גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקורונה פגעה באימפריית המלונאות של דוד פתאל. ואז הגיע השיעור הקשה מכולם

האיש שעד לאחרונה נחשב לכוכב עולה בשוק ההון, נתקל לראשונה באופוזיציה פחות ידידותית כשנקלע לעימות מול מחזיקי האג"ח של קבוצת המלונות שלו ● איך זה ייגמר?

דוד פתאל / צילום: איל יצהר
דוד פתאל / צילום: איל יצהר

דוד פתאל, בעל השליטה בקבוצת המלונות הנושאת את שמו, ידוע כ"איש של אנשים". אלא שבהתמודדות הראשונה שלו מול מחזיקי האג"ח של החברה - להם היא חייבת כמיליארד שקל - נראה שפתאל , שנחשב עד לאחרונה לכוכב עולה בשוק ההון,  התקשה לקרוא את האנשים שמולו.  

בחברת המלונות של פתאל, שעסקיה נפגעו באופן אנוש ממגפת הקורונה, העריכו באחרונה כי על רקע הפגיעה הקשה שספגה "היא לא תעמוד באחת או יותר מאמות המידה הפיננסיות" שעליהן התחייבה כלפי מחזיקי האג"ח. לפיכך, היא ביקשה מהמחזיקים לאשר לה ויתור זמני (waiver) על חלק מאמות המידה (הקשורות לרווחיות החברה) הללו, כדי להימנע מהעמדה אפשרית של החוב לפירעון מיידי.

אלא שבהצבעות שנערכו לאחרונה לא הצליחה פתאל החזקות לקבל את הרוב הדרוש בקרב מחזיקי האג"ח מסדרה ב': רק 61% מהם הצביעו בעד המתווה שהציע הבעלים, הכולל הזרמת הון לחברה והעלאת ריבית על החוב, בעוד שהרוב הדרוש הוא 66% (אצל המחזיקים מסדרה ג', לעומת זאת, הושג רוב של 96%).

פתאל המאוכזב, המשמש כמנכ"ל ויו"ר החברה, טען כי "בשיחות שקיימנו עם מחזיקי האג"ח, הבנו שהם מאמינים בחברה, בפעילותה, בהנהלתה ובעובדיה, ויודעים שהחברה עשתה כל שביכולתה כדי להתמודד עם המשבר, אבל זה לא הפריע לאחדים מהמחזיקים לנצל את ההזדמנות כדי לשפר את הרווחים שלהם. לא ביקשנו הנחה ('תספורת') ולא דחייה של התשלומים בשנה הקרובה. ביקשנו דבר אחד בלבד - שלא ידרשו פירעון מיידי של האג"ח בגלל ירידה ברווח - ובתמורה העלינו את הריבית בהתאם להסכם של החברה עם המחזיקים.

"בימים הקרובים נקיים שיחות עם המשקיעים ונתאם הצבעה נוספת, שאותה, אני מקווה, יאשרו ברוב קולות", הוסיף פתאל. "אציין כי ניצנים של התאוששות כבר נראים במרבית המדינות שבהן אנו פועלים. בישראל לדוגמה, צפוי לנו חג שבועות מוצלח מאוד, ובחודש יוני מלונות הנופש שלנו צפויים לתפוסות של יותר מ-60%". 

"זה בסה"כ הקלות בקובננטים לחברה שחוטפת"

"הייתה לו ציפייה שיגלו הבנה", מודה אחד הגורמים בסביבתו של פתאל. "בטח בתקופה הזו, כשצריכים לגלות סולידריות ואין מקום לחזירות. הרי אף אחד לא רוצה להקריס את החברה. קצת לא יפה מה שעשו לו. בסך הכול הוא מבקש ויתור זמני על  קובננטים (אמות מידה פיננסיות). הוא גם מביא כסף מהבית. אותם חבר'ה של שוק ההון שנתנו מיליארדים ליצחק תשובה, מתקוטטים עכשיו על עוד רבע אחוז בריבית מפתאל".

גם לדעת גורם בכיר בשוק ההון, המכיר היטב את עסקיו של פתאל, "אין היגיון להתנגד. זה בסך הכול הקלות בקובננטים לחברה שחוטפת, ולא בגלל משהו שעשתה לא נכון, אלא במסגרת פגיעה בענף שלם. כך שלדעתי לא להסכים להקלות בתקופה כזו, זה לא הגון".

כך או כך, פתאל, שחקן טרי יחסית בשוק ההון, לומד כעת על בשרו את כללי ההתנהלות מול מחזיקי האג"ח. מי שפונק עד עתה על ידי הבנקים, שרק התחרו ביניהם על מתן מימון לחברה, מבין שמול המחזיקים זה משחק אחר לגמרי. והוא מפנים.

"בסך הכול", אומר גורם בסביבתו, "הוא יכול היה ללכת למקומות אחרים ולטעון לכוח עליון בבית המשפט, אבל הוא לא רוצה להיות שם. היחסים עם שוק ההון חשובים לו, והוא צריך את שוק ההון. אז עכשיו הוא קיבל 'סיגנל' מהשוק, בשבוע הבא הוא ייפגש עם המחזיקים ומן הסתם יגיעו להבנות. אבל זה ללא ספק היה שיעור עבורו".

 אלטשולר: "מה שהציעו היה מעט מדי ולא מספק"

על פי הצעתו של פתאל למחזיקים, הם יוותרו זמנית על בדיקת חלק מהקובננטים עד דוחות הרבעון הראשון של 2021, ויקבלו בתמורה תוספת ריבית של עד 0.75%. נוסף לכך תגייס פתאל החזקות 100 מיליון שקל בהנפקת זכויות, שבמסגרתה יזרים בעל השליטה 57 מיליון שקל.

בסביבת פתאל מבינים היום כי נעשו טעויות בהתנהלות החברה מול מחזיקי האג"ח.  ראשית, לא נעשתה עבודת הכנה אצל המחזיקים הגדולים והתוצאה הייתה שגופים ובהם אלטשולר שחם, מיטב דש, מגדל והראל - התנגדו למתווה. "מבחינתנו, בתור מחזיקי אג"ח", אומר גילעד אלטשולר, "זו ההגנה היחידה שיש לנו, והתחושה היא שאנחנו לא מקבלים מספיק עבור מה שאנו נותנים. ברור לנו שקרה כאן מקרה לא סימפטי, פתאל הוא יזם משכמו ומעלה, ויש לנו רצון להקל, אבל החברה צריכה לגלות יותר גמישות. מה שהם הציעו היה מעט מדי ולא מספק".

שנית, לאחר האסיפה פתאל כשל בלשונו, וטען כלפי המחזיקים שהם "לא נותנים יד להצלת המשק". הוא אף הרחיק לכת כשהטיל על כתפיהם את האחריות לעובדים שאולי יהיה צורך לפטר, בשל אי התגייסותם למהלך אשר יקל על החברה, שתהיה חשופה לקריסה. התבטאות "עקומה" ללא ספק. אלטשולר לא מייחס לה חשיבות ותולה זאת בחוסר הניסיון של החברה בשוק ההון, אך מבהיר: "למשקיעים שלי מה שהכי חשוב זה כספם. הם לא אמורים להציל את המשק".

מעבר לכך, פתאל למעשה ביקש מהמחזיקים "להיכנס מתחת לאלונקה", בעוד שהוא עצמו נכנס לשם באופן חלקי בלבד. למה הכוונה? פתאל (לצד בת זוגו לשעבר הדסה) ניצל במהלך השנתיים האחרונות את נסיקת מניית החברה (עד לפרוץ משבר הקורונה) כדי לממש נתחים מהחזקותיו, בתמורה כוללת של כ-550 מיליון שקל. כך שאפשר היה לצפות, בטח ממי שמצפה לסולידריות, שיכניס את היד עמוק יותר לכיס ולא ייעצר ב-57 מיליון שקל. פתאל מצידו, בהזדמנויות שונות, הציע להנמיך ציפיות בעניין באומרו כי אינו יכול להזרים עוד.

"אי אפשר להגיד שהם פעלו בצורה לא אחראית"

יש גם גופים מוסדיים המגלים הבנה למצבו של פתאל. בית ההשקעות פסגות למשל. גת מגידו, סמנכ"לית ההשקעות בפסגות אמרה כי "אי אפשר לתת 'ווייבר' בחינם, ולכן דרשנו וקיבלנו התחייבות להזרמת הון, פיצוי בריבית, איסור חלוקת דיבידנדים, התחייבות של החברה לא לגייס חוב חדש עם ביטחונות, לא להקדים תשלומים ולא לחזק ביטחונות לנושים פיננסיים קיימים".

בקרב המחזיקים, אין מחלוקת שפתאל היא חברה טובה שנפלה קורבן לאירוע שלא בשליטתה, אשר צימק את שווייה מ-8 מיליארד שקל לפני פרוץ משבר הקורונה לכ-3 מיליארד שקל כיום (ירידה של יותר מ-60%).

ואולם מעבר לאירוע הנקודתי, נשאלת השאלה מה סיכוייה לצלוח את המשבר, שהיכה קשות בענף התיירות. הנהלת החברה הציגה בפני המחזיקים מתווה התייעלות הכולל מספר מרכיבים: השגת מימון של כ-1 מיליארד שקל, דרך הלוואות ומכירת נכסים; צמצום שכר; והוצאת אלפי עובדים לחל"ת (לרבות שלושת בניו של פתאל).

זה גם מעלה את השאלה האם החברה לא צמחה מהר מדי ועם מינוף גבוה מדי. בסביבת פתאל דוחים את הטענה, וגם המוסדיים מסכימים: "זה היה סקטור שצמח באופן מהיר, והחברה פעלה נכון", אומר אלטשולר. "פתאל היה עם הטרנד של התיירות, תחום שצמח במעל 7% בשנה, כך שהיה היגיון גדול לצמיחה הזו, במיוחד שהם יודעים לעבוד ומכירים את התחום. היה צריך לנצל את זה".

"ענף התיירות, כמו גם התרבות, הם מהענפים שהפעילות שלהם הייתה הראשונה להיעצר, והם גם יהיו האחרונים לחזור לפעילות מלאה", מחזקת מגידו מפסגות. "בצד השני, מדובר בתעשיות שמשרתות הרבה מאוד מקומות עבודה. משברי עבר מראים שלוקח לתיירות כשנתיים עד שלוש שנים להתאושש ולחזור לרמות השיא טרום המשבר.

"פתאל זו חברה טובה, מנוהלת היטב, שקיבלה קרדיט מהשוק בזכות ביצועים. הם צמחו והיכו באופן עקבי את התחזיות, ובהתאם הצליחו לגייס בריביות נמוכות. אבל קרה כאן אירוע מסוג 'ברבור שחור' שמכביד על הפעילויות שלהם. זה מאוד חריג ולא בשליטתם, וצריך לקחת את זה בחשבון.

"בסופו של דבר, הצמיחה המהירה שלהם הייתה חלק מהתוכנית העסקית, בעולם של תיירות בפריחה, כך שאי אפשר להגיד שהם פעלו בצורה לא אחראית" מזכירה מגידו. "בשנים האחרונות הייתה התפתחות אדירה בתחום התייירות והם הגיבו לכך ונהנו מזה, וזה 'התכתב' לגמרי עם המציאות. המשקיעים הסתכלו על זה בצדק כפוטנציאל, עד שבאה הקורונה ושמה להם 'ברקס' חיצוני".

בעדכון שפרסמה באחרונה העריכה פתאל כי 73 מבין 183 המלונות הפעילים שלה (ב-18 מדינות) ייפתחו עד לסוף הרבעון השני, ו-110 מהם "יישארו סגורים בשלב זה". עוד העריכו בפתאל כי "ברבעונים השלישי והרביעי של 2020 שיעורי התפוסה במלונות הקבוצה שייפתחו, יהיו נמוכים באופן משמעותי מאוד ביחס לשיעורי התפוסה ברבעונים המקבילים ב-2019".

החברים משוכנעים שיצלח את המשבר

פתאל, בן 62, החל את דרכו בעולם המלונאות כפקיד קבלה, בהמשך ניהל בתי מלון ואף רשתות וב-1998 החל את דרכו העצמאית, ממשרד של 50 מ"ר שבו ישבו הוא ומזכירתו, קרן, המלווה אותו עד היום, כשהוא עומד בראש חברת המלונות הגדולה בישראל.

קבוצת עופר הייתה הראשונה שנתנה לו מימון, וכך במהלך השנים הוא "אסף" עוד ועוד מלונות, בתחילה בישראל ובהמשך באירופה. כיום מונה הרשת כ-50 מלונות בישראל (חלקם בשלבי הקמה), וכ-130 באירופה. 

שלושת בניו של פתאל מנישואיו הראשונים להדסה - נדב, אסף ויובל, עובדים בחברה. הוא עצמו נשוי בשנית לריקי, ממנה יש לו שתי בנות קטנות. בין חבריו אפשר למנות שמות בולטים בעולם העסקים: משה אדרי, מבכירי תעשיית הקולנוע; צביקה גיור, הבעלים של ניופאן; יזם הנדל"ן רוני יצחקי; בעלי קסטרו, גבי רוטר; חן למדן, בעלי חברת השילוח אוריין; אילן גרינבוים, מנכ"ל יורוקום לשעבר; והמפיק שי נשר, בעלה של איילה חסון.

החבורה נוהגת להיפגש שלוש פעמים בשבוע, ברבע לשבע בבוקר, ולרוץ מכיכר אתרים בת"א עד יפו, לפעמים לאורך הירקון. מי שחיבר בין הרצים היה צחי פישביין ז"ל, שהיה הבעלים של אופיס דיפו, ולכן גם הקבוצה נקראת על שמו. לפעמים, הם גם שותים קפה יחד אחרי הריצה.

החברים מאמינים שפתאל יצלח את המשבר. "הוא הקים חברה ברמה מאוד גבוהה", הם אומרים, "והציבור מאוד אהב את המניה. הוא ממונף, אבל לא באופן בלתי סביר. אי אפשר להיות מוכן למצב כזה, שבו בבת אחת כל המלונות נסגרים. זה תסריט שאי אפשר להתכונן אליו". 

עוד כתבות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט