גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בית הנבחרים אישר את חבילת החילוץ בשווי 2 טריליון דולר, אבל המדדים בוול סטריט התרסקו

מחיר הנפט הגולמי ירד ב-4.8% ● בורסות אירופה ננעלו בירידות חדות, מדד הפוטסי צלל לאחר שהתגלה כי ראש הממשלה ג'ונסון חולה בקורונה ● השווקים באסיה ננעלו במגמה מעורבת, הניקיי טיפס ל-3.5%, ואוסטרליה צנחה ב-5.3%

סוחרים מודאגים בוול סטריט צופים בנשיא טראמפ / צילום: Mark Lennihan, Associated Press
סוחרים מודאגים בוול סטריט צופים בנשיא טראמפ / צילום: Mark Lennihan, Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

שבוע המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ו') בירידות שערים חדות לאחר שלושה ימי עליות רצופים, הדאו ג'ונס ירד ב-4%, הנאסד"ק איבד 3.8% מערכו ומדד S&P 500 צלל ב-3.4%.

בית הנבחרים בארה"ב אישר את הצעת החילוץ למשק בשווי 2 טריליון דולר והעביר אותה לאישורו של הנשיא דונלד טראמפ.

מגזרי האנרגיה והתעשייה במדד S&P 500 נפלו ב-5.8% ו-2.4% בהתאמה. מגזר האנרגיה ירד גם הוא בצל ירידה של 4.8% במחירי הנפט.

מניית בואינג צללה ב-8% לאחר ששר האוצר האמריקאי סטיב מנוצ'ין ציין מוקדם יותר היום כי חברת בואינג לא תיעזר בסיוע ממשלתי כדי לשרוד את משבר הקורונה.

מניית חברת הדלק שברון איבדה 6% מערכה ומניית דיסני ירדה ב-6% גם היא.

20:15

המסחר בבורסות אירופה ננעל בירידות חדות בהובלת מדד הפוטסי הבריטי שנפל ב-5.25% לאחר הדיווח על כך שראש הממשלה הבריטי ושר הבריאות חלו בקורונה.

מדד הדאקס ירד ב-3.68% והקאק איבד 4.2% מערכו. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי ירד ב-3.2%

מגזר מניות הנופש האירופי איבד 5.2% מערכו על רקע בהלת הקורונה.

18:30

המדדים המובילים בוול סטריט מוסיפים לרדת, הדאו ג'ונס מאבד 3.26% מערכו בשעה זו, הנאסד"ק יורד ב-2.9% ומדד S&P 500 צונח 2.85%.

מניית בואינג מובילה את הירידות בדאו ג'ונס ונופלת ביותר מ-10%.

מניית חברת בוקינג.קום יורדת ב-9.8%, חברת הזמנת החופשות נפגעה מאוד ממשבר הקורונה והתרסקות חברות התעופה. חברת המלונות ווין ריזורטס נופלת ב-9%.

מניות חברת הבידור דיסני וחברת הדלק אקסון מוביל יורדות ב-6%.

מניות חברות השייט מתרסקות, נורוויג'ן קרוז ליין מאבדת 19% מערכה, קרניבל נופלת מעל 18% ורויאל קריביאן קרוזס צונחת 16.5%.

17:10

סנטימנט הצרכנים בארה"ב נפל לשפל של שלוש שנים על רקע התגברות החשש מפני מגפת הקורונה במדינה. אינדקס סנטימנט הצרכנים נפל מ-101 בפברואר ל-89.1 במרץ, הרמה הנמוכה ביותר מאז אוקטובר 2016. תחזיות האנליסטים צפו ירידה ל-90.

16:30

פתיחה שלילית בוול סטריט, הדאו ג'ונס יורד ב-3.75%, הנאסד"ק מאבד 3% מערכו ו-S&P 500 נופל ב-3.36%.

מניית חברת התקשורת ViacomCBS נופלת ב-7% לאחר שהחברה דיווחה כי לנגיף הקורונה תהיה השפעה שלילית מאוד על הכנסותיה.

16:00

משבר הקורונה מכה בחברת קורנית דיגיטל, יצרנית מערכות דפוס דיגיטלי להדפסה על טקסטיל. החברה עדכנה אתמול על השפעות התפרצות המגפה על עסקיה ובתגובה מנייתה צונחת בטרום מסחר בוול סטריט ב-14.8%, אחרי עלייה של 9.1% אתמול.

15:50

ירידות חדות בחוזים העתידיים בארה"ב לקראת פתיחת המסחר בוול סטריט. החוזה על הדאו ג'ונס נופל בכ-800 נקודות, החוזים על הנאסד"ק ו-S&P 500 צונחים גם הם.

נזכיר כי אמש הדאו זינק ב-6.4% וסגר ראלי של שלושה ימים. תמריץ ה-2 טריליון דולר לכלכלה האמריקאית עזר לבורסות וול סטריט להתאושש.

ההכנסה האישית בארה"ב צמחה בפברואר ב-0.6%, מכה את תחזיות האנליסטים שציפו לצמיחה של 0.4%. הנתון ממשיך את הצמיחה החזקה בתחום, לאחר עליה של 0.6% גם בינואר.

מספר מקרי הקורונה המאומתים בארה"ב עלה לכמעט 86 אלף בני אדם, והמדינה היא כרגע הראשונה בעולם בנדבקים בווירוס. מוקדם יותר התגלה כי ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, חולה בקורונה גם הוא.

השווקים באירופה ממשיכים ליפול, סטוקס 600 יורד ב-3.4%, הפוסטי בבריטניה צולל ב-5.1%, הדאקס מתרסק 3.26% ומדד הקאק בפריז מאבד 4% מערכו.

מניית חברת הנדל"ן הבריטית המרסון מתרסקת ב-11%.

15:00

הירידות בשוקי אירופה מחריפות: הפוטסי יורד ב-4.9%, הקאק ב-4.4%, והדאקס ב-3.5%. החוזים העתידיים יורדים בכ-3%. 

13:50

הירידות באירופה ממשיכות. הפוטסי יורד באותו קצב משעת הפתיחה (3.7%), הקאק המשיך לרדת והגיע ל-2.8%, ואילו הדאקס שיפר קצת את מצבו ויורד "רק" ב-1.9%. הירידות באות לאחר שביום חמישי המנהיגים האירופאים לא הצליחו להסכים כיצד לנהוג לנגד הנגיף. מתווי המדיניות של האיחוד האירופי נתנו לעצמם עוד שבועיים על מנת לעבוד על הנושא, וזה בזמן שהמגפה משתוללת וגובה עוד ועוד קורבנות ברחבי היבשת. 

בזמן הזה, מנהיגי ה-G20 נפגשו וקבעו להזרים 5 טריליון דולר לכלכלה העולמית במאמץ משותף לצמצם את שיעור האבטלה ואת ההפסדי הכלכליים. 

החוזים העתידיים על המסחר בוול סטריט יורדים גם הם ב-1.9% בשעה זו. 

11:23

אחרי העליות אמש באירופה, היבשת שוב בירידות: הפוטסי יורד ב-3.7%, הקאק והדאקס ב-2.1%. 

השווקים באסיה ננעלו במגמה מעורבת - הניקיי טיפס ל-3.5%, ואילו מדד שנחאי עלה רק ב-0.25%, בזמן שמדד שנזן ירד ב-0.45% ומדד הונג קונג ב-0.1%. בורסות אוסטרליה ננעלו ב-5.3%. 

08:11

המגמה הירוקה נמשכת ברחבי העולם: המדדים באסיה נמצאים כולם בעלייה - הניקיי עולה ב-1.6%, השנחאי והשנזן בכ-1%, והונג קונג עולה ב-0.5%. את העלייה הגדולה ביותר ביבשת רושמת אינדונזיה, שהבורסות שלה קופצות ב-7.9%. מנגד, הבורסות באוסטרליה נופלות ב-5.3%. 

נשיא סין, שי ג'ינפינג קורא לפעולה מתואמת כנגד נגיף הקורונה, ואומר שארצו תספק מצרכים לשוק הבינלאומי. "מדינות צריכות לתאם את המדינות הכלכלית שלהם כדי לגבור על ההשפעות השליליות ולהציל את העולם ממיתון עולמי", אמר הנשיא. 

בשעת לילה, מספר חולי הקורונה המאומתים בארה"ב האמיר היום והפך להיות הגבוה ביותר בעולם - יותר מ-82 אלף חולים מאומתים, מספר גבוה יותר של נדבקים בנגיף מאשר במוקדי ההתפרצות הגדולים - סין ואיטליה. 

בורסות וול סטריט ננעלו בעליות חדות אמש זה היום השלילי ברציפות. בואינג ושברון דחפו את הדאו ג'ונס לעליות חדות שתרמו 1,286 נקודות למדד. מדד S&P 500 זינק ב-6.1% ונאסד"ק קפץ ב-5.6%.

מחיר הנפט (WTI) רשם אמש את הירידה היומית הראשונה מזה ארבעה ימים וזאת בצל החשש מצניחה בביקושים. מחיר חבית נפל ביותר מ-6% ל-22.9 דולרים.

גם המסחר בבורסות אירופה ננעל בעליות. מדד הדאקס גרמני תיקן ירידות של 3% במהלך המסחר וסיים את היום בעלייה של 1.35%, הפוטסי עלה ב-2.09% ומדד הקאק הצרפתי הוסיף 2.4% לערכו.

עוד כתבות

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

הלמ"ס: מספר הדירות בבנייה ממשיך לעלות בקצב מהיר

ב-12 החודשים שבין אוקטובר 2024 לספטמבר 2025 החלה בנייתן של כ-81 אלף דירות - עלייה של 31.5% לעומת 12 החודשים הקודמים ● בתוך כך, נרשמה קפיצה חדה בהיקף הנפקת היתרי הבנייה ע"י הוועדות המקומיות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות; אנבידיה ואורקל זינקו, נייקי נפלה ב-11%

אורקל הצטרפה לקבוצת משקיעים שאמורה להוביל את פעילות TikTok בארה״ב ● הדוח של נייקי: שיפור בארה"ב, ירידה חדה במכירות בסין ● בוול סטריט נערכים ליום פקיעת האופציות הגדול בהיסטוריה ● הבנק המרכזי של יפן החליט להעלות את הריבית במדינה ל-0.75%, הרמה הגבוהה ביותר מאז 1995 ● הבורסות באירופה ננעלו במגמה חיובית

אלון שטאובר / צילום: אפרת קופר

"יש תחושה של הזדמנויות בשוק": המנכ"ל שקנה חברת נדל"ן ותיקה בראיון

אלון שטאובר, מנכ"ל ושותף בקבוצת מסד עוז, נכנס לאחרונה גם לתפקיד מנכ"ל משותף בחברת אמריקה ישראל לאחר השלמה של מיזוג בין החברות, וכעת נערך להנפקה בשנתיים הקרובות ● מסד עוז מנהלת כיום פרויקטים בהיקף של 40 מיליארד שקל, ומה שחסר לה זה רק מהנדסים

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

זנדסק מגיעה לישראל: רוכשת את אנליש בכ-40-50 מיליון דולר

הרכישה תאפשר לחברת התוכנה האמריקאית לפתוח לראשונה מרכז פיתוח בישראל ● בין המשקיעים המוקדמים בחברת ה-AI הקטנה: קרן TLV Partners, אביגדור וילנץ, בני שניידר ואריק קליינשטיין מקרן גלילות

בלי להיות כמעט באוויר: מי הגיעו לצמרת דירוג הזכורות והאהובות, ואיך זה קרה

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לדיסקונט והאהובה ביותר לביטוח 9, כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● סטטיק ושלישיית מה קשור מובילים את פרטנר למקום השני באהדה, וההשקעה הגדולה ביותר לפי נתוני יפעת שייכת ל–freesbe

חתימה על צוואה / אילוסטרציה: Shutterstock

ההורה לא מימש את זכויותיו ונפטר. האם יורש רשאי להגיש תביעה בשמו?

בת הגישה בשם אמה המנוחה תביעה נגד אחיה, בדרישה לבטל עסקת מתנה של מקרקעין שביצע אביהם המנוח ● הבת טענה כי מחצית מהזכויות במקרקעין שייכות לאם מכוח נישואי הוריהם, ולכן האב לא היה רשאי להעניק במתנה זכויות שאינן בבעלותו ● מה קבע ביהמ"ש?

בחזית המדע. FOFO / צילום: Shutterstock

נמנעים מבדיקות? אולי יש לכם FOFO

אחרי ה־FOMO, הכירו את ה־FOFO, תופעה שמתארת את הפחד לדעת (Fear of finding out) ● פרופ' יניב שני חוקר בשנים האחרונות מה גורם לנו להימנע ממידע חשוב כמו תוצאות בדיקות או מבחנים, אבל גם מה מביא אותנו לחפש מידע חסר תועלת ● בראיון לגלובס הוא טוען: "אנחנו לא מחפשים מידע כדי לקבל החלטות, אלא לשם ויסות רגשי"

התחזית של חברות הדירוג / צילום: Shutterstock

הלייזר ישנה את התמונה, הדיור ייתקע - ומה עם יוקר המחיה? תחזית חברות הדירוג ל-2026

לאחר שנה אדירה לתעשיות הביטחוניות, ב־S&P מעריכים מעלות כי "נראה מעבר מייצור התקפי לייצור הגנתי", וכי הלייזר "ישנה את התמונה" ● מידרוג צופה כי מחירי הדירות הגבוהים, יוקר המחיה והצפי להמשך שחיקה במחירים צפויים להגביל את חזרת הביקושים בענף

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock

החל ממרץ: הטיסה הבינלאומית הראשונה שתצא משדה התעופה רמון

לגלובס נודע כי הקו הראשון שחברת הלואו קוסט וויזאייר תפעיל מנמל התעופה רמון יהיה קו בודפשט-אילת ויפעל כבר מחודש מרץ הקרוב ● המהלך הוא חלק מהקמת בסיסי הפעילות של החברה בישראל ומההסכמות שהושגו במו"מ עם משרד התחבורה

כלי טיס חשמלי של AIR / צילום: באדיבות חברת AIR

הסוף לשיירות? הסטארט-אפ הישראלי שמטיס 250 ק"ג אספקה ללוחמים

אירונאוטיקס חתמה על הסכם שיתוף‏־פעולה עם התאגיד הביטחוני ההונגרי ● הסטארט־אפ הישראלי שמוביל בפיתוח כלי טיס חשמליים מתקדמים ● החברה שמאפשרת להטמיע בטנקים מערכות שיגור של כטב"מים מתאבדים ● ופיקוד החלל האמריקאי מחזק את מערך ההגנה בנמל התעופה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פינוי פצועים משדה הקרב / צילום: דובר צה''ל

הכשרה ממומנת ועבודה מובטחת: כך המדינה משלבת פצועי צה"ל בענף הסייבר הלוהט

מיזם ייחודי של משרד הביטחון מכשיר בשנה האחרונה פצועי צה"ל בתחום הסייבר, במטרה להעניק להם נתיב תעסוקתי חדש ● גם המדינה מרוויחה מכך - כוח אדם איכותי בתחום שזקוק לו ● מאור, משתתף בתוכנית: "הרגשנו שקופים, וראו אותנו"

חיסכון בגמל / צילום: Shutterstock

התקרה בגמל להשקעה מתעדכנת: כמה ניתן יהיה להפקיד בשנה הבאה?

בקופות הגמל להשקעה ניתן כיום להפקיד סכום של עד 81.7 אלף שקל בשנה וליהנות מהטבת מס משמעותית ● החל מ-1 בינואר התקרה מתעדכנת בהתאם לאינפלציה

עבודות על המטרו בשכונת כפר גנים בפתח תקווה / צילום: דרור מרמור

פרויקט הענק עובר לשלב הביצוע: הונחה אבן הפינה להקמת המטרו בגוש דן

בטקס רשמי שנערך הבוקר, הפרויקט שאמור לשנות את מפת התחבורה במרכז הארץ עובר משלב התכנון לשלב ביצועי ראשון ● רשת המטרו צפויה לכלול 3 קווים שיחברו בין 24 רשויות לאורך 300 ק"מ של מנהרות ● עם זאת, המטרו עדיין ניצב בפני שורה ארוכה של אתגרים - תכנוניים, ניהוליים ותפעוליים

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת  עשירי ישראל / צילום: AI

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת עשירי ישראל

בעשור האחרון קפץ שוויו של איש העסקים מיקי פדרמן מ-6 מיליארד שקל ל-35 מיליארד ● המלונאי שנכנס בעסקת מיזוג לתעשייה הביטחונית, כמעט במקרה, רכב על מרוץ החימוש הגלובלי - והתברג לצמרת הישראלים העשירים בעולם ● מיהו הטייקון המסתורי שמתעקש להישאר מתחת לרדאר?

ניר וברית בן עמרם, בעלי בלונדי גריל צ'יז / צילום: משה ניסים

"רעדתי מפחד": בית הקפה שממציא את עצמו מחדש אחרי שנים סוערות

ברית וניר בן עמרם נאלצו לסגור את העסקים שלהם בקורונה, ותכננו לפתוח בית קפה בצפון ב-8 באוקטובר 2023 ● מאוחר יותר, כשפתחו בירושלים, החלה המלחמה עם איראן: "חיילים צוחקים איתי שפעם הבאה אשלח להם צו 8 מראש" ● ולמרות הכול, הם מצליחים להגשים את החלום שלהם: "אפשר לקנות אלף מאפים טעימים, אבל אנחנו רוצים לעורר באנשים זיכרונות"

הדמיה של הקמפוס / הדמיה: באדיבות אנבידיה

העיירה המנומנמת שתהפוך לאנבידיה-סיטי: עשרת אלפים עובדים בדרך לעיר הווילות של הצפון

ג'נסן הואנג, האיש שעומד מאחורי מהפכת ה־AI, הודיע רשמית כי קריית טבעון תהפוך לבית החדש של 10,000 עובדי אנבידיה ● הקמפוס החדש שיוקם בשטחה של המועצה המנומנמת, עשוי לשנות את הרכב היישוב הקטן בעל 20 אלף איש ● "יהיו כאלה שיעזבו", חוששים התושבים, "אבל מן הצד השני בעלי דירות ירוויחו מעלייה חדה במחירי הנדל"ן"

השדות הסולאריים של חברת דוראל / צילום: תמר מצפי

מכרז החשמל האמריקאי ננעל על מקסימום והקפיץ את מניות האנרגיה הישראליות

הביקוש הגדול לחשמל בארה"ב מואץ בעיקר בשל בנייה מהירה של חוות שרתים ● היצרניות הישראליות הפועלות בארה"ב, כמו OPC שזכתה היום בחלקים ממכרז של רשת אספקה מרכזית, נהנות מהמצב בשוק באופן מובהק

גיא נתן / צילום: תומר שלום

בגיל 27 הוא מנהל קרן גידור ויש לו 100 אלף עוקבים: "אנחנו נוביל את התעשייה. הבמה כבר לא שמורה רק למוסדיים"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול, מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו", וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"

"שינוי כיוון מרהיב של נתניהו": כך מסקרים בעולם את עסקת הגז עם מצרים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: איך מסקרים בעולם את עסקת הגז הגדולה של ישראל ומצרים, שגריר ארה"ב בצרפת מדבר על האנטישמיות הגואה במדינה, איך משפיעה אסטרטגיית הביטחון של טראמפ על ישראל, ושגריר ארה"ב בישראל לשעבר במאמר מאלף לאטלנטיק: "הפסקת התמיכה בישראל - טעות אסטרטגית" ● כותרות העיתונים בעולם

תומר ראב''ד, יו''ר קבוצת בזק / צילום: אוראל כהן

האקזיט הענק של פורר וסרצ׳לייט: ביקום מחלקת 2.8 מיליארד שקל לבעלי המניות

כחודש לאחר שהשלימה את מכירת מניותיה בבזק, בי קומיוניקיישן הולכת לפירוק ותחלק את המזומן שבקופתה לבעלי המניות ● קרן סרצ'לייט תקבל 1.86 מיליארד שקל, ודוד פורר יקבל 350 מיליון שקל