גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשנות: שיעור באדיבות הקורונה בפדרליזם אמריקאי

"הם עושים את זה כדי לפגוע בנשיא": איך עובד המתח היוצר בין הנשיא ל-50 המושלים ● ומדוע רפובליקאים להוטים פחות מדמוקרטים להטיל סגר

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עומד לנאום על סכנות נגיף הקורונה / צילום: Patrick Semansky, Associated Press
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עומד לנאום על סכנות נגיף הקורונה / צילום: Patrick Semansky, Associated Press

סמוך ל-3 לפנות בוקר שעון ישראל, התפשטותו של נגיף הקורונה בארה"ב רשמה עוד ציון דרך דרמטי: 215,000 מקרים ידועים של הידבקות, יותר מאשר באיטליה ובספרד גם יחד.

מאתמול (ד'), מספר המקרים הידועים במדינת ניו יורק גדול מאלה המדווחים בכל סין, והוא מייצג כמעט 40% של כל המקרים בארה"ב.

על פי המודלים המתמטיים המקובלים על ממשל טראמפ, המגפה תגיע אל שיאה רק בעוד "שבועיים-שלושה". אם תימשך מגמת ההכפלה של המספרים אחת לשלושה ימים, אפשר שנראה שבעה מיליון מקרים לפני שהעקומה תתחיל להשתטח ולרדת. אבל, כפי שמדעני הממשל חוזרים ומטעימים, "המודלים מייצגים את ההנחות המוזנות אליהם". התמדה בהחלת אמצעי שיכוך, או החמרתם, יכולה להוריד את המספרים, כולל המספר החזוי של מתים (בין 100,000 ל-240,000 "לכל הפחות").

"תחזית: 100 אלף עד 240 אלף מתים", מכריז עיתון במדינת מינסוטה / צילום: צילום מסך

תחושת החומרה גברה אתמול אחה"צ, כאשר מושל פלורידה ויתר על הסתייגויותיו, והודיע על סגר בכל רחבי המדינה, השלישית במניין אוכלוסייה בארה"ב. המושל, רון דסאנטיס, איש האגף הימני של המפלגה הרפובליקנית, היה אחרון מושלי המדינות הגדולות שהשהה את אופציית הסגר. הימים האחרונים הראו שמסלול העקומה בפלורידה מתחדד. אף כי המספר קטן בהרבה מזה של ניו יורק, הוא מייצג 11% מסך כל הנבדקים.

"סגור את המדינה", קוראת הכותרת בעיתון בעיר טאמפה למושל פלורידה, רון דסאנטיס / צילום: צילום מסך

טקסס מניחה לרשויות המקומיות להחליט

רק חמש מדינות קטנות-אוכלוסין עדיין לא הטילו כל סגר. באחת מהן, ארקאנסו, ב"דרום העמוק" של ארה"ב, ההידבקות הראשונה נרשמה ב-11 במרץ. אתמול עמד מספר הנדבקים על 584, עלייה כה תלולה עד שהעקומה מזכירה קו אנכי.

שמונה מדינות הטילו סגר "חלקי", בהן טקסס ופנסילווניה. פירוש החלקיות הוא גאוגרפי, היינו הסגר מלא במספר מוגדר של מחוזות.

טקסס היא השנייה במניין אוכלוסייה בארה"ב. המושל שלה, גרג אבוט, קרא השבוע לתושבים "לצמצם עד מינימום את מגעם עם אנשים מחוץ לבתיהם", אבל הוא אינו מוכן להוציא הוראה גורפת על מה שהוא קורא "הימנעות מיציאה מן הבית בכל הנסיבות". למען האמת, הוראה כזאת אינה קיימת גם ברוב המדינות המתכננות להעניש בחומרה מי שיימצאו מחוץ לבית "בלי סיבה טובה".

המושל אבוט החליט להניח לרשויות המקומיות, בין אם הן ערים גדולות (דאלאס, יוסטון, אוסטין) ובין אם הן מועצות של אזורים כפריים, לעצב בעצמן את כללי ההתנהגות. הוא אמר שיסמוך את ידיו ב"התלהבות" על צעדים מחמירים, אבל לא ינקוט אותם ביוזמתו.

הגישה הזו מעניינת, מפני שהיא מייצגת לא רק השקפה מעשית, אלא גם השקפת עולם. אבוט הוא איש המפלגה הרפובליקנית, המאמינה באופן מסורתי בהאצלת סמכויות מרבית לדרגי השלטון הנמוכים ביותר. לפחות בחצי המאה האחרונה, הרפובליקנים הם נושאי הדגל של "הממשלה הקטנה", המקדשת את האוטונומיה של היחיד.

"הם עושים את זה כדי לפגוע בנשיא"

השבועות האחרונים העמידו רפובליקנים מול דמוקרטים לא רק בדרג הארצי, בוושינגטון הבירה, אלא גם בדרגים מקומיים. רפובליקנים נטו מלכתחילה להמעיט מחומרת האיום הנשקף מנגיף הקורונה. זה קרה גם בהשראת הכרזותיו האופטימיות עד כדי קלות דעת של הנשיא טראמפ. אבל בעוד שטראמפ נסוג מן האופטימיות הזו במרוצת הזמן, ביטוייה בשורה של מדינות מוסיפים להיות ניכרים.

למשל, עיתוני קונטיקט, מדינה קטנה הגובלת בניו יורק, דיווחו השבוע בהרחבה על "שסע מפלגתי" בעניין הטיפול בקורונה. יושב ראש של סניף המפלגה הרפובליקנית בעיר סטאמפורד צוטט: "אני מאמין כי הם עושים את זה כדי לפגוע בנשיא, ולפגוע בארצנו, שזה שיגעון". "הם" הם הדמוקרטים.

קונטיקט הוזהרה בסוף השבוע שעבר, כי היא מתקרבת אל "גאות" של מקרי Covid-19, וביום א' השבוע בלבד נרשמה עלייה של 31% בהידבקויות המדווחות. המספר של הבוקר מראה, כי מאז הייתה עלייה נוספת של 78%. מספר הנבדקים הוא עדיין קטן מאוד, 16,600, אבל שיעור התוצאות החיוביות הוא גדול מאוד, 21%.

העלייה בקונטיקט מיוחסת במידה רבה לקירבתה לניו יורק. ניו יורקים בעלי אמצעים מחזיקים בתי קיט בקונטיקט, ורבים מהם העדיפו לעזוב את הכרך הגדול בשבועיים האחרונים לטובת בתי הקיט.

הבריחה מניו יורק משפיעה על נתונים באזורים סמוכים אחרים. למשל, אתמול דווח כי בעיירה קטנה בלונג איילנד, מזרחה מן העיר ניו יורק, ששמה סאות'ולד (Southold) נרשמה הצפיפות הגדולה ביותר באמריקה של נדבקים: 6.4 לכל אלף. בעיר ניו יורק היחס הוא 5.2 לכל אלף.

האם הנשיא מפלה מדינות רפובליקניות לטובה?

המלחמה נגד הקורונה מספקת לכולנו שיעור מאלף במהות הפדרליזם האמריקאי. הנשיא אמנם מתואר, לא בלי צדק, כמנהיג הפוליטי רב הכוח ביותר עלי אדמות - אבל אנחנו חוזרים ומגלים מה רבות הסמכויות שהחוקה, החוק והמסורת מאצילים על 50 המדינות. מושליהן אמנם מצפים לעזרה מסיבית של הממשלה הפדרלית, אבל הם מתנגדים, מי בגלוי ומי בדיסקרטיות, לכל ניסיון פדרלי להגיד להם מה לעשות.

החיכוכים בין הנשיא למושלים נעשו אובייקט קבוע של סקרנות ושל השתאות. בשני מקרים בולטים, איבת הנשיא למושלים שלא היו "אסירי תודה מספיק", בלשונו, קיבלה ביטויים וולגריים, כפי שחזרנו וכתבנו בימים האחרונים.

מדינות ארה"ב מתחלקות כמעט שווה בשווה בין שתי המפלגות: 26 רפובליקניות, 24 דמוקרטיות (המספרים האלה מבטאים את זיקתם המפלגתית של המושלים; אבל בכל אחת המדינות יש גם בתי מחוקקים רבי כוח, הנמצאים לא פעם באופוזיציה למושל). יותר אמריקאים חיים ב"מדינות הכחולות", הדמוקרטיות, מאשר ב"מדינות האדומות", הרפובליקניות. מעשר המדינות המאוכלסות ביותר, שש הן דמוקרטיות.

יש ראיות כלשהן, אם גם לא חד משמעיות, שהבית הלבן הפגין יתר היענות לבקשות של מושלים רפובליקניים. ה'וושינגטון פוסט' סיפר אתמול על מקרים שבהם מדינות רפובליקניות קיבלו משלוחים של ציוד רפואי, שהן כלל לא ביקשו, או לא ביקשו בהיקף הזה. לעומת זאת, חלק מן המדינות הדמוקרטיות קיבלו רק חלק זעיר ממבוקשן. אבל כנגד זה יש גם דוגמאות של שיתוף פעולה נאות עם דמוקרטים.

לבביות עוינת בין שניים מקווינס

מערכת היחסים המעניינת ביותר היא זו שבין שני הניו יורקים, שניהם ילידי רובע קווינס: הנשיא טראמפ ומושל מדינת ניו יורק אנדרו קואומו. אכה, הנשיא חדל להיות תושב ניו יורק בשנה שעברה, כאשר עקר רשמית לפלורידה.

בין שני היריבים האלה השתררה לבביות מסוימת, שזורה בתלונות ובעקיצות. קואומו מתלונן כמעט מדי יום ביומו על קוצר ידו של הממשל במילוי צרכיה של המדינה בציוד רפואי, בייחוד מכונות הנשמה. הנשיא נזהר שלא להכריז מלחמה גלויה על קואומו, אבל רומז שהמושל הוותיק מבקש "יותר מדיי", או שהוא התחיל לפעול "באיחור", טענה משונה בהתחשב בזה שהנשיא עצמו הכחיש את חומרת המשבר עד שלהי פברואר.

הנשיא עומד על דעתו שיש די ציוד במחסני הממשלה, והיא נמנעת מחלוקתו המלאה למדינות הנצרכות כדי שתוכל להגיב על צרכים מיידיים בימים הבאים.

אבל ה'ניו יורק טיימס' מדווח הבוקר כי "מאגר אספקת החירום של ציוד רפואי כמעט ריק", תוצאה של כישלון בתחזוקה. לפי העיתון, הממשלה הניחה לחוזה עם חברת תחזוקה לפקוע בקיץ שעבר. חוזה חדש נחתם רק בינואר, כאשר משבר הקורונה צבר תנופה גלובלית. לפי העיתון, אלפי מכונות הנשמה במחסני הממשלה אינן תיפעוליות. לפי שעה אין תגובה רשמית על הדיווח הזה.

הנה נתוני התפשטותה של המגיפה, נכון לחצות שעון וושינגטון, 6 בבוקר בישראל:

מספר הנדבקים הידועים על אדמת ארה"ב: קצת יותר מ-215,000, עלייה של 26,000 ויותר בתוך 24 שעות.

מספר המתים: 5,110, עלייה של 1,049 בתוך 24 שעות.

מספר המחלימים: 8,878.

המדינות הפגועות ביותר:

ניו יורק - 83,901 נדבקים ידועים, עלייה של 7,900 ויותר בתוך 24 שעות; מספר המתים 2,219, עלייה של 505

ניו ג'רזי - 22,255 נדבקים, עלייה של 3,559; 355 מתים, 88+

קליפורניה - 9,807 נדבקים, 1,303+; 210 מתים, 30+

מישיגן - 9,334 נדבקים, 1,719+; 337 מתים, 78+

פלורידה - 7,773 נדבקים, 1,032+; 101 מתים, 16+

מסצ'וסטס - 7,738 נדבקים, 1,118+; 122 מתים, 33+

אילינוי - 6,980 נדבקים, 986+; 141 מתים, 42+

לואיזיאנה - 6,424 נדבקים, 1,187+; 273 מתים, 34+

שימו לב למישיגן וללואיזיאנה, שבהן נרשם בימים האחרונים הגידול היחסי המהיר ביותר. בשתיהן הוא נובע מן העיר הגדולה ביותר בכל מדינה: דטרויט במישיגן וניו אורלינס בלואיזיאנה.

ב-28 מ-50 המדינות יש לפחות אלף מקרי הידבקויות. בעשר מדינות יש יותר ממאה מתים.

רשימות קודמות ב yoavkarny.com וב https://tinyurl.com/yoavkarny-globes

ציוצים (באנגלית) ב twitter.com/YoavKarny

עוד כתבות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה הישראלית החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי