גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יותר מ-10 אלף מתים באיטליה; טראמפ שוקל להטיל סגר על ניו יורק

889 בני אדם מתו באיטליה ביממה האחרונה ● 832 בני אדם מתו ב-24 השעות האחרונות בספרד ● הסגר בגרמניה יימשך לפחות עד ה-20 באפריל ● טראמפ שוקל להטיל סגר על מוקדי התפרצות קורונה בארה"ב, ביניהם המדינות ניו יורק, ניו ג'רזי וקונטיקט

אנשים שומרים על מרחק זה מזה ברומא, איטליה / צילום: Andrew Medichini, AP
אנשים שומרים על מרחק זה מזה ברומא, איטליה / צילום: Andrew Medichini, AP

21:10

הנשיא טראמפ הודיעה היום כי הוא שוקל להטיל סגר על מוקדי התפרצות קורונה בארה"ב, ביניהם המדינות ניו יורק, ניו ג'רזי וקונטיקט. משמעות הצעד עשויה להיות מניעה מתושבי מדינות אלה לעבור למדינות אחרות. "החלטה לכאן או לכאן תתקבל בקרוב", הודיע טראמפ. לפני כן אמר הנשיא האמריקאי לכתבים כי "זה יהיה סגר לטווח קצר, שבועיים בלבד". הוא ציין כי הרקע להחלטה, בין השאר, הוא שיחה שקיים עם מושל פלורידה, שאמר לו כי יש חשש להתפרצות קורונה בגלל ניו-יורקים רבים שבאים למדינה. יותר מ-105 אלף אמריקאים אובחנו עד כה כחולים בקורונה, ו-1,710 מתו עד כה.

עד כה הייתה ההחלטה בידי כל אחת מן המדינות השונות בארה"ב, ובינתיים 23 מדינות סגרו עסקים לא חיוניים והוציאו הוראה או המלצה להישאר בבית. אלא שהמצב הזה יצר עיוותים כמו למשל בריחה של הציבור מניו יורק שהוכתה חזק יחסית והטילה מגבלות משמעותיות, לפלורידה שבה עדיין אין מגבלות. 

טראמפ אמר את הדברים בדרכו לביקור בספינת הצי שתוצב לחופי ניו יורק ותספק שם עוד 1,000 מיטות אשפוז וצוות רפואי, רחוק מן החוף. ארבעה אתרי חירום נוספים יספקו 4,000 מיטת נוספות. על פי ה"ניו יורק טיימס", עד כה תועדו בניו יורק 52,000 חולים וכ-720 נפטרים.

20:20

889 בני אדם מתו באיטליה ביממה האחרונה כתוצאה ממגפת הקורונה, וסך הקורבנות במדינה עומד על יותר מ-10 אלף בני אדם. מספר הנדבקים החדשים, אם ניתן לסמוך על תוצאות הבדיקות הנעשות ברחבי המדינה, נשאר יציב בימים האחרונים, ועומד על כ-6,000 בני אדם. נתון זה הוא הסיבה לכך שאחראי אזור אירופה בארגון הבריאות העולמי אמר לפני יומיים כי "אנחנו מתחילים לראות סימנים חיוביים במדינה".

בחבל לומברדיה, מרכז ההתפרצות והמקום בו נרשם שיעור המתים הגדול במדינה (כ-6,000 בני אדם), נרשמה אף ירידה במספר הנדבקים החדשים בימים האחרונים. גם באמיליה-רומאנה וכן בדרום המדינה דיווחו כלי התקשורת על האטה בעלייה במספר הנדבקים. "אנחנו רואים התמתנות בשיעור העלייה של עקומת התחלואה מה-20 במרץ", אמר מנהל מכון הבריאות המרכזי באיטליה (ISS). הוא קרא להמשיך בצעדי הסגר על החיים הציבוריים באיטליה.

הממשלה האיטלקית כבר מסתכלת על היום שאחרי, ועל המשבר הכלכלי העמוק שהמדינה נמצאת בו, וביחד עם הממשלה הספרדית קראה לגרמניה בימים האחרונים להסכים להנפיק "אג"ח קורונה" שישמש ללוות מאות מיליארדי אירו שישמשו לשיקום הכלכלות. גרמניה מתנגדת בשלב זה לצעד כה קיצוני. צרפת תומכת בו. גרמניה הטיסה היום כמה חולים קשים מברגאמו לטיפול בבתי חולים בשטחה, בעזרת מטוסי הצבא הגרמני.

17:40

בבריטניה, שבה כל הצמרת שניווטה את המענה הממשלתי למגיפה נדבקה בקורונה (ראש הממשלה בוריס ג'ונסון, שר הבריאות מאט הנקוק והיועץ הרפואי הראשי כריס וויטי), עלה מספר הקורבנות ביממה האחרונה. 260 בני אדם מתו מקורונה בממלכה המאוחדת ב-24 השעות האחרונות - המספר היומי הגדול ביותר במדינה עד כה. מספר הקורבנות בה כבר מגיע ל-1,019 בני אדם.

מספר מקרי הקורונה במדינה עומד על 17,089, לפי נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס האמריקאית, המנטרת את שיעורי התחלואה בעולם.

17:00

ספרד דיווחה היוםשוב על מספר המתים היומי הגבוה ביותר במדינה בביממה האחרונה - 832 בני אדם מתו ב-24 השעות האחרונות, ומספר המקרים במדינה עלה ל-72,249 בני אדם. אתמול נרשמו 769 קורבנות. מומחים במדינה הזהירו כי ייתכן שמספר הקורבנות האמיתי הוא אפילו גבוה יותר. ספרד היא מוקד התמותה השני באירופה מקורונה עם כ-5,695 קורבנות, אחרי איטליה, שבה מתו כבר 9,134 בני אדם.

לפי דו"ח של המרכז לבריאות הציבור על שם קרלוס ה-3 במדריד, המרכז את נתוני התחלואה והתמותה בספרד, ייתכן שמספר הקורבנות האמיתי גבוה הרבה יותר. המרכז השווה את נתוני התמותה החורף לנתונים הממוצעים מאז 2008, וגילה עלייה במספר המקרים - נוסף על המספרים המיוחסים לנגיף הקורונה - במחוזות מדריד, קסטייה-לה-מאנשה וקסטייה וליאון, בחודש מרץ. קורבנות אלו, שלמרות שלפי מרשם התמותה הציגו תסמינים דומים לאלה של קורונה - לא נחשבו במספר הקורבנות הכולל משום שלא נערכו להם בדיקות קורונה. "ידענו כבר שמספר הנדבקים גבוה הרבה יותר ממה שאנחנו מאתרים, עכשיו אנחנו מגלים שמספר המתים גם גבוה יותר", אמר לעיתון "אל פאיס" אחד ממומחי בריאות הציבור במדינה.

נתונים עגומים אלה מתפרסמים על רקע הדיווחים שספרד כבר שלחה יותר מ-600 אלף בדיקות PCR שגויות לקורונה ליצרן בסין, שהבטיח להחליף אותן בבדיקות יעילות. הבדיקות שנשלחו חזרה נקנו בחופזה, והסתבר כי הן מגלות רק 30% ממקרי הקורונה. סין הודיעה כי היצרן ממנו ספרד רכשה את הבדיקות אינו מורשה על ידי הרשויות.

גרמניה: סגר "לפחות עד ה-20 באפריל"

שר בכיר בממשלת גרמניה אמר היום (ש') בראיון כי צעדי הסגר, סגירת העסקים ובתי הספר ושלל התקנות שנועדו לצמצמם מגע בחברה הגרמנית "יימשכו לפחות עד ה-20 באפריל". הוא הבהיר את הדברים לאחר שהקאנצלרית אנגלה מרקל אמרה בראיון שלשום כי "כרגע אנחנו רואים בגרמניה קצב הכפלת מקרים כל חמישה ימים, כאשר הקצב הזה יירד לכיוון עשרה ימים, אפשר יהיה לדבר על הקלת הסגר". לשכתה הודיעה כי הנתון אינו מדויק, והיום כאמור הבהירה הממשלה שהצעדים יימשכו לפחות שלושה שבועות נוספים.

בתוך כך, שגרירות ישראל בגרמניה דיווחה כי השגריר ג'רמי ישככרוף, שאובחן בשבוע שעבר כחולה קורונה, החלים מהמחלה לפי בדיקה אחרונה שתוצאותיה הגיעו היום. הציר בשגרירות, אהרון שגיא, שנדבק גם הוא, אמור לעבור בדיקה בהקדם.

בצרפת, האריך נשיא צרפת עמנואל מקרון את הסגר ההדוק על החיים הציבוריים במדינה עד ה-15 באפריל, בעוד מומחים המליצו לו לעשות זאת לפחות עד סוף חודש אפריל. הוא דרש מהאירופאים להפגין סולידריות רבה יותר "כדי לצלוח את המשבר". מטוסים של צבא גרמניה פינו כמה חולים במצב קשה לטיפול במדינה. בתי חולים גרמניים גם סייעו לבתי חולים צרפתיים באלזס, שהיא מוקד התפרצות חמור בצרפת.

מספר המקרים בגרמניה עומד על 53,340 (399 מתים) ומספר המקרים בצרפת על 32,964 (1,995 מתים).

עוד כתבות

תקיפה של צה''ל בלבנון

צה"ל מאשר: רמטכ"ל חיזבאללה חוסל בתקיפה בדאחיה

צה"ל תקף מהאוויר את המחבל עלי טבטבאי, רמטכ"ל חיזבאללה בפועל • לשכת רה"מ: "ישראל נחושה לפעול להשגת מטרותיה בכל מקום ובכל זמן" ● האחריות למחדל 7 באוקטובר: ראש אמ"ן שלומי בינדר יסיים את תפקידו לבקשתו, ובנוסף, האלופים עודד בסיוק, אהרון חליוה וירון פינקלמן הודחו • גם מפקד 8200 לשעבר יוסי שריאל וקמ"ן אוגדת עזה במלחמה סא"ל א' יודחו ● עדכונים שוטפים

מנכ''ל בזק, ניר דוד, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל בזק: "ביטול ההפרדה המבנית יעשה שינוי משמעותי וישפיע על יוקר המחיה"

ניר דוד, מנכ"ל בזק, אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "ישראל יכולה להפוך לצומת תקשורת עולמי, וזו הזדמנות גדולה" ● הוא הוסיף כי המשקיעים הזרים חוזרים לישראל: "הפוטנציאל עומד להתפוצץ"

בנקים בישראל

הבנקים חילקו דיבידנד של 5 מיליארד שקל לציבור – אז מדוע בשוק לא מתלהבים?

הרווח של הבנקים צמח, התשואה על ההון רשמה נתונים מרשימים, וגם בחלוקת הדיבידנדים חלה עלייה חדה ● אך למרות זאת, בשוק מתריעים משינוי המגמה: "יש להיות ערים לשחיקה באיכות הנכסים ולתוצאות חלשות יותר בהמשך" ● ואיך דווקא דעיכת המלחמה עלולה לייצר קשיים כלכליים לבנקים?

פרופ' יצחק קרייס בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שיבא: "זו המהפכה הכי גדולה בבריאות מאז ימי היפוקרטס"

במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס אמר פרופ' יצחק קרייס כי הבינה המלאכותית יכולה "לשנות את כל הדרך שבה תחום הבריאות פועל" • לדבריו, אחוזי הצלת החיים בבתי החולים בישראל עומדים על יותר מ־99% • על השת"פ עם אנבידיה אמר: "פרויקט שיאפשר לנו לפצח 98% מה־DNA"

הילה ויסברג בשיחה עם פרופ' עירן הלפרין / צילום: פרטי

חוקר השנאה שמצהיר: "אנחנו נוסעים ב-300 קמ"ש לעבר הקצנה"

שיחה עם פרופ' עירן הלפרין, ראש המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית ● על הקיטוב שהפך לנורמה, הסיבות לכך ומה ישראל צריכה לעשות כדי לעצור את הדהירה

מייקל רפפורט, בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים / צילום: תמר מצפי

מייקל רפפורט: "ישראל צריכה להיפטר מהמושג הסברה, כי היא לא צריכה להסביר שום דבר"

"נעלבתי מכך ששחקנים לא יכלו לתמוך בישראל בזמן שהיו חטופים בשבי. זו מבוכה", אמר השחקן והאקטיביסט הפרו-ישראלי מייקל רפפורט בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים של גלובס ● בעוד כמעט כל שחקני הוליווד, לרבות היהודים שבהם, נאלמו דום או יצאו כנגד ישראל אחרי ה-7 באוקטובר, רפפורט היה בין אלה שהשמיעו קול צלול וברור בעד ישראל

מנכ''ל הבורסה איתי בן זאב בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האם לשוק יש עוד לאן לעלות? התשובה של מנכ"ל הבורסה בת"א

למרות השיאים והתשואות החזקות בבורסה המקומית, איתי בן זאב, סבור שהיא רחוקה מלבטא את הפוטנציאל העתידי, ובטוח שמפולת במדדים לא על הפרק ● כך אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "ירידות חדות מגיעות בדרך כלל בתקופה של בועה וזה לא המצב כרגע"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

אם ערכה חמש צוואות שונות. איזו מהן תקפה בביהמ"ש?

יורשי חוכר מקרקעין נאלצו לפנות נכס אחרי 20 שנה ו-200 אלף שקל שקיבלו מדי חודש ● ביהמ"ש ביטל שתי צוואות שבני משפחת המנוחה ביקשו לקיים, וקבע כי דווקא הצוואה שאף אחד לא רוצה לקיימה - היא זו שתהיה בתוקף ● והאם המונח "פרידה" כולל גם את המוות? ● 3 פסקי דין בשבוע

מימין: חזי שטרנליכט, חגי שרייבר, עמי בם / צילום: שלומי יוסף

מנהל ההשקעות הראשי בהפניקס: "בועות לא מתפוצצות כשהתקשורת מבשרת על כך"

בפאנל בהנחיית חזי שטרנליכט בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, שוחחו חגי שרייבר, משנה למנכ"ל קבוצת הפניקס ומנהל ההשקעות הראשי, ועמי בם, יו"ר בריינסוויי ויו"ר גילת רשתות לווין, על נורות האזהרה בשוק ההון, על אסטרטגיות השקעות ועל אסטרטגיות ניהול ● ומהו הפרמטר החמקמק שלא תמיד נכנס למודלים האסטרטגיים?

''כסף על הרצפה'' / צילום: Shutterstock

"כסף על הרצפה": האם גל ההנפקות של תל אביב בדרך להפוך לצונאמי?

אחרי שלוש שנות בצורת, שוק ההנפקות של ת"א התעורר לחיים עם קרוב ל–20 חברות חדשות שהצטרפו לבורסה ● מה השתנה, האם הגל הנוכחי יהפוך לצונאמי, וגם: למה כולם רוצים להחזיק פתאום בחברת חיתום ● גלובס צולל למהפכה של הבורסה: "לא נגיע ל־100 הנפקות כמו ב־2021, אבל יהיו כמה עשרות חברות גדולות שינפיקו"

ידין ענתבי בוועידת ישראל / צילום: רפי קוץ

מנכ"ל בנק הפועלים: "המערכת הבנקאית איבדה את הצעירים הסוחרים בשוק ההון. הגיע הזמן ליזום ולהחזיר אותם אלינו"

מנכ"ל הפועלים ידין ענתבי הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי המיסוי שהטילה הממשלה אינו פוגע בבנקים אלא בחוסכים ובקרנות הפנסיה וההשתלמות, וטוען שהרווחיות הגבוהה הייתה אמורה לחזור לציבור ● בנוסף הציג ענתבי צעדים חדשים של הבנק שנועדו להחזיר צעירים למסחר בשוק ההון

דירה במגדל המלך דוד בתל אביב / צילום: ניר וייס־ודררו

בכמה נמכרה דירה עם 7 חדרים במגדל המלך דוד בתל אביב?

הדירה במגדל המלך דוד בתל אביב, בת 7 חדרים, נמכרה במחיר נמוך מהמקובל בשוק ● מגדל המלך דוד צמוד למלון דן, ושייך למשפחת מגדלי יוקרה ראשונים שהוקמו בעיר - ביניהם גם גן העיר ובזל ● בעבר נרשמו במגדל עסקאות במחירים של 100 אלף שקל למ"ר ויותר

מנכ''ל דוראל, יוני חנציס, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל קבוצת דוראל: "כל מתקן אנרגיה מתחדשת שנכנס לפעולה מוריד לכולם את חשבון החשמל"

יוני חנציס שוחח במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס על החשיבות של תחום האנרגיה המתחדשת למשק החשמל וכן על פעילותה של דוראל בארץ ובעולם ● "שוק החשמל העולמי חייב אגירה לשעות שאחרי שהשמש שוקעת. בלי זה, לא נוכל לוותר על התלות באנרגיה קונבנציונלית"

בנק הפועלים / צילום: אביב גוטליב

הקרב על הצעירים: הפועלים יממן את המסחר בניירות ערך לגילאי 35 ומטה

בנק הפועלים משיק חבילת הטבות לצעירים ולסטודנטים, והוא יממן להם החזר מלא של עמלות המסחר בניירות ערך בארץ ובחו"ל ● כמו כן, לקוחות אלו שיצטרפו לבנק הפועלים, ייהנו מהחזר מלא של עמלות מסוף נובמבר 2025 עד לסוף חודש יוני 2026

מנכ''ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר: "הצריכה בישראל חזקה, אבל אין מספיק שטחי מסחר"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, צביקה שווימר, כי הוא קרא לקובעי המדיניות להאיץ פיתוח אזורי - בפרט בצפון ● "הצעתי להפוך את קריית שמונה לשלוש שנים ל'עיר ללא מע"מ', כמו אילת. זה היה מצית את המסחר ומחזיר חיים לאזור. בינתיים זה לא מתקדם"

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

יונתן לבנדר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

"האמנות האמיתית היא AI, וזה ישנה את עולם הבריאות"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, הציג סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG, את האופן שבו הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק ● לדבריו, ישראל מובילה באימוץ אך מעוכבת בידי רגולציה

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: שלומי יוסף

פרופ' רוני גמזו: "תמיד ארגיש החמצה שלא הייתי מנכ"ל הכללית"

יו"ר מגדל אחזקות, מנכ"ל בית החולים איכילוב בעבר, אמר עוד בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "הפער בין שיבא לאיכילוב הוא רק בכותרות; ברמת הרופאים והרפואה לא רק שאין פער - איכילוב מוביל"

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן, בוועידת ישראל לעסקים 2025

מנכ"ל שיכון ובינוי: "אסור להכניס חברות בבעלות ממשלה זרה לפרויקטי תשתית אסטרטגיים"

עמית בירמן, מנכ"ל שיכון ובינוי, הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אנחנו ב-6 באוקטובר של השתלטות מדינות זרות על התשתיות הלאומיות האסטרטגיות של המדינה. אסור לתת לזה לקרות"

גיל שויד בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האזהרה של גיל שויד: "שוק הסייבר מנותק"

בצל התמחור הגבוה של חברות סייבר והעניין מצד ענקיות הטכנולוגיה, יו"ר צ'ק פוינט גיל שויד מספר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, על האתגרים שמספקת הבינה המלאכותית לתחום, ועונה לשאלה האם הוא מתכנן לשוב לקדמת הבמה ● "בשנת 2001 הייתה בועה בעקבות מהפכת האינטרנט, אבל 20 שנה אחרי האינטרנט עדיין חי ובועט"