גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  גלובלי ושוקי עולם

נעילה אדומה בוול סטריט: הדאו ירד ב-1.6%, נאסד"ק איבד 0.5%

הירידות התחזקו לאחר דיווח שהעלה ספקות לגבי הדיווח של מודרנה על התקדמות בחיסון לקורונה ● יו"ר הפד פאוול ושר האוצר מנוצי'ן עדכנו את הקונגרס על הסיוע למשבר הקורונה ● הזהב התחזק ב-0.7% ● באירופה, פוטסי 100 איבד 0.8%, קאק 40 ירד ב-0.9%, והדאקס עלה ב-0.1%

זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס
זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

מה הקשר בין שוק המניות לשוק המט"ח נוכח משבר הקורונה; וגם, האם לקחת בערבון מוגבל את הדיווח על החיסון לקורונה? דו"ח השווקים היומי עם גיא בן סימון, צפו בשידור 

 

 

23:00

המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ג') בירידות. בשעה האחרונה למסחר מדד דאו ג'ונס איבד יותר מ-300 נקודות, ומדד נאסד"ק עבר מעליות שרשם במשך כל יום המסחר לירידה. הדאו ירד ב-1.6%, נאסד"ק איבד 0.5%, ומדד S&P 500 נחלש ב-1%.

הירידות בדאו וב-S&P הגיעו לאחר דיווח באתר STAT, שהעלה ספקות בנוגע לתוצאות הניסוי של מודרנה בחיסון אפשרי לקורונה. לפי הדיווח, מומחים לחיסונים טוענים כי מודרנה לא הציגה נתונים קריטיים להערכת החיסון.

בין המניות שרשמו ירידות היו מניות הקמעונות, ובהן וולמארט , הום דיפו , קוהל'ס , מייסיס  ונורדסטרום  וכן מניות הבנקים, שם איבד וולס פארגו  5.2%, בנק אוף אמריקה  וסיטיגרופ  ירדו ביותר מ-2% ומניית ג'י.פי מורגן צ'ייס  ירדה ב-1.5%.

22:05

בתחילת השעה אחרונה למסחר, הירידה במדד דאו ג'ונס מתחזקת מעט והוא מאבד 0.6%, מדד נאסד"ק עולה, אך בשיעור מתון יותר ומתחזק ב-0.5% ומדד S&P 500 שב לטריטוריה שלילית ויורד ב-0.1%.

20:45

בוול סטריט, מדד S&P 500 עבר לעלייה קלה של 0.15%, הנאסד"ק מטפס ב-0.8% ואילו הדאו ממשיך להיות בטריטוריה אדומה, בירידה של 0.2%.

חוזה זהב למסירה ביוני עלה ב-11.2 דולר, כמעט 0.7%, למחיר של 1,745.6 דולר לאונקיה.

20:10

שר האוצר של ארה"ב סטיבן מנוצ'ין שעידכן את הסנאט על תוכנית הסיוע למשבר הקורונה אמר כי המשרד והפד "מוכנים לספוג הפסדים בתרחישים מסוימים", בהתייחס ליתרת הסכום לחלוקה בתוכנית. מנוצ'ין לא ציין באיזה תרחישים מדובר, אך הדגיש כי משרד האוצר מוכן לחלק את כול 500 מיליארד הדולרים שהוקצו בתחילה כדי לסייע לעסקים שהושפעו ממגפת הקורונה.

עד כה, אמר מנוצ'ין הממשלה כבר התחייבה ל-195 מיליארד דולר בסיוע באשראי, כך שנותרו עוד 295 מיליארד דולר כדי ליצור תוכניות חדשות או להרחיב קיימות. בנוסף ישנם 46 מיליארד דולר שסיועדו מראש לחברות התעופה.

19:30

המסחר בוול סטריט ממשיך להתנהל במגמה מעורבת סביב רמות הפתיחה. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.3%, הנאסד"ק מתחזק ב-0.5% ומדד S&P 500 נסחר כמעט ללא שינוי, מהצד החיובי.

מניות חברת התרופות מודרנה יורדות ביותר מ-5% לאחר שהחברה הודיעה על הנפקה משנית וגיוס של 1 מיליארד דולר. אתמול עלתה המניה בכמעט 20% לאחר שהחברה הודיעה כי היא רואה תוצאות חיוביות בניסויים הקליניים בחיסון האפשרי לקורונה.

מניות רשת המקעונאות קוהל'ס צונחות ב-8% לאחר דוחות מאכזבים. החברה דיווחה על הפסד של 3.2 דולר למניה ברבעון הראשון, לעומת תחזיות אנליסטים להפסד של 1.8 דולר למניה.

מניות ענקית האינטרנט הסינית באידו  מובילות את העליות בנאסד"ק ומטפסות ביותר מ-5% לאחר שדיווחה על הכנסות ורווחים גבוהים מהצפוי ברבעון הראשון. החברה דיווחה על הכנסות 22.55 מיליארד יואן, בעוד שאנליסטים צפו כי הנתון יעמוד על 21.93 מיליארד יואן.

מניית חברת תחליפי הבשר ביונד מיט  קופצות ב-6% לאחשר שבחברת הברוקרים BTIG העניקו למניה המלצת "קניה" ונקבו במחיר יעד של 173 דולר למניה.

18:45

לאחר המגמה החיובית מתחילת השבוע, בורסות אירופה ננעלו היום בעיקר בירידות. בלונדון מדד פוטסי 100 איבד 0.8%, בפריז מדד קאק 40 ירד ב-0.9% ובפרנקפורט עלה מדד דאקס ב-0.1%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי ירד ב-0.5%.

18:00

המסחר בוול סטריט ממשיך להתנהל במגמה מעורבת, בשעה זו מדד דאו ג'ונס מאבד 0.3%, מדד נאסד"ק עולה ב-0.6% ומדד S&P 500 נסחר ללא שינוי.

התשואה על אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים יורדת ב-0.021 נקודות לרמה של 0.72%.

הנפט מתחזק ומחיר חבית מסוג WTI עולה ב1.7% ל-32.35 דולר. נפט מסוג ברנט נחלש ב-0.14% למחיר של 34.76 דולר לחבית. הזהב מתחזק ב-0.79% למחיר של 1,748.1 דולר לאונקיה.

הדולר נחלש מול סל המטבעות ב-0.19% ומתחזק מול הין היפני ב-0.54% לשער של 107.9 ין לדולר. הליש"ט מתחזקת מול הדולר ב-0.44% לשער של 1.22 דולר לליש"ט והאירו מתחזק ב-0.3% לשער של 1.09 דולר לאירו.

16:35

המסחר בבורסות וול סטריט נפתח במגמה מעורבת. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.7%, הנאסד"ק עולה ב-0.2% ומדד S&P 500 יורד ב-0.3%.

המשקיעים מצפים לעדויותיהם של יו"ר הפד ג'רום פאוול ושר האוצר של ארה"ב סטיבן מנוצ'ין בפני ועדת הבנקאות של הסנאט הצפויות בהמשך היום, כחלק מהעדכונים לקונגרס אודות התגובה הכלכלית למגפת הקורונה.

כמו כן המשקיעים מעכלים את הדוחות של ענקיות קמעונאות ובהן וולמארט , שדיווחה על רווח של 1.18 דולר למניה ברבעון הראשון, שישה סנט מעל התחזיות, והום דיפו , שדיווחה על רווח של 2.08 דולר למניה, לעומת תחזיות של 2.27 דולר.

15:10

צפי לפתיחה מעורבת בוול סטריט, לאחר העליות החדות שנרשמו אתמול. הנפט ממשיך לטפס וחוזה מסוג WTI ליוני נסחר בעלייה של 1.8% לרמה של 32.40 דולר לחבית. 

וול מארט  דיווחה היום על רווח של 1.18 דולר למניה ברבעון האחרון, ב-6 סנט מעל צפי האנליסטים. 

חברת ראדא  דיווחה היום כי ההכנסות ברבעון הראשון הסתכמו לשיא של 15.1 מיליון דולר, זינוק של 73% ביחס לאשתקד. החברה רשמה רווח נקי של 170 אלף דולר ברבעון. 

13:00

ירידות קלות בבורסות אירופה כעת, לאחר עליות בפתיחת המסחר. הנפט מסוג ברנט רושם ירידה של 0.6% לרמה של 34.6 דולר לחבית לאחר עלייה של יותר מ-70% בשלושת השבועות האחרונים. 

10:20

המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה חיובית, לאחר עליות חדות שנרשמו במדדי המניות ביבשת אתמול. זאת, על רקע אופטימיות בנוגע למציאת חיסון לנגיף הקורונה. 

מדד הדאקס בפרנקפורט מטפס בעוד 1% לאחר עלייה של יותר מ-5% אתמול. 

במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות. 

07:00

בורסות אסיה נסחרות הבוקר בעליות על רקע התקווה למציאת חיסון לקורונה בהמשך לדיווח החיובי של חברת מודרנה אתמול, ולפיו נרשמה הצלחה בשלב 1 בתרופה לטיפול בקורנה. 

מדד הניקיי היפני מזנק ב-1.8%, כך גם מדד ההנג סנג ואסיה דאו. שנחאי עולה ב-0.5%.

אמש (ב') בניו יורק המדדים עלו בכ-3.5%, ובאירופה הדאקס זינק בכ-5%. בשעה זו החוזים העתידיים על המדדים בוול סטריט נסחרים ללא שינוי.

נשיא סין שי ג'י פינג אמר ביום שני כי ארצו תקצה 2 מיליארד דולר בשנתיים הקרובות על מנת לסייע למדינות אחרות להתמודד עם השלכות הקורונה.

עוד כתבות

דניאל עמינצח, מקינזי / צילום: מקינזי

בדרך להכנסות של 5 מיליון דולר לעובד: שני השעונים שמנכ"לים צריכים להפעיל

ארגונים רבים מתמקדים בהטמעת בינה מלאכותית כדי לייעל פעילות קיימת ● אך בינתיים מתחרים חדשים שנבנו מלכתחילה כ־AI Native משנים את כללי המשחק ● חברות צריכות לשלב הטמעה לצד הקמת פעילויות חדשות שיפעלו בקצב ובמודל עסקי שונה ויבנו את מנוע הצמיחה הבא ● מחקרים מהשטח, מדור חדש

מוטי קופרלי / צילום: יחצ

האיש החזק ברשת חצי חינם נחשף לראשונה, והוא לא אוהב את זה בכלל

סכסוך שפרץ בין בעלי רשת הקמעונאות המצליחה, חושף מערכת יחסים עכורה ורוויית אמוציות בין מוטי קופרלי, בעל השליטה והאיש החזק ברשת, לבתו של זקי שלום ז"ל, שותפו להקמתה ● גורם בשוק: "חבל שזה יקלקל, כי חצי חינם היא אווזה שמטילה ביצי זהב"

הוספת ממ''ד לבית קיים (לצילום אין קשר לפסק הדין) / צילום: דוברות משרד הביטחון

האם הזכות לאוויר חזקה יותר מהצורך של השכן לבנות ממ"ד?

פס"ד של המפקח על המקרקעין קובע כי זכותו של שכן לאור, לאוויר ולאיכות חיים יכולה להיות חזקה יותר מזכויות של הרוב שמסכים לבניית ממ"ד אצל השכן

שלומי נחאיסי / צילום: יונתן בלום

מהחנות של אבא ל־18 מרכזי קניות: "אין גוף שלא פנה להיכנס איתי"

עסקת הענק שעשה שלומי נחאיסי בשבוע שעבר, כשקנה את פלאנט ראשון לציון ב־300 מיליון שקל, היא עוד אחת בסדרת הרכישות שלו, שמסתכמת ב־1.6 מיליארד שקל בחמש שנים ● היזם, שהתחיל כילד בחנות היודאיקה של אבא, מספר בראיון על הבעלות על 18 מרכזי קניות, ההנפקה הצפויה עד 2027 והחסות למכבי ת"א: "פעם ניקיתי את האצטדיון, היום אני חולם לקנות את הקבוצה" ● ראיון בלעדי

מליאת הכנסת, ארכיון / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

ארבעה חודשים לבחירות: האם ישראל בדרך לאירוע של פעם ב-38 שנה?

החוק מעניק לכנסת יד חופשית להקדים את הבחירות, אבל הדחייה הרבה יותר בעייתית, וייתכן שלוח השנה העברי יביא את ישראל למצב שכמותו לא היה 38 שנים ● המשרוקית עושה סדר בקביעת מועד הבחירות

נבחרת מרוקו, אמש / צילום: Reuters

עם נבחרת ששווה 448 מיליון אירו: מרוקו כובשת את המגרש

ארבע שנים אחרי שהדהימה את העולם והגיעה לחצי הגמר, מרוקו מוכיחה שההישג לא היה חד-פעמי ● מאחורי ההצלחה עומדת השקעה ארוכת שנים, גיוס כישרונות מהתפוצות ותפיסה שרואה בכדורגל מנוע לאומי ודיפלומטי

סקר מנדטים אחד הלך בניגוד למגמה, ומה צפוי בקרבות התחתית?

מדינת ישראל הולכת לבחירות, והמשרוקית של גלובס מביאה את הסקרים העדכניים ביותר מכל כלי התקשורת ● מי מתחזק, מי נחלש, ואיך זה משפיע על יחסי הכוחות בין המחנות? ● והפעם: הסקרים מעידים על סטטיות במערכת הפוליטית, אבל גם על מה שאולי יכול לשבור את זה

רחפן מדגם ''ינשוף ירוק''. ללא GPS וללא יכולת אוטונומית / צילום: אקדמיית קומה

המדינה שמכינה את אזרחיה למלחמה - עם רחפן ששוקל פחות מ־100 גרם

בטייוואן נערכים לתקיפה סינית ב-2027, ומאות אזרחי המדינה כבר נכנסו לקורס הכשרה ראשון מסוגו - להטסת רחפנים למטרות הגנה אזרחית ● אזרחים ידווחו למרכזי חירום מקומיים: "כשלכל שכונה יש יכולות משלה, המדינה מתפקדת כאורגניזם עם אינספור תאים"

הדירה וסיבוב הפרסה: כך ניצחה אם בביהמ"ש את בתה

קומת מרתף של עמותה ששימש כבית לחיילים בודדים בת"א סווג כמגורים - והארנונה הופחתה ב־230 אלף שקל בשנה • העליון אישר לרכבת ישראל לחלט ערבויות של כ־50 מיליון שקל • וביהמ"ש קבע: בת יחידה שוויתרה על ירושת אביה לא תוכל לחזור בה בחלוף חמש שנים ● 3 פסקי דין בשבוע

סם אלטמן. בלי לספר את הסיפור / צילום: Reuters, Image Press Agency

אמזון סגרה עסקת ענק עם openAI - והשקת הסרט על המייסד שלה נבלמה

לאחר שאמזון נסוגה מהפצת הסרט "Artificial", שמציג את מנכ"ל OpenAI באור ביקורתי, מציף המקרה שאלות על יחסי הכוחות החדשים בין הוליווד לענקיות הטכנולוגיה ● האם בעידן שבו האולפנים תלויים יותר ויותר בביג־טק, גם החופש האמנותי עלול לשלם את המחיר?

שחר דניאל, מנכ''ל חברת אלארום טכנולוגיות/ אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יח''צ, שאטרסטוק

נפלה בוול סטריט, מתרסקת בת״א: מה קרה למניית אלארום

דיווחים לפיהם הרשויות האמריקאיות חוקרות מעורבות של חברת אלארום הישראלית, בשימוש במכשירים פרטיים המקושרים לאינטרנט ללא הסכמת בעליהם, הצניחו את מניית חברת איסוף הנתונים הדואלית ● המניה התרסקה היום בת"א ביותר מ-70% ויורדת לשווי של כ-50 מיליון שקל

מזקקת ורסטיל / צילום: באדיבות ורסטיל

מה שיותר ישן יותר טוב? הסטארט-אפ שרוצה לנפץ את מסורת הוויסקי

ורסטיל שפועלת בצפון הארץ שמה לה למטרה לחולל מהפכה במסורת בת מאות השנים שמלווה את ייצור המשקאות האלכוהוליים ● תוכנה ייעודית ובקר שמוצמד לחבית מאפשרים לנטר לראשונה את תהליך היישון - ולקצר אותו משנים לחודשים

יהודה אליהו, מנכ''ל רמ''י החדש / צילום: תמונה פרטית

השופט כבוב בבג"ץ נגד מינוי מנהל רמ"י: "בעל הזיקה לשר זכה ליתרון על מועמדים אחרים"

בשידור חי: בג"ץ דן במינוי יהודה אליהו למנהל רשות מקרקעי ישראל ● בין היתר נטען בעתירות כי המינוי נגוע בניגוד עניינים בשל קשריו של אליהו עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הדיון מתקיים לאחר שהוצא צו על-תנאי שדרש מהמדינה להסביר מדוע לא יבוטל המינוי

הלוגו של גולדמן זאקס בקומת המסחר בבורסה לניירות ערך בניו יורק (NYSE) / צילום: Reuters, Andrew Kelly

בכיר בגולדמן זאקס: מיליונים יצטרכו להחליף עבודה

ראש צוות כלכלה עולמית במחלקת המחקר של גולדמן זאקס אמר בפודקאסט של בנק ההשקעות כי הוא צופה שכ-9% מכוח העבודה בארה"ב ייפלטו בעקבות אימוץ ה-AI בכל רחבי הכלכלה ● אבל יש גם בשורות טובות

נוחי דנקנר בבית המשפט, בסוף יוני / צילום: עמירם גיל

הדרך הארוכה לפשיטת רגל: האם נוחי דנקנר יכול היה לחסוך 100 מיליון שקל?

במשך עשור ביקש דנקנר להימנע מהכרזה עליו כפושט רגל, אבל לא עמד בהסדר מול הנושים ● חוק חדלות פירעון שנחקק מאז עשוי לאפשר לו לצאת מהר מהסטטוס הזה ● לו היה פונה להליך משפטי בתחילת הדרך, ייתכן שהיו נחסכים התשלומים הגדולים שהעמידו לו בני משפחה

בורסת לונדון / צילום: Shutterstock

אירופה ננעלה בשיא של שנה; מניות השבבים התאוששו

נעילה חיובית באירופה: מדד סטוקס 600 עלה לשיא של שנה והשלים עלייה שבועית רביעית ברציפות ● מניות שבבי הזכרונות הובילו את בורסת דרום קוריאה לזינוק של 6% ודחפו את אלו של אירופה ● בעקבות דוח התעסוקה החלש, הדולר נחלש ומחיר הזהב עולה בדרך לרווח השבועי הראשון שלו מזה חמישה שבועות ● היום, לרגל יום העצמאות, לא מתקיים מסחר בוול סטריט

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א: מדד הבנייה הוביל, הדואליות משכו מטה

אלארום איבדה מעל 70% ● הצפי להורדת ריבית בשני הקרוב ריכך את הירידות ● אסיה ננעלה בעליות, המסחר באירופה מתנהל במגמה מעורבת ● אתמול בוול סטריט נרשמו ירידות חדות במניות הטכנולוגיה, היום לא יתקיים שם מסחר ● והאם מניות הביטחון והחלל מהוות הזדמנות בוול סטריט או שהן מתומחרות גבוה מדי?

צילום: Shutterstock

חברות הביצוע הופכות לנכס אסטרטגי ליזמיות הנדל"ן

בתוך פחות משנה הודיעו חמש חברות ייזום נדל"ן על רכישת חברת ביצוע, או על הקמת זרוע ביצוע משלהן ● הסיבות רבות: החל בשליטה על כל "שרשרת הייצור", דרך הרצון לוודאות גדולה יותר ללא תלות בגורמים חיצוניים - ועד בניית המוניטין ● אך יש מי שמזהיר: "אם אתה לא קבלן ביצוע בנשמה - אל תיכנס לזה"

מסילת הרכבת החיג'אזית בצפון מערב ערב הסעודית / צילום: Shutterstock

על חשבון ישראל: טורקיה וערב הסעודית מקדמות נתיב סחר חדש

טורקיה חתמה על מזכר הבנות עם ערב הסעודית להקמה מחודשת של מסילת הרכבת החיג'אזית ● באנקרה מקווים שהיא תהווה נתיב סחר חליפי למצר הורמוז ויעקוף את תוכנית מסדרון IMEC שבו מעורבת ישראל ● מקור המימון עשוי להיות קטאר

מוג'תבא חמינאי,  המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

הקרע בצמרת באיראן מתרחב: אובדן השליטה של ח'אמנאי ומהלכי המפתח הקרובים

מוג'תבא ח'אמנאי אינו מצליח להשתלט על סערת המחלוקת בצמרת ● כבר בימים הקרובים עשוי ח'אמנאי לאותת על הכיוון שאליו הוא הולך ● דיווחים ערביים: צה"ל תוקף בארטילריה בדרום רצועת עזה ● בכירים במערכת הביטחון: להימנע מהסלמה בעזה - "מעדיפים להתמקד באיראן" ● עדכונים שוטפים