גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נתניהו: "ממחר ועד שישי סגר מלא. אחרי חג פסח הקלה הדרגתית במגבלות"

ראש הממשלה הודיע הערב כי החל ממחר ב-16:00 ועד יום שישי בשעה 7:00 בבוקר ישראל נכנסת לסגר מלא, ובליל הסדר אסור יהיה לצאת מהבית בכלל החל מ-18:00 ועד למחרת ● "אנחנו נאכוף את הסגר בנחישות"

ראש הממשלה נתניהו מחמיר את ההנחיות לציבור בצל איום הקורונה על ישראל / צילום: Gali Tibbon, Associated Press
ראש הממשלה נתניהו מחמיר את ההנחיות לציבור בצל איום הקורונה על ישראל / צילום: Gali Tibbon, Associated Press

ראש הממשלה הודיע הערב על החמרה נוספת בצעדי המדינה למלחמה בקורונה, כאשר ממחר (שלישי) בשעה 16:00 יוטל סגר כללי בכל רחבי ישראל. הסגר הכללי יימשך עד יום שישי ב-7:00, ובליל הסדר הסדר עצמו, לא יוכל הציבור לעזוב את ביתו החל מהשעה 18:00 בערב ועד 7:00 בבוקר. בשכונות בירושלים בהן יש התפרצות משמעותית, יישארו התושבים במרחב אשר יוגדר עבורם.

לדברי ראש הממשלה, למרות שמצבה של ישראל טוב מאשר זה של מדינות אחרות בעולם, בכדי לשמור על המגמה החיובית, מתבצעים כעת צעדים כבדי משקל. זאת, בכדי למנוע מצב שבו "פסח יהפוך לפורים", לאחר שחגיגות הפורים יצרו שרשראות הדבקה משמעותיות בישראל. עוד הוסיף ראש הממשלה שאם המגמה החיובית תמשך, ניתן יהיה להתחיל לצאת מהסגר באופן מדורג לאחר חג המימונה.

"יש סימנים חיוביים באופק, אך אסור לנו להיכנס לשאננות"

"אזרחי ישראל, אנחנו בשבוע גורלי לעולם ולמדינת ישראל. הוא גורלי, כי בקרב הבלימה מול הקורונה, הימים הללו יקבעו את הכיוון; התקדמות, או נסיגה. ועבור אנשים רבים; חיים או מוות. בניו יורק המגפה משתוללת. הנשיא טראמפ אמר לאזרחים: הרע מכל, עדיין לפניכם. באירופה, המדינות מוכות הקורונה הצליחו להקטין מעט את מספר המתים, אך התמונה מוסיפה להיות קודרת. מאות הלוויות באירופה מדי יום". 

"הסופה הפראית הזו של פעם ב-100 שנים גובה קורבנות בכל העולם, בכל העמים בלי אחבנה, ומזעזעת כלכלות בכל העולם", המשיך נתניהו. "אצלנו, המצב טוב יותר. בזכות הצעדים שנקטנו, יש מקמת שיפור. אך מי שחושב שאפשר לסיים את המשבר בזבנג וגמרנו, טועה טעות מרה. חוכמת הדורות שלנו מלמדת שיש דרך קצרה שהיא ארוכה, ודרך ארוכה שהיא קצרה. כשמדובר בבריאות ובחיים שלכם, אזרחי ישראל, אסור שיהיו קיצורי דרך".

"ראינו מה קרה בחג הפורים; ההתפשטות התרחשה באזורים רחבים. פסח לא יהיה פורים. כל משפחה תסב לליל הסדר לבדה. תחגגו רק עם המשפחה המצומצמת שנמצאת עכשיו אתכם בבית. מתוך אחריות עמוקה לשלום הציבור, נחליט הערב בממשלה על הטלת סגר כללי על רחבי המדינה". 

"ממחר ב-16:00 תשארו בשכונות ובערים שלכם. הסגר הכללי ימשך עד יום שישי בשעה 7:00 בבוקר, אך יש עוד הגבלה; ביום רביעי, לפני ליל הסדר, כל אחד ואחד נשאר בביתו משעה 18:00 בערב עד למחרת, בשעה 7 בבוקר. יש כאן הכבדה, אבל אין ברירה. אנחנו נאכוף את הסגר בנחישות". 

"אני מבקש מכם למלא אחר ההנחיות שלנו. עשו זאת למענכם, למען יקיריכם, למען השוטרים והשוטרות, החיילים והחיילות, שיחד עם צוותי הרפואה ומד"א עושים עבודת קודש. מלאכים בלבן. אני רוצה להודות גם לאמנים שמתנדבים כדי לשמח את הציבור מן המרפסות".

"בד בבד, עם ההקשחה בהנחיות, יש סימנים חיוביים באופק, אך אסור לנו להיכנס לשאננות. אנחנו מתקדמים בהכנה לכללי היציאה מהמשבר, זה יקרה רק אחרי המימונה. אם המגמות החיוביות יימשכו, אנחנו נצא בהדרגה מהסגר אחרי חג הפסח והמימונה. זה תלוי בכם. במידת מילוי ההוראות הקשות שאנחנו מורים לכם, לטובת הכלל. היציאה תעשה על פי רמות הסיכון באוכלוסייה. הבטוחים ביותר יצאו ראשונים, ואלו הנמצאים בסיכון הרב ביותר, יצאו אחרונים.

תחילת היציאה תפיח רוח חיים במשק ותתן תקווה לשכירים ועצמאיים כאחד, לעסקים הקטנים והגדולים הנאנקים. העברנו אתמול בממשלה החלטה על תקציב חירום של 90 מיליארד שקל. העברנו אותו כדי לעזור לכם, שכירים, עצמאיים, מובטלים. הסכום הזה כולל גם את מענק החג, שנמצא בשלבי חקיקה בכנסת. המענק הזה יגיע". 

"אני מבקש מכם עוד דבר חשוב; אני מבקש מכם לרכוש במיוחד בימים האלו מוצרי צריכה תוצרת ישראל. אני מאמין שאסטרטגיית היציאה שלנו תשקם את כלכלת ישראל, שזרועים בה הרבה מאוד מרכיבים. אחד מהם הוא בדיקות לגילוי החולים. הבדיקות מספקות לנו מידע טוב יותר, ואנחנו שואפים להגיע בתוך ימים ל-10,000 בדיקות. זה היה קשה מאוד להגיע לשם כי חלקים היו חסרים ואתה מגלה שחלקים שהזמנת - מישהו אחר לקח אותם. התגברנו על זה. אנחנו נגדיל את הבדיקות כדי לאפשר יציאה מדורגת מהסגר". 

"יש לנו את אותו מספר בדיקות שיש לקוריאה ולבריטניה. יש כאן מאמצים גדולים מאוד. ישראל מובילה בהרבה מאוד דברים, ולא סתם דורגה כמדינה הבטוחה ביותר בעולם. מאמצי הרכש שלנו, כולל לרכיבים לבדיקות הקורונה, הם בתנאים של תחרות בינלאומית גדולה. שוחחתי עם ידידי ולדימיר פוטין, וסיכמנו על שיתוף פעולה גם בנושא הזה. הוא שיבח אותי על הצעדים שנקטנו כאן למלחמה בקורונה. הוא אמר לי: 'חשוב מאד שבני גנץ ואתה תאחדו כוחות בשביל מדינת ישראל'. אני מסכים איתו. אני משוכנע שאפשר להגיע לממשלת אחדות. הדרך עדיין לא הסתיימה, אבל אני מאמין שעם רצון טוב ומאמץ הדדי משותף, אפשר וצריך להגיע לזה בהקדם".

"ראינו גם תופעות אחרות; ראינו הסתה איומה נגד הציבור החרדי בתקשורת ובחברה. אני יודע שזה לא משקף את דעותיו של רוב העם בישראל. שוחחתי עם ראש העיר של בני ברק, ואמרתי לו ששנינו נמצאים בבידוד אבל אנחנו לא ב'בדד', אנחנו ביחד. הוא סיפר לי שהוא מקבל אינסוף שיחות חיזוק מאזרחים ברחבי הארץ. 'יש לנו עם נפלא, אין עם כזה בעולם', הוא אמר לי. אנחנו מחבקים את תושבי בני ברק, כמו שכל איטליה מחבקת את תושבי לומברדיה". 

"יש לנו עוד חיבור; המורשת שלנו והעבר שלנו בו היו כל כך הרבה משברים, שעברנו אותם יותר מכל עם אחר בתולדות האנושות. חג הפסח מנציח את היציאה ממצרים, התגברות על משברים. ז'בוטינסקי כותב 'תגר על כל מעצור ומיצר'. בכל דור ודור אנחנו מתגברים על המכשולים. אני משוכנע ויודע שלמרות שזה אתגר עולמי, אנחנו עוברים אותו יחד ועוברים אותו בהצלחה. אנחנו כותבים יחד פרק קשה, אבל רב הוד בתולדות עמנו ומדינתנו. אני רוצה לברך את כולכם בחג פסח כשר ושמח. אני רוצה לברך אתכם, שנעבור יחד את המיצר ונצא מבידוד לחירות. חג שמח". 

חשש שהחג יביא להתרפצות מחודשת

השר אריה דרעי אמר הערב כי החשש הוא כי קיומם של סדרים משפחתיים גדולים עשוי להביא להתפרצות מחודשת של הנגיף לאחר שבימים האחרונים הנתונים מראים על התמתנות. השר גלעד ארדן אומר כי לא צפוי סגר מלא, אלא החמרת האכיפה של ההנחיות הקיימות, וסגירה מוקדמת יותר של החנויות בערב החג.

היום אמורה הייתה להתכנס ועדת שרים להגדרת אזורים מוגבלים, שיכלה להחמיר עם ערים ושכונות מסוימות, אך בשל לחץ של השרים יעקב ליצמן ואריה דרעי, שלא לסמן את הציבור החרדי ולבדלו משאר הציבור הישראלי, הישיבה הזו בוטלה ותחת זאת הוחלט להחמיר עם כלל אזרחי ישראל. המטרה של ההחמרות היא להביא למצב שבימי החג הישראלים לא ינסו להיפגש עם קרוביהם.

עוד כתבות

זום גלובלי / צילום: Reuters

מילה אחת מיותרת ברוסיה עלתה בשש שנות מאסר

ארה"ב והודו הגיעו להסכם מכסים חדש - לפחות לטענת טראמפ • גזר הדין החריג שהוטל על קומיקאי רוסי • ומי רצח את בנו של קדאפי? פרטים חדשים נחשפים • זום גלובלי, מדור חדש

בדיקת ינשוף / צילום: Shutterstock

האנשים שהשתכרו בלי ששתו אלכוהול, וההסבר המפתיע

דמיינו שאתם נעצרים ע"י שוטר. לא שתיתם אלכוהול, ואתם אפילו מסכימים לבדיקה - אבל בדיקת הינשוף מצביעה על שכרות ● כעת, מחקרים מסבירים את התופעה הנדירה: "תסמונת המבשלה העצמית" - מצב רפואי שבו הגוף שלכם מייצר אלכוהול באופן טבעי, מבלי ששתיתם אפילו טיפה

ביטקוין / צילום: Shutterstock

שוק הקריפטו איבד 2.2 טריליון דולר משוויו, מה אומרת ההיסטוריה ומה צפוי בהמשך?

חורף הקריפטו חוזר: הביטקוין קרס ב-48% משיאו לרמה של 65 אלף דולר למטבע ● בשוק נותנים שלל הסברים מדוע המטבעות הדיגיטליים מתמוטטים עכשיו, ומנסים להעריך האם מדובר בהזדמנות קנייה או בתחילתה של תקופה ארוכה של חולשה. ומה קרה בפעמים הקודמות שהביטקוין קרס? ● גלובס עושה סדר

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית: לוין מונע מינוי שופטים ואלפי תיקים מצטברים

בהרב-מיארה הגישה לבג"ץ את עמדתה בעתירה נגד סירובו של לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, והפנתה לנתונים של הנהלת בתי המשפט על מחסור כבד במערכת ● לדבריה, הציבור נפגע ואלפי תיקים "ממתינים על המדף"

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

שליש מהשטח מזוהם: מה עומד לקרות כעת בפרויקט שדה דב?

ממצאים ראשוניים של זיהום בקרקע ובמי התהום ברובע שדה דב העלו שאלות לגבי המשך קידום הפרויקטים במתחם ● באילו אזורים אותרו החומרים שמקורם בקצפי כיבוי אש, מדוע שווקו הקרקעות מלכתחילה, ואילו יזמים כבר מבהירים שהשטח שלהם נקי? ● גלובס עושה סדר

יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין

תשובה חושף את עסקיו בניו יורק ופלורידה לקראת גיוס אג״ח של 100 מיליון דולר

ארבע שנים אחרי שהגיע להסכמות עם מחזיקי האג"ח, איש העסקים יצחק תשובה רוצה להחזיר את פעילות הנדל"ן שלו בארה"ב לבורסה המקומית ● החברה, המחזיקה בארבעה נכסי נדל"ן למגורים בהקמה, תבקש לגייס מהמוסדיים 100 מיליון דולר

ליסה סו, מנכ''לית AMD / צילום: Shutterstock

המחיר הכבד של התחרות עם אנבידיה: הסיבות לנפילת מניית AMD

מניית AMD צנחה אתמול לאחר פרסום הדוחות: התוצאות אומנם הרשימו, אך התחזית שידרה האטה זמנית ותחושה שפריצת הדרך הגדולה עדיין רחוקה ● התקווה הגדולה של החברה נמצאת בעיקר בהמשך השנה, כאשר היא תנסה לצאת ממכירת השבב הבודד וליצור פתרונות שלמים ● בדרך לשם, היא תצטרך להיזהר מתלות גדולה מדי ב-OpenAI

קמפיין של הלוטו / צילום: צילום מסך מיוטיוב

כ-15 מיליון שקל בשנה: תקציב הפרסום של הלוטו עובר ידיים

פרסום הגרלת הלוטו עובר ממשרד באומן בר ריבנאי למשרד אדלר חומסקי - שלמעשה יטפל מעתה במרבית תקציב הפרסום של מפעל הפיס, העומד על 60 מיליון שקל בשנה ● מקס ממתגת מחדש את הלייב פארק בראשון לציון כ־אמפי MAX ● חברת הפינטק הישראלית april חותמת על שיתוף פעולה עם פייפאל ● וגם: שורת מינויים חדשים בגלידות שטראוס תחת הבעלים החדשים ● אירועים ומינויים

שליחים של וולט / צילום: פביו טרופה

השת"פ בין וולט לסיבוס בצומת דרכים: עשויים להיפרד ברבעון הבא

שיתוף הפעולה בין חברת המשלוחים לענקית כרטיסי ההסעדה נבחן מחדש ועשוי להסתיים כבר בחודשים הקרובים ● לגלובס נודע כי בעקבות שיחה בניהן הוחלט כי לעת עתה שיתוף הפעולה יימשך כסדרו

פרסומים לדירות חדשות כשהמחיר המצוין הוא למ''ר / צילום: צילומי מסך

במקום סכום כולל לדירה, מפרסמים מחיר למ"ר: מה עומד מאחורי השינוי השיווקי

עוד ועוד חברות שמוכרות דירות נוקבות במחיר למ"ר, ולא במחיר של הדירה ● המספרים האלה היו בדרך כלל שמורים לשמאים ולאנשי מקצוע, ולא לקהל הרחב ● המטרה: לעשות סטנדריטזציה למחירים ● מומחים: "המגמה כבר חורגת מתחום תל אביב"

יזמי MyOr. מימין:  ד''ר מיכאל ברנדווין, ד''ר אריאל כץ ופרופ' רוני כהן / צילום: באדיבות החברה

ליזם שהפך את אנזימוטק לסיפור הצלחה יש תוכנית חדשה לשינוי עולם הבריאות

ד"ר אריאל כץ, היזם שהוביל את חברת אנזימוטק ופרש רגע לפני שנמכרה במאות מיליוני דולרים, רוצה לרתום את קליניקות התזונה למהפכה ברפואה מונעת ● בראיון הוא מספר על המודל העסקי של חברת MyOr שהקים וצופה לה השנה הכנסות של 30 מיליון דולר

מנכ''ל אמזון, אנדי ג'סי / צילום: Reuters

אמזון מגדילה את ההימור על AI, והמשקיעים מודאגים; המניה נופלת

אמזון רשמה שיא רבעוני בהכנסות של 213 מיליארד דולר, מעל התחזית ● הרווח למניה, 1.95 דולר, היה מעט מתחת לצפי ● הכנסות הענן היו 35.6 מיליארד דולר, מעל התחזיות, עם צמיחה שנתית של כ־21% ● המניה נופלת במסחר המאוחר בעיקר בשל תחזית השקעות חריגה של כ־200 מיליארד דולר לשנה הקרובה, שמעוררת חששות לגבי הלחץ על התזרים והרווחיות

הלוואות בתוך המשפחה / צילום: Shutterstock

האם יש תקרה לריבית בהלוואות שניתנות בתוך המשפחה?

אישה שעמדה לאבד את ביתה קיבלה הלוואה מבנה ● אלא שהריבית בהסכם חרגה מהמותר בחוק הלוואות חוץ בנקאיות ● מה קבע בית המשפט?

פרופ' נרי אוקסמן / צילום:  Conor Doherty, courtesy of OXMAN

"בכלכלה הסמויה של הטבע יש פוטנציאל עצום לתיקון העולם": נרי אוקסמן חושפת את החברה החדשה שהקימה

היא מפתחת נעליים שאפשר לשתול אחרי השימוש, מתכננת בתים שמגדלים את עצמם, ומגדלת במעבדה אוכמניות שאיש לא טעם 450 שנה ● אחרי 25 שנה באקדמיה, פרופ' נרי אוקסמן, מהחוקרות המשפיעות בתחומי הארכיטקטורה והעיצוב, רוצה ליישם את החזון שלה לסינרגיה בין בני אדם לטבע ● וגם: ההתמודדות עם הסערה שנקלעה אליה בעקבות פעילותו הפרו־ישראלית של בן זוגה, המיליארדר ביל אקמן

מחקר אלצהיימר / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה מה הגורם שמכריע אם יהיה לכם אלצהיימר או לא

שני מחקרים חדשים מנסים לשפוך אור על השאלה - מדוע חלק מהאנשים מפתחים אלצהיימר וחלק לא, למרות שיש להם את אותם גורמי סיכון עיקריים למחלה ● הממצאים, שבין היתר מתייחסים לכמות חלבון TAU במוח, עשויים לעזור ביצירת תרופות חדשות

פתיחת שולחן ב''גריל 65'' / צילום: אנטולי מיכאלו

כל הדרך ממאיר אדוני לתחנת דלק: מסעדה שהיא חזרה הביתה

"גריל 65", השיפודייה על כביש 65 מול פרדס חנה, עושה חסד לקונספט האהוב, עם חתימת היד המובהקת של השף והרבה כבוד לז׳אנר

קרן המטבע הבינלאומית / צילום: Shutterstock

קרן המטבע העולמית נגד תוכניות הממשלה למיסוי הבנקים וסבסוד המשכנתאות: "סיכון מוסרי"

ה-IMF פרסמה היום דוח ראשוני על כלכלת ישראל, המציג תמונה אמביוולנטית: מצד אחד, הערכה לחוסן המשק שהתאושש במהירות לאחר הפסקת האש בעזה; מצד שני, אזהרות ברורות כי המדיניות הפיסקלית הנוכחית אינה מספקת, והמלצות לצעדים שהממשלה כנראה לא תשמח לאמץ

מרטין שלגל, נגיד הבנק המרכזי השוויצרי / צילום: Reuters, Maximilian Schwarz

הדילמה השוויצרית: איך להגן על הכלכלה, לשמור על הפרנק ולא לעצבן את טראמפ

בעוד שהדולר מוסיף ונחלש, והעולם מחפש יציבות, שווייץ ניצבת בפני "צרות של עשירים": המטבע המקומי בשיא של עשור, האינפלציה במדינה אפסית, והחשש מפגיעה ביצוא גובר ● האם הנגיד מרטין שלגל יחזור לריבית שלילית ויסתכן בעימות חזיתי מול ממשל טראמפ?

משרדי אנבידיה ביקנעם / צילום: אנבידיה

מרחיבה את המשרדים ביקנעם: עסקת הענק של אנבידיה ומליסרון

ענקית השבבים חתמה על הסכם שכירות חדש מול מליסרון, ובכך ממשיכה במגמת ההתרחבות בישראל ובצפון בפרט ● מדובר בבניין חדש בעל 11 קומות, סמוך למטה הקיים של אנבידיה ביקנעם ולקמפוס הענק שיוקם בטבעון במרחק כמה דקות נסיעה

טוביה לוסקין, המייסד והמנכ''ל לשעבר / צילום: תמר מצפי

סוף לסכסוך: מייסד גבעות עולם יוצא בנזיד עדשים, החברה חוזרת לקידוחים

לאחר 12 שנות מאבק משפטי, נפרדת שותפות הנפט "גבעות עולם" מהמייסד טוביה לוסקין, שמכר את חלקו תמורת כ־1.2 מיליון שקל בלבד ופטור מחובות עתק ● כעת מכריזה ההנהלה על "דף חדש" וחזרה להפקת נפט מסחרית: "מחפשים שותף אסטרטגי, וגם נגייס הון בבורסה"