גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשנות - נבואת הזעם והחורבן של טראמפ: "יהיה הרבה מוות בשבוע הבא"

בממשל מעריכים כי המגפה תגיע אל שיאה "בתוך ששה עד שבעה ימים" בשלושת המרכזים העירוניים המועדים ביותר לפורענות: ניו יורק, דטרויט וניו אורלינס ● 93,000 מתים הם עכשיו האומדן הזהיר, המספר עשוי להגיע ל-176,000

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ / צילום: רויטרס
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ / צילום: רויטרס

אזהרה כללית מפני הבאות חזרה ונשמעה בשבועות האחרונים בארה"ב ככל שנקפו ימי המלחמה בנגיף הקורונה. לפני שבוע הזהיר הנשיא דונלד טראמפ מפני "שבועיים-שלושה של כאב". אתמול השתנה הנוסח. לא עוד אומדן זהיר. התחזית נשמעת כמו נבואת זעם וחורבן מסוף ימי בית ראשון: "יהיה הרבה מוות בשבוע הבא", אמר דונלד טראמפ בתדרוכו היומי. זה עשוי להיות "השבוע הקשה ביותר".

מתאמת צוות הקורונה של הבית הלבן ד"ר דברה ברקס אומרת כי המגפה תגיע אל שיאה "בתוך ששה עד שבעה ימים" בשלושת המרכזים העירוניים המועדים ביותר לפורענות: ניו יורק, דטרויט (במדינת מישיגן) וניו אורלינס (לואיזיאנה). "זה הרגע לא ללכת לחנות המכולת, לא ללכת לבית המרקחת, להשגיח על שלומם של בני משפחותיכם ושל חבריכם".

ד"ר ברקס אמרה שהיא מבססת את הנחותיה על דאטה באתר המכון למדדי בריאות. על פי האתר הזה, ניו יורק, לואיזיאנה ומישיגן יגיעו אל שיא ההידבקויות החדשות ב-10 או ב-11 באפריל.

בניו יורק (המדינה) ימותו באותו היום 855 בני אדם (על פי אומדן הנע בין 524 ל-1,090), במישיגן ימותו 173 (251-94), בלואיזיאנה ימותו 76 (131-14). האומדנים האלה מיוסדים על הנחה של "מרחק בטחון מלא עד חודש מאי".

משתנה מרכזי בכל ההערכות האלה הוא היקף המחסור בציוד רפואי. על פי האתר הזה, המחסור בניו יורק הוא בהיקף מעורר השתאות. למדינה יחסרו 63,120 מיטות, 11,064 יחידות של טיפול נמרץ ומספר לא ידוע של מכונות הנשמה. היא תהיה זקוקה ל-9,427 מכונות.

קרש-הקפיצה של ניו יורק

מספר הנדבקים בניו יורק הגיע לפנות בוקר לסביבות 115,000, עלייה של 10% לעומת היום הקודם; ומספר כל מתיה עבר את 3,500, אף זו עלייה של בערך 10%.

העיר ניו יורק הפכה לקרש קפיצה ל Covid-19. מושל ניו יורק, אנדרו קואומו, דיבר אתמול על "שריפה מתפשטת" מן העיר אל האזורים הסמוכים לה, בייחוד לונג איילנד, מזרחה ממנה, וניו ג'רזי מדרום.

ההתפשטות הזו היא תוצאה של יציאת המונים מניו יורק בשבועות האחרונים. ניו יורקים בעלי אמצעים עוקרים אל בתי הקיט שלהם בפרוורים המרוחקים, או שוכרים בתים ודירות מחוץ לעיר. ניו ג'רזי, שנייה רק לניו יורק בין המדינות פגועות-הקורונה, הודיעה אתמול כי תאפשר לרשויות מקומיות למנוע השכרת-דיור לאורחים בתקופת המשבר.

אלה אמצעים חסרי תקדים בתולדות ארה"ב. מושל ניו ג'רזי, פיליפ מרפי, אמר אתמול, כי מספר מתי הקורונה במדינתו גבוה עכשיו ממספר מתיה בהתקפה על המגדלים התאומים, בספטמבר 2001. ניו ג'רזי היא שוות-גודל לישראל, הן בשטחה והן במניין אוכלוסיה (פחות או יותר). עד הבוקר מתו בה כמעט 850 בני אדם, ומספר הנדבקים הידועים עלה מעל 34,000.

״המצב מחמיר והולך״ / צילום: צילום מסך

המאמץ למלא את צורכי ניו יורק לבש אתמול ממדים רב יבשתיים. מסין נשלחו אליה אלף מכונות הנשמה. לפי המושל קואומו, את המכונות שלחה ממשלת סין. הנשיא טראמפ התלונן שעות אחדות אחר כך, שקואומו נמנע מלהודות לו על התרומה הזו. מממניה הם שני המייסדים של עלי באבא, ג'ק מא, שהנשיא מתאר כ"ידיד אישי", וג'וזף טסאי.

מדינת אורגון, בחוף המערבי של ארה"ב, הפתיעה כאשר הודיעה שהיא שולחת 140 מכונות הנשמה לניו יורק. סגן הנשיא מייק פנס, איש דתי, הכריז כי אורגון עמדה בציווי המקראי, "ואהבת לרעך כמוך".

אתר הרשת המצוטט למעלה מראה, כי אורגון אינה חסרה דבר: יש לה עודף של מיטות ושל יחידות לטיפול נמרץ. זה רקורד שרק חמישית מ-50 המדינות של ארה"ב מתברכות בו.

קואומו מפקיע מכונות הנשמה

היום, יום א', מתואר במדינת ניו יורק כאקט הפתיחה של הפאזה המכרעת. העיר ניו יורק מפרפרת. הנשיא שולח אלף לובשי מדים מחיל-הרפואה האמריקאי לעזרת בתי החולים שלה. השבוע נדע אם מערכת הרפואה של ניו יורק מסוגלת להכיל את כל המתדפקים על דלתותיה.

"בלי אוויר": שער הדיילי ניוז / צילום: צילום מסך, גלובס

ביום ו' הודיע המושל קואומו, כי שלטונות המדינה יפקיעו מכונות הנשמה מבתי חולים ב"מעלה ניו יורק", שאינם זקוקים להם לטובת בתי חולים הסובלים ממחסור ב"מורד ניו יורק" (האזור המטרופוליטני של העיר ניו יורק). אחר כך הוא חזר בו מן הפועל "להפקיע", והסביר שהוא רק "שואל" את המכונות, ויחזיר אותן לבעליהן, או ישלם את תמורתן.

הוא אמר כי עלותה של מכונת הנשמה עלתה בשבועות האחרונים מ-20,000 דולר ל-50,000 דולר. (בהודו טענו ביום ו' מדענים מן המכון ההודי לטכנולוגיה, כי הם פיתחו "מכונות הנשמה ניידות" בעלות של פחות מ-400 דולר ליחידה.)

"התייצבות" בעוד 12-10 יום?

עקומת Covid-19 עומדת לעלות בימים הבאים בכל ארה"ב. היא תגיע אל שיאה בסביבות 20 באפריל. ביום ההוא, המספר החזוי של מתי הקורונה יעמוד על 2,512, פי שלושה ויותר משיעורם אתמול. בקצב הזה, המספר הכולל של מתים עד תחילת אוגוסט יהיה בטווח של 176,000, אם כי המספר החזוי הוא 93,000. סך כל המתים בארה"ב להלן תתחיל הירידה האטית. ב-1 במאי המספר יפחת עד 1,614 (או בין 462 ל-3,756). הוא יפחת בהדרגה עד שיגיע לאפס בסביבות 1 ביולי.

ד"ר ברקס, מתאמת צוות הקורונה בבית הלבן, אמרה אתמול שיש סימנים חיוביים בכמה מדינות. היא אמרה שיש 18 מדינות עם התפרצויות גדולות יחסית של המגפה. לעומת זאת, במספר דומה של מדינות, בדיקות דם רחבות-ממדים הניבו רק 5% של תוצאות חיוביות.

ד"ר ברקס ציינה לטובה בעיקר את מדינות וושינגטון (צפון מערב ארה"ב) וקליפורניה. זו האחרונה היא המאוכלסת ביותר בארה"ב, ונשמעו תחזיות שהיא תשתווה לניו יורק. מדינת וושינגטון היתה הראשונה שבה נרשמו מקרי Covid-19 על אדמת ארה"ב. שתיהן נקטו אמצעי הפרדה ובידוד מוקדמים, והתוצאות מדברות בעדן.

לפי ד"ר ברקס ארה"ב נמצאת עכשיו "12-10 יום מאחורי איטליה וספרד", שבהן היו בימים האחרונים סימני "התייצבות".

שני רופאים, מבולטימור ומבוסטון, מציעים הבוקר ב'ניו יורק טיימס', שהממשל יטיל על צבא ארה"ב לארגן רכבת אויר מסיבית להעברת אלפי חולים ממוקדי קורונה אל אזורים פגועים פחות. הכותבים השוו את ההצעה הזו עם רכבת האוויר האמריקאית לברלין ב-1948, "רק בכיוון ההפוך". הם לא ציינו, אולי מפני שלא ידעו, כי זה בדיוק מה שעושה עכשיו צרפת: מטיסה חולים בתוך המדינה וגם אל מחוץ לגבולותיה.

הנשיא רוצה מגרשי ספורט מלאים

הנשיא טראמפ הפגין אתמול קוצר רוח. הוא חזר אל הנוסח שהקפיץ אנשי רפואה ממקומם לפני שבועיים, כאשר הזהיר מפני "תרופה הגרועה יותר מן המחלה", הכריז ש"ארצנו לא נוצרה כדי להיות מושבתת", והביע את רצונו לחזור ולפתוח אותה לעסקים בואכה חג הפסחא, ב-12 באפריל. הוא דיבר אז על תקוותו ש"הכנסיות יהיו מלאות עד אפס מקום" ביום שבו הנוצרים מציינים, על פי אמונתם, את נס תחייתו של ישו לאחר צליבתו.

הוא חזר בו מן התקווה הזו כאשר הוצגו בפניו מודלים מתמטיים, שהראו כי בין 100,000 ל-240,000 אמריקאים עלולים למות, גם אם יישמרו הנחיות של מרחק בטחון חברתי. מאז ועד אתמול הוא נמנע מלחזור על דיבורי הפתיחה-מחדש, והתרכז יותר ברפואת המשבר ופחות בכלכלתו. אתמול הוא שינה את טעמו.

הוא חזר ותיאר את ההצלחות הכלכליות של שלוש שנות נשיאותו הראשונות, כאשר לארה"ב היתה "הכלכלה המשגשגת ביותר מאז ומעולם". הוא הכריז: "אנחנו לא נוסיף לקיים מרחק ביטחון חברתי עד סוף חיינו על כוכב הלכת הזה". הוא אמר את המלים האלה בקשר עם רצונו להחזיר אוהדי ספורט אל המגרשים ואל ההיכלים. "הם יחזרו ויתקרבו זה אל זה. אבל הם ינשמו אוויר לא מזוהם, שלא יהרוג אנשים".

"המספרים אסטרונומיים"

ביום ו' פורסמו נתוני האבטלה לחודש מרץ והם הראו עלייה של 701,000, אחת הגדולות ביותר בחודש יחיד מאז ומעולם. אין כלל ספק שנתוני החודש הבא יהיו חמורים הרבה יותר. מצפים שהאבטלה, העומדת עכשיו על קצת פחות מ-5%, תעלה עד 14% באפריל. "המספרים אסטרונומיים", אמר אתמול טראמפ. "אנחנו חייבים לפתוח את ארצנו. אבל אני יודע, אני יודע שהיא תתאושש. לדעתי היא תתאושש בעוצמה גדולה. יש אנרגיה עצומה. יש ביקוש עצום, וכמה דברים טובים קרו. אני לא יודע".

"בלי עבודה": הניו יורק פוסט / צילום: צילום מסך

החיווי המבולבל האחרון אופייני לשלבים האחרונים של תידרוכי הנשיא. ככל שהוא מתרחק מהצהרת הפתיחה הארוכה, שהוא קורא מן הכתב, התחביר של משפטיו מידרדר והולך, אוצר המלים מתמעט, והוא מרכיב משפטים לא-תמיד מובנים. זה גם השלב שבו הוא מתחיל לתקוף עיתונאים על "שאלות מגעילות" שהם מציגים לו.

ביטוי דרמטי של קוצר רוח וטינה בא ביום ו' בערב: הנשיא הודיע לקונגרס שהוא מפטר את המפקח הכללי (מבקר) של קהילת המודיעין. זה האיש שמסר לקונגרס את מידע המשרוקית על שיחתו של טראמפ עם נשיא אוקראינה ביולי שעבר.

מידע ההוא הביא להליכי האימפיצ'מנט, שהניב את משפט ההדחה של הנשיא בסנאט. טראמפ לא שכח ולא סלח. בעיצומו של משבר קיומי הוא נקם במפקח הכללי, הדיח אותו, ותקף אותו בחריפות רבה בתדרוך הקורונה.

יהיה מעניין לראות איך האמריקאים ישפטו את נשיאם. האם הם ירשיעו אותו על עודף מפלגתיות בשעת חירום, או שיראו במהלך הזה ביטוי לגיטימי של סמכותו?

בימים האחרונים, המטוטלת של דעת הקהל התחילה לנוע בכיוון הפוך. לאחר שבועות אחדים של עלייה בשיעורי הפופולריות שלו, סקר חדש הראה ביום ו', כי רוב האמריקאים מעניקים לנשיא ציון שלילי על התנהלותו במשבר הקורונה, 52 מול 47 (בסקר של אי.בי.סי ומכון איפסוס). אפילו מכון הסקרים של ראסמוסן, הנחשב לנוח במיוחד למפלגה הרפובליקאית, הראה ביום ו' גרעון פופולריות של 9% לטראמפ.

הנה נתוני התפשטותה של המגפה, נכון לחצות שעון וושינגטון, 6 בבוקר בישראל:

מספר הנדבקים הידועים על אדמת ארה"ב: קצת יותר מ-311,000, עלייה של 34,000 ויותר בתוך 24 שעות.

מספר המתים: 8,452, עלייה של 1,331 בתוך 24 שעות.

מספר המחלימים: 14,825.

המדינות הפגועות ביותר:

ניו יורק - 114,775 נדבקים ידועים, עלייה של 11,300 בתוך 24 שעות; מספר המתים 3,565, עלייה של 630

ניו ג'רזי - 34,124 נדבקים, עלייה של 4,229; 846 מתים, 200+

מישיגן - 14,225 נדבקים, 1,481+; 540 מתים, 61+

קליפורניה - 13,649 נדבקים, 1,382+; 319 מתים, 44+

לואיזיאנה - 12,496 נדבקים, 2,199+; 409 מתים, 39+

מסצ'וסטס - 11,736 נדבקים, 1,334+; 216 מתים, 24+

פלורידה - 11,545 נדבקים, 1,277+; 195 מתים, 25+

פנסילווניה - 10,415 נדבקים, 1,995+; 136 מתים, 34+

אילינוי - 10,357 נדבקים, 1,453+; 243 מתים, 33+

השינויים העיקריים לעומת היום הקודם: מישיגן חלפה על פני קליפורניה, היא עכשיו השלישית במספר מתיה; לואיזיאנה מוסיפה להדאיג, היא השלישית במספר הנדבקים החדשים והרביעית במספר מתיה; באילינוי הוכפל ביום אחד מספר הנדבקים הידועים.

רשימות קודמות ב yoavkarny.com וב https://tinyurl.com/yoavkarny-globes

ציוצים (באנגלית) ב twitter.com/YoavKarny

עוד כתבות

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא התחתית" ו-"שנת הסטארט-אפ": באינטל רוצים ש-2024 כבר תסתיים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

בורסת טוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אסיה; גוגל טסה במסחר המאוחר

ניקיי מטפס ב-1.1%, מדד שנחאי מוסיף לערכו 0.8%, מדד שנזן מתחזק ב-1.5%, הנג סנג קופץ ב-2.1% ומדד קוספי מתקדם ב-1.2% ● גם החוזים העתידיים על מדדי ארה"ב נסחרים בעליות ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?