גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דורי נאוי עוזב למיאמי בעיצומו של משבר: "זו התקופה הכי קשה שלנו"

מניית נאוי נחתכה מתחילת השנה בכ-40% ורשמה זינוק בהפרשה לחובות מסופקים ● הבעלים והמנכ"ל של חברת המימון החוץ-בנקאי סבור כי "אם לא יהיה גל שני של התפרצות הקורונה, המצב ישתפר" ● על המעבר למיאמי: "אם בעלי המניות לא יאשרו את המהלך - איאלץ להתפטר"

האחים נאוי / צילום: יונתן בלום
האחים נאוי / צילום: יונתן בלום

משבר הקורונה, שפגע באופן רוחבי כמעט בכל ענפי הפעילות במשק, לא פסח על פעילותן של חברות האשראי החוץ-בנקאי. מדובר באחד הסקטורים הלוהטים בבורסת תל אביב ב-2019, שהתאפיין בעליות דו-ספרתיות ואף למעלה מכך שהציגו מניותיו בסיכום שנתי, וכן בהצטרפות שחקנים חדשים לזירה הבורסאית, המונה כיום יותר מ-10 חברות.

התפרצות משבר הקורונה הובילה ל"פניית פרסה" בסנטימנט החיובי כלפי חברות המימון החוץ-בנקאי ולירידות חדות במניותיהן - וכיום הוא מאתגר גם את הגורמים הוותיקים והמנוסים בענף, כפי שמספר בראיון ל"גלובס" דורי נאוי, מנכ"ל משותף בחברת אחים נאוי, חלוצת פעילות האשראי החוץ-בנקאי בבורסה. עם הירידות האחרונות השלימה מניית אחים נאוי צניחה של קרוב ל-40% מתחילת 2020, לשווי חברה נוכחי של כ-500 מיליון שקל.

לדברי נאוי, התקופה האחרונה "הייתה התקופה הכי קשה שלנו, לא רק מאז שהחברה התחילה להיסחר בבורסה, אלא ב-40 השנים האחרונות, מאז שהתחלנו לעבוד בתחום. המשבר הזה היה גם קשה יותר מזה של 2008 מבחינת הלחץ שהוא ייצר בעקבות סגירת המשק הטוטאלית, ולכן הוא התאפיין בחודש וחצי של מתחים, חרדות וקשיים משמעותיים - בהחלט לא טיול של אחה"צ בפארק".

במבט קדימה, סבור נאוי, "אנחנו בעיצומו של המשבר, ונראה שבחודשים הקרובים עדיין יהיה קשה מאוד. עוד יהיה קשה יותר לפני שיהיה טוב, אבל אם לא יהיה גל שני של התפרצות, המצב ישתפר. אם תגיע לנו עוד הפתעה, המצב עלול להיות חמור מאוד".

איזה צעדים נקטתם כדי להתמודד עם המשבר?

"אנחנו פועלים בשמרנות יתרה ובהקפדה על ביטחונות, ואנחנו במגמת ירידה בהיקף תיק האשראי שלנו, שגם משמעותה היא שמרנות יתר", אומר נאוי. "צמצמנו את תיק האשראי שלנו לכ-2 מיליארד שקל, לעומת כ-2.5 מיליארד שקל בסוף 2019, ואנחנו מקטינים סיכונים, כי אף אחד לא יודע איך מצב הדברים יתפתח".

נוסף על כך, מציין נאוי כי "עוד לפני המשבר כבר יצאנו מתחומי המסעדנות, אולמות האירועים, התיירות וההלבשה, שבהם היינו בעבר, וכיום אין לנו חשיפה אליהם. החשיפה הגדולה ביותר, המהווה כ-40% מתיק האשראי שלנו, היא לתחומי הנדל"ן והתשתיות - שם המשק עוד עובד פחות או יותר. היתר הוא בעיקר מסחר מסוגים שונים ותעשייה".

"המערכת הבנקאית נתנה לנו גיבוי"

"ירדנו בהיקף האשראי במערכת הבנקאית מרצוננו, וכחלק מהתפיסה השמרנית שלנו, כדי לצמצם חשיפות", מוסיף נאוי. "עד כה לא חווינו קושי מיוחד בתזרים, ולראיה, פירעון הנע"מים (ניירות ערך מסחריים) שביצענו בהצלחה". הפירעון שאותו מזכיר נאוי, היה ככל הנראה אחד האירועים המשמעותיים שעמם התמודדה אחים נאוי במהלך המשבר, וכלל תשלום של יותר מ-430 מיליון שקל, שאותו נדרשה החברה לספק באופן מיידי, בגין ניירות ערך מסחריים (נע"מ) פרטיים שהנפיקה בעבר לגופים מוסדיים.

"זה הגיע בהפתעה, כי לא ציפינו שכולם יבקשו בבת אחת את כל הכסף", אומר נאוי. "אבל הבהלה הכללית והאירוע שהתעצם בשוק ההון, הובילו לפדיונות ענקיים בקרנות הכספיות, ולא הותירו ברירה לגופים, אלא להשיב כספים הביתה - ולכן הם פנו אלינו. בהתאם לתנאי הנע"מ, יש לנו התחייבות להחזר הכסף בתוך 7 ימים מרגע הקריאה אליו, אבל לשמחתנו, עם מערכת בנקאית שנתנה לנו גיבוי ועם לקוחות איתנים, הצלחנו להתמודד עם ההתחייבויות בהצלחה".

למרות האיתנות היחסית שמפגינה אחים נאוי במשבר הנוכחי, גם היא אינה חסינה אליו לגמרי, והשפעותיו כבר התחילו לבוא לידי ביטוי בסיכום תוצאותיה לרבעון הראשון של השנה, שפורסמו במהלך השבוע. השפעות אלה בלטו בעיקר בסעיף ההפרשה לחובות מסופקים, שזינקו והגיעו לסכום של כ-9 מיליון שקל, לעומת פחות מ-1 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2019, והורכבו, לפי החברה, "מהפרשות בגין חובות לקוחות שונים ממגוון ענפים במשק", בסכום של יותר מ-5 מיליון שקל, לצד "הפרשה כללית" ביתרת הסכום.

"אנחנו עקביים בנושא הזה, ועובדים לפי תקן החשבונאות המחמיר, שלא כל החברות פועלות לפיו", מסביר נאוי. "כיום, בגלל המשבר, יש סיכון אמיתי הגלום בתיק הלקוחות, והוא בא לידי ביטוי בדוחות, משום שלדעתנו, זה מה שמשקף את המצב כיום".

לדבריו, "אנחנו במצב משק משברי, ובמצב כזה החובות המסופקים עולים, אבל אין בנתונים איזו דרמה יוצאת דופן. מה שפגע בנו יותר ברבעון אלה לא ההפרשות בגין הלקוחות, אלא ההפרשה הכללית שרשמנו, שם הלכנו לחומרה, וסביר להניח שבעתיד אם מצב המשק ישתפר, המספרים שם יצטמצמו. צריך לזכור שהיקף ההפרשה הכללית גם תלויה בגודל תיק הלקוחות".

הרווח הנקי נשחק ב-18% ברבעון

בשורה התחתונה, הרווח הנקי של אחים נאוי לרבעון הראשון של 2020 נשחק ב-18% והסתכם בכ-16 מיליון שקל. בעניין זה מציין נאוי: "בסך-הכול, בתקופה כזאת ואחרי ההפרשות שרשמנו, היה לנו רבעון מצוין מבחינת הרווח, שמראה שהמכונה ממשיכה לעבוד, אם כי בקצב איטי יותר".

בשורה העליונה, הכנסותיה הרבעוניות של אחים נאוי צמחו ב-18% והתקרבו ל-41 מיליון שקל, וזאת לדברי החברה, בזכות "עלייה ביתרת תיק האשראי הממוצע שניתן ללקוחות". נאוי מוסיף בעניין זה כי "הכנסות הרבעון הראשון כוללות גם את תחילת השנה, עוד לפני השפעת הקורונה, ויש גם הכנסות מראש - מה שסייע לשיפור".

עם זאת, בהמשך השנה צפויות הכנסותיה של אחים נאוי להיפגע, וכפי שעדכנה החברה לצד הדוחות, "לאור אי-הוודאות בשווקים, ההאטה הכלכלית והיערכות החברה, צפויה להערכת הנהלת החברה, ירידה משמעותית בהכנסותיה כתוצאה מצמצום תיק האשראי". באחים נאוי מעריכים כי הנזק שנוצר בשווקים, "ישפיע לרעה על כמות העסקאות, על נזילות עסקים וחברות ועל יכולתם לשרת את חובותיהם", ובהתאם "תיווצר במשק ירידה באשראי העסקי ומחירי המימון צפויים לעלות על מנת להדביק את הסיכון הגלום בשווקים".

"אני מעוניין להעביר את השרביט לדור ההמשך"

כחלוצת פעילות האשראי החוץ-בנקאי בבורסת תל אביב, הצטרפה אליה אחים נאוי בתחילת 2011 באמצעות מיזוג לשלד בורסאי. פעילותה מתרכזת בניכיון צ'קים (ממסרים דחויים) - עסקת המרה שבה מקבלים לקוחות החברה את ערכם הכספי של הצ'קים הדחויים שבידם, ואלה מוסבים לחברה בתמורה לעמלה הנקבעת באחוזים.

לצד האתגרים הפיננסיים, בתוך אחת התקופות הסוערות העוברות על השווקים, עלה שמו של דורי נאוי בימים האחרונים לכותרות, כשהודיע על כוונתו לעבור לגור בחודשי הקיץ הקרובים במיאמי שבפלורידה. המשקיעים כנראה לא אהבו את ההחלטה, ושלחו את מניית נאוי לירידה של כ-8% ביום הדיווח על כוונתו של נאוי. עם זאת, נאוי מקווה שבעלי המניות, אחרי שיבינו את תוכניותיו, יאשרו את המהלך. אחרת, לדבריו, "גם אני וגם החברה נפסיד מזה".

לדברי נאוי, "האחריות שלי היא על כל החברה, והחלטת בעלי המניות תהיה בעצם הצבעת אמון בי, כי אם לא יאשרו את המהלך, איאלץ להתפטר". לגבי החלטתו, הסביר: "אני כבר בן 63, ומעוניין בעשור הקרוב להעביר את השרביט של ניהול החברה לדור ההמשך. זאת החלטה שהגיעה אחרי הרבה מחשבה, ולדעתי, זו הדרך הנכונה והטובה לעשות זאת".

לגבי המקום שאליו בחר לעבור לגור, אומר נאוי: "בשנים האחרונות הייתי על הקו למיאמי במסגרת החופשות שלי, וזה יעד שאליו מגיעים הרבה אנשים שיוצאים לפנסיה".

נאוי מחזיק בשליטה באחים נאוי יחד עם אחיו שאול, בן ה-66, וחולק עמו את משרת המנכ"ל. צמד האחים מהווים יחד את הרוח החיה מאחורי פעילות החברה מאז שייסדו אותה, והם אחראים מרכזיים על צמיחתה המשמעותית מאז שהתחילה להיסחר בבורסה ב-2011.

נאוי מדגיש כי בכוונתו להמשיך להיות מעורב בניהולה של החברה, כפי שעשה עד כה, וכי אין במעבר שהוא מתכנן לפלורידה כדי לרמוז על פרידה מפעילות בחברה, שהיא העסק המרכזי והיחיד שיש לו, אלא ביטוי לרצונו להתחיל בהעברת המושכות לדור ההמשך.

לדבריו, "לא צפוי כל נזק לחברה או שינוי בתפקוד שלי. אני אמשיך לתפקד במשרה מלאה, מא' ועד ת', ולא הייתה שום סיבה לתגובת המשקיעים ולבהלה".

"יש חברות עם רמות מכפילים מטורפות"

הכיוון השלילי שבו צועדת בתקופה האחרונה מניית אחים נאוי, משקף את המגמה הכללית שממנה סובלות גם מתחרותיה הבורסאיות של החברה, אחרי שכאמור ב-2019 נהנה הענף מעליות חדות.

גל העליות בשנה שעברה יצר בועה בענף האשראי החוץ-בנקאי?

נאוי: "כשרואים רמות מכפילים מטורפות, של 20-25, שבהן נסחרות כמה מהחברות בענף בבורסה, ואת העובדה שחלקן נסחרות בפי שלושה ופי ארבעה על ההון העצמי שלהן - אלה סימנים של בועה, ולא של דבר נורמלי. בסופו של דבר, מה שלא הגיוני - מתכווץ לרמות מחירים הגיוניות. אנחנו, לעומת זאת, נסחרים 1 ל-1 על ההון העצמי שלנו, ובמכפיל 10".

נאוי מעריך כי "מי שלא יביא את התוצאות המיוחלות, ועשה חיתום לא נכון ללקוחות, יספוג מהמערכת הבנקאית, לא יקבל אשראי משוק ההון - ולא יוכל להמשיך לתפקד". 

חברת נאוי - תעודת זהות

■ תחום פעילות: אשראי חוץ בנקאי

■ בעלי שליטה ומנכ"לים משותפים: האחים דורי ושאול נאוי

■ תוצאות רבעון ראשון ב-2020: הכנסות מימון כ-41 מיליון שקל; הוצאות לחובות מסופקים: כ-9 מיליון שקל; רווח נקי: כ-16 מיליון שקל

עוד כתבות

מטוס של לופטהנזה / צילום: יח''צ לופטהנזה

קבוצת התעופה הגדולה שחוזרת לטוס לישראל, הבשורה והכוכבית

ענקית התעופה לופטהנזה צפויה לחדש את טיסותיה לישראל ב-1 באוגוסט, אך תעשה זאת בצורה מדורגת

נתב''ג / צילום: Shutterstock

הרשות לבטיחות תעופה של האיחוד האירופי הסירה את אזהרת הטיסה לישראל: האם חברות התעופה הזרות יחזרו?

ב־24 ביוני הושגה הפסקת אש, אך הרשות לבטיחות תעופה של האיחוד האירופי (EASA) הזהירה שהמצב שברירי ועלול להתלקח מחדש ● תוקף האזהרה פקע, ולאחר דיונים הוחלט שלא לפרסם אזהרה חדשה במקומה ● זו עשויה להיות בשורה חיובית שתקרב את חזרתן של חברות תעופה זרות לישראל

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

תל אביב / צילום: Shutterstock

פס"ד דרמטי מציע גישה חדשה לחישוב היטל השבחה בפינוי־בינוי, שתעלה הרבה כסף ליזמים

פסק דינו של השופט גלעד הס מציג נוסחה לחישוב היטל השבחה בפרויקטים של פינוי־בינוי, שמעלה את שווי המצב החדש של הנכס ● המשמעות היא תוספת עלות מהותית ליזם, שעלולה לפגוע בהיתכנות הכלכלית של פרויקטים מהסוג הזה

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נתן ווייל, לע''מ

היועמ"שית: הליך הדחתי על־ידי הממשלה בלתי חוקי ופוליטי לגמרי

גלי בהרב־מיארה הגישה את עמדתה באשר לעתירות שהוגשו לבג"ץ נגד הדחתה, בה קבעה כי ההליך הוא בלתי־חוקי ביסודו ● "השיקול המרכזי בבסיס ההחלטה - רצונה של הממשלה להסיר מגבלות על כוחה השלטוני, באמצעות הליך הפסקת כהונה פוליטי", כתבה היועמ"שית

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

הזמר עומר אדם (במרכז) עם המנכ''ל משה לארי ומנהל החטיבה העסקית אופיר מורד / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

מלאומי למזרחי טפחות: עומר אדם באירוע של הבנק המתחרה

הזמר עומר אדם הופיע באירוע של בנק מזרחי טפחות  - לאחר שרק לאחרונה, כיכב דווקא בפרסומת של המתחרה בנק לאומי ● ה-SUV החדש של מותג הרכב הסיני Zeekr הושק במתחם ה-VIP של אצטדיון בלומפילד ● וגם: דלויט ישראל מגייסת עובדים למשרות בתחום ה-AI ● אירועים ומינויים

רחובות טהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הקשיים של איראן בתחום הנפט והחשמל עשויים לזרז הסכם גרעין

הסכם גרעין חדש שיבטל עיצומים יעמיד את טהרן בפני ירידה במחיר הנפט, התפתחות שלילית מבחינתה, אבל זינוק ביצוא צפוי לפצות על כך ויותר ● בנוסף, למשטר יש צורך דחוף בסיוע אמריקאי בפרט ומערבי ככלל בשדרוג תשתיות

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

המספרים שמגלים עד כמה קשה לקנות דירה בתל אביב

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם ובולטת לרעה גם עם מחירי הדיור, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה