גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

נעילה אדומה בוול סטריט: הדאו ירד ב-1.6%, נאסד"ק איבד 0.5%

הירידות התחזקו לאחר דיווח שהעלה ספקות לגבי הדיווח של מודרנה על התקדמות בחיסון לקורונה ● יו"ר הפד פאוול ושר האוצר מנוצי'ן עדכנו את הקונגרס על הסיוע למשבר הקורונה ● הזהב התחזק ב-0.7% ● באירופה, פוטסי 100 איבד 0.8%, קאק 40 ירד ב-0.9%, והדאקס עלה ב-0.1%

זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס
זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

מה הקשר בין שוק המניות לשוק המט"ח נוכח משבר הקורונה; וגם, האם לקחת בערבון מוגבל את הדיווח על החיסון לקורונה? דו"ח השווקים היומי עם גיא בן סימון, צפו בשידור 

 

 

23:00

המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ג') בירידות. בשעה האחרונה למסחר מדד דאו ג'ונס איבד יותר מ-300 נקודות, ומדד נאסד"ק עבר מעליות שרשם במשך כל יום המסחר לירידה. הדאו ירד ב-1.6%, נאסד"ק איבד 0.5%, ומדד S&P 500 נחלש ב-1%.

הירידות בדאו וב-S&P הגיעו לאחר דיווח באתר STAT, שהעלה ספקות בנוגע לתוצאות הניסוי של מודרנה בחיסון אפשרי לקורונה. לפי הדיווח, מומחים לחיסונים טוענים כי מודרנה לא הציגה נתונים קריטיים להערכת החיסון.

בין המניות שרשמו ירידות היו מניות הקמעונות, ובהן וולמארט , הום דיפו , קוהל'ס , מייסיס  ונורדסטרום  וכן מניות הבנקים, שם איבד וולס פארגו  5.2%, בנק אוף אמריקה  וסיטיגרופ  ירדו ביותר מ-2% ומניית ג'י.פי מורגן צ'ייס  ירדה ב-1.5%.

22:05

בתחילת השעה אחרונה למסחר, הירידה במדד דאו ג'ונס מתחזקת מעט והוא מאבד 0.6%, מדד נאסד"ק עולה, אך בשיעור מתון יותר ומתחזק ב-0.5% ומדד S&P 500 שב לטריטוריה שלילית ויורד ב-0.1%.

20:45

בוול סטריט, מדד S&P 500 עבר לעלייה קלה של 0.15%, הנאסד"ק מטפס ב-0.8% ואילו הדאו ממשיך להיות בטריטוריה אדומה, בירידה של 0.2%.

חוזה זהב למסירה ביוני עלה ב-11.2 דולר, כמעט 0.7%, למחיר של 1,745.6 דולר לאונקיה.

20:10

שר האוצר של ארה"ב סטיבן מנוצ'ין שעידכן את הסנאט על תוכנית הסיוע למשבר הקורונה אמר כי המשרד והפד "מוכנים לספוג הפסדים בתרחישים מסוימים", בהתייחס ליתרת הסכום לחלוקה בתוכנית. מנוצ'ין לא ציין באיזה תרחישים מדובר, אך הדגיש כי משרד האוצר מוכן לחלק את כול 500 מיליארד הדולרים שהוקצו בתחילה כדי לסייע לעסקים שהושפעו ממגפת הקורונה.

עד כה, אמר מנוצ'ין הממשלה כבר התחייבה ל-195 מיליארד דולר בסיוע באשראי, כך שנותרו עוד 295 מיליארד דולר כדי ליצור תוכניות חדשות או להרחיב קיימות. בנוסף ישנם 46 מיליארד דולר שסיועדו מראש לחברות התעופה.

19:30

המסחר בוול סטריט ממשיך להתנהל במגמה מעורבת סביב רמות הפתיחה. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.3%, הנאסד"ק מתחזק ב-0.5% ומדד S&P 500 נסחר כמעט ללא שינוי, מהצד החיובי.

מניות חברת התרופות מודרנה יורדות ביותר מ-5% לאחר שהחברה הודיעה על הנפקה משנית וגיוס של 1 מיליארד דולר. אתמול עלתה המניה בכמעט 20% לאחר שהחברה הודיעה כי היא רואה תוצאות חיוביות בניסויים הקליניים בחיסון האפשרי לקורונה.

מניות רשת המקעונאות קוהל'ס צונחות ב-8% לאחר דוחות מאכזבים. החברה דיווחה על הפסד של 3.2 דולר למניה ברבעון הראשון, לעומת תחזיות אנליסטים להפסד של 1.8 דולר למניה.

מניות ענקית האינטרנט הסינית באידו  מובילות את העליות בנאסד"ק ומטפסות ביותר מ-5% לאחר שדיווחה על הכנסות ורווחים גבוהים מהצפוי ברבעון הראשון. החברה דיווחה על הכנסות 22.55 מיליארד יואן, בעוד שאנליסטים צפו כי הנתון יעמוד על 21.93 מיליארד יואן.

מניית חברת תחליפי הבשר ביונד מיט  קופצות ב-6% לאחשר שבחברת הברוקרים BTIG העניקו למניה המלצת "קניה" ונקבו במחיר יעד של 173 דולר למניה.

18:45

לאחר המגמה החיובית מתחילת השבוע, בורסות אירופה ננעלו היום בעיקר בירידות. בלונדון מדד פוטסי 100 איבד 0.8%, בפריז מדד קאק 40 ירד ב-0.9% ובפרנקפורט עלה מדד דאקס ב-0.1%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי ירד ב-0.5%.

18:00

המסחר בוול סטריט ממשיך להתנהל במגמה מעורבת, בשעה זו מדד דאו ג'ונס מאבד 0.3%, מדד נאסד"ק עולה ב-0.6% ומדד S&P 500 נסחר ללא שינוי.

התשואה על אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים יורדת ב-0.021 נקודות לרמה של 0.72%.

הנפט מתחזק ומחיר חבית מסוג WTI עולה ב1.7% ל-32.35 דולר. נפט מסוג ברנט נחלש ב-0.14% למחיר של 34.76 דולר לחבית. הזהב מתחזק ב-0.79% למחיר של 1,748.1 דולר לאונקיה.

הדולר נחלש מול סל המטבעות ב-0.19% ומתחזק מול הין היפני ב-0.54% לשער של 107.9 ין לדולר. הליש"ט מתחזקת מול הדולר ב-0.44% לשער של 1.22 דולר לליש"ט והאירו מתחזק ב-0.3% לשער של 1.09 דולר לאירו.

16:35

המסחר בבורסות וול סטריט נפתח במגמה מעורבת. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.7%, הנאסד"ק עולה ב-0.2% ומדד S&P 500 יורד ב-0.3%.

המשקיעים מצפים לעדויותיהם של יו"ר הפד ג'רום פאוול ושר האוצר של ארה"ב סטיבן מנוצ'ין בפני ועדת הבנקאות של הסנאט הצפויות בהמשך היום, כחלק מהעדכונים לקונגרס אודות התגובה הכלכלית למגפת הקורונה.

כמו כן המשקיעים מעכלים את הדוחות של ענקיות קמעונאות ובהן וולמארט , שדיווחה על רווח של 1.18 דולר למניה ברבעון הראשון, שישה סנט מעל התחזיות, והום דיפו , שדיווחה על רווח של 2.08 דולר למניה, לעומת תחזיות של 2.27 דולר.

15:10

צפי לפתיחה מעורבת בוול סטריט, לאחר העליות החדות שנרשמו אתמול. הנפט ממשיך לטפס וחוזה מסוג WTI ליוני נסחר בעלייה של 1.8% לרמה של 32.40 דולר לחבית. 

וול מארט  דיווחה היום על רווח של 1.18 דולר למניה ברבעון האחרון, ב-6 סנט מעל צפי האנליסטים. 

חברת ראדא  דיווחה היום כי ההכנסות ברבעון הראשון הסתכמו לשיא של 15.1 מיליון דולר, זינוק של 73% ביחס לאשתקד. החברה רשמה רווח נקי של 170 אלף דולר ברבעון. 

13:00

ירידות קלות בבורסות אירופה כעת, לאחר עליות בפתיחת המסחר. הנפט מסוג ברנט רושם ירידה של 0.6% לרמה של 34.6 דולר לחבית לאחר עלייה של יותר מ-70% בשלושת השבועות האחרונים. 

10:20

המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה חיובית, לאחר עליות חדות שנרשמו במדדי המניות ביבשת אתמול. זאת, על רקע אופטימיות בנוגע למציאת חיסון לנגיף הקורונה. 

מדד הדאקס בפרנקפורט מטפס בעוד 1% לאחר עלייה של יותר מ-5% אתמול. 

במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות. 

07:00

בורסות אסיה נסחרות הבוקר בעליות על רקע התקווה למציאת חיסון לקורונה בהמשך לדיווח החיובי של חברת מודרנה אתמול, ולפיו נרשמה הצלחה בשלב 1 בתרופה לטיפול בקורנה. 

מדד הניקיי היפני מזנק ב-1.8%, כך גם מדד ההנג סנג ואסיה דאו. שנחאי עולה ב-0.5%.

אמש (ב') בניו יורק המדדים עלו בכ-3.5%, ובאירופה הדאקס זינק בכ-5%. בשעה זו החוזים העתידיים על המדדים בוול סטריט נסחרים ללא שינוי.

נשיא סין שי ג'י פינג אמר ביום שני כי ארצו תקצה 2 מיליארד דולר בשנתיים הקרובות על מנת לסייע למדינות אחרות להתמודד עם השלכות הקורונה.

עוד כתבות

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters

כלכלנים בכירים נגד תוכנית הקריפטו של נתניהו: "נזק אדיר ובלתי הפיך"

109 כלכלנים, אנשי עסקים ובכירי השירות הציבורי מזהירים מנזק בלתי הפיך לכלכלה בעקבות הטלת סנקציות על ישראל ● "נתניהו מוביל את ישראל במודע אל עבר חרם ובידוד כלכלי בינלאומי, וכל מה שיש לו להציע הוא פתרון תמוה המקובל בארגוני פשיעה, ושלא יעזור במאומה"

מטוס של אל על / צילום: עידו וכטל

"לואו קוסט במחיר מלא": השינוי שהכעיס את נוסעי אל על

אל על הודיעה לנוסעים שרכשו כרטיסים לפראג כי טיסותיהם יופעלו ע"י חברת-הבת סאן דור ויועברו מטרמינל 3 לטרמינל 1 ● נוסעים המבקשים לבטל את ההזמנה נדרשים לשלם דמי ביטול בהתאם לתנאי הכרטיס, ובמקביל נבחנת האפשרות להגשת תביעה ייצוגית ● למרות השינוי, באתר אל על הטיסות עדיין מוצגות כמופעלות ע"י החברה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הזמינו טיול מאורגן וביטלו באותו היום - האם ישלמו דמי ביטול?

לקוחות שביטלו הזמנה של טיול מאורגן לדרום אמריקה שעות ספורות לאחר ביצועה חויבו בדמי ביטול של אלפי שקלים ● בוקינג לא תפצה לקוחה שגילתה וילה מזוהמת ביוון ● ובית המשפט פסל חוות דעת עם פסיקה מומצאת שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית ● 3 פסקי דין בשבוע

חייל אמריקאי מפעיל רחפן / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

4.4 טריליון דולר עד 2035: תעשיית הביטחון העולמית שוברת שיאים

מחקר של דויטשה בנק מצא כי הכנסות מאה חברות התעופה והביטחון הגדולות בעולם חצה לראשונה אשתקד את רף הטריליון דולר ● שוק הרחפנים הצבאיים העולמי ישלש את עצמו תוך עשור ליותר מ־50 מיליארד דולר ● עורך המחקר לגלובס: "העדיפות היא להגנה אווירית"

בית קפה בנחלת בנימין בתל אביב / צילום: כדיה לוי

הפסיקה שמסכנת את אזור הבילויים בנחלת בנימין: עיריית ת"א לא יכולה לאשר שולחנות על המדרכה

ביהמ"ש קבע כי עיריית תל אביב אינה יכולה לאשר הצבת שולחנות וכיסאות על הכביש ועל המדרכה ללא הליך תכנוני מסודר ושיתוף הציבור ● נקבע כי מהלך כזה אינו יכול להתבצע "בדלת האחורית" של היתרים נקודתיים, אלא מחייב שינוי ייעוד מלא בתוכנית בניין עיר שבה תינתן לתושבים זכות טיעון

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ: "לא תהיה תקיפה באיראן הלילה"

כאלף בני אדם הגיעו להלווייתו של סמ"ר רון יונתן רויטמן ז"ל, שנהרג בפיגוע הירי שלשום סמוך לחברון ● בפיגוע נהרג לוחם נוסף מהגדוד, סמל יובל שי סוילם ז"ל, והלווייתו תתקיים בהמשך היום ● חוסלו שני מחבלים בעזה ● בכירים איראנים: נערכים לפגוע באנשי ממשל אמריקאים ● דובר צבא סעודיה: יורטו והושמדו 10 טילים בליסטיים ששיגרו החות'ים ● בצה"ל מעלים כוננות: סגר מוחלט ביום הבחירות ביו"ש ● עדכונים שוטפים

הפנטהאוז בפרויקט ''בריזה'' של חברת אפגד באשקלון / צילום: ירון בן יצחק

העסקה בוטלה אחרי שנתיים, והפנטהאוז נמכר שוב באותו מחיר

תושבי חוץ קנו פנטהאוז באשקלון ב־7.5 מיליון שקל, לאחר שעסקה קודמת בוטלה ● מדובר בפנטהאוז בן 6 חדרים, בשטח 188 מ"ר, עם מרפסת בשטח 115 מ"ר

תשתיות תקשורת תת-קרקעיות / צילום: תומר פדובה

מנכ"ל בזק: תעבורת הנתונים עשויה להכפיל את עצמה בתוך שלושה חודשים

בזק מדווחת על זינוק של פי שלושה בפעילות הבינה המלאכותית בקרב לקוחותיה הפרטיים בתוך שלושה חודשים בלבד ● בסיור במנהרות התקשורת שלה, הציגה החברה את ההיערכות לביקוש הגובר למידע ואת ההכנות לתרחיש שבו חלקים נרחבים מישראל יישארו ללא חשמל

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מנתב"ג לקלפי: כמה ישראלים הגיעו מחו"ל להצביע?

הרשתות החברתיות התמלאו בימים האחרונים בפוסטים של אנשים שחזרו להצביע, אבל המספרים של רשות שדרות התעופה קצת פחות חד-משמעיים ● צללנו לנתונים

תותח מדגם K9 / צילום: צילום מסך מיוטיוב

ארה"ב צריכה תותחים - ובחרה לקנות אותם ממדינה מפתיעה

חברת מל"טים מתאבדים ישראלית ניצלה את תערוכת AUSA היוקרתית בארה"ב כדי להציג משגר מל"טים מתאבדים ● המתיחות בין נשיא ארה"ב לבין נשיא אוקראינה גוברת על רקע הכישלון האמריקאי בצמצום היקף הלחימה הרוסית־אוקראינית ● וצבא ארה"ב החליט לרכוש תותחים מקוריאה הדרומית ולא מישראל ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הסוגייה הישראלית מעסיקה את היבשת. הפגנה בברלין, החודש / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

בעולם עוקבים אחרי הבחירות, וגם "סערת הקריפטו" בכותרות

כלי התקשורת באירופה עוקבים בדריכות אחר הבחירות בירושלים - מנתחים את התסריטים הפוליטיים, מחשבים יחסי גושים ומנסים להעריך את השפעת התוצאות על היבשת ● ואיך הגיבה העיתונות הכלכלית לאזהרת נתניהו, שישראל תאלץ להתמודד עם סנקציות באמצעות קריפטו?

אילוסטרציה: Shutterstock

לקראת יום הבחירות: זינוק במתקפות הסייבר ובניסיונות ההונאה

לקראת הבחירות בישראל, בצ'ק פוינט מזהים עלייה במתקפות הסייבר ובפעילות קבוצות תקיפה אנטי-ישראליות ● בחודשיים האחרונים אותרו עשרות אתרים חשודים הקשורים לבחירות, ובמקביל נרשמה עלייה של 55% במספר מתקפות הסייבר על ארגונים בישראל לעומת התקופה המקבילה אשתקד ● בחברה מזהירים מפני ניסיונות פישינג, הפצת מידע כוזב ושיבושים ביום הבחירות עצמו

אלי אדדי, מנכ''ל סלקום / צילום: ענבל מרמרי

אחרי צמצום החוב: סלקום בוחנת את רכישת אייקון גרופ, בעלת רשת איידיגיטל

מדובר במהלך שעשוי להרחיב את פעילותה של סלקום בתחום הקמעונאות, היבוא וההפצה של מוצרי אלקטרוניקה ● שווי העסקה מוערך בכ-450-500 מיליון שקל, אך המגעים נמצאים בשלב ראשוני, והתנאים טרם סוכמו ● השלמת העסקה תדרוש את אישור רשות התחרות

נכס יוקרה שמוצע להשכרה / צילום: איב שמיאן

100 אלף שקל בחודש: מי שוכר את דירות היוקרה

פנטהאוז בתל אביב ב-60 אלף שקל בחודש ובית בירושלים ב-55 אלף שקל בחודש ממחישים כמה מוכנים לשלם בקצה העליון של שוק השכירות ● מה משפיע על הבדלי המחיר בין הדירות, ומדוע השוכרים שיכולים להרשות לעצמם את ההוצאה לא רוכשים?

אמיר ירון ורה''מ בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

בנק ישראל נגד נתניהו: "קריפטו לא יכול לשמש מסלול עוקף סנקציות"

בבנק המרכזי הגיבו הערב באופן חריג לדבריו של ראש הממשלה, שטען כי ישראל צריכה להיערך לכלכלת קריפטו, וכי בלוקצ'יין יכול לסייע לעקוף סנקציות - ובפועל סתרו את דבריו ● בבנק הדגישו כי על הדרג המדיני להתמקד במניעת הסנקציות ובהמשך בקיום קשרי המסחר עם שותפותיה העיקריות של ישראל ● נתניהו בראיון: "מודה לבנק ישראל על העצות, אבל עושה מה שאני חושב"

המניות שיזנקו מחר בת"א, והדגל האדום שהרים האנליסט האופטימי ביותר בוול סטריט

ישראל וארה"ב נכנסות לזמן בחירות - כך הן ישפיעו על הבורסות בת"א ובניו יורק ● המשקיעים החלו לתמחר חזרה למלחמה: מחירי הנפט בשיא של חצי שנה ● המשקיעים בארה"ב יתמקדו בהחלטת הריבית ובנתוני האינפלציה ● שלוש מתוך "שבע המופלאות" יפרסמו דוחות ● וגם: אחד האנליסטים השוריים ביותר בוול סטריט מזהיר - ההתלהבות בשוק השבבים מוגזמת ● כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר

מגדלי הארבעה / צילום: Shutterstock, Vered Barequet

הסדר החוב אושר: פרטנרס תמשיך לפעול, 6 מיליון שקל יועברו לנושים

חברת פרטנרס המספקת שירותי השכרת משרדים לעורכי דין עצמאיים, אשר נקלעה לאחרונה לקשיים, הודיעה כי הסדר החוב בעניינה אושר בהסכמת 100% מהנושים ● ההסדר מעניק לחברה מתווה של שיקום ומאפשר את המשך פעילותה כ"עסק חי"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ההיסטוריה מלמדת: איך מגיבה הבורסה בבוקר שאחרי הבחירות?

מחקר חדש של הבורסה לניירות ערך בחן את התנהגות מדדי ת"א 35 ות"א 125 בעשר מערכות הבחירות האחרונות ● הממצאים חושפים דפוס מפתיע: אופטימיות ראשונית, ירידות בשבוע הראשון, ועליות בממוצע של 1. 7% בתום חודש ● וגם: למה התנודתיות מזנקת בעד 45%, ומה ההמלצה למשקיעים לטווח ארוך?

חשבוניות פיקטיביות / איור: גיל ג'יבלי

44 חודשי מאסר בפועל על חשבוניות פיקטיביות בסך כ-6 מיליון שקל

אבנר אלוק, בעלי חברת סגיב טכנולוגיות מיגון אש בע"מ, הורשע בכך שבשנים 2012-2015 החברה שבבעלותו קיבלה 139 חשבוניות פיקטיביות מחמש חברות שונות, כללה אותן בדוחותיה וניכתה את מס התשומות שלא כדין ● בכתב האישום נטען כי אלוק ניסה להסוות את חלקו בביצוע העבירות ע"י מינוי גורמים שונים כמנהלים בחברה

איור: גיל ג'יבלי

שעון החול אוזל: נתונים חדשים של האוצר חושפים את הלחץ של משפרי הדיור

באוגוסט 2026 כמעט שליש ממכירות משפרי הדיור במרכז היו של מוכרים שנדרשו לעמוד במועד האחרון לשמירה על הטבת המס ● הלחץ למכור בזמן עשוי להוביל להפחתת מחירים ולתנאי תשלום חריגים