גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבשורה המרה של השכירים בעלי השליטה: שוב נדחה מועד הגשת בקשות המענק שלהם

בעלי השליטה השכירים הם היחידים במשק שלא קיבלו עד כה כל מענק או הטבה מהמדינה ● נכון להיום רק החברות שלהם יכולות להגיש בקשת מענק, החל מאתמול ●  מתי הם יראו כסף בחשבון? לא ברור

סניף סגור של פיצרייה קאסה דל פפה / צילום: איל יצהר, גלובס
סניף סגור של פיצרייה קאסה דל פפה / צילום: איל יצהר, גלובס

"לאור מורכבות מנגנון המענק לשכירים בעלי שליטה בחברות, נדרשת היערכות נוספת לתשלום המענק. לכן מועד פתיחת המערכת להגשת בקשות למענק הפעימה השנייה עד לסכום של 10,500 שקל, ע"י שכירים בעלי שליטה, תיפתח ב-21.5.2020 בשעות הערב (במקום ב-18.5.2020)" - כך הודיעה הבוקר (ד') רשות המסים לכ-80 אלף בעלי שליטה שכירים, אשר עד כה לא קיבלו שקל סיוע מהמדינה במסגרת תוכניות הסיוע לעסקים.

מדובר בבשורה מרה לבעלי השליטה השכירים (בעלי מניות שמשלמים משכורת לעצמם), כיוון שעד כה הם היחידים מבין העסקים במשק שלא נכללו בשום תוכנית סיוע ולא קיבלו כסף מהמדינה.

הרשות הוסיפה בהודעה, כי החברות עצמן יכולות, החל מאתמול, להגיש בקשות למענק השתתפות בהוצאות קבועות - מענק "הפעימה השלישית", עד לסכום של 400 אלך שקל, אך הודעה זו לא מצליחה לנחם את בעלי השליטה השכירים כיוון שהכספים מהפעימה הזאת יופקדו בחשבונות הבנק של הזכאים בעוד שבוע לדברי רשות המסים, ואולי (כנראה) אף יותר, ובינתיים הם קורסים תחת נטל החודשיים שבהם המדינה עוד לא סייעה להם.

מצבם של השכירים בעלי השליטה נחשף לראשונה ב"גלובס" כאשר השייכים לקבוצה זו גילו שהם אינם נכללים בשום תוכנית סיוע מהמדינה - ולמעשה הם שקופים. לפני כחודש וחצי המדינה פרסמה את תוכנית הסיוע

התקדימית לעסקים במשק, שכללה סיוע בהיקף 80 מיליארד שקל לעסקים, אך קבוצת בעלי השליטה השכירים לא נכללו בה בשום צורה.

על הרקע הזה הקימו בעלי השליטה השכירים את איגוד בעלי השליטה השכירים המונה כיום אלפי חברים - חברות ורשתות גדולות מאוד לצד חברות קטנות - המאוחדים תחת טענה מרכזית אחת: המדינה שכחה מאיתנו, והגיע הזמן שנפסיק להיות שקופים.

אלפי בעלי שליטה הצטרפו להפגנות של העצמאים בארץ והגיעו למקבלי ההחלטות בדרישה לקבל סיוע. לאחר שהרגישו כי המדינה לא "סופרת" אותם, נדמה היה כי המגמה השתנתה. במסגרת פרסום תנאי פעימת הסיוע הראשונה - שהעניקה מענק של עד 6,500 שקל לעצמאים - המדינה לא כללה את בעלי השליטה השכירים, אך בפעימה השנייה - הכוללת מענק של עד 10,500 שקל - הוחלט להוסיף גם אותם למעגל הזכאים לסיוע.

בעלי השליטה, אבל אז הם גילו כי הם עדיין נותרים מאחור. בשבוע שעבר נפתחה האפשרות להגיש בקשות במסגרת הפעימה השנייה, אך לגביהם נקבע כי הגשת הבקשות תידחה עד 18 לחודש לצורך היערכות נוספות הנדרשת לצורך בדיקת זכאותם.

היום הם נדהמו לקבל את הבשורה על הדחייה הנוספת, עד 21 לחודש - והם זועמים.

גם העובדה כי הם יכולים להגיש בקשות למענק במסגרת הפעימה השלישית אינה מנחמת אותם, כיוון שהם אינם יודעים מתי בפועל יראו את הכסף. בעוד המדינה התחייבה להעביר את כספי המענק של הפעימה הראשונה והשנייה לחשבונות הבנק של העצמאים בתוך 48 שעות בלבד, וכך עשתה, במקרה של הפעימה השלישית הכספים יועברו תוך שבוע מיום קביעת הזכאות, ואולי יותר.

רשות המסים מתנערת

לדברי תיקי אדיסון, בעל חברת ההפקות אדיסון בע"מ, וחברה באיגוד בעלי השליטה השכירים, "מגזר שכירים בעלי שליטה התעורר שוב לבשורה בה הפעימה השנייה נדחתה ל-21.5 במקום ב-18.5. בבירור עם מנכ"ל הביטוח הלאומי, מאיר שפיגלר, נמסר לי כי כל הנתונים אודות שכירים בעלי שליטה נמסרו לרשות המסים בזמן ובצורה מסודרת. רשות המסים בוחרת שוב להתנער ולדחות לשוליים 80 אלף שכירים בעלי שליטה המעסיקים מליון וחצי עובדים.

"ההתנערות וההתנהלות הכושלת של רשות המסים בנוגע לשכירים בעלי שליטה היא שערורייה. בפעימה הראשונה לא קיבל מגזר שלם התייחסות או מענה ובפעימה השנייה הוא נדחה שוב ושוב בתואנות שונות שאינן מתקבלות".

לדברי גיל וקנין, יו"ר איגוד בעלי השליטה השכירים, הממשלה מושכת זמן תוך פגיעה ב-80 אלף בעלי השליטה. "אנחנו מנהלים שיחות עם נציגים של האוצר, של אגף תקציבים, והם כל הזמן מבטיחים לנו שנקבל בקרוב מענה. נכון להיום בעלי שליטה מחודש מרץ ללא הכנסות, ללא פתרון לחברות, את המענק לא ניתן לקבל כעת, לא ניתן להירשם לפני 21 לחודש והגרוע ביותר שהמענק מסתמך על חודשיים, אז בכלל צריך לחכות שחודש אפריל יוזן במלואו ורק אז להגיש. זה עיכוב נוסף בקבלת הסיוע. בנוסף, כמות המידע שצריך להזין מחייבת עזרה של רואה החשבון שיש לו מאות לקוחות ואין סיוכי שיוכל לעשות זאת בפרק זמן סביר.

"התחושה שלנו היא שהממשלה עושה הכל כדי שלא נוכל לקבל את הכסף שנקבל רק הצהרות".

בעוד שהשכירים בעלי השליטה מתקוממים נוכח הדחייה הנוספת, בין ראשי מאבק העצמאים יש מי שסבור כי מדובר בדחייה מתונה, ואין סיבה להתקוממות. לדברי יוע״מ ירון גינדי, נשיא לשכת יועצי המס "אפשר להבין את רשות המסים והדחייה הנוספת, בשל מורכבות הבדיקות הנדרשות. על פי המלצותינו נבחר מתווה שהוא לטובת בעלי השליטה, מתווה של השקפת החברה לעניין בדיקת הסף לקבלת הפיצוי, בדיוק כמו של העצמאים , עד מיליון שקל הכנסות מכל המקורות בשנת 2018. ביישום המתווה המורכב של השקפת החברה, שהוא כאמור לטובת בעלי החברות, יש אתגר מחשובי מאוד משמעותי, הן ביישום והן בחישובים הנדרשים ולכן הרשות הייתה זקוקה לעוד מספר ימים לתכנות. הרשות יכלה ורצתה ללכת על מתווה שהוא פחות מסובך ליישום, אבל אז בעלי השליטה היו נפגעים. אמנם יש כאן דחיה ביומיים אבל במטרה לשרת את הציבור".

עוד כתבות

הסכם ממון / צילום: Shutterstock

הסכם הממון קבע חלוקת רכוש שוויונית, אז מדוע האישה קיבלה רק שליש מהבית?

ביהמ"ש קבע כי מסמך שערכו בני זוג בכתב־יד, המעניק לאישה שליש בלבד משווי בית המגורים, גובר על הסכם ממון קודם שאושר בביהמ"ש ומחלק את הרכוש בחלקים שווים ● נקבע כי לא כל הסכם בין בני זוג הוא "הסכם ממון" המחייב את אישור ביהמ"ש

אילוסטרציה של דגימות דם / צילום: Shutterstock

מטופלים במיון יוכלו לתרום דגימות למאגר חדש: הבנק שמצטרף למגמה העולמית במחקר

מאבחון מוקדם של סרטן ועד המלצות איך ללכת - בנקי דגימות הם הדבר החם בקידום מחקרים ● השבוע הוכרז על הקמת מאגר חדש בישראל על ידי חברת MeMed, בשיתוף שלושה בתי חולים והטכניון ● בארץ כבר פועלים כמה מאגרים מרשימים, אז למה שיתוף הפעולה ביניהם מסובך ומה הסיכוי שנראה כאן בנק דגימות לאומי ענק כמו בבריטניה

אילוסטרציה: Shutterstock

הרשות לאיסור הלבנת הון מזהירה: אלה הדגלים האדומים לזיהוי הונאות קריפטו

הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור מפרסמת מסמך מקיף המתריע מפני התרחבות ההונאות, מתקפות הכופרה ומימון טרור דרך נכסים וירטואליים ● המסמך מופץ על רקע שנת שיא בהיקף הפעילות הפלילית ומפרט אינדיקציות לזיהוי פעילות חשודה בזירות מסחר, ארנקים וכספומטים לקריפטו

סניף יוחננוף / צילום: יח''צ

עקפה את רמי לוי: רשת יוחננוף כבר נסחרת בשווי של כ־5 מיליארד שקל

למרות שהיא מוכרת פחות מרמי לוי, שיעורי הרווח של יוחננוף גבוהים יותר: "אחד היתרונות הגדולים שלהם זה הנדל"ן, הם מתייחסים לקרקעות שבבעלותם כמו שהם מתייחסים למלגזה"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בורסת תל אביב ננעלה בעליות; דוראל השלימה עלייה של 13% מתחילת השבוע

השקל מתחזק ונסחר ב-3.19 שקלים, שפל של כ-4 שנים ● האוצר פירסם הבוקר תזכיר חוק להטלת מס בשיעור של 15% על הבנקים ● זוז אסטרטגיה קיבלה מכתב התראה מהנהלת נאסד"ק ● מיטב: הורדת הריבית בישראל תתרחש כנראה רק בפברואר ● לאחר שהביטקוין צנח ב-30% מהשיא, כך מייקל סיילור מכין את סטרטג'י ל"חורף קריפטו"

החשיפה האמריקאית שמעיבה על פגישת נתניהו וטראמפ בשבוע הבא

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תמיכה ישראלית חשאית בדרוזים בסוריה נחשפה בדיווח אמריקאי, בית משפט בבריטניה הרשיע שני תושבים בתכנון מתקפת טרור נגד יהודים, והאם תוקם ועדת חקירה ממלכתית לטבח בסידני שבאוסטרליה? • כותרות העיתונים בעולם

תל אביב. מצב המוכרים הוא הגרוע בארץ / צילום: Shutterstock

המוכרים מעדכנים את מחירי הדירות כלפי מטה: באיזו עיר כבר הורידו ב-8%?

נתונים שקיבל גלובס מאתר יד2 מלמדים על המצב הקשה של מי שמנסים למכור דירות יד שנייה: בתל אביב הם יכולים למצוא את עצמם ארבע שנים בשוק, בטבריה מצבם דווקא טוב

חדשות ההייטק / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מרוץ ההשקעות בבינה מלאכותית עשוי להפוך את 2026 לשנת גיוס האג"ח הגדולה אי פעם

ההשקעות האדירות בתשתיות בינה מלאכותית דוחפות את גיוסי החוב הקונצרני בארה"ב לשיאים חדשים ● מיקרוסופט בוחנת מהפך ב-Xbox: מקונסולה סגורה לפלטפורמת גיימינג פתוחה מבוססת Windows ● אלפאבית קונה חברת אנרגיה ב־4.75 מיליארד דולר כדי להבטיח חשמל למרכזי הנתונים שלה ● ורשות החדשנות מרחיבה את התמיכה במו"פ של התעשייה היצרנית ● חדשות ההייטק

האם אלטשולר עומדים לאבד בקרוב את הבכורה בשוק הגמל? / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

במיטב מגייסים לקוחות בדרך לתואר היוקרתי. ומי מאבדים לקוחות?

מיטב, אנליסט ומור גייסו כל אחד יותר ממיליארד שקל בחודש נובמבר, והם גם שיאני הגיוסים מתחילת השנה ● מנגד, באלטשולר שחם ממשיכים לאבד כספים בקצב גבוה - 2 מיליארד שקל בחודש - והם בדרך לאבד את תואר "חברת הגמל הגדולה ביותר" ● ילין לפידות רשם שיא חודשי של פידיונות, ומה עשו חברות הביטוח?

שנת השיא בהנפקות / צילום: Shutterstock

חברות הנדל"ן נוהרות לבורסה. מה צפוי בשנה החדשה?

הריבית הגבוהה והמשבר שעובר על שוק הנדל"ן הביאו בשנה החולפת 23 חברות לגייס כסף בבורסת תל אביב ● אילו חברות נכנסו, למה דווקא עכשיו, והאם הגל צפוי להמשיך גם ב־2026?

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

רשות התחרות סיימה את הבדיקה: האם אל על תיקנס בגלל מחירי הטיסות?

רשות התחרות סיימה בדיקה כלכלית ומשפטית שנועדה לקבוע האם אל על ניצלה את מעמדה כמונופול בקווי טיסה מסוימים בתקופת המלחמה ● עפ"י המסתמן, על החברה יוטל עיצום כספי שגובהו טרם נקבע, ושעשוי להגיע עד כ-118 מיליון שקל

מפעל מכונות הדפוס Heidelberger Druckmaschinen מחפש כניסה לתחום הביטחוני / צילום: Reuters, Uwe Anspach/dpa

מרוץ החימוש משנה את הכללים בכלכלה הגדולה באירופה

ברלין התחייבה להוציא סכום של יותר מחצי טריליון דולר על תחום הביטחון בעשור הקרוב ● עבור יצרני תעשייה גרמנים, המתמודדים עם קיפאון בכלכלה ועם ירידה ביצוא לארה"ב ולסין, זו הזדמנות קורצת להמציא את עצמם מחדש כספקים בתחומים הצבאיים

גמל להשקעה או פוליסות חיסכון? / צילום: Shutterstock

פוליסות חיסכון מול גמל להשקעה: מה ההבדלים, איפה מרוויחים יותר, ומי המנהלים המובילים בתשואות

לקופות הגמל להשקעה יש יתרונות ברורים על פני פוליסות חיסכון, ובכל זאת הן מנהלות חצי מכמות הכסף ● אחת הסיבות: חברות הביטוח מתרכזות בפוליסות החיסכון, הרווחיות יותר מבחינתן ● מובילי התשואות בפוליסות החיסכון - איילון השנה ומיטב ב-3 שנים. בגמל להשקעה: הראל, מנורה וכלל ● וכיצד קורה שהראל ראשונה בתשואות במוצר אחד אך בתחתית באחר?

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

4 רפורמות קריטיות: כלכלנים משרטטים את המפתח לצמיחה בשנים הקרובות

על פי תחזית האוצר, הצמיחה ב־2026 צפויה להיות גבוהה מהרגיל, ולאחר מכן לשוב לקצב של 3.5% מהתוצר ● אלא שבמכון אהרון מציגים תמונה פסימית יותר, וטוענים כי ללא רפורמות מבניות במשק - היא תישחק ● על הפרק: גיוס חרדים וקידום השכלה בחברה הערבית

רה''מ בנימין נתניהו לצד ראשי ממשלת יוון וקפריסין בפסגה המשולשת בירושלים / צילום: Reuters, ABIR SULTAN

ישראל, יוון וקפריסין עלולות למצוא עצמן בהתנגשות עם טורקיה

פסגת ישראל־יוון־קפריסין הובילה להערכות כי העבודות על פרויקט האינטרקונקטור יחלו כבר ב־2026 ● בתכנון: כבל תת־ימי שיחבר את רשת החשמל בישראל לאירופה, ויהווה חלק מ־IMEC ● מנגד, טורקיה טוענת שחלק מהשטח הימי שלה, והמדינות מסתכנות בעימות ישיר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

ממוצע המשכנתאות בנובמבר - הנמוך ביותר ב-7 החודשים האחרונים

נתוני בנק ישראל מגלים ירידות מסוימות בהיקפי המשכנתא הממוצעת שנלקחה בחודש שעבר, ואף ירידה קלה בהיקף המשכנתאות בפיגור ● ממוצע כלל המשכנתאות שנלקחו בנובמבר הגיע ל-1.023 מיליון שקל, שהוא הנמוך ביותר מאז אפריל השנה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

שר האוצר סמוטריץ' חתם על הצו: ממחר - הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל יעלה ל-150 דולר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודיע כי חתם על הצו שיעלה את הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל מ-75 ל-150 דולר ● המשמעות: החל ממחר התקרה החדשה תיכנס לתוקף ● בעלי עסקים ואיגוד לשכות המסחר תוקפים: המהלך יפגע במשק ובסופו של דבר בצרכנים ● סמוטריץ': "אין סיבה שנשלם יקר, יכול להיות פה זול"

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

לקראת שביתה של עובדי צים? הוועד הכריז על סכסוך עבודה ודורש לעצור את מכירת החברה לידיים זרות

על רקע המהלכים למכירת החברה, הודיע ועד עובדי צים על סכסוך עבודה ● בין השאר מעלה הוועד את נושא הרציפות של אספקה ימית לישראל בשעת חירום ● יו"ר ועד עובדי צים: "זהו תחילתו של מאבק, ונחריף את הצעדים ככל שיידרש"

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

צים שוב דחתה הצעת רכישה של גליקמן: "מעריכה בחסר משמעותי"

בד בבד מדווחת חברת התובלה הימית כי קיבלה "הצעות תחרותיות ממספר גורמים אסטרטגיים לרכישת כל מניות החברה,הנבחנות תוך התמקדות בהשאת ערך משמעותי לבעלי המניות"

רה''מ לשעבר נפתלי בנט / צילום: יואב דודקביץ , ידיעות אחרונות

על רקע פרשת קטארגייט, בנט תקף את נתניהו

בנט פנה לשב"כ ולמשטרה: "חובתכם למצות את החקירה עד תום" ●  סגנו של ראש השב"כ פורש מתפקידו - בגלל חילוקי דעות קשים עם זיני ● במערכת הביטחון העלו חשש: "חבית הנפץ" מול איראן עלולה להתלקח מחדש ● אלי פלדשטיין: "אחרי 7.10 המשימה הייתה למחוק את מושג האחריות סביב רה"מ" ●  איזנקוט מאשים: "נתניהו, אתה לא ראוי להוביל את המדינה. ישראל חייבת ללכת לבחירות ולנקות את קודש הקודשים ● דיווחים שוטפים