גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"יש בתקופה הזו הרבה הזדמנויות בשוק. ארגונים מחפשים להוזיל עלויות"

חברת הסטארט-אפ הישראלית אנב-זירו פיתחה את פלטפורמת ניהול הענן בשירות עצמי היחידה בעולם, לדברי החברה, שהושקה כעת בגרסת בטא, ומטרתה לאפשר לארגונים לנטר ולנהל את האופן בו הן משתמשות במשאבי הענן שלהן, תוך שמירה על אבטחה וחיסכון בעלויות

מייסדי אנב-זירו, עמרי חי ואוהד מייזליש / צילום: דיוויד גראב
מייסדי אנב-זירו, עמרי חי ואוהד מייזליש / צילום: דיוויד גראב

בתקופה זו של משבר בריאותי וכלכלי, חברות רבות מבקשות לפחית את ההוצאות השוטפות שלהן, ועורכות קיצוצים בשלושה מישורים עיקריים: כח אדם ושכר, קיצוץ בתקציבי שיווק ופרסום, וקיצוץ בתקציבי תשתיות ענן. חברת הסטארט-אפ הישראלית אנב-זירו (env0), פיתחה את פלטפורמת ניהול הענן בשירות עצמי, היחידה בעולם, לדברי החברה שהושקה כעת בגרסת בטא, ומטרתה לאפשר לארגונים לנטר ולנהל את האופן בו הן משתמשות במשאבי הענן שלהן, תוך שמירה על אבטחה וחיסכון בעלויות.

אנב-זירו הוקמה בסוף 2018 אוהד מייזליש, המכהן כמנכ"ל, ולשעבר בוגר יחידה טכנולוגית במשרד רה"מ, ועמרי חי. החברה מעסיקה 10 עובדים, 9 מהם בישראל ואחד בניו יורק. בחודשים האחרונים החברה השלימה גיוס של 3.3 מיליון דולר מהקרנות גרוב ונצ'רס ובולדסטארט הניו יורקית. עוד הששתפו בסבב, לפי הודעת החברה, משקיע האנג'ל גיא פודחרני, מייסד הסטארט-אפ סניק, אשר גם בה השקיעה בולדסטארט, וכן קרן סקויה. בעקבות הגיוס הנוכחי, החברה מתכננת לפתוח משרדים בעמק הסיליקון ולהגדיל את צוות העובדים שלה הן בישראל והן בארה"ב, אך צופה כי הדבר ייקח מספר חודשים בשל התפרצות מגפת הקורונה.

חברות בכל תחום משתמשות כיום בתשתיות ענן עבור משאבי האחסון והמחשוב הארגוניים, אותן מנהלות ספקיות ענן, כמו אמזון AWS ומיקרוסופט אז'ור. כדי לבצע פעולה כלשהי בניהול התשתית הזו, ארגונים היו שולחים בקשות לספקיות הענן באופן ידני. בשנים האחרונות התפתח התחום שנקרא "תשתית כקוד" (Infrastructure as code), שמאפשר לארגונים לגשת לסביבת הענן של הספקיות ולנהל את הקצאת משאבי המחשוב הדרוש להם בעצמם, באמצעות כתיבת קוד.

"הייתי חלק מהרכישה הראשונה של VMWare ועבדתי בחברה חמש שנים. הרקע הטכני שלי קשור לתשתיות וענן, והעולם הזה עובר בשנתיים האחרונות מהפכה שלישית", אומר מייזליש ל"גלובס". "המהפכה הראשונה שהייתה לפני כ-20 שנה הייתה וירטואליציה ואז קמה VMWare שאמרה שעל מחשב אחד אפשר להריץ כמה מחשבים וירטואלים. המהפכה שנייה הייתה עולם הענן, שאומר שאתה לא צריך חדר שרתים, ובזה אמזון הייתה החלוצה. המהפכה השלישית היא תשתית כקוד, כלומר, אנשי הדבאופס של היום לא לוחצים על כפתורים פיזיים כדי להקצות משאבים חדשים, אלא כותבים קוד בו הם מנהלים את ההקצאה וקובעים מדיניות אבטחה וכדומה. אנחנו בעצם מפתחים פתרון ניהול לשכבת הביניים הזו של הקוד".

"התשתית כקוד היא אולי פתרון טכני אבל זה לא פתרון עסקי. אין היום פתרון להקצאה חכמה של משאבים, וזה מה שאנחנו עושים - שכל מי שצריך משאבי מחשוב לוחץ על כפתור ומקבל את זה באופן מיידי, אבל תחת הרשאות, מדיניות והגבלות שהארגון קובע", הוא מוסיף. "הסיבה המשאבים הללו לא זמינים כיום להקצאה בלחיצת כפתור, היא שזה מאוד מסכן את החברה: אפשר, בלחיצת כפתור, להקצות משאבים בעלות של מאות אלפי דולרים בלי שיעלו על זה".

לאחר שהחברה ביצעה פיילוטים עם מספר חברות בבטא סגורה, הפלטפורמה של אנב-זירו הושקה השבוע בגרסת בטא פתוחה. הפלטפורמה לומדת את השימוש שעושה הארגון במשאבי הענן שלו, ומתייגת כל הקצאה באופן אוטומטי לפי הפונקציה העסקית אותה היא ממלאת. בנוסף, היא מאפשרת לקבוע מדיניות שונה לכל פונקציה כזו ולכל צוות בנפרד. היא מאפשרת למתכנתים לקבל הקצאות של משאבי מחשוב בהתאם למדיניות החברה באופן אוטומטי, ומאפשרת לארגונים לבטל את ההקצאות הללו באופן אוטומטי גם כן, בהתאם למדיניות שיקבעו.

יכולות הניהול שמספקת הפלטפורמה של החברה כוללות גם נראות של השימושים העסקיים של ארגונים בתשתיות שלהם, שלא היה גלוי להם קודם. כך, היא מאפשרת להם לבצע ניתוח של המידע הזה ולמצוא מקומות בהם ניתן לחסוך בעלויות הענן שלהם.

"יש בתקופה הזו הזדמנויות בשתי זוויות שאנחנו עושים: אחד הוא פתרונות שירות עצמי שמתאימים לעבודה מהבית, והשני הוא פתרונות לחיסכון בעלויות. מחקרים מראים שכ-40% מהוצאות הענן של ארגונים מתבזבזות. אצלנו, כל הקצאה של משאב תבוא עם תיוג אוטומטי על למה זה קרה, ועם מדיניות שתקבע מה יקרה עם זה - אם זה רץ לנצח וההוצאה נמשכת, או אם ההקצאה נעצרת אחרי יום או שבוע", מסביר מייזליש.

טכנולוגיות שנועדו לארגונים לחסוך בעלויות רואות עלייה ביקוש בעקבות משבר הקורונה. כך, גם חברת אנודות, שהודיעה בשבוע שעבר על גיוס הון של 35 מיליון דולר, צופה עלייה בביקוש למוצר שלה של היכולת שלו לסייע בהורדת עלויות בתקופת המשבר. החברה מפתחת פלטפורמת ניתוח נתונים עסקיים במטרה לספק התראות כאשר ישנה פגיעה בהכנסות, בשל אופן הקצאת המשאבים הארגוניים או המבנה של תהליכים עסקיים שונים.

חברה נוספת בתחום הזה, שהושקה בשיא המשבר והצליחה לגייס סיד של מיליון דולר ממשקיע פרטי, היא פילאוס של רוני קרפ וגבריאל גולדמן. החברה מפתחת פלטפורמה שמספקת נראות להקצאת משאבי ענן, בדומה לאנב-זירו, אך מתמקדת בהוזלת עלויות הענן באופן בלעדי. היא מספקת דוחות על עלויות משאבי הענן של כל משתמש בארגון בכל פרויקט. היא עושה זאת על ידי ניתוח התנהגות המשתמשים בארגון בכל הנוגע לשימוש שלהם במשאבי מחשוב ענן, ולכן, כתוצר לוואי יכולה להתריע גם על אנומליות שעשויות להיות קשורות לכשלי אבטחה.

עוד כתבות

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס