גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך התגייסה היחידה הסודית של חיל המודיעין למלחמה בקורונה

יחידה הטכנולוגיה 81 גייסה את יכולות הפיתוח שלה כדי להשלים חוסרים במערכת הבריאות - ממערכות הנשמה ועד אפליקציה לניהול מלאי • המעורבות של 81 במשבר היא הזדמנות להיחשף לשיטות הפעולה של היחידה: "אנחנו לא מחכים עד שניתקע בקיר אלא חושבים מראש איך לעקוף אותו"

בובה שמשמשת כחלק מהסימולטור לבדיקת מכונות ההנשמה  / צילום: דו"צ
בובה שמשמשת כחלק מהסימולטור לבדיקת מכונות ההנשמה / צילום: דו"צ

כבר היום, שבועות ספורים אל תוך משבר הקורונה בישראל, ברור שאחד המוטיבים המרכזיים שלה הוא ניצחון היוזמה ושיתופי הפעולה. רשויות ממשלתיות, מערכת הביטחון, התעשיות השונות, בהן ההייטק כמובן, האקדמיה, ואזרחים מן השורה - שוברים את דפוסי הפעולה השגרתיים בניסיון להציע עוד ועוד פתרונות למשבר הבריאותי והכלכלי מהקשים בתולדות המדינה.

כחלק משבירת המנהגים הללו יחידות המודיעין של צה"ל התגייסו לסייע באיסוף המידע הבריאותי הדרוש למקבלי ההחלטות וכן לפיתוח ולייצור האמצעים הטכנולוגיים הדרושים לטיפול בחולים ולצוותים המטפלים בהם. בנסיבות החריגות הללו גם צה"ל הגמיש מעט את מעטה הסודיות הכמעט הרמטי שעוטף חלק מיחידות המודיעין ואפשר הצצה נדירה אל אחת היחידות שתרמו בשבועות האחרונים תרומה משמעותית למלחמה בקורונה - יחידה 81, היחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין.

היחידה, שאותה אפשר להגדיר כמעבדת המחקר והפיתוח של צה"ל הוקמה ב-1948 ועד 2012 הייתה כפופה ישירות לראש אמ"ן, אך מאז היא כפופה למפקד מערך המבצעים המיוחדים. בוגרי היחידה הם עובדים מבוקשים בהייטק הישראלי לא פחות מאחיהם בוגרי 8200, וחלקם מובילים חברות שפיתוחיהן הטכנולוגיים הם מן היצירתיים ביותר בנוף הסטארט-אפים המקומי.

"הייעוד של היחידה הוא להתמודד עם האתגרים המורכבים של מדינת ישראל אותם מציבים בפנינו מפקדינו", מנסה סגן מפקד היחידה סגן אלוף (סא"ל) א' להסביר בזהירות את המהות של היחידה. סא"ל א', שהיה אמור להיות בימים אלו בחופשת פרישה לאחר 24 שנות שירות בצה"ל, מנצח על מאמצי היחידה במאבק בווירוס הקורונה ובמשבר הבריאותי והכלכלי שהוא מייצר.

"אם אפשר לקנות פיתוחים חדשניים והם עונים על הצרכים שלנו, אז נרכוש אותם מהמדף". אלא שלרוב, אומר סא"ל א', "הם לא תואמים בול לצורך המבצעי". הוא ממשיך ומסביר את תפקיד היחידה בגישור על אותם פערים: "אנחנו עוסקים בפיתוחים פורצי גבולות שנעשים בפרקי זמן קצרים עד בינוניים, בקשת תחומים - בעיקר תוכנה, חומרה, מכניקה, חומרים וסייבר, שמשרתים תכליות מודיעיניות ומבצעיות באתגרים הביטחוניים שבפניהם ניצבת ישראל".

סא"ל א' מספר כי המוטו של היחידה הוא להפוך את הבלתי אפשרי לאפשרי. "גם כאשר דברים נראים מפחידים או מאוד קשים אפשר לקחת בעיה מורכבת ולפרק לרכיבים כך שהיא תיראה פחות מפחידה. גם כשלוקחים את אתגר הקורונה מבינים שיש לא מעט משימות אבל אפשר לפרק אותן למספר אתגרים מהקל אל הכבד", אומר סא"ל א'. אחת המשימות הבולטות שהיחידה לקחה על עצמה היא לסייע במציאת פתרונות יצירתיים במסגרת המאמץ לצייד את ישראל במכונות הנשמה. האופן שבו התמודדה היחידה עם האתגר מספק הצצה לצורת החשיבה והפעולה של היחידה.

"כבר בשלב מוקדם הבנו שיש אתגר של מערכות הנשמה. היה חשש אמיתי שלא התממש שנגיע למצב של איטליה, ונצטרך לבחור את מי להנשים ואת מי לא", מספר סא"ל א'. "היה גם חשש כי יהיה קושי רב להביא ציוד מחו"ל, כי כולם נלחמים על אותם דברים. בנוסף, ידענו שלהמציא מכונת הנשמה מאפס, עם האתגר של קבלת אישורים מהגורמים הרפואיים בארץ, עלול להפוך את האתגר לכזה שלא תלוי רק בנו, עובדה שתקשה עלינו לעבוד".

המורכבות - בגלל מגבלות הזמן

גודל האתגר וחשיבותו היו כה עצומים, עד שהוחלט להתגמש ולאפשר באופן חריג את חשיפת מעורבות היחידה. סא"ל א' מספר כי התוצאה לא איחרה לבוא: "שנייה אחרי הפרסום צלצלו אלינו בוגרים רבים והציעו לשתף את יכולותיהם. מפעלים הציעו לנו לקחת את מה שאנחנו צריכים והעמידו לרשותנו קווי ייצור, ומנהלים של בתי חולים הגיעו אלינו עם הצעות ובקשות לעזרה".

לדבריו, היחידה יודעת לעשות דברים יותר מורכבים מבחינה טכנולוגית, אך זו הייתה משימה מורכבת בגלל מגבלות הזמן, ובשל העובדה ש"המשימות בתחום הרפואי מאתגרות בשל הרגולציה והנורמות בתחום". את הכיוון הראשוני לפתרון מצאו ביחידה בזכות אחד מבוגריה, שמאז שחרורו עוסק בתחום הטכנולוגיה הרפואית. "הגענו בהתחלה למסקנה שהכי טוב יהיה אם ניקח אמצעי הנשמה ביתיים שאין להם מערכות ניטור ואתראה, כמו למשל עזרי נשימה ביתיים שנועדו במקור לסובלים מנחירות או להפרעות שינה (כדוגמת מכשיר הביפאפ - BiPAP), ונוסיף להם יכולות ניטור ואתראה על מצב החולה".

חייל מיחידה 81 עובד על המוניטור המיוחד של מכונות ההנשמה / צילום: דו"צ

"אתה לא יכול לחבר מערכת הנשמה אם אתה לא יודע כמה חמצן הכנסת לגוף של החולה, תצוגה של גרף הנשימה שלו, אתראה למקרה שיש בריחת לחץ, או מה ריכוז החמצן בדם שלו", מסביר סא"ל א' את הרציונל מאחורי הבחירה באמצעי הנשמה ביתיים. בית חולים שיבא, משרד הבריאות ורופאי ריאה ומרדימים ליוו את מאמצי היחידה כבר מהשלבים הראשונים והנחו את אנשי 81 באשר לצרכים המדויקים שלהם.

כל המאמצים הללו החלו לפני כחודש. "ככה היחידה עובדת", מתאר סא"ל א', "היא לא מחכה להיתקע בקיר, אלא מחפשת הרבה קודם לכן את הדרך לעקוף את הקיר כבר כשהוא מופיע באופק. לא מחכים להיתקל בו ואז לחפש סולם. זו הגישה ביחידה וככה ניגשנו לאתגרי הקורונה".

סא"ל א' מעדכן שפרויקט מכונות ההנשמה אוטוטו עומד לשאת פרי - "אנחנו בשלבים האחרונים, בהרכבות, ולקראת מסירה של הקופסאות הסגורות שלנו, שיהפכו אביזרי נשימה למכונות הנשמה. יש בתוכן כרטיס אלקטרוני שארוז עם מקבץ חיישנים למדידת פרמטרים כמו ספיקת חמצן ולחץ דיפרנציאלי. אלה עוברים עיבוד דרך הכרטיס ומשם עוברים לתצוגה, שמצפצפת אם משהו לא תקין בפרמטרים. הצוות שולט במערכת בעזרת מסך מגע שבו הוא יכול לשנות פרמטרים ולשלוט בהם. הוספנו בהמשך גם אתראות למקרה שיש בעיות ויכולת לשדר את הביצועים".

"בעצם התלבשנו על אביזר ביתי ושדרגנו אותו כך שהפכנו אותו למשהו שמאפשר הנשמה עם אינטובציה חודרנית. הוא אמנם לא מחליף מנשים תקני אבל מאפשר לגשר על פער בהצטיידות של גופי הבריאות במקרה שייווצר כזה. היחידה טובה בפרויקטים לזמן קצר בסוג של בליץ. ריכזנו הרבה אנשים מכל קשת הדיסציפלינות מכניקה, אלקטרוניקה, ייצור, תוכנה ופיקוח איכות - את כל המערכות שלנו אנחנו בודקים בתנאי קיצון, יש התקנים שנועדו להרצה של מערכות בחדרים נקיים, כדי לבדוק את כל מעטפת הביצועים גם בסביבה הכי קיצונית. זה דבר שבשגרה", הוא אומר.

"לא מחפשים את הכי טובים מקצועית"

את היכולת הזו להעמיד פרויקטים איכותיים תוך זמן קצר תולה סא"ל א' באופן די צפוי באיכות כוח האדם ביחידה. באופן מעט פחות צפוי הוא הוא מספר כי ב-81 דווקא "לא מחפשים את הטובים ביותר מבחינה מקצועית, אלא את המתאימים ביותר - אנשים שיודעים להשתנות מהר. שתוך זמן קצר מסוגלים להיות מומחים לנושא, לצלול אליו לקרוא מאמרים אקדמיים, לדבר עם בוגרים שלנו וגופים אחרים בתעשייה. זה מצריך אנשים שיודעים להגיד למפקדים 'אתה טועה', בלי שיערפו לו את הראש".

פרויקט מכונות ההנשמה הוא רק אחד מעשרות פרויקטים בהם מעורבת היחידה. פרויקט נוסף הוא פיתוח מיגון לאמבולנסים של מגן דוד אדום. "כשהתחיל המשבר והיו אנשים שנאלצו לעבור לבידוד, הוספנו מחיצת הפרדה באחד הרכבים הצבאיים כדי שהנהג לא יחשוש, ומצד שני לא ייאלץ ללבוש מיגון עודף שיקשה על תפקודו", סיפר סא"ל א'.

לאחר שסיימנו חשבנו לעצמנו רגע - הרי אנחנו מסיעים אולי חייל פה חייל שם, אבל מי מסיעים חולים כל הזמן? הרמנו טלפון למנכ"ל מד"א והצענו את עזרתנו הרבה לפני שהצבא נכנס לנושא בכל הכוח. היינו הסנונית הראשונה. המנכ"ל היה המום שצה"ל מצלצל ומציע עזרה אך מיד שאל אם אנחנו יכולים לספק 150 התקני הפרדה. כמה ימים לאחר מכן כבר התחלנו להתקין אותם באמבולנסים וכבר חצינו את רף מאה המחיצות". אלו כוללות בין היתר חלון ומערכת קשר לנהג כדי שלא יהיה מנותק מהפרמדיק, ופתרון איטום למערכת האוורור שתישאר יציבה ושקטה גם בזמן נסיעה.

פרויקטים נוספים שפיתחה היחידה כוללים אפליקציה לניהול מלאי בבתי חולים שפיתחו ביחידה תוך כמה ימים ושמאפשרת לנהל את מלאי המנשימים והחומרים המתכלים אל מול מספר החולים, וחומרת מצבם. "זו מערכת בסיסית במהותה אבל היא ענתה על צורך שהיה חסר. מערכת הבריאות מתכננת שנה מראש ופחות רגילה לשינויים בקצב יומי כפי שמתרחשים בזמן המשבר כשציוד מתכלה בקצב מהיר", אומר סא"ל א'.

"אחד הדברים היפים שקורים סביב משבר הקורונה הוא שיתופי הפעולה - גם בתוך אמ"ן, גם עם כלל קהילת הביטחון כולל מפא"ת, התעשיות הביטחוניות והמוסד. בצד הרפואי הפכנו לפרויקטורים של בית חולים שיבא בהרבה מיזמים, אני כל היום בשיחות עם מנהלי מחלקות ריאות", אומר סא"ל א' אבל לא שוכח את אחד מסודות הכוח של כל ארגון יוקרתי - רשת הבוגרים. גם במאבק בקורונה גויסו הבוגרים, בעקבות ביקור ביחידה של מנכ"ל הבריאות ומפקד מערך המבצעים של אמ"ן.

היחידה התבקשה לחשוב על פתרון לייצור מסכה שאנשים יוכלו לייצר לבד בבית, או שניתן יהיה לייצר בזול במתפרות קיימות. יחידת החדשנות של 81 הוציאה קול קורא לבוגרים המשרתים ובני משפחותיהם בווטסאפ ו"כמו בתוכנית ריאליטי הם קיבלו 24 שעות להפיץ את האתגר הלאה", הוא מספר. ההצעה שהתקבלה בסופו של דבר היתה של קצין צעיר בדרגת סגן ביחידה ששלח סכמה ותמונות שתיארו את האופן שבו הוא מציע לבצע את המשימה.

כעת המסכה בדרך לייצור המוני בכל הארץ, עם תווית של משרד הבריאות. "כרגע מול העיניים שלי במשרד יש כבר מסכה כזו שנתפרה בבית ג'אן", אומר סא"ל א'. היחידה גם מעורבת, בשיתוף עם חיל האוויר, בפעילות שמטרתה איתור מכונות הנשמה תקולות, תיקונן והשבתן למלאי.

לדברי סא"ל א', המעורבות הזו של הצבא במשבר מגיעה מלמטה. "אנחנו לא מצפים לטלפון שיגיד לנו שצריך לעשות, כי אם תחכה הוא לא יצלצל. אנחנו מבינים לבד. יש אנשים אינטליגנטים שיודעים לקרוא את המפה, שיודעים לערער, לשאול את כל השאלות ואף דרג לא בולם את הדרג שתחתיו מלהציף שאלה נכונה וזו התרבות. הקורונה בהיבט הזה יצרה הזדמנות גדולה כי די מהר קלענו לצרכים והבנו מה הפערים, וכשהיה צריך להירתם אז נרתמנו". 

גם היחידה המקבילה: ב-8200 עוזרים למשרד הבריאות להבין מה קורה בעולם

כשראשי מערכת הבריאות מנסים להתגונן מפני הביקורת ומסבירים כיצד מידע נאסף ונלמד כל יום, שעה-שעה - מי שבין השאר יכולים לחייך לעצמם הם חיילי יחידת חצב שפועלת במסגרת יחידת 8200 של חיל המודיעין. בשיחה עם "גלובס" מתארים מפקד היחידה רב סרן א' וסרן מ' את האופן שבו הם מסייעים למאבק במגפה באמצעות איסוף מידע על דרכי הפעולה במדינות אחרות.

חצב מתמחה באיסוף מודיעין מהמרחב הגלוי - כל מה שמתפרסם בתקשורת, ברשתות הטלוויזיה, הרדיו והאינטרנט - תוך שהם מתמודדים עם האתגרים של סינון מידע רלוונטי בעידן של עודף מידע ופייק ניוז. בחצב משרתים דאטה אנליסטים שבוררים מתוך הררי המידע את המידע הרלוונטי לטובת המשימות שמוגדרות ליחידה על ידי אמ"ן.

"באירועים האחרונים, כבר בשלב התחלתי הבנו שהאינטרנט ואמצעי התקשורת מוצפים במידע שחיוני למשרד הבריאות ולקברניטים והם מבינים שלנו יש את הכישורים לרדוף אחריו להביא, לסדר ולהנגיש אותו בצורה נכונה, תוך שאנו מנסים לברר איזה מידע אמין ומה מתוכו עלול להיות פייק", מסביר רס"ן א'.

תפקיד היחידה ביומיום הוא למשל לספק מידע באשר להלך הרוח בצד השני, כמו למשל לאחר פעולות צה"ל בעזה. "אנחנו נדרשים לשקף בכל זמן נתון את הלך הרוח - איך הצד השני מבין את האירועים - ובעצם מלווים אירועים מתחילתם ועד שהם מסתיימים", מספר רס"ן א'. לדבריו, שטח המרעה של היחידה הוא כל מקום בעולם חוץ מישראל, וחיילי היחידה לא מנטרים את דעת הקהל ברשת ובאמצעי התקשורת הישראליים.

"אזרחי ישראל הם מחוץ למנדט. אנחנו עוסקים במה שקשור בידע ממדינות אחרות, ושם אנחנו עובדים מאוד צמוד עם מרכז המידע והידע שקם בשיתוף נציגי אמ"ן ומשרד הבריאות ואחראים על ניתוח כל המידע שעולה סביב סוגיית הקורונה. "אנחנו בודקים למשל אלו מדינות הגבילו את תנועת האזרחים, מה ההמלצות למיגון הסגל הרפואי, תפעול מערכת הבריאות, מחקרים על תרופות וחיסונים, וסוגיות שנוגעות באפקטיביות של פעולה כזו או אחרת כמו הטלת סגר. אנחנו לומדים גם מההצלחות במדינות אחרות וגם מהכשלונות", אומר רס"ן א'. בנוסף לשאלות אלו, על שולחן היחידה ניצבות גם שאלות שנוגעות לאסטרטגיית היציאה מהמשבר, אך רס"ן א' וסרן מ' לא היו מוכנים לפרט בנושא.

חיילת בחיל המודיעין / אילוסטרציה: דו"צ

השרות שהיחידה מעניקה למקבלי ההחלטות לא מתיימר לשפוט את המידע "וגם כשנתקלים בדו"חות סותרים, אנו יודעים להגיד מי עומד מאחוריהם ואז להציף ולומר כי אמנם יש מחקר שאומר דבר מסוים, אבל לעומתו יש מחקרים שאומרים את ההיפך. מקבלי ההחלטות הם אלה שיודעים להתעמק בחומרים, להיבטים הרפואיים ולקחת משם תובנות רלוונטיות", מסביר רס"ן א', ומדגיש: "אנחנו מסבירים את המספרים. מידע לבד לא מספיק אם הוא בא בלי הצלבה והסתכלות כללית".

סרן מ' מסביר כי הדרך של דאטה אנליסט היא "לפרק את השאלה לתת-שאלות ועל כל אחת לפנות למקור מידע מסוים שממנו כדאי להביא אותו, לעשות הצלבות מתקדמות בין נתונים ומידע שונה ממקורות שונים, לראות את ההבדלים ביניהם ואז להסתכל על עובדה כלשהי בספקנות מסוימת ולהגיד מה רמת המהימנות שלה בעקבות המקור שאליו פנינו".

כדוגמה להצלחה של היחידה מספר סרן מ' על תרופה שהיתה לגביה התלבטות האם היא יכולה לעזור בהתמודדות עם מצוקות נשימתיות. "לפני שבועיים וחצי ראינו המלצה מחקרית באירופה לטפל בתרופה זו בחולים במצב קשה. בעקבות זאת גובשה גם בישראל המלצה להתחיל להשתמש בתרופה. קיצרנו את זמן המחקר והתאפשר להשתמש בה הרבה יותר מוקדם מאשר אלמלא אותו מידע מודיעיני", סיפר סרן מ'.

אחת מהמדינות מהן שאבו אנשי חצב מידע שימושי רב היא גרמניה, שאחוז התמותה בה הוא מהנמוכים בעולם. הם ניסו להבין מה הגורמים לכך וסימנו כמה. "הבנו שהדבר נובע מכמות הבדיקות הגדולה, והשיעור הגבוה של חולים שנתגלו באמצעות הבדיקות - 500-380 אלף בשבוע. גילינו שמערך ההסברה שלהם מותאם לכל סוגי האוכלוסיות, כולל חרשים ואלמים. חשוב להתאים את ההסברים, בשל ההבדלים בין האוכלוסיות שחוות את הנגיף בצורה שונה בשל רקע גנטי, גיל ומחלות רקע", סיפר סרן מ'.

לא רק בישראל שאלת אחוז התמותה עדיין לא פתורה, אלא גם בגרמניה. לדברי סרן מ', ממש בימים אלה הגרמנים עוקבים אחר הנושא באופן רציני, והם בחרו מחוז שלם כדי לבחון אותו יותר לעומק כך שניתן יהיה לנפק ממנו סטטיסטיקה יותר מדויקת. 

עוד כתבות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ