גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אותם בעלים, אותה כתובת: מי באמת מחזיק באתר האינטרנט שמוכר את מוצרי איקאה?

באיקאה ישראל טוענים כי ספק חיצוני אחראי להזמנת מוצרי הרשת דרך האינטרנט ● אך בדיקת "גלובס" מעלה כי האתר רשום על שם מנהלת בכירה באיקאה, בכתובת של מטה החברה ● וגם: מדוע הופסקה פעילות האתר לפני כחודש?

איקאה / צילום: שלומי יוסף, גלובס
איקאה / צילום: שלומי יוסף, גלובס

מדוע איקאה ישראל מתכחשת לאתר אונליין שמספק את מוצריה, ורשום כפועל ממשרדי החברה בנתניה? אתר "שפע אונליין", ממנו איקאה מתנערת בכל פרסום רשמי, נמצא למעשה בבעלות שולם פישר ומתיו ברונפמן - הזכיינים הבלעדיים של רשת הריהוט השבדית בישראל - ורשום תחת עובדת איקאה. ומה קרה שפעילותו של האתר, המופעל על ידי חברת "שפע הצלחה ולוגיסטיקה", הופסקה לפני כחודש?

איקאה, שהגיעה לישראל בתחילת שנות האלפיים, נחשבת לסיפור הצלחה ענק במונחים מקומיים. עם שש חנויות בסך הכל בישראל, מחזור המכירות שלה נכון ל-2019 מוערך ב-1.7-1.9 מיליארד שקל.

הכול התחיל בחנות הראשונה שנפתחה ב-2001 באזור התעשייה בנתניה. לחברה לקח תשע שנים להתרחב לסניף נוסף בראשון לציון. מאז נפתחו חנויות נוספות בקריית אתא ובבאר שבע, ובהמשך חנות קטנה בהרבה שמתמחה במטבחים בעיר תל אביב. בימים אלה מתבצעות עבודות בנייה לסניף נוסף באשתאול, סמוך לבית שמש.

אלא שאת המוצרים הנחשקים בעיצוב הנורדי תוכלו לרכוש רק בחנויות הפיזיות של החברה, שלא מפעילה אתר סחר. 

ב-2017 אמרו באיקאה ישראל כי בחברה עובדים על אתר מקוון. בניגוד לקמעונאיות אחרות בתחום הריהוט, איקאה ישראל מאז ומתמיד הצהירה כי אינה מפעילה אתר סחר מקוון למכירת מוצריה, וזאת בניגוד למדינות אחרות בהן פועלת הרשת. בשנים האחרונות גורמים בחברה טענו בהזדמנויות שונות כי החברה עמלה על אתר אונליין שיהיה פאר היצירה ויעמוד בסטנדרטים בינלאומיים, ולא תתפשר על הקמתו, מה שדורש זמן נוסף.

אתר יקר ומיושן בבעלות בעלי איקאה

מי שבכל זאת מבקש לרכוש את המוצרים של איקאה באינטרנט יכול לעשות זאת באמצעות אתר שפע אונליין, אתר עם עיצוב מיושן במיוחד, ויידרש לשלם על השילוח מאות שקלים - מחיר המינימום עומד על 250 שקל או 5% מעלות הקנייה, זאת לצד דמי שירות בגובה 90 שקלים. בעבר כבר דווח במספר מקרים כי שפע אונליין נמצא בבעלות בעלי איקאה ישראל. עם זאת, העובדה ששפע אונליין יושב בתוך משרדי איקאה ישראל, ובעלת הדומיין של האתר היא מנהלת באיקאה ישראל, חמקה מתחת לרדאר.

מקורבים בענף טוענים כי מדובר בצירוף מקרים, שמקורו בטעות - "עובד בשפע אונליין ביקש סיוע ממנהלת ה-IT של איקאה ישראל בפתיחת הדומיין, וזו עשתה זאת תוך שימוש בפרטים שלה".

ב-2018 צוטט בכתבה באתר "מאקו" מנהל פעילות חברת "שפע הצלחה לוגיסטיקה", דוד אדדי, מסביר כי מדובר "בתהליך שנמשך כחצי שנה ועדיין מוגדר כפיילוט", והוסיף: "אנו עובדים עם איקאה על בסיס קבוע כי החברה שלנו היא זו שמבצעת את ההובלות מהחנויות הפיזיות לבית הלקוחות. כעת אנחנו מציעים גם את שירות האיסוף אונליין. עד כה הגיעו לאתר שלנו רק מפה לאוזן או כאלה שחיפשו 'איקאה אונליין'. החלטנו לא לפרסם את השירות עדיין כדי לתת למערכת לעבוד ולראות שהכול מתנהל בהתאם לציפיות".

שנתיים מוקדם יותר, נמחקה מהבורסה בת"א חברה ציבורית ששמה "שפע הצלחה לוגיסטיקה", לשעבר פאלאס תעשיות. החברה נמחקה לאחר שבעלי השליטה בה, ברונפמן ופישר, ביצעו הצעת רכש למניות הציבור, באמצעות חברת ההחזקות הציבורית בה שלטו באמצעות חברת ישראלום, וזו שילמה כ-4.9 מיליון שקל עבור כ-15.3% ממניות החברה לפי שווי של כ-32 מיליון שקל. בדוחותיה האחרונים שפורסמו, במחצית השנייה של 2016 הציגה שפע הצלחה לוגיסטיקה במאזן שלה יתרת הפסד של 398 מיליון שקל.

החברה עסקה בזמנו בשלל תחומי פעילות שנסגרו, כמו ייצור נרות ואלומיניום, אבל היה לה עוד תחום פעילות עיקרי: לוגיסטיקה. הפעילות היחידה של החברה בתחום זה הייתה "שירותי מחסן לוגיסטי" שסיפקה החברה לחברת "ליבנה צפוני", הלוא היא הבעלים ובעלת הזיכיון להפעלת איקאה ישראל, תמורת כ-32 מיליון שקל בשנה. כך לפי דוחותיה השנתיים ל-2015, טרום המחיקה. הדוחות מפרטים כי התשלום ניתן בין היתר עבור שירותי פריקת מכולות וקליטת תכולתן למחסן, שירותי אחסנה של המוצרים במרלו"ג עד לקבלת דרישה לאספקתם, תיוג מוצרים ועוד.

באיקאה ישראל טוענים באופן קבוע כי אין להם שירות מכירה מקוונת וכי האתר החיצוני שמוכר מוצרי איקאה אונליין בישראל, שפע אונליין, הוא ספק חיצוני שאינו קשור לחברה. ואולם, בדיקת "גלובס" מגלה כי כתובת האינטרנט של אתר שפע אונליין רשומה על שם מנהלת רכש IT של איקאה ישראל, בכתובת של הסניף הראשון של הרשת השבדית בישראל בנתניה, שבו יושב מטה החברה.

מנסח החברה ברשם החברות עולה כי בעלי המניות המחזיקים באתר שפע אונליין הם שפע הצלחה לוגיסטיקה (שם החברה הציבורית המחוקה של בעלי איקאה ישראל, ברונפמן ופישר), וישראלום נכסים, החברה שבבעלות ברונפמן ופישר. הדירקטורים היחידים בשפע הצלחה לוגיסטיקה הם שלום פישר, ושמשון פישר.

בנוסף, המחירים של שירותי האיסוף והשילוח באתר שפע אונליין גבוהים בפער ניכר מהמתחרות, ולפי תלונות של לקוחות האתר בפייסבוק גבוהים גם ממחיריה של חברת השילוח הקודמת שעבדה עם איקאה.

עד 2016, מי שביצעה את שילוח המוצרים של איקאה הייתה חברת מובילי דרור. מאז שעברה איקאה לבצע את שירותי האונליין והשילוח עבור עצמה, דרך שפע הצלחה, התמחור של השירותים הללו התייקר. משלוח ממוצע עמד אז על עלות של כ-228 שקלים, בכפוף למרחק היעד. ואולם, כיום, הזמנת משלוח עולה הובלה של 5% או מינימום של 250 שקלים, פלוס דמי שירות של 7% או מינימום 90 שקלים, כלומר לפחות 340 שקל להזמנה.

במענה לתלונות של לקוחות זועמים של שפע אונליין, נכתבו על ידי החשבון של איקאה ישראל בפייסבוק תגובות כגון "היי דקל, 'שפע אונליין' הנה חברה חיצונית. תעריפי השירות נקבעים על ידי שפע אונליין בלבד" או "שלום מיכל, מדובר בספק חיצוני אשר נותן שירות של רכישות אונליין. איקאה לא מפעילה שירות רכישה באמצעות האתר. מחיר השילוח, דמי השירות ועוד, נקבעים על ידי הספק, נשמח לראות אותך בחנויות איקאה בעת שנחזור לשגרה".

אך מבדיקת "גלובס" עולה, שבניגוד לכוונת איקאה ישראל ליצור הפרדה מוחלטת בינה לבין האתר, הרי שמדובר בישויות שלא רק נמצאות תחת אותה בעלות, אלא שרשומות תחת אותה קורת גג. בנוסף, שפע הצלחה היא גם היבואנית של מוצרי המזון השבדיים אשר נמכרים ברשת איקאה.

בהקשר זה אומרים ל"גלובס" גורמים מקורבים בענף כי "הבעלים של איקאה בישראל החליטו לפני מספר שנים לרכוש את חברת ההובלה של איקאה ושכוללת את פעילות האונליין. מנכ"ל איקאה, שוקי קובלנץ גרס אז כי איקאה לא ערוכה למכור אונליין בהיקפים האדירים שיגיעו אם תצא עם אתר רשמי משלה. למרות זאת הבעלים היו נחושים להעביר אליהם את השירות שניתן עד אז במיקור חוץ, אבל אינו פועל תחת איקאה".

הפעילות הופסקה באתר, וחודשה בסניפים

לאחרונה עלה שמה של איקאה לכותרות בישראל, זאת לאחר ש"טעות" בהסרת המגבלות בעת מגפת הקורונה - כפי שהגדיר זאת מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב - איפשרה לה לפתוח את חנויותיה מוקדם מן הצפוי, והרבה לפני הקניונים ומרכזי הקניות. כך, בעוד שמרכזי הקניות בישראל נותרו סגורים, תועדו תורי ענק בחנויות איקאה שנפתחו. ההחלטה הזו עוררה סערה והביאה למחאה של הן של הציבור והן של עסקי קמעונאות אחרים, בטענה כי מדובר בעיוות בהנחיות.

כך או כך, במהלך משבר הקורונה, בעת שהחנויות היו סגורות, חשבון הפייסבוק של איקאה יצא בקריאה ללקוחותיו לבצע את הקניות באיקאה באמצעות אתר שפע אונליין: "לקוחות יקרים, בעקבות הנחיות משרד הבריאות החנויות סגורות. ניתן לבצע רכישה אונליין באמצעות ספק חיצוני באתר שפע אונליין". גם כאן איקאה ישראל לא ציינה כי מדובר בחברה בבעלותה.

במקביל, לפני כחודש, כשבוע לפני החזרה לפעילות של חנויות איקאה, הופסקה פעילות המכירה של שפע אונליין. הדבר עורר גל של תגובות נזעמות בעמוד הפייסבוק של האתר, ועד לשעת כתיבת שורות אלה, לא ניתן לרכוש מוצרים באמצעות שפע אונליין. בעמוד הפייסבוק ובאתר פורסמה הודעה בזו הלשון: "עקב הנחיות משרד הבריאות שירות שפע און ליין אינו פעיל. עמכם הסליחה". בחברה לא פרטו מה הן אותן הנחיות שאפשרו לאתר לפעול עד אמצע חודש אפריל, והשתנו כעת. כמו כן, לאורך כל משבר הקורונה הנחיות משרד הבריאות איפשרו לכל החברות במשק לבצע שירותי משלוחים, כך שלא ברור מה הביא לסגירת פעילות האתר.

לפי שעה לא קיים הסבר ברור לירידת האתר מן האוויר. ניתן להעריך כי איקאה החליטה לעצור את פעילותו כי התקשתה לעמוד בעומסי הביקוש בקורונה, או, כי היא מתכננת, בהתאם למגמה בעולם עליה נרחיב בהמשך, לייצר נוכחות מקוונת בעצמה. גורמים מקורבים בענף אמרו ל"גלובס" כי בימים הראשונים עובדי שפע אונליין שמועסקים על ידי אותם בעלים הורשו להיכנס לחנויות וללקט סחורה, אבל בהמשך איקאה החליטה להפסיק את הפעילות הזו. לפי אותם גורמים, היקף ההזמנות שבשגרה עומד על עשרות ביום, זינק בצורה דרמטית על רקע ההסגר והיעדר חלופה פיזית. הבנו "שיצרנו פה משהו לא נכון, והפסקנו את הפעילות עם שפע", הם מוסיפים.

איקאה העולמית שינתה מגמה ונכנסה לאונליין

איקאה נמנית על רשתות הקמעונאות המוכרות בישראל, בדומה למעמדה בעולם הרחב. קבוצת איקאה העולמית רושמת מכירות הקמעונאיות ב-2019 עמדו על 41.3 מיליון אירו, גידול של 6.5% ביחס לשנה שקדמה לה. הרשת מפעילה כ-443 סניפים ב-49 מדינות. על-פי נתוני החברה, מדי שנה מבקרים בחנויותיה שברחבי העולם כ-936 מיליון מבקרים, ו-2.3 מיליארד איש גולשים מדי שנה באתרי האינטרנט של הקבוצה. החברה מעסיקה כ-211 אלף עובדים ברחבי העולם.

מדוחות איקאה עולה כי היא מחזיקה בפעילות סחר אלקטרוני ב-50 שווקים, כשהיא מפרטת כי המכירות אונליין נמצאות במגמת גידול. קטגוריית הריהוט נחשבת למאתגרת עבור מכירה מקוונת, וזאת בשל עלויות לוגיסטיות גבוהות שנובעות בין היתר מהגודל ומהכובד של הסחורה. קושי נוסף עבור קטגוריית הריהוט הוא הרצון של צרכנים להתנסות במוצרים בעצמם.

הקושי הזה קריטי עוד יותר עבור איקאה, שכן היתרון הגדול שלה טמון לא רק במוצרים אותם היא משווקת, כי אם גם בחוויית הקנייה הייחודית שהיא מציעה בחנויות שלה. מדובר בחנויות שמעוצבות כמו מבוך רב שכבתי וכוללות מתחם הסעדה עם מחירים מוזלים, וזאת כדי לגרום ללקוחות לשהות זמן ארוך יותר בחנויות, ובהתאם לרכוש יותר.

כיום, יותר ויותר קמעונאיות בתחום הריהוט והבית נכנסות למכירה מקוונת, ובאיקאה מחפשים פתרונות שיאפשרו גם לה נוכחות אונליין חזקה שתציע את אותה החוויה. נכון ל-2019, רק 11% מהמכירות של איקאה העולמית הגיעה ממכירות מקוונות.

מדובר בשינוי שמתחולל בשנים האחרונות: עד לפני כארבע שנים איקאה השהתה את הכניסה שלה למכירה מקוונת. היא הצליחה לעשות זאת בלי להיפגע בין היתר בזכות חוזק המותג שלה, שאפשר לה להסתמך על החוויה בחנות לאורך זמן. אבל נראה כי העידן הזה הסתיים: ב-2018 איקאה מינתה לראשונה מנהלת לתחום הדיגיטל שלה, כשמנכ"ל החברה הצהיר עם מנויה כי הוא נותן לה מנדט "לשנות כמעט הכל".

כך, לאחרונה איקאה פיתחה אפליקציה בה היא ניתן לרכוש מוצרים ולבחון את התאמתם לבית הלקוח. האפליקציה הזו פועלת כרגע בשווקים בפריסה מוגבלת, ביניהם סין, צרפת, והולנד. אבל כאן לא נעצרים המאמצים שלה להרחיב את הנוכחות המקוונת. לפני כחודשיים הודיעה איקאה כי לראשונה מוצרי יימכרו באמצעות פלטפורמת Tmall של ענקית האיקומרס עליבאבא. אגב, בעבר התנסתה איקאה במכירת מוצרי תאורה באמצעות ענקית מסחר מקוון אחרת - אמזון ארה"ב כסוג של פיילוט, אך בינואר האחרון הפסיקה את שיתוף הפעולה הזה. במגזין הריטייל "Modernretail" צוטט דובר איקאה כשהוא אומר כי "נכון להיום לחברה אין תכניות למכור מוצרים דרך ערוצים חיצוניים למעט Tmall".

מאיקאה ישראל לא נמסרה תגובה לפניית "גלובס". 

ת"ז: איקאה ישראל

רשת הריהוט השבדית נכנסה לישראל בשנת 2001 ומפעילה כיום חמישה סניפים ● הרשת נמצאת בבעלות מתיו ברונפמן ושולם פישר ומנוהלת על ידי ה מנכ"ל שוקי קובלנץ ● איקאה ישראל מעסיקה 1,700 עובדים וחזור המכירות שלה נכון ל-2019 מוערך
ב-1.7-1.9 מיליארד שקל

עוד כתבות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות