גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

את מי מנשימים קודם? המסמך שממשיך להסעיר את הרוחות

מסמך של משרד הבריאות עורר סערה כשקבע כי נכים יעמדו "בסוף התור" למכונות ההנשמה ● אבל גם המסמך המתוקן, לטענת נציגי הנכים, כולל תיקונים סמנטיים בלבד

מחלקת מונשמי קורונה / צילום: ראובן קסטרו, וואלה !NEWS
מחלקת מונשמי קורונה / צילום: ראובן קסטרו, וואלה !NEWS

לפני כחודש פורסם מסמך שנוי במחלוקת שחיבר משרד הבריאות, ובו הנחיות המורות לצוות הרפואי כיצד לתעדף חולי קורונה אם תיקלע ישראל למחסור חמור במכונות הנשמה, בזמן שגרף החולים במצב קשה הולך ומטפס. במסמך הוצגו בו ארבע דרגות של סדר עדיפויות בהנשמת חולים במצב של עומסים כבדים על מערכת הבריאות וחדרי הטיפול הנמרץ, ולחולים עם מוגבלויות ניתנה עדיפות נמוכה יותר.

המסמך, אותו ניסחה וועדה במינוי משרד הבריאות, עורר התקוממות גם בקרב צוותים רפואיים וגם בקרב ארגוני הנכים. צוותים רפואיים זעמו על התערבות בעבודתם ללא היוועצות עמם, בזמן שהם אלו שצריכים לתפעל את האירוע בשטח בזמן אמת. מנגד, ארגוני הנכים טענו כי מדובר באפליה וכי נכות לא צריכה להוות קריטריון בנושא. גם אברמי טורם, נציב שוויון לאנשים עם מוגבלות, פנה למשרד הבריאות וביקש ממנו לחזור בו מאותם קריטריונים, וכך עשה גם היועץ המשפטי לממשלה רז נזרי בתגובה לבקשתו של טורם. בעקבות כך הוחלט כי משרד הבריאות ינסח מחדש את הקריטריונים.

חשוב להדגיש שכרגע אין משמעות אופרטיבית לאותו מסמך, שכן מספר החולים המונשמים בישראל נמוך מאוד ביחס לתחזיות, ובנוסף נרכשו עוד מכונות הנשמה רבות כדי למנוע מחסור. אך לאחר דיון מחודש בנושא, הניחה הוועדה מסמך מתוקן על שולחנו של מנכ"ל משרד הבריאות, וכעת הוא דורש את אישורו.

המסמך המתוקן כולל מספר שינויים, אך הוא בעיקרו מסביר את הקריטריונים לתעדוף הטיפול הרפואי לפי דרגת תפקוד, על פי מדד ECOG. "מוגבלות לכשעצמה אסור שתיחשב כקריטריון לתעדוף, שכן ישנם מצבי מוגבלות רבים שאין להם כל השלכה על השרידות לטווח קצר", כתבה הוועדה. "עם זאת, יש חסרים תפקודיים שהם רלוונטיים ליכולת השרידות לטווח קצר. הוועדה סבורה שלא ניתן לוותר על מדד תפקודי מאחר שהוא נמצא כמנבא עצמאי של יכולת השרידות". אי לכך, הוועדה מנחה את הרופא המטפל, בעת הצורך, "להתייחס לדרגת התפקוד בהקשר ליכולות הקשורות לסיכויי ההישרדות".

עוד נכתב במסמך כי "הסטייה היחידה מעקרון השוויון היא רק על בסיס שיקולים רפואיים להצלחת הטיפול ולסיכויי ההישרדות והגמילה ממכשיר הנשמה/אקמו. לפיכך, אם ישנם חולים שמצבם הרפואי הקשה מצריך טיפול מציל חיים שבלעדיו הם ימותו מחד גיסא, וסיכוייהם הרפואיים להפיק תועלת מהטיפול להצלתם בסיכויי שרידות הם טובים יותר מאידך גיסא, הרי הם קודמים לאלו שהסיכויים הרפואיים שלהם, גם אם יינתן להם טיפול מציל חיים, קלושים".

לא קידמו קריטריון שאינם כוללים תפקוד

בתקופת משבר הקורונה עלו ברחבי העולם לא מעט הצעות שנויות במחלוקת בנושא, שבסופו של דבר לא הובאו לאישור. לפי נציבות השוויון לאנשים עם מוגבלויות, מדינות אחרות בחרו בקריטריונים בשני שלבים; זכאות על בסיס משך חיים, ושיטה בשם SOFA, שמנבאת את יכולת ההישרדות בטיפול נמרץ, ללא קריטריונים של דרגת תפקוד. הצעה זו גם עלתה בפני הוועדה, אך היא בחרה שלא לקדם אותה, ונימקה זאת במסמך: "בעבר ניקוד ה-SOFA לא נמצא מועיל כשבחנו אותו רטרוספקטיבית במצבי מגפות".

הדוח המעודכן אכן מתקן חלק מן הכשלים שבדוח הקודם - וביניהם ציון מפורש של איסור הפליה על רקע מוגבלות, הכנסת המחויבות לעמוד בחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות וכן שורה של תיקונים הקשורים לאדם אשר אינו יכול להביע את דעתו בתהליך, תוך התייחסות לכך שיש להנגיש ולעשות מאמץ להעביר לכל אדם את המידע ולשמוע את דעתו. אך עם זאת, לפי אברמי טורם, נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, "לצערנו, בנושא המרכזי - הכללת מדד תפקודי בין המדדים לתיעדוף, אין התקדמות למרות ההצעות הרבות של הנציבות, המגזר החברתי ורבים אחרים כולל דמויות מעולם הרפואה".

במכתב שהפנה טורם למשה בר סימן טוב, מנכ"ל משרד הבריאות היוצא, הוא מבקש ממנו לדחות את אימוץ המסמך ומבהיר כי הוועדה אמנם שיפרה ועידנה את הנוסח, ומתייחסת לנושא בצורה מפורטת תוך קביעת הסתייגות שיש להתייחס לתפקוד באופן אינדיבידואלי וספציפי בהתייחס לסיכויי ההישרדות לטווח קצר בלבד ובפרט בנוגע לאנשים עם מוגבלות, אך עם זאת, כותבי הדוח נמנעו ממחיקת המדד התפקודי ואף הסבירו את נחיצותו.

"אתה קורא את המסמך ואומר 'יש כאן שינוי משמעותי, יש כאן הקשבה', ואז מגיעים לחלק הרביעי ומבינים שמדובר במכבסת מילים", אומר טורם ל"גלובס". "בסופו של דבר, למרות העטיפה היפה, מדובר בתעדוף לפי יכולת תפקוד של האנשים. המדד הוא מדד מפלה. לא מעט רופאים המגיעים מתחום הטיפול הנמרץ מתנגדים לכך. אני לא מרוצה מהתוצאה, ויש כאן בעיה קשה לא פחות בדרך שנעשתה. נכתבו לא מעט מכתבים, הייתה פעילות של מתנגדים, והוועדה לא התייחסה ולא התייעצה עם אף אחד. לא עם רופאים, לא איתנו. התוצאה היא לא מספקת. לא ברור כיצד נכתב כזה דוח מבלי שהזמינו אנשים עם מוגבלות להביע את דעתם, לא את נציב שוויון זכויות, לא אנשים מהאקדמיה שעוסקים בנושא. מה הייתה התקווה? שהוא יעבור מתחת לרדאר מבלי שאף אחד יידע? אני לא מבין את ההתנהלות".

טורם מוסיף כי "היום אין מצב חירום. אני מצפה שמנכ"ל משרד הבריאות לא יקבל את הדוח הזה וישלח את הוועדה לפתוח את השירות ולבצע עבודה חוזרת. בעולם, ממשלות שינו את התפיסה והבינו שאי אפשר לעשות את זה. לא העזו להכניס גילנות לדוח הזה, כי היה ברור שזה לא יעבור באופן חלק. אבל אנשים עם מוגבלות הכניסו". לאור חוסר ההתייחסות של הוועדה לנציבות, פנה המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, רז נזרי, למשרד הבריאות, וביקש להמשיך את השיח עם הוועדה בטרם יפורסם נייר העמדה המתוקן. במענה לכך, עדכן משרד הבריאות את נזרי כי הוועדה סיימה את עבודתה וכי המלצותיה המעודכנות כבר הועברו למנכ"ל לאישור.

בשל היותה של הוועדה מייעצת בלבד, קרא נזרי לבר סימן טוב לקיים פגישה עם הנציבות ועם גורמים נוספים במטרה להשלים את השיח, ולהודיע כי החלטתו הסופית תביא בחשבון את הצורך בביסוס הקשר בין יכולת תפקוד נמוכה לסיכויי השרידות לטווח הקצר, תוך מתן הדעת לנעשה בעולם בהקשרים אלו, טרם קבלת החלטה סופית בדבר ההמלצות. מנכ"ל משרד הבריאות נענה לפנייתו להשלים את השיח תוך בחינת הנקודות שהעלתה הנציבות.

"נשאר טעם חמוץ להרבה אנשים"

לירון אטיה, סולן להקת "הפיל הכחול", הפך משותק בפלג גופו התחתון לאחר תאונת סנוובורד בשנת 2005. הוא פעיל במאבקים למען אנשים עם מוגבלות, והיה מהראשונים שהרימו קול זעקה כנגד המסמך של משרד הבריאות. "היו המון אנשים המומים שהצטרפו לצעקה נגד המסמך הזה. הופתעתי מאוד מתגובות של אנשים ברשת שהצדיקו את הדבר הזה, ואמרו 'אין מה לעשות ברגע האמת'. זה היה הגיוני לאנשים, הם חשבו שמדובר בהפליה תקינה בשעת חירום, ושככה זה צריך להיות", הוא מספר ל"גלובס". "נכנסתי לוויכוחים, ניסיתי להסביר שזה לא אנושי ולא מוסרי. הייתי בטוח שאנשים שלא נמצאים בכיסא גלגלים יבינו את הבעייתיות ויצטרפו. הופתעתי שזה נותר מאבק שלנו. זה היה מאוד קשה ומלחיץ להבין כמה כוח יש לקיבעון המחשבתי. אלו דברים שחשבו לפני עשרות שנים, ומסמך כזה רק מקבע את הדברים האלו שגיליתי לצערי שטבועים בהמון אנשים".

את הנוסח המתוקן של הוועדה, קיבל אטיה באופן אמביוולנטי. "הוועדה השכילה לכתוב מיהם יוצאי הדופן, כשמגיעים לקבל טיפול רפואי. אי אפשר לדעת הוועדה לבצע החלטות על פני גיל או מגדר או מצב סוציואקונומי. מוגבלות, בתוך הפירוט הרב, לא הוחרגה. כעסתי שמשרד הבריאות הגיבו שאנחנו פשוט לא מבינים מה כתוב שם, אבל אז המערך הרפואי התגייס נגד המסמך הזה, וזו הייתה נקודת אור. המון קבוצות דיברו נגד זה ואמרו שזו בושה, וזה הוביל לשינוי. אני שמח שמשהו זז. שינוי בפועל זה משהו שקשה להוביל, במיוחד דרך הרשתות החברתיות. הוסיפו המלצות ברורות לגבי זה שמוגבלות היא לא שיקול, אבל נשאר טעם חמוץ להרבה אנשים, כי הוועדה לא הסכימה לוותר על הקריטריון התפקודי. מצד אחד אני שמח שיש שינוי, אבל יש דרך לעבור. זה מרגיש שניסו לתקן את זה סמנטית, אך לא ירדו לשורש העניין. כל זה היה נמנע אם הייתה נציגות לאנשים עם מוגבלות בוועדה".

אורן הלמן, מייסד מיזם "סיכוי שווה" לשילוב אנשים עם מוגבלות בעבודה ובחברה, מבהיר כי מן המסקנות עולה צורך אימננטי לשילוב של מומחים רלוונטיים בצמתי קבלת ההחלטות. "ההצעה שהתקבלה נוראית עבורנו כהורים לילדים עם צרכים מיוחדים. אבל המקרה הזה ממחיש את השיטה הלקויה שנהוגה כאן: אין שום ייצוג לצרכים מיוחדים בצוותי החירום, או בתהליכי קבלת ההחלטות - דבר שמביא להתעלמות מצרכיהם המיוחדים והחלטות מעוותות לגבי כמיליון אנשים עם מוגבלות", הוא אומר. "לא מדובר כאן בהשקעה מטורפת ולא סבירה". 

תגובת משרד הבריאות: "אחר בחינה מעמיקה של מספר פניות בנושא אל הוועדה הציבורית הרחבה שפעלה בעניין, הסוגיות נבחנו לעומקן על ידי הוועדה, וע"י יועמ"ש משרד הבריאות והמשנה ליועמ"ש לממשלה.

"בהמשך לכך, הוכן על ידי הוועדה נייר עמדה מתוקן, המבהיר את הכוונה המקורית של הוועדה, שאין בה כל הפליה כנגד אנשים עם מוגבלות.

"לצד זאת, מנכ"ל משרד הבריאות והמשנה ליועמ"ש סיכמו שיתקיים דיון נוסף בטרם יקבלו באופן אופרטיבי ומחייב את ההמלצות (כשיעלה הצורך בכך), ובמסגרת זו גם תיערך פגישה עם נציגי נציבות השוויון.

"המשרד מודה לכל חברי הוועדה על עבודה מקצועית, יסודית ומקיפה, ומודה גם למגיבים השונים על תרומתם לחידוד הנקודות שהובהרו".

עוד כתבות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא התחתית" ו-"שנת הסטארט-אפ": באינטל רוצים ש-2024 כבר תסתיים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה ואסיה; בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד ליבת ה-PCE

דאקס מתחזק ב-0.4%, פוטסי מוסיף 0.7% וקאק עולה ב-0.3% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד