גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אותם בעלים, אותה כתובת: מי באמת מחזיק באתר האינטרנט שמוכר את מוצרי איקאה?

באיקאה ישראל טוענים כי ספק חיצוני אחראי להזמנת מוצרי הרשת דרך האינטרנט ● אך בדיקת "גלובס" מעלה כי האתר רשום על שם מנהלת בכירה באיקאה, בכתובת של מטה החברה ● וגם: מדוע הופסקה פעילות האתר לפני כחודש?

איקאה / צילום: שלומי יוסף, גלובס
איקאה / צילום: שלומי יוסף, גלובס

מדוע איקאה ישראל מתכחשת לאתר אונליין שמספק את מוצריה, ורשום כפועל ממשרדי החברה בנתניה? אתר "שפע אונליין", ממנו איקאה מתנערת בכל פרסום רשמי, נמצא למעשה בבעלות שולם פישר ומתיו ברונפמן - הזכיינים הבלעדיים של רשת הריהוט השבדית בישראל - ורשום תחת עובדת איקאה. ומה קרה שפעילותו של האתר, המופעל על ידי חברת "שפע הצלחה ולוגיסטיקה", הופסקה לפני כחודש?

איקאה, שהגיעה לישראל בתחילת שנות האלפיים, נחשבת לסיפור הצלחה ענק במונחים מקומיים. עם שש חנויות בסך הכל בישראל, מחזור המכירות שלה נכון ל-2019 מוערך ב-1.7-1.9 מיליארד שקל.

הכול התחיל בחנות הראשונה שנפתחה ב-2001 באזור התעשייה בנתניה. לחברה לקח תשע שנים להתרחב לסניף נוסף בראשון לציון. מאז נפתחו חנויות נוספות בקריית אתא ובבאר שבע, ובהמשך חנות קטנה בהרבה שמתמחה במטבחים בעיר תל אביב. בימים אלה מתבצעות עבודות בנייה לסניף נוסף באשתאול, סמוך לבית שמש.

אלא שאת המוצרים הנחשקים בעיצוב הנורדי תוכלו לרכוש רק בחנויות הפיזיות של החברה, שלא מפעילה אתר סחר. 

ב-2017 אמרו באיקאה ישראל כי בחברה עובדים על אתר מקוון. בניגוד לקמעונאיות אחרות בתחום הריהוט, איקאה ישראל מאז ומתמיד הצהירה כי אינה מפעילה אתר סחר מקוון למכירת מוצריה, וזאת בניגוד למדינות אחרות בהן פועלת הרשת. בשנים האחרונות גורמים בחברה טענו בהזדמנויות שונות כי החברה עמלה על אתר אונליין שיהיה פאר היצירה ויעמוד בסטנדרטים בינלאומיים, ולא תתפשר על הקמתו, מה שדורש זמן נוסף.

אתר יקר ומיושן בבעלות בעלי איקאה

מי שבכל זאת מבקש לרכוש את המוצרים של איקאה באינטרנט יכול לעשות זאת באמצעות אתר שפע אונליין, אתר עם עיצוב מיושן במיוחד, ויידרש לשלם על השילוח מאות שקלים - מחיר המינימום עומד על 250 שקל או 5% מעלות הקנייה, זאת לצד דמי שירות בגובה 90 שקלים. בעבר כבר דווח במספר מקרים כי שפע אונליין נמצא בבעלות בעלי איקאה ישראל. עם זאת, העובדה ששפע אונליין יושב בתוך משרדי איקאה ישראל, ובעלת הדומיין של האתר היא מנהלת באיקאה ישראל, חמקה מתחת לרדאר.

מקורבים בענף טוענים כי מדובר בצירוף מקרים, שמקורו בטעות - "עובד בשפע אונליין ביקש סיוע ממנהלת ה-IT של איקאה ישראל בפתיחת הדומיין, וזו עשתה זאת תוך שימוש בפרטים שלה".

ב-2018 צוטט בכתבה באתר "מאקו" מנהל פעילות חברת "שפע הצלחה לוגיסטיקה", דוד אדדי, מסביר כי מדובר "בתהליך שנמשך כחצי שנה ועדיין מוגדר כפיילוט", והוסיף: "אנו עובדים עם איקאה על בסיס קבוע כי החברה שלנו היא זו שמבצעת את ההובלות מהחנויות הפיזיות לבית הלקוחות. כעת אנחנו מציעים גם את שירות האיסוף אונליין. עד כה הגיעו לאתר שלנו רק מפה לאוזן או כאלה שחיפשו 'איקאה אונליין'. החלטנו לא לפרסם את השירות עדיין כדי לתת למערכת לעבוד ולראות שהכול מתנהל בהתאם לציפיות".

שנתיים מוקדם יותר, נמחקה מהבורסה בת"א חברה ציבורית ששמה "שפע הצלחה לוגיסטיקה", לשעבר פאלאס תעשיות. החברה נמחקה לאחר שבעלי השליטה בה, ברונפמן ופישר, ביצעו הצעת רכש למניות הציבור, באמצעות חברת ההחזקות הציבורית בה שלטו באמצעות חברת ישראלום, וזו שילמה כ-4.9 מיליון שקל עבור כ-15.3% ממניות החברה לפי שווי של כ-32 מיליון שקל. בדוחותיה האחרונים שפורסמו, במחצית השנייה של 2016 הציגה שפע הצלחה לוגיסטיקה במאזן שלה יתרת הפסד של 398 מיליון שקל.

החברה עסקה בזמנו בשלל תחומי פעילות שנסגרו, כמו ייצור נרות ואלומיניום, אבל היה לה עוד תחום פעילות עיקרי: לוגיסטיקה. הפעילות היחידה של החברה בתחום זה הייתה "שירותי מחסן לוגיסטי" שסיפקה החברה לחברת "ליבנה צפוני", הלוא היא הבעלים ובעלת הזיכיון להפעלת איקאה ישראל, תמורת כ-32 מיליון שקל בשנה. כך לפי דוחותיה השנתיים ל-2015, טרום המחיקה. הדוחות מפרטים כי התשלום ניתן בין היתר עבור שירותי פריקת מכולות וקליטת תכולתן למחסן, שירותי אחסנה של המוצרים במרלו"ג עד לקבלת דרישה לאספקתם, תיוג מוצרים ועוד.

באיקאה ישראל טוענים באופן קבוע כי אין להם שירות מכירה מקוונת וכי האתר החיצוני שמוכר מוצרי איקאה אונליין בישראל, שפע אונליין, הוא ספק חיצוני שאינו קשור לחברה. ואולם, בדיקת "גלובס" מגלה כי כתובת האינטרנט של אתר שפע אונליין רשומה על שם מנהלת רכש IT של איקאה ישראל, בכתובת של הסניף הראשון של הרשת השבדית בישראל בנתניה, שבו יושב מטה החברה.

מנסח החברה ברשם החברות עולה כי בעלי המניות המחזיקים באתר שפע אונליין הם שפע הצלחה לוגיסטיקה (שם החברה הציבורית המחוקה של בעלי איקאה ישראל, ברונפמן ופישר), וישראלום נכסים, החברה שבבעלות ברונפמן ופישר. הדירקטורים היחידים בשפע הצלחה לוגיסטיקה הם שלום פישר, ושמשון פישר.

בנוסף, המחירים של שירותי האיסוף והשילוח באתר שפע אונליין גבוהים בפער ניכר מהמתחרות, ולפי תלונות של לקוחות האתר בפייסבוק גבוהים גם ממחיריה של חברת השילוח הקודמת שעבדה עם איקאה.

עד 2016, מי שביצעה את שילוח המוצרים של איקאה הייתה חברת מובילי דרור. מאז שעברה איקאה לבצע את שירותי האונליין והשילוח עבור עצמה, דרך שפע הצלחה, התמחור של השירותים הללו התייקר. משלוח ממוצע עמד אז על עלות של כ-228 שקלים, בכפוף למרחק היעד. ואולם, כיום, הזמנת משלוח עולה הובלה של 5% או מינימום של 250 שקלים, פלוס דמי שירות של 7% או מינימום 90 שקלים, כלומר לפחות 340 שקל להזמנה.

במענה לתלונות של לקוחות זועמים של שפע אונליין, נכתבו על ידי החשבון של איקאה ישראל בפייסבוק תגובות כגון "היי דקל, 'שפע אונליין' הנה חברה חיצונית. תעריפי השירות נקבעים על ידי שפע אונליין בלבד" או "שלום מיכל, מדובר בספק חיצוני אשר נותן שירות של רכישות אונליין. איקאה לא מפעילה שירות רכישה באמצעות האתר. מחיר השילוח, דמי השירות ועוד, נקבעים על ידי הספק, נשמח לראות אותך בחנויות איקאה בעת שנחזור לשגרה".

אך מבדיקת "גלובס" עולה, שבניגוד לכוונת איקאה ישראל ליצור הפרדה מוחלטת בינה לבין האתר, הרי שמדובר בישויות שלא רק נמצאות תחת אותה בעלות, אלא שרשומות תחת אותה קורת גג. בנוסף, שפע הצלחה היא גם היבואנית של מוצרי המזון השבדיים אשר נמכרים ברשת איקאה.

בהקשר זה אומרים ל"גלובס" גורמים מקורבים בענף כי "הבעלים של איקאה בישראל החליטו לפני מספר שנים לרכוש את חברת ההובלה של איקאה ושכוללת את פעילות האונליין. מנכ"ל איקאה, שוקי קובלנץ גרס אז כי איקאה לא ערוכה למכור אונליין בהיקפים האדירים שיגיעו אם תצא עם אתר רשמי משלה. למרות זאת הבעלים היו נחושים להעביר אליהם את השירות שניתן עד אז במיקור חוץ, אבל אינו פועל תחת איקאה".

הפעילות הופסקה באתר, וחודשה בסניפים

לאחרונה עלה שמה של איקאה לכותרות בישראל, זאת לאחר ש"טעות" בהסרת המגבלות בעת מגפת הקורונה - כפי שהגדיר זאת מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב - איפשרה לה לפתוח את חנויותיה מוקדם מן הצפוי, והרבה לפני הקניונים ומרכזי הקניות. כך, בעוד שמרכזי הקניות בישראל נותרו סגורים, תועדו תורי ענק בחנויות איקאה שנפתחו. ההחלטה הזו עוררה סערה והביאה למחאה של הן של הציבור והן של עסקי קמעונאות אחרים, בטענה כי מדובר בעיוות בהנחיות.

כך או כך, במהלך משבר הקורונה, בעת שהחנויות היו סגורות, חשבון הפייסבוק של איקאה יצא בקריאה ללקוחותיו לבצע את הקניות באיקאה באמצעות אתר שפע אונליין: "לקוחות יקרים, בעקבות הנחיות משרד הבריאות החנויות סגורות. ניתן לבצע רכישה אונליין באמצעות ספק חיצוני באתר שפע אונליין". גם כאן איקאה ישראל לא ציינה כי מדובר בחברה בבעלותה.

במקביל, לפני כחודש, כשבוע לפני החזרה לפעילות של חנויות איקאה, הופסקה פעילות המכירה של שפע אונליין. הדבר עורר גל של תגובות נזעמות בעמוד הפייסבוק של האתר, ועד לשעת כתיבת שורות אלה, לא ניתן לרכוש מוצרים באמצעות שפע אונליין. בעמוד הפייסבוק ובאתר פורסמה הודעה בזו הלשון: "עקב הנחיות משרד הבריאות שירות שפע און ליין אינו פעיל. עמכם הסליחה". בחברה לא פרטו מה הן אותן הנחיות שאפשרו לאתר לפעול עד אמצע חודש אפריל, והשתנו כעת. כמו כן, לאורך כל משבר הקורונה הנחיות משרד הבריאות איפשרו לכל החברות במשק לבצע שירותי משלוחים, כך שלא ברור מה הביא לסגירת פעילות האתר.

לפי שעה לא קיים הסבר ברור לירידת האתר מן האוויר. ניתן להעריך כי איקאה החליטה לעצור את פעילותו כי התקשתה לעמוד בעומסי הביקוש בקורונה, או, כי היא מתכננת, בהתאם למגמה בעולם עליה נרחיב בהמשך, לייצר נוכחות מקוונת בעצמה. גורמים מקורבים בענף אמרו ל"גלובס" כי בימים הראשונים עובדי שפע אונליין שמועסקים על ידי אותם בעלים הורשו להיכנס לחנויות וללקט סחורה, אבל בהמשך איקאה החליטה להפסיק את הפעילות הזו. לפי אותם גורמים, היקף ההזמנות שבשגרה עומד על עשרות ביום, זינק בצורה דרמטית על רקע ההסגר והיעדר חלופה פיזית. הבנו "שיצרנו פה משהו לא נכון, והפסקנו את הפעילות עם שפע", הם מוסיפים.

איקאה העולמית שינתה מגמה ונכנסה לאונליין

איקאה נמנית על רשתות הקמעונאות המוכרות בישראל, בדומה למעמדה בעולם הרחב. קבוצת איקאה העולמית רושמת מכירות הקמעונאיות ב-2019 עמדו על 41.3 מיליון אירו, גידול של 6.5% ביחס לשנה שקדמה לה. הרשת מפעילה כ-443 סניפים ב-49 מדינות. על-פי נתוני החברה, מדי שנה מבקרים בחנויותיה שברחבי העולם כ-936 מיליון מבקרים, ו-2.3 מיליארד איש גולשים מדי שנה באתרי האינטרנט של הקבוצה. החברה מעסיקה כ-211 אלף עובדים ברחבי העולם.

מדוחות איקאה עולה כי היא מחזיקה בפעילות סחר אלקטרוני ב-50 שווקים, כשהיא מפרטת כי המכירות אונליין נמצאות במגמת גידול. קטגוריית הריהוט נחשבת למאתגרת עבור מכירה מקוונת, וזאת בשל עלויות לוגיסטיות גבוהות שנובעות בין היתר מהגודל ומהכובד של הסחורה. קושי נוסף עבור קטגוריית הריהוט הוא הרצון של צרכנים להתנסות במוצרים בעצמם.

הקושי הזה קריטי עוד יותר עבור איקאה, שכן היתרון הגדול שלה טמון לא רק במוצרים אותם היא משווקת, כי אם גם בחוויית הקנייה הייחודית שהיא מציעה בחנויות שלה. מדובר בחנויות שמעוצבות כמו מבוך רב שכבתי וכוללות מתחם הסעדה עם מחירים מוזלים, וזאת כדי לגרום ללקוחות לשהות זמן ארוך יותר בחנויות, ובהתאם לרכוש יותר.

כיום, יותר ויותר קמעונאיות בתחום הריהוט והבית נכנסות למכירה מקוונת, ובאיקאה מחפשים פתרונות שיאפשרו גם לה נוכחות אונליין חזקה שתציע את אותה החוויה. נכון ל-2019, רק 11% מהמכירות של איקאה העולמית הגיעה ממכירות מקוונות.

מדובר בשינוי שמתחולל בשנים האחרונות: עד לפני כארבע שנים איקאה השהתה את הכניסה שלה למכירה מקוונת. היא הצליחה לעשות זאת בלי להיפגע בין היתר בזכות חוזק המותג שלה, שאפשר לה להסתמך על החוויה בחנות לאורך זמן. אבל נראה כי העידן הזה הסתיים: ב-2018 איקאה מינתה לראשונה מנהלת לתחום הדיגיטל שלה, כשמנכ"ל החברה הצהיר עם מנויה כי הוא נותן לה מנדט "לשנות כמעט הכל".

כך, לאחרונה איקאה פיתחה אפליקציה בה היא ניתן לרכוש מוצרים ולבחון את התאמתם לבית הלקוח. האפליקציה הזו פועלת כרגע בשווקים בפריסה מוגבלת, ביניהם סין, צרפת, והולנד. אבל כאן לא נעצרים המאמצים שלה להרחיב את הנוכחות המקוונת. לפני כחודשיים הודיעה איקאה כי לראשונה מוצרי יימכרו באמצעות פלטפורמת Tmall של ענקית האיקומרס עליבאבא. אגב, בעבר התנסתה איקאה במכירת מוצרי תאורה באמצעות ענקית מסחר מקוון אחרת - אמזון ארה"ב כסוג של פיילוט, אך בינואר האחרון הפסיקה את שיתוף הפעולה הזה. במגזין הריטייל "Modernretail" צוטט דובר איקאה כשהוא אומר כי "נכון להיום לחברה אין תכניות למכור מוצרים דרך ערוצים חיצוניים למעט Tmall".

מאיקאה ישראל לא נמסרה תגובה לפניית "גלובס". 

ת"ז: איקאה ישראל

רשת הריהוט השבדית נכנסה לישראל בשנת 2001 ומפעילה כיום חמישה סניפים ● הרשת נמצאת בבעלות מתיו ברונפמן ושולם פישר ומנוהלת על ידי ה מנכ"ל שוקי קובלנץ ● איקאה ישראל מעסיקה 1,700 עובדים וחזור המכירות שלה נכון ל-2019 מוערך
ב-1.7-1.9 מיליארד שקל

עוד כתבות

הדגמים הסינים שבדרך / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

החל מ-120 אלף שקל: הרכבים הסיניים שבדרך לישראל

הסינים לא עוצרים, וגם 2026 עתידה להיות עתירת דגמים חדשים, שיוצגו בתערוכת הרכב הבינלאומית של בייג'ין שתיפתח באפריל ● הינה כמה שיגיעו בקרוב אלינו ● השבוע בענף הרכב

מנהג ''בבהילו'' בסעודת פסח, 2008 / צילום: גל חמו

מדם של עז ועד הצלפה בבצל: המנהגים הצבעוניים של פסח

עולם שלם של מנהגי פסח מפתיעים שלא הכרתם: ביהדות פרס ובוכרה מצליפים בבצל ירוק בזמן "דיינו", ביהדות הודו מטביעים טביעות יד בדם על המשקוף, ובקהילות פרוגרסיביות בארה"ב מניחים תפוז כסמל להתחדשות ולהכלה

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

שת"פ חדש עם חברה גרמנית מלמד - אלביט בונה על הלייזר

יצרנית החימושים המשוטטים הישראלית והמבוקשת חונכת חברת-בת אירופאית במינכן ● אלביט מרחיבה את יכולות תקשורת הלייזר שלה ● טורקיה מרחיבה את ייצור הטילים לטווח ארוך ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

איור: Shutterstock

מעבדות לחירות טכנולוגית: כך תנקו את החמץ הדיגיטלי

אם שטח האחסון שלכם בסמארטפון ובמחשב מתמלא מהר, אתם לא לבד ● לפניכם כל השיטות לניקיון דיגיטלי: מהסרת אפליקציות, דרך טיפול בווסטאפ ושמירה בענן, ועד ניהול האחסון של גוגל

הנשים המשפיעות של גלובס: הרשימה המלאה

המנכ"לית היחידה במדד ת"א 35, זו שפרשה דווקא כשרווחי החברה הגיעו לשיא, היזמת שרוצה להכניס את ישראל למרוץ לחלל, המנהלת שהפכה לבעלים כנגד כל הסיכויים והלוחמות שיוצאות למשימות בשמי איראן ● הנשים שמשפיעות על הכלכלה, החברה והביטחון

קלוד / צילום: Shutterstock

קובץ שדלף מאנתרופיק חשף חצי מיליון שורות קוד של קלוד

לפי דיווחים, קובץ פנימי שנכלל בטעות בעדכון תוכנה הפך לציבורי וחשף את מבנה המערכת, כיווני הפיתוח ופיצ'רים שטרם הושקו

טעינת מכונית חשמלית / צילום: Shutterstock

האם סוללת הפלא הזו סוף סוף תשנה את דעתכם על רכבים חשמליים?

סטארט־אפ פיני טוען כי השלים פיתוח של סוללה מהפכנית ● עד כמה ניתן להאמין להייפ? טכנולוגיית סוללות מצב־מוצק כבר בדרך והן עשויות לטלטל את תעשיית הרכב החשמלי

מנכ''ל ריינאייר מייקל אולירי / צילום: ap, Virginia Mayo

האזהרה של מנכ"ל ריינאייר: אספקת הדלק עלולה להיפגע

מנכ"ל חברת התעופה הזהיר כי אם המלחמה עם איראן לא תסתיים החודש, קיים סיכון לשיבושים באספקת הדלק למטוסים באירופה ● וגם: חברות התעופה בעולם החלו לגלגל את העלייה במחירי הדלק לנוסעים

ירוטי טילים איראנים / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

שיגורים מאיראן לאזור הצפון, יורט כטב"ם שחדר מלבנון

דיווח: איראן הודיעה כי אינה מוכנה להיפגש עם גורמים אמריקאים ● טראמפ: "נפתח את מצר הורמוז, נשתלט על הנפט ונרוויח הון" ● טיל מצרר מאיראן שוגר לצפון; גבר בן 79 נפצע קל מהדף ● ארסנל הרקטות של חיזבאללה הצטמק משמעותית: מכ-40 אלף לפני מבצע חצי הצפון לעד 10,000 • בשיא המלחמה: רמטכ"ל צבא היבשה האמריקאי עוזב את תפקידו באופן מיידי • דיווח: המודיעין האמריקאי מעריך כי לאיראן נותרו יכולות שיגור משמעותיות • כל העדכונים 

נועה קולר ב''בהסתורה''. דירת מסתור הנחלאות / צילום: כאן 11, אולפני הרצליה, יונייטד קינג

"בהסתורה": כאן 11 מעניק הצצה מעמיקה לחברה החרדית ולמי שמתקשה לשחות בה

הדרמה החדשה של כאן 11 "בהסתורה" משתלבת בגל יצירות ישראליות שמבקשות לבחון את החברה החרדית מבפנים לא רק כעולם סגור, אלא כמרחב של זהויות מתנגשות ● הסדרה מתמקדת בתופעת ה"אנוסים" חרדים שממשיכים לחיות בתוך הקהילה אך בסתר מוותרים על אורח החיים הדתי

רפי בן עמי, מנכ''ל מיטרוניקס / צילום: מיכה לובטון

המניה שצנחה בחדות לאחר שדיווחה על אזהרת רווח חריפה

מיטרוניקס, יצרנית הרובוטים לניקוי בריכות, נפלה בבורסה לאחר תחזית להפסד שנתי של 200 עד 230 מיליון שקל ● סיבה משמעותית לכך היא מחיקת נכסים עצומה שהיא צפויה לרשום לצד הפסד גדול ברבעון הרביעי

חוזה שכירות / אילוסטרציה: Shutterstock

כמעט שליש מהישראלים שוכרים דירה: כך מבקשות התקנות החדשות להסדיר את השוק

תקנות השכירות החדשות אינן פותרות את כל בעיות השוק, אך הן מציבות לראשונה סטנדרט מינימלי שיכול להפחית מחלוקות שבין שוכרים למשכירים

XPENG G9 RWD / צילום: יח''צ

הרכב שנכנס לשוק במחיר נמוך מבעבר ומציע תחושת פרימיום

XPENG G9 RWD, הדור החדש של הקרוס-אובר החשמלי מבית XPENG, שומר על העיצוב הסולידי של קודמו ועל הממדים המכובדים, שתורמים לסטטוס הכביש שלו ● תא הנוסעים מפואר ומפנק ומחיר הכניסה אטרקטיבי, אך יש בפלח כלים עם טווח נסיעה גדול יותר

עמי לוטבק, ממייסדי WIZ / צילום: WIZ

הדרך לאקזיט הענק והחיים ביום שאחרי: עמי לוטבק ממייסדי וויז בראיון בלעדי

עמי לוטבק נמנה עם ארבעת החברים שהולכים יחד מתקופת הצבא ועשו את הבלתי אפשרי עם מכירת החברה שהקימו לגוגל בסכום של 32 מיליארד דולר ● כעת הוא בטוח שכל החברות בעולם נמצאת בסכנה, מספר איך תשתלב וויז בתוך האימפריה הרב־לאומית וחוזר לנקודה שבה הכול השתנה ● ראיון ראשון ובלעדי של מייסד וויז מאז השלמת העסקה

אביב אלוש בקמפיין הפרסום של פליי קארד / צילום: מתוך יוטיוב

להיות פליי קארד: מה חסר למועדוני לקוחות כדי להפוך לנכס אסטרטגי?

הזינוק במספר מועדוני הלקוחות בישראל יצר שוק צפוף שבו רק חלקם מצליחים להשפיע באמת על התנהגות הצרכנים ● מחקר חדש של חברת הייעוץ TASC מגלה כיצד עובדת מערכת היחסים הכלכלית, ואיך הופכים מועדון למנוע צמיחה בשווי מיליארדי שקלים, כמו במקרה של אל על

פרויקט חיזוק בראשל''צ / צילום: ארן הרשלג

מעבר לגבולות המגרש: המפקח מוסמך להעניק זכויות בבניין גם לשכנים מבחוץ

פסק דין תקדימי קובע: סמכות המפקח בתמ"א 38 אינה מוגבלת רק ליחסי הדיירים בינם לבין עצמם ● אם העירייה דורשת זכות מעבר לבניין שכן כתנאי להיתר - המפקח מוסמך לאשר זאת כ"אילוץ תכנוני" הגובר על זכות הקניין

רק במקרים נדירים ניתן לתבוע אישית דירקטורים על נזק והפרת חוזה / אילוסטרציה: Shutterstock

הערעור נדחה: ה"אשף הפיננסי" ישלם לזוגתו לשעבר 50 מיליון דולר

ביהמ"ש המחוזי דחה את הערעור על החלטתו של ביהמ"ש למשפחה, בה נקבע כי איש העסקים השתמש במומחיותו להסתרת נכסים כדי להסתיר רכוש בעשרות מיליוני דולרים ● השופטת: "הוכח שהאיש השתמש בנאמנויות כדי למנוע מהאישה את זכויותיה"

רן פרסברג, בעלים ומנכ''ל של קבוצת בולטהאופ ישראל / צילום: גיא חמוי

יזם הנדל"ן שינסה למכור פנטהאוז ב-40 מיליון שקל ביפו

רן פרסברג, בעלים ומנכ"ל של קבוצת בולטהאופ ישראל, מספר כיצד הרחיב את פעילות החברה ממטבחי יוקרה לפתרונות כוללים לעיצוב הבית ● ועל הכניסה לתחום הנדל"ן: "אנחנו מעורבים במגוון פרויקטים, הכוללים אלפי יחידות דיור"

דוד עברי / צילום: שלומי יוסף

בגיל 91 האב המייסד של טיל החץ חושף: "יכולנו להיות עם לייזר שעובד כבר 20 שנה"

תוכנית הטילים הסורית שהיוותה השראה, הקמפיינים התקשורתיים נגדו, ההיסוס של רבין וה"עונש" של האמריקאים: בגיל 91, האלוף (במיל') דוד עברי חוזר למאבק ההיסטורי שניהל על פרויקט ה"חץ" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך הביא את המערכת לעולם למרות התנגדות הצבא ומדוע נגנז נשק לייזר מבטיח ● "צריך לקרוא מה שהצד השני כותב כשהוא מסכם מלחמה, לא להסתפק רק בלקחים שלנו"

פרופ' יפעת מרבל / צילום: כפיר זיו

החוקרת שזכתה לתהילה, רגע לפני שטיל איראני הרס את המעבדה שלה

שלושה חודשים לפני שמפעל חייה נחרב במתקפה, הספיקה פרופ' יפעת מרבל לחשוף מנגנון חיסוני חדש ב"פח האשפה" של החלבונים - שמיצב אותה ברשימת עשרת האנשים שעיצבו את המדע בעולם ● במעבדה שלה, ששיקמה במו ידיה, כבר צומחים שלל תרופות וגילויים חדשים ● וגם: למה אבחנה את הפרעת הקשב שלה רק אחרי הפרופסורה