גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

אותם בעלים, אותה כתובת: מי באמת מחזיק באתר האינטרנט שמוכר את מוצרי איקאה?

באיקאה ישראל טוענים כי ספק חיצוני אחראי להזמנת מוצרי הרשת דרך האינטרנט ● אך בדיקת "גלובס" מעלה כי האתר רשום על שם מנהלת בכירה באיקאה, בכתובת של מטה החברה ● וגם: מדוע הופסקה פעילות האתר לפני כחודש?

איקאה / צילום: שלומי יוסף, גלובס
איקאה / צילום: שלומי יוסף, גלובס

מדוע איקאה ישראל מתכחשת לאתר אונליין שמספק את מוצריה, ורשום כפועל ממשרדי החברה בנתניה? אתר "שפע אונליין", ממנו איקאה מתנערת בכל פרסום רשמי, נמצא למעשה בבעלות שולם פישר ומתיו ברונפמן - הזכיינים הבלעדיים של רשת הריהוט השבדית בישראל - ורשום תחת עובדת איקאה. ומה קרה שפעילותו של האתר, המופעל על ידי חברת "שפע הצלחה ולוגיסטיקה", הופסקה לפני כחודש?

איקאה, שהגיעה לישראל בתחילת שנות האלפיים, נחשבת לסיפור הצלחה ענק במונחים מקומיים. עם שש חנויות בסך הכל בישראל, מחזור המכירות שלה נכון ל-2019 מוערך ב-1.7-1.9 מיליארד שקל.

הכול התחיל בחנות הראשונה שנפתחה ב-2001 באזור התעשייה בנתניה. לחברה לקח תשע שנים להתרחב לסניף נוסף בראשון לציון. מאז נפתחו חנויות נוספות בקריית אתא ובבאר שבע, ובהמשך חנות קטנה בהרבה שמתמחה במטבחים בעיר תל אביב. בימים אלה מתבצעות עבודות בנייה לסניף נוסף באשתאול, סמוך לבית שמש.

אלא שאת המוצרים הנחשקים בעיצוב הנורדי תוכלו לרכוש רק בחנויות הפיזיות של החברה, שלא מפעילה אתר סחר. 

ב-2017 אמרו באיקאה ישראל כי בחברה עובדים על אתר מקוון. בניגוד לקמעונאיות אחרות בתחום הריהוט, איקאה ישראל מאז ומתמיד הצהירה כי אינה מפעילה אתר סחר מקוון למכירת מוצריה, וזאת בניגוד למדינות אחרות בהן פועלת הרשת. בשנים האחרונות גורמים בחברה טענו בהזדמנויות שונות כי החברה עמלה על אתר אונליין שיהיה פאר היצירה ויעמוד בסטנדרטים בינלאומיים, ולא תתפשר על הקמתו, מה שדורש זמן נוסף.

אתר יקר ומיושן בבעלות בעלי איקאה

מי שבכל זאת מבקש לרכוש את המוצרים של איקאה באינטרנט יכול לעשות זאת באמצעות אתר שפע אונליין, אתר עם עיצוב מיושן במיוחד, ויידרש לשלם על השילוח מאות שקלים - מחיר המינימום עומד על 250 שקל או 5% מעלות הקנייה, זאת לצד דמי שירות בגובה 90 שקלים. בעבר כבר דווח במספר מקרים כי שפע אונליין נמצא בבעלות בעלי איקאה ישראל. עם זאת, העובדה ששפע אונליין יושב בתוך משרדי איקאה ישראל, ובעלת הדומיין של האתר היא מנהלת באיקאה ישראל, חמקה מתחת לרדאר.

מקורבים בענף טוענים כי מדובר בצירוף מקרים, שמקורו בטעות - "עובד בשפע אונליין ביקש סיוע ממנהלת ה-IT של איקאה ישראל בפתיחת הדומיין, וזו עשתה זאת תוך שימוש בפרטים שלה".

ב-2018 צוטט בכתבה באתר "מאקו" מנהל פעילות חברת "שפע הצלחה לוגיסטיקה", דוד אדדי, מסביר כי מדובר "בתהליך שנמשך כחצי שנה ועדיין מוגדר כפיילוט", והוסיף: "אנו עובדים עם איקאה על בסיס קבוע כי החברה שלנו היא זו שמבצעת את ההובלות מהחנויות הפיזיות לבית הלקוחות. כעת אנחנו מציעים גם את שירות האיסוף אונליין. עד כה הגיעו לאתר שלנו רק מפה לאוזן או כאלה שחיפשו 'איקאה אונליין'. החלטנו לא לפרסם את השירות עדיין כדי לתת למערכת לעבוד ולראות שהכול מתנהל בהתאם לציפיות".

שנתיים מוקדם יותר, נמחקה מהבורסה בת"א חברה ציבורית ששמה "שפע הצלחה לוגיסטיקה", לשעבר פאלאס תעשיות. החברה נמחקה לאחר שבעלי השליטה בה, ברונפמן ופישר, ביצעו הצעת רכש למניות הציבור, באמצעות חברת ההחזקות הציבורית בה שלטו באמצעות חברת ישראלום, וזו שילמה כ-4.9 מיליון שקל עבור כ-15.3% ממניות החברה לפי שווי של כ-32 מיליון שקל. בדוחותיה האחרונים שפורסמו, במחצית השנייה של 2016 הציגה שפע הצלחה לוגיסטיקה במאזן שלה יתרת הפסד של 398 מיליון שקל.

החברה עסקה בזמנו בשלל תחומי פעילות שנסגרו, כמו ייצור נרות ואלומיניום, אבל היה לה עוד תחום פעילות עיקרי: לוגיסטיקה. הפעילות היחידה של החברה בתחום זה הייתה "שירותי מחסן לוגיסטי" שסיפקה החברה לחברת "ליבנה צפוני", הלוא היא הבעלים ובעלת הזיכיון להפעלת איקאה ישראל, תמורת כ-32 מיליון שקל בשנה. כך לפי דוחותיה השנתיים ל-2015, טרום המחיקה. הדוחות מפרטים כי התשלום ניתן בין היתר עבור שירותי פריקת מכולות וקליטת תכולתן למחסן, שירותי אחסנה של המוצרים במרלו"ג עד לקבלת דרישה לאספקתם, תיוג מוצרים ועוד.

באיקאה ישראל טוענים באופן קבוע כי אין להם שירות מכירה מקוונת וכי האתר החיצוני שמוכר מוצרי איקאה אונליין בישראל, שפע אונליין, הוא ספק חיצוני שאינו קשור לחברה. ואולם, בדיקת "גלובס" מגלה כי כתובת האינטרנט של אתר שפע אונליין רשומה על שם מנהלת רכש IT של איקאה ישראל, בכתובת של הסניף הראשון של הרשת השבדית בישראל בנתניה, שבו יושב מטה החברה.

מנסח החברה ברשם החברות עולה כי בעלי המניות המחזיקים באתר שפע אונליין הם שפע הצלחה לוגיסטיקה (שם החברה הציבורית המחוקה של בעלי איקאה ישראל, ברונפמן ופישר), וישראלום נכסים, החברה שבבעלות ברונפמן ופישר. הדירקטורים היחידים בשפע הצלחה לוגיסטיקה הם שלום פישר, ושמשון פישר.

בנוסף, המחירים של שירותי האיסוף והשילוח באתר שפע אונליין גבוהים בפער ניכר מהמתחרות, ולפי תלונות של לקוחות האתר בפייסבוק גבוהים גם ממחיריה של חברת השילוח הקודמת שעבדה עם איקאה.

עד 2016, מי שביצעה את שילוח המוצרים של איקאה הייתה חברת מובילי דרור. מאז שעברה איקאה לבצע את שירותי האונליין והשילוח עבור עצמה, דרך שפע הצלחה, התמחור של השירותים הללו התייקר. משלוח ממוצע עמד אז על עלות של כ-228 שקלים, בכפוף למרחק היעד. ואולם, כיום, הזמנת משלוח עולה הובלה של 5% או מינימום של 250 שקלים, פלוס דמי שירות של 7% או מינימום 90 שקלים, כלומר לפחות 340 שקל להזמנה.

במענה לתלונות של לקוחות זועמים של שפע אונליין, נכתבו על ידי החשבון של איקאה ישראל בפייסבוק תגובות כגון "היי דקל, 'שפע אונליין' הנה חברה חיצונית. תעריפי השירות נקבעים על ידי שפע אונליין בלבד" או "שלום מיכל, מדובר בספק חיצוני אשר נותן שירות של רכישות אונליין. איקאה לא מפעילה שירות רכישה באמצעות האתר. מחיר השילוח, דמי השירות ועוד, נקבעים על ידי הספק, נשמח לראות אותך בחנויות איקאה בעת שנחזור לשגרה".

אך מבדיקת "גלובס" עולה, שבניגוד לכוונת איקאה ישראל ליצור הפרדה מוחלטת בינה לבין האתר, הרי שמדובר בישויות שלא רק נמצאות תחת אותה בעלות, אלא שרשומות תחת אותה קורת גג. בנוסף, שפע הצלחה היא גם היבואנית של מוצרי המזון השבדיים אשר נמכרים ברשת איקאה.

בהקשר זה אומרים ל"גלובס" גורמים מקורבים בענף כי "הבעלים של איקאה בישראל החליטו לפני מספר שנים לרכוש את חברת ההובלה של איקאה ושכוללת את פעילות האונליין. מנכ"ל איקאה, שוקי קובלנץ גרס אז כי איקאה לא ערוכה למכור אונליין בהיקפים האדירים שיגיעו אם תצא עם אתר רשמי משלה. למרות זאת הבעלים היו נחושים להעביר אליהם את השירות שניתן עד אז במיקור חוץ, אבל אינו פועל תחת איקאה".

הפעילות הופסקה באתר, וחודשה בסניפים

לאחרונה עלה שמה של איקאה לכותרות בישראל, זאת לאחר ש"טעות" בהסרת המגבלות בעת מגפת הקורונה - כפי שהגדיר זאת מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב - איפשרה לה לפתוח את חנויותיה מוקדם מן הצפוי, והרבה לפני הקניונים ומרכזי הקניות. כך, בעוד שמרכזי הקניות בישראל נותרו סגורים, תועדו תורי ענק בחנויות איקאה שנפתחו. ההחלטה הזו עוררה סערה והביאה למחאה של הן של הציבור והן של עסקי קמעונאות אחרים, בטענה כי מדובר בעיוות בהנחיות.

כך או כך, במהלך משבר הקורונה, בעת שהחנויות היו סגורות, חשבון הפייסבוק של איקאה יצא בקריאה ללקוחותיו לבצע את הקניות באיקאה באמצעות אתר שפע אונליין: "לקוחות יקרים, בעקבות הנחיות משרד הבריאות החנויות סגורות. ניתן לבצע רכישה אונליין באמצעות ספק חיצוני באתר שפע אונליין". גם כאן איקאה ישראל לא ציינה כי מדובר בחברה בבעלותה.

במקביל, לפני כחודש, כשבוע לפני החזרה לפעילות של חנויות איקאה, הופסקה פעילות המכירה של שפע אונליין. הדבר עורר גל של תגובות נזעמות בעמוד הפייסבוק של האתר, ועד לשעת כתיבת שורות אלה, לא ניתן לרכוש מוצרים באמצעות שפע אונליין. בעמוד הפייסבוק ובאתר פורסמה הודעה בזו הלשון: "עקב הנחיות משרד הבריאות שירות שפע און ליין אינו פעיל. עמכם הסליחה". בחברה לא פרטו מה הן אותן הנחיות שאפשרו לאתר לפעול עד אמצע חודש אפריל, והשתנו כעת. כמו כן, לאורך כל משבר הקורונה הנחיות משרד הבריאות איפשרו לכל החברות במשק לבצע שירותי משלוחים, כך שלא ברור מה הביא לסגירת פעילות האתר.

לפי שעה לא קיים הסבר ברור לירידת האתר מן האוויר. ניתן להעריך כי איקאה החליטה לעצור את פעילותו כי התקשתה לעמוד בעומסי הביקוש בקורונה, או, כי היא מתכננת, בהתאם למגמה בעולם עליה נרחיב בהמשך, לייצר נוכחות מקוונת בעצמה. גורמים מקורבים בענף אמרו ל"גלובס" כי בימים הראשונים עובדי שפע אונליין שמועסקים על ידי אותם בעלים הורשו להיכנס לחנויות וללקט סחורה, אבל בהמשך איקאה החליטה להפסיק את הפעילות הזו. לפי אותם גורמים, היקף ההזמנות שבשגרה עומד על עשרות ביום, זינק בצורה דרמטית על רקע ההסגר והיעדר חלופה פיזית. הבנו "שיצרנו פה משהו לא נכון, והפסקנו את הפעילות עם שפע", הם מוסיפים.

איקאה העולמית שינתה מגמה ונכנסה לאונליין

איקאה נמנית על רשתות הקמעונאות המוכרות בישראל, בדומה למעמדה בעולם הרחב. קבוצת איקאה העולמית רושמת מכירות הקמעונאיות ב-2019 עמדו על 41.3 מיליון אירו, גידול של 6.5% ביחס לשנה שקדמה לה. הרשת מפעילה כ-443 סניפים ב-49 מדינות. על-פי נתוני החברה, מדי שנה מבקרים בחנויותיה שברחבי העולם כ-936 מיליון מבקרים, ו-2.3 מיליארד איש גולשים מדי שנה באתרי האינטרנט של הקבוצה. החברה מעסיקה כ-211 אלף עובדים ברחבי העולם.

מדוחות איקאה עולה כי היא מחזיקה בפעילות סחר אלקטרוני ב-50 שווקים, כשהיא מפרטת כי המכירות אונליין נמצאות במגמת גידול. קטגוריית הריהוט נחשבת למאתגרת עבור מכירה מקוונת, וזאת בשל עלויות לוגיסטיות גבוהות שנובעות בין היתר מהגודל ומהכובד של הסחורה. קושי נוסף עבור קטגוריית הריהוט הוא הרצון של צרכנים להתנסות במוצרים בעצמם.

הקושי הזה קריטי עוד יותר עבור איקאה, שכן היתרון הגדול שלה טמון לא רק במוצרים אותם היא משווקת, כי אם גם בחוויית הקנייה הייחודית שהיא מציעה בחנויות שלה. מדובר בחנויות שמעוצבות כמו מבוך רב שכבתי וכוללות מתחם הסעדה עם מחירים מוזלים, וזאת כדי לגרום ללקוחות לשהות זמן ארוך יותר בחנויות, ובהתאם לרכוש יותר.

כיום, יותר ויותר קמעונאיות בתחום הריהוט והבית נכנסות למכירה מקוונת, ובאיקאה מחפשים פתרונות שיאפשרו גם לה נוכחות אונליין חזקה שתציע את אותה החוויה. נכון ל-2019, רק 11% מהמכירות של איקאה העולמית הגיעה ממכירות מקוונות.

מדובר בשינוי שמתחולל בשנים האחרונות: עד לפני כארבע שנים איקאה השהתה את הכניסה שלה למכירה מקוונת. היא הצליחה לעשות זאת בלי להיפגע בין היתר בזכות חוזק המותג שלה, שאפשר לה להסתמך על החוויה בחנות לאורך זמן. אבל נראה כי העידן הזה הסתיים: ב-2018 איקאה מינתה לראשונה מנהלת לתחום הדיגיטל שלה, כשמנכ"ל החברה הצהיר עם מנויה כי הוא נותן לה מנדט "לשנות כמעט הכל".

כך, לאחרונה איקאה פיתחה אפליקציה בה היא ניתן לרכוש מוצרים ולבחון את התאמתם לבית הלקוח. האפליקציה הזו פועלת כרגע בשווקים בפריסה מוגבלת, ביניהם סין, צרפת, והולנד. אבל כאן לא נעצרים המאמצים שלה להרחיב את הנוכחות המקוונת. לפני כחודשיים הודיעה איקאה כי לראשונה מוצרי יימכרו באמצעות פלטפורמת Tmall של ענקית האיקומרס עליבאבא. אגב, בעבר התנסתה איקאה במכירת מוצרי תאורה באמצעות ענקית מסחר מקוון אחרת - אמזון ארה"ב כסוג של פיילוט, אך בינואר האחרון הפסיקה את שיתוף הפעולה הזה. במגזין הריטייל "Modernretail" צוטט דובר איקאה כשהוא אומר כי "נכון להיום לחברה אין תכניות למכור מוצרים דרך ערוצים חיצוניים למעט Tmall".

מאיקאה ישראל לא נמסרה תגובה לפניית "גלובס". 

ת"ז: איקאה ישראל

רשת הריהוט השבדית נכנסה לישראל בשנת 2001 ומפעילה כיום חמישה סניפים ● הרשת נמצאת בבעלות מתיו ברונפמן ושולם פישר ומנוהלת על ידי ה מנכ"ל שוקי קובלנץ ● איקאה ישראל מעסיקה 1,700 עובדים וחזור המכירות שלה נכון ל-2019 מוערך
ב-1.7-1.9 מיליארד שקל

עוד כתבות

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

למה הבורסה יורדת כבר 3 ימים? מה חושבים המומחים ואיפה ההזדמנויות

ההסכם בין ארה"ב לאיראן התקבל באופטימיות בשווקים ברחבי העולם - חוץ מבישראל ● הבורסה המקומית היא היחידה במערב שנסחרה בירידות בשבוע האחרון, בהובלת מניות הבנקים, הביטוח והאנרגיה ● האם זו תחילתה של מגמה או ירידה נקודתית בלבד?

יהודה אליהו, מנכ''ל רמ''י החדש / צילום: תמונה פרטית

בג"ץ הוציא צו על-תנאי נגד מינוי יהודה אליהו למנהל רמ"י

בג"ץ דן היום בשלוש עתירות שהוגשו נגד מינויו של יהודה אליהו למנהל רשות מקרקעי ישראל ● בין היתר נטען כי המינוי נגוע בניגוד עניינים בשל הקשר של אליהו עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● השופטים ציינו בדיון כי נפלו קשיים בהליך המינוי ● הדיון הבא נקבע ל-1 ביולי

חברת החשמל / צילום: איל יצהר

חברת החשמל בראש, ומי בתחתית? סקר השירות של מבקר המדינה

7 גופים ממשלתיים דורגו בסקר השירות של מבקר המדינה ● רוב הגופים הצליחו לשפר את השירות בשנה החולפת, משרד התחבורה הידרדר ● מבקר המדינה: "חובה על משרתי הציבור להעניק שירות מיטבי, יעיל ומסביר פנים לכל אדם"

אתר בנייה למגורים / צילום: Shutterstock

מכה נוספת ליזמי הנדל"ן: מדד תשומות הבנייה לא עוצר

הדולר נחלש, האינפלציה הכללית מתקררת, אולם מדד תשומות הבנייה למגורים המשיך לטפס והוסיף 0.6% גם במאי ● הסיבה המרכזית: התייקרות חדה בשכר העבודה, שמקזזת את השפעת היבוא הזול ● העליות לאו דווקא מורגשות בכיס של רוכשי הדירות, אבל הצרות של היזמים יכולות להתגלגל בחזרה אליהם

עמי לוטבק בכנס TECH IL של גלובס / צילום: ניב קנטור

עמי לוטבק, ממייסדי וויז: "אני עדיין קם בבוקר, לוקח רכבת ומנסה לשנות את עולם הסקיוריטי"

מייסד וויז עמי לוטבק סבור כי עידן ה־AI מחייב ארגונים וחברות סייבר לחשב מסלול מחדש: "כל מה שעשינו עד היום צריך להשתנות" ● בכנס TECH IL של גלובס הוא סיפר כיצד ג’מיני השפיעה על ההחלטה להימכר לגוגל, מדוע מודלי AI הפכו לתשתית קריטית, ולמה דווקא היום קל יותר להקים סטארט־אפ וקשה יותר להצליח בו

ניצן גוטמן, מייסד ומנכ''ל Voicenter, בכנס TECH IL של גלובס / צילום: ניב קנטור

"לא להעביר את כולם להייטק, להעביר את ההייטק לכולם"

ניצן גוטמן, מייסד ומנכ"ל Voicenter, דיבר בכנס TECH IL של גלובס על הצורך לפתוח עוד סקטורים בשוק לבינה המלאכותית ועל התפקידים החדשים שנוצרים בזכות ה-AI: "כיום מדברים לא על החלפה של העובדים בעקבות הבינה המלאכותית אלא על ייעול שלהם"

מיליארדי דולרים מוקפאים על ידי ממשל ארה''ב / צילום: ap, Vahid Salemi

היכן מוחזקים מיליארדי הדולרים המוקפאים של איראן?

ארה"ב מנעה ממדינות שונות להעביר תשלומים עבור רכישות נפט מאיראן ● כעת טהרן דורשת לקבל את הכסף בחזרה כתנאי לסיום קבוע של המלחמה

עו''ד ד''ר ישראל (רלי) לשם / צילום: איל יצהר

ההשקעה המשתלמת של פרקליט הצמרת: מימש מניות תורפז בכ–200 מיליון שקל

עוה"ד רלי לשם מכר בשנה האחרונה את רוב מניותיו ביצרנית תמציות הטעם והריח ● שותפתו להקמת החברה, המנכ"לית קרן כהן־חזון, בחרה לשמור על רוב החזקותיה, למרות זינוק של מאות אחוזים במניית תורפז בשנים האחרונות, והיא כבר שווה מעל 3 מיליארד שקל על הנייר

שלמה קרעי שר התקשורת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מכה לשר קרעי: החלטת בג"ץ תאפשר את אישור עסקת רשת 13

המשמעות של צו הביניים שניתן על ידי בג"ץ, היא שהמועצה היוצאת היא זו שתמשיך לכהן ותוכל לבחון את עסקת רשת 13 ● חלקו הדרמטי ביותר של הצו נוגע להתנהלות השר קרעי וחברי המועצה שבחרו להתפטר בשבועות האחרונים

ח''כ טלי גוטליב / צילום: נעם מושקוביץ-דוברות הכנסת

הכנסת אישרה חסינות לח"כ גוטליב שחשפה את שמו של איש שב"כ

חברי הכנסת אישרו ברוב של 61 מול 48 את חסינותה של חברת הכנסת, טלי גוטליב, מפני העמדה לדין לאחר שחשפה שמו של איש שב"כ ● בתוך כך, לוחם שב"כ שגוטליב חשפה את זהותו הגיש עתירה לבג"ץ נגד החלטת הכנסת

כרם נבו בכנס TECH IL / צילום: ניב קנטור

כרם נבו, סמנכ"לית צמיחה ברשות החדשנות: "השנה יש עלייה בכמות הסטארט-אפים שקמים בישראל"

בכנס TECH IL של גלובס, סיפרה כרם נבו, סמנכ"לית צמיחה ברשות החדשנות, כי "השנה האחרונה הייתה כנראה אחת הטובות להייטק הישראלי"

טראמפ ונתניהו / צילום: ap, Alex Brandon

איראן הפכה מנטל לכלי, וטראמפ לא מודאג מהאיום על ישראל

נשיא ארה"ב יצא למערכה במטרה להפעיל לחץ חסר תקדים על טהרן, אך המשבר במצר הורמוז והחשש מהשלכות כלכליות גלובליות שינו את סדר העדיפויות ● התוצאה: הסכם שעשוי להחזיר את איראן חזקה ועשירה יותר

חיילים של צבא לבנון בדרום ביירות / צילום: ap, Bilal Hussein

המדינה האירופית שמאמנת את הצבא הלבנוני לפנות מוקשים

בזמן שהיחסים עם ישראל מתוחים, ספרד מסיימת להכשיר חיילים לבנונים בתחום פינוי המוקשים כחלק ממאמץ בינלאומי לחיזוק צבא לבנון ● ועידת התקצובים של בית הנבחרים האמריקאי הציגה את הרכש הביטחוני המיועד ל-2027, שצפוי לעמוד על 1.15 טריליון דולר - לפי בקשת הפנטגון ● וגם: פולין מאיצה את התחמשותה בסיוע האיחוד האירופי ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson

אוקראינה תמורת הורמוז? תמימות דעים מפתיעה בין טראמפ לאירופה בפסגת ה-G7

היו מי שהעריכו כי מאחורי הקלעים של ה-G7 התרקמה עסקת "אוקראינה תמורת הורמוז" ● טראמפ לא ידרוש יותר מדי מאוקראינה, ימשיך לאפשר לאירופאים לקנות נשק אמריקאי בעשרות מיליארדים לחימושה, ובתמורה האירופים יסייעו לו "לנקות" את הבלגן במפרץ הפרסי

רס''ר במיל' אלכסנדר פילין ז''ל

הותר לפרסום: רס"ר במיל' אלכסנדר פילין, נהרג מפיצוץ מטען בדרום לבנון

ארה"ב ואיראן חתמו על מזכר הבנות לסיום המלחמה ● מזכר ההבנות נכנס לתוקף באופן מיידי ● טראמפ מאשר ביציאה מורסאי: "זה נחתם" ● איראן: ארה"ב החלה להסיר את המצור הימי ● לבנון במרכז הסעיף הראשון בהסכם ● עדכונים שוטפים

וויל פורטה וטינה פיי באירוע נטפליקס / צילום: ap, Evan Agostini

השיעור שלמדתי מגורדון רמזי וטינה פיי: הטלוויזיה לא נעלמת, היא משנה צורה

כבר יותר מ־20 שנה שאני מגיע לאירוע Upfronts בניו יורק - המקום שבו תעשיית הטלוויזיה האמריקאית מוכרת למפרסמים את תשומת הלב של הצופים - אבל הפעם היה ברור שמשהו עמוק השתנה ● הכוח עבר למקום אחר, והסטרימינג, הדאטה וה–AI הם העתיד הבלתי נמנע

אייל פרוינד, מנכ''ל הפניקס ESOP, בכנס TECH IL 2026 / צילום: ניב קנטור

אייל פרוינד, מנכ"ל הפניקס ESOP: "למרות כל האתגרים וחוסר הוודאות אנחנו עושים לונג על ההייטק הישראלי"

"אם מישהו היה אומר לנו לפני שנתיים שיהיו עסקאות בסדר גודל של השנה האחרונה, אני לא חושב שמישהו היה מאמין", אמר אייל פרוינד, מנכ"ל הפניקס ESOP בכנס TECH IL של גלובס ● "אם יש משהו שאנחנו רואים שחוזר על עצמו, הוא שההייטק הישראלי ממשיך להתקדם קדימה"

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

לקוחות לאומי קיבלו סמס בהפתעה: 700 שקל בדרך לחשבון הבנק שלכם. מי בזכאים?

הבנק יעניק 700 שקל לחלק ניכר מלקוחותיו, לאחר שעשה מהלך דומה באוקטובר האחרון ● זאת, במסגרת מתווה ההטבות שיזם בנק ישראל, ובו נדרשו חמשת הבנקים הגדולים לחלק לציבור הטבות בסך מצרפי של שלושה מיליארד שקל ● בין תנאי הזכאות: העברת משכורת של לפחות 5,000 שקל בממוצע

ראסל אלוואנגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: מיכה בריקמן

זינוק של 500% בשנה: טאואר עוקפת בשווי את הבנקים שהצילו אותה מקריסה

שווי חברת השבבים הלוהטת ממגדל העמק עקף השבוע את זה של בנק הפועלים, וייתכן שבקרוב היא תעקוף גם את שוויו של לאומי - שני עשורים לאחר שהסדר חוב מולם איפשר את המשך קיומה ● הראלי במניה משקף לטאואר שווי של פי 6 מזה שבו אמורה הייתה להימכר לאינטל

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

הסטארט-אפ של היזם הסדרתי בדרך לגיוס לפי שווי עצום. ותודה לאילון מאסק

חברת אקסייט לאבס (Xsight Labs) של יזם השבבים הסדרתי אביגדור וילנץ בדרך לגיוס של כ-300 מיליון דולר לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר ● הרקע לגיוס - הלקוחות החדשים של החברה, והבולטת שבהם היא סטארלינק ● לפי מקורות, את הסיבוב הובילו כמה מהמשקיעים הותיקים והמוכרים של וילנץ - קרן פידליטי וחברת ההשקעות אטריידס של משקיע העל גאווין בייקר