גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבשורה המרה של השכירים בעלי השליטה: שוב נדחה מועד הגשת בקשות המענק שלהם

בעלי השליטה השכירים הם היחידים במשק שלא קיבלו עד כה כל מענק או הטבה מהמדינה ● נכון להיום רק החברות שלהם יכולות להגיש בקשת מענק, החל מאתמול ●  מתי הם יראו כסף בחשבון? לא ברור

סניף סגור של פיצרייה קאסה דל פפה / צילום: איל יצהר, גלובס
סניף סגור של פיצרייה קאסה דל פפה / צילום: איל יצהר, גלובס

"לאור מורכבות מנגנון המענק לשכירים בעלי שליטה בחברות, נדרשת היערכות נוספת לתשלום המענק. לכן מועד פתיחת המערכת להגשת בקשות למענק הפעימה השנייה עד לסכום של 10,500 שקל, ע"י שכירים בעלי שליטה, תיפתח ב-21.5.2020 בשעות הערב (במקום ב-18.5.2020)" - כך הודיעה הבוקר (ד') רשות המסים לכ-80 אלף בעלי שליטה שכירים, אשר עד כה לא קיבלו שקל סיוע מהמדינה במסגרת תוכניות הסיוע לעסקים.

מדובר בבשורה מרה לבעלי השליטה השכירים (בעלי מניות שמשלמים משכורת לעצמם), כיוון שעד כה הם היחידים מבין העסקים במשק שלא נכללו בשום תוכנית סיוע ולא קיבלו כסף מהמדינה.

הרשות הוסיפה בהודעה, כי החברות עצמן יכולות, החל מאתמול, להגיש בקשות למענק השתתפות בהוצאות קבועות - מענק "הפעימה השלישית", עד לסכום של 400 אלך שקל, אך הודעה זו לא מצליחה לנחם את בעלי השליטה השכירים כיוון שהכספים מהפעימה הזאת יופקדו בחשבונות הבנק של הזכאים בעוד שבוע לדברי רשות המסים, ואולי (כנראה) אף יותר, ובינתיים הם קורסים תחת נטל החודשיים שבהם המדינה עוד לא סייעה להם.

מצבם של השכירים בעלי השליטה נחשף לראשונה ב"גלובס" כאשר השייכים לקבוצה זו גילו שהם אינם נכללים בשום תוכנית סיוע מהמדינה - ולמעשה הם שקופים. לפני כחודש וחצי המדינה פרסמה את תוכנית הסיוע

התקדימית לעסקים במשק, שכללה סיוע בהיקף 80 מיליארד שקל לעסקים, אך קבוצת בעלי השליטה השכירים לא נכללו בה בשום צורה.

על הרקע הזה הקימו בעלי השליטה השכירים את איגוד בעלי השליטה השכירים המונה כיום אלפי חברים - חברות ורשתות גדולות מאוד לצד חברות קטנות - המאוחדים תחת טענה מרכזית אחת: המדינה שכחה מאיתנו, והגיע הזמן שנפסיק להיות שקופים.

אלפי בעלי שליטה הצטרפו להפגנות של העצמאים בארץ והגיעו למקבלי ההחלטות בדרישה לקבל סיוע. לאחר שהרגישו כי המדינה לא "סופרת" אותם, נדמה היה כי המגמה השתנתה. במסגרת פרסום תנאי פעימת הסיוע הראשונה - שהעניקה מענק של עד 6,500 שקל לעצמאים - המדינה לא כללה את בעלי השליטה השכירים, אך בפעימה השנייה - הכוללת מענק של עד 10,500 שקל - הוחלט להוסיף גם אותם למעגל הזכאים לסיוע.

בעלי השליטה, אבל אז הם גילו כי הם עדיין נותרים מאחור. בשבוע שעבר נפתחה האפשרות להגיש בקשות במסגרת הפעימה השנייה, אך לגביהם נקבע כי הגשת הבקשות תידחה עד 18 לחודש לצורך היערכות נוספות הנדרשת לצורך בדיקת זכאותם.

היום הם נדהמו לקבל את הבשורה על הדחייה הנוספת, עד 21 לחודש - והם זועמים.

גם העובדה כי הם יכולים להגיש בקשות למענק במסגרת הפעימה השלישית אינה מנחמת אותם, כיוון שהם אינם יודעים מתי בפועל יראו את הכסף. בעוד המדינה התחייבה להעביר את כספי המענק של הפעימה הראשונה והשנייה לחשבונות הבנק של העצמאים בתוך 48 שעות בלבד, וכך עשתה, במקרה של הפעימה השלישית הכספים יועברו תוך שבוע מיום קביעת הזכאות, ואולי יותר.

רשות המסים מתנערת

לדברי תיקי אדיסון, בעל חברת ההפקות אדיסון בע"מ, וחברה באיגוד בעלי השליטה השכירים, "מגזר שכירים בעלי שליטה התעורר שוב לבשורה בה הפעימה השנייה נדחתה ל-21.5 במקום ב-18.5. בבירור עם מנכ"ל הביטוח הלאומי, מאיר שפיגלר, נמסר לי כי כל הנתונים אודות שכירים בעלי שליטה נמסרו לרשות המסים בזמן ובצורה מסודרת. רשות המסים בוחרת שוב להתנער ולדחות לשוליים 80 אלף שכירים בעלי שליטה המעסיקים מליון וחצי עובדים.

"ההתנערות וההתנהלות הכושלת של רשות המסים בנוגע לשכירים בעלי שליטה היא שערורייה. בפעימה הראשונה לא קיבל מגזר שלם התייחסות או מענה ובפעימה השנייה הוא נדחה שוב ושוב בתואנות שונות שאינן מתקבלות".

לדברי גיל וקנין, יו"ר איגוד בעלי השליטה השכירים, הממשלה מושכת זמן תוך פגיעה ב-80 אלף בעלי השליטה. "אנחנו מנהלים שיחות עם נציגים של האוצר, של אגף תקציבים, והם כל הזמן מבטיחים לנו שנקבל בקרוב מענה. נכון להיום בעלי שליטה מחודש מרץ ללא הכנסות, ללא פתרון לחברות, את המענק לא ניתן לקבל כעת, לא ניתן להירשם לפני 21 לחודש והגרוע ביותר שהמענק מסתמך על חודשיים, אז בכלל צריך לחכות שחודש אפריל יוזן במלואו ורק אז להגיש. זה עיכוב נוסף בקבלת הסיוע. בנוסף, כמות המידע שצריך להזין מחייבת עזרה של רואה החשבון שיש לו מאות לקוחות ואין סיוכי שיוכל לעשות זאת בפרק זמן סביר.

"התחושה שלנו היא שהממשלה עושה הכל כדי שלא נוכל לקבל את הכסף שנקבל רק הצהרות".

בעוד שהשכירים בעלי השליטה מתקוממים נוכח הדחייה הנוספת, בין ראשי מאבק העצמאים יש מי שסבור כי מדובר בדחייה מתונה, ואין סיבה להתקוממות. לדברי יוע״מ ירון גינדי, נשיא לשכת יועצי המס "אפשר להבין את רשות המסים והדחייה הנוספת, בשל מורכבות הבדיקות הנדרשות. על פי המלצותינו נבחר מתווה שהוא לטובת בעלי השליטה, מתווה של השקפת החברה לעניין בדיקת הסף לקבלת הפיצוי, בדיוק כמו של העצמאים , עד מיליון שקל הכנסות מכל המקורות בשנת 2018. ביישום המתווה המורכב של השקפת החברה, שהוא כאמור לטובת בעלי החברות, יש אתגר מחשובי מאוד משמעותי, הן ביישום והן בחישובים הנדרשים ולכן הרשות הייתה זקוקה לעוד מספר ימים לתכנות. הרשות יכלה ורצתה ללכת על מתווה שהוא פחות מסובך ליישום, אבל אז בעלי השליטה היו נפגעים. אמנם יש כאן דחיה ביומיים אבל במטרה לשרת את הציבור".

עוד כתבות

מחבלי חמאס / צילום: ap, Jehad Alshrafi

סוגיית פירוז חמאס תקועה ובישראל החלו להכשיר תשתיות בדרום

דיווח: צוות של הצלב האדום והזרוע הצבאית של חמאס מחדשים את החיפושים אחר חלל חטוף ● מבוי סתום? הצומת האסטרטגי של ישראל - והאפשרויות ● צה"ל: חשש לחדירת מחבלים ביישוב כוכב יעקב שבשומרון ● הרמטכ"ל זמיר אישר את גרף הלחימה של צה"ל לשנת 2026, במסגרתו משרתי המילואים צפויים לבצע כ-60 ימים ● עדכונים שוטפים

ניצול קשישים / צילום: Shutterstock

קשישים הורישו את הונם למטפלת, בית המשפט פסק שמדובר בניצול: איך נזהרים?

בשני פסקי דין שפורסמו לאחרונה פסל ביהמ"ש צוואות בהן עותרים טענו כי מדובר היה בניצול של קשיש ● מומחים מסבירים איך להתגונן ומהן נורות האזהרה

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

עופר ינאי מבצר שליטה בנופר באמצעות לאומי פרטנרס

ינאי יעביר את מניותיו בנופר לחברה משותפת, שלתוכה תזרים לאומי פרטנרס כחצי מיליארד שקל בהון וחוב לטובת רכישת מניות נוספות ● בחודש האחרון מניית החברה סובלת ממומנטום שלילי ואיבדה כ-11%

סכר מרכזי באיראן שנפגע מהבצורת / צילום: Reuters, Vantor

כך מייצר המחסור במים במדינות שכנות הזדמנות לגופי אנרגיה והתפלה בישראל

בעוד איראן מתפוררת כתוצאה ממחסור במים, גם ירדן ומצרים בסיכון גבוה להתייבשות, והופכות לתלויות בישראל לאספקת מים ואנרגיה ● מהן המשמעויות הכלכליות שייגזרו מכך, היכן הזדמנויות ההשקעה, ואיך זה יתגלגל עד האג"ח הממשלתיות והדירוג של ישראל

אמבולנסים בזירת התאונה / צילום: מד''א

שני פועלי בניין נהרגו בנפילה באתר בנייה ברמת השרון

שני הפועלים, אזרחי סין, נהרגו הבוקר בנפילה מגובה באתר בנייה של בניין מגורים ברמת השרון ● 40 פועלים נהרגו מתחילת השנה באתרי בנייה

מגדל הספירלה של עזריאלי / צילום: KPF

כ־600 מיליון שקל בתוך פחות משנתיים: שווי מגדל הספירלה של עזריאלי ממשיך לעלות

למרות שהשלמת בנייתו מתוכננת רק בשנת 2028, כבר כיום שווה המגדל הרביעי במתחם עזריאלי יותר מ־2.5 מיליארד שקל ● ב"חזית" המגורים: מדוע צמח המרמן מכרה יותר דירות ב־2025, אך ההכנסות נחתכו בחצי?

אף אחד לא קרא אותו, אבל הספר הכי אנטישמי הפך לרב מכר בעולם הערבי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: ארה"ב הצליחה לצמצם את כוחה של ישראל במזרח התיכון, בחיזבאללה לא יודעים איך להגיב לחיסול הרמטכ"ל, ישראל ממשיכה להשפיע על בחירות בארה"ב, ואיך הפך "מיין קאמפף" לרב מכר בעולם הערבי ● כותרות העיתונים בעולם

אילוסטרציה: Shutterstock

שני עורכי דין חשודים בתרמית של מאות מיליונים. כך עבדה השיטה

פרקליטות המדינה הגישה כתבי אישום חמורים נגד חמישה נאשמים, בהם שני עורכי־דין ומהנדס, בטענה כי פעלו במשך שנים לשיווק קרקעות ציבוריות באזור סכנין תוך זיוף מסמכים, הצגת מצגי שווא והלבנת הון בהיקף של כ־200 מיליון שקל ● יחד עם כתבי האישום הוגשה בקשה לתפיסת רכוש בשווי כ־55 מיליון שקל

שלומי ויוסי אמיר, בעלי השליטה ברשת שופרסל / צילום: יונתן בלום

דוחות שופרסל: המכירות בחנויות זהות נפלו בחדות

הכנסות רשת המזון הסתכמו ב-3.7 מיליארד שקל ברבעון השלישי, ירידה של 9% בתוך שנה ● הרווח הנקי של שופרסל ירד ברבעון השלישי ב-36% ל-168 מיליון שקל, אך בנטרול מכירת ההחזקה בפייבוקס ברבעון המקביל אשתקד, הרווח הנקי עלה בכ-4.5%

מימין לשמאל: ערן בילסקי, יוני אושרוב, אבי אייל ורן אחיטוב / צילום: Entrée Capital

בתוך חצי שנה: אנטרי קפיטל גייסה 300 מיליון דולר לקרנות AI ודיפטק

קרן ההון סיכון אנטרי קפיטל גייסה 300 מיליון דולר להשקעה בסטארט-אפים בתחומי הבינה המלאכותית, דיפ-טק וקריפטו ● הודעת הגיוס אינה מסגירה את זהות המשקיעים, אך לגלובס נודע כי ביניהם גם גופים מוסדיים ישראלים וזרים ● הקרן המוצלחת ביותר של אנטרי השיגה למשקיעים תשואה של פי 30.2

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

תל אביב ננעלה בעליות; מניות השבבים קפצו, מניות הביטוח נפלו

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.9% ● מגדל: הממונה על שוק ההון מאשרר את תעריפי הביטוח שלנו ● המאבק על ההגמוניה בשוק השבבים מתחמם, אנבידיה: "אנחנו מקדימים את התעשייה בדור שלם" ● ג'יי.פי.מורגן: הדולר יחלש ב-3% עד אמצע השנה הבאה ●  בבריטניה דריכות גבוהה לקראת התקציב שתציג שרת האוצר ● ג'יי.פי.מורגן: התנודתיות הגבוהה בתיקי 60/40 מעמידה בספק את כדאיות ההשקעה הזאת

הסכמי מתנה / איור: לירון בר עקיבא

אחות נתנה לאח את הדירה שירשו, ואז התחרטה. מה קבע ביהמ"ש?

אחות העבירה לאחיה את כל זכויותיה בנכסים שירשו יחדיו מהוריהם המנוחים ללא תמורה ● לאחר שהאח העביר את הזכויות בנכסים לבתו ללא תמורה, הגישה האחות תביעה נגד אחיה ובתו בטענה כי החוזים היו למראית עין בלבד ● מה קבע בית המשפט?

מוסך דן ברמת החייל / צילום: איל יצהר

הפרויקט השאפתני של דן בצפון ת"א מסתבך בגלל מחלוקת על 20 דירות

עיריית ת"א דרשה לקבל 20 דירות בפרויקט המיועד לקום במקום חניון האוטובוסים ברמת החייל, אך ועדת הערר המחוזית התנגדה ● בעירייה יגישו עתירה: "מדובר בשטחים השייכים לציבור"

רחפן הנושא מצלמה של נקסט ויז'ן / צילום: נקסט ויז'ן

המדד הביטחוני החדש בבורסת ת"א לא מצליח להתרומם, ואיפה בכל זאת יש הזדמנות?

פחות מחודש מאז שהושק בקול תרועה, המדד הביטחוני של ת"א מציג ירידות של כמעט 5% ● המו"מ להסכם בין אוקראינה לרוסיה, וסיום המלחמה בעזה, מעיבים לאחרונה על ביצועי המניות שכיכבו בשלוש השנים האחרונות ● האם בבורסה הצטרפו לחגיגה מאוחר מדי?

עוצר הוטל על מעון הנשיא / צילום: ap, Mark Schiefelbein

שני אנשי המשמר הלאומי נורו מחוץ לבית הלבן, עוצר הוטל על מעון הנשיא

יריות בוושינגטון: חשוד אחד נעצר אחרי שפתח באש לעבר אנשי המשמר הלאומי • שני הנפגעים הובהלו לבתי חולים, אחד מהם במצב קריטי • היורה הוא אזרח אפגניסטן בן 29, שנכנס לארה"ב ב-2021, ולפי דיווח ב-CNN לא משתף פעולה בחקירה • הנשיא טראמפ נמצא בביתו שבפלורידה ושיתף ברשת החברתית שלו: "החיה שירתה באנשי המשמר הלאומי - תשלם על זה מחיר כבד"

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

מנכ"ל וויזאייר נחת בישראל. הצדדים יצליחו לגשר על הפערים?

מנכ"ל חברת התעופה ההונגרית הגיע לישראל וצפוי להיפגש עם שרת התחבורה מירי רגב ● ברקע, התוכנית להקמת בסיס בישראל, והפערים המשמעותיים שנפערו ● הצדדים יצליחו לרדת מהעץ?

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

סמטוריץ' מכפיל את הפטור ממע"מ על רכישות באינטרנט - יעלה ל-150 דולר

משרד האוצר פרסם צו להערות הציבור שיכפיל את הפטור ממע"מ על רכישת מוצרים מהאינטרנט מחוץ לארץ ● לגלובס נודע כי המהלך כבר מעורר התנגדות בכנסת

מייסדי Spacial. מימין: מאור גרינברג ועמי אברהמי / צילום: Spacial

"אנחנו מחליפים את מהנדסי הבניין והאינסטלציה ב-AI, מי שיישאר זה רק האדריכל"

עמי אברהמי רצה להדפיס קירות במפעל ולהרכיב בית חדש בתוך שבועות. אבל החברה שהקים, Veev, קרסה - עד שצצה מחדש תחת בעלות אחרת ● עכשיו הוא חוזר עם סטארט־אפ חדש לשילוב בינה מלאכותית בתכנון, ומגייס מיליוני דולרים מאחת מקרנות הצמרת הישראליות

שי באב''ד, מנכ''ל קבוצת שטראוס / צילום: אבי רוקח

שטראוס מציגה זינוק ברווח, תעניק למנכ"ל הטבה של 12 מיליון שקל

חברת המזון מציגה עלייה במכירות וקפיצה ברווח הרבעוני, בעיקר עקב עדכון מחירי המכירה בחו"ל ● האופציות למנכ"ל שי באב"ד יעמידו את התגמול השנתי שלו על 9.3 מיליון שקל

משרדי אלי לילי באינדיאנפוליס / צילום: Shutterstock

"שוק משעמם שהחל לבעוט": האם חברות הפארמה הן ענקיות הטכנולוגיה הבאות?

אלי לילי עשתה היסטוריה בתעשיית הפארמה כשנכנסה בסוף השבוע האחרון למועדון הטריליון, רכובה על הצלחתן המסחררת של התרופות נגד השמנה ● מה זה אומר על שוק הפארמה והאם מהפכת ה־AI תפתח את המועדון לחברות תרופות נוספות?