גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נתניהו: "ממחר ועד שישי סגר מלא. אחרי חג פסח הקלה הדרגתית במגבלות"

ראש הממשלה הודיע הערב כי החל ממחר ב-16:00 ועד יום שישי בשעה 7:00 בבוקר ישראל נכנסת לסגר מלא, ובליל הסדר אסור יהיה לצאת מהבית בכלל החל מ-18:00 ועד למחרת ● "אנחנו נאכוף את הסגר בנחישות"

ראש הממשלה נתניהו מחמיר את ההנחיות לציבור בצל איום הקורונה על ישראל / צילום: Gali Tibbon, Associated Press
ראש הממשלה נתניהו מחמיר את ההנחיות לציבור בצל איום הקורונה על ישראל / צילום: Gali Tibbon, Associated Press

ראש הממשלה הודיע הערב על החמרה נוספת בצעדי המדינה למלחמה בקורונה, כאשר ממחר (שלישי) בשעה 16:00 יוטל סגר כללי בכל רחבי ישראל. הסגר הכללי יימשך עד יום שישי ב-7:00, ובליל הסדר הסדר עצמו, לא יוכל הציבור לעזוב את ביתו החל מהשעה 18:00 בערב ועד 7:00 בבוקר. בשכונות בירושלים בהן יש התפרצות משמעותית, יישארו התושבים במרחב אשר יוגדר עבורם.

לדברי ראש הממשלה, למרות שמצבה של ישראל טוב מאשר זה של מדינות אחרות בעולם, בכדי לשמור על המגמה החיובית, מתבצעים כעת צעדים כבדי משקל. זאת, בכדי למנוע מצב שבו "פסח יהפוך לפורים", לאחר שחגיגות הפורים יצרו שרשראות הדבקה משמעותיות בישראל. עוד הוסיף ראש הממשלה שאם המגמה החיובית תמשך, ניתן יהיה להתחיל לצאת מהסגר באופן מדורג לאחר חג המימונה.

"יש סימנים חיוביים באופק, אך אסור לנו להיכנס לשאננות"

"אזרחי ישראל, אנחנו בשבוע גורלי לעולם ולמדינת ישראל. הוא גורלי, כי בקרב הבלימה מול הקורונה, הימים הללו יקבעו את הכיוון; התקדמות, או נסיגה. ועבור אנשים רבים; חיים או מוות. בניו יורק המגפה משתוללת. הנשיא טראמפ אמר לאזרחים: הרע מכל, עדיין לפניכם. באירופה, המדינות מוכות הקורונה הצליחו להקטין מעט את מספר המתים, אך התמונה מוסיפה להיות קודרת. מאות הלוויות באירופה מדי יום". 

"הסופה הפראית הזו של פעם ב-100 שנים גובה קורבנות בכל העולם, בכל העמים בלי אחבנה, ומזעזעת כלכלות בכל העולם", המשיך נתניהו. "אצלנו, המצב טוב יותר. בזכות הצעדים שנקטנו, יש מקמת שיפור. אך מי שחושב שאפשר לסיים את המשבר בזבנג וגמרנו, טועה טעות מרה. חוכמת הדורות שלנו מלמדת שיש דרך קצרה שהיא ארוכה, ודרך ארוכה שהיא קצרה. כשמדובר בבריאות ובחיים שלכם, אזרחי ישראל, אסור שיהיו קיצורי דרך".

"ראינו מה קרה בחג הפורים; ההתפשטות התרחשה באזורים רחבים. פסח לא יהיה פורים. כל משפחה תסב לליל הסדר לבדה. תחגגו רק עם המשפחה המצומצמת שנמצאת עכשיו אתכם בבית. מתוך אחריות עמוקה לשלום הציבור, נחליט הערב בממשלה על הטלת סגר כללי על רחבי המדינה". 

"ממחר ב-16:00 תשארו בשכונות ובערים שלכם. הסגר הכללי ימשך עד יום שישי בשעה 7:00 בבוקר, אך יש עוד הגבלה; ביום רביעי, לפני ליל הסדר, כל אחד ואחד נשאר בביתו משעה 18:00 בערב עד למחרת, בשעה 7 בבוקר. יש כאן הכבדה, אבל אין ברירה. אנחנו נאכוף את הסגר בנחישות". 

"אני מבקש מכם למלא אחר ההנחיות שלנו. עשו זאת למענכם, למען יקיריכם, למען השוטרים והשוטרות, החיילים והחיילות, שיחד עם צוותי הרפואה ומד"א עושים עבודת קודש. מלאכים בלבן. אני רוצה להודות גם לאמנים שמתנדבים כדי לשמח את הציבור מן המרפסות".

"בד בבד, עם ההקשחה בהנחיות, יש סימנים חיוביים באופק, אך אסור לנו להיכנס לשאננות. אנחנו מתקדמים בהכנה לכללי היציאה מהמשבר, זה יקרה רק אחרי המימונה. אם המגמות החיוביות יימשכו, אנחנו נצא בהדרגה מהסגר אחרי חג הפסח והמימונה. זה תלוי בכם. במידת מילוי ההוראות הקשות שאנחנו מורים לכם, לטובת הכלל. היציאה תעשה על פי רמות הסיכון באוכלוסייה. הבטוחים ביותר יצאו ראשונים, ואלו הנמצאים בסיכון הרב ביותר, יצאו אחרונים.

תחילת היציאה תפיח רוח חיים במשק ותתן תקווה לשכירים ועצמאיים כאחד, לעסקים הקטנים והגדולים הנאנקים. העברנו אתמול בממשלה החלטה על תקציב חירום של 90 מיליארד שקל. העברנו אותו כדי לעזור לכם, שכירים, עצמאיים, מובטלים. הסכום הזה כולל גם את מענק החג, שנמצא בשלבי חקיקה בכנסת. המענק הזה יגיע". 

"אני מבקש מכם עוד דבר חשוב; אני מבקש מכם לרכוש במיוחד בימים האלו מוצרי צריכה תוצרת ישראל. אני מאמין שאסטרטגיית היציאה שלנו תשקם את כלכלת ישראל, שזרועים בה הרבה מאוד מרכיבים. אחד מהם הוא בדיקות לגילוי החולים. הבדיקות מספקות לנו מידע טוב יותר, ואנחנו שואפים להגיע בתוך ימים ל-10,000 בדיקות. זה היה קשה מאוד להגיע לשם כי חלקים היו חסרים ואתה מגלה שחלקים שהזמנת - מישהו אחר לקח אותם. התגברנו על זה. אנחנו נגדיל את הבדיקות כדי לאפשר יציאה מדורגת מהסגר". 

"יש לנו את אותו מספר בדיקות שיש לקוריאה ולבריטניה. יש כאן מאמצים גדולים מאוד. ישראל מובילה בהרבה מאוד דברים, ולא סתם דורגה כמדינה הבטוחה ביותר בעולם. מאמצי הרכש שלנו, כולל לרכיבים לבדיקות הקורונה, הם בתנאים של תחרות בינלאומית גדולה. שוחחתי עם ידידי ולדימיר פוטין, וסיכמנו על שיתוף פעולה גם בנושא הזה. הוא שיבח אותי על הצעדים שנקטנו כאן למלחמה בקורונה. הוא אמר לי: 'חשוב מאד שבני גנץ ואתה תאחדו כוחות בשביל מדינת ישראל'. אני מסכים איתו. אני משוכנע שאפשר להגיע לממשלת אחדות. הדרך עדיין לא הסתיימה, אבל אני מאמין שעם רצון טוב ומאמץ הדדי משותף, אפשר וצריך להגיע לזה בהקדם".

"ראינו גם תופעות אחרות; ראינו הסתה איומה נגד הציבור החרדי בתקשורת ובחברה. אני יודע שזה לא משקף את דעותיו של רוב העם בישראל. שוחחתי עם ראש העיר של בני ברק, ואמרתי לו ששנינו נמצאים בבידוד אבל אנחנו לא ב'בדד', אנחנו ביחד. הוא סיפר לי שהוא מקבל אינסוף שיחות חיזוק מאזרחים ברחבי הארץ. 'יש לנו עם נפלא, אין עם כזה בעולם', הוא אמר לי. אנחנו מחבקים את תושבי בני ברק, כמו שכל איטליה מחבקת את תושבי לומברדיה". 

"יש לנו עוד חיבור; המורשת שלנו והעבר שלנו בו היו כל כך הרבה משברים, שעברנו אותם יותר מכל עם אחר בתולדות האנושות. חג הפסח מנציח את היציאה ממצרים, התגברות על משברים. ז'בוטינסקי כותב 'תגר על כל מעצור ומיצר'. בכל דור ודור אנחנו מתגברים על המכשולים. אני משוכנע ויודע שלמרות שזה אתגר עולמי, אנחנו עוברים אותו יחד ועוברים אותו בהצלחה. אנחנו כותבים יחד פרק קשה, אבל רב הוד בתולדות עמנו ומדינתנו. אני רוצה לברך את כולכם בחג פסח כשר ושמח. אני רוצה לברך אתכם, שנעבור יחד את המיצר ונצא מבידוד לחירות. חג שמח". 

חשש שהחג יביא להתרפצות מחודשת

השר אריה דרעי אמר הערב כי החשש הוא כי קיומם של סדרים משפחתיים גדולים עשוי להביא להתפרצות מחודשת של הנגיף לאחר שבימים האחרונים הנתונים מראים על התמתנות. השר גלעד ארדן אומר כי לא צפוי סגר מלא, אלא החמרת האכיפה של ההנחיות הקיימות, וסגירה מוקדמת יותר של החנויות בערב החג.

היום אמורה הייתה להתכנס ועדת שרים להגדרת אזורים מוגבלים, שיכלה להחמיר עם ערים ושכונות מסוימות, אך בשל לחץ של השרים יעקב ליצמן ואריה דרעי, שלא לסמן את הציבור החרדי ולבדלו משאר הציבור הישראלי, הישיבה הזו בוטלה ותחת זאת הוחלט להחמיר עם כלל אזרחי ישראל. המטרה של ההחמרות היא להביא למצב שבימי החג הישראלים לא ינסו להיפגש עם קרוביהם.

עוד כתבות

קורנליוס קורנליו בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

שגריר קפריסין: "הביקורת על ישראל עצומה, אבל רק כאן מבינים את המציאות של המדינה"

שגריר קפריסין בישראל, קורנליוס קורנליו, אומר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי היחסים הכלכליים בין המדינות רחוקים ממיצוי - לא רק תיירות ונדל"ן אלא גם הייטק ואנרגיה ● עוד אמר: "אל תשכחו שיש לכם חברים באיחוד האירופי, חשוב לא לסגור דלת לאיחוד"

חזי חאלאויה בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

יו"ר נמלי ישראל: "ישראל צריכה להיות שער לאירופה. אסור לפספס את ההזדמנות"

חזי חאלאויה דיבר בועידת ישראל לעסקים של גלובס על ההזדמנות הטמונה במסדרון הכלכלי IMEC בין הודו לאירופה, שישראל טרם הצטרפה אליו ● "מדובר במצפן גיאו־אסטרטגי. אם נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה זכייה לדורות. ואם לא נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה בכייה לדורות"

יבגני דיברוב בוועידת ישראל / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל ארמיס: "יש לנו יש עוד עבודה קשה כדי להגיע להנפקה"

דיברוב הציב בועידת ישראל לעסקים של גלובס את היעד של החברה להנפקה: "600 או 700 מיליון דולר בהכנסות" ● לשאלה אם מהפכת ה־AI תוביל לצמצום מקומות העבודה בחברה, השיב: "היא תהפוך את הארגון ליותר יעיל"

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג״ץ ללוין: נמק מדוע לא יבוטל מינוי בן-חמו לחקירת הפצ״רית

השופטים קבעו כי החלטתו של שר המשפטים למנות את השופט המחוזי בדימוס למפקח על החקירה תעוכב עד להחלטה אחרת ● לשכת עוה״ד שעתרה לבג״ץ: המינוי הוא התערבות פוליטית שנועד להדיח את היועמ״שית

מימין: הילה ויסברג, ענבל קרייס, פרופ' אסנת לב ציון קורח, קרן כהן חזן / צילום: כדיה לוי

"הגיים צ'יינג'ר לעתיד": שלוש בכירות מדברות על מנועי הצמיחה של התעשייה

בפאנל "תעשייה, חדשנות ובריאות - האבנים הגדולות של כלכלת ישראל", שהתקיים במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס, דיברו שלוש בכירות בתעשייה הישראלית על הצלחה והמנוע להוביל, על מהפכת ה-AI ויישומה, ועל תחזיות לעתיד ● וגם: מה ישמור על העליונות הטכנולוגית שלנו?

מימין: אלה לוי וינריב, שרית זוסמן ושירה שפירא / צילום: רמי זרנגר

"להחליט לשים זרקור על הדברים הטובים": שירה שפירא ושרית זוסמן בשיחה על שכול והכוח להמשיך הלאה

חברי הילדות ענר שפירא ז"ל, רס"ל בן זוסמן ז"ל והירש גולדברג פולין ז"ל, הפכו לסמל לגבורה בעקבות אירועי 7.10 ● האימהות של שניים מהם, שירה שפירא ושרית זוסמן, הגיעו לוועידת ישראל לעסקים של גלובס כדי לספר עליהם, על הדרך להמשיך הלאה ועל החשיבות של עשייה חיובית בחברה

ענת לוין, ליאת חזות ולימור בקר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

מה יקרה לכסף שלכם ב-2026? שלוש מנהלות השקעות בכירות עונות

פאנל המנכ"ליות הבכירות בוועידת ישראל לעסקים של גלובס סימן את 2026 כשנה של הכרעות ● לימור בקר מהמילטון ליין צופה שחלק גדול מהצמיחה העתידית בכלל לא יקרה בבורסה - אלא בחברות הפרטיות ● ענת לוין מבלקרוק סבורה שבקרוב נבין באילו מחברות הבינה המלאכותית הסיכון עולה על כדאיות ההשקעה ● וליאת חזות מהפועלים אקוויטי חושבת שדווקא העובדה שהרבה רוכשים ישבו על הגדר בשוק המגורים מייצרת הזדמנות

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: שלומי יוסף

פרופ' רוני גמזו: "תמיד ארגיש החמצה שלא הייתי מנכ"ל הכללית"

יו"ר מגדל אחזקות, מנכ"ל בית החולים איכילוב בעבר, אמר עוד בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "הפער בין שיבא לאיכילוב הוא רק בכותרות; ברמת הרופאים והרפואה לא רק שאין פער - איכילוב מוביל"

ידין ענתבי בוועידת ישראל / צילום: רפי קוץ

מנכ"ל בנק הפועלים: "המערכת הבנקאית איבדה את הצעירים הסוחרים בשוק ההון. הגיע הזמן ליזום ולהחזיר אותם אלינו"

מנכ"ל הפועלים ידין ענתבי הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי המיסוי שהטילה הממשלה אינו פוגע בבנקים אלא בחוסכים ובקרנות הפנסיה וההשתלמות, וטוען שהרווחיות הגבוהה הייתה אמורה לחזור לציבור ● בנוסף הציג ענתבי צעדים חדשים של הבנק שנועדו להחזיר צעירים למסחר בשוק ההון

מנכ''ל קבוצת הפניקס, אייל בן סימון, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אייל בן סימון: "הפניקס היא מחוללת התחרות המרכזית בעולם הפיננסי"

מנכ"ל הפניקס אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי עוד לפני הכלכלה, "אנו חייבים להבין שמדינת ישראל צריכה תוכנית ארוכת-טווח" ● לגבי החוסן של הכלכלה הישראלית הוא טוען: "הרבה מדינות היו רוצות יחס חוב-תוצר כמו שלנו" ● וגם: מה הוא חושב לגבי הכוח של המתווכים הפיננסיים בישראל?

עו''ד ג'ייסון גרינבלט / צילום: תמר מצפי

האם הפסקת האש תחזיק מעמד ומה הסיכוי לנורמליזציה עם סעודיה? יועצו של טראמפ לשעבר מדבר

ג’ייסון גרינבלט, לשעבר שליחו של הנשיא דונלד טראמפ למזרח התיכון ומאדריכלי הסכמי אברהם, הגיע כאורח מיוחד לערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים ● הוא מסביר כיצד 7 באוקטובר שינה את האזור, מה ישראל תיאלץ לעשות מול חמאס ועד כמה ריאלי חידוש המגעים עם סעודיה

ולדימיר פוטין - נשיא רוסיה, דונלד טראמפ - נשיא ארה''ב, וולודימיר זלנסקי - נשיא אוקראינה / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson, Alex Brandon, Jacquelyn Martin

מניות ביטחוניות ירדו, אירופה במצוקה: ארה"ב דוחפת להסכם שלום כפוי באוקראינה

הבית הלבן הפתיע את אירופה כשדרש מקייב בסוף השבוע לקבל תוכנית שלום ובה הגבלות צבאיות וכן ויתור על שטחים ● האירופאים קוראים לתוכנית "בסיס לדיון" ושוב נאלצים לבקש מקום ליד שולחן הדיונים ● לצד ירידות במניות ביטחוניות, באיחוד מנסים לקנות זמן להקמת כוח צבאי

גיל שויד בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האזהרה של גיל שויד: "שוק הסייבר מנותק"

בצל התמחור הגבוה של חברות סייבר והעניין מצד ענקיות הטכנולוגיה, יו"ר צ'ק פוינט גיל שויד מספר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, על האתגרים שמספקת הבינה המלאכותית לתחום, ועונה לשאלה האם הוא מתכנן לשוב לקדמת הבמה ● "בשנת 2001 הייתה בועה בעקבות מהפכת האינטרנט, אבל 20 שנה אחרי האינטרנט עדיין חי ובועט"

מימין: חזי שטרנליכט, חגי שרייבר, עמי בם / צילום: שלומי יוסף

מנהל ההשקעות הראשי בהפניקס: "בועות לא מתפוצצות כשהתקשורת מבשרת על כך"

בפאנל בהנחיית חזי שטרנליכט בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, שוחחו חגי שרייבר, משנה למנכ"ל קבוצת הפניקס ומנהל ההשקעות הראשי, ועמי בם, יו"ר בריינסוויי ויו"ר גילת רשתות לווין, על נורות האזהרה בשוק ההון, על אסטרטגיות השקעות ועל אסטרטגיות ניהול ● ומהו הפרמטר החמקמק שלא תמיד נכנס למודלים האסטרטגיים?

מנכ''ל הבורסה איתי בן זאב בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האם לשוק יש עוד לאן לעלות? התשובה של מנכ"ל הבורסה בת"א

למרות השיאים והתשואות החזקות בבורסה המקומית, איתי בן זאב, סבור שהיא רחוקה מלבטא את הפוטנציאל העתידי, ובטוח שמפולת במדדים לא על הפרק ● כך אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "ירידות חדות מגיעות בדרך כלל בתקופה של בועה וזה לא המצב כרגע"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א־נפט וגז נפל במעל 3%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.2% ● טאואר צנחה במעל 8%, נייס עלתה בכ-4% ● וול סטריט מסכמת סוף שבוע מטלטל נוסף, ודברים שנשא אחד מבכירי הפד הזניקו את ההסתברות להורדת ריבית בארה"ב ● מחר, בשוק מצפים לראות הורדת ריבית של בנק ישראל ● וגם: האנליסט שמעריך - "שוק המניות האמריקאי לא יציב"

יונתן לבנדר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

"האמנות האמיתית היא AI, וזה ישנה את עולם הבריאות"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, הציג סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG, את האופן שבו הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק ● לדבריו, ישראל מובילה באימוץ אך מעוכבת בידי רגולציה

דרור בין בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "נדרשת עליית מדרגה בהשקעות דיפטק, הן גל הצמיחה הבא של ההייטק בישראל ובעולם"

בהרצאה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר דרור בין מנכ"ל רשות החדשנות, כי 2025 רושמת כבר עתה את שיא האקזיטים בישראל בהיקף של 71 מיליארד דולר ● לצד זאת, בין הזהיר מפני הירידה במספר הסטארט-אפים החדשים וקרא לגוון את ההשקעות בהייטק כך שלא יתמקדו רק בסייבר ובתוכנה

מנכ''ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר: "הצריכה בישראל חזקה, אבל אין מספיק שטחי מסחר"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, צביקה שווימר, כי הוא קרא לקובעי המדיניות להאיץ פיתוח אזורי - בפרט בצפון ● "הצעתי להפוך את קריית שמונה לשלוש שנים ל'עיר ללא מע"מ', כמו אילת. זה היה מצית את המסחר ומחזיר חיים לאזור. בינתיים זה לא מתקדם"