גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בעלי עסקים, הכירו את הכלי שיכול לסייע לכם לעבור את הסערה

המציאות הכלכלית הקשה בעקבות משבר הקורונה, הותירה בעלי עסקים רבים מול שוקת שבורה ● כיצד הם יכולים לייצר תזרים חיובי ולייצב את דירוג האשראי?

כלי שיכול לסייע לבעלי עסקים לעבור את משבר הקורונה / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
כלי שיכול לסייע לבעלי עסקים לעבור את משבר הקורונה / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הכתבה בשיתוף שילוח פיננסים

משבר הקורונה תפס את כולנו לא מוכנים. אין זה פלא: מדובר במשבר שהאנושות בעידן העכשווי לא חוותה כמותו, וכפי שאנו רואים - לא הצליחה להיערך אליו באופן מלא. מבחינה בריאותית נראה שהגל הראשון מאחורינו, אך השלכה מיידית ומשמעותית לא פחות היא כלכלית, והיא ככל הנראה תישאר פה עוד זמן רב מאוד.

ההשפעה על המשק הישראלי מורגשת כמעט בכל צעד שאנחנו עושים, ובכל כיוון שאליו נפנה את מבטנו. מספר המובטלים בארץ חצה את רף המיליון, ושירות התעסוקה העריך כי 125 אלף עסקים נפגעו מהמשבר. התחזית היא כי המצב הנוכחי יביא בהמשך הדרך לקריסתם של עשרות אלפי בתי עסק.

נראה כי הבעיה העיקרית של בעלי העסקים בעת הזו היא הפגיעה ביכולות הפיננסיות שלהם כתוצאה מסגירתם הפתאומית. המציאות הזו מקשה עליהם לקבל אשראי והלוואות מגורמים פיננסיים, שרבים מהם לא רואים בכך מהלך כדאי. התוצאה: אותם עסקים כלל לא יודעים מהיכן יביאו מקורות כספיים כדי לשרוד את הסערה הכלכלית המשתוללת.

"השוק כמו שכולנו רואים נמצא היום בבלגאן גדול, אי-אפשר לפספס את זה", אומר יאיר שילוח, בעלי חברת שילוח פיננסים, המספקת הלוואות חוץ-בנקאיות לבעלי עסקים. "אני מדבר עם בעלי עסקים שעבדו מעולה לפני המשבר. הם פתחו עסק, החזירו את ההשקעה אחרי כמה שנים, בדיוק בימים האלה היו אמורים להתחיל להרוויח, ליהנות מהעסק, לעלות על הסוס - ופתאום הם עברו להפסדים של עשרות אלפי שקלים בחודש.

"ישנם תחומים שלמים שלפי מצב העניינים כרגע לא יהיה להם איך להמשיך. אולמות אירועים ובעלי המקצועות הקשורים אליהם, מסעדות, בתי קפה בתי מלון - גם כאלו שנראה שמתחילים לשוב לפעילות אט-אט - אצלם המצב הקשה ביותר. חשוב לציין שתחום בתי הקפה והמסעדנות תמיד נחשב למסוכן ורבים מהעסקים בו נפתחים ונסגרים במהירות, אבל היום פשוט אין שום דרך להמשיך להתגלגל בענף הזה".

להמשיך לעמוד על הרגליים

המציאות העגומה שמתאר שילוח היא מנת חלקם של עשרות אלפי בעלי עסקים כיום. האחרונים משוועים לתמיכה מהמדינה, אשר, לדבריו, מגיעה במנות קטנות מדי ובקצב איטי מדי עד כה. אבל יש לכך פתרון, בייחוד אם לאותם בעלי עסקים ישנו נכס הרשום על שמם.

"אדם שביקש אשראי ממקור מסוים ולא קיבל אותו - כי ההכנסות שלו לא היו מספקות, או שחזרו לו צ'קים, או הוגדר כבעל חשבון מוגבל - מחפש אלטרנטיבה", מסביר שילוח. "מי שפשט רגל או היה מוגבל לאחרונה - לא יוכל לחזור בקרוב לקבל הלוואות רגילות לעסקים, אז אין לו ברירה: כדי שהעסק שלו ישרוד את התקופה הזאת, הוא חייב למצוא אפשרות אחרת לקבלת הלוואה.

לפרטים נוספים הקליקו כאן >>

"לבעלי עסקים שנמצאים במצב הזה אנחנו מציעים הלוואה כנגד נכס שבבעלותם, אם יש כזה. מדובר בפלטפורמה של הלוואות בין מלווים שיש להם כסף ורוצים לקבל עליו תשואה סבירה יותר מזו שקיימת היום במשק, ומשקיעים אותו דרך הפלטפורמה שלנו, לבין לווים שזקוקים לכסף כיום. אנחנו אנשי עסקים, ממש כמו אותם בעלי עסקים, מסתכלים עליהם בגובה העיניים ומסייעים להם לקבל את האשראי שהם זקוקים לו כעת".

"מדובר בהצעה שמתאימה בעיקר לאנשי עסקים שיש להם נכסים - מלונות, בתים וכדומה", אומר שילוח. "פעם רוב האנשים שהגיעו אלינו היו בעלי דירוג אשראי (BDI) שלילי. היום המצב שונה: לקוחות שלא חלמו להגיע למצב שכזה לפני הקורונה, פונים אלינו גם כן. גם אנשים עם BDI תקין עשויים להגיע אלינו - בעיקר כאלו שיודעים שבעוד זמן קצר הם עלולים להיות מדורגים בדירוג שלילי והדרך לקריסה שלהם תהיה קצרה מאוד.

"אנחנו יכולים להעניק הלוואת גישור עד לחמש שנים, שתאפשר לאותו בעל עסק לשמור על דירוג חיובי ואחרי שהכול יחלוף, לחזור ולקבל הלוואה כמו שהיה רגיל לקבל בעבר. אנו נותנים גם הלוואת שפיצר (סוג ההלוואה הנפוץ ביותר בשוק כיום - י.נ.), במידת הצורך, שיכולה להציע פריסה לעשר עד 25 שנה".

גמישות וזריזות - בלי לוותר על בדיקה קפדנית

כפי שאפשר להבין, התנאי הבסיסי לקבלת הלוואה מהסוג שמציעה שילוח פיננסים הוא קיומו של נכס נדל"ן שישמש כבטוחה. כאשר יש אחד כזה בנמצא, מבקש ההלוואה יוכל לקבל את הכסף הדרוש לו במהרה - אך רק לאחר שנבדק כי אכן יש אופק כלכלי וכדאיות להלוואה. אם מתברר כי הסיכוי שהלווה יצליח לעמוד בתנאי ההלוואה נמוך, היא לא תינתן. "אין לנו עניין במימוש הבטוחה", אומר שילוח ומוסיף: "חשוב להבין, אין הלוואות רעות או הלוואות טובות, יש הלוואה שנכונה לשני הצדדים. כשאתה לוקח אשראי אתה יכול למנף את עצמך ולהימלט מאיזשהו פלונטר, ואתה יכול להסתבך איתו עוד יותר. אנחנו לא רוצים שהלקוחות שלנו יסתבכו, ולא רוצים להסתבך איתם יחד. אם אנחנו לא מבינים בצורה ברורה איך ההלוואה תיפרע, אין עסקה".

"אחד היתרונות הגדולים שלנו מתבטא בזמינות של הכסף", מציין שילוח, "ובגמישות של השירותים שאנו מציעים: לקוח יכול לקבל מאיתנו את ההלוואה בתוך חמישה ימים, עשרה ימים לכל היותר, וכל אנשי המקצוע שלנו זמינים ברמה של שעות. נדרשת לנו יממה אחת בלבד כדי לעשות הערכת שווי, עד שיש לנו דוח מוכן ביד".

"עוד חשוב לציין שאין אצלנו הגבלה מבחינת גובה ההלוואה - הכול תלוי בשווי הנכס קרי הבטוחה", מוסיף שילוח. "אם למישהו יש נכס בשווי 100 מיליון שקל, הוא יוכל לקבל גם 50 מיליון שקל הלוואה. מובן שצריך להיות מינוף עד רף מסוים, אך לא מדובר בקריטריון קבוע: הנתון הזה תלוי בלקוח עצמו, בנתונים של העסק שלו, המקום שבו נמצא הנכס, ה-Loan To Value) LTV - היחס שבין שיעור המימון לבין שווי הנכס - י.נ.) ועוד. דבר חשוב נוסף: איננו גובים תשלום מראש. אנחנו מייעצים, מכוונים את הלקוח לגבי הדרך הנכונה לקבלת הלוואה שתתאים לו, ורק אם הוא אכן נוטל את הלוואה הוא מחויב בתשלום. כך ביכולתנו לספק לו חבל הצלה כלכלי, או כמו שאנחנו אוהבים להגדיר זאת: תוכנית הבראה כלכלית".

אין באמור כדי להוות משום יעוץ או המלצה לקבלת הלוואה ועל הלקוחות לקבל יעוץ פרטני התואם את צרכיהם הייחודיים.

* אי עמידה בפירעון הלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. ההלוואה ניתנת בהתאם לתנאי חברת שילוח פיננסים, ולעמידה תנאי החיתום.

לפרטים נוספים הקליקו כאן >>

עוד כתבות

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

ארה"ב בולמת שימוש של גרמניה במשגרים של אלביט

על פי דיווח של אתר דיפנס אקספרס, הסיבה לנקיטת הצעד החריג הוא חשש ל"דליפות טכנולוגיות" ● יחד עם זאת, במשרד ההגנה הגרמני מציינים כי ברמה התיאורטית, ניתן לטפל בחשש הזה בעזרת עדכוני תוכנה

עבודות המטרו בתל אביב / צילום: בר לביא

שאלת המעורבות הסינית בתשתיות של ישראל חוזרת לשולחן

מכרז התשתיות הגדול בתולדות המדינה, בעלות של 65 מיליארד שקל, נפתח כשעדיין לא גובשו קווים מנחים לגבי השתתפות חברות סיניות ● בלחץ אמריקאי גובר, לצד דעיכת עניין מצד חברות אירופיות וצמצום התחרות המקומית, שאלת המעורבות הסינית חוזרת למרכז הזירה

התחדשות עירונית בתל אביב / צילום: דיויד לוין

הקשיש מת? משרד המשפטים: הזכויות בפרויקט פינוי בינוי שיעברו בירושה

המשנה ליועמ"שית, עו"ד כרמית יוליס, פרסמה חוות-דעת העוסקת בסוגיית העברת התמורות הייחודיות המוקנות לבעלי דירות קשישים, במסגרת עסקאות התחדשות עירונית ליורשיהם ● בין היתר נקבע כי קבלת התמורות הייחודיות של הקשיש תיחשב כנכס מנכסי העיזבון שעובר בירושה ליורשיו

האחים אבי, רפי וג'ו נקש / צילום: יח''צ

האחים נקש יישארו בנמל אילת? הממשלה תיאלץ להכריע בקרוב

שרי האוצר והתחבורה יודיעו עד סוף החודש אם יוארך זיכיון האחים נקש בנמל שהסב להם רווחים במאות מיליונים ● בממשלה סבורים שהם לא עמדו בתנאים, אולם פרסום מכרז חדש כעת אינו מהלך פשוט

מושגים לאזרחות מיודעת. מדדי אי שוויון / צילום: Shutterstock

בקרוב יתפרסמו נתונים על אי־השוויון בישראל. מה צריך לדעת כשקוראים אותם?

אחד הנתונים הכלכליים שמעוררים הכי הרבה עניין הוא אי־השוויון • לאילו היבטים הוא מתייחס, ואיך בכלל מודדים אותו? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

בשאר אל אסד / צילום: ap, Baz Ratner

"לומד רוסית ומרענן את לימודי הרפואה": הגרדיאן חושף פרטים חדשים על חייו של אסד במוסקבה

כשנה לאחר נפילת משטרו של הדיקטטור, הגרדיאן הבריטי מספק פרטים חדשים והצצה נדירה לחיי משפחת אסד ● "מנהלים חיים מבודדים ושקטים של יוקרה במוסקבה ובאיחוד האמירויות"

אילוסטרציה: Shutterstock

חברות הביטוח בראש, ומי בתחתית? בדקו מה עשו החסכונות שלכם בנובמבר

חברות הביטוח הן המנצחות הגדולות בתשואות של חודש נובמבר, מנורה מבטחים וכלל מובילות גם מתחילת השנה ● בתחתית: הגופים שחשופים לחו"ל - אלטשולר שחם וילין לפידות ● הסיבה היא זינוק של יותר מ-4% בשוק המקומי לעומת יציבות בארה"ב ● ומה קורה בינתיים בדצמבר?

לארי אליסון, מייסד ויו''ר אורקל / צילום: Reuters, Noah Berger

החוב של אורקל תופח, המניה צונחת, ועסקה אחת מדאיגה במיוחד את השוק כולו

אחרי חוזה הענק עם OpenAI והשקעות עתק בדאטה סנטרים, השוק מתחיל להטיל ספק בקצב החזרת ההשקעות ובתזרים המזומנים של אורקל ● האם החברה תצליח להפוך את ההבטחות הגדולות להכנסות ממשיות, ומה זה אומר על עתיד כלכלת הבינה המלאכותית?

רבקה לויפר / צילום: דנה בר סימן טוב

המועמדת שכמעט הפכה לחשכ"לית, עד שחלה תפנית במינוי עבאדי-בויאנג'ו

לפני שהודיע על בחירתו במיכל עבאדי־בויאנג'ו לחשבת הכללית באוצר, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ריאיין בשבועות האחרונים כעשר נשים לתפקיד ● אחת המועמדות הבולטות שהגיעו לקו הגמר היא רבקה לויפר, שמסיימת בימים אלה קדנציה כסמנכ"לית כלכלה ופיננסים ברשות החשמל

מיכל עבאדי-בויאנג'ו / צילום: איליה מלינקוב

עבאדי-בויאנג'ו חוזרת לצמרת האוצר, ומינוי פרוזנפר כנראה יוכשר

מיכל עבאדי־בויאנג'ו חוזרת לתפקיד החשבת הכללית באוצר - זאת במסגרת מהלך שיאפשר לשר האוצר להשלים גם את מינויו של מהרן פרוזנפר לממונה על התקציבים לאחר שנפסל

עומס תנועה בנתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

הקמתה של מערכת מס הגודש יצאה לדרך, ומומחי תחבורה סקפטיים לגבי יעילותה

220 שערי אגרה ו־140 אתרי חיוב יוקמו בשלוש טבעות סביב תל אביב ● המערכת צפויה להתחיל לפעול ב־2027 ● המומחים עונים: האם המהלך יעבוד בלי שיפור משמעותי בתחבורה הציבורית?

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ביטול פיטורי היועמ"שית: "פסק הדין של בג"ץ היה צפוי ומתבקש"

בג"ץ ביטל היום בפסק דין דרמטי את החלטת הממשלה להדיח את היועמ"שית גלי בהרב-מיארה וכן את החלטת הממשלה ששינתה את המנגנון להפסקת כהונתה ● פרופ' יניב רוזנאי: "פסק הדין נכון ומוצדק" ● עו"ד רז נזרי: "לא בכדי גם השופטים שמוגדרים שמרנים הצטרפו לפסק הדין; שמרנות אין משמעה הפקרות"

חנויות רחוב / אילוסטרציה: כדיה לוי

נציגי חנויות הרחוב לשר ברקת: הרחבת הפטור ממע"מ תחסל אותנו

במסגרת המאבק נגד הגדלת הפטור ממע"מ על יבוא אישי, 20 בעלי עסקים קטנים ובינוניים נפגשו הבוקר עם שר הכלכלה ניר ברקת ● "אם תקדמו את החוק, אתם מחסלים אותנו ומפקירים את הרחוב לטייקונים", טענו הנציגים בפני השר, שמתנגד אף הוא למהלך שמוביל האוצר ● נשיא איגוד לשכות המסחר: "המהלך מוצג כהקלה ביוקר המחיה, אך בפועל עושה ההפך"

חנות לולו למון בלונדון / צילום: Shutterstock

המנכ"ל התפטר, המניה קפצה ב־10% ביום אחד: האם לולולמון בדרך לקאמבק?

מניית לולולמון, קמעונאית הלבשת הנשים שחוללה מהפכה בתחום, נחתכה במחצית מערכה בתוך פחות משנתיים ● בעקבות הביצועים החלשים, המנכ"ל קלוין מקדונלד הודיע על סיום תפקידו - והשוק הגיב באופטימיות ● האם מדובר בשינוי עומק של החברה?

40 עד 40 2026

ההרשמה לפרויקט 40 הצעירים המבטיחים של גלובס יוצאת לדרך

לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים עד גיל 40 ל־‏2026, שמתפרסמת זו השנה ה־21, אנחנו מחפשים נשים וגברים מכל קצות החברה הישראלית שמובילים שינוי ויוזמה, בעלי עשייה מרשימה מוכחת ואופק מבטיח ● אם אתם רואים עצמכם מתאימים או מכירים אנשים ראויים, מוזמנים להגיש מועמדות ● ההרשמה תיסגר ב־31 בדצמבר

אילוסטרציה: Shutterstock

עשור לאחר ההרשעה: לירז אברג’ל תשלם כ-62 מיליון שקל לרשות המסים

10 שנים אחרי הטלת כפל המס במסגרת פרשיית סחר לא חוקי בזהב והוצאת חשבוניות פיקטיביות, בית המשפט המחוזי דחה את טענותיה של לירז אברג'ל לאי-ידיעה וחייב אותה לשלם לרשות המסים כ-62 מיליון שקל

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

תל אביב ננעלה בירידות קלות; מניות הטכנולוגיה והבנייה נפלו

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.5% ● מניית נקסט ויז'ן קפצה בכ-4% ● שבוע של שיאים חדשים עבר על תל אביב, אבל בוול סטריט הרוחות סוערות ● רגע אחרי הורדת הריבית, דוחות של שתי שחקניות מרכזיות בתחום ה-AI הציפו מחדש את החששות בשוק ● השקל לא מפסיק להתחזק מול הדולר, ובבנק סיטי טוענים כי הוא מוערך יתר על המידה בכ-20% ● וגם: שתי המניות הישראליות שצנחו בעשרות אחוזים - ועכשיו האנליסטים מזהים בהן הזדמנות

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

המשקיעים בוול סטריט מתרחקים מענקיות הטכנולוגיה - וזו החלופה

סימני הספקנות סביב תחום ה-AI הולכים ומתרבים ובתי ההשקעות הגדולים אומרים ללקוחות שלהם להוריד את החשיפה לענקיות הטכנולוגיה ● לדידם, ההזדמנויות הן בתחומים שאינם תחת הפנס ● "המשקיעים כבר לא ירדפו רק אחרי מיקרוסופט ואמזון - ההשקעה הולכת ומתרחבת לשאר השוק"

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

המרוץ על צים מתחמם: ענקית התובלה MSC הגישה הצעת רכש

לאחר שבגלובס נחשף כי הוגשה לצים הצעת רכישה מחברת התובלה הפג לויד, הצעה נוספת התקבלה ככל הידוע גם מחברת התובלה הגדולה יותר, MSC ● גם מארסק הוזכרה כמתעניינת ● דירקטוריון צים: "נבחנות מספר הצעות מחברות מובילות"

ביג פאשן בת ים / צילום: ענת גרוס

תודה למטרו: BIG בת ים יקבל תוספת שטח בשווי של כ-25.5 מיליון שקל

תמ"א 70 שנכנסה לתוקף מאפשרת הגדלת זכויות בנייה סמוך לתחנות המטרו ● בהתאם לכך, ועדת המשנה המחוזית אישרה תוספת של כ־10,200 מ"ר תעסוקה במתחם BIG בת ים שבבעלות ביג ואשטרום ● התוספת תאפשר הקמת מגדל משרדים בן 20 קומות סמוך לתחנת המטרו המתוכננת ● שווי הזכויות שאושרו מוערך בכ־25.5 מיליון שקל