גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בגלל טעות בבדיקות במכון ויצמן: קשישים מבית אבות מאשדוד אושפזו בריאים

בית החולים אסותא באשדוד דיווח כי השבוע אושפזו בשטחו קשישים מהמוסד הגריאטרי "בית הדר" לאחר שנטען כי נמצאו חיוביים לקרונה בבדיקות סקר שנערכו במוסד בו הם מתגוררים ● בבדיקה חוזרת שנעשה על ידי בית החולים לתשעה מאושפזים, התברר כי תוצאות הבדיקה הראשונית שגויות

בדיקות קורונה בבית אבות / צילום: Santi Palacios, Associated Press
בדיקות קורונה בבית אבות / צילום: Santi Palacios, Associated Press

בית החולים אסותא באשדוד דיווח הבוקר (ו') כי ביום ד' האחרון אושפזו בשטחו קשישים מהמוסד הגריאטרי "בית הדר" לאחר שנטען כי נמצאו חיוביים לקרונה בבדיקות סקר שנערכו במוסד בו הם מתגוררים. ואמנם, בבדיקה חוזרת שנעשה על ידי בית החולים לתשעה מאושפזים, התברר כי תוצאות הבדיקה הראשונית שגויות, והם אינם חולים. כעת, עולה החשש כי אותם קשישים שהתגלו כבריאים אושפזו בשוגג במחלקת קורונה בבית החולים, בסמוך לחולים מאומתים. כעת, מתבצעות בדיקות חוזרות גם למספר קשישים שאושפזו בברזילי ובקפלן, תחת אותו חשד.

בעקבות ביקורת ציבורית, רק לאחרונה, החל משרד הבריאות לבצע בדיקות סקר רחבות בבתי האבות בארץ. זאת, בכדי למנוע מצב של הדבקה רחבה במוסדות הקשישים, לאחר ש-59 קשישים נפטרו בעקבות הידבקות בקורונה בבתי האבות. לכן, בוצעו בדיקות סקר במוסד הגריאטרי "בית הדר", בקרב 600 מטופלים ועובדי המוסד. החולים שאותרו הינם ללא תסמינים, והם פוזרו בין בתי החולים באזור.

"קלטנו למחלקת הקורונה 9 חולים, מתוכם 6 מונשמים כרוניים, כולם בריאים כשור, בלי חום ובלי כלום", כתב ד״ר טל ברוש, מומחה למחלות זיהומיות מאסותא אשדוד לעמיתיו בהודעת ווטסאפ. זה היה נראה לי משונה ולכן חזרתי על הבדיקות, והפלא ופלא - הם שליליים לחלוטין. בברזילי ובקפלן ביצעו גם בדיקות וגם שם יש שליליים. עכשיו אנחנו עם 14 קשישים/מונשמים כרוניים ששכבו 3 ימים בתוך מחלקות קורונה ונמצאים בסיכון גבוה למחלה, וצריך למצוא להם פתרון כלשהו".

עוד הוסיף ברוש כי "במקביל בבית אבות נוסף באשקלון נמצאו 32 קשישים חיוביים ללא תסמינים. שם עצרתי את זה וחוזרים על הבדיקות לפני שמאשפזים אותם". ברוש מסביר כי הבדיקות הכוזבות כולן בוצעו במכון ויצמן, שרק לפני כשבוע החל לבצע במעבדתו בדיקות קורונה. במכון ויצמן אומרים כי "מכון ויצמן למדע העמיד לרשות משרד הבריאות מעבדה מתקדמת, שפועלת בפיקוחו ובאחריותו הבלעדית של משרד הבריאות. לפי הנחיות חד-משמעיות של משרד הבריאות, בדיקות שתוצאתן גבולית - כפי שהיה במקרים אלה - נקבעות כחיוביות. מכון ויצמן למדע ומשרד הבריאות משתפים פעולה באופן מלא על בסיס הערכה מקצועית הדדית".

מתגובת מכון ויצמן עולה השאלה - האם ישנו נוהל לפיו "תוצאות גבוליות" נמסרות לנבדקים כחיוביות, ואם כך, כמה חולים מאומתים שתוצאותיהם אינן חד משמעיות מאושפזים במחלקות קורונה ובמלוניות. במשרד הבריאות בחרו שלא להגיב לשאלתנו בנושא, אך בנוגע למקרה עצמו, נמסר; "בהמשך למבצע הדיגומים המקיף בבתי אבות, התגלו מספר חולים מונשמים ב"בית הדר", והם הועברו לבתי חולים. בדיקות חוזרות שנעשו לאחר הגעתם לבית החולים נמצאו שליליות. הועלה חשד לבעיה באחד משלבי תהליך האבחון במעבדה, והנושא נמצא כעת בתחקיר מעמיק. בדיקות חוזרות של חולים ומטפלים נוספים מהמקום תעשנה ככל שיידרש. החולים המונשמים שהועברו לבתי החולים נמצאים כעת בבידוד, ונבחן המקום המתאים להמשך אשפוזם כך שלא יידבקו במקרה בו חלקם אינם חולים".

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א־נפט וגז נפל במעל 3%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.2% ● טאואר צנחה במעל 8%, נייס עלתה בכ-4% ● וול סטריט מסכמת סוף שבוע מטלטל נוסף, ודברים שנשא אחד מבכירי הפד הזניקו את ההסתברות להורדת ריבית בארה"ב ● מחר, בשוק מצפים לראות הורדת ריבית של בנק ישראל ● וגם: האנליסט שמעריך - "שוק המניות האמריקאי לא יציב"

גדי קוניא ושירה ספיר / צילום: גלובס

מנכ"ל תנובה: "ישראל לא יכולה לוותר על ייצור מוצרי המזון הבסיסיים, בטח לא המפוקחים"

ענף החלב ידע לא מעט סערות בשנתיים האחרונות - החל מהמחסורים בתקופות החגים, דרך העלאות המחירים ועד התוכניות החדשות שהוצגו בשבוע שעבר במשרדי הממשלה ● בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנכ"ל קבוצת תנובה גדי קוניא פתח את הכול והסביר מהן הבעיות השורשיות של הענף ● וגם: האם בקרוב תנובה תצא להנפקה?

ינון קרייז, מנכ''ל ויו''ר ענקית הצעצועים מאטל, בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל ענקית הצעצועים מאטל: "התחלנו להסתכל על אנשים שקונים את המוצרים שלנו כמעריצים ולא כצרכנים"

ינון קרייז, מנכ"ל ויו"ר ענקית הצעצועים מאטל, השתתף בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים של גלובס ● הוא התייחס להצטרפותו לחברה ב-2018, לאחר שהתחלפו 3 מנכ"לים ברציפות, דיבר על השינוי האסטרטגי שהביא לחברה ועל הצלחת הסרט "ברבי" ● "מאטל מתוארת בתסריט כחברה הכי גרועה בקורפורייט האמריקאי, והתפקיד שלי כמנכ"ל החברה מגולם כשוביניסט - וזה עבד"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג״ץ ללוין: נמק מדוע לא יבוטל מינוי בן-חמו לחקירת הפצ״רית

השופטים קבעו כי החלטתו של שר המשפטים למנות את השופט המחוזי בדימוס למפקח על החקירה תעוכב עד להחלטה אחרת ● לשכת עוה״ד שעתרה לבג״ץ: המינוי הוא התערבות פוליטית שנועד להדיח את היועמ״שית

חיילי צה''ל בגבול לבנון לצד דגל ישראל / צילום: ap, Leo Correa

בישראל ערוכים לתגובה חריפה בלבנון - אם חיזבאללה יתקוף

לאחר שאמש חיזבאללה אישר רשמית כי חוסל רמטכ"ל הארגון, עלי טבטבאי, בישראל כבר קיימות תוכניות פעולה למקרה שתגיע תגובה לחיסול מצד ארגון הטרור ● עם זאת, ההערכות הן שהחיסול לא יביא להסלמה ● נתניהו: "ידיו מגואלות בדם של רבים, אני מודה לצה"ל ולכוחות הביטחון על פעולה מדויקת ומוצלחת" ● עדכונים שוטפים

מימין: אסף זגריזק, שאול שניידר ועמית לנג בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

יו"ר נמל אשדוד שאול שניידר: "אני לא מתנגד להנפקה"

שניידר אמר את הדברים בשיחה בנושא התשתיות הקריטיות של ישראל בוועידת ישראל לעסקים של גלובס ● מנכ"ל מקורות עמית לנג: "יש לישראל פוטנציאל להיות ספקית מים לסוריה וכך ליצור מארג גאו-פוליטי"

מנכ''ל דוראל, יוני חנציס, בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל קבוצת דוראל: "כל מתקן אנרגיה מתחדשת שנכנס לפעולה מוריד לכולם את חשבון החשמל"

יוני חנציס שוחח במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס על החשיבות של תחום האנרגיה המתחדשת למשק החשמל וכן על פעילותה של דוראל בארץ ובעולם ● "שוק החשמל העולמי חייב אגירה לשעות שאחרי שהשמש שוקעת. בלי זה, לא נוכל לוותר על התלות באנרגיה קונבנציונלית"

נדב חנין, סמנכ''ל שיווק וחדשנות באל על, בוועידת ישראל / צילום: כדיה לוי

סמנכ"ל אל על: "יש אנומליה בין ביקוש והיצע בעולם התעופה"

נדב חנין, סמנכ"ל השיווק והדיגיטל של אל על, הסביר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי מחסור עולמי במטוסים ובמנועים ● על הביקורת שהופנתה נגד החברה במהלך המלחמה: "שעות הטיסה שלנו טובות יותר, הצוותים כחול־לבן - ויש לזה ערך" ● על הקמת בסיס פעילות מקומי לוויזאייר אמר כי כללי הרגולציה השונים יוצרים אי־שוויון

רכב ותחבורה / צילום: יח''צ

התערוכה בגואנגג'ואו החלה: הדגמים הסיניים והמערביים שעשויים להיות להיטים מקומיים

יצרני הרכב מציגים השבוע קצב התפתחות המהיר ואת התרחבותם לפלחי שוק מרכזיים בתערוכה בגואנגג’ואו, סין ● במרכז הבמה: דגמים חשמליים והיברידיים חדשים המכוונים גם לשוק בישראל ובאירופה, בעלי טכנולוגיות חדישות ובמחירים תחרותיים ● השבוע בענף הרכב 

מימין: אלה לוי וינריב, שרית זוסמן ושירה שפירא / צילום: רמי זרנגר

"להחליט לשים זרקור על הדברים הטובים": שירה שפירא ושרית זוסמן בשיחה על שכול והכוח להמשיך הלאה

חברי הילדות ענר שפירא ז"ל, רס"ל בן זוסמן ז"ל והירש גולדברג פולין ז"ל, הפכו לסמל לגבורה בעקבות אירועי 7.10 ● האימהות של שניים מהם, שירה שפירא ושרית זוסמן, הגיעו לוועידת ישראל לעסקים של גלובס כדי לספר עליהם, על הדרך להמשיך הלאה ועל החשיבות של עשייה חיובית בחברה

מנכ''ל קבוצת חיפה, מוטי לוין, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

מוטי לוין: "ביטחון תזונתי הוא עניין קיומי, זה האיום שמבפנים"

מנכ"ל קבוצת חיפה אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אפשר להגיע למצב של ביטחון מזון ברוב הגידולים; הרבה מהמצוקות יכולות להיפתר ע"י יישום מסקנות הוועדה של משרד החקלאות וביטחון המזון, דרך מענקים, הקצאות מים ורגולציה"

פול דונובן / צילום: UBS

מה הקשר בין מחירי הדיור לביטקוין? ההסבר של הכלכלן הבכיר מ-UBS

במהלך יותר מ־30 שנה ב־UBS, פול דונובן, הכלכלן הראשי של חטיבת ניהול ההון הגלובלי בבנק, ראה לא מעט משברים היסטוריים ● בראיון לגלובס הוא מציע לשמור על גישה זהירה בנוגע ל־AI, מעריך שהזהב מיצה את העליות, וגם: הקשר בין הקושי לקנות דירה להשקעה בביטקוין

מימין: הילה ויסברג, ענבל קרייס, פרופ' אסנת לב ציון קורח, קרן כהן חזן / צילום: כדיה לוי

"הגיים צ'יינג'ר לעתיד": שלוש בכירות מדברות על מנועי הצמיחה של התעשייה

בפאנל "תעשייה, חדשנות ובריאות - האבנים הגדולות של כלכלת ישראל", שהתקיים במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס, דיברו שלוש בכירות בתעשייה הישראלית על הצלחה והמנוע להוביל, על מהפכת ה-AI ויישומה, ועל תחזיות לעתיד ● וגם: מה ישמור על העליונות הטכנולוגית שלנו?

''כסף על הרצפה'' / צילום: Shutterstock

"כסף על הרצפה": האם גל ההנפקות של תל אביב בדרך להפוך לצונאמי?

אחרי שלוש שנות בצורת, שוק ההנפקות של ת"א התעורר לחיים עם קרוב ל–20 חברות חדשות שהצטרפו לבורסה ● מה השתנה, האם הגל הנוכחי יהפוך לצונאמי, וגם: למה כולם רוצים להחזיק פתאום בחברת חיתום ● גלובס צולל למהפכה של הבורסה: "לא נגיע ל־100 הנפקות כמו ב־2021, אבל יהיו כמה עשרות חברות גדולות שינפיקו"

מנכ''ל הבורסה איתי בן זאב בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האם לשוק יש עוד לאן לעלות? התשובה של מנכ"ל הבורסה בת"א

למרות השיאים והתשואות החזקות בבורסה המקומית, איתי בן זאב, סבור שהיא רחוקה מלבטא את הפוטנציאל העתידי, ובטוח שמפולת במדדים לא על הפרק ● כך אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "ירידות חדות מגיעות בדרך כלל בתקופה של בועה וזה לא המצב כרגע"

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: שלומי יוסף

פרופ' רוני גמזו: "תמיד ארגיש החמצה שלא הייתי מנכ"ל הכללית"

יו"ר מגדל אחזקות, מנכ"ל בית החולים איכילוב בעבר, אמר עוד בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "הפער בין שיבא לאיכילוב הוא רק בכותרות; ברמת הרופאים והרפואה לא רק שאין פער - איכילוב מוביל"

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן, בוועידת ישראל לעסקים 2025

מנכ"ל שיכון ובינוי: "אסור להכניס חברות בבעלות ממשלה זרה לפרויקטי תשתית אסטרטגיים"

עמית בירמן, מנכ"ל שיכון ובינוי, הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אנחנו ב-6 באוקטובר של השתלטות מדינות זרות על התשתיות הלאומיות האסטרטגיות של המדינה. אסור לתת לזה לקרות"

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

חשש מהרווח בטווח הקצר: מניית וויקס איבדה חצי מהשווי בתוך חודשיים

דוחות Wix שפורסמו בשבוע שעבר שעבר עקפו את התחזיות, והחברה גם העלתה מעט את התחזית שלה להמשך השנה ● עם זאת, המשקיעים שמו דגש על הגידול בהשקעות שלוחץ על שולי הרווח, והמניה נפלה בשלושת ימי המסחר האחרונים ב-25%

גבי בוגנים / צילום: פזית אסולין

הרכישה הסתבכה: אקסל טוענת לטעות של 20 מיליון שקל בדוחות סינאל

לאחר שרכשה את השליטה בחברת התוכנה ב־93 מיליון שקל, טוענת אקסל כי סינאל רשמה בעבר הכנסות יתר של 20 מיליון שקל בשל הפרשה שגויה ● המוכר: "אולי רוצים לשפר תנאי העסקה"

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל צפוי להוריד את הריבית אחרי קרוב לשנתיים. לאן הולכים מכאן?

בשוק צופים בהסתברות כמעט מוחלטת שבנק ישראל יפחית בהחלטה הקרובה את הריבית בשיעור סולידי של 25 נקודות בסיס - לרמה של 4.25% ● הפעם האחרונה שבה הריבית ירדה בשיעור זהה הייתה בינואר 2024 ● עם זאת, מי שמצפה לרצף הפחתות ריבית עשוי להתבדות