה ב-6% גם היא.

20:15

המסחר בבורסות אירופה ננעל בירידות חדות בהובלת מדד הפוטסי הבריטי שנפל ב-5.25% לאחר הדיווח על כך שראש הממשלה הבריטי ושר הבריאות חלו בקורונה.

מדד הדאקס ירד ב-3.68% והקאק איבד 4.2% מערכו. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי ירד ב-3.2%

מגזר מניות הנופש האירופי איבד 5.2% מערכו על רקע בהלת הקורונה.

18:30

המדדים המובילים בוול סטריט מוסיפים לרדת, הדאו ג'ונס מאבד 3.26% מערכו בשעה זו, הנאסד"ק יורד ב-2.9% ומדד S&P 500 צונח 2.85%.

מניית בואינג מובילה את הירידות בדאו ג'ונס ונופלת ביותר מ-10%.

מניית חברת בוקינג.קום יורדת ב-9.8%, חברת הזמנת החופשות נפגעה מאוד ממשבר הקורונה והתרסקות חברות התעופה. חברת המלונות ווין ריזורטס נופלת ב-9%.

מניות חברת הבידור דיסני וחברת הדלק אקסון מוביל יורדות ב-6%.

מניות חברות השייט מתרסקות, נורוויג'ן קרוז ליין מאבדת 19% מערכה, קרניבל נופלת מעל 18% ורויאל קריביאן קרוזס צונחת 16.5%.

17:10

סנטימנט הצרכנים בארה"ב נפל לשפל של שלוש שנים על רקע התגברות החשש מפני מגפת הקורונה במדינה. אינדקס סנטימנט הצרכנים נפל מ-101 בפברואר ל-89.1 במרץ, הרמה הנמוכה ביותר מאז אוקטובר 2016. תחזיות האנליסטים צפו ירידה ל-90.

16:30

פתיחה שלילית בוול סטריט, הדאו ג'ונס יורד ב-3.75%, הנאסד"ק מאבד 3% מערכו ו-S&P 500 נופל ב-3.36%.

מניית חברת התקשורת ViacomCBS נופלת ב-7% לאחר שהחברה דיווחה כי לנגיף הקורונה תהיה השפעה שלילית מאוד על הכנסותיה.

16:00

משבר הקורונה מכה בחברת קורנית דיגיטל, יצרנית מערכות דפוס דיגיטלי להדפסה על טקסטיל. החברה עדכנה אתמול על השפעות התפרצות המגפה על עסקיה ובתגובה מנייתה צונחת בטרום מסחר בוול סטריט ב-14.8%, אחרי עלייה של 9.1% אתמול.

15:50

ירידות חדות בחוזים העתידיים בארה"ב לקראת פתיחת המסחר בוול סטריט. החוזה על הדאו ג'ונס נופל בכ-800 נקודות, החוזים על הנאסד"ק ו-S&P 500 צונחים גם הם.

נזכיר כי אמש הדאו זינק ב-6.4% וסגר ראלי של שלושה ימים. תמריץ ה-2 טריליון דולר לכלכלה האמריקאית עזר לבורסות וול סטריט להתאושש.

ההכנסה האישית בארה"ב צמחה בפברואר ב-0.6%, מכה את תחזיות האנליסטים שציפו לצמיחה של 0.4%. הנתון ממשיך את הצמיחה החזקה בתחום, לאחר עליה של 0.6% גם בינואר.

מספר מקרי הקורונה המאומתים בארה"ב עלה לכמעט 86 אלף בני אדם, והמדינה היא כרגע הראשונה בעולם בנדבקים בווירוס. מוקדם יותר התגלה כי ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, חולה בקורונה גם הוא.

השווקים באירופה ממשיכים ליפול, סטוקס 600 יורד ב-3.4%, הפוסטי בבריטניה צולל ב-5.1%, הדאקס מתרסק 3.26% ומדד הקאק בפריז מאבד 4% מערכו.

מניית חברת הנדל"ן הבריטית המרסון מתרסקת ב-11%.

15:00

הירידות בשוקי אירופה מחריפות: הפוטסי יורד ב-4.9%, הקאק ב-4.4%, והדאקס ב-3.5%. החוזים העתידיים יורדים בכ-3%. 

13:50

הירידות באירופה ממשיכות. הפוטסי יורד באותו קצב משעת הפתיחה (3.7%), הקאק המשיך לרדת והגיע ל-2.8%, ואילו הדאקס שיפר קצת את מצבו ויורד "רק" ב-1.9%. הירידות באות לאחר שביום חמישי המנהיגים האירופאים לא הצליחו להסכים כיצד לנהוג לנגד הנגיף. מתווי המדיניות של האיחוד האירופי נתנו לעצמם עוד שבועיים על מנת לעבוד על הנושא, וזה בזמן שהמגפה משתוללת וגובה עוד ועוד קורבנות ברחבי היבשת. 

בזמן הזה, מנהיגי ה-G20 נפגשו וקבעו להזרים 5 טריליון דולר לכלכלה העולמית במאמץ משותף לצמצם את שיעור האבטלה ואת ההפסדי הכלכליים. 

החוזים העתידיים על המסחר בוול סטריט יורדים גם הם ב-1.9% בשעה זו. 

11:23

אחרי העליות אמש באירופה, היבשת שוב בירידות: הפוטסי יורד ב-3.7%, הקאק והדאקס ב-2.1%. 

השווקים באסיה ננעלו במגמה מעורבת - הניקיי טיפס ל-3.5%, ואילו מדד שנחאי עלה רק ב-0.25%, בזמן שמדד שנזן ירד ב-0.45% ומדד הונג קונג ב-0.1%. בורסות אוסטרליה ננעלו ב-5.3%. 

08:11

המגמה הירוקה נמשכת ברחבי העולם: המדדים באסיה נמצאים כולם בעלייה - הניקיי עולה ב-1.6%, השנחאי והשנזן בכ-1%, והונג קונג עולה ב-0.5%. את העלייה הגדולה ביותר ביבשת רושמת אינדונזיה, שהבורסות שלה קופצות ב-7.9%. מנגד, הבורסות באוסטרליה נופלות ב-5.3%. 

נשיא סין, שי ג'ינפינג קורא לפעולה מתואמת כנגד נגיף הקורונה, ואומר שארצו תספק מצרכים לשוק הבינלאומי. "מדינות צריכות לתאם את המדינות הכלכלית שלהם כדי לגבור על ההשפעות השליליות ולהציל את העולם ממיתון עולמי", אמר הנשיא. 

בשעת לילה, מספר חולי הקורונה המאומתים בארה"ב האמיר היום והפך להיות הגבוה ביותר בעולם - יותר מ-82 אלף חולים מאומתים, מספר גבוה יותר של נדבקים בנגיף מאשר במוקדי ההתפרצות הגדולים - סין ואיטליה. 

בורסות וול סטריט ננעלו בעליות חדות אמש זה היום השלילי ברציפות. בואינג ושברון דחפו את הדאו ג'ונס לעליות חדות שתרמו 1,286 נקודות למדד. מדד S&P 500 זינק ב-6.1% ונאסד"ק קפץ ב-5.6%.

מחיר הנפט (WTI) רשם אמש את הירידה היומית הראשונה מזה ארבעה ימים וזאת בצל החשש מצניחה בביקושים. מחיר חבית נפל ביותר מ-6% ל-22.9 דולרים.

גם המסחר בבורסות אירופה ננעל בעליות. מדד הדאקס גרמני תיקן ירידות של 3% במהלך המסחר וסיים את היום בעלייה של 1.35%, הפוטסי עלה ב-2.09% ומדד הקאק הצרפתי הוסיף 2.4% לערכו.

עוד כתבות

תחנות כוח / צילום: באדיבות החברה

משרד הביטחון מביע תמיכה בהקמת תחנת הכוח בעטרות

על רקע חשש למחסור באנרגיה ופגיעות בתשתיות, רשות החירום הלאומית מגדירה את תחנת הכוח בעטרות כפרויקט לאומי קריטי ודורשת מיגון מיוחד, כולל יכולות גילוי ויירוט רחפנים

גלופה של שטרות של חמש דולר במטבעה של ארה''ב בוושינגטון הבירה / צילום: Reuters, Gary Cameron

קריסת הדולר מגלה לאמריקאים שהם לא המעצמה שעליה פינטזו

התחזיות סברו שהעשור הנוכחי יטלטל את העולם, ובינתיים הוא מקיים את המצופה ממנו ● תהיות על מצב הדולר האמריקאי מול סל המטבעות, ציפיות הריבית וגם האפשרויות שיוצרת הבינה המלאכותית - כל אלה ישפיעו עמוקות על הכלכלה בשנה הקרובה ● כתבה ראשונה בסדרה

דוחא, קטאר / צילום: ap, Alex Brandon

קטאר נוקמת באיראן, כך זה נראה

UVISION הישראלית ממשיכה להגיע להישגים משמעותיים בשוק האמריקאי ● היעדרות איראנית חריגה מתערוכה ביטחונית יוקרתית בדוחא על רקע המתיחות האזורית ● חשיפת רחפנים וטכנולוגיות חדשות מצד רוסיה והשקעות עתק של סין ביכולות קוונטיות צבאיות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

בית זיקוק לנפט בדרום־מערב איראן / צילום: Reuters, WANA

איראן מוכרת יותר נפט, אך מרוויחה פחות כסף

מתווכים וקונים מנצלים את האפשרויות המוגבלות של המשטר למכירת נפט גולמי

זכרון יעקב / צילום: איל יצהר

חברות תובעות 343 מיליון שקל מרמ"י: שיווקה קרקעות שאי אפשר לפתח

שלוש חברות שזכו במכרזי קרקעות בזכרון יעקב תובעות מרמ"י לבטל את העסקאות ולשלם להן 343 מיליון שקל, שכוללים את התשלומים ששילמו ופיצויים ● לטענתן, המדינה שיווקה את הקרקעות ביודעה שאין כל היתכנות לפיתוחן, גבתה מאות מיליוני שקלים מהיזמיות, ולאחר הזכייה הותירה אותן להתמודד לבדן עם סכסוך בין הרשויות

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

מנכ"ל וויקס: "מודאג מאוד משוק העבודה"

בריאיון לתקשורת האמריקאית ובצל השינויים הארגוניים בוויקס, מנכ"ל החברה אבישי אברהמי מתריע מפני פגיעה רחבה בשוק העבודה בעידן ה-AI ● לדבריו, רוב המשרות הפופולריות בארה"ב יושפעו בתוך עשור

האינפלציה שוחקת את הכסף שבעו''ש. אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

כך "מתאדה" הכסף שלכם בעו"ש: "הסיכון האמיתי הוא מזומן ולא מניות"

1.5 טריליון שקל מכספי הציבור מונחים בחשבונות עו"ש ובפיקדונות ● בשוק מסבירים כי "להשאיר את הכסף בבנק" היא החלטה על הפסד בטווח הארוך, ומייעצים כיצד לשמור על ערכו ואף להרוויח ● מתן שטרית, הפניקס: "הסיכון המרכזי למשקי הבית הוא לאבד כוח קנייה"

ענת אגמון. ''קשה מאוד להרוויח'' / צילום: כדיה לוי

ממאסטר שף ועד ההתאהבות בכרם: ראיון עם ענת אגמון

ענת אגמון חלמה להיות מהאימהות המייסדות של הקולינריה המקומית, חלום שנדחק הצידה עד שהלכה ל"מאסטר שף" ● בראיון לגלובס היא מספרת על חוויית ההשתתפות ("השתדלתי להיות בשליטה") על קשיי המסעדנים ("חיים כהן נסע לחפש עובדים בתאילנד") ועל הריפוי: "אתה לא באמת יכול להיות בסטרס אם אתה מנקה הר של טימין"

פינוי פסולת. מסתמכים על הטמנה / צילום: גלעד קוולרצ'יק

הקטסטרופה כבר כאן: משבר התשתיות שאפילו הפקקים מתגמדים לידו

יש מצב לא רע שאוטוטו לא יהיה לנו לאן לפנות את הזבל ● המשבר בניהול משק הפסולת מאיים על היציבות התברואתית, הכלכלית והסביבתית של המרחב הציבורי כולו, אבל מי רוצה לטפל בסירחון הזה בחצר האחורית שלו

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

נכסי אנרגיה ונמל אסטרטגי: האזורים שבהם התחוללו הפיצוצים באיראן

הפיצוצים באהוואז ובבנדר עבאס אירעו באזורים אסטרטגיים במיוחד - משדות הנפט הגדולים של איראן ועד לנמל המרכזי במיצר הורמוז ● בטהרן מנסים להציג את האירועים כ"תקלות", אך הרגישות של המוקדים שנפגעו מעוררת תהיות בזירה הבינלאומית

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

מזכיר המועצה לביטחון לאומי באיראן: "מתגבש מתווה למו"מ"

טראמפ אישר בריאיון לפוקס ניוז: "הם מדברים איתנו - נראה מה אפשר לעשות" ● דיווח: פיצוץ עז נשמע בנמל בנדר עבאס שבדרום איראן - כלי תקשורת במדינה הכחישו דיווח על תקיפת מפקד במשמרות המהפכה ● גורמים בישראל טוענים שאין למדינה קשר לפיצוצים באיראן ● צה"ל תקף ברצועת עזה במה שמסתמן כגל שני של תקיפות על רקע הפרת הסכם הפסקת האש מצד חמאס ● עדכונים שוטפים

נכס יוקרתי בסביון / צילום: מרים חג'ג'

"תמחור שמרני": 17.5 מיליון שקל עבור נכס יוקרתי בסביון

הנכס כולל שני מבנים עם רמת גימור גבוהה הכוללת חיפוי של אבן ירושלמית ייחודית ● "הרוכשים הם תושבי חוץ - מה שמדגיש את המשך העניין הבינלאומי בנכסי פרימיום בישראל, גם בתקופה שבה הפעילות בשוק מצומצמת", אמר המתווך ● וכמה זה יקר ביחס להרצליה פיתוח?

ארקפה / צילום: עינת לברון

קפה יקר: אחרי ארומה - גם רשת ארקפה מעלה מחירים

עפ"י ארקפה, עליית המחירים המשוקללת בכלל המוצרים תעמוד על 3%, וזאת לאחר שנה שבה הרשת נמנעה מלעדכן את המחירים ● בנוסף מציינים ברשת כי מחירי משקאות הקפה העיקריים לא השתנו

חלפני כסף ברחובות טהראן / צילום: ap, Vahid Salemi

מצבה של איראן מחמיר והמשטר שולף שפן חדש

הריל האיראני הגיע לשפל חדש - 1.6 מיליון ריאל איראני לדולר אחד ● בניסיון להתמודד עם השחיקה, בבנק המרכזי בטהרן השיקו היום מטבע חדש של 5 מיליון ריאל

עדי שלג / צילום: אלון רון

עד המדינה בפרשת אי.די.בי: כולם "שיפצו" אז מחירי מניות, בדיעבד הבנתי שזו עבירה

עדי שלג העיד כי ביצע את הפעולות סביב הרצת מניות אי.די.בי ב-2012 לפי הנחיותיו של איתי שטרום, וכי הפך לעד מדינה אחרי שגילה כי שטרום ונוחי דנקנר "מפילים עליו הכול" ● הוא טען כי הוא "הוכה בתדהמה" מכך שדנקנר מייחס לו אחריות לפרשה, ולגבי פעולותיו הסביר כי "היום ברור לי שזה אסור, אבל אז זה היה אחרת"

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניה שתזנק מחר בבורסה, והשתיים שצפויות לרדת בחדות

המתיחות בין איראן וארה"ב נותרת ברמות שיא ● עונת הדוחות בוול סטריט נכנסת לשבוע קריטי נוסף, עם תוצאות של אלפאבית, אמזון, פלנטיר ו-AMD ● הנשיא טראמפ בחר את מועמדו לתפקיד יו"ר הפד - ובוול סטריט מרוצים ● מחירי המתכות היקרות צללו יחד עם מטבעות הקריפטו ● וגם: האם ביצועי וול סטריט בינואר יכתיבו את הטון לשנה כולה? ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

בודקים את המיתוס. חוק 3 שניות / צילום: Shutterstock

לא 3 שניות: תוך כמה זמן החיידקים מגיעים לאוכל שנפל?

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: החיידקים לא ממתינים לפני שהם מסתערים על אוכל שנפל. ועדיין, זו לא סיבה להילחץ

רשת moltbook / צילום: צילום מסך

מהתפעמות לחשש ועד פרצת אבטחה: מה הסיפור של Moltbook, הרשת החברתית של הבינה המלאכותית

הרשת החברתית לבוטים עוררה סקרנות עולמית, עד שפרצת אבטחה אחת העבירה את הדיון מתודעה לניהול ואבטחה

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

"אנחנו חייבים לעבוד": גרמניה נגד משרה חלקית ושבוע עבודה מקוצר

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מ־20 שנה לא הייתה פריצת דרך בטיפול בכאב כרוני. האם זה עומד להשתנות?

תרופה אחת שנמצאת בניסויים קליניים מתקדמים כבר הוכרזה כזן חדש לגמרי של משכך כאבים ● האם היא תעשה לשוק הכאב הכרוני מה שעשו תרופות ההרזיה לשוק הטיפול בהשמנה? ומה הסיכוי שהבשורה האמיתית תגיע דווקא מישראל? ● מומחים לכאב מספרים על המוצרים החדשים שבדרך וגם מה יכול לעזור בלי לקחת תרופות