גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הטרנד החדש: מסיבות וירטואליות. ויש כבר מי שעושה מזה כסף

מגבלות התנועה בסין חיזקו את טרנד מסיבות האונליין בהשתתפות מאות ואלפי אנשים מבודדים ● התופעה מתחזקת באירופה, כשסטים של דיג'ייז ומסיבות משודרים בסטרימינג למאות אלפים ● השלב הבא - מסיבות בסביבה וירטואלית כשהאווטרים שלנו חוגגים עד כלות

מסיבה ישראלית־וירטואלית שהתקיימה בסוף השבוע ב"האנגר", עם חדרים שונים / צילום: צילום מסך
מסיבה ישראלית־וירטואלית שהתקיימה בסוף השבוע ב"האנגר", עם חדרים שונים / צילום: צילום מסך

בסוף השבוע 150 איש התכנסו בהאנגר נטוש בדרום תל-אביב, ובילו בין השעה 19:00 בערב ל-2:30 בלילה בריקודים, בפינת הקריוקי, בבריכה, על הגג, בבמה פתוחה ובחדר פופים. המסיבה אומנם התקיימה בבניין אמיתי, אך כדי להגיע אליה לא צריך היה להפר את תקנות החירום שנחקקו בשל הקורונה. הוראות ההגעה למסיבה כללו התקנה של שתי תוכנות מחשב, שינויים שונים בגדרות, בחירת אווטר, והתחברות ל"חדר" וירטואלי בתוכנת המציאות הווירטואלית VRchat, שכלל בתוכו סריקה של הבניין בו התקיימה המסיבה.

"אפשר לשמוע אנשים מדברים ומסתובבים וזה מה שעושה את התחושה הזו, שיש פה עוד אנשים ואני לא לבד. זה נותן תחושה של להיות ביחד באמת. זה קצת כאוס, כי כולם מדברים, ואת רואה כמה אווטרים הזויים יושבים על הספה ומדברים, וזו חוויה כיפית אבל לגמרי הזויה", אומר טל הרינג, שבנה את הסביבה והחוויה הווירטואלית למסיבה במהלך השבוע שעבר. עשרות האנשים שהשתתפו בסופו של דבר במסיבה, בחרו בה מבין מגוון של מסיבות וירטואליות שהתקיימו בארץ ובעולם בסוף השבוע האחרון.

הטרנד הזה, המכונה Cloud Clubbing, התחיל בעקבות מגבלות התנועה שהוטלו בסין, עם כמה מסיבות עצמאיות קטנות בסביבות חודש ינואר, ומהר מאוד צמח לממדי ענק. המשתתפים במסיבות הללו נהנים מהפורקן הרגשי ומריקודים זה בחברת זה - מה שאסור בעת סגר ובידוד חברתי, אך אנשים כמהים לו במיוחד. לכן, כשאחד ממועדוני הלילה הנחשבים בבייג'ינג, SIR TEEN, הכריז על רייב בסטרימינג בשידור חי שכלל הופעות חיות של כמה מטובי התקליטנים במדינה - 100 אלף איש נכנסו לצפות בו ולרקוד מול מצלמות הסמארטפון כבר בחצי השעה הראשונה, לפי האתר Vice, ובסך-הכול השתתפו בו 2.3 מיליון איש.

הדיג'יי בברלין, החגיגה בלונדון

בשבועות האחרונים הטרנד של מסיבות וירטואליות הפך גלובלי. בשבוע שעבר, כמה ממועדוני הלילה הנחשבים בסצנת הטכנו בברלין הצטרפו לטרנד, והקימו יחד מועדון וירטואלי שמשדר כל ערב מסיבות בסטרימינג בשידור חי, עם דיג'אים ותיקים, כמו מוניקה קרוז וגם צעירים ומבטיחים כמו Setaoc Mass. סוכנות הדיגיטל הברלינאית Invisible hand agency ("היד הנעלמה"), ארגנה בסוף השבוע האחרון מסיבה עם תקלוטים חיים שנמשכה לאורך 48 שעות ושודרה בשידור חי ביוטיוב.

בארה"ב, הדיג'יי D-NICE, שהקריירה המוזיקלות שלו נגמרה לפני קרוב לשני עשורים, מנהל מסיבות וירטואליות מסלון ביתו בסטוריז באינסטגרם מזה כשבוע, והצליח כבר להגיע מקהל של 150 צופים למאות אלפים. Boiler Room, חברת שידורי מוזיקה מקוונים מלונדון, שנוהגת לשדר בלייב מסיבות מכל העולם, משדרת בשבוע האחרון גם היא תקלוטים של אמנים נחשבים מסלון ביתם.

המסיבות הווירטואליות כבר הפכו להיות חלק בלתי נפרד מההתמודדות של צעירים ברחבי העולם עם שגרת הבידוד החברתי. אם מצליחים לשכוח לרגע שנמצאים בסלון, מתגברים על תחושת המבוכה, ומשתחררים, הן אפילו מצליחות לספק תחושה שכמעט מתקרבת למסיבה אמיתית. נכון, זה לא הדבר האמיתי, אבל בלי עשן הסיגריות והצפיפות של מועדון - יכול להיות שגם אחרי הקורונה יש מי יעדיפו להמשיך לחגוג מהספה?

התשתית להקמה של חלקן מצריכה השקעה רבה שצריך להחזיר, ושיתופי-הפעולה העסקיים שנרקמים סביבן מתחילים להוכיח את עצמם כיעילים: הקהל הענק שמגיע למסיבות משתתף בהן בחינם, אך הן כבר מתחילות לגלגל סכומי כסף נאים. מועדוני הלילה יוצרים שותפויות עם סוכנויות מדיה ושיווק, משלבים במסיבות חסויות ומפרסמים, מוכרים סחורה ממותגת ואף מקבלים תשלום וולנטרי ישיר מהמשתתפים.

לפי דיווח בעיתון Thepaper הסיני, מסיבה שנערכה בסין ביום האהבה הבינלאומי, בשותפות עם פלטפורמות קניות מקוונות, בהן גם עליבאבא, כללה הופעות מוזיקה חיות, משכה 4 מיליון צופים, וגלגלה כ-70 אלף דולר, שנתרמו לטובת ציוד רפואי. עוד לפי Thepaper, מועדון הלילה OneThird מבייג'ינג קיבל מצופים 20 מיליון מטבעות Douyin (הגרסה המקומית של טיקטוק בסין), שהם כ-143 אלף דולר. באותו השבוע, מועדון TAXX SHANGHAI גייס כ-7 מיליון מטבעות Douyin, כ-50 אלף דולר, במסיבה שערך בפלטפורמה.

מסיבות בית לחברים דרך זום 

במקביל למסיבות הווירטואליות של מועדונים ואנשי חיי לילה, מתקיימות און-ליין גם מעין "מסיבות בית" עצמאיות של אנשים פרטיים, מרביתן בפלטפורמת שיחות הוועידה בווידאו זום, הפונה בדרך-כלל דווקא לקהל מקצועי. בניו יורק, מסיבות כאלה התחילו להתקיים בשבוע שעבר, ועל-פי רוב מדובר במסיבות סגורות המיועדות לקבוצת חברים מצומצמת. הטרנד הזה הגיע במקביל גם לישראל, עם פתיחתה של קבוצת הפייסבוק "מסי-בית לייב",על ידי עידן תרם וליפז אלה, המונה כבר למעלה מ-2,000 חברים.

בתוך שבוע וחצי מאז שנפתחה, הקבוצה כבר ארגנה חמש מסיבות לחבריה, בהן המשתתפים מתלבשים יפה, מעמעמים אורות, מתגברים על המבוכה הראשונית, ורוקדים על מסך הזום לצלילי סטים של תקלוט חי במשך כשעה וחצי. במסיבה האחרונה שהתקיימה בסוף השבוע האחרון, השתתפו מאות אנשים והיא נמשכה עד קרוב ל-2 לפנות בוקר.

"יאללה כולם לעשות צ'ייסר!", צועק מישהו מבעד לפאה צבעונית, ועשרות אנשים שותים איתו לחיים. התקלוט האחרון שאמור היה להתחיל מעט אחרי השעה 1:00 בלילה, התעכב בשל קשיים טכניים ולבסוף בוטל.

אז מה זה בעצם Cloud Clubbing? המשתתפים מאזינים יחד למוזיקה חיה המשודרת בסטרימינג בפלטפורמה כלשהי, מצלמים את עצמם כשהם רוקדים לצליליה, ומזרימים את ריקודיהם בשידור חי גם כן. כך עשרות, מאות ואפילו מיליוני אנשים יכולים להרגיש שהם לא לבד, גם אם הם רוקדים בחדר השינה שלהם בחושך. חלק מהמסיבות מתקיימות בשידורי סטרימינג באתרים של מועדוני לילה, והמשתתפים מעלים סטוריז לרשת החברתית המועדפת עליהם, חלקן מתקיימות בזום, וחלקן בשידורים חיים באינסטגרם או בפלטפורמת סרטוני הווידאו הקצרים טיקטוק, הפופולרית בעיקר בקרב בני נוער.

המועדון הווירטואלי - מורכב אבל ייחודי 

יש גם ניסיונות לקחת את המסיבות הווירטואליות צעד אחד קדימה - מחדר השינה - למרחב וירטואלי של ממש, כמו המסיבה הווירטואלית בהאנגר. מדובר בניסיון ראשוני למסיבה מסוג זה, שיש לו יתרונות וחסרונות: מצד אחד הוא דורש יותר ידע טכני מהמשתתפים, ולכן עשוי למנוע מאנשים להשתתף, אך מצד שני מספק חוויה ויזואלית ייחודית.

"היינו ביחד כמה חברים וחשבנו מה אפשר לעשות בימי הקורונה שיהיה מגניב, ושעדיין ישמר את העניין של סוג מפגש חברתי, למרות שאנחנו לא יכולים להיפגש", מספר הרינג. יחד איתו ארגנו את האירוע יובל הרינג מחברת ההפקה ויחסי הציבור modus ואדם חבקין מ-scan the city, חברה שסורקת מבנים עבור פרויקטים של הנדסה ואדריכלות.

כשעלה הרעיון של מסיבה, הוא אומר, "השאלה הייתה איך עושים את זה שזה ירגיש תל-אביבי, ולא סתם חדר קוביות חסר אופי, אז החלטנו לקחת האנגר נטוש בדרום תל-אביב, לסרוק אותו ושהוא יהיה הבסיס של הסביבה למסיבה, ובאמת רואים במבנה גראפיטי בעברית ושלט יציאת חירום ורואים על המקום את הווייב", אומר הרינג.

לדבריו, תהליך בניית הסביבה מורכב ולא נגמר בסריקת המבנה: "ברגע שסורקים, זה יוצר מודל ממש איכותי (וכבד, י"י), ואי-אפשר להריץ אותו במנוע משחקים שעובד לייב. זה תהליך שצריך לקמפרס בטירוף, ושזה עדיין ייראה טוב. לקח כשבוע לבנות הכול, ולהכניס הכול לתוך הסביבה, וללמוד את הקוד של ה-VR צ'אט ואיך ליישם אותו על את כל האלמנטים התלת-ממדיים שיש שם, והאינטראקציות שיצרנו", הוא מספר.

בנוסף, אם מסיבות זום חוות קשיים טכניים, אז על אחת כמה וכמה המסיבה הזו, שהתקיימה בסיבה של מציאות וירטואלית. מעבר לתהליך ההתקנה המורכב יחסית, ישנם גם העומסים על רשתות האינטרנט, שגורמים לניתוקים בכל הפלטפורמות, והגרפיקה הכבדה. לכן, העובדה שעשרות אנשים הצליחו להכנס והמשיכו לבלות בה יחד במשך שעות ארוכות, נחשבת בעיני המארגנים להצלחה מעל המצופה.

"כרגע החלטנו לעשות את זה סתם בתור ניסוי. אבל התכנון הוא שבהמשך יהיו חסויות. למשל בשיתוף עם עיריית תל-אביב או בירה מכבי, ויש לנו כבר מיליון מיילים והצעות". 

עוד כתבות

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

קרית שמונה / צילום: אייל מרגולין

בערב החג: רצף אזעקות בגליל העליון והמערבי

מוקדם יותר: מטרה אווירית יורטה באזור קריית שמונה ● יותר מחצי שנה אחרי 7 באוקטובר - ראש אמ"ן חליוה פורש מצה"ל • "לעד אשא איתי את הכאב האיום של המלחמה", כתב לרמטכ"ל • אלוף פיקוד מרכז יסיים את תפקידו בקיץ ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן - אך היא נבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המפקח על הביטוח עושה סדר וקובע כללים ברורים לבעלי שליטה לקבלת היתר אחזקה

עמית גל, ממלא מקום הממונה על שוק ההון, מציג מתווה שיאפשר לקרנות הזרות ששולטות בחברת הביטוח הפניקס למכור את השליטה בה בחלקים ● הקרנות סנטרברידג וגלאטין רכשו את אחזקותיהן בחברה ב-2019, ומאז הוכפל שווי הקבוצה

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

ג'רמי סוארד (משמאל) ועידו גונן, מייסדים משותפים Exodigo / צילום: Exodigo

עשרות יוצאי מודיעין ויחידות הנדסה התקבצו לסטארט-אפ אחד, כדי לפצח את הסוד

שירות מיפוי תת הקרקע של הסטארט-אפ הישראלי יכול לעלות מאות אלפי דולרים, אך הלקוחות מפחדים יותר מהלא נודע: "תמיד יש הפתעות באדמה" • אחרי שגלגלה מיליוני דולרים מהרנטגן התת קרקעי, אקסודיגו חולמת גם על התרחבות למיפוי אסטרואידים וירחים • וגם: איך מתפקדים כש-75% מעובדי החברה מגויסים למילואים, ולמה מדובר בעצם בשוק בלתי מוגבל? ● הסטארט-אפים המבטיחים

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

איילת שקד / צילום: שלומי יוסף

מיליון וחצי שקל על משרה חלקית: איילת שקד מציגה - כך מכינים נקניקיות גם בעסקי הנדל"ן

איילת שקד השוותה בין מינוי בכירים במערכת המשפט להכנת נקניקיות ("מי שלא עומד בחום, שלא ייכנס למטבח") ● מעניין מה הייתה אומרת על מינוי פוליטיקאית לתפקיד בכיר במגזר העסקי

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים