גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לאחר דיון בבית הדין לעבודה: הנהלת רשת ועובדי חדשות 13 חוזרים לשולחן המו"מ

עד לסיום המו"מ תוקפא הוצאתם לחל"ת של 21 עובדי חדשות 13 המועסקים בתוכניות "חמש עם יעקב אילון" ו"חדשות היום עם אלי ומירי"

ישראל טויטו, מנכ"ל חדשות 13 / צילום: אריק סולטן
ישראל טויטו, מנכ"ל חדשות 13 / צילום: אריק סולטן

עובדי חדשות 13 והנהלת רשת 13 חוזרים לשולחן המשא-ומתן, זאת לאחר שהצדדים הגיעו להסכמה על כך בתום דיון ארוך שנערך הבוקר (ג') בבית הדין לעבודה.

משמעות ההחלטה היא שעד לסיום המשא-ומתן תוקפא הוצאתם לחופשה ללא תשלום של 21 עובדי חדשות 13 המועסקים בתוכניות "חמש עם יעקב אילון" ו"חדשות היום עם אלי ומירי". הנהלת רשת אמורה להציג לוועד תוכנית כוללת עד 17 במאי, ועד אז החברה תימנע מכל פגיעה אחרת בתנאי ההעסקה של עובדי חברת החדשות. מנגד הוועד התחייב שלא לנקוט צעדים ארגוניים עד 20 באפריל והסכים לקיצוץ בשכר שהנהלת רשת ביקשה להשית על העובדים, אולם רק עד תום משבר הקורונה.

בתחילת הדיון קבל נציג העובדים על כך שההנהלה דיבר רק לפני שבוע וחצי על הוצאת 12 עובדים לחל"ת, אך בשלב הזה קיבלו 37 עובדים על הוצאתם לחופשה ללא תשלום. העיתונאי מתן חודרוב טען כי לצעדים שההנהלה מבקשת לנקוט אין קשר לירידה מההכנסות מפרסום כתוצאה ממשבר הקורונה, שכן ההכנסות לפרסום בתקופה הנוכחית אמורות להיכנס רק בעוד מספר שבועות, מאחר ששיטת התשלום היא שוטף פלוס 60.

חודרוב סיפר כי אתמול (ב') נפגש מנכ"ל רשת אבי בן טל עם עיתונאים בכירים מחברת החדשות ללא שהוועד נכח בפגישה, וסיפר כי ברשת מתעתדים לבצע קיצוץ רחב, שאומנם לא יגיע ל-50% אך יעלה על 15%, "ומכך יכלו העובדים להבין כי מתוכנן גל פיטורים אדיר שיש בו כדי לאיים על החדשות ועל עצמאותה הכלכלית. החל"ת הוא רק שלב ראשון בתוכנית ההולכת ומתגבשת בחשאי, מבלי להיוועץ בעובדים, ולמרות שהם הביעו נכונות להידברות".

מנכ"ל חברת חדשות 13, ישראל טויטו, השתתף בדיון וסיפר כי המפתחות לגבי עתיד התוכניות והיקף הקיצוצים מצויות בידיים של חברת-האם - רשת. לדבריו, הפקות כמו "חמש עם" של יעקב אילון זה תוכנית של רשת, שחברת החדשות מפיקה אותה, ואם רשת לא מעוניינת בה יותר, לחברת החדשות אין למי להפיק אותה.

לדברי טויטו, חברת החדשות מסובסדת על-ידי חברת-האם רשת, שמחויבת להזמין מהדורת חדשות במשך 7 ימים לפי הרגולציה. שאר התוכניות של חברת החדשות מפיקה, היא מפיקה אך ורק לטובת לוח השידורים של חברת-האם רשת.

טויטו הוסיף כי כשחברת-האם רשת מודיעה שהיא מורידה את התוכניות מלוח השידורים, זה אומר שהיא מפסיקה להעביר כסף עבור האנשים. לגבי תוכנית הקצוצים הגדולה סיפר טויטו כי מנכ"ל רשת עדכן אתמול שהיא תהיה מעל 15% אך פחות מ-50%. "אנו מחכים להעמדת היעד הסופי מספרית תקציבית כדי להבין לאן הולכים", אמר.

עוד ציין טויטו כי בעת שמנכ"ל רשת החליט להוריד את התוכניות הללו, ומיום ראשון הקרוב להעלות משהו אחר, הוא לא יוכל לשלם לאנשים על התוכניות האלה. לדבריו, הוא התבקש להוציא את האנשים לחל"ת, ואין לו תאריך חזרה שלהם. "אני לא יודע לשלם על תוכניות אם איני מקבל צ'ק מרשת. לגבי תוכנית הגדולה - אני צריך לשמוע מה המספרים שרשת שואפת אליהם לפני שאני יודע לדבר על זה".

על כך ענה מתן חודרוב: "מר טויטו הוא לא האדם בעל הסמכות. יואיל ויתייצב כאן מנכ"ל רשת ויענה על השאלות הללו".

בשלב הזה ביקשו עורכי הדין לצרף את רשת להליך. לדבריהם, "כעת מסתבר שמנכ"ל חברת החדשות לא יכול לתת ולו תשובה אחת מה יקרה מחר בבוקר".

כאמור, בסופו של תהליך סוכם כי הנהלת רשת, נציגי הוועד וארגון העיתונאים ישבו לשולחן המשא-ומתן כדי לנסות ולהגיע להסכמות.

את ארגון העיתונאים ייצגו בעתירה עורכי הדין מורן סבוראי ואמיר בשה.

עוד כתבות

בית אבות עמל בשרון של הרשת עמל ומעבר / צילום: עפל גרופ, ויקיפדיה

הושלמה הנפקת רשת עמל ומעבר: אלו בעלי המניות שמכרו מניות ב-1.24 מיליארד שקל

עמל ומעבר השלימה את הנפקת המניות הראשונית שלה לציבור והיא תתחיל להיסחר בקרוב בבורסה תחת השם עמל הולדינגס ● הגופים שמכרו מניות הם קרן פימי של ישי דוידי, דליה קורקין, פועלים אקויטי ומגדל ביטוח ● מי שעומדת בראש הרשת ואחראית לצמיחתה, דליה קורקין, מכרה 10 מיליון מניות תמורת 185 מיליון שקל

הפרויקט ברעננה. 355 יחידות דיור במקום 138 / הדמיה: קידר מבנים

סרבנית תמ"א עיכבה פרויקט. כמה פיצוי היא תשלם?

דיירת שרכשה דירה ברעננה סירבה לחתום על הסכם ליווי לפרויקט תמ"א 38 שקודם עוד לפני הרכישה ● היא עיכבה את תחילת העבודות ונתבעה

גבי בוגנים / צילום: פזית אסולין

הרוכשת מצאה טעות של 20 מיליון שקל, והמוכר טוען: ״לא ביצעה בדיקת נאותות"

לאחר שרכשה את השליטה בחברת התוכנה ב־93 מיליון שקל, טוענת אקסל כי סינאל רשמה בעבר הכנסות יתר של 20 מיליון שקל בשל הפרשה שגויה ● המוכר: "אולי רוצים לשפר תנאי העסקה"

קורנליוס קורנליו בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

שגריר קפריסין: "הביקורת על ישראל עצומה, אבל רק כאן מבינים את המציאות של המדינה"

שגריר קפריסין בישראל, קורנליוס קורנליו, אומר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי היחסים הכלכליים בין המדינות רחוקים ממיצוי - לא רק תיירות ונדל"ן אלא גם הייטק ואנרגיה ● עוד אמר: "אל תשכחו שיש לכם חברים באיחוד האירופי, חשוב לא לסגור דלת לאיחוד"

מימין: אלה לוי וינריב, שרית זוסמן ושירה שפירא / צילום: רמי זרנגר

"להחליט לשים זרקור על הדברים הטובים": שירה שפירא ושרית זוסמן בשיחה על שכול והכוח להמשיך הלאה

חברי הילדות ענר שפירא ז"ל, רס"ל בן זוסמן ז"ל והירש גולדברג פולין ז"ל, הפכו לסמל לגבורה בעקבות אירועי 7.10 ● האימהות של שניים מהם, שירה שפירא ושרית זוסמן, הגיעו לוועידת ישראל לעסקים של גלובס כדי לספר עליהם, על הדרך להמשיך הלאה ועל החשיבות של עשייה חיובית בחברה

אפליקציית X / צילום: Shutterstock

תומכי טראמפ ו"עיתונאים מעזה": הפיצ'ר החדש ב-X שחושף חשבונות מזויפים

הפיצ'ר החדש יתמודד עם חשבונות מזויפים כשהמטרה המרכזית היא להציג את המידע על החשבון ובעיקר היכן הפרופיל מבוסס, כמה פעמים החשבון שינה את שם המשתמש שלו, מתי המשתמש הוריד את האפליקציה וכדומה ● בהמשך יעלה פיצ'ר שיציג אזהרה אם בחשבון ישתמשו ב-VPN כדי להסוות את המיקום, במטרה לבלום את מי שינסה לטשטש את המיקום של החשבון

גדי קוניא ושירה ספיר / צילום: גלובס

מנכ"ל תנובה: "ישראל לא יכולה לוותר על ייצור מוצרי המזון הבסיסיים, בטח לא המפוקחים"

ענף החלב ידע לא מעט סערות בשנתיים האחרונות - החל מהמחסורים בתקופות החגים, דרך העלאות המחירים ועד התוכניות החדשות שהוצגו בשבוע שעבר במשרדי הממשלה ● בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנכ"ל קבוצת תנובה גדי קוניא פתח את הכול והסביר מהן הבעיות השורשיות של הענף ● וגם: האם בקרוב תנובה תצא להנפקה?

מתנת הניחומים לישראל על אספקת F-35 לסעודיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארגונים פרו־פלסטינים ממשיכים לרדוף ספקיות אמצעי לחימה של ישראל, ערב הסעודיה תקבל מטוסי F-35 פחות מתקדמים מאלו של ישראל, ואיראן פונה לצעד חדש במאבק התודעה נגד ישראל: הקמת ערוץ טלוויזיה בעברית ● כותרות העיתונים בעולם

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

האם שוק המניות האמריקאי יחזור לעלות, או שהריבאונד עדיין רחוק?

אחרי הירידות החדות שנרשמו בוול סטריט ביום חמישי האחרון, והעליות ביום שלמחרת, אנליסטים ששוחחו עם מרקטווץ' הסבירו כי התנודתיות כנראה כאן כדי להישאר ● לדברי אחד מהם: "המשקיעים רודפים אחרי רצפים של עליות, כיסי אוויר. זה שם את השוק על מסלול מאוד בלתי־יציב"

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלי אאורה / צילום: תמר מצפי

הכנסות אאורה זינקו ב-65% ברבעון. מה קרה למכירות הדירות?

אאורה מסכמת רבעון עם זינוק בהכנסות וברווחים, אך מכירות הדירות מתחילת השנה עדיין רחוקות מהיעד ● בחברה מקווים שמסלול הרכישה החדש, "דירה בביטחון", יסייע להגדיל את המכירות

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל צפוי להוריד את הריבית אחרי קרוב לשנתיים. לאן הולכים מכאן?

בשוק צופים בהסתברות כמעט מוחלטת שבנק ישראל יפחית בהחלטה הקרובה את הריבית בשיעור סולידי של 25 נקודות בסיס - לרמה של 4.25% ● הפעם האחרונה שבה הריבית ירדה בשיעור זהה הייתה בינואר 2024 ● עם זאת, מי שמצפה לרצף הפחתות ריבית עשוי להתבדות

איך נראים חייו של שופט בהאג שהחליט להוציא צו מעצר לנתניהו?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: השלכות הסנקציות האמריקאיות על שופטי ההאג הפעילים בהליכים נגד ישראל, סקר חדש בגרמניה מצביע על שינוי שלילי בעמדות כלפי ישראל וסימנים להיחלשות שיתוף הפעולה הביטחוני עם בריטניה ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בוול סטריט, בהובלת מניות הטכנולוגיה; אלפאבית קופצת במעל 4%

הנאסד"ק מזנק בכ-2% ● ההסבר של גולדמן סאקס לנפילות בוול סטריט - גידור סיכונים • הנפילה של אורקל ● בלומברג: מניות הקמעונאות זקוקות לנס כדי להציל את 2025 הקשה • במיטב מציעים את אסיה כאלטרנטיבה לשוק האמריקאי היקר

מימין: אסף זגריזק, שאול שניידר ועמית לנג בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

יו"ר נמל אשדוד שאול שניידר: "אני לא מתנגד להנפקה"

שניידר אמר את הדברים בשיחה בנושא התשתיות הקריטיות של ישראל בוועידת ישראל לעסקים של גלובס ● מנכ"ל מקורות עמית לנג: "יש לישראל פוטנציאל להיות ספקית מים לסוריה וכך ליצור מארג גאו-פוליטי"

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן, בוועידת ישראל לעסקים 2025

מנכ"ל שיכון ובינוי: "אסור להכניס חברות בבעלות ממשלה זרה לפרויקטי תשתית אסטרטגיים"

עמית בירמן, מנכ"ל שיכון ובינוי, הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אנחנו ב-6 באוקטובר של השתלטות מדינות זרות על התשתיות הלאומיות האסטרטגיות של המדינה. אסור לתת לזה לקרות"

ולדימיר פוטין - נשיא רוסיה, דונלד טראמפ - נשיא ארה''ב, וולודימיר זלנסקי - נשיא אוקראינה / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson, Alex Brandon, Jacquelyn Martin

מניות ביטחוניות ירדו, אירופה במצוקה: ארה"ב דוחפת להסכם שלום כפוי באוקראינה

הבית הלבן הפתיע את אירופה כשדרש מקייב בסוף השבוע לקבל תוכנית שלום ובה הגבלות צבאיות וכן ויתור על שטחים ● האירופאים קוראים לתוכנית "בסיס לדיון" ושוב נאלצים לבקש מקום ליד שולחן הדיונים ● לצד ירידות במניות ביטחוניות, באיחוד מנסים לקנות זמן להקמת כוח צבאי

חזי חאלאויה בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

יו"ר נמלי ישראל: "ישראל צריכה להיות שער לאירופה. אסור לפספס את ההזדמנות"

חזי חאלאויה דיבר בועידת ישראל לעסקים של גלובס על ההזדמנות הטמונה במסדרון הכלכלי IMEC בין הודו לאירופה, שישראל טרם הצטרפה אליו ● "מדובר במצפן גיאו־אסטרטגי. אם נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה זכייה לדורות. ואם לא נקבל את ההחלטות הנכונות, זו תהיה בכייה לדורות"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בתל אביב; אלקטרה נדל"ן זינקה בכ-10%, טבע קפצה בכ-3%

מדד ת"א 35 קפץ בכ-1.5% ● עליות נרשמו גם בבורסות העולם ● בנק ישראל הוריד את הריבית ברבע אחוז ● ההסבר של גולדמן סאקס לנפילות בוול סטריט - גידור סיכונים ● בלומברג: מניות הקמעונאות זקוקות לנס כדי להציל את 2025 הקשה ● במיטב מציעים אלטנטיבות מפתיעות לשוק האמריקאי היקר

רכב ותחבורה / צילום: יח''צ

התערוכה בגואנגג'ואו החלה: הדגמים הסיניים והמערביים שעשויים להיות להיטים מקומיים

יצרני הרכב מציגים השבוע קצב התפתחות המהיר ואת התרחבותם לפלחי שוק מרכזיים בתערוכה בגואנגג’ואו, סין ● במרכז הבמה: דגמים חשמליים והיברידיים חדשים המכוונים גם לשוק בישראל ובאירופה, בעלי טכנולוגיות חדישות ובמחירים תחרותיים ● השבוע בענף הרכב 

שר האוצר בצלאל סמוטריץ’ וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

למרות ההתנגדות בקואליציה: נתניהו תומך ברפורמת החלב של סמוטריץ'

במשרד החקלאות כינו את התוכנית הזו "אובססיה", ארגוני הרפתנים תומכים בתכנון הריכוזי הקיים, וגם חלק ממפלגות הקואליציה והאופוזיציה מתנגדות ● אך כעת, הרפורמה בחלב של שר האוצר זוכה לתמיכתו של ראש הממשלה ● בינתיים, סמוטריץ' תוקף: "תנובה, טרה ושטראוס שופכים עכשיו מיליונים על מיליונים על מיליונים בקמפיין שקרי ודמגוגי נגדי"