גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שיאני השכר: 18 מיליון שקל לזוהר לוי בסאמיט, 12 מיליון שקל לחן ליכטנשטיין באדמה

רף הכניסה לדירוג 100 שיאני השכר בבורסה בת"א - 4.5 מיליון שקל ● בין השיאנים שהחברות אליהן משתייכים פועלות בחו"ל - כמה ממנהלי חברת הנדל"ן איי.די.או, שקיבלו סכומים חד-פעמיים בגין סיום תפקידם על רקע שינוי השליטה בחברה ● רק שתי מנהלות בין מאה שיאני השכר הישראלים

בד-בבד עם המשבר הכלכלי העולמי המתהווה בעקבות התפשטות וירוס הקורונה, ממשיכים להתפרסם נתוני השכר של בכירי החברות הבורסאיות בשנת 2019, אשר חלקם נהנו מתגמולי עתק טרם קריסת שוקי ההון בארץ ובעולם.

פרסום הדוחות הכספיים השנתיים בימים האחרונים צירף כמה שמות לצמרת טבלת שיאני השכר של השנה החולפת, ובראשם זוהר לוי, בעל השליטה בחברת הנדל"ן המניב סאמיט, עם תגמולים בעלות של 18 מיליון שקל.

שיאני השכר הישראלים בבורסה

כמעט מלוא הסכום שולם ללוי עבור השירותים שהוא מעניק לחברה הבת של סאמיט - סאמיט גרמניה, ואלה כללו אשתקד תגמולים בעלות של יותר מ-14 מיליון שקל הקשורים לרווח ממכירת נכסים של סאמיט גרמניה ולעמידה ביעדים, וכ-3 מיליון שקל דמי ניהול.

עלות השכר של לוי שולחת אותו היישר לחמישיית שיאני השכר של מנהלי החברות הבורסאיות (כולל מנהלים זרים), ובין המנהלים הישראלים הוא רק שני לאייל לפידות, מנכ"ל חברת התשתיות והנדל"ן שיכון ובינוי (שו"ב).

אם כבר לפידות - לעלות השכר בסך 24 מיליון שקל שקיבל בשו"ב (עיקרה תגמול הוני), אותה החל לנהל במהלך השנה שעברה, הצטרפו יותר מ-3 מיליון שקל ששילמה לו קבוצת הביטוח הפניקס, שבראשה עמד עד סוף חודש אפריל 2019 - כך שסך עלות העסקתו אשתקד הגיעה ליותר מ-27 מיליון שקל.

עוד בהפניקס, שיאן השכר בחברת הביטוח ב-2019, בדומה לשנים קודמות, היה איציק עוז, שבתפקידו כמנכ"ל משותף בסוכנות הביטוח אגם לידרים קיבל יותר מ-8 מיליון שקל - עיקרם (כ-5 מיליון שקל) כמענק ומרבית היתרה כדמי ניהול.

סכום זה מציב את עוז בין 15 שיאני השכר הישראלים, כשנוסף אליו, שלושה מנהלים נוספים בהפניקס הצליחו להתברג לחלק התחתון של רשימת 100 השיאנים הישראלים - רן גבעון, מוני פלר וסטו שפירא, המנהלים חברות בנות ואשר תוגמלו בטווח של 4.2-4.7 מיליון שקל.

עוד לרשימת המנהלים שנהנו מתגמולים של מיליוני שקלים ברמה דו-ספרתית, הצטרף חן ליכטנשטיין, מנכ"ל אדמה, יצרנית ומשווקת המוצרים להגנת הצומח, עם יותר מ-12 מיליון שקל - עיקר הסכום כמענק (יותר מ-9 מיליון שקל). עלות העסקתם של ארבעת שיאני השכר הנוספים באדמה נעה בטווח של 6.4-5.5 מיליון שקל כל אחד.

עוד הצטרפו לרשימת שיאני השכר כמה ממנהלי חברת הנדל"ן איי.די.או (ADO), בעיקר בזכות סכומים חד-פעמיים שקיבלו בגין סיום תפקידם, על רקע שינוי השליטה בחברה.  בראש המשתכרים באיי.די.או ניצב רבין סביון, לשעבר מנכ"ל החברה הבת המרכזת את פעילותה בגרמניה (ADP), שעלות העסקתו התקרבה ל-6.5 מיליון שקל; אחריו דוד דניאל, מנכ"ל החברה לשעבר; ואיל מרדלר, סמנכ"ל הכספים לשעבר, שקיבלו קרוב ל-5.5 מיליון שקל כל אחד.

שם בולט נוסף עם עלות שכר שהגיעה לרף של 6 מיליון שקל הוא עופר נמרודי, מנכ"ל חברת הכשרת הישוב - מחצית הסכום מענק ומחציתו שכר, מה שמכניס אותו ל-30 שיאני השכר הישראלים ול-40 השיאנים בכלל.

האחים שפירא וזלקינד בין מקבלי ה-5 מיליון

כמה שמות בולטים שהצטרפו ל"מועדון ה-5 מיליון ומעלה": יוסי אבו, מנכ"ל דלק קידוחים (5.5 מיליון שקל), יואב דופלט, מנכ"ל החברה לישראל (5.4 מיליון שקל), ו-5.3 מיליון לכל אחד מהבאים - מוטי בן משה, יו"ר אלון רבוע כחול; שחר שמש, מנכ"ל חברה בת בדלק רכב; איציק וייץ, מנכ"ל קרסו מוטורס; ודורון שנידמן, על כמה תפקידים בקבוצת צור שמיר. בן דודו מוקי שנידמן הסתפק ב-4.5 מיליון שקל בתפקידיו בקבוצה.

עוד נהנו מיותר מ-5 מיליון שקל - אייל גור ואייל בן יוסף משלמה החזקות, וליאור רביב, מנכ"ל ישרוטל.

ארבעת האחים שפירא, בעלי השליטה בחברת שפיר הנדסה ותעשייה, נהנו מתגמולים של סביב 5 מיליון שקל כל אחד, עבור תפקידי הניהול שהם ממלאים בה; והאחים דני ומייקי זלקינד קיבלו סכומים דומים בתפקידם כמנכ"לים משותפים בחברת אלקו שבשליטתם.

עוד התקרבו לרף של 5 מיליון שקל מלמטה: אברהם קוזניצקי, יו"ר חברת הנדל"ן מנרב, שלמה איזנברג בתפקידיו בקבוצת ערד, יגאל דמרי מנכ"ל חברת הנדל"ן דמרי ויואב וינברג, מנכ"ל חברת אמת מיחשוב.

המצטרפים החדשים לרשימת שיאני השכר בבורסה קבעו רף של כ-4.5 מיליון שקל ל-100 כלל שיאני השכר בת"א. נקודה נוספת העולה מהנתונים היא היעדרן של נשים מצמרת השיאנים. אלה נותרו בשלב הנוכחי עם שתי נציגות בלבד בין 100 השיאנים הישראלים - עפרה שטראוס, יו"רית חברת המזון שטראוס, ודנה עזריאלי, יו"רית ענקית הנדל"ן המניב. שיאנית השכר הנשית בת"א עד כה היא הפרון פרידריקסדוטיר, מנהלת המו"פ של טבע, שעלות העסקתה הגיעה לכ-15 מיליון שקל. 

עוד כתבות

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

עו''ד קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

עו"ד קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית