גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יותר מ-10 אלף מתים באיטליה; טראמפ שוקל להטיל סגר על ניו יורק

889 בני אדם מתו באיטליה ביממה האחרונה ● 832 בני אדם מתו ב-24 השעות האחרונות בספרד ● הסגר בגרמניה יימשך לפחות עד ה-20 באפריל ● טראמפ שוקל להטיל סגר על מוקדי התפרצות קורונה בארה"ב, ביניהם המדינות ניו יורק, ניו ג'רזי וקונטיקט

אנשים שומרים על מרחק זה מזה ברומא, איטליה / צילום: Andrew Medichini, AP
אנשים שומרים על מרחק זה מזה ברומא, איטליה / צילום: Andrew Medichini, AP

21:10

הנשיא טראמפ הודיעה היום כי הוא שוקל להטיל סגר על מוקדי התפרצות קורונה בארה"ב, ביניהם המדינות ניו יורק, ניו ג'רזי וקונטיקט. משמעות הצעד עשויה להיות מניעה מתושבי מדינות אלה לעבור למדינות אחרות. "החלטה לכאן או לכאן תתקבל בקרוב", הודיע טראמפ. לפני כן אמר הנשיא האמריקאי לכתבים כי "זה יהיה סגר לטווח קצר, שבועיים בלבד". הוא ציין כי הרקע להחלטה, בין השאר, הוא שיחה שקיים עם מושל פלורידה, שאמר לו כי יש חשש להתפרצות קורונה בגלל ניו-יורקים רבים שבאים למדינה. יותר מ-105 אלף אמריקאים אובחנו עד כה כחולים בקורונה, ו-1,710 מתו עד כה.

עד כה הייתה ההחלטה בידי כל אחת מן המדינות השונות בארה"ב, ובינתיים 23 מדינות סגרו עסקים לא חיוניים והוציאו הוראה או המלצה להישאר בבית. אלא שהמצב הזה יצר עיוותים כמו למשל בריחה של הציבור מניו יורק שהוכתה חזק יחסית והטילה מגבלות משמעותיות, לפלורידה שבה עדיין אין מגבלות. 

טראמפ אמר את הדברים בדרכו לביקור בספינת הצי שתוצב לחופי ניו יורק ותספק שם עוד 1,000 מיטות אשפוז וצוות רפואי, רחוק מן החוף. ארבעה אתרי חירום נוספים יספקו 4,000 מיטת נוספות. על פי ה"ניו יורק טיימס", עד כה תועדו בניו יורק 52,000 חולים וכ-720 נפטרים.

20:20

889 בני אדם מתו באיטליה ביממה האחרונה כתוצאה ממגפת הקורונה, וסך הקורבנות במדינה עומד על יותר מ-10 אלף בני אדם. מספר הנדבקים החדשים, אם ניתן לסמוך על תוצאות הבדיקות הנעשות ברחבי המדינה, נשאר יציב בימים האחרונים, ועומד על כ-6,000 בני אדם. נתון זה הוא הסיבה לכך שאחראי אזור אירופה בארגון הבריאות העולמי אמר לפני יומיים כי "אנחנו מתחילים לראות סימנים חיוביים במדינה".

בחבל לומברדיה, מרכז ההתפרצות והמקום בו נרשם שיעור המתים הגדול במדינה (כ-6,000 בני אדם), נרשמה אף ירידה במספר הנדבקים החדשים בימים האחרונים. גם באמיליה-רומאנה וכן בדרום המדינה דיווחו כלי התקשורת על האטה בעלייה במספר הנדבקים. "אנחנו רואים התמתנות בשיעור העלייה של עקומת התחלואה מה-20 במרץ", אמר מנהל מכון הבריאות המרכזי באיטליה (ISS). הוא קרא להמשיך בצעדי הסגר על החיים הציבוריים באיטליה.

הממשלה האיטלקית כבר מסתכלת על היום שאחרי, ועל המשבר הכלכלי העמוק שהמדינה נמצאת בו, וביחד עם הממשלה הספרדית קראה לגרמניה בימים האחרונים להסכים להנפיק "אג"ח קורונה" שישמש ללוות מאות מיליארדי אירו שישמשו לשיקום הכלכלות. גרמניה מתנגדת בשלב זה לצעד כה קיצוני. צרפת תומכת בו. גרמניה הטיסה היום כמה חולים קשים מברגאמו לטיפול בבתי חולים בשטחה, בעזרת מטוסי הצבא הגרמני.

17:40

בבריטניה, שבה כל הצמרת שניווטה את המענה הממשלתי למגיפה נדבקה בקורונה (ראש הממשלה בוריס ג'ונסון, שר הבריאות מאט הנקוק והיועץ הרפואי הראשי כריס וויטי), עלה מספר הקורבנות ביממה האחרונה. 260 בני אדם מתו מקורונה בממלכה המאוחדת ב-24 השעות האחרונות - המספר היומי הגדול ביותר במדינה עד כה. מספר הקורבנות בה כבר מגיע ל-1,019 בני אדם.

מספר מקרי הקורונה במדינה עומד על 17,089, לפי נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס האמריקאית, המנטרת את שיעורי התחלואה בעולם.

17:00

ספרד דיווחה היוםשוב על מספר המתים היומי הגבוה ביותר במדינה בביממה האחרונה - 832 בני אדם מתו ב-24 השעות האחרונות, ומספר המקרים במדינה עלה ל-72,249 בני אדם. אתמול נרשמו 769 קורבנות. מומחים במדינה הזהירו כי ייתכן שמספר הקורבנות האמיתי הוא אפילו גבוה יותר. ספרד היא מוקד התמותה השני באירופה מקורונה עם כ-5,695 קורבנות, אחרי איטליה, שבה מתו כבר 9,134 בני אדם.

לפי דו"ח של המרכז לבריאות הציבור על שם קרלוס ה-3 במדריד, המרכז את נתוני התחלואה והתמותה בספרד, ייתכן שמספר הקורבנות האמיתי גבוה הרבה יותר. המרכז השווה את נתוני התמותה החורף לנתונים הממוצעים מאז 2008, וגילה עלייה במספר המקרים - נוסף על המספרים המיוחסים לנגיף הקורונה - במחוזות מדריד, קסטייה-לה-מאנשה וקסטייה וליאון, בחודש מרץ. קורבנות אלו, שלמרות שלפי מרשם התמותה הציגו תסמינים דומים לאלה של קורונה - לא נחשבו במספר הקורבנות הכולל משום שלא נערכו להם בדיקות קורונה. "ידענו כבר שמספר הנדבקים גבוה הרבה יותר ממה שאנחנו מאתרים, עכשיו אנחנו מגלים שמספר המתים גם גבוה יותר", אמר לעיתון "אל פאיס" אחד ממומחי בריאות הציבור במדינה.

נתונים עגומים אלה מתפרסמים על רקע הדיווחים שספרד כבר שלחה יותר מ-600 אלף בדיקות PCR שגויות לקורונה ליצרן בסין, שהבטיח להחליף אותן בבדיקות יעילות. הבדיקות שנשלחו חזרה נקנו בחופזה, והסתבר כי הן מגלות רק 30% ממקרי הקורונה. סין הודיעה כי היצרן ממנו ספרד רכשה את הבדיקות אינו מורשה על ידי הרשויות.

גרמניה: סגר "לפחות עד ה-20 באפריל"

שר בכיר בממשלת גרמניה אמר היום (ש') בראיון כי צעדי הסגר, סגירת העסקים ובתי הספר ושלל התקנות שנועדו לצמצמם מגע בחברה הגרמנית "יימשכו לפחות עד ה-20 באפריל". הוא הבהיר את הדברים לאחר שהקאנצלרית אנגלה מרקל אמרה בראיון שלשום כי "כרגע אנחנו רואים בגרמניה קצב הכפלת מקרים כל חמישה ימים, כאשר הקצב הזה יירד לכיוון עשרה ימים, אפשר יהיה לדבר על הקלת הסגר". לשכתה הודיעה כי הנתון אינו מדויק, והיום כאמור הבהירה הממשלה שהצעדים יימשכו לפחות שלושה שבועות נוספים.

בתוך כך, שגרירות ישראל בגרמניה דיווחה כי השגריר ג'רמי ישככרוף, שאובחן בשבוע שעבר כחולה קורונה, החלים מהמחלה לפי בדיקה אחרונה שתוצאותיה הגיעו היום. הציר בשגרירות, אהרון שגיא, שנדבק גם הוא, אמור לעבור בדיקה בהקדם.

בצרפת, האריך נשיא צרפת עמנואל מקרון את הסגר ההדוק על החיים הציבוריים במדינה עד ה-15 באפריל, בעוד מומחים המליצו לו לעשות זאת לפחות עד סוף חודש אפריל. הוא דרש מהאירופאים להפגין סולידריות רבה יותר "כדי לצלוח את המשבר". מטוסים של צבא גרמניה פינו כמה חולים במצב קשה לטיפול במדינה. בתי חולים גרמניים גם סייעו לבתי חולים צרפתיים באלזס, שהיא מוקד התפרצות חמור בצרפת.

מספר המקרים בגרמניה עומד על 53,340 (399 מתים) ומספר המקרים בצרפת על 32,964 (1,995 מתים).

עוד כתבות

תעריף הדלק עודכן / צילום: ap, Marta Lavandier

אחרי ההוזלה בינואר: מיום ראשון מחיר הדלק יעלה ב-3 אגורות לליטר

משרד האנרגיה הודיע כי מחירו המרבי של ליטר בנזין 95 יתעדכן בחצות הלילה שבין יום שבת לראשון ויעמוד בחודש פברואר 2026 על 6.88 שקלים בתדלוק בשירות עצמי ● מדובר בעלייה של 3 אגורות לעומת המחיר בינואר, שעמד על 6.85 שקלים לליטר אחרי הוזלה ניכרת של 26 אגורות

אילוסטרציה: Shutterstock

"סערה מושלמת זה אנדר-סטייטמנט": הגורמים מאחורי צניחת הדולר

מדד הדולר האמריקאי, המשקף את כוחו מול סל המטבעות, הגיע לשפל של ארבע שנים בעידודו של הנשיא דונלד טראמפ ● היתרונות מבחינתו: שחיקה של החוב הגבוה, עידוד התעשייה המקומית ותמיכה בשורת הרווח של החברות הרב-לאומיות ● מי המפסידים הגדולים, ואיך זה קשור לנעשה ביפן וסין?

מיקי רביב, מנכ''ל כאף ישראל / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל כאף ישראל: "יש גורמים שיהיו מעוניינים לממן את הפרויקט לחיבור המסילה במפרץ עם ישראל"

מיקי רביב, מנכ"ל כאף ישראל, סיפר בכנס תשתיות לעתיד של גלובס כי החברה פועלת בסעודיה ובאמירויות והיא בהחלט רואה היתכנות להשלמת רשת הרכבות המפרצית ● "רק 200 קילומטר בירדן מפרידים בינינו לרשת הרכבות המפרצית"

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה במהלך דרמטי: המכה החדשה שצפויה לנחות על איראן

לפי הדיווח, נשיא ארה"ב שוקל לתקוף באיראן כדי להצית מחדש את המחאות ● בכיר במערכת הביטחון: נתניהו סירב 11 פעמים לחסל את סינוואר ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה באיראן כארגון טרור ● יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב באיראן תיענה בתגובה לת"א ● "מתקפה אנטישמית": אדם התנגש עם רכבו בבית כנסת של חב"ד בברוקלין ● עדכונים שוטפים

"יכולות קטלניות": הנשק האיראני שכבר מוכן למקרה של מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: בוול סטריט ג'ורנל מעריכים שלאיראן יש מספיק טילים כדי להגיב בחריפות על מתקפה נגדה, לפי דיווח של רויטרס שלב ב' ברצועת עזה יכלול רכישה מסיבית של כלי נשק של חמאס, והמחאה העצובה של משפחות המפגינים שנהרגו באיראן • כותרות העיתונים בעולם

אילן רביב, גילעד אלטשולר ואיציק שנידובסקי / צילום: איל יצהר, רמי זרנגר

שוק הגמל מציג: מהפך בצמרת, מנהל הכספים הכי מבוקש וזה שאיכזב ב-2025

עם סיומה של 2025 הפך מיטב הפך למנהל הגמל וההשתלמות הגדול בשוק, על חשבון אלטשולר שחם, שממשיך לאבד לקוחות בקצב גבוה ● המגייס הגדול בענף היה מצטיין התשואות אנליסט, ואחריו מור השקעות ● מאוכזב נוסף לצד אלטשולר שחם בשנה החולפת – ילין לפידות

סין סימנה את המוסד כמטרה - וזו הסיבה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מדינות המפרץ מתנגדות לתקיפה באיראן, סין עוזרת לטהרן לסכל את פעילות המוסד בשטחה, ובמגזין פורן פוליסי טוענים שמועצת השלום של טראמפ תפגע בחלשים • כותרות העיתונים בעולם

האוצר משיק פיילוט למערכת תשלומים מבוססת ''אסימונים דיגיטליים'' / איור: Shutterstock

האוצר משיק: פיילוט תשלומים חדש לספקים ממשלתיים

לפני ארבעה חודשים הכריז החשכ"ל על כוונתו להקים מערכת שתחליף את העברות הכספים המסורתית לגופים ציבוריים וספקיהם ● כעת, לאחר שנבחרו שלושה פתרונות, בחודש הבא יתחילו הפיילוטים ברשויות המקומיות

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה עקפה את התחזיות; רובוטי Optimus בדרך להתחלת ייצור עד סוף השנה

טסלה רשמה הכנסות של 24.9 מיליארד דולר ורווח למניה של 0.5 דולר, מעל הצפי ● גם הרווח הגולמי היה גבוה בהרבה מהצפי ● הודיעה כי היא מתכננת לחשוף את הרובוט Optimus V3 כבר ברבעון הראשון של השנה, כאשר תחילת הייצור מתוכננת "לפני סוף 2026" ● המניה עולה במסחר המאוחר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת תקציב המדינה

ברוב של 62 חברי כנסת, אושרה בקריאה ראשונה הצעת חוק תקציב המדינה ל-2026 ● לקואליציה נותרו חודשיים להשלים את מהלך החקיקה, וגורל הרפורמות יוכרע כעת בוועדות הכנסת ● מוקדם יותר קרא סמוטריץ' לנגיד להוריד בחדות את הריבית. כך הגיב בנק ישראל

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בת"א ננעלה בירידות; מדדי הבנקים והבנייה נפלו בכ-2%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.8% ● הדולר נסחר סביב 3.09 שקלים ● טבע נתנה תחזית מאכזבת להכנסותיה ולרווחיה ב-2026 ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו היום דוחות, הפד יודיע על החלטת הריבית בארה"ב ● וגם: בבנק הפועלים מסמנים ארבע מניות דיפנס אירופיות מומלצות

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; מחירי הזהב והכסף ממשיכים לנפץ שיאים

הדאקס יורד בכ-0.9% ● מטא מזנקת במסחר המוקדם בכ-8%, מיקרוסופט נופלת בכ-7% ● הדולר ממשיך להיחלש ברחבי העולם ● מחירי הנפט קופצים, על רקע דיווחים על תקיפה אמריקאית אפשרית באיראן ● הפדרל ריזרב השאיר את ריבית ארה"ב ללא שינוי, ולא סיפק רמזים לגבי ההמשך ● אפל תדווח היום את תוצאותיה הכספיות לאחר נעילת המסחר

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

עם מנהל בכיר מגוגל: התוכנית של היזם הוותיק להוביל את המהפכה הבאה

אסטרה לאבס, שהונפקה לפני שנתיים, כבר נסחרת במכפילים גבוהים במיוחד ● כעת היא בולעת את הסטארט-אפ הישראלי פליופס וממנה את בכירי התעשייה המקומית להוביל את המהפכה הבאה

אילון מאסק / צילום: ap, Brandon Bell

טסלה מאותתת, שוב: העתיד שלה כבר לא נמצא על הכביש

למרות ירידה שנתית ראשונה בהכנסות, אילון מאסק משקיע מיליארדים בחברת הבינה המלאכותית שלו xAI, ואפילו רומז כי טסלה עשויה להידרש בעתיד גם ליכולות ייצור שבבים עצמאיות ● המסר ברור מתמיד: טסלה רואה את עצמה בראש ובראשונה כחברת בינה מלאכותית ורובוטיקה, ורק אחר־כך כיצרנית רכב

חתימה על צוואה / אילוסטרציה: Shutterstock

מדוע בית המשפט ביטל צוואה שבה אדם הוריש את כל רכושו לאחותו?

צוואה שבה אב הדיר את ילדיו מהירושה לטובת אחותו בוטלה ע"י בית המשפט לענייני משפחה, לאחר שנודע כי האב הביע חרטה על כך בשעותיו האחרונות ● נקבע כי אחותו של המנוח מעלה באמונו וניסתה לחמוס את הרכוש לידיה בחוסר תום-לב

דיון בבית המשפט העליון בעתירות שעניינן החלטת הממשלה על סגירת גלי צה''ל / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ דן בהחלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל: "למה זה כ"כ דחוף?"

השופטים רמזו לפגמים בהליך שהוביל להחלטת הממשלה לסגור את תחנת השידור עד 1 במרץ, כולל סביב זיקה לליכוד של חלק מחברי הוועדה הציבורית שהמליצה על המהלך ●  מנגד, השופט שטיין תהה "מה ההבדל בין סגירת התחנה לסגירת פלס"ר נח"ל"

רג'פ טאיפ ארדואן, נשיא טורקי; קיריאקוס מיצוטאקיס, ראש ממשלת יוון / צילומים: AP-Khalil Hamra, קובי גדעון-לע''מ

יוון מתכננת להרחיב את הטריטוריה הימית, ומסתכנת במלחמה עם טורקיה

אתונה תומכת את שאיפותיה להרחיב את המים הטריטוריאליים בחוק הבינלאומי, ובגיבוי עסקאות נשק במיליארדים עם ישראל ● אנקרה זועמת ומגיבה ב"הפגנת נוכחות" קבועה בים האגאי

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי: "אפשר לצמצם 20 אלף עובדים בשירות המדינה"

בימים האחרונים לכהונתו, בראיון פרישה שנערך בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, החשכ"ל יהלי רוטנברג סיפר על הקשיים וההצלחות בגיוסי ההון של המדינה, הגיב על יוזמת הכור הגרעיני האמריקאי בישראל ופרס את האתגרים שצפויים למחליפתו, מיכל עבאדי-בויאנג'ו ● לגבי המטרו אמר: "יש בעיה במימון, הוא יעלה הרבה יותר ממה שחושבים"

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי

יו"ר הפד פאוול לא השיב על שאלות עיתונאים בנוגע לעתידו בבנק המרכזי ולמתקפות מצד טראמפ ● בהודעת הפד לא ניתנה הנחיה לגבי הצעדים הבאים; בשווקים מעריכים כי הפד ימתין לפחות עד יוני לפני שינוי נוסף בריבית ● הנגידים סטיבן מירן וכריסטופר וולר, שמונו ע"י טראמפ, הצביעו נגד ההחלטה ● "הייתה תמיכה רחבה בוועדה בהחלטה היום", אמר פאוול, "הבנק בעמדה טובה לבחון את הנתונים מפגישה לפגישה"

אייל שוחט, מנכ''ל טופ גאם / צילום: גבריאל בהרליה

סוכריה קופצת: המהלך שסידר למשקיעים במניית טופ גאם רווח בזק של כמעט פי 2

יצרנית תוספי המזון וסוכריות הגומי ניצלה זינוק של 150% במניה בשנה האחרונה כדי לגייס 57 מיליון שקל, באמצעות מהלך יצירתי להקדמת מימוש אופציות שהוענקו למוסדיים ● בעלי מניות ותיקים בטופ גאם מכרו לאחרונה מניות בכ־400 מיליון שקל והותירו אותה ללא בעל שליטה