גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשנות: קושנר ישיר לנו סולו - החתן הראשון של ארה"ב יצא למתקפה

החתן הראשון של ארה"ב מתייצב בפעם הראשונה בפני המיקרופונים בתדרוך היומי על מצב הקורונה ויוצא בהתקפה חסרת תקדים על כשירותם והתאמתם של מושלים וראשי ערים ש"אין להם מושג מה מתרחש במדינותיהם"

ג'ראד קושנר / צילום: Leah Millis, רויטרס
ג'ראד קושנר / צילום: Leah Millis, רויטרס

ללמדך איפה עומדת ארה"ב הבוקר: מספר הנדבקים החדשים בנגיף הקורונה, שדווחו ב-24 השעות האחרונות, מתקרב ל-30,000 - יותר מאשר באיטליה, ספרד, גרמניה, סין, צרפת, איראן ובריטניה גם יחד. בשעות הקרובות יגיע מספר כל הנדבקים בארה"ב לרבע מיליון, אם כי מספר המתים הוא עדיין קטן יחסית, קצת פחות מאלף (6 בבוקר שעון ישראל).

זה לא היה המספר המבהיל היחיד בארה"ב אתמול. נתוניה השבועיים של לשכת הסטטיסטיקה של משרד העבודה בוושינגטון הראו, כי בשבוע שעבר הצטרפו עוד 6.6 מיליון אמריקאים אל ציבור המובטלים, נוסף על 3.3 מיליון שהצטרפו שבוע אחד קודם. המספרים הם של העותרים למענקי אבטלה בפעם הראשונה. הציפייה עכשיו היא ש-20 מיליון מקומות עבודה יאבדו בשבועות הבאים, והאבטלה תגיע ל-10% ויותר ברבעון השני של השנה.

המספר הזה משקף אנשים שחדלו לקבל שכר. אין להסיק ממנו כמובן שכל השאר מוסיפים לעבוד. אדרבא, הרוב הגדול של כל השאר אינם עובדים, וגם אינם צורכים אלא את הדברים הבסיסיים ביותר הנחוצים לקיומם. מאז השפל הגדול של שנות ה-30 לא היה כנתון הזה, בוודאי מצד פתאומיותו.

במדינת ניו יורק, הנפגעת העיקרית במשבר הקורונה (אתמול נרשמו בה יותר מקרים חדשים מאשר בספרד או באיטליה), מספר העותרים למענקי אבטלה הגיע בשבוע המלא האחרון של מארס ל-396,000. זו עלייה של כמעט 2,700% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. אתר הרשת של מדינת ניו יורק חזר וקרס בימים האחרונים בגלל היקף העתירות. קליפורניה, המדינה המאוכלסת ביותר בארה"ב, רשמה 880,000 עתירות.

המובטלים החדשים לא ירעבו ללחם. הקונגרס חוקק בשבוע שעבר חבילת סיוע לנפגעי הקורונה בהיקף של 2.2 טריליון דולר, הכוללת מענקים חד-פעמיים והשוואה של מענקי האבטלה לרמת השכר האחרונה לפני הפיטורים. שיקים כבר התחילו להגיע ליעדיהם.

אדם לכל עת

התדרוך היומי של הנשיא בבית הלבן כלל אתמול אורח לא צפוי, אם כי הוא לא היה צריך הצגה: יועצו הבכיר של הנשיא וחתנו, ג'ארד קושנר, אדם לכל עת, שידו לו רב כמעט בכל תחום של מדיניות, פנים וחוץ. היה זמן, במחצית הראשונה של נשיאות טראמפ, שאיש לא היה בטוח איך קושנר נשמע, כה נחבא אל הכלים היה. אבל זה השתנה סביב הזמן שבו הנהיג את "עסקת המאה" של חמיו במזרח התיכון.

אתמול, קושנר לא נחבא אל שום כלים. הוא תקף ללא רחם, בטונים יהירים, בלי ספק בשליחות הנשיא ועל דעתו.

זה היה דרבי ניו יורקי לא-רשמי. הנשיא וחתנו, סוחרי נדל"ן מניו יורק, הכריזו מלחמה על מושל ניו יורק, אנדרו קואומו, ועל הסנאטור הדמוקרטי הבכיר של ניו יורק, צ'אק שומר. קושנר לא נקב בשמותיהם, אבל לא היה קושי לייחס את התקפותיו למאורעות שהתרחשו בשעות הקודמות.

שומר, פוליטיקאי יהודי ותיק מברוקלין, הוא מנהיג המיעוט הדמוקרטי בסנאט. בתור שכזה הוא עומד בקו העימות הראשון עם טראמפ ועם הרפובליקאים. עקיצות וכמעט-גידופים הם לחם חוקו של שומר. הנשיא, המרגיש צורך להעניק תארים מזלזלים ליריביו, התחיל לקרוא לשומר "צ'אק הבכיין" עוד לפני שנתיים.

"מאמץ הצללים"

אתמול בבוקר שיגר שומר מכתב אל הנשיא, וקרא לו להפקיד איש בעל רקע צבאי על הוצאה לפועל של חוק, המאפשר לממשלה הפדרלית לכוון את מהלכיה של התעשיה הפרטית בזמן משבר לאומי. החוק הזה אומץ בימי מלחמה (קוריאה, 1950), ומכוחו הממשלה יכולה לאכוף הסבה של קווי ייצור לטובת מאמץ המלחמה. שמו של החוק הוא 'פקודת הייצור הבטחוני', או DPA, בראשי התיבות האנגליים.

כאן אמנם אין מלחמה, אלא מגפה, אבל הנשיא עצמו הכריז בחודש שעבר שהוא רואה את עצמו "נשיא של ימי מלחמה". אף על פי כן, הנשיא היסס בהחלת DPA, מפני ש"אנחנו בארה"ב לא מלאימים תעשיות". בסופו של דבר הוא עשה שימוש חד פעמי בחוק, כאשר הורה לג'נרל מוטורס, המייצרת רכב, להסב את המפעל שלה במדינת אינדיאנה לייצור מכונות הנשמה.

גם הסנאטור שומר וגם המושל קואומו לא הסתפקו במהלך הזה, ותבעו התערבות מסיבית של הממשלה לשם שינוי עדיפויות הייצור. שומר ביקר בחריפות את מינויו של פיטר נאבארו, כלכלן אקדמי המייעץ לנשיא בענייני סחר, למתאם DPA. שומר כתב לנשיא, שנאבארו "אינו מתאים להחריד". יתר על כן, הוא התלונן על "מאמץ צללים" בממשל, שמנהלים "אנשים לא כשירים ולא מנוסים". אין כמעט ספק שהוא התכוון, בעיקר או בין השאר, לג'ארד קושנר. חתן הנשיא הואשם גם בעבר שהוא מנצל את קשרי משפחתו כדי לנהל מדיניות מאחורי גבם של אלה המופקדים רשמית על ניהולה.

מה תעולל אלכסנדריה לצ'אק

טראמפ ירה מן המותן מכתב תשובה ארוך, שבו לא רק דחה אחת לאחת את טענות שומר, אלא גם האשים אותו בזניחת האינטרסים של תושבי ניו יורק. מאחר שהוא הקדיש את מעייניו ל"בדיית האימפיצ'מנט המגוחכת" (החלטת הדמוקרטים בבית הנבחרים להעמיד את הנשיא למשפט הדחה בסנאט), ניו יורק נתפסה בלתי מוכנה להתמודד עם "האויב הבלתי נראה", כפי שהנשיא מכנה את Covid-19, כאשר אינו קורא לו "הנגיף הסיני".

"אין פלא", כותב הנשיא במכתבו, "שאלכסנדריה אוקסיו-קורטז ואחרים שוקלים להתמודד נגדך בבחירות המקדימות. אם הם יעשו כן, הם ינצחו אל נכון". אוקסיו-קורטז היא נציגת קונגרס צעירה מרובע ברונקס בניו יורק, חביבתו של השמאל הרדיקלי. המקדימות שעליהן דיבר טראמפ ייערכו ב-2022, כדי לבחור את מועמד המפלגה לסנאט. שומר הוא מועמד טבעי לשמור על מושבו.

ספק אם נכתב מכתב כזה אי פעם מנשיא ארה"ב למנהיג האופוזיציה בסנאט. טראמפ עצמו התחרט על המכתב עוד לפני שהגיע אל יעדו. טראמפ ושומר דיברו בטלפון פעמיים אתמול אחר הצהריים. לפי דיווח באתר הרשת של 'פוליטיקו', הנשיא אמר לשומר, כי הוא נמצא בעיצומה של כתיבת "מכתב מגעיל מאוד", הוא ינסה למנוע את המכתב מלהישלח, והוא יתנצל אם לא יצליח.

לא זו בלבד שהוא לא התנצל, אלא שהמכתב מופיע עכשיו באתר הרשת של הבית הלבן, וניתן לקריאה. קושנר הכריז: "לכמה מושלים שאיתם אנחנו מדברים ולכמה סנאטורים אין מושג מה מתרחש במדינותיהם".

"מה שאנשים רבים רואים עכשיו"

זה כנראה לא הספיק. בבית הלבן של דונלד טראמפ איש אינו אמון על לשון המעטה. קושנר, שמעולם לא נבחר לשום כהונה, והגיע לבית הלבן בזכות טבעת נישואים וכתובה, הוסיף: "מה שאנשים רבים רואים עכשיו, זה שכאשר רוצים שמישהו יהיה ראש עיר, או מושל, או נשיא, אנחנו מנסים לחשוב מי יהיה מנהל בעל כישורים בזמן משבר. זה זמן משבר, ואנחנו רואים מספר אנשים שהם מנהלים טובים יותר מאחרים".

וכך, בשעה שהנשיא הנבחר של ארה"ב, המושלים הנבחרים, ראשי הערים הנבחרים וחברי הקונגרס הנבחרים צריכים לעשות יד אחת כדי לטפל במשבר היסטורי, חתנו של הנשיא תוקף את מידת התאמתם לכהונות שאליהם נבחרו, מטיל ספק בכישוריהם ומלגלג עליהם בפומבי, בשעה שהנשיא עומד מאחוריו, פיזית ומטאפורית.

האם זו הייתה מעידה, מסוג "המכתב המגעיל מאוד" שעליו הנשיא היה מוכן להתנצל, או שמכאן ואילך בדעת הבית הלבן להיכנס להילוך פוליטי ואלקטורלי גבוה, על חשבון כל העמדת פנים של אחדות ושל ליכוד? סוף סוף, אנחנו נמצאים עכשיו רק שבעה חודשים לפני הבחירות לנשיאות ולקונגרס.

הוועידה נדחית, אבל מה יהיה על הבחירות?

אגב בחירות, אתמול הודיעה הנהלת המפלגה הדמוקרטית כי היא דוחה בחודש את ועידת המינוי שלה. זה המאורע הארבע-שנתי, שבו המפלגה ממנה רשמית את מועמדה לנשיאות, ומתחילה פורמלית את מערכת הבחירות. הוועידה עמדה להתקיים בעיר מילווקי, במדינת וויסקונסין, באמצע יולי. סביר להניח שביולי עדיין יהיה מסוכן לאסוף אלפי בני אדם בתוך היכל במשך ארבעה ימים. הוועידה נדחית אפוא עד אמצע אוגוסט.

קרוב לוודאי שלא מעט אנשים שואלים עכשיו בצנעה מה יקרה אם הנגיף עדיין ישתולל, או יחזור וישתולל בנובמבר. ארה"ב מעולם לא ביטלה בחירות או דחתה אותן, אפילו לא בעיצומה של מלחמת האזרחים, או בעיצומה של מלחמת העולם השניה. קשה להעלות על הדעת אפשרות כזאת. אבל היה קשה להעלות על הדעת את הימים האלה.

הנה נתוני התפשטותה של המגיפה, נכון לחצות שעון וושינגטון, 6 בבוקר בישראל:

מספר הנדבקים הידועים על אדמת ארה"ב: קצת יותר מ-245,000, עלייה של כמעט 30,000 ויותר.

מספר המתים: 5,974, עלייה של 864 בתוך 24 שעות.

מספר המחלימים: 10,403.

המדינות הפגועות ביותר:

ניו יורק - 93,053 נדבקים ידועים, עלייה של 9,000 ויותר בתוך 24 שעות; מספר המתים 2,538, עלייה של 319

ניו ג'רזי - 25,950 נדבקים, עלייה של 3,335; 537 מתים, 182+

קליפורניה - 10,838 נדבקים, 1,031+; 234 מתים, 24+

מישיגן - 10,791 נדבקים, 1,457+; 417 מתים, 80+

לואיזיאנה - 9,150 נדבקים, 2,726+; 310 מתים, 37+

פלורידה - 9,008 נדבקים, 1,235+; 144 מתים, 43+

מסצ'וסטס - 8,966 נדבקים, 1,228+; 154 מתים, 32+

אילינוי - 7,695 נדבקים, 715+; 157 מתים, 16+

העלייה הגדולה ביותר במספר הנדבקים מחוץ לניו יורק ולניו ג'רזי חוזרת ונרשמת בלואיזיאנה, שבה מתרבים הסימנים מבשרי הרעות. כיוצא בזה מתרבים סימני ההחמרה במישיגן, שבה נרשם מספר המתים היומי הגדול ביותר במחוץ לניו יורק ולניו ג'רזי

______________________

רשימות קודמות ב yoavkarny.com וב https://tinyurl.com/yoavkarny-globes

ציוצים (באנגלית) ב twitter.com/YoavKarny

עוד כתבות

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; מניית יוניליוור מטפסת לאחר הדוחות

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר