גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

אלי אלעזרא ובכירי אלבר נוספים זומנו לשימוע לפני העמדה לדין פלילי

הפרקליטות זימנה לשימוע את מנכ"ל אלבר הקודם ינון עמית, את המנכ"ל הנוכחי אורן אלעזרא ואת היו"ר אלי אלעזרא, לצד חשודים נוספים בפרשת היבוא המקביל של רכבים ורישיונות יבוא במרמה ● דובר אלבר: "בעלי החברה נפלו קורבן להונאה, ושמם שורבב לפרשה שהם לא חלק ממנה"

סניף של אלבר / צילום: איל יצהר, גלובס
סניף של אלבר / צילום: איל יצהר, גלובס

הפרקליטות זימנה לשימוע לפני העמדה לדין פלילי את בכירי חברת הליסינג אלבר ושורה של חשודים נוספים בפרשת היבוא המקביל של רכבים ורישיונות יבוא במרמה. פרקליטות מיסוי וכלכלה הודיעה היום לחברת אלבר ציי רכב, לבעלים ויו"ר החברה - אלי אלעזרא ולשורת בכירים בחברה כי נשקלת העמדתם לדין בכפוף לשימוע. בין הבכירים שזומנו לשימוע, ינון עמית - ששימש מנכ"ל החברה עד לתחילת 2015, מנכ"ל החברה הנוכחי אורן אלעזרא, אירית פרנקו, שהייתה סמנכ"לית הכספים, ורעות בנודיס - מנהלת הרכש.

בנוסף הודיעה הפרקליטות לחברת "חיים לוי טרייד אין בע"מ", לחברת "גלובל אוטומקס בע"מ" ולבעלי ומנהלי חברות אלה - דניאל לוי וחיים לוי כי נשקלת העמדתם לדין בכפוף לשימוע. עוד הודע לעוה"ד ירון גולדמן וגיל איזנברג, שייצגו את ינון עמית, כי נשקלת העמדתם לדין בכפוף לשימוע בגין הדחה בחקירה, וקשירת קשר לביצוע עבירות.

חשד להברחה של 1,839 כלי רכב

כתבי החשדות שגיבשה הפרקליטות מגוללים תוכנית עבריינית רחבת היקף שרקמו והוציאו לפועל המעורבים במסגרתה בוצעו עבירות, כל חשוד בהתאם לחלקו, של קבלת היתרי יבוא מקביל ורישיונות יבוא במרמה ממשרד התחבורה, זיוף הסכמים עם סוכני הפצת רכב בחו"ל, עבירות הברחה של כלי רכב בניגוד לפקודת המכס, עבירות על חוק מע"מ וחוק מס קנייה, עבירות רישום כוזב במסמכי תאגיד ועבירות הלבנת הון.

על-פי כתבי החשדות, "בשלהי 2013 התקבלה החלטה באלבר על הקמת תחום פעילות של יבוא מקביל של כלי רכב לישראל. לנוכח מגבלות שנקבעו בדין על יבוא מקביל של כלי רכב, רקמה אלבר ביחד עם גורמים נוספים תוכנית עבריינית, שמטרתה להונות את משרד התחבורה ולהציג לו מסמכים מזויפים על-מנת לקבל היתר יבוא מקביל עבור אלבר".

לפי כתב החשדות, אלבר פעלה באמצעות מי שהיה המנכ"ל, עמית, ואלי אלעזרא, כאשר הגורמים הנוספים איתם קשרה קשר וחברה לצורך גיבוש התוכנית והוצאתה אל הפועל היו חברת חיים לוי טרייד אין והבעלים והמנהל דניאל לוי וחיים לוי, וכן באמצעות איש עסקים אמריקאי. לפי הנטען, איש העסקים האמריקאי זייף עבור אלבר הסכמים ומסמכים, שהותאמו לדרישות הדין, לפיהם אלבר התקשרה לכאורה עם חברה אמריקאית בשם אוטוניישן (AUTONATION), שהיא סוכן מורשה של יצרני הרכב טויוטה והונדה. ואולם, בפועל אלבר לא התקשרה כלל עם אוטוניישן או גורמים מטעמה החתומים לכאורה על ההסכמים והמסמכים. אלבר הגישה את ההסכמים המזויפים וכן מסמכי תקינה מזויפים למשרד התחבורה וקיבלה על בסיסם במהלך שנת 2014 היתר ורישיונות לייבא לישראל כלי רכב מתוצרת טויוטה והונדה".

על-פי החשד, על בסיס ההיתר ורישיונות היבוא שהתקבלו במרמה, הבריחה אלבר מארה"ב לישראל, עד לפתיחת החקירה נגדה בחודש יולי 2015, לא פחות מ-1,839 כלי רכב, שנרכשו תמורת סכום השווה לכ-176 מיליון שקל. "במסגרת התוכנית העבריינית ועל-מנת להסתיר את העובדה שכלי הרכב נרכשו לצורך יצוא מחוץ לארה"ב, רכשה אלבר את כלי הרכב מסוכנויות מקומיות וספקים שונים בארה"ב באמצעות מספר רב של חברות, חלקן חברות קש שהוקמו רק לצורך רכישת כלי הרכב על-ידי אותו איש עסקים אמריקאי. על אף שכלי הרכב נרכשו מסוכנויות וספקים שונים בארה"ב, זייפו החשודים באמצעות איש העסקים האמריקאי גם חשבוניות ספק ומסמכים נוספים הנחזים להיות מטעם חברת אוטוניישן, וזאת לנוכח ההסכמים המזויפים שעל בסיסם התקבל היתר היבוא ועל -מנת להגישם למכס יחד עם הצהרות היבוא".

לדברי הפרקליטות, כדי להשתמט מתשלום מסי יבוא נמנעה אלבר מדיווח על עלויות הרכישה האמיתיות של כלי הרכב. בהצהרות היבוא של כלי הרכב הצהירה אלבר על עלויות רכישה כוללות הנמוכות בלמעלה מ-4 מיליון שקל מהעלויות האמיתיות.

בנוסף, על-פי החשד בוצעו עבירות של רישומים כוזבים במסמכי התאגיד של חברת אלבר. הרישומים הכוזבים נועדו ליישב את הפער בין הכזב שבחשבוניות לבין התנועות הכספיות מחברת אלבר לחברות שבשליטת איש העסקים האמריקאי, שבאמצעותו נרכשו כלי הרכב.

כתבי החשדות מייחסים נסיבות מחמירות לביצוע העבירות, הנובעות מהתחכום, השימוש בגורמים בחו"ל, ההיקף הכלכלי והפגיעה הפוטנציאלית בזכויות הבטיחותיות והצרכניות של משתמשי כלי הרכב.

כתב החשדות מתאר גם ביצוע עבירות הלבנת הון על-ידי המעורבים בכך שייבאו את כלי הרכב, המהווים רכוש אסור שמקורו בעבירות. לפי הנטען, עבירות הלבנת הון בוצעו גם בהעברת למעלה מ-180 מיליון שקל על-ידי אלבר לאיש העסקים האמריקאי על-מנת שיקים עבור חברת אלבר חברות קש אמריקאיות וירכוש באמצעותן ובאמצעות חברות נוספות כלי רכב תוך הצגת מצג כוזב. "אלבר והמעורבים מטעמה ביצעו גם עבירות הלבנת הון בכך שמכרו ללקוחות בישראל למעלה מ-950 כלי רכב מתוך כלי הרכב אותם ייבאו תמורת סך של למעלה מ-168 מיליון שקל, ובכך שרשמו בבעלותה של אלבר למעלה מ-540 כלי רכב ששווים עומד על למעלה מ-73 מיליון שקל. והכל בידיעה שמדובר ברכוש אסור שמקורו בעבירות".

לפי כתב החשדות, "עבירות הלבנת הון נוספות נעשו על-פי כתב החשדות על-ידי חברת חיים לוי טרייד אין, בעליה ומנהלה, אשר בהתאם להסכם שיתוף פעולה שחתמו, אלבר רכשו ממנה למעלה מ-155 כלי רכב תמורת סך של למעלה מ-27 מיליון שקל ומכרו את כלי הרכב ללקוחות כסוכן, בידיעה שמדובר ברכוש אסור שמקורו בעבירות".

גם עורכי הדין חשודים

כתבי החשדות מייחסים לינון עמית ולעוה"ד ירון גולדמן וגיל אייזנברג, שייצגו את עמית בשלב חקירת הפרשה, עבירות של הדחה בחקירה, וקשירת קשר לביצוע עבירות. על-פי החשד, לאחר הפתיחה בחקירה, עמית קשר קשר עם עורכי דינו לנסות ולהכשיר, בדיעבד, את החוזה והמסמכים המזויפים, שהוגשו על-ידי אלבר למשרד התחבורה. לפי הנטען, "לשם כך, בסוף שנת 2015, נסעו עורכי הדין, בשליחותו של עמית, לארצות הברית, לנסות ולהדיח גורם מחברת אוטוניישן לתת עדות שקר ולפיה החוזה המזויף נחתם על-ידם".

בנוסף, גלובל אוטומקס בע"מ, שותפיה ומנהליה, חברת חיים לוי טרייד אין, דניאל לוי, חיים לוי וינון עמית שנכנס כשותף בחברת גלובל אוטומקס לאחר שסיים את תפקידו באלבר, חשודים בביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה ממשרד התחבורה, זיוף, הברחה של כלי רכב ועבירות הלבנת הון.

כתב החשדות מייחס לגלובל אוטומקס, שאחד השותפים בה היה גם אותו איש עסקים אמריקאי, מסכת עבירות דומה לזו שבוצעה על-ידי אלבר. בראשית שנת 2015 פעלו חברת גלובל אטומקס והמעורבים מטעמה להונות את משרד התחבורה ולקבל היתר ורישיונות ליבוא מקביל של כלי רכב לישראל על בסיס הסכמים מזויפים, העומדים לכאורה בדרישות הדין. המעורבים זייפו באמצעות איש העסקים האמריקאי הסכמים ומסמכים, הנחזים להיות מול תאגיד אמריקאי בשם ווסטבורי (WESTBURY), שהוא סוכן מורשה של יצרנית רכב. בפועל גלובל אוטומקס לא התקשרה כלל עם חברת ווסטבורי. גלובל אוטומקס הגישה את ההסכמים המזויפים וכן מסמכי תקינה מזויפים למשרד התחבורה וקיבלה על בסיסם במרמה, במהלך שנת 2015 היתר ורישיונות לייבא לישראל כלי רכב מתוצרת ג'יפ.

על-פי החשד, לאחר שקיבלה את ההיתר והרישיונות, הבריחה חברת גלובל אוטומקס באמצעות שילוח ימי 58 כלי רכב מסוג ג'יפ ששווי עלותם אינו פחות מ-7.1 מיליון שקל. "גלובל אוטומקס רכשה את כלי הרכב מספקים שונים בארה"ב באמצעות חברות אמריקאיות בשליטת איש העסקים האמריקאי, וזאת במטרה להסתיר מיצרניות הרכב את העובדה שכלי הרכב נועדו ליצוא מחוץ לארה"ב. בנוסף, זויפו על-ידי איש העסקים האמריקאי לבקשת בעלי ומנהלי גלובל אוטומקס חשבוניות ספק ומסמכים נוספים הנחזים להיות מטעם חברת ווסטבורי, כתבי החשדות מייחסים לחברת גלובל אוטומקס ולמעורבים גם עבירות הלבנת הון ונסיבות מחמירות לביצוע העבירות".

התיק מטופל על-ידי עוה"ד יפעת גדנקן, הילה מנשה ומג'ד הדהוד מפרקליטות מיסוי וכלכלה. החקירה בוצעה על-ידי חקירות מכס ומע"מ חיפה ברשות המסים ויחידת חקירות ימ"ר חוף במשטרה. את אלבר מייצג עו"ד אילן סופר, ועורכי הדין שרון כהנא (ראש מחלקת צווארון לבן במשרד AYR - עמר רייטר ז’אן שוכטוביץ ושות׳) ונתי שמחוני מייצגים את אלעזרא.

מדובר אלבר אבירם בלזר נמסר: "מזה כ-5 שנים ששמם של אלי ואורן אלעזרא שורבב לפרשיית היבוא המקביל, עליו החליט שר התחבורה, ישראל כ"ץ, שהכריז כי ישבור את המונופול ובמסגרתו הצליחה אלבר להוזיל את מחירי מכוניות טיוטה בישראל בעשרות אלפי שקלים למכונית. כעת קיבלנו את האפשרות להציג את העובדות בשימוע ולשים קץ לשמועות, בכך שנראה את הראיות, החד-משמעיות, שיש בידינו המוכיחות שחור על גבי לבן, כי רב הנסתר על הגלוי בסיפור הזה וכי החברה ובעלי החברה נפלו קורבן להונאה ושמם שורבב לפרשה שהם לא חלק ממנה. מדובר במקרה מובהק של הרצחת וגם ירשת".

ממשרד עוה"ד איזנברג גולדמן נמסרה התגובה הבאה: "עורכי הדין, המייצגים את מנכ"ל אלבר לשעבר, מר ינון עמית, מזה זמן, מכחישים מכל וכל וכופרים בחשדות נגדם.
ייצוגו של מר עמית, כמו ייצוג כלל לקוחות המשרד הוותיק, נעשה ללא דופי, במסירות ובהתאם לחוק. כך נהגנו, כך תמיד ננהג. שרבוב שמינו לפרשה, כעו"ד מייצגים, נעשה על בסיס טעות יסודית ומשולל כל יסוד, כך גם החפזון לפרסמו בתקשורת. אנו משוכנעים שלא נפל רבב בהתנהלותנו ומאמינים שכשתוצג עמדתנו, יתפוגג החשד המיוחס לנו".

*** חזקת החפות: חברת אלבר, בכירי החברה שזומנו לשימוע ושאר החשודים בפרשה חפים מפשע כל עוד לא הורשעו בעבירה בדין. טרם הוגש כתב אישום בעניינם, הם לא הורשעו בדבר, והם זכאים ליהנות מחזקת החפות.

עוד כתבות

הפורעים בתוך הבית בקוסרה / צילום: ap

גורם ביטחוני על הפרעות בקוסרה: זה אירוע מאורגן עם תשתית מאחוריו

רה"מ כינה את האלימות "נפשעת" ואמר כי היא פוגעת במעמד ישראל בעולם, גם הרצוג תקף: "חציית קו אדום" ● דיווחים בלבנון על לפחות שתי תקיפות שביצעה ישראל הבוקר בדרום המדינה ● צה"ל מתגבר כוחות לקראת החגים על רקע העלייה בפשיעה הלאומנית • אוגדה נוספת הועמדה ב"כוננות הקפצה" מחשש להסלמה ● דיווחים בלבנון על לפחות שתי תקיפות שביצעה ישראל הבוקר באזור עייתא אל-ג'בל שבדרום המדינה ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה / צילום: Shutterstock

1.8 מיליארד דולר בשנתיים וחצי: הבנק המצרי שסייע לאיראן

לפי משרד האוצר האמריקאי, שלוחת בנק מיסר באיחוד האמירויות סייעה ל־103 חברות איראניות להעביר כ־1.8 מיליארד דולר בתוך שנתיים וחצי ● בעקבות הממצאים חסמה וושינגטון את גישת השלוחה למערכת הפיננסית האמריקאית ● בקהיר חוששים כי הפיקוח יתרחב גם למוסדות פיננסיים מצריים נוספים

עבודות המטרו בתל אביב / צילום: בר לביא

כשמדובר בפרויקט הכי חשוב, יקר ומסובך בתולדות המדינה, שכר של 52 אלף שקל כנראה לא מספיק

השבוע הודיעה נת"ע כי נמתין יותר משנתיים לחפירות המטרו. הסיבה, שאיש לא ימהר להודות בה, היא שאי אפשר להתחיל לחפור לפני הבחירות לעיריות בסוף 2028 ● הדירוג הממשלתי של החברה, שמגביל בין היתר את שכר עובדיה, מעיד שמקבלי ההחלטות מזלזלים במשימה

ארדואן, א–שרע ושיח' מחמוד / צילום: ap, Khalil Hamra, Alastair Grant, Hussein Malla

ישראל וארדואן במסלול התנגשות. לא רק בסוריה

המתיחות מול אנקרה גוברת על רקע חזונו של הנשיא ארדואן להפוך אותה לאימפריה השולטת באזור ● התקיפות של ישראל בסוריה נועדו למנוע התבססות טורקית בה, אלא שהרוחות מתלהטות בשתי זירות נוספות ● גלובס צולל לחזיתות שבהן צה"ל עלול למצוא עצמו מול הצבא השני בגודלו בברית נאט"ו

''פלאוורס''. מבחוץ צבעוני, מבפנים אפל / צילום: באדיבות סלקום tv+

על העברה בין–דורית ומכאובי נפש: פלאוורס היא ממתק בריטי מתוק–מריר

עשור אחרי שעלתה בבריטניה, הסדרה "פלאוורס" בכיכובה של אוליביה קולמן מגיעה לישראל • מאחורי ההומור הבריטי, הבית הצבעוני והמשפחה האקסצנטרית מסתתר סיפור אפל על דיכאון, הפרעה דו־קוטבית והאופן שבו מכאובי הנפש עוברים מדור לדור

השבוע המוזר של הסקרים: איך ייתכן שגם הקואליציה וגם האופוזיציה נחלשות?

מדינת ישראל הולכת לבחירות, והמשרוקית של גלובס מביאה את הסקרים העדכניים ביותר מכל כלי התקשורת ● מי מתחזק, מי נחלש ואיך זה משפיע על יחסי הכוחות בין המחנות? ● והפעם: וינטר משיק מפלגה, ואלה לא בהכרח חדשות טובות לגוש שלו

לברון ג'יימס / צילום: ap, Phelan M. Ebenhack

הנכס החדש של חברות הביטוח: אג"ח לברון ג'יימס

הכלי שמשמש את מי שפוטנציאל הנזק שלו הכי גדול ● הודעת הוואטסאפ שיצרה פאניקה ● והאיגוח החכם של לברון ג'יימס ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ומוג'תבא חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: AP

הערכות בישראל: ארה"ב לא תתקוף באיראן עד בחירות האמצע בנובמבר

חוסל האחראי לפעילות חמאס במחנה הפליטים בג'נין ● נשיא ארצות הברית הבהיר למתווכות כי לא יחזור למזכר ההבנות המקורי עם איראן • טראמפ: "האיראנים מתים להיפגש איתי ולסגור עסקה. אני לא רוצה" ● לקראת חגי תשרי ועל רקע הפשיעה הלאומנית, צה"ל מעלה כוננות בשטחים ● עדכונים שוטפים

סיכום שווקים שבועי / צילום: Shutterstock

השיטה שהופכת את שוק ההון למדפסת כסף - ועוד 4 כתבות על מצב השווקים

דוחות חמשת בתי ההשקעות הנסחרים מגלים כיצד כל שקל שמזרים ציבור החוסכים מתגלגל כמעט ישירות לשורה התחתונה ● מנהל ההשקעות איתי ליפקוביץ' מזהה הזדמנויות דווקא כשהפסימיות כבר מגולמת במחירים, וההיסטוריה של וול סטריט מלמדת: הימים הטובים ביותר בשוק מגיעים בדיוק כשלא מצפים להם ● בסיטי מעריכים כי לא צפויה הפחתת ריבית בהחלטה הקרובה של בנק ישראל ● וגם: מדוע המניות שהיו לפני רגע הלהיט של הבורסה צונחות בעשרות אחוזים

עופר גרינברגר / צילום: מיכה לובטון

"אין שבב בעולם שלא עובר תחת מכונה ישראלית של אפלייד מטיריאלס"

4 שנים לאחר שעזב את התפקיד, עופר גרינברגר חזר לשמש כמנכ"ל החברה המספקת ציוד ליצרני השבבים, והוגדרה בניו יורק טיימס כאחת "מהחברות החשובות בעולם" ● עם צפי להכנסות של יותר מ־10 מיליארד דולר, מספר גרינברגר לגלובס על הגאווה בייצור מהמפעל ברחובות: "הממשלה צריכה לעודד חברות שפועלות כאן"

איזנקוט וליברמן על סוס טרויאני. לא קרה במציאות / צילום: צילום מסך מ־X

ליברמן ואיזנקוט רוכבים על סוס? מיזם חדש בודק אם זה אמיתי ומתי זה לגיטימי

המיזם המחקרי "זה ב־AI" של האוניברסיטה הפתוחה, בהובלת פרופ' ענת בן דוד, מנטר את חשבונות המפלגות והמועמדים ומזהה שימושים בבינה מלאכותית ● החל מיום ראשון תארח המשרוקית של גלובס את המיזם, שיסקור את השימוש השבועי ב–AI בתעמולה

אילון אלחדד, מנכ''ל חברת הסייבר Echo / צילום: ג'ני רוחלין

העסק שהקים בתיכון הכניס לו מאות אלפי שקלים בשנה. היום הוא כבר אחרי שני אקזיטים

"בילדותי לא היה הרבה כסף בבית. כבר בגיל 12 מכרתי סנדוויצ'ים בחופש. הייתי עובר בין חנויות, וזה הכניס לי 800-700 שקל בחודש. בהמשך קניתי שרת, מכרתי כניסות לכל החבר'ה ובניתי אתרים. זה הפך לעסק עם מחזור של מאות אלפי שקלים" ● שיחה קצרה עם אילון אלחדד, מנכ"ל חברת הסייבר Echo

מערכת ההגנה האווירית ברק MX / צילום: תע''א

בכיר יווני לגלובס: זה מועד החתימה על עסקת הנשק ההיסטורית עם ישראל

לגלובס נודע כי עסקת הענק למכירת מערכות הגנה אוויריות ליוון תמורת כ-3.6 מיליארד דולר, צפויה להיחתם ביום שני ● אישור העסקה הביטחונית, שתהיה בין הגדולות עליהן חתמה ישראל אי־פעם, יהיה הישג בקנה מידה היסטורי למשרד הביטחון

קיבלתם סכום גדול? המהלך שיחסוך לכם עשרות אלפי שקלים במס

סיום עבודה מלווה לעיתים בקבלת מענק פרישה או סכום כסף גדול מסיבות אלו ואחרות ● לכאורה מדובר בכסף שחייב במס של עד 50%, אך בתנאים מסוימים תוכלו לחסוך עשרות אלפי שקלים בנטו ● כך עובדת השיטה של "פריסת מס" ● מומחי פרישה עונים על השאלות הקריטיות כשיוצאים לפנסיה

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלי קבוצת הנדל''ן אאורה / צילום: ראובן קפלינסקי

מניית אאורה קפצה אחרי הדוחות: "זה הזמן הכי טוב לקנות דירה"

מתחילת השנה מכרה אאורה 436 יחידות דירות והחודש נחתמו עוד 284 בקשות רכישה חדשות במסגרת מבצע "חבר" ● הבעלים והמנכ"ל אטרקצ'י: " אני חושב שעכשיו זה אטרקטיבי לקחת משכנתא, ובשוק חלש אפשר לקבל מחיר יותר טוב"

קמפיין yellow / צילום: צילום מסך מיוטיוב

הופ הופ: המותג yellow חוזר לזכורות והאהובות, ומתברג גבוה באהדה

הפרסומת של בנק הפועלים למתחם הג'וניור בנמל ת"א מתברגת גם השבוע בפסגת הזכירות והאהדה, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● וגם: פרידה מפרופ' אבי דגני, מייסד ונשיא גיאוקרטוגרפיה, שהלך השבוע לעולמו

מכונת בדיקת שבבים של קווליטאו / צילום: אתר החברה

מניית השבבים שמאבדת גובה בת"א לאחר הדוחות, למרות עלייה ברווח

קווליטאו נהנתה ברבעון השני מגידול בהוצאות המימון, אך סובלת משחיקה ברווח התפעולי ● המנכ"ל בשיחת משקיעים ציין כי "מלחמת הסחר הביאה להכנסת כמה מלקוחותינו בסין לרשימת החברות האסורות למסחר עם חברות אמריקאיות", ואמר כי "מדובר במקור לדאגה אמיתית"

רגולציית הגנת הסייבר מתהדקת / אילוסטרציה: Shutterstock

35 אלף דולר בסין, 220 אלף שקל בישראל: הרכבים החדשים שבדרך לישראל

משרד התחבורה צפוי לפרסם בקרוב הנחיות חדשות ליבואני הרכב ולמוסכים, על רקע העלייה באיומי הסייבר והחשש מהמידע שכלי רכב חכמים מעבירים לשרתים בחו"ל ● במקביל, יבואני הרכב נערכים לגל נוסף של דגמים חשמליים מסין, בהם דגמי פרימיום של Voyah, Denza, XPENG וזיקר ● וגם: יונדאי טוסון פלאג־אין הושק בישראל ● השבוע בענף הרכב

אלטלנה עולה באש, 1948 / צילום: הנס חיים פין, לע''מ

על הדרך של אלטלנה מלב הים ללב האתוס התרבותי

כמעט שמונה עשורים לאחר שטבעה מול חופי תל אביב, אותרו השבוע שרידיה של אלטלנה בעומק הים ● אבל בעוד מקום הימצאה נותר בגדר תעלומה, סיפורה הלך ותפס מקום מרכזי בזיכרון הישראלי: כבר ימים לאחר הטבעתה היא נכנסה לשירה העברית, ובהמשך הונצחה באנדרטאות, בסרטים ובטקסים והפכה לסמל שממשיך להצית ויכוחים על אחד השברים הגדולים בתולדות המדינה ● כך עשתה אלטלנה את הדרך מקרקעית הים אל לב האתוס הישראלי

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נאום ניצי של יו"ר הפד הקפיץ את התשואות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● בעקבות נאום יו"ר הפד: וול סטריט מתמחרת סיכוי גובר להעלאת ריבית בספטמבר ● מארוול ירדה בחדות אחרי הדוחות, גם מניות השבבים הישראליות, נובה, קמטק וטאואר ירדו בחדות ● פייפאל צנחה לאחר שטרייפ ואדוונט נסוגו מרכישתה ● גאפ זינקה לאחר שמינתה מנכ"ל חדש ל-Old Navy ● שברון והליברטון בדרך לעסקאות נפט בוונצואלה