גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הסגר אינו ההסבר העיקרי לקיטון המתמשך בתוספת החולים היומית בישראל"

פרופ' דורון לנצט ממכון ויצמן למדע טוען כי עקומת התפתחות הקורונה מתנהגת בצורה דומה במדינות רבות, ללא תלות במדיניות הסגר שלהן ● "יש כאן שילוב של מעשה אדם – היגיינה בידוד וסגר, ושל מעשה הטבע – ככל הנראה תכונות של הנגיף ושל מערכת החיסון האנושית"

פרופ’ דורון לנצט/  צילום: תמונה פרטית
פרופ’ דורון לנצט/ צילום: תמונה פרטית

לוויכוח הקיים בעניין המחיר הכלכלי שמוכנים לשלם הישראלים בעבור שמירה על הציבור שבסיכון מפני מגיפת הקורונה, נוסף בימים האחרונים עוד רובד: ויכוח על עצם הסיכון שבקורונה. קולות שנשמעו בפברואר שטענו כי הקורונה היא "רק עוד שפעת" והסיכון בה מוגבל, ודעכו על רקע העדויות על מאות ואלפי מתים ביום באיטליה, ספרד, גרמניה וארה"ב, החלו להישמע כעת שוב, גם מאנשי מקצוע בתחומים רלוונטיים.

אחד מהדוברים האלה הוא חוקר הגנום פרופ' דורון לנצט ממכון ויצמן למדע. לדבריו, עקומת התפתחות הקורונה מתנהגת בצורה דומה במדינות רבות, ללא תלות במדיניות הסגר שלהן. לשיטתו, הנתון המשמעותי הוא לא מספר החולים, אלא דפוס ההתפתחות, שדומה בכל המדינות כולל בישראל, וכרגע נמצא בכיוון ירידה. לדברי לנצט, לא הסגר הוא שהוביל לשינוי הכיוון הזה בארץ - או לפחות, לא רק הסגר - אלא גם משהו טבעי בהתפתחות המחלה, ולדבריו אנליזה השוואתית מוכיחה את זה. על פי ההיגיון הזה, גם פתיחה מלאה של הסגר (אף שזו לא בהכרח המלצתו) לא תביא אותנו למספרים דומים לאלה שנרשמו באיטליה או בניו יורק.

לנצט: "בעיני רבים נגיף הקורונה הוא מפלצת מסתורית המפילה אנשים למשכב ואף קוטלת בהם. אך ניתוח מתמטי מושכל עשוי לעשות סדר בדברים ולהקל את ההתמודדות עם הנגיף.

"כולנו שמענו את המושג 'שיטוח העקומה'. אותה עקומה מקורה במודל הידוע בשם SIR (ראשי תיבות של רגיש-הידבקות, מודבק, החלים ומחוסן). במודל זה רואים בשלב מסויים שיא של מספר החולים המצטרפים כל יום, שאחריו באה ירידה, והוא מאפיין את רוב המחלות המדבקות. במודל זה, 'שיטוח העקומה' פרושו פעילות שתביא להגעה איטית יותר לשיא, תוך פיזור ההידבקויות על פני זמן ארוך יותר, כך שמספר החולים ברגע נתון לא יעבור לעולם את מגבלות יכולות האשפוז והטיפול. בהסתכלות מעט שונה על אותם נתונים, בודקים את עקומת מספר החולים המצטבר, וקו הסיום האידאלי מוגדר כרגע בו אין עוד חולים חדשים (% גידול שווה אפס), ומספר החולים מגיע למישור".

"נאמר השכם והערב שמגפת הקורונה מתנהגת באופן מעריכי (אקספוננציאלי). מעריכיות פרושה שמספר החולים המאומתים עולה בכל יום באחוז מסוים לעומת היום שקדם לו. כך למשל בשבועיים שבין 11 ל-25 למרץ עלה מספר החולים בישראל ב-25% כל יום (עלייה פי 1.25). כתוצאה, בחשבון זהה לזה של ריבית דריבית, עלה מספר החולים בתקופה זו מ-82 ל-2369, כמעט פי 30! אבל כששמענו מדי ערב חדשות מבהילות על 'שיא חדש בעלייה במספר החולים', התעלמנו מכך שזהו בדיוק הצפי מעקומה מעריכית! לצערי, לרוב לא מדווחים האם קצב העלייה ממשיך להיות מעריכי באותה תלילות. אם נתבונן באחוזי השינוי, נראה שהם יורדים עם הזמן כמעט מיום תחילת המגפה, כמוצג בשני הציורים הבאים. חשוב לציין שאילו המכפיל במגפת הקורונה בישראל היה נשאר בעינו ברמה של גידול פי 1.25 ביום במספר החולים, היו היום במדינה כ-84,000 חולים וכ-600-800 מתים, אבל זה לא קרה. משהו גורם לכל חולה להדביק פחות חולים אחרים מבעבר".

משרד הבריאות והממשלה משוכנעים שזה קורה עקב מהלכי הבידוד, הריחוק החברתי והסגר, בהם נקטה ישראל מוקדם יחסית בהתפתחות המחלה.

"לאו דווקא, ומיד אסביר אילו נתונים מראים זאת. קודם כל, חשוב להדגיש שהגרפים אכן מראים ירידה הדרגתית בתלילות השיפוע. אמנם בכל השבועות שחלפו מספר החולים ממשיך לעלות, אך בכל קטע הגידול מהווה שבר קבוע מכלל החולים. חשוב מכל, השבר הזה הולך וקטן, מ-25% בתחילה,ל-15% ב-31 במרץ, 10% ב-5 באפריל ו-4% לאחרונה. כתוצאה צפויה מתמטית, מאז ה-3 באפריל גם המספר המוחלט של החולים שמתווספים בכל יום הולך וקטן".

מספר החולים הכולל כפונקציה של הזמן. האחוזים מימין הם עליה יומית בסיום העקומה

ולא בגלל הסגר?

"יש כאן שילוב של מעשה אדם - היגיינה בידוד וסגר, ושל מעשה הטבע - ככל הנראה תכונות של הנגיף ושל מערכת החיסון האנושית. אני נוטה בחוזקה לחשוב שהסיבות הטבעיות דומיננטיות, וזאת בשל הדמיון בעקומות בין המדינות למרות ההבדלים הקיצוניים למדי בענייני מדיניות ההגבלות. ירידת תלילות השיפוע אינה מגיבה ל'אסון הפורים' וגם אינה מראה שינויים מהותיים בתגובה לאירועי החמרת הבידוד".

מגמת הירידה המתמשכת ב% הגידול היומי של מספר החולים לאורך כל 34 הימים שחלפו

אבל בעצם כל המדינות שהעקומות שלהן מתנהגות אותו הדבר, הן מדינות שיישמו מדיניות סגר. חוץ משוודיה.

"שוודיה היא מקרה שדווקא תומך במסקנותיי. בשוודיה ננקטו אמצעי בידוד מינימליים. למרות זאת, ירד שיפוע גידול החולים בה מ-35% ליום בשבוע הראשון ל-7% לאחר 4 שבועות. יתר על כן, מספר החולים למיליון תושבים בשוודיה קטן במעט מזה של מדינות קפדניות הרבה יותר כגון ישראל. קשה לראות כיצד מתיישבות עובדות אלה עם טענה שהשיפור בשיפוע הגידול במספר החולים נובע בעיקר ממדיניות סגר קפדנית.

"בארצות בהן מכת הקורונה הייתה חמורה במיוחד וגם בארצנו, שבה הפגיעה קטנה יותר, הגידול היומי הנוכחי הוא בשיעור של אחוזים ספורים, כלומר עקומות רוב העמים מתקרבות למישור המיוחל! (בסין ובקוריאה הדרומית כבר הגיעו). בנוסף, אוניברסליות מסויימת מתגלה גם בהשוואת מספר החולים למיליון תושבים בארצות שונות. המספר האפייני הוא בסדר גודל של אלף חולים למיליון, וערך זה משותף לארצות שונות מאוד בגדלן ובמדיניות ממשלתן. אגב, משמעות הדבר שיותר מ-99% מכל תושבי ארצות העולם נותרים בריאים!".

 

בשוודיה עם אותה כמות אוכלוסייה כמו שלנו מתו 1,500 אנשים לעומת 164 איש אצלנו. מה ההבדל בינינו, חוץ מהסגר? יכול להיות שמספר החולים המאומתים שם לא משקף את המציאות, בגלל מיעוט בדיקות?

"בניגוד לדמיון המפתיע בהתנהגות עקומת החולים ובמספר החולים לנפש בארצות שונות, שיעור מקרי המוות מכלל החולים מראה שונות עצומה מארץ לארץ. דוגמאות אפיינות (ב-26 למרץ) הן ישראל וגרמניה - 0.5%, דנמרק ושוודיה - 2%, בלגיה - 4%, הולנד - 6% ואיטליה - 10%. בשוודיה יש מאז עלייה תלולה בשיעור המתים ל-11% כיום, אך שיעור ההדבקות וירידתו ההדרגתית נותרו די דומים לזה של ארצות אחרות. כלומר אין ראיות לדיווח תחלואה בלתי ראלי. ונראה שאחוז מקרי המוות תלוי בעיקר במוכנות המערכת הרפואית ובמסירות הצוותים, וקשה לשער מנגנון שבו יושפע אחוז זה ישירות מנוקשות הסגר".

בעיר ניו יורק ישנה אותה כמות אוכלוסייה כמו אצלנו. אך מספר החולים והמתים גבוה בהרבה. האם זו לא הוכחה שעד שנגיע למספרים האלה, לא נוכל בעצם לראות חיסוניות עדר?

"בעיר ניו יורק יש אכן שיעור תחלואה גבוה פי 10 ביחס לישראל. סביר שהשכיחות העצומה של החולים באוכלוסיית העיר הזאת קשורה לכשלי הפרדה ולצפיפות עירונית. במקרים קיצוניים כאלה שיעור המתים הגבוה נובע מכשל מוחלט של המערכת הרפואית".

ובחזרה לעניין התהליך הטבעי אשר לדבריך מגביל את התפתחות המחלה, עדיין לא הבנתי מהו המנגנון המסביר זאת. האם האם מדובר בחיסוניות עדר?

"שאלה מצוינת והתשובה לה אינה פשוטה. אפילו בשיעור ההדבקה של ניו יורק רק 1.5% מהתושבים חולים מאומתים, וזה רחוק ממספרים כגון 60%-70% הדרושים לחסינות עדר. מה שברור הוא שהמחלה מגבילה את עצמה במנגנון כלשהו, ואני משאיר כרגע למומחים גדולים ממני לפענח את החידה. מועמד אפשרי למנגנון הוא שהתפשטות המחלה גבוהה בהרבה מהמדווח, כשהנדבקים הנוספים הם נשאי נגיף ללא תסמינים. מסתמנים אישורים לכך, וגם מסלולי בדיקות ראליים לברר זאת. כמו כן ייתכן שלחלק ניכר מן האנושות יש תכונות גנטיות מולדות המונעות את התקיפה הנגיפית, דבר המוריד את מספר רגישי-ההדבקות וכך מגדיל עוד יותר את אחוז הנדבקים האפקטיבי".

גם בעיר בני ברק שבה הריחוק החברתי והסגר הוטמעו לאט יותר, יש שיעור חולים ונפטרים גבוה יותר מאשר בערים האחרות. האם זה לא אומר שהצעדים הללו הם הגורם בעל ההשפעה המשמעותית?

"בבני ברק אמנם שכיחות החולים גדולה פי 4 ויותר ביחס לגודל האוכלוסייה, וכמו במקרה של ניו יורק יש רגליים לסברה שמדובר בצפיפות וקשיים בהרחקה חברתית. אך מסתבר מניתוח שביצעתי שגם בעיר זו ואחרות כמותה יורד השיפוע בקצב דומה לזה שבמדינה כולה, אם גם באיחור מסויים. יש להשתמש בשינויים אלה כקריטריון מקביל בניתוחים של מוקדים מוכי מחלה, וזאת בנוסף למעקב אחר מספר החולים ביחס לגודל אוכלוסיית הישוב".

מה אם כן הן המלצותיך בעניין אסטרטגית יציאה?

"הצעתי היא להציג בפני מקבלי החלטות וגם לקהל הרחב קריטריונים כמותיים ברורים כעזר לתכנון ולבדיקת התקדמות. המדובר במעקב אחר הירידה שיעור הגידול, וזאת בהשוואה מתמדת למתרחש בארצות אחרות. יודגש ששינויים כאלה הם רעושים סטטיסטית, כך שהעדר ירידה ביום או ימיים אינו אמור להיות מקום לדאגה - יש להתייחס למגמת השינויים לפחות לאורך שבוע שלם. כך יתאפשר ניבוי שיכול להוביל לאומדן כמותי של הנזק שעלול להיגרם על ידי אסטרטגית יציאה וגם לחזות פני העתיד בנוגע לסיכויי מערכת הבריאות לא לחרוג ממעטפת יכולת הטיפול. תחזית כמותית בכוון זה תתאפשר אולי בהתבסס על ניתוחים חדשניים שפיתחתי להשוואת שינויי השיפוע בארצות שונות. מאמצים דומים נעשים למשל על ידי פרופ' יצחק בן-ישראל באוניברסיטת תל אביב".

"בהגיע הרגע לשחרר הרחקה חברתית בהדרגה ולבחון תוצאות, חשוב מאוד שיבוצעו בדיקות מקיפות באוכלוסייה לאיסוף מידע. מעקב אחר התפשטות הנגיף באנשים ללא תסמינים עשוי לאפשר תובנות על הגורמים הטבעיים לשיטוח השיפוע, וגם ייתן תשובות מהירות בהרבה ממעקב אחרי תסמיני המחלה שקצב הופעתם כשבועיים מההדבקה. בדיקות כאלה יש למהר ולבצע טרם החלת השינויים החברתיים כדי שיהיה קו בסיס להשוואה. כל אלה דוגמאות לזהירות ראויה בשיפוט הקורונה במסגרת אסטרטגית היציאה, שכולנו מאחלים לה הצלחה".

מקור הנתונים של כל הגרפים לקוח מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס

עוד כתבות

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

יחיא סינוואר, מנהיג חמאס בעזה / צילום: Reuters, Majdi Fathi

חמאס: "קיבלנו את ההצעה של ישראל להפסקת אש - נבחן אותה ונעביר את תשובתנו"

היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה, המחבל נוטרל ● צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון ● כ-30 שיגורים זוהו לכיוון מרחב החרמון, חלקם יורטו בידי כיפת ברזל. אין נפגעים ● עדכונים שוטפים

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה