גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בין וניס ביץ' לפתח תקווה: הסיוע שקיבל בעלים של מכון כושר אמריקאי גדול פי 30 מזה של מקבילו הישראלי

דורון פרילוק ולוגאן גלבריך מפעילים מכון קרוספיט, לשניהם מחזור שנתי דומה, ושניהם נאבקים כדי למנוע ביטולים של לקוחות • אבל ההבדלים בסיוע ניכרים: פרילוק מפתח תקווה קיבל עד כה 3,000 שקל, בעוד שלחשבון הבנק של הקולגה האמריקאי כבר נכנסו 27,200 דולר ● פרויקט חדש

דורון פרילוק: מאמן ובעלים של קרוספיט סופרדרייב, פ"ת

לפני המשבר
מספר מאמנים: 6
מספר מתאמנים: 370 בעלי מנויים וכרטיסיות
מחזור: כמיליון וחצי שקל בשנה
סגירה: 15 במרץ

מה קיבל מהמדינה:
● 3,500 שקל
מענק בתחילת אפריל בגין נזקי חודש מרץ (הכסף עבר)
● 3,000 שקל
קיבל הודעה ב־6.5 על זכאותו במסגרת הפעימה השנייה (ממתין לכסף)

לפני המשבר: דורון פרילוק, מאמן כושר גופני ובריאות ומאמן קרוספיט, נחשף לקרוספיט כאשר התגורר בארה"ב, וכאשר חזר לארץ החל לאמן קרוספיט ופתח את המועדון הראשון שלו ברעננה. את המועדון הנוכחי שלו, בפתח תקוה, פתח ב-2013, ובהמשך הקים את קרוספיט בת ים ב-2016, את קרוספיט נמל תל אביב וב-2017 את קרוספיט ראשון לציון. כיום הוא פעיל במועדון בפתח תקוה. לפני המשבר העסיק המועדון שישה מאמנים, וגילגל מחזור של כמיליון וחצי שקל בשנה.

אחרי המשבר: פרילוק, שבנה מערך אימונים לתקופת המשבר, סופג הפסדים וירידה של כ-25% במצבת המתאמנים שלו. "סגרנו את הדלתות של המועדון ב-15 במרץ", הוא אומר, "אנחנו מאמנים את המתאמנים שלנו במתכונת מרוחקת, אבל לא עושים רק אימוני זום. יש לנו אפליקציה ייעודית שפתחנו עבורם ואנחנו מעלים אליה מדי יום סרטוני הדרכה, מאמרים ומידע. באמצעות האפליקציה יש לנו גם יכולת להגיב למתאמנים ולמתאמנות. אחד הדברים שהכי חסרים למתאמנים בתקופה הזאת זה האינטראקציה החברתית".

פרילוק אומר כי "המטרה היא להקטין את ביטולי המנוי, למרות שיש ביטולים שאי אפשר למנוע, כי אם שני בני הזוג המתאמנים אצלנו נמצאים כעת בחל"ת אז מנוי לקרוספיט זה הדבר הראשון שהם יצמצמו. נאלצתי לצמצם את מצבת המאמנים. לפני המשבר היו לי שני מאמנים שתפסו את רוב השעות ואני המפרנס היחיד שלהם - אחת מהן ירדה ל-70% והשני ל-10%. עם שאר המאמנים נאלצנו להפסיק לעבוד".

מה קיבל מהמדינה: כמדיניות פירלוק בחר שלא לקחת מהמדינה שום "הלוואה שמתחפשת להטבה". כך, למשל, הוא ויתר על דחיית תשלומי המע"מ, "כי לא מדובר בהטבה", וגם על ההלוואות בערבות המדינה. באשר להקלה בארנונה שעליה הודיע משרד הפנים - פטור למשך שלושה חודשים - אומר פרילוק, כי "יש כל כך הרבה אי בהירות סביב הנושא".

פרילוק הגיש וקיבל גם מענקים במסגרת תוכנית הסיוע לעסקים קטנים ובינוניים שניתנו. "בפעימה הראשונה קיבלתי 3,500 שקל בראשית אפריל, ואתמול הגשתי בקשה למענק בפעימה השנייה וקיבלתי הודעה שאני זכאי ל-3,000 מתוך 10,500 שקל והודעה שאני לא זכאי למענק בפעימה השלישית. לסכומים האלה אין משמעות, כי זה לא מתקרב לנזק שיש לנו".

האם הוא מרגיש שהמדינה דאגה לו? "המדינה לא דאגה לנו לשום דבר. אפשר לומר שהלקוחות דאגו לנו במובן מסוים במקום המדינה. הלקוחות שלי, שיש להם את הפריבילגיה הכלכלית לא לבטל את המנוי, הקפיאו את המנוי בלבד מתוך תחושת שליחות ואכפתיות אליי כאדם. תשלומי המנוי ממשיכים להיכנס מדי חודש לחשבון העסק, והם לא ביקשו את ביטול המנוי וקבלת החזר כספי, אך כאשר הם יחזרו להתאמן הם לא יידרשו לשלם על החודשים שבהם המנוי הוקפא. זה כמו הלוואה שהם נותנים לי מבחינת תזרים המזומנים של העסק, הכסף נשאר אצלי כרגע, אבל אני נכנס אחרי התקופה הזאת לחודשים שלא תהיה לי הכנסה בעסק בכלל".

הסיכוי להתאושש מהמשבר: פרילוק אומר כי "מי שאין לו כסף, פוטר או בחל"ת, וצריך לבחור בין ארוחת ערב לילדים לבין אימון קרוספיט - הבחירה היא קלה. אנשים מצמצמים במה שהוא לא הכרח חיוני בעיניהם. בעיני כושר הוא הכרח חיוני, ומי שעוסק בתחום הבריאות יודע ואומר את זה".

לוגאן גלבריך: בעלי מועדון קרוספיט Deuce, לוס אנג'לס

לפני המשבר
מספר מאמנים: 6־8
מספר מתאמנים קבועים: 220
מחזור: 650 אלף דולר בשנה
(הסניף ב־Venice Beach)
סגירה: 15 במרץ

מה קיבל:
● 1,200 דולר
סיוע מהממשל האמריקאי (הכסף עבר)
● 4,000 דולר
מענק לבעלי עסקים קטנים (הכסף עבר)
● 22,000 דולר
הלוואה שהופכת למענק אם היא משמשת לתשלום שכר לעובדים (הכסף עבר)

לפני המשבר: במשך תשע שנים ראה לוגאן גלבריך את חדר הכושר הייחודי שהקים ב-Venice Beach, לא רחוק מהטיילת של לוס אנג’לס, הולך ומתפתח. האמריקאי בן ה-34, שהיה שחקן בייסבול לפני כן ומאמן אישי, פתח את "Deuce" ב-2011, וגיבש סביבו חבורה של מאמנים ומתאמנים. העסקים הלכו טוב, וגלבריך פתח שני סניפים נוספים בלוס אנג’לס, והיה ימים בלבד לפני סגירה על סניף רביעי - עד שפרץ משבר הקורונה.

אחרי המשבר: ב-15 במרץ הוא סגר את המועדון. גלבריך נקלע למצוקה מיידית. "שמתי בעסק הזה את כל החיים שלי, ופתאום לא ידעתי אם הוא הולך לשרוד, ומה קורה עם העובדים שלי", הוא מספר בשיחת טלפון. הוא פדה את החסכונות שהיו לו, כדי להמשיך ולהעסיק את העובדים שלו ולעבור לעבוד באימונים מקוונים. "במקביל", הוא אומר, "הגשתי בקשה לכל תוכנית אפשרית של הממשלה".

מה קיבל מהמדינה: הוא טוען שלא חש שהוא יכול לסמוך על עזרה ממשלתית. "אפילו אחרי שהנשיא טראמפ דיבר בתקשורת על העזרה לעסקים שתגיע, לא שמעתי כלום מהבנק או משום רשות אחרת. הייתי בטוח שזהו, הכסף הולך לתאגידים הגדולים, ולא לעסקים הקטנים".

לאט-לאט, הוא אומר, התמיכה הממשלתית הגיעה. העזרה הראשונה הייתה כשבוע אחרי הסגירה, אז קיבל גלבריך כבעלים של עסק קטן סיוע של 4,000 דולר, מתוך 10,000 דולרים האפשריים, שניתנו כמענק על ידי קרן מיוחדת לפיצוי בעלי עסקים שנפגעו מהמשבר. זאת, בנוסף לצ'ק בשווי של 1,200 דולר שקיבל כל תושב אמריקאי.
בשבוע שעבר התקבלה בקשה גדולה הרבה יותר שהגיש, לקבלת מענק שיכסה את משכורות העובדים ושכירות המבנים לחודשיים לפחות. "מה שעזר לנו לקבל את הכסף היא העובדה שאנחנו פועלים די אחרת מרוב מכוני הכושר. הם מעסיקים מאמנים כעובדי קבלן, ואז לא זכאים לתוכנית. אנחנו התעקשנו להעסיק אותם כעובדים לכל דבר, עם ביטוח בריאות והכול, מה שיכול להיות די יקר למעסיק, אבל בימים אלה מוכיח את עצמו".

מדובר באופן פורמלי בהלוואה שלא חייבת בהחזרה אם היא מוצאת על שכר ושכירות. במקרה של גלבריך, היא עומדת על 38 אלף דולר. "זה משנה את התמונה", הוא אומר".
מה שעוד מסייע לתחושת האופטימיות שלו היא העובדה שהאימונים המקוונים מכניסים כסף. במועדון המרכזי והראשון שפתח, הוא אומר, ההכנסות עמדו על כ-55 אלף דולר בחודש. נכון להיום, באמצעות הפעילות באינטרנט, ההכנסות עומדות על כ-30 אלף דולר בחודש. "כמובן שחלק מהחברים הקפיאו את המנוי, חלק ביטלו, אבל השאיפה שלנו הייתה להמשיך ולהציע אימונים ברמה גבוהה, להמשיך להציע להם את המקסימום שלנו, אבל בנסיבות החדשות".

למעשה, אומר גלבריך, "זה עובד כל כך טוב שעכשיו אני חושב שנצא מהמשבר גדולים יותר וחזקים יותר". לטענתו, משבר הקורונה היה הקטליזטור של תוכנית ארוכת טווח שלו לעבור למרחב הווירטואלי.

הסיכוי להתאושש מהמשבר: לדבריו, אין לו שום הערכה מתי קליפורניה תאפשר לפתוח את חדרי הכושר והסטודיו השונים לכושר. "המושל שלנו די מחמיר עם ההנחיות בהשוואה למקומות אחרים בארה"ב, ייתכן שזה יהיה בעוד כמה חודשים". אם זה יהיה המצב, אומר גלבריך, הוא מעריך שרוב חדרי הכושר בלוס אנג’לס יפשטו את הרגל,"אבל לא אנחנו". 

עוד כתבות

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד