גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זום אאוט: חשוב לראות, אבל עדיף להקשיב

עבודה מהבית ממיסה את אותו קרום שקוף, דקיק וחדיר, שמתוח בין הבית לעבודה ● ווטסאפ ושיחות וידיאו ממסכים את אחד האתגרים האנושיים של התקופה הזאת: הקשר, שהוא לבו של הניהול ● המלצת חובה: דברו בטלפון

ניהול בימי קורונה
ניהול בימי קורונה

מוכרחים להיות שמח, שמעתי. בימים שעוד נכונו לנו, כשכולנו נהיה בריאים והמשק יתאושש, נוכל לשלב עבודה מהבית גם בלי הוראות מגבוה. עובדים ומנהלים יוכלו לחשוב בשקט, לחתוך בזמני הנסיעה, לנוח קמעה מהתגובתיות שנדרשת מהם במשרד, לתת לרעיון טוב לתפוח בראש כשמחמצת תוססת לה על השיש, לאוורר קצת את המשרד מנוכחותם ואת התפיסות הרגילות, כי משנה מקום משנה נקודת מבט.

איור: חן ליבמן

אבל מוכרחים להיות מציאותיים. בחודשיים האחרונים, בעתיד הקרוב וכל עוד מערכת החינוך לא חוזרת לעצמה, העבודה מהבית היא מלחמה על משאבי זמן, מקום ובעיקר קשב, ותמרונים אינסופיים בין ההודעות, פגישות העבודה, הילדים, המורים של הילדים, המחשבים של הילדים, ההנחיות שיוצאות חדשות לבקרים והמשלוחים מהסופר.

לפרקים נדמה שכולנו באותה סירה. כשמדברים על הלחץ מהעבודה, ההפרעות בקליטה, התאבנות הגוף מול המסך, סיר הלחץ המשפחתי והלימודי, הפרפטום מובילה של הבישול והאכילה - כולם מהנהנים בהזדהות. למי מאיתנו לא נדחף לפריים ראש ילדי חמוד, מתרפק, או קצה קצה של ערימת הכביסה המאיימת לכלותנו. אלא שזאת אשליה אופטית, נוחה, מרגיעה.

גם בקורונה, כל אחד אומלל על-פי דרכו. יש מי שיש לו בבית חדר עבודה עם דלת, ומי שלא; מי שצריך להוכיח שהוא חיוני בעבודה, ומי שחיוניותו לא מוטלת בספק; מי שבמאה המטרים שלו אספלט ובתים, ומי שהולך בשדות; יש מי שיש לה מי שיגרור מהפריים את הראש הילדי ברגע שהוא מפסיק להיות חמוד ומתחיל להפריע, ומי שלא יכולה לקבוע שיחות עבודה ברוב שעות היום בגלל אותו ראש ילדי, שהפסיק להיות חמוד אי אז באמצע מרץ.

בעלי המשפחות סובלים מצפיפות וריבוי משימות מעיק, במשפחות שבהן שני בני הזוג עובדים המתח מהפעלת הילדים בלתי נסבל, במשפחות שבהן אחד מבני הזוג חול"ת או פוטר - החרדה גועשת; אצל חד הוריות לילדים קטנים התקופה היא שילוב של טירונות וחידת היגיון, ובמשפחות מורכבות - המורכבות עולה על גדותיה. לכולם נדמה שזה הזמן לקנא ברווקים, אבל הבדידות, מתברר, יכולה להיות קשה ומסוכנת, בטח בענן של חרדות קיומיות.

נדמה לנו שאנחנו יודעים היטב עם מה מתמודדים העובדים לצידנו, במיוחד בישראל, שמתהדרת בקרבה גם במקום העבודה. אבל המרחק בין לדעת על מצבו של האחר ובין לדעת אותו לעומקו, הוא גדול, ועכשיו יותר מתמיד. חבר סיפר לי שעכשיו הוא מבקש מעובדיו סיכום יומי. באחד מהם נכתב: "היום עבדתי רק חצי יום, כי אשתי ילדה". תשעה חודשים לא נטמן ביניהם רמז מטרים לבשורה המשמחת הזאת.

ממילא, הידיעה היא לא רק עניין של נתונים. גם לאמפתיה יש קצה, ליכולת ההכלה יש גבול, ושתיהן קצרות במיוחד בימים כאלה. וכך, בשלב כלשהו נגמרת לארגון ולמנהליו הסבלנות לתפוקה הפוחתת, לפתיל הקצר, לתקשורת המקוטעת, להסברים שנולדים כסיבות מצידו האחד של הקו ומתים מעברו השני כתירוצים. וכך, באותו צוות ממש יש מי ששט בסירה מיטלטלת כשבסירות שלצידו המים מגיעים עד הברכיים.

היתוך של תפקידים וזהויות. עבודה מהבית ממיסה - לפעמים בחמימות, לפעמים בחומצה - את אותו קרום שקוף, דקיק וחדיר, שמתוח בין הבית לעבודה. ההליכה לעבודה מאפשרת להתנתק ולהתאוורר מאתגרי הבית ולהיפך, ועכשיו - הכול ביחד, בערימה אחת גדולה ולא תמיד שמחה. ובסופו של דבר, הקורונה ממיסה גם את ההבחנה בין מי שאנחנו בבית למי שאנחנו בעבודה.

ההיתוך בין בית לעבודה לוקח את התפקידים השונים שלנו - הורים, בני זוג, עובדים, מנהלים - קוצץ אותם דק-דק ומקפיץ אותם יחד על אש גבוהה. זוכרים, בגיל ההתבגרות, איך בין הקשרים חברתיים שונים הייתם משנים שפה, נימה, אפילו שפת גוף? איך הרגשתם עירומים כשדיברתם עם ההורים שלכם ופתאום תפסתם שהחברים רואים אתכם, או להיפך?

אז כזה, רק שהפעם הפערים מונחים בין האופן שבו אתם מדברים לילדים שלכם, לבני הזוג, לבוס, לעובדים, למורים ששולחים דרישות בזום. כולם צופים בכם בלייב, כל הזמן, כולם גם רוצים מכם דברים, כל הזמן. לרוב, דברים סותרים.

הייתי שמחה לספר על רכות שנמסכת לתוך האינטראקציות של העבודה כשהן קורות מהבית, אבל בגלל העומס וחוסר היכולת להציב גבולות, מה שנשאר מהמפגש בין השניים הוא פיזור, קוצר רוח או הבלגה מאומצת. אף פעם לא נעים לקבל ביקורת מהמנהלת שלך או הנחיות מפורטות מדי. אבל לקבל את אלה בשיחת וידיאו, שהיא איכשהו תמיד קולנית ומהדהדת מדי, כשאת יושבת במטבח, מוקפת בבני המשפחה שלך, זאת כבר חוויה לא נעימה במיוחד. גם המנהלת, מצידה, נחשפת, אם תרצה או לא, בפני בני המשפחה שלה.

שיראו שאתם רואים. אז ממברנות נמסות ועדיין אין קוסמטיקאיות, ואף פילטר לא יצליח לשפר את עור הפנים המכורכם מדאגות ומג’אנק פוד. אבל לחציית הגבולות יש גם צד שני.

תהליכים של פיתוח ארגוני מבקשים, בין השאר, לפתוח צוהר לצדדים אחרים בחיים של האנשים שאנחנו עובדים איתם. אחת התוצאות החשובות של סדנאות פיתוח צוות הנהלה למשל, היא התקרבות וחשיפה, מתוך תפיסה שהפלח הצר והקבוע של העצמי המקצועי שאנחנו מביאים איתנו לעבודה, מחמיץ הרבה חלקים שטוב יהיה אם נכיר בהם במקום העבודה ונרשה לקולגות שלנו להכיר בנו: שאיפות ורגישויות, ניסיון מתפקידים קודמים, יכולות שנדמות זרות לעבודה.

אז הנה, במקום סדנאות של אאוט דור טריינינג, החיים זימנו לנו אין דור טריינינג. עכשיו אתם יכולים לדעת גם איך מתארגנים חברי ההנהלה במצבי משבר וגם איך הם נראים בטריינינג. זה לא תמיד פוטוגני, כי זאת האמת, או לפחות נתחים יותר גדולים שלה. אבל יש בה ערך, באמת, ובעיקר באופן שבו מתבוננים בה.

הצורך שיראו אותנו הוא צורך טבעי. אפשר לראות באחר את הטעון שיפור; דחף התיקון והביקורת הוא קמאי מכדי לשרש אותו מהשיח הניהולי. אבל כדי שנהיה במיטבנו עדיף שיראו אותנו באהדה, בהבנה, במידה מסוימת של סלחנות. באור טוב וחומל, כולנו יפים קצת יותר.

איכשהו, גם במבנה המאתגר של העבודה עכשיו, הרוב עובד: המשימות נשלחות במיילים ואפשר לעקוב אחרי התקדמות הפרויקטים בפגישות הרחבות. אבל הקשר המעמיק, המטפח, הדואג, זה שעומד בבסיס החיבור בין אדם למנהל שלו, למקום העבודה שלו, הוא הראשון להיעלם בעבודה מרחוק.

אבל עדיף להקשיב. הרי נדמה שזה מה שאנחנו עושים כל הזמן, להיות בקשר. אלא שאמצעי התקשורת בעת הזאת מתעתעים. ווטסאפ הוא נוח וקל לתפעול, אבל לא מאפשר נימה וסבטקסט וגם לא תיעדוף. הווידיאו, מצד שני, עשיר במידע, לכאורה, אבל הוא מדיום מתסכל בעיקר בגלל היעדר קשר העין בין המשוחחים.

כל אחד בדרכו, ווטסאפ ושיחות וידיאו, מסכנים את הרגישות לאינטונציה ולמצב הרגשי שמאחוריה, ושניהם ממסכים את אחד האתגרים האנושיים של התקופה הזאת: הקשר, שהוא לבו של הניהול.

הרשו לי להמליץ על טכנולוגיה אחרת, שמאפשרת שיחה רצופה בלי תקלות, הקשבה לנימות הקול, ואפילו לזוז קצת תוך כדי: טלפון.

לישיבה של יותר משלושה-ארבעה משתתפים וידיאו הוא כנראה המדיום הנכון, שעוזר לדעת מי אמר מה וגם לשמור על הקשב. אבל לשיחות מצומצמות מאלה - דברו בטלפון. בטח לחשובה מכול, זאת שבה תבדקו מה שלומם.

הטלפון מאפשר אינטימיות, גם מבני הבית. בטלפון אפשר להשמיע נימות ולשמוע אינטונציות. עם הטלפון אפשר גם לזוז, גם אם מדובר במאה מטר, הלוך וחזור. ואני שומעת אתכם. אתם כלואים בבתים, אתם כלואים בריבועים קטנים של זום או בלוג’ינס, או טימס, או מה שזה לא יהיה. אתם כלואים על ספה, או על הכיסא המשרדי. שיחות ייעוץ שעשיתי מאז שהתחיל כל זה היו טובות במיוחד כשזזנו שנינו, יועצת ומתייעץ, כל אחד צועד סביב הבית שלו, ברדיוס של מאה מטר. אתם צריכים לזוז, ולא רק הסגר - גם הווידיאו וגם הווטסאפ מקרקעים אתכם.

אסור להתחבק, אבל שיחה טובה היא כזאת שבה אפשר לשאול כדי להקשיב, לספר כדי לשתף, לדעת ברגע נתון מה באמת שלומו של האחר, ולפרק זמן מסוים לפחות, לחזור לחתור יחד, לאותו כיוון, באותה הסירה.

כנרת רוזנבלום היא יועצת ארגונית וסופרת, מייסדת האתר "רווחים"  

ברוכים הבאים למדור הניהול החדש של מגזין G. על המדור הזה עמלנו עוד לפני תקופת הקורונה מתוך מחשבה שהמוסף השבועי של "גלובס" יכול וצריך להוות במה עיתונאית רלוונטית לאוצרות של ידע בתחומי הניהול, ומתוך רצון להציג מגמות עדכניות, כלים חדשניים ומקורות השראה למנהלים בדרגים שונים.

ואז הגיעה הקורונה. ומתוך הכאוס התעסוקתי התחדד עוד יותר הצורך לייצר בית שירכז מגמות ניהוליות שונות ויסייע בקבלת החלטות.

המדור שאותו אתם קוראים כעת הוא הסנונית הראשונה, מעין גרסת בטא שתלך ותתרחב עם הזמן. נשמח לתגובות, הארות והצעות: g@globes.co.il

עוד כתבות

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כאב הראש החדש של האחים אמיר בשופרסל

‎בבקשה לאישור תובענה ייצוגית, נטען כי האחים יוסי ושלומי אמיר ביקשו לרכוש את השליטה בשופרסל באופן שיפטור אותם מלשלם לציבור את מלא פרמיית השליטה, כדי לא להיקלע לתחרות על השליטה בחברה ● התובעים מעריכים את הנזק לבעלי המניות מהציבור בסכום הנע בין 146-232 מיליון שקל

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלה נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח, והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

צילום: Eduardo Munoz Alvarez (AP) (עיבוד תמונה)

הטעויות הנפוצות שמשקיעים עושים בהשקעה באג"ח ממשלתיות

בוול סטריט ג'ורנל מרחיבים על הטעויות הנפוצות של משקיעים באיגרות חוב ממשלתיות ● להערכתם, הטעות הנפוצה ביותר היא בהשקעה בקרנות אג"חיות שנסחרות בתנודתיות ● במקביל הם מסבירים כי כיום, תשואות האג"ח הממשלתיות קצרות הטווח אטרקטיביות יותר מאשר ארוכות הטווח

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

שר הביטחון יואב גלנט / צילום: שחר יורמן, דוברות משרד הבטחון

גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא

פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף • צה"ל: סוכל פיגוע ליד חברון, מחבלת חוסלה אחרי שהסתערה עם סכין לעבר כוח • פגיעה ישירה בלול במרגליות; חיזבאללה: "שיגרנו עשרות קטיושות" • תיעוד מהתקיפה הלילית בלבנון: מחבל ירד מאופנוע, נכנס למבנה וחוסל מהאוויר • אלפי בני אדם מחו יחד עם משפחות החטופים מחוץ לקריה בת"א • עדכונים שוטפים

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

ישראל אלמסי, יו''ר ומנכ''ל ארגון ידידים / צילום: יונתן בלום

עם 800 מתנדבים בדרכים, הוא דרוך לעזור לכם במקרה של פנצ'ר

כשישראל אלמסי קיבל לידיו את עמותת ידידים, שמספקת עזרה וחילוץ בכביש, במוקד ישב אדם אחד ● כיום היא ערוכה לטפל ב-800 פניות במקביל, ובמלחמה גם הפכה לכוח מסייע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העילית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה