גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שוטף פלוס: רשות המסים ממליצה לשנות את תנאי המענק לעצמאים כך שיתחשבו במוסר התשלומים

"גלובס" טיפל בהרחבה בסוגיה שמנעה מעצמאים רבים את מענק הסיוע המיוחל, לאחר הלחץ הציבורי נענו ברשות המסים והם ממליצים כעת לממשלה על תיקון תנאי המענק לעצמאים כך שעסקים העובדים בשיטת "שוטף פלוס" לא יפגעו

הפגנת העצמאים / צילום: כדיה לוי, גלובס
הפגנת העצמאים / צילום: כדיה לוי, גלובס

עצמאים המגישים בקשה למענק במסגרת "הפעימה השלישית" לסיוע לעסקים בצל משבר הקורונה, יוכלו לבחור האם לבסס את בקשתם על השוואה בין הירידה במחזור בחודשים מרץ עד יוני ב-2020 לעומת 2019, ולא רק על בסיס החודשים מרץ עד אפריל - זאת בעקבות המלצה של משרד האוצר ורשות המסים לממשלה על הקלה במענק לעסקים עבור הוצאות קבועות למדווחים למע " מ על בסיס מזומן . הבחירה תתאפשר רק לעסקים שמחזורם לא נפגע מעל 60% בחודשים מרץ עד אפריל.

מדובר בפתרון לבעיה אותה חשף "גלובס" לאחרונה, הנוגעת למסורת התשלומים המפוקפקת המכונה "שוטף פלוס", במסגרתה עסקים מעניקים שירות או תשלום אך מקבלים את שכרם חודשיים או שלושה לאחר סיום העבודה. שיטת ה"שוטף פלוס" גררה רבים מהעצמאים מהם אל מחוץ לתחום הזכאות למענק. אותם עסקים קיבלו - ועודם מקבלים - בחודשי המשבר הקשים ביותר תשלומים בגין עבודות ושירותים שניתנו טרום המשבר - אותם תשלומי "שוטף פלוס", ועל כן אינם יכולים להצהיר כי הכנסתם בחודשים אלה ירדה בהשוואה ל-2019. זאת, מאחר שאל חשבונם נכנסים תשלומים עבור עבודות שביצעו לפני מספר חודשים. התוצאה: הם אינם זכאים למענק מהמדינה, הגם שבחודשי המשבר הפעילות שלהם היא אפסית. את המשבר החמור ביותר הם ירגישו ביוני או יולי, כאשר יגמרו תשלומי השוטף פלוס וחשבונם יהיה ריק.

בעניין זה אף הוגש השבוע בג"ץ נגד המדינה, בטענה כי מדובר באפליה מובנית בין עוסקים המדווחים על "בסיס מצטבר" לבין אלו המדווחים על "בסיס מזומן", ובעיקר ציבור "בעלי המקצועות החופשיים".

ראשי המגזר העסקי קיימו דיונים רבים על בעיה זו עם מקבלי ההחלטות - והמאבק צלח. משרד האוצר ורשות המסים הודיעו היום כי ימליצו לממשלה לתקן את החלטת הממשלה בעניין המענק, כך שהזכאות למענק בעד השתתפות בהוצאות קבועות תותאם לגבי בעלי עסקים שהדיווחים התקופתיים שלהם למע"מ משקפים באופן תדיר מחזורים של חודשים קודמים וזאת לאור הדיווח על בסיס מזומן.

בהתאם להמלצה, שגובשה לאחר שיח שקיים מנהל רשות המסים, ערן יעקב, עם ראשי לשכת רואי חשבון, לשכת יועצי המס ולה""ב, חישוב שיעור ירידת המחזורים, בהתייחס לעוסקים אלה, יתבסס על ירידת המחזורים בגין החודשים מרץ עד יוני 2020 בהשוואה לחודשים המקבילים בשנת 2019, ובלבד ששיעור ירידת המחזורים שנרשמה בחודשים מרץ ואפריל 2020 אינה עולה על 60%.

בשורות נוספות: דחיית מע"מ ומענק למשפחתונים

עוד הודיעה רשות המסים היום על מתן ארכה עד ל-25.5.2020 למועדי הדיווח והתשלום למע"מ עבור החודשים מרץ ואפריל 2020. בהודעה נמסר, כי "לאחר שיח שקיים, מנהל רשות המסים ערן יעקב עם ראשי לשכת רו"ח, לשכת יועצי המס ולה"ב, הוא החליט על מתן ארכה לדיווח ולתשלום למע"מ עבור החודשים מרץ-אפריל 2020, ועבור חודש אפריל 2020 למדווחים חד חודשי, עד ל-25.5.2020 (במקום 18.5.2020)".

ההחלטה נועדה להקל על ציבור העוסקים והמייצגים, לאור הצטברות מועד הדיווח, בעקבות ארכה שניתנה בעבר עבור חודשי ינואר פברואר.

כמו כן, נפתחה היום באתר רשות המסים האפשרות להגשת בקשות לקבלת הפעימה הראשונה והשנייה של מענק הסיוע למשפחתונים שטרם קיבלו מענק פעימה ראשונה או השנייה בעקבות התפשטות נגיף הקורונה. הגשת הבקשות למענק תבוצע באמצעות טופס מקוון באתר רשות המסים והתשלום יופקד תוך ימים ספורים בחשבון הבנק.

יועץ המס ירון גינדי, נשיא לשכת יועצי המס, מסר כי "התנהל שיח מכבד מול רשות המסים ומנהל רשות המסים, ערן יעקב, שנענה לבקשות בנוגע למדווחים על בסיס מזומן, מאחר לא יעלה על הדעת שעסקים שהיו סגורים במרץ אפריל לא יזכו לקבל פיצוי, רק מאחר שקיבלו כספים בגין פעילות של חודשים קודמים.

"בנוסף, אנחנו נמשיך לפעול בנוגע לשאר העיוותים שנשארו בפעימה השניה והשלישית, כמו האפשרות לקבל מענק על בסיס שנת 2019 לכל מי שהפסיד בשנת 2018, מענה לעסקים חדשים ומענה למדווחים באיחוד עוסקים". רו"ח איריס שטרק, נשיאת לשכת רואי חשבון, מסרה כי היא "מברכת על ההחלטה של רשות המסים, לדחות את תשלומי המע"מ בשבוע נוסף, בהמשך לבקשה ולפעילות הענפה של לשכת רואי חשבון, לטובת דחיית תשלומי המע"מ, על מנת להקל על העצמאים והעסקים הנמצאים בקשיי תזרים מזומנים. כל דחייה היא הקלה נוספת.

"ההודעה על הדחייה התקבלה בפגישה של ראשי הארגונים עם מנהל רשות המסים ערן יעקב, היום אחה"צ ובהשתתפות רו"ח איריס שטרק נשיאת הלשכה ורו"ח ועו"ד ליאת נויבירט, סגנית הנשיאה ויו"ר משותף ראשות ועדת המסים לענייני מע"מ בלשכה".

עוד התייחסה שטרק נשיאת להחלטת רשות המסים להמליץ על הקלות במענק הפעימה השלישית לעסקים המדווחים על בסיס מזומן ואמרה כי "פעילותנו הנמרצת נשאה פרי, ואנו שמחים שערן יעקב, מנהל רשות המסים וצוות הרשות הבינו את עומק הבעייה עבור עסקים המדווחים על בסיס מזומן, אשר החישוב הקודם הוציא אותם מהזכאות למענק, חישוב שיתוקן כעת עם הרחבת התקופה לחודשים מרץ עד יוני. אנו מברכים על כך שהוסר חסם משמעותי זה".

ההודעה של הרשות בנושא התקבלה בפגישה של ראשי הארגונים עם מנהל רשות המסים ערן יעקב, היום אחה"צ ובהשתתפות רו"ח איריס שטרק נשיאת הלשכה ורו"ח ועו"ד ליאת נויבירט, סגנית הנשיאה ויו"ר משותף ראשות ועדת המסים לענייני מע"מ בלשכה.

עוד כתבות

מיכלית נפט בחוף בוונצואלה / צילום: ap, Matias Delacroix

פוטנציאל הנפט הלא-ממומש של ונצואלה יכול להתהפך לטובת ארה"ב

ניהול גרוע של מונופול הנפט הממשלתי בידי נשיאי ונצואלה, הוגו צ'אבס וניקולס מדורו, וסנקציות אמריקאיות חסמו את "הזהב השחור" מלבוא לכדי מימוש ● כעת, בשל הפלת השלטון בוונצואלה, מזקקות הנפט בחוף הדרומי של ארה"ב יכולות להפוך לגורם מרכזי בעיבוד הנפט הזה לכדי מוצרי דלק לרחבי העולם

אבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: יח''צ

גם דלק ישראל מביעה התעניינות ברכישתה של הוט מובייל

חברת דלק ישראל מביעה התעניינות ברכישת הוט מובייל, וזאת לאחר שפלאפון ופרטנר הגישו גם הן הצעות לרכישתה ● בשלב זה, רכישה פוטנציאלית של הוט מובייל ע"י דלק ישראל עשויה להתבצע באופן בלעדי על-ידה, אך ייתכן כי היא תבחר לעשות זאת עם שותפים אסטרטגיים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

האח, המתנה והעיקול מביטוח לאומי: איך הסתיים המאבק על הנכס?

ביהמ"ש קבע כי מקבל נכס במתנה שזכויותיו לא נרשמו, גובר על זכויותיו של נושה בעל עיקול - אם יוכיח כי פעל בתום־לב ● תביעת אחות־למחצה למחצית מנכסי ירושה נמחקה, והיא חויבה בהוצאות כבדות ● עובד שכינה קולגה "סוטה" לא חויב בפיצוי בלשון הרע, לאחר שנקבע כי ההתפרצות נבעה מהטרדה מינית ● 3 פסקי דין בשבוע

ציפו לתשואה גבוהה והתאכזבו / אילוסטרציה: Shutterstock

הם חשבו שהשקיעו את החסכונות במדד שעשה 50% בשנה, וגילו שנשארו עם 7%

משקיעים רבים גילו לאחרונה ששנה פנטסטית בתל אביב הניבה להם תשואה מביכה ● איך זה קרה? בחסות רפורמה של רשות שוק ההון שהתיימרה לעשות סדר, ובפועל יצרה בלבול וחוסר ודאות ● התוצאה: משקיעים חשבו שהשקיעו במסלולים בארץ, וגילו שנותרו מחוץ לחגיגה ● רשות שוק ההון: "יישום והשלכות הרפורמה בבחינה"

מייסדי KOI, עמית אסרף, עידן דרדיקמן ואיתי קרוק / צילום: עומר הכהן

פאלו אלטו במגעים לרכוש את KOI הישראלית בכ־400 מיליון דולר

לגלובס נודע כי החברה מנהלת מו"מ עם סטארט-אפ הסייבר הצעיר KOI, לקראת רכישה ראשונה בישראל בעידן שאחרי עזיבתו של המייסד ניר צוק ● KOI גייסה כ־48 מיליון דולר בלבד במהלך שני סבבים, ובין לקוחותיה נמנות הענקיות מיקרוסופט וגוגל

מכה הרסנית: איך משפיעה לכידתו של מדורו על איראן?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: נפילתו של נשיא ונצואלה היא מכה גם לאיראן, מה צפוי במזרח התיכון ב-2026, ומה אפשר ללמוד מהמעשים של ראש עיריית ניו יורק ביום הראשון שלו בתפקיד • כותרות העיתונים בעולם

מי הן קרנות הגידור המצטיינות של השנה? / אילוסטרציה: Shutterstock

הקרנות של המיליונרים שהיכו את ת"א כשרוב תעשיית הגידור נשארה מאחור

בשנה החולפת השאיר מדד הדגל של ת"א אבק לרוב קרנות הגידור המנייתיות - למעט 3: ורטיקל לונג, ואר אקוויטי וספרה וואליו ● מנהל הקרן המצטיינת מסביר את סוד ההצלחה: "חשיפה גבוהה לסקטורים הביטחוני והפיננסי" ● במבט ל–3 שנים בין קרנות הגידור, בלטו לטובה גם נוקד וטוטאל

מסחר בביטקוין / צילום: ap, Petr David Josek

ברשות המסים ציפו למיליארדים מהסדרת הקריפטו, אבל גבו רק 31 מיליון שקל

ברשות המסים קבעו נוהל להסדרה, שהיה עתיד להכניס מאות מיליוני שקלים למדינה ● נתונים שהגיעו לגלובס מגלים כי מאז דצמבר 2023, נגבו 31 מיליון שקלים בלבד ● המשקיעים חוששים מדרישות חודרניות ומכסף שנותר "תקוע" מחוץ למערכת הבנקאית: "הנוהל לא עובד"

הילה ויסברג והלית ינאי-לויזון בשיחה עם ינקי קוינט / צילום: לע''מ

האיש שאחראי על קרקעות המדינה: "מחירי הדירות ימשיכו לרדת, אפילו ב-10%"

שיחה עם ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל היוצא ● על העימותים עם האוצר, ההישגים במחיר למשתכן והטענות כלפיו לאפליית ערבים: "חשוב שבקו הגבול יישב ציבור שיודע להגן על היישובים"

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

המסחר צפוי להיפתח במגמה חיובית ● מניות השבבים המקומיות בארביטרז' חיובי ●  אחה"צ, בנק ישראל צפוי להותיר את הריבית ללא שינוי, בשוק מחכים לתחזיות ● עליות קלות בחוזים בוול סטריט, עליות במניות הבטחוניות באסיה ● ירידה קלה במחירי הנפט, הזהב והכסף מזנקים, הדולר מתחזק בעולם אך נחלש מול השקל ● בוול סטריט מתגבש קונצנזוס אופטימי לשוק ב-2026, אך האנליסטים מקפידים לסייג ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

אושר כהן / צילום: ויקיפדיה

הדירה החדשה של אושר כהן בקריית ביאליק

הזמר אושר כהן רכש דירה בפרויקט המגורים החדש UPTOWN בקריית ביאליק ● איגוד הכדורסל מעמיק את שיתוף־הפעולה עם ארגון נכי צה"ל והמרכז לאימפקט יהודי ● במוזיאון ת"א לאמנות נפתחה תערוכת "שנת אפס" לציון 80 שנה לתום מלחמת העולם השנייה ● וזו הסמנכ"לית החדשה בתנובה ● אירועים ומינויים

תעשיית הקרנות בשיא / אילוסטרציה: Shutterstock

מהפך שלא נראה 4 שנים: זה האפיק הכי פופולרי ל־2025 בשוק הקרנות

בצל הזינוקים במדדי המניות המקומיים תעשיית הקרנות המקומית מסכמת שנת שיא, במהלכה זרמו אליה כ-73 מיליארד שקל ● אחרי 3 שנים קשות הקרנות המנוהלות חוזרות למרכז הבמה ● וגם: איזה אפיק זכה לאמון מחודש מצד המשקיעים?

הכתובת שרוססה על תחנת גלי צה''ל / צילום: גלי צה''ל / ללא קרדיט

"זמנכם קצוב": הגרפיטי שרוסס על תחנת גלי צה"ל ביפו

"זמנכם קצו" ו-"ימיכם ספורוים", לצד הכתובת: "ראש הנחש בג"ץ פרקליטת מח"ש הכפירה החילונית חובה להסיר" (הטעויות במקור) - כך נכתב הבוקר על תחנת גלי צה"ל ביפו הבוקר ● זאת על רקע הליך הסגירה של התחנה, מהחלטתו של שר הביטחון ועד להקפאת ההחלטה ע"י ביהמ"ש העליון

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

באיראן מודים: המשטר נדחק למצב הישרדותי בגלל המחאות

ישראל וסוריה יחדשו מחר את המו"מ על הסכם ביטחוני בגבול ● שני אזרחים ישראלים חצו בשוגג את הגבול לירדן ● בישראל סבורים שהמבצע באמריקה הלטינית יהדהד גם במזרח התיכון ● BBC מפצה ב-120 אלף שקל משפחה ישראלית מהעוטף: "טעות בתום לב" ● צה"ל תקף בצפון רצועת עזה והשמיד פיר ובו משגר רקטות טעון ומוכן לשיגור לעבר דרום הארץ ● עדכונים שוטפים

מסירות כלי רכב / צילום: יח''צ

מי הדגם שהוביל את טבלת מסירות הרכב ב-2025?

דוח מסירות הרכב לשנת 2025 מצביע על שנת שיא לדגמים מסין, עם נתח כולל של מעל שליש מהמסירות ● התופעה הבולטת של השנה היא מספר שיא של רכבי "אפס ק"מ" ● ג'אקו 7 מבית קבוצת צ'רי הוא הדגם שמוביל את המסירות, ומי עוד ברשימה?

שגיא דקל בקמפיין של מזרחי טפחות / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

"בקמפיין עם שגיא דקל חן אין ציניות אלא תקומה ותקווה"

בשבוע שעבר עלה בנק מזרחי טפחות בפרסומת בכיכובו של שגיא דקל חן - קמפיין מסחרי ראשון שבמרכזו נמצא שורד שבי. הביקורות לא איחרו לבוא ● בראיון בלעדי לגלובס מסבירה סמנכ"לית ומנהלת חטיבת השיווק תרי ישכיל את הרציונל מאחורי המהלך, ומגיבה למקטרגים

5 הערות על השנה ששברה את כל השיאים בשוק הגמל / צילום: Shutterstock

"שוק ההון התנתק מהכלכלה": האם אחרי שנה פנטסטית הגיע הזמן להקטין חשיפה למניות?

2025 הייתה השנה הכי טובה שראו החוסכים בישראל זה 16 שנה, אבל מסלול אחד פופולרי במיוחד אכזב את המשקיעים ● את טבלת התשואות הובילו שתי חברות ביטוח עם אהדה להשקעות בארץ ● ואיפה ממליצים המומחים לשים את הכסף ב־2026?

עיצוב: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

הממצא המפתיע שיכול לאתר ילדים בסטרס

מחקר של מכבידנט מצביע על קשר בין חיים במתח מתמשך, וספציפית בעוטף עזה, לשינויים בהתפתחות השיניים בקרב ילדים ● ביוביט גייסה 50 מיליון דולר למדידת לחץ דם רציפה באמצעות מדבקה ● מספר בתי חולים יחלו בקרוב להשתתף בתוכנית להכשרת רופאים בחמלה ● וגם: המוצר הישראלי ששימש לטיפול בנפגעי אסון השריפה בשווייץ, ומרכז החדשנות שיוצר סטארט-אפים בסח'נין ● השבוע בביומד

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניות שיזנקו בתל אביב מחר, ואיך תשפיע הדרמה בוונצואלה על הנפט?

השווקים בארץ ובעולם יגיבו מחר להשתלטות של ארה"ב על ונצואלה, ואנליסטים רבים מצביעים על כך שהמהלך מכוון גם נגד איראן ● הבורסה בת"א תזכה מחר לרוח גבית מהמניות הדואליות, שחוזרות עם פער ארביטראז' חיובי ● וגם: האם סנטה קלאוס ידלג השנה על וול סטריט, ומה אפשר ללמוד על ההמשך? ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

איך 2025 עמדה במבחן העובדות? / צילום: AI ננו בננה

המשרוקית מסכמת שנה: איך 2025 עמדה במבחן העובדות?

כלכלה, משפט וביטחון: מתברר שהפוליטיקאים אוהבים לזרוק נתונים בנושאים האלה, אבל אי־אפשר להסתמך עליהם באופן עיוור ● ואפשר גם בכלל לברוח משיח עובדתי - מתברר שמי שסיגלה לעצמה את המנהג הזה המשיכה איתו גם השנה ● ואיפה אנחנו צריכים להשתפר? ● המשרוקית של גלובס