גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

אלי אלעזרא ובכירי אלבר נוספים זומנו לשימוע לפני העמדה לדין פלילי

הפרקליטות זימנה לשימוע את מנכ"ל אלבר הקודם ינון עמית, את המנכ"ל הנוכחי אורן אלעזרא ואת היו"ר אלי אלעזרא, לצד חשודים נוספים בפרשת היבוא המקביל של רכבים ורישיונות יבוא במרמה ● דובר אלבר: "בעלי החברה נפלו קורבן להונאה, ושמם שורבב לפרשה שהם לא חלק ממנה"

סניף של אלבר / צילום: איל יצהר, גלובס
סניף של אלבר / צילום: איל יצהר, גלובס

הפרקליטות זימנה לשימוע לפני העמדה לדין פלילי את בכירי חברת הליסינג אלבר ושורה של חשודים נוספים בפרשת היבוא המקביל של רכבים ורישיונות יבוא במרמה. פרקליטות מיסוי וכלכלה הודיעה היום לחברת אלבר ציי רכב, לבעלים ויו"ר החברה - אלי אלעזרא ולשורת בכירים בחברה כי נשקלת העמדתם לדין בכפוף לשימוע. בין הבכירים שזומנו לשימוע, ינון עמית - ששימש מנכ"ל החברה עד לתחילת 2015, מנכ"ל החברה הנוכחי אורן אלעזרא, אירית פרנקו, שהייתה סמנכ"לית הכספים, ורעות בנודיס - מנהלת הרכש.

בנוסף הודיעה הפרקליטות לחברת "חיים לוי טרייד אין בע"מ", לחברת "גלובל אוטומקס בע"מ" ולבעלי ומנהלי חברות אלה - דניאל לוי וחיים לוי כי נשקלת העמדתם לדין בכפוף לשימוע. עוד הודע לעוה"ד ירון גולדמן וגיל איזנברג, שייצגו את ינון עמית, כי נשקלת העמדתם לדין בכפוף לשימוע בגין הדחה בחקירה, וקשירת קשר לביצוע עבירות.

חשד להברחה של 1,839 כלי רכב

כתבי החשדות שגיבשה הפרקליטות מגוללים תוכנית עבריינית רחבת היקף שרקמו והוציאו לפועל המעורבים במסגרתה בוצעו עבירות, כל חשוד בהתאם לחלקו, של קבלת היתרי יבוא מקביל ורישיונות יבוא במרמה ממשרד התחבורה, זיוף הסכמים עם סוכני הפצת רכב בחו"ל, עבירות הברחה של כלי רכב בניגוד לפקודת המכס, עבירות על חוק מע"מ וחוק מס קנייה, עבירות רישום כוזב במסמכי תאגיד ועבירות הלבנת הון.

על-פי כתבי החשדות, "בשלהי 2013 התקבלה החלטה באלבר על הקמת תחום פעילות של יבוא מקביל של כלי רכב לישראל. לנוכח מגבלות שנקבעו בדין על יבוא מקביל של כלי רכב, רקמה אלבר ביחד עם גורמים נוספים תוכנית עבריינית, שמטרתה להונות את משרד התחבורה ולהציג לו מסמכים מזויפים על-מנת לקבל היתר יבוא מקביל עבור אלבר".

לפי כתב החשדות, אלבר פעלה באמצעות מי שהיה המנכ"ל, עמית, ואלי אלעזרא, כאשר הגורמים הנוספים איתם קשרה קשר וחברה לצורך גיבוש התוכנית והוצאתה אל הפועל היו חברת חיים לוי טרייד אין והבעלים והמנהל דניאל לוי וחיים לוי, וכן באמצעות איש עסקים אמריקאי. לפי הנטען, איש העסקים האמריקאי זייף עבור אלבר הסכמים ומסמכים, שהותאמו לדרישות הדין, לפיהם אלבר התקשרה לכאורה עם חברה אמריקאית בשם אוטוניישן (AUTONATION), שהיא סוכן מורשה של יצרני הרכב טויוטה והונדה. ואולם, בפועל אלבר לא התקשרה כלל עם אוטוניישן או גורמים מטעמה החתומים לכאורה על ההסכמים והמסמכים. אלבר הגישה את ההסכמים המזויפים וכן מסמכי תקינה מזויפים למשרד התחבורה וקיבלה על בסיסם במהלך שנת 2014 היתר ורישיונות לייבא לישראל כלי רכב מתוצרת טויוטה והונדה".

על-פי החשד, על בסיס ההיתר ורישיונות היבוא שהתקבלו במרמה, הבריחה אלבר מארה"ב לישראל, עד לפתיחת החקירה נגדה בחודש יולי 2015, לא פחות מ-1,839 כלי רכב, שנרכשו תמורת סכום השווה לכ-176 מיליון שקל. "במסגרת התוכנית העבריינית ועל-מנת להסתיר את העובדה שכלי הרכב נרכשו לצורך יצוא מחוץ לארה"ב, רכשה אלבר את כלי הרכב מסוכנויות מקומיות וספקים שונים בארה"ב באמצעות מספר רב של חברות, חלקן חברות קש שהוקמו רק לצורך רכישת כלי הרכב על-ידי אותו איש עסקים אמריקאי. על אף שכלי הרכב נרכשו מסוכנויות וספקים שונים בארה"ב, זייפו החשודים באמצעות איש העסקים האמריקאי גם חשבוניות ספק ומסמכים נוספים הנחזים להיות מטעם חברת אוטוניישן, וזאת לנוכח ההסכמים המזויפים שעל בסיסם התקבל היתר היבוא ועל -מנת להגישם למכס יחד עם הצהרות היבוא".

לדברי הפרקליטות, כדי להשתמט מתשלום מסי יבוא נמנעה אלבר מדיווח על עלויות הרכישה האמיתיות של כלי הרכב. בהצהרות היבוא של כלי הרכב הצהירה אלבר על עלויות רכישה כוללות הנמוכות בלמעלה מ-4 מיליון שקל מהעלויות האמיתיות.

בנוסף, על-פי החשד בוצעו עבירות של רישומים כוזבים במסמכי התאגיד של חברת אלבר. הרישומים הכוזבים נועדו ליישב את הפער בין הכזב שבחשבוניות לבין התנועות הכספיות מחברת אלבר לחברות שבשליטת איש העסקים האמריקאי, שבאמצעותו נרכשו כלי הרכב.

כתבי החשדות מייחסים נסיבות מחמירות לביצוע העבירות, הנובעות מהתחכום, השימוש בגורמים בחו"ל, ההיקף הכלכלי והפגיעה הפוטנציאלית בזכויות הבטיחותיות והצרכניות של משתמשי כלי הרכב.

כתב החשדות מתאר גם ביצוע עבירות הלבנת הון על-ידי המעורבים בכך שייבאו את כלי הרכב, המהווים רכוש אסור שמקורו בעבירות. לפי הנטען, עבירות הלבנת הון בוצעו גם בהעברת למעלה מ-180 מיליון שקל על-ידי אלבר לאיש העסקים האמריקאי על-מנת שיקים עבור חברת אלבר חברות קש אמריקאיות וירכוש באמצעותן ובאמצעות חברות נוספות כלי רכב תוך הצגת מצג כוזב. "אלבר והמעורבים מטעמה ביצעו גם עבירות הלבנת הון בכך שמכרו ללקוחות בישראל למעלה מ-950 כלי רכב מתוך כלי הרכב אותם ייבאו תמורת סך של למעלה מ-168 מיליון שקל, ובכך שרשמו בבעלותה של אלבר למעלה מ-540 כלי רכב ששווים עומד על למעלה מ-73 מיליון שקל. והכל בידיעה שמדובר ברכוש אסור שמקורו בעבירות".

לפי כתב החשדות, "עבירות הלבנת הון נוספות נעשו על-פי כתב החשדות על-ידי חברת חיים לוי טרייד אין, בעליה ומנהלה, אשר בהתאם להסכם שיתוף פעולה שחתמו, אלבר רכשו ממנה למעלה מ-155 כלי רכב תמורת סך של למעלה מ-27 מיליון שקל ומכרו את כלי הרכב ללקוחות כסוכן, בידיעה שמדובר ברכוש אסור שמקורו בעבירות".

גם עורכי הדין חשודים

כתבי החשדות מייחסים לינון עמית ולעוה"ד ירון גולדמן וגיל אייזנברג, שייצגו את עמית בשלב חקירת הפרשה, עבירות של הדחה בחקירה, וקשירת קשר לביצוע עבירות. על-פי החשד, לאחר הפתיחה בחקירה, עמית קשר קשר עם עורכי דינו לנסות ולהכשיר, בדיעבד, את החוזה והמסמכים המזויפים, שהוגשו על-ידי אלבר למשרד התחבורה. לפי הנטען, "לשם כך, בסוף שנת 2015, נסעו עורכי הדין, בשליחותו של עמית, לארצות הברית, לנסות ולהדיח גורם מחברת אוטוניישן לתת עדות שקר ולפיה החוזה המזויף נחתם על-ידם".

בנוסף, גלובל אוטומקס בע"מ, שותפיה ומנהליה, חברת חיים לוי טרייד אין, דניאל לוי, חיים לוי וינון עמית שנכנס כשותף בחברת גלובל אוטומקס לאחר שסיים את תפקידו באלבר, חשודים בביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה ממשרד התחבורה, זיוף, הברחה של כלי רכב ועבירות הלבנת הון.

כתב החשדות מייחס לגלובל אוטומקס, שאחד השותפים בה היה גם אותו איש עסקים אמריקאי, מסכת עבירות דומה לזו שבוצעה על-ידי אלבר. בראשית שנת 2015 פעלו חברת גלובל אטומקס והמעורבים מטעמה להונות את משרד התחבורה ולקבל היתר ורישיונות ליבוא מקביל של כלי רכב לישראל על בסיס הסכמים מזויפים, העומדים לכאורה בדרישות הדין. המעורבים זייפו באמצעות איש העסקים האמריקאי הסכמים ומסמכים, הנחזים להיות מול תאגיד אמריקאי בשם ווסטבורי (WESTBURY), שהוא סוכן מורשה של יצרנית רכב. בפועל גלובל אוטומקס לא התקשרה כלל עם חברת ווסטבורי. גלובל אוטומקס הגישה את ההסכמים המזויפים וכן מסמכי תקינה מזויפים למשרד התחבורה וקיבלה על בסיסם במרמה, במהלך שנת 2015 היתר ורישיונות לייבא לישראל כלי רכב מתוצרת ג'יפ.

על-פי החשד, לאחר שקיבלה את ההיתר והרישיונות, הבריחה חברת גלובל אוטומקס באמצעות שילוח ימי 58 כלי רכב מסוג ג'יפ ששווי עלותם אינו פחות מ-7.1 מיליון שקל. "גלובל אוטומקס רכשה את כלי הרכב מספקים שונים בארה"ב באמצעות חברות אמריקאיות בשליטת איש העסקים האמריקאי, וזאת במטרה להסתיר מיצרניות הרכב את העובדה שכלי הרכב נועדו ליצוא מחוץ לארה"ב. בנוסף, זויפו על-ידי איש העסקים האמריקאי לבקשת בעלי ומנהלי גלובל אוטומקס חשבוניות ספק ומסמכים נוספים הנחזים להיות מטעם חברת ווסטבורי, כתבי החשדות מייחסים לחברת גלובל אוטומקס ולמעורבים גם עבירות הלבנת הון ונסיבות מחמירות לביצוע העבירות".

התיק מטופל על-ידי עוה"ד יפעת גדנקן, הילה מנשה ומג'ד הדהוד מפרקליטות מיסוי וכלכלה. החקירה בוצעה על-ידי חקירות מכס ומע"מ חיפה ברשות המסים ויחידת חקירות ימ"ר חוף במשטרה. את אלבר מייצג עו"ד אילן סופר, ועורכי הדין שרון כהנא (ראש מחלקת צווארון לבן במשרד AYR - עמר רייטר ז’אן שוכטוביץ ושות׳) ונתי שמחוני מייצגים את אלעזרא.

מדובר אלבר אבירם בלזר נמסר: "מזה כ-5 שנים ששמם של אלי ואורן אלעזרא שורבב לפרשיית היבוא המקביל, עליו החליט שר התחבורה, ישראל כ"ץ, שהכריז כי ישבור את המונופול ובמסגרתו הצליחה אלבר להוזיל את מחירי מכוניות טיוטה בישראל בעשרות אלפי שקלים למכונית. כעת קיבלנו את האפשרות להציג את העובדות בשימוע ולשים קץ לשמועות, בכך שנראה את הראיות, החד-משמעיות, שיש בידינו המוכיחות שחור על גבי לבן, כי רב הנסתר על הגלוי בסיפור הזה וכי החברה ובעלי החברה נפלו קורבן להונאה ושמם שורבב לפרשה שהם לא חלק ממנה. מדובר במקרה מובהק של הרצחת וגם ירשת".

ממשרד עוה"ד איזנברג גולדמן נמסרה התגובה הבאה: "עורכי הדין, המייצגים את מנכ"ל אלבר לשעבר, מר ינון עמית, מזה זמן, מכחישים מכל וכל וכופרים בחשדות נגדם.
ייצוגו של מר עמית, כמו ייצוג כלל לקוחות המשרד הוותיק, נעשה ללא דופי, במסירות ובהתאם לחוק. כך נהגנו, כך תמיד ננהג. שרבוב שמינו לפרשה, כעו"ד מייצגים, נעשה על בסיס טעות יסודית ומשולל כל יסוד, כך גם החפזון לפרסמו בתקשורת. אנו משוכנעים שלא נפל רבב בהתנהלותנו ומאמינים שכשתוצג עמדתנו, יתפוגג החשד המיוחס לנו".

*** חזקת החפות: חברת אלבר, בכירי החברה שזומנו לשימוע ושאר החשודים בפרשה חפים מפשע כל עוד לא הורשעו בעבירה בדין. טרם הוגש כתב אישום בעניינם, הם לא הורשעו בדבר, והם זכאים ליהנות מחזקת החפות.

עוד כתבות

משרד הביטחון. קצין התגמולים דחה את הבקשה / צילום: תמר מצפי

צה"ל, שב"כ או המוסד: דוח חדש מגלה איפה השכר הגבוה ביותר

שיאני השכר בביטחון - הוועדה לאנרגיה אטומית, וצה"ל בתחתית ● קציני צה"ל פורשים בממוצע בגיל 45 עם קצבה של כ-20 אלף שקל ושווי פנסיה של 9 מיליון שקל ● למרות צמצום הפערים בין הדרגות, פערי השכר בין גברים לנשים דווקא גדלו

מנכ''ל אנבידיה ג'נסן הואנג / צילום: ap, Ng Han Guan

הברומטר של ה־AI: דוחות אנבידיה יכריעו בוויכוח שמפצל את וול סטריט

עיניי המשקיעים נשואות לדוח אחד: זה של החברה הגדולה בעולם ● התחזיות הן לזינוק של פי 2 ברווח ובהכנסות ענקית השבבים, ולא בטוח שגם הרף הדמיוני הזה ירצה את המשקיעים ● וגם: הסדקים באג"ח והוועידה החשובה בסוף השבוע שישליכו על כיוון השווקים

השוק לא מתאושש, אלא הולך אחורה / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

הקיץ הקשה של שוק הנדל"ן: מכירות הדירות נחלשו עוד יותר

דוחות יזמיות המגורים ברבעון השני הציגו עלייה מתונה במכירות ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, אך נתונים עדכניים מחודשי הקיץ מלמדים כי הביקושים שוב דועכים ● הסיבות וההערכות: מתי התמונה תשתנה?

גיל אגמון, מנכ''ל ובעל השליטה בדלק רכב / צילום: אוהד רומנו

גיל אגמון מנצל את הירידות בדלק רכב לרכישת מניות מאסיבית

המנכ"ל גיל אגמון רכש מניות של החברה תמורת כ-148 מיליון שקל והעלה את שיעור ההחזקה שלו בה מכ-49% לכ-56% ● המניה ירדה בכ-67% מאז שיאה האחרון

איליה סוצקבר / צילום: Reuters, AMIR COHEN

השקעה מאנבידיה ומועד השקה משוער: פרטים חדשים על המיזם של איליה סוצקבר

כשלוש שנים לאחר שעזב את OpenAI, איליה סוצקבר מתקרב להשקת המוצר של SSI, הסטארט־אפ שלו ● החברה, שכבר גייסה 7 מיליארד דולר, מיועדת לפתור את מגבלת הזיכרון של מודלים קיימים ולאפשר להם להתאים את עצמם אישית למשתמש בזמן אמת

מיכל עבאדי-בויאנג'ו, החשבת הכללית במשרד האוצר / צילום: חיים צח - לע''מ

בשיתוף צה"ל: החשבת הכללית מקדמת מערכת חדשה לפיקוח על תקציב הביטחון

לגלובס נודע כי משרד האוצר ומערכת הביטחון סיכמו על הקמת מערכת פיקוח חדשה לתקציב הביטחון ● המערכת תאפשר שיקוף מלא ובזמן אמת של התקשרויות גופי הביטחון מול אגף החשב הכללי ● עם זאת, הממונה על התקציבים מתנגד למהלך וסבור שהוא לא מספק

בני לנדא / צילום: איל יצהר

הצרות של בני לנדא גובות מויתניה הפסד של 50 מיליון שקל נוספים

חברת הנדל"ן שבשליטת רמי אונגר תרכוש את זכויותיו של יזם ההייטק בפרויקט משותף בנס ציונה באמצעות נטילת חוב של כרבע מיליארד שקל וויתור על חוב של לנדא כלפיה ● ויתניה הפרישה אשתקד 80 מיליון שקל בעקבות קריסת עסקי הדפוס של לנדא

עו''ד נמרוד ספיר, מנכ''ל איגוד בתי ההשקעות / צילום: רז רוגובסקי

"ישראבלוף": הדרישה לחתוך את הקופון של הבנקים בפנסיה

איגוד בתי ההשקעות פנה לרשות שוק ההון ולפיקוח על הבנקים בדרישה לבחון מחדש את עמלות ההפצה הפנסיוניות ● באיגוד טוענים: בזמן שדמי הניהול צללו, העמלה הבנקאית תקועה כבר שני עשורים בשיעור של 0.25% ומונעת ייעוץ אובייקטיבי בקרנות ברירת המחדל ● המנכ"ל נמרוד ספיר: "הגיעה העת לעדכן את מודל ועדת בכר"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock

הבשורה האמיתית של אנבידיה הסתתרה במשפט אחד בשיחת המשקיעים

ענקית השבבים ניפצה שוב את התחזיות לרבעון השני והציגה תחזית הכנסות חזקה להמשך, אך המסחר המאוחר נפתח בירידות ● שיחת הוועידה שינתה את התמונה: המנכ"ל ג'נסן הואנג וסמנכ"לית הכספים קולט קרס סיפקו תחזית פנומנלית לצמיחה של 70% ב-2028, הפיגו את החששות מבועה והקפיצו את המניה ב-4%

נתב''ג בזמן ההשבתה, שבוע שעבר / צילום: Ken Whitman

אם אתם טסים מחר ב-14:00 אכלתם אותה

יום שלישי ב־01:00 בלילה הוא המועד עם העיכובים הקצרים ביותר, בעוד שחמישי ב־14:00 היא השעה הגרועה ביותר להמראה ● קצת לפני החגים, בדקנו אילו שעות, ימים, יעדים וחברות תעופה יגדילו את הסיכוי שלכם לצאת מנתב"ג בזמן ● גלובס עושה סדר

יצחק תשובה / צילום: יונתן בלום

בשליטת יצחק תשובה: מניה "ישראלית" בדרך למדד היוקרתי בלונדון

חברת הפקת הנפט והגז שנמצאת בשליטת קבוצת דלק, עתידה להיכנס בספטמבר למדד פוטסי 100 ● הכניסה למדד צפויה להניב ביקושים של מאות מיליוני שקלים למניה

הבורסה בתל אביב / צילום: איל יצהר

מגמה חיובית בתל אביב: מדד הטכנולוגיה מזנק; הדולר יציב

מדדי ת"א 35 ות"א 90 עולים בהובלת הסקטור הטכנולוגי והמניות הדואליות ● מנגד, הבנקים ומניות הנפט והגז מעכבים את העליות ● אמפא נכנסת לתחום המשכנתאות ● בשוק המט"ח: הדולר נסחר ביציבות ● דוחות אנבידיה וסיילספורס מפיגים את החששות מבועת AI ומקפיצים את וול סטריט ● מדד ה-PCE עלה והפד מזהיר מהידוק מוניטרי נוסף ● האם מטא תהפוך לענקית ענן? האנליסט שמזהה אפסייד של 50%

מימין: שי מימוני, קובי גרדי, מיכאל רצון, ראם רצון, יוסי ברק, עודד רצון / צילום: איל אפרתי

מאמינה בשותפויות: המהלך החדש של חברת אב-גד

ברק פיננסים תשקיע כ-49 מיליון שקל ותחזיק 49% בחברה חדשה עם אב-גד, שתקלוט 24 פרויקטים במרכז הארץ ● בנק הפועלים משקיע כחצי מיליון שקל בהקמת מרחב קהילתי, בית קפה וחלל עבודה בכיכר חרמון בקריית שמונה ● וסמסונג תעלה סדרת רשת בנוסף לקמפיין אופנה כדי לקדם את המוצר החדש שלה ● אירועים ומינויים

הממונה על התחרות, עו''ד מיכל כהן / צילום: כדיה לוי

קנסות בעשרות מיליוני שקלים: האכיפה נגד חסימת יבוא מקביל עולה שלב

רשות התחרות הגבירה בחודשים האחרונים את הבדיקות היזומות נגד יבואנים רשמיים, כחלק ממאבק לצמצום הפגיעה ביבוא המקביל ● המהלך מתבסס על תיקון לחוק שנכנס לתוקף לפני כשלוש שנים ● בשלב זה, בהיעדר נתונים לא ברור אם האכיפה אכן משפיעה על הוזלת המחירים

שחקני הפועל באר שבע במשחק הפלייאוף, אמש / צילום: Reuters

18 שניות, 36 מיליון שקל: מחיר ההתרסקות של הפועל באר שבע

השער שספגה הפועל באר שבע 18 שניות לפני שריקת הסיום מנע ממנה העפלה היסטורית לליגת האלופות ושלח אותה לליגה האירופית ● מעבר לאכזבה הספורטיבית, הקבוצה של אלונה ברקת איבדה הכנסה מובטחת של יותר מ־10 מיליון אירו, והפער עשוי עוד לגדול בשל מענקי הניצחונות וזכויות השידור

מערכת חינוך על סף קריסה. מה יציל אותה? / צילום: Shutterstock

מורים יעברו לאחריות הרשויות המקומיות? המהפכה שמתכנן האוצר למערכת החינוך

תוכנית מגירה באוצר מציעה שינוי שורשי בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים ● במוקד: העברת העסקת המורים והניהול השוטף מירושלים לרשויות המקומיות, כפי שנהוג בסקנדינביה ובארה"ב ● שרי ומנכ"לי משרד החינוך לשעבר חלוקים: ניעור הכרחי או מתכון לאי־שוויון?

ראש אגף תקציבים מהרן פרוזנפר / צילום: דוברות משרד האוצר

רוצה שליטה מלאה: המהלך של הממונה על התקציבים שמעורר דאגה

מהרן פרוזנפר פועל להקים "מיני אגף", הכולל שלושה רכזים חדשים, שיוביל להחלשת המעמד העצמאי של הסגנים באגף התקציבים

מייסדי פאפאיה גיימינג, אוריאל בכר, אלכס ליאחובצקי ואנדריי בירמן / צילום: ניב קנטור

"אור ירוק" להסדר: בית המשפט מינה מנהל הסדר לפאפאיה גיימינג והקפיא את ההליכים נגדה

בית המשפט המחוזי בת"א מינה את עו"ד גיל אורן ממשרד יגאל ארנון, למנהל ההסדר של פאפאיה גיימינג והעניק לה עיכוב הליכים זמני, המצטרף להחלטת בית המשפט בדלאוור ● השופטת הבהירה כי גיבוש ההסדר יחייב מודל משולב הכולל תרומת בעלים ואיתור משקיע, על רקע חוב של 718 מיליון דולר שעל ההחלטה לגביו בכוונת החברה לערער

צילום: Shutterstock

שווייץ תשקיע למעלה ממיליארד פרנק לרכישת מערכות הגנה אווירית

התקיפות של ישראל וארה"ב לא הצליחו לעצור את תנופת הייצור הביטחוני באיראן, שלטענתה אף שילשה את הקצב ● במקביל טייוואן פותחת את הארנק מול האיום הסיני, ושוויץ חוששת להישאר בלי הגנה אווירית בעולם שבו הביקוש למערכות דיפנס רק הולך וגדל ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מכלי גז עירוניים בגרמניה / צילום: Reuters, Michael Nguyen

מחירי הגז בשיא: אחרי קיץ קשה, לאירופה מחכה חורף קשה אפילו יותר

אירופה הקימה מאגרי גז אדירים, במטרה להבטיח אספקה שוטפת לחימום ולאנרגיה בחורף, אך אלו בשפל של קרוב לשני עשורים ● המתיחות במפרץ הפרסי מקשה על היבוא ומקפיצה מחירים ● ויש גם מי שמרוויח