גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שיאני השכר: 18 מיליון שקל לזוהר לוי בסאמיט, 12 מיליון שקל לחן ליכטנשטיין באדמה

רף הכניסה לדירוג 100 שיאני השכר בבורסה בת"א - 4.5 מיליון שקל ● בין השיאנים שהחברות אליהן משתייכים פועלות בחו"ל - כמה ממנהלי חברת הנדל"ן איי.די.או, שקיבלו סכומים חד-פעמיים בגין סיום תפקידם על רקע שינוי השליטה בחברה ● רק שתי מנהלות בין מאה שיאני השכר הישראלים

בד-בבד עם המשבר הכלכלי העולמי המתהווה בעקבות התפשטות וירוס הקורונה, ממשיכים להתפרסם נתוני השכר של בכירי החברות הבורסאיות בשנת 2019, אשר חלקם נהנו מתגמולי עתק טרם קריסת שוקי ההון בארץ ובעולם.

פרסום הדוחות הכספיים השנתיים בימים האחרונים צירף כמה שמות לצמרת טבלת שיאני השכר של השנה החולפת, ובראשם זוהר לוי, בעל השליטה בחברת הנדל"ן המניב סאמיט, עם תגמולים בעלות של 18 מיליון שקל.

שיאני השכר הישראלים בבורסה

כמעט מלוא הסכום שולם ללוי עבור השירותים שהוא מעניק לחברה הבת של סאמיט - סאמיט גרמניה, ואלה כללו אשתקד תגמולים בעלות של יותר מ-14 מיליון שקל הקשורים לרווח ממכירת נכסים של סאמיט גרמניה ולעמידה ביעדים, וכ-3 מיליון שקל דמי ניהול.

עלות השכר של לוי שולחת אותו היישר לחמישיית שיאני השכר של מנהלי החברות הבורסאיות (כולל מנהלים זרים), ובין המנהלים הישראלים הוא רק שני לאייל לפידות, מנכ"ל חברת התשתיות והנדל"ן שיכון ובינוי (שו"ב).

אם כבר לפידות - לעלות השכר בסך 24 מיליון שקל שקיבל בשו"ב (עיקרה תגמול הוני), אותה החל לנהל במהלך השנה שעברה, הצטרפו יותר מ-3 מיליון שקל ששילמה לו קבוצת הביטוח הפניקס, שבראשה עמד עד סוף חודש אפריל 2019 - כך שסך עלות העסקתו אשתקד הגיעה ליותר מ-27 מיליון שקל.

עוד בהפניקס, שיאן השכר בחברת הביטוח ב-2019, בדומה לשנים קודמות, היה איציק עוז, שבתפקידו כמנכ"ל משותף בסוכנות הביטוח אגם לידרים קיבל יותר מ-8 מיליון שקל - עיקרם (כ-5 מיליון שקל) כמענק ומרבית היתרה כדמי ניהול.

סכום זה מציב את עוז בין 15 שיאני השכר הישראלים, כשנוסף אליו, שלושה מנהלים נוספים בהפניקס הצליחו להתברג לחלק התחתון של רשימת 100 השיאנים הישראלים - רן גבעון, מוני פלר וסטו שפירא, המנהלים חברות בנות ואשר תוגמלו בטווח של 4.2-4.7 מיליון שקל.

עוד לרשימת המנהלים שנהנו מתגמולים של מיליוני שקלים ברמה דו-ספרתית, הצטרף חן ליכטנשטיין, מנכ"ל אדמה, יצרנית ומשווקת המוצרים להגנת הצומח, עם יותר מ-12 מיליון שקל - עיקר הסכום כמענק (יותר מ-9 מיליון שקל). עלות העסקתם של ארבעת שיאני השכר הנוספים באדמה נעה בטווח של 6.4-5.5 מיליון שקל כל אחד.

עוד הצטרפו לרשימת שיאני השכר כמה ממנהלי חברת הנדל"ן איי.די.או (ADO), בעיקר בזכות סכומים חד-פעמיים שקיבלו בגין סיום תפקידם, על רקע שינוי השליטה בחברה.  בראש המשתכרים באיי.די.או ניצב רבין סביון, לשעבר מנכ"ל החברה הבת המרכזת את פעילותה בגרמניה (ADP), שעלות העסקתו התקרבה ל-6.5 מיליון שקל; אחריו דוד דניאל, מנכ"ל החברה לשעבר; ואיל מרדלר, סמנכ"ל הכספים לשעבר, שקיבלו קרוב ל-5.5 מיליון שקל כל אחד.

שם בולט נוסף עם עלות שכר שהגיעה לרף של 6 מיליון שקל הוא עופר נמרודי, מנכ"ל חברת הכשרת הישוב - מחצית הסכום מענק ומחציתו שכר, מה שמכניס אותו ל-30 שיאני השכר הישראלים ול-40 השיאנים בכלל.

האחים שפירא וזלקינד בין מקבלי ה-5 מיליון

כמה שמות בולטים שהצטרפו ל"מועדון ה-5 מיליון ומעלה": יוסי אבו, מנכ"ל דלק קידוחים (5.5 מיליון שקל), יואב דופלט, מנכ"ל החברה לישראל (5.4 מיליון שקל), ו-5.3 מיליון לכל אחד מהבאים - מוטי בן משה, יו"ר אלון רבוע כחול; שחר שמש, מנכ"ל חברה בת בדלק רכב; איציק וייץ, מנכ"ל קרסו מוטורס; ודורון שנידמן, על כמה תפקידים בקבוצת צור שמיר. בן דודו מוקי שנידמן הסתפק ב-4.5 מיליון שקל בתפקידיו בקבוצה.

עוד נהנו מיותר מ-5 מיליון שקל - אייל גור ואייל בן יוסף משלמה החזקות, וליאור רביב, מנכ"ל ישרוטל.

ארבעת האחים שפירא, בעלי השליטה בחברת שפיר הנדסה ותעשייה, נהנו מתגמולים של סביב 5 מיליון שקל כל אחד, עבור תפקידי הניהול שהם ממלאים בה; והאחים דני ומייקי זלקינד קיבלו סכומים דומים בתפקידם כמנכ"לים משותפים בחברת אלקו שבשליטתם.

עוד התקרבו לרף של 5 מיליון שקל מלמטה: אברהם קוזניצקי, יו"ר חברת הנדל"ן מנרב, שלמה איזנברג בתפקידיו בקבוצת ערד, יגאל דמרי מנכ"ל חברת הנדל"ן דמרי ויואב וינברג, מנכ"ל חברת אמת מיחשוב.

המצטרפים החדשים לרשימת שיאני השכר בבורסה קבעו רף של כ-4.5 מיליון שקל ל-100 כלל שיאני השכר בת"א. נקודה נוספת העולה מהנתונים היא היעדרן של נשים מצמרת השיאנים. אלה נותרו בשלב הנוכחי עם שתי נציגות בלבד בין 100 השיאנים הישראלים - עפרה שטראוס, יו"רית חברת המזון שטראוס, ודנה עזריאלי, יו"רית ענקית הנדל"ן המניב. שיאנית השכר הנשית בת"א עד כה היא הפרון פרידריקסדוטיר, מנהלת המו"פ של טבע, שעלות העסקתה הגיעה לכ-15 מיליון שקל. 

עוד כתבות

ניידת שידור של גלי צה''ל / צילום: עינת לברון

העתירות על סגירת גלי צה"ל יידונו בבג"ץ בסוף ינואר, לא הוצא צו להקפאת ההחלטה

השאלה המשפטית שתעלה בבג"ץ נוגעת לעצם ההליך עצמו: האם ישנה חובה לבצע את סגירת גלי צה"ל בחקיקה ראשית - או שמא מספיקה החלטת ממשלה ● עובדי גלי צה"ל: "החלטת הממשלה היא החלטה בלתי חוקית שהתקבלה בחוסר סמכות, מתוך שיקולים זרים ובהיעדר תשתית עובדתית מספקת"

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

האקזיט הרביעי בגודלו אי פעם: ארמיס הישראלית נמכרת

חברת ניהול התהליכים האמריקאית ServiceNow תרכוש את ארמיס הישראלית ב-7.75 מיליארד דולר במזומן ● זוהי עסקת ההייטק הרביעית בגודלה אי פעם בישראל ● קרן אינסייט פרטנרס צפויה לגרוף תשואה של מיליארדים, ובמקביל המייסדים והעובדים יהנו מחבילות שימור נדיבות

תל אביב. מצב המוכרים הוא הגרוע בארץ / צילום: Shutterstock

המוכרים מעדכנים את מחירי הדירות כלפי מטה: באיזו עיר כבר הורידו ב-8%?

נתונים שקיבל גלובס מאתר יד2 מלמדים על המצב הקשה של מי שמנסים למכור דירות יד שנייה: בתל אביב הם יכולים למצוא את עצמם ארבע שנים בשוק, בטבריה מצבם דווקא טוב

נושאת המטוסים ''שארל דה גול'', שתוחלף ע''י הספינה החדשה / צילום: Shutterstock

נושאת מטוסים גרעינית ב-10 מיליארד אירו: הפרויקט השנוי במחלוקת של מקרון

ממשלת צרפת נאבקת במשבר חוב מתמשך ונכשלת בהעברת תקציב כבר שלוש שנים, אך דווקא כעת מכריז הנשיא עמנואל מקרון על פרויקט גרנדיוזי: בניית נושאת מטוסים גרעינית חדשה בעלות של יותר מ־10 מיליארד אירו ● התזמון מעורר שאלות על סדרי העדיפויות של המדינה

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: אלעד זגמן, ענבה, לע''מ

הכפלת הפטור ממע"מ נכנסה לתוקף: איך יסתיימו המהלכים הבאים של השר סמוטריץ'

בניגוד לעמדת אגף התקציבים במשרד, שר האוצר חתם על הצו שיעלה את תקרת הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל מ־75 ל־150 דולר ● בעלי עסקים ואיגוד לשכות המסחר מחו נגד המהלך וטענו כי יפגע בעסקים הקטנים ● המאבקים הבאים: הטלת מס רווחי יתר של 15% על הבנקים, רפורמת החלב, החזרת המס על בעלי קרקעות פנויות והטלת מס יסף על משקיעי נדל"ן

שנת השיא בהנפקות / צילום: Shutterstock

חברות הנדל"ן נוהרות לבורסה. מה צפוי בשנה החדשה?

הריבית הגבוהה והמשבר שעובר על שוק הנדל"ן הביאו בשנה החולפת 23 חברות לגייס כסף בבורסת תל אביב ● אילו חברות נכנסו, למה דווקא עכשיו, והאם הגל צפוי להמשיך גם ב־2026?

האם אלטשולר עומדים לאבד בקרוב את הבכורה בשוק הגמל? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

במיטב מגייסים לקוחות בדרך לתואר היוקרתי. ומי מאבדים לקוחות?

מיטב, אנליסט ומור גייסו כל אחד יותר ממיליארד שקל בחודש נובמבר, והם גם שיאני הגיוסים מתחילת השנה ● מנגד, באלטשולר שחם ממשיכים לאבד כספים בקצב גבוה - 2 מיליארד שקל בחודש - והם בדרך לאבד את תואר "חברת הגמל הגדולה ביותר" ● ילין לפידות רשם שיא חודשי של פידיונות, ומה עשו חברות הביטוח?

צילום: מיטל וייזברג

לאחר שהפסידו 90% בתקופתו: משקיעי מיטרוניקס נגד מענק הסתגלות של 800 אלף שקל למנכ"ל

בתקופתו של המנכ"ל שרון גולדנברג, איבדה מיטרוניקס את מקומה במדד ת"א 35 והפכה לחברה בשווי של פחות מחצי מיליארד שקל לעומת יותר מ-9 מיליארד שקל בעת שנכנס לתפקיד ● בעקבות התנגדות המשקיעים, החברה הסירה את נושא מענק ההסתגלות מאספת בעלי מניות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בורסת תל אביב ננעלה בעליות; דוראל השלימה עלייה של 13% מתחילת השבוע

השקל מתחזק ונסחר ב-3.19 שקלים, שפל של כ-4 שנים ● האוצר פירסם הבוקר תזכיר חוק להטלת מס בשיעור של 15% על הבנקים ● זוז אסטרטגיה קיבלה מכתב התראה מהנהלת נאסד"ק ● מיטב: הורדת הריבית בישראל תתרחש כנראה רק בפברואר ● לאחר שהביטקוין צנח ב-30% מהשיא, כך מייקל סיילור מכין את סטרטג'י ל"חורף קריפטו"

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

קיצוץ בביטוח המשלים של קופות החולים: אילו טיפולים ייצאו?

במשרד הבריאות הורו לקופות החולים להוציא מהשב"ן החזרים לנשים בלידה, כמו דולה, ייעוץ שינה לתינוק וכן עזרה לילדים עם קשיים התפתחותיים שנעזרים ברכיבה, שחייה או ספורט טיפולי ● בין ההתנגדויות: "הטיפולים המשלימים עוזרים יותר מהתרופות"

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

רשות התחרות סיימה את הבדיקה: האם אל על תיקנס בגלל מחירי הטיסות?

רשות התחרות סיימה בדיקה כלכלית ומשפטית שנועדה לקבוע האם אל על ניצלה את מעמדה כמונופול בקווי טיסה מסוימים בתקופת המלחמה ● עפ"י המסתמן, על החברה יוטל עיצום כספי שגובהו טרם נקבע, ושעשוי להגיע עד כ-118 מיליון שקל

וול סטריט, תמשיך להיות ירוקה? / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; S&P 500 שבר שיא סגירה חדש

הממדים המרכזיים בוול סטריט רשמו עליות קלות, אך נפח המסחר נמוך - לקראת היציאה לחופש ● הפתעה לטובה בצמיחה בארה"ב: הקצב השנתי עלה ל-4.3% ברבעון השלישי ● לאחר שהביטקוין צנח ב-30% מהשיא, מייקל סיילור מכין את סטרטג'י ל"חורף קריפטו" • המדד שעקף את מדדי וול סטריט, ובשוק צופים לו אפסייד נוסף ב-2006

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

הביקוש קפא, המחירים ירדו: ענף הנדל"ן מסכם שנה מאתגרת, ומה צפוי ב־2026?

שנת 2025 הייתה מטלטלת במיוחד עבור שוק הנדל"ן: הרגולציה סביב מבצעי המימון התהדקה, היצע הדירות בשיא היסטורי, המחירים ירדו כמעט מדי חודש, ותמהילי המשכנתאות השתנו ● רגע לפני 2026, המומחים מנסים להעריך האם המגמות יימשכו או שמדובר רק בתיקון זמני

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

ממוצע המשכנתאות בנובמבר - הנמוך ביותר ב-7 החודשים האחרונים

נתוני בנק ישראל מגלים ירידות מסוימות בהיקפי המשכנתא הממוצעת שנלקחה בחודש שעבר, ואף ירידה קלה בהיקף המשכנתאות בפיגור ● ממוצע כלל המשכנתאות שנלקחו בנובמבר הגיע ל-1.023 מיליון שקל, שהוא הנמוך ביותר מאז אפריל השנה

קניות באינטרנט. תקרת הפטור ממע''מ תוכפל / אילוסטרציה: Shutterstock, Natee Photo

הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל יוכפל: מה עומד להשתנות כבר מחר, ומי ייפגע בדרך?

מחר צפוי להיכנס לתוקף צו שמכפיל את תקרת הפטור ממע"מ, מכס ומס קנייה על חבילות ביבוא אישי, מ־75 דולר ל־150 דולר ● למה הקמעונאים נאבקים במהלך, האם זה באמת יוריד את יוקר המחיה, ומה קורה בעולם? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: Shutterstock

הרשות לאיסור הלבנת הון מזהירה: אלה הדגלים האדומים לזיהוי הונאות קריפטו

הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור מפרסמת מסמך מקיף המתריע מפני התרחבות ההונאות, מתקפות הכופרה ומימון טרור דרך נכסים וירטואליים ● המסמך מופץ על רקע שנת שיא בהיקף הפעילות הפלילית ומפרט אינדיקציות לזיהוי פעילות חשודה בזירות מסחר, ארנקים וכספומטים לקריפטו

מלון נורדוי בנחלת בנימין / צילום: גלית חתן

פתאל חנך מלון בן 22 חדרים בת"א: "זה אותו מאמץ עם 5% מהכסף"

מלון נורדוי בתל אביב נפתח לאחר שנה של שיפוצים ושימור מחמיר, בהשקעה של כ–66.5 מיליון שקל שביצעה קבוצת פתאל ● שורד השבי שגיא דקל חן ייקח חלק במהלך של בנק מזרחי טפחות, לצד הפרזנטורים דביר בנדק וחן אמסלם - כך נודע לגלובס ● וגם: אליעזר (צ'ייני) מרום מונה ליו"ר סמארטי א.א.ר טכנולוגיות ● אירועים ומינויים

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

לקראת שביתה של עובדי צים? הוועד הכריז על סכסוך עבודה ודורש לעצור את מכירת החברה לידיים זרות

על רקע המהלכים למכירת החברה, הודיע ועד עובדי צים על סכסוך עבודה ● בין השאר מעלה הוועד את נושא הרציפות של אספקה ימית לישראל בשעת חירום ● יו"ר ועד עובדי צים: "זהו תחילתו של מאבק, ונחריף את הצעדים ככל שיידרש"

קמפיין פייבר / צילום: צילום מסך מיוטיוב

הזוכים הגדולים בתחרות הפרסום גרנות - והזוכה האמיתית: הבינה המלאכותית

בין הזוכים הגדולים בתחרות הקריאייטיב העצמאית גרנות, שהתקיימה היום, נמנים פרסומת ה-AI של פייבר, סרטון הפסולת של עיריית תל אביב וקמפיין "אחת מתשע" בהשראת אמריקן איגל וסידני סוויני ● ומי עוד בזוכים?

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

צים שוב דחתה הצעת רכישה של גליקמן: "מעריכה בחסר משמעותי"

בד בבד מדווחת חברת התובלה הימית כי קיבלה "הצעות תחרותיות ממספר גורמים אסטרטגיים לרכישת כל מניות החברה,הנבחנות תוך התמקדות בהשאת ערך משמעותי לבעלי המניות"