גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מהדקת חגורה: מבחן דרכים עם אאודי A4 קוואטרו 2020

ה-A4 קוואטרו החדשה מסתירה יכולות דינמיות מלוטשות, ביצועים רציניים והרבה טכנולוגיה עילית בתוך אריזה מופנמת ● יש בשוק זולות, מרווחות ומוחצנות ממנה, אבל בעידן הפוסט-קורונה היא מותאמת היטב לדרישות השוק

במציאות ההזויה אליה נקלענו נכתבים כיום מחדש גם חוקי המשחק של שוק הרכב. אולמות התצוגה אמנם נפתחו לפני מספר ימים והמכירות מתחילות להתניע אבל מי, שיוצא כיום לחפש רכב חדש מגלה, ששני "מנועי העזר" החיוניים של המכירות - שוק המשומשות והמימון לרכב - מקרטעים בהילוך סרק.

הביקוש לרכבי יד שנייה תקוע והשוק מוצף בסחורה עודפת, שחברות הליסינג ולקוחות פרטיים במצוקה מנסים להיפטר ממנה. לפיכך קשה לממן כיום רכישה של רכב חדש באמצעות מכירת רכב משומש ומשווקי הרכב, שמודעים היטב למצב, לא ששים כיום לקבל מכוניות בטרייד-אין.

מנגד, הריבית המבוקשת על נטילת אשראי לרכישת רכב כנגד שיעבודו זינקה בימים האחרונים לשמיים בשל העליה ברמת סיכון האשראי, שנגזרת מההרעה בתנאי המאקרו (בעיקר מהזינוק באבטלה) ומאי-וודאות לגבי המחירים בשוק היד השניה. אם מוסיפים לכך את השחיקה בהון העצמי ובהשקעות של משקי הבית "הרגילים" לא קשה להבין מדוע כלל הברזל כיום בשוק הרכב הישראלי הוא "המזומן הוא המלך". במילים אחרות, מי שמגיע לרכישת רכב חדש עם מימון עצמי זוכה לתנאים מרשימים. מי שבונה על רכישה ממונפת - מסתובב לאחור וחוזר הביתה.

תופעה דומה מתרחשת גם בעולם וזו אחת הסיבות מדוע הביקוש לרכבי היוקרה והפרמיום היה הראשון ש"התעורר" בשוק הרכב ומדוע יצרני הפרמיום, בהובלת הגרמנים, הם היצרנים האירופאים הראשונים, שאצה להם הדרך לחדש את הייצור במפעלים מוכי הקורונה.

סיבות נוספות הן מתח הרווחים הגבוה יחסית, שמקובל בשוק רכבי הפרמיום ומספק "כרית ביטחון" גדולה לסיכוני מימון. וגם העובדה, שהמשכורות הריאליות של עובדים בכירים ובעלי שליטה בחברות, בכל העולם, נותרו בינתיים ללא שינוי. התוצאה.

עם זאת, פשר להניח שגם בתוך שוק הפרמיום עצמו יחולו שינויים ואחד מהם הוא עלייה בביקוש לרכב פרמיום "סולידיים" ומופנמים. זו עשויה להיות הזדמנות ל"קאמבק" של דגמי פרמיום-סדאן קומפקטיים, יחסית, שנזנחו בשנים האחרונות לטובת לרכבי SUV גדולים ומוחצנים.

דוגמה טובה היא אאודי A4 החדשה, שהספיקה לנחות כאן ממש לפני פרוץ המשבר. כמו משפחת ה- A4 לדורותיה, גם ה- A4 הנוכחית נתפרה עבור לקוחות סולידיים, בעיקר משוק הציים התאגידי הגדול של אירופה. יש לה פרופורציות סדאן קלאסית עם פרופיל צד לא מתבלט, חרטום "שקט" - לפחות עד שמפעילים את פנסי ה- LED המעוצבים והחורכים - וזנב צר ומופנם, שלא חושף את ממדיה האמתיים של המכונית. המעצבים אפילו הסירו את שורת פנסי הבלימה הרוחבית וסרת הטעם (לטעמנו) ש"מקשטת" רבים מדגמי הדור האחרון של אאודי. אמנם גרסת המבחן שלנו הגיעה עם חבילת " S ליין" ספורטיבית, שכוללת חישוקי 19 אינץ' ספורטיביים ובכמה קישוטים קוסמטיים. אבל גם כך זו לא מכונית, שממקדת תשומת לב על הכביש.

תא הנוסעים הוא נווה מדבר טכנולוגי ומפלט מצוין מהמציאות העגומה שבחוץ. מושבי הספורט עוטפים את הגוף ומפיגים את המתח בנסיעות ארוכות; מערך הפיקוד הדיגיטלי מספק מזור לעיניים עייפות עם לוח מחוונים ומסך מולטימדיה על בסיס מסכי LCD בחדות גבוהה; פונקציות התפעול החיוניות מקבלות גיבוי ממתגים פיזיים פשוטים לתפעול; מערכת אקלים חרישית מקררת ומחממת את התא בזריזות; ויש גם מערכת שליטה קולית חכמה, שתחסוך לחרדי-וירוסים נגיעות מיותרות במסך. כל העסק עטוי במיטב חומרי הדיפון ובאיכות הגימור המפורסמת של אאודי, שכוללת בידוד רעשים די אבסולוטי.

מרחב הפנים מספק מרווח בשפע לראש, לכתפיים ולברכיים של ארבעה מבוגרים לא-נמוכים אם כי יש בפלח מכוניות מרווחות יותר. סקודה סופרב, למשל, מציעה יותר מרחב מאחור ותא מטען גדול משמעותית, בשני שליש מהמחיר של ה- A4 .

מנוע ה-2 ליטר טורבו החדש של אאודי תוכנן בתקופה בה סברו בתעשיית הרכב, שהבעיות הגדולות והבוערות ביותר הן הפליטה הממוצעת וצריכת הדלק. הוא מצויד במערכת היברידית "קלה", שמאפשרת לנתק זמנית את מנוע הבנזין בשיוט במהירויות גבוהות ובעיר. עם זאת רוב הנהגים לא יבחינו בפעולתה של המערכת הזו וביתרונותיה, כולל צריכה ריאלית של כ-12 ק"מ לליטר, במיוחד בתקופה שבה ליטר בנזין עולה כמו בקבוק סודה במרכול.

מנגד, בגרסה הבכירה הם יתקשו להתעלם מהתגובה המיידית ללחיצה על הדוושה וממומנט של כ-38 קג"מ, שמגיע כבר ב-1600 סל"ד. הספק של 241 כ"ס לא מקבל כותרות גדולות בימינו אבל עם משקל עצמי צנוע יחסית, ומערכת ההנעה הכפולה "קוואטרו", שמתרגמת הספק למשיכה ביעילות של אתלט מזרח-גרמני, הביצועים מרשימים.

שילוב למצב התכנות הספורטיבי מייצר בעיטות כוח רציניות ותאוצות מהנות, שמטילות עומס הפיזיולוגיה של הנהג והנוסעים. הכוח זורם בצורה חלקה ושקטה ובלתי נדלית בכל שיפוע ועל כבישים מהירים נדרש הנהג להשגיח על מד המהירות כדי לא להרים תרומה בלתי מתוכננת לקופת האוצר הריקה.

הגרסה הבכירה מגיע כסטנדרט עם חבילת ה-" S ליין" הספורטיבית של אאודי ומלבד הקוסמטיקה שהוזכרה לעיל היא כוללת כיול מתלים קשיח יותר וצמיגים בחתך די קיצוני (35'). למרות זאת היא מצליחה לשמור על נוחות נסיעה סבירה לחלוטין בנסיעות מנהלתיות על כבישים משובשים. על הכביש מכונית המנהלים המופנמת הזו מתחנפת לנוהג בה ומאפשרת לו לנהוג מהר על כבישים מאתגרים מבלי לאתגר את מיומנותו בנהיגה. נטיית הגוף מזערית, ההגה כבד ומדויק ומהיר, האחיזה אימתנית וכאשר נכנסים עם השלדה הזו לסדרה של פניות חדות במהירויות לא הגיוניות בעליל היא חותכת את האספלט כמו סכין של מאסטר-סושי יפני מיומן: חדה, מלוטשת ומדויקת ברמה של מילימטרים.

המחיר של A4 התחלתית עם 150 כ"ס והנעה קדמית עומד על 255 אלף שקל ואילו הגרסה החזקה והמאובזרת מאד בה נסענו, עם הנעה כפולה, מטפסת ל-320 אלף שקל. זה לא כסף קטן, והרבה מאד לקוחות עם תקציב כזה עדיין מעדיפים איזה קרוס-אובר יותר מוחצן. אבל עם נתוני אבטלה מבהילים, קופת אוצר ריקה וצעדי הידוק חגורה שבדרך, ניתן להניח, שהמעבר ממוחצן למופנם בפלח מכוניות המנהלים יהיה די מהיר והחלטי.

מפרט

■ מנוע: 2 ליטר טורבו-בנזין וגיבוי היברידי "קל"

■ תיבת הילוכים: כפולת מצמדים, 7 מהירויות

■ הספק: 245 כ"ס

■ מומנט: 37 קג"מ ב-1600 סל"ד

■ תאוצה מאפס ל-100 קמ"ש: 5.8 שניות

■ מהירות מרבית: 250 קמ"ש

■ צריכת דלק (ממוצע מוצהר): 15.4 ק"מ לליטר

■ פליטת גזים מזהמים: 106 גרם לקילומטר

■ אורך: 4.74 מ'

■ רוחב: 1.84 מ'

■ גובה: 1.43 מ'

■ בסיס גלגלים: 2.82 מ'

■ משקל עצמי: 1520 קילו

■ תא מטען: 460 ליטר

■ מחיר: כ-320 אלף שקל

עוד כתבות

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מציב דד ליין לאיראן: "תגלו ב-10 הימים הקרובים"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים