גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נכנסו לכושר מוקדם מדי: המוסדיים שרכשו מניות הולמס פלייס רגע לפני פרוץ המשבר

חודשים ספורים לפני שנסגרו מועדוני הכושר של הולמס פלייס בשל וירוס הקורונה, מכרה פועלים שוקי הון את החזקותיה בחברה לכמה גופים מוסדיים תמורת כ-40 מיליון שקל ● מאז צנחה מניית החברה בכ-40%

מועדון הולמס פלייס בחדרה / צילום: מצגת החברה
מועדון הולמס פלייס בחדרה / צילום: מצגת החברה

כחלק מהפגיעה הרוחבית בתרבות הפנאי בישראל, בעקבות "בהלת הקורונה", הופסקה לחלוטין גם פעילותם של מועדוני הכושר ברחבי המדינה. מובילת הענף ונציגתו בבורסה,  רשת הולמס פלייס, הודיעה כבר לפני יותר מחודש על סגירת הפעילות והוצאת עובדיה לחופשה ללא תשלום (חל"ת).

הפגיעה הדרמטית בפעילותה וחוסר הוודאות לגבי חזרתה של הולמס פלייס לשגרה, באה לידי ביטוי בצניחה של כ-40% במניית החברה מתחילת השנה, למחיר המשקף כיום לחברה שווי שוק שנע סביב 200 מיליון שקל.

מי שניצלה שעת כושר מוקדמת כדי להיפרד מהחזקותיה בחברה, רגע לפני פרוץ המשבר והירידות החדות במניה, הייתה פועלים שוקי הון - זרוע ההשקעות של בנק הפועלים - שמימשה בסוף 2019 את מניותיה בהולמס פלייס, בעסקה שתמורתה הכוללת הסתכמה בכ-39 מיליון שקל. העיתוי שבו בוצע אותו מימוש, נראה כיום אופטימלי.

מכירת כ-11.5% מהונה של הולמס פלייס, שנעשתה מחוץ לבורסה בדצמבר האחרון, בוצעה אחרי קפיצה שנתית של קרוב ל-40% שהציגה המניה, ולפי מחיר מניה של כ-4.5 שקלים - גבוה בכ-60% מערכה הנוכחי (העומד על פחות מ-3 שקלים). 

ירדה 35% מאז ההנפקה ב-2017

אגב, מחיר השיא של מניית הולמס פלייס, קצת יותר מ-5 שקלים, נרשם בתחילת 2018, ימים ספורים לאחר שהמניה התחילה להיסחר בבורסת תל-אביב. בסך-הכול, מאז הנפקתה בסוף 2017, איבדה מניית הולמס פלייס  כ-35% מערכה.

בעוד שמכירת המניות על-ידי פועלים שוקי הון היוותה סיכום השקעה מוצלחת בהולמס פלייס, עם רווח מוערך של כ-14 מיליון שקל על השקעה שבוצעה במהלך  2016 (עוד לפני ההנפקה), הרי שמצד הרוכשים התמונה הפוכה. עבור אלה, ובעיקר חברת הביטוח הפניקס, ההשקעה בהולמס פלייס משקפת בשלב הנוכחי הפסד "על הנייר" של עשרות אחוזים, כשסך שווי ההחזקה שמכרה פועלים שוקי הון התכווץ בתוך ארבעה חודשים בכ-15 מיליון שקל, לשווי של לפחות מ-25 מיליון שקל כיום.

הפניקס השקיעה קרוב ל-30 מיליון שקל ברכישת עיקר מניות פועלים שוקי הון, והפכה לבעלת עניין בהולמס פלייס, עם החזקה של קרוב ל-9%, ששוויה כיום עומד על פחות מ-20 מיליון שקל - מה שמשקף לחברת הביטוח הפסד "על הנייר" של כ-10 מיליון שקל.

מלבד הפניקס, כמה גופים נוספים לקחו חלק ברכישה, ובהם, ככל הידוע, בית ההשקעות מור, שהשקיע כמה מיליוני שקלים במניות חברת חדרי הכושר, אבל לא נהפך לבעל עניין בה, כך שלא מן הנמנע שעוד ניצל את המשך העליות שרשמה המניה בתחילת השנה הנוכחית, לפני המשבר, כדי לצמצם את החזקותיו.

רבע מהמתאמנים הם בני 50 ומעלה

שמות בולטים נוספים הנמנים על בעלי המניות הגדולים בהולמס פלייס, הם בית ההשקעות אלטשולר שחם, עם החזקה של כ-12% מההון, איש העסקים מוטי בן משה, עם כ-10% מהמניות, וקבוצת הביטוח והפיננסים הראל עם כ-7%.

בעלי השליטה בהולמס פלייס הם חברת גרין לנטרן של השותפים ריצ'י הנטר, יוסף עליאש ודניאל בן רעי, המחזיקים בכ-25% מהחברה, ושותפיהם בני הזוג אלן ומורין פישר, יחד עם נתן קירש, בעלי חברת הולמס פלייס העולמית, עם כ-17% מההון.

פוטנציאל לצמיחה אחרי משבר הקורונה

אמנם בשלב הנוכחי, בעלי המניות בהולמס פלייס סופגים ירידות חדות בהשקעותיהם, אבל במבט קדימה יש מי שמזהה פוטנציאל לצמיחה מואצת אחרי היציאה מהמשבר.

להערכת אחד מהפעילים בשוק, "מי שמתמודד עם קשיים יותר גדולים מהולמס פלייס הם מכוני הכושר הקטנים והפרטיים, ולא בטוח שכולם ישרדו כדי לחזור לפעילות עם החזרה לשגרה. לפיכך, הולמס פלייס, כשחקנית מובילה בענף חדרי הכושר, תוכל ליהנות מהקשיים של המתחרים, לקנות מתחרים במחירים נוחים ולצאת מחוזקת מהמשבר".

מי שממשיך להביע אמון בחברה בפועל, הם חלק מבעלי העניין בה, בראשות הנטר, שבשבועות האחרונים השקיעו סכום מצרפי של כמה מאות אלפי שקלים ברכישת מניות הולמס פלייס.

סניף הולמס פלייס בגבעת שמואל / צילום: תמר מצפי, גלובס

לפני המשבר העסיקה הולמס פלייס כ-200 עובדים במשרה מלאה, וקרוב ל-2,000 נוספים במשרה חלקית - מרביתם מדריכים, מאמנים, עובדי קבלה, שירות ומכירות. זאת, במסגרת 47 מועדוני בריאות וכושר שבבעלות החברה, הפזורים ברחבי המדינה, תחת המותגים "הולמס פלייס" ו"גו אקטיב". מספר המנויים של החברה הסתכם אשתקד בממוצע של כ-135 אלף.

בדוחותיה הכספיים השנתיים של הולמס פלייס ל-2019, שפורסמו לקראת סוף מרץ, העריכה החברה כי השפעת סגירת המועדונים על תוצאותיה תהיה שלילית מהותית, אבל נוכח הנסיבות, החברה אינה יודעת לכמת את עוצמתה. החברה עובדת על בסיס של מנויים חודשיים (שהוקפאו), כך שהפסקת הפעילות קוטעת את הכנסותיה באופן מיידי.

הצפי של הולמס פלייס הוא כי השפעת סגירת המועדונים על תוצאות הרבעון הראשון של השנה תהיה מינורית יחסית, משום שפעילות זו הופסקה כשבועיים בלבד לפני תום הרבעון. כמו שוכרי נכסים רבים, גם הולמס פלייס הודיעה לבעלי נכסיה על הפסקת תשלומי השכירות ודמי הניהול בתקופה שבה מכוני הכושר שלה אינם פועלים, וכן עדכנה בדוחות השנתיים על "צמצום הוצאות לצדדים שלישיים, למעט הוצאות הכרחיות".

עוד ציינה הולמס פלייס בדוחות כי "לאור רמת הנזילות הנוכחית של החברה ויחס חוב ל-EBITDA, הנמוך מ-1, החברה מעריכה כי יש לה יכולת פיננסית להתמודדות עם השלכות סגירת המועדונים ותהיה מוכנה לחזרה לפעילות מלאה מיד כשיותר לה".

הנהלת החברה מעריכה, "לאור איתנותה הפיננסית, הבאה לידי ביטוי בסך מזומנים ושווה מזומנים שברשותה, ושיעור מינוף נמוך, כי החברה תחזור לתזרים מזומנים חיובי מפעילות שוטפת בתוך זמן קצר מסיום המשבר, ככל שמשבר זה ימשך מספר חודשים בודדים".

בסיכום שנת 2019 הציגה הולמס פלייס שיפור של צמיחה של 8% בהכנסותיה, שהגיעו ל-422 מיליון שקל, בזכות עלייה במספר המנויים ועלייה בהכנסות מאימונים. הולמס פלייס נהנתה בסיכום שנתי גם משיפור השורה הגולמית והתפעולית, אבל בהשפעת תקן החשבונאות החדש הקשור לחכירת נכסים (IFRS 16), הוצאות המימון שלה עלו כמעט פי שישה, ל-31 מיליון שקל, כך שהרווח הנקי שלה נשחק ב-28% והסתכם ב-14 מיליון שקל. 

עוד כתבות

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלי אאורה / צילום: תמר מצפי

הכנסות אאורה זינקו ב-65% ברבעון. מה קרה למכירות הדירות?

אאורה מסכמת רבעון עם זינוק בהכנסות וברווחים, אך מכירות הדירות מתחילת השנה עדיין רחוקות מהיעד ● בחברה מקווים שמסלול הרכישה החדש, "דירה בביטחון", יסייע להגדיל את המכירות

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

החברה הישראלית שקיבלה אישור FDA למכשיר להערכת תפקוד המוח

מערכת ישראלית להערכת תפקוד המוח מקבלת אישור FDA ● טבע יוצאת בסדרת אתגרי חדשנות בהשקעה שנתית של עשרות מיליוני דולרים ● סטארט־אפ לעריכה גנטית מגייס 8 מיליון דולר ● בדיקת ההיריון ברוק של סליגנוסטיקס מגיעה למדפי הפארם בגרמניה ● וגם: חוקר מהדסה זוכה להכרה בינלאומית ● השבוע בביומד

מרכז ביג אילת / צילום: ביג מרכזי קניות

צמיחה של 16%, לא רק בישראל: הרבעון החזק של קבוצת ביג

קבוצת ביג פרסמה דוחות לרבעון השלישי והציגה גידול בהכנסות וברוב הפרמטרים ● בתשעת החודשים הראשונים של השנה ההכנסות צמחו בסך הכל בכ-18% וגם הרווח מאמיר ● "זהו רבעון שיא בתוצאות, אבל אנחנו מאוד רחוקים מהשיא", אומר המנכ"ל חי גאליס

יעוץ משכנתאות (אילוסטרציה) / צילום: Shutterstock

מבחני הסמכה וקנסות: המהלך שינסה להיאבק בפרצות בתחום ייעוץ המשכנתאות

כיום פועלים כ־2,700 יועצים בענף, ללא פיקוח או נהלים מוסדרים ● להצעה עוד דרך ארוכה, אך היא מקרבת את השינוי המיוחל - ותאפשר אכיפה "נשכנית" יותר ● האם תצליח למנוע שרלטנות?

הרמטכ''ל אייל זמיר / צילום: דובר צה''ל

הדחת הקצינים הבכירים: איך ההליך אמור להתבצע, והאם זה יפגע להם בכיס?

הרמטכ"ל אייל זמיר הודיע במפתיע על שורת הדחות בצמרת הצבא, ועורר סערה ציבורית ● עם מי צריך להתייעץ לפני שמדיחים מהצבא, האם יש להדחה משמעויות פרקטיות ועד כמה מדובר בצעד תקדימי? ● המשרוקית של גלובס עושה סדר

הפרויקט ברעננה. 355 יחידות דיור במקום 138 / הדמיה: קידר מבנים

סרבנית תמ"א עיכבה פרויקט. כמה פיצוי היא תשלם?

דיירת שרכשה דירה ברעננה סירבה לחתום על הסכם ליווי לפרויקט תמ"א 38 שקודם עוד לפני הרכישה ● היא עיכבה את תחילת העבודות ונתבעה

כרטיסי אשראי. מהפכה בשוק התשלומים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

עמלה של 0.6% או עד 1,000 שקל בחודש: המגבלות של ביט ופייבוקס ומה דיסקונט מציע לעסקים

פייבוקס וביט מציעות ריבית על עודף בחשבון, אך גם קבעו מגבלות ● בדיסקונט השיקו שירות תשלום לחנויות מסויימות ללא שימוש בכרטיס אשראי ● בקרוב צפויות להגיע ענקיות פינטק גלובליות, שיגבירו את התחרות ● אז למה בינתיים עסקים קטנים דווקא נפגעים?

זיו יעקובי, מנכ''ל קבוצת אקרו נדל''ן / צילום: אלכס פרגמנט

אקרו מוכרת הרבה פחות דירות, אך המחיר קפץ וגם הרווח

חברת דירות היוקרה מדווחת על צניחה של 84% במספר הדירות שמכרה ברבעון השלישי, לצד סימני התאוששות מאז הסכם הפסקת האש ● הרווח זינק, גם בזכות מכירת שטחי משרדים בת"א

גדעון תדמור, מייסד ויו''ר נאוויטס / צילום: דניאל קמינסקי

לאחר הזינוק בשווי: נאוויטס מקפיצה את התגמול למנכ"ל לעד 7.3 מיליון שקל

במסגרת המהלך, שזקוק לאישור אסיפת בעלי המניות, יעלה שכרו הבסיסי של קורנהאוזר, העומד בראש השותפות בארבע השנים האחרונות, ב-50% ל-150 אלף שקל בחודש ● הבקשה מגיעה לנוכח הזינוק המתמשך במחיר יחידות ההשתתפות של נאוויטס, על רקע תחילת הפקת הנפט בפרויקט שננדואה במפרץ אמריקה

הורדת הריבית והשפעתה על המשכנתא / צילום: Shutterstock, jaturonoofer

הריבית ירדה: איך זה ישפיע על החזרי המשכנתא?

הורדת הריבית ב-0.25% תביא לירידה של עשרות שקלים בלבד בחודש בהחזרי המשכנתאות, וכמעט שלא תקל על לווי המשכנתאות

לוחמי חיזבאללה בהלוויית רמטכ''ל חיזבאללה עלי טבטבאי / צילום: ap, Hussein Malla

דריכות שיא בישראל: מאחורי דילמת התגובה של חיזבאללה

בלבנון מעריכים - סבב הלחימה הבא? זה רק עניין של זמן ●  טראמפ חתם על צו שיגדיר סניפים זרים של האחים המוסלמים כארגוני טרור במדינות כמו לבנון, ירדן ומצרים ● עדכונים שוטפים

אולם התצוגה החדש של טסלה בקריית אתא / צילום: יח''צ טסלה

הנתונים מגלים: הישראלים קונים פחות מכוניות חשמליות

הרכב החשמלי הוא הסגמנט החסכוני והירוק בשוק, אך ב־2025 נרשמה ירידה במכירות שלו ● הסיבות: שחיקת הטבות מיסוי והפופולריות של רכבי הפלאג־אין, בעיקר עבור ציי רכב ● למרות המגמה, בטסלה מרחיבים את ההשקעות בישראל, ורק לאחרונה חנכו אולם מכירות חדש בתל אביב ומרכז בקריית אתא

בניין הוועד הפועל של ההסתדרות בתל אביב / צילום: עינת לברון

פרשת ההסתדרות: בכיר ברשות מקומית במרכז עוכב לחקירה בנתב״ג

הבכיר חשוד, בין היתר, בשוחד בחירות, מרמה והפרת אמונים ונחקר הבוקר במשטרה ● מעורבותו האפשרית בפרשה עלתה מאז התפוצצות הפרשה, אך הוא שהה בחו״ל ובמשטרה המתינו לחזרתו לישראל כדי לחקור אותו

רכב ותחבורה / צילום: יח''צ

התערוכה בגואנגג'ואו החלה: הדגמים הסיניים והמערביים שעשויים להיות להיטים מקומיים

יצרני הרכב מציגים השבוע קצב התפתחות המהיר ואת התרחבותם לפלחי שוק מרכזיים בתערוכה בגואנגג’ואו, סין ● במרכז הבמה: דגמים חשמליים והיברידיים חדשים המכוונים גם לשוק בישראל ובאירופה, בעלי טכנולוגיות חדישות ובמחירים תחרותיים ● השבוע בענף הרכב 

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

האם שוק המניות האמריקאי יחזור לעלות, או שהריבאונד עדיין רחוק?

אחרי הירידות החדות שנרשמו בוול סטריט ביום חמישי האחרון, והעליות ביום שלמחרת, אנליסטים ששוחחו עם מרקטווץ' הסבירו כי התנודתיות כנראה כאן כדי להישאר ● לדברי אחד מהם: "המשקיעים רודפים אחרי רצפים של עליות, כיסי אוויר. זה שם את השוק על מסלול מאוד בלתי־יציב"

רייצ'ל ריבס, שרת האוצר הבריטית / צילום: ap, Leon Neal

בבריטניה בוחנים: הטלת מס חדש על כל תייר שנכנס ללונדון

בריטניה מתמודדת עם "בור" תקציבי שמוערך ב–30 מיליארד ליש"ט לפחות, ומפלגת הלייבור שבשלטון נאבקת להישאר מחויבת להבטחתה שלא להעלות מסים לציבור ● לפי הדיווחים האחרונים, שרת האוצר רייצ'ל ריבס, תנסה ליצור אוסף של צעדים שיגדילו את הכנסות המדינה ואחד מהם הוא הטלת "מס תיירים" חדש

אתר בנייה, ההשפעה של הרפורמות עדיין חלקית / צילום: Shutterstock

כך השפיעו הרפורמות הגדולות בתכנון ובבנייה על המצב בשטח

ארבע רפורמות גדולות שהיו אמורות להוביל לשינוי משמעותי בעולם התכנון והבנייה יצאו לדרך בסוף 2024 ● הן מחייבות הסתגלות מקצועית בענף ושינוי פרדיגמות מצד גורמים רבים, וההשפעה שלהן עדיין איטית

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל צפוי להוריד את הריבית אחרי קרוב לשנתיים. לאן הולכים מכאן?

בשוק צופים בהסתברות כמעט מוחלטת שבנק ישראל יפחית בהחלטה הקרובה את הריבית בשיעור סולידי של 25 נקודות בסיס - לרמה של 4.25% ● הפעם האחרונה שבה הריבית ירדה בשיעור זהה הייתה בינואר 2024 ● עם זאת, מי שמצפה לרצף הפחתות ריבית עשוי להתבדות

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

קרן התשתיות ג'נריישן מציגה עלייה של 30% בתזרים המזומנים

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● מליסרון הציגה שיא רבעוני ב-NOI וב-FFO ● רשת הקמעונאות ויקטורי דיווחה על צניחה חדה של 30% ברווח הנקי ● וקרן ג'נריישן הציגה עלייה של 30% בתזרים המזומנת, לצד תחזית אופטימית להמשך

שר האוצר בצלאל סמוטריץ’ וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

למרות ההתנגדות בקואליציה: נתניהו תומך ברפורמת החלב של סמוטריץ'

במשרד החקלאות כינו את התוכנית הזו "אובססיה", ארגוני הרפתנים תומכים בתכנון הריכוזי הקיים, וגם חלק ממפלגות הקואליציה והאופוזיציה מתנגדות ● אך כעת, הרפורמה בחלב של שר האוצר זוכה לתמיכתו של ראש הממשלה ● בינתיים, סמוטריץ' תוקף: "תנובה, טרה ושטראוס שופכים עכשיו מיליונים על מיליונים על מיליונים בקמפיין שקרי ודמגוגי נגדי"