גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אירועים חד פעמיים השנה ואשתקד סייעו למקס לעבור מהפסד לרווח רבעוני למרות הקורונה

חברת כרטיסי האשראי הרוויחה 47 מיליון שקל ברבעון הראשון ● 5.2% ממניות מקס הוקצו ליו"ר, למנכ"ל ולחברי הנהלה נוספים ● בשל משבר הקורונה שב"א רשמה הפסד נוסטרו שחתך את רווחיה

רון פאינרו / צילום: שלומי יוסף, גלובס
רון פאינרו / צילום: שלומי יוסף, גלובס

בינואר השנה, ובתום הליך גישור ארוך ורווי האשמות הדדיות, הגיע לסיומו הליך הפרידה העסקית בין רשת הקמעונאות שופרסל לבין חברת כרטיסי האשראי מקס שהחזיקו יחדיו ב"שופרסל פיננסים" שהפעילה את מועדון שופרסל, עד שרשת קמעונאות המזון הגדולה בישראל החליטה להעבירו לכאל. למעשה, הליך הפרידה הושלם עסקית ממזמן אך ספיחיו נדונו עד השנה, כשבמהלך הרבעון הראשון קיבלה מקס סך בסדר גודל של כ-70 מיליון שקל משופרסל. דבר זה סייע לחברת כרטיסי האשראי לעבור את הרבעון הראשון של 2020 עם רווח נקי, וזאת למרות משבר הקורונה שפגע משמעותית בשימוש בכרטיסי אשראי תוך שהביא גם לגידול משמעותי בהוצאות בגין הפסדי אשראי שצמחו כהיערכות וציפיות לגידול ניכר באשראי שבבעיה.

ירון בלוך / צילום: איל יצהר

חברת מקס שבניהולו של רון פאינרו, ושבעבר נקראה לאומי קארד, נמצאת בשליטת קרן ההשקעה ורבורג פינקוס. (71.1%, כשלצדה מחזיקים במניותיה מנורה מבטחים (9.5%), כלל ביטוח (9.5%), אלייד (4.7%) והיתרה - 5.2% בידי היו"ר ירון בלוך, המנכ"ל פאינרו וחברי הנהלה נוספים של מקס, כחלק מתוכנית הקצאת מניות שתינתנה להם למשך שנים, כחלק מתפיסה שמאפיינת קרנות השקעה זרות שרוצות השבחה ניכרת ומהירה יחסית ולא אחת רותמות את המנהלים לכך באמצעות מניות ואופציות.

את הרבעון הראשון של 2020 סיימה מקס עם רווח נקי גבוה של 47 מיליון שקל, שכולל הכנסה חריגה וחד פעמית כאמור אשר תרמה לרווח הנקי הרבעוני כ-47 מיליון שקל לאחר מס.

ובכל זאת, להוציא ההכנסה החד פעמית שבאה לסיום סיפור מועדון שופרסל, הסיפור הגדול ברבעון הראשון השנה מבחינת חברות כרטיסי האשראי הוא משבר הקורונה, שאף העביר את המתחרה כאל להפסד רבעוני ראשון מבחינתה, של 7 מיליון שקל. ביחס למשבר הקורונה מגלה מקס כי "כתוצאה ממשבר הקורונה החברה חוותה החל מאמצע חודש מרץ ועד סוף חודש אפריל קיטון של כ-30% עד 40% במחזורי ההנפקה והסליקה בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד", כאשר "עיקר הקיטון נבע מענפי התעופה ותיירות, פנאי ובידור, לרבות מסעדות ובתי קפה, והלבשה והנעלה".

מציאות מאתגרת זו, שבה גם פעלה החברה השלישית בשוק כרטיסי האשראי - ישראכרט, הובילה לכך שמבחינת מקס "ברבעון הראשון של שנת 2020, מחזור ההנפקה ירד בכ-3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד וזאת כתוצאה מהקיטון המשמעותי במחזור במחצית השנייה של חודש מרץ, כאשר בלטה הירידה החדה בעסקאות חו"ל (כלומר, של תיירים ישראלים שטסים לחו"ל עם הכרטיס הישראלי או לחילופין העסקאות לרכישת טובין מחו"ל באמצעות האינטרנט, ר"ש). מגמת הקיטון במחזורי ההנפקה והסליקה נמשכה גם בחודש אפריל, כאשר בחודש מאי, עם הקלות משמעותיות בהנחיות הממשלה ומשרד הבריאות, ניכרת התאוששות מהירה", מדווחת מקס. עם זאת, המנכ"ל פאינרו, מסר כי "השפעת משבר הקורונה על תוצאות החברה ניכרת כבר ברבעון הראשון והיא עתידה ללוות את ענף הפיננסים לאורך כל השנה.

עוד מציינת החברה כי "השלכות המשבר על הפסדי האשראי טרם באו לידי ביטוי בתוצאות הרבעון הראשון לשנת 2020 כנזקים בפועל אלא בגידול בהפרשות להפסדי אשראי בגין סיכון האשראי שגדל. יצוין כי מדדי סיכון האשראי גדלו באופן מתון במהלך הרבעון הראשון של השנה, כאשר גם במחיקות לא נצפה שינוי מהותי לעומת המצב טרום המשבר". עם זאת, ההיערכות עליה מדברת מקס, כמו מתחרתה כאל וכמו הבנקים, מתבטאת אצלה בכך שסך ההוצאות להפסדי אשראי הסתכמו ברבעון הראשון השנה גדל ל-70 מיליון שקל, בהשוואה לכ-31 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

גידול ניכר זה בהוצאות בא בצד קיטון סמלי של שברי אחוז בסך ההכנסות "הרגילות" של החברה, בעיקר בשל הקורונה אך גם בשל השלב הנוסף של הפחתת העמלה הצולבת שחברות כרטיסי האשראי כולן חוו בתחילת השנה. הירידה הקלה בהכנסות החברה היא תוצאה של שתי מגמות - האחת, כאמור מעלה, של ירידה בשיעור 7% בהכנסות מעסקאות בכרטיסי אשראי שמהווים את מקור ההכנסה העיקרי של הקבוצה, והשנייה של גידול בשיעור 17% בהכנסות ריבית נטו מהאשראי שהחברה מעמידה ללקוחותיה.

לצד זאת החברה רשמה ברבעון הראשון השנה "הכנסה אחרת" בגובה 60 מיליון שקל לעומת "הוצאה אחרת" של 5 מיליון שקל ברבעון הראשון ב-2019. כמו כן, ההוצאות של החברה בגין תפעול ושיווק נחתכו משמעותית ברבעון הראשון במידה רבה בגלל מענק המכירה שחולק אשתקד לעובדי החברה, וזה גם השפיע על השורה התחתונה, שכאמור הסתכמה בשיפור ניכר ברווח הנקי שעמד על 47 מיליון שקל לעומת הפסד של 10 מיליון שקל ברבעון המקביל.

עם זאת, לא רק שהרבעון הנוכחי כלל הכנסה חד פעמית ניכרת אלא שהרבעון הראשון אשתקד עצמו כלל השפעה שלילית חד פעמית ניכרת, כאמור, בגובה של 50 מיליון שקל בגין תשלום מענק מכירה לעובדי החברה.

בנטרול אותו מענק מכירה שניתן אשתקד, החברה הרוויחה ברבעון הראשון ב-2019 כ-28 מיליון שקל (כשלצד זאת דוחותיה כללו אשתקד גידול גם בהוצאות השיווק והמיתוג). כלומר, השורה התחתונה העסקית של החברה לא רשמה שיפור כפי שהמספרים החד פעמיים מציירים כשעל פניו נטרול עסקת שופרסל מקטין את הרווח הרבעוני השנה ביחס לזה שהיה בשנה שעברה בנטרול מענק המכירה. בחברה עצמה מסרו בהקשר זה כי "בנטרול השפעה חד פעמית זו, נרשם איזון בשורת הרווח הנקי, זאת לעומת רווח של 28 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד".

בסוף הרבעון הראשון השנה היו 2.19 מיליון כרטיסים פעילים של החברה ועוד 504 אלף כרטיסים לא פעילים, לעומת 2.18 מיליון כרטיסים פעילים ו-477 אלף כרטיסים לא פעילים בסוף 2019.באמצעות כרטיסי החברה הפעילים בוצעו ברבעון הראשון השנה עסקאות במחזור של 19.95 מיליארד שקל, קיטון לעומת מחזור עסקאות של 20.56 מיליארד שקל, שנבע מהשלכות משבר הקורונה.

עוד מדווחת החברה כי "יתרת תיק האשראי הצרכני (לקוחות פרטיים) הסתכמה בסוף הרבעון בכ-5.6 מיליארד שקל, בדומה ליתרה בסוף שנת 2019 וגידול של כ-3.3% בהשוואה ליתרה בסוף הרבעון המקביל אשתקד. שיעור הריבית הממוצעת בגין אשראי צרכני, נכון ליום 31 במרץ 2020, עמד על 7.9%, לעומת 7.8% בסוף דצמבר 2019 ו-7.5% נכון ליום 31 במרץ 2019", כשהיא מוסיפה כי "יתרת תיק האשראי לעסקים הסתכמה בכ-401 מיליון שקל, גידול של כ-2.3% לעומת סוף שנת 2019 וגידול של כ-34.6% בהשוואה ליתרה בסוף הרבעון המקביל אשתקד. שיעור הריבית הממוצעת בגין אשראי עסקי, נכון ליום 31 במרץ 2020, עמד על 6.4%, בדומה לסוף דצמבר 2019 ולעומת 6% נכון לסוף מרץ 2019".

מקס נותנת גילוי בדוחות להתנהלות ציבור לקוחותיה בתחום האשראי בצל משבר הקורונה כשהיא מפרטת כי "היקף הלקוחות הפרטיים שפנו בבקשה לפריסה מחדש של תנאי האשראי הינו נמוך והיקף החובות שנפרסו לסוף מרץ ונכון למועד אישור הדוח (השבוע, ר"ש) אינו מהותי". עם זאת, בהסתכלות על החובות המסחריים, של בתי עסק, בעיקר קטנים, התמונה שונה כשמקס מספרת על כך ש"נדחו ונפרסו מחדש חובות מסחריים בסך של כ-25 מיליון שקל ונכון למועד אישור הדוח נדחו ונפרסו מחדש חובות מסחריים בסך של כ-108 מיליון שקל". כך, הקפיצה הגדולה בהבנה של לקוחות על מידת הבור שלהם הגיעה לאחר תום הרבעון הראשון כאשר החברה מפרטת כי "דחיית מועדי התשלום בגין הלוואות לבתי עסק ניתנה לתקופות של 3-1 חודשים, כאשר עיקר החובות הינם חובות תקינים".

כמו כן, מקס הגישה בקשה לקבלת רישיון סוכנות ביטוח, אותה היא רוצה להפעיל יחד עם AIG ישראל. האישור טרם ניתן למקס, כשלשכת סוכני ביטוח יצאה למאבק חריף בכוונה לאפשר לה לעשות כן. בינתיים רשות התחרות אישרה הקמת סוכנות ביטוח על ידי מקס, או על ידי ישראכרט, כשרשות שוק ההון הבהירה את התנאים שבהם תאפשר סוכנות שכזו. לצד זאת, בתחילת החודש הנוכחי (מאי) "יחידת הפיקוח על מערכות התשלומים בבנק ישראל הודיעה לחברה כי בתום בדיקת פניית החברה, נמצא כי היא עומדת בתנאים ואמות המידה הנדרשים לקבלת קוד זיהוי, הנדרש לצורך זיהוי החברה בפעילותה במערכות התשלומים השונות ועל מנת לאפשר לה לספק מספרי חשבון ללקוחותיה", כדברי מקס.

מקס גם מתייחסת להתייעלות עליה הודיעה לאחרונה לעובדים, עם פיטורי 50 עובדים, כשהיא מדווחת כי לצד פיטורי "העובדים הקבועים ובניסיון" כאמור "צומצמו עשרות משרות נוספות, ביניהן של עובדים במיקור חוץ. הפרישה בפועל תתבצע החל מחודש יוני 2020".

שב"א מציגה ירידה של 75% ברווח בצל הקורונה

חברת שב"א שמספקת ומפעילה מערכות סליקה וחיוב של כרטיסי אשראי בישראל, ושמנוהלת על ידי משה וולף, סיכמה את הרבעון הראשון השנה עם עלייה בהכנסות וירידה ברווח בשל השלכות משבר הקורונה.

בדוחותיה הרבעוניים שב"א מפרטת כי בעקבות צעדי הממשלה למניעת התפרצות וירוס הקורונה "סך הרכישות בכרטיסי אשראי קטן מרמה יומית של 1.3 מיליארד שקל עד 1.5 מיליארד שקל במהלך המחצית השנייה של חודש ינואר 2020 להיקף רכישות יומי של כ-1 מיליארד שקל באמצע חודש מרץ 2020, עם תחילת ההגבלות החריפות על תנועת התושבים ועל פתיחת מקומות מסחר, שירותים ופנאי", כש"החל מאמצע חודש מרץ 2020, חלה ירידה בכמות הפעולות בכרטיסי אשראי ובמשיכת כספים מכספומטים".

שב"א הפכה אשתקד לחברה ציבורית כשהיא מדווחת עתה כי ברבעון הראשון השנה רשמה תשואה של מינוס 5% בתיק הנוסטרו שלה, שהניבה לה הפסד של כמעט 7 מיליון שקל. עם זאת, מאז תום הרבעון הראשון רוב ההפסד האמור קוזז עם העליות בשווקים, כך שכיום מדובר על תשואה שלילית מתחילת שנה בתיק הנוסטרו של כ-2%.

בכל אופן, הקורונה לא אפיינה את כל הרבעון והחלה לשנות סדרי עולם רק לקראת סופו. כך, שב"א מציגה הכנסות של 21.2 מיליון שקל ברבעון הראשון, לעומת הכנסות של 19.8 מיליון שקל ברבעון הראשון אשתקד, כשהגידול נרשם גם בשורת ההכנסות ממתן שירותים לחברות כרטיסי אשראי. בשורה התחתונה, ובצל הפסד הנוסטרו כאמור רשמה החברה רווח רבעוני נקי של 2 מיליון שקל, קיטון של כ-75% ביחס לרווח רבעוני של 8.2 מיליון שקל ברבעון הראשון אשתקד. ללא הפסד הנוסטרו החברה הייתה מציגה גידול ברווח.

משה וולף, מנכ"ל שב"א / צילום: עינת לברון

לדברי מנכ"ל שב"א משה וולף, "תוצאות הרבעון הראשון של השנה הושפעו באופן חלקי ביותר ממשבר הקורונה שהחל להשפיע רק בתחילת מרץ וההגבלות על המשק הישראלי החלו רק בשבועיים האחרונים של החודש... גם בשבועות האחרונים, בהם המשק חזר לפעילות וההגבלות השונות הוסרו באופן הדרגתי, עדיין נתוני הפעילות בכרטיסי אשראי נמוכים מהתקופה שלפני פרוץ המשבר".

עוד כתבות

פיטר פלצ'יק / צילום: פאקו לוזאנו

"התמסחרתי? אין לי בעיה עם זה": פיטר פלצ'יק לא מתנצל על זה שהוא עושה כסף

לצד קריירת הספורט המרשימה, פיטר פלצ'יק דאג לפתח קריירה מסחרית, לשמש כפרזנטור של מותגים חזקים ואפילו להשתתף ברוקדים עם כוכבים ● בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי" הוא מספר איך נראים החיים הכלכליים של ספורטאי אולימפי בישראל, ומשחזר את הרגע המיוחד עם המאמן שלו אורן סמדג'ה ● והיעד הבא? "אני בשלבים של הבאת מותג בלוקצ'יין לארץ. בעוד עשור אהיה עמוק בעולם העסקי"

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

קרן שחר / צילום: רונן אקרמן

קרן שחר מכרה השבוע סדרה לאפל: "היו רגעים שחשבתי שזה לא יקרה"

היא חולשת על זרוע קשת אינטרנשיונל, חתומה על עסקאות גדולות מול ענקיות המדיה הגלובליות ונבחרה לאחת הנשים המשפיעות בתעשיית הטלוויזיה העולמית ● בראיון ראשון בתפקיד מספרת קרן שחר על מכירת הסדרה "הבת" לאפל שנסגרה השבוע, על הקשיים כחברה ישראלית בזמן המלחמה, ועל התחרות הגדולה בזמן שהתעשייה העולמית בתקופת קיצוצים

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

ההצעה להרחיב את הפטור ממע"מ מוכיחה שאין לח"כים משנה סדורה

שר האוצר זרק עוד הצעה ● בצבא לא רוצים את עקבות הפיצה ● ובענף הבנייה מרגישים היטב את המתח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ניקולאי טנגן, מנכ''ל קרן העושר הנורבגית / צילום: Reuters, NTB Scanpix/Nina E. Rangoy

אחת המשקיעות הגדולות בעולם חשפה כלי חדש לאיתור סיכונים

קרן העושר הנורווגית הודיעה כי החלה להשתמש בכלי בינה מלאכותית כדי לאתר סיכונים ולקבל החלטות על מכירת אחזקות ● כך היא עושה את זה

אמיר אליחי, מייסד משותף ומנכ''ל Carbyne / צילום: Carbyne

"צופים התרחבות משמעותית": מנכ"ל קרביין בראיון אחרי האקזיט הענק

רכישת קרביין על ידי אקסון האמריקאית ב–625 מיליון דולר הושלמה רשמית, והחברה הישראלית הופכת לזרוע הטכנולוגית של ענקית הציוד המשטרתי במוקדי ה–911 ● בראיון ל"גלובס" מספר המייסד אמיר אליחי על הדרך מהשוד בחוף הים ועד לאימפריית ניהול אירועי החירום

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; אנבידיה נפלה ב-5.5%, מניות הקוונטים זינקו

נאסד"ק ירד ב-1.2% ● מניות התוכנה עלו, זה היום השלישי ברציפות ● מניות הקוונטים זינקו בעקבות דוחות טובים של IonQ ודי ווייב ● עלייה קלה במספר המובטלים החדשים בארה"ב ● התשואה על אג״ח ממשלת ארה״ב ל-10 שנים ירדה לשפל של 2026 ● אחרי ההתאוששות אתמול, הביטקוין נסחר סביב 68 אלף דולר

משה סעדה, הליכוד. פרסום ברשתות החברתיות, 24.02.26 / צילום:  דני שם טוב, דוברות הכנסת

מי יחקור את השוטרים? כך הגיעה מח"ש לפרקליטות, וזאת משמעות ההוצאה ממנה

המאבק על הכפיפות של המחלקה לחקירות שוטרים עולה מדרגה - והמשפטנים מזהירים מפני הפיכת המחלקה ל"כלי בידי השלטון" ● אבל למה מלכתחילה מח"ש הגיעה דווקא לפרקליטות המדינה, והאם זה הסדר שיש כמותו בעולם?

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

בשורה ליזמים הסולאריים: רשות החשמל יוצאת למבצע פינוי מקום ברשת

רשות החשמל מנסה "לנקות" את הרשת מפרויקטים שלא יוצאים לפועל, ומציעה ליזמים החזר של עד 50 מיליון שקל ● בכך, היא מנסה לפתור את העומס על רשת החשמל ולתת מקום לפרויקטים חדשים ● ואיך ימנעו בעיות כאלה בעתיד?

סקוט ראסל מנכ''ל נייס / צילום: באדיבות נייס

השכר נחשף: כמה הרוויח מנכ"ל נייס בשנת 2025?

חברת התוכנה נייס פרסמה הלילה את מסמך ה-20F שלה לשנת 2025 וחשפה את עלות שכרו של המנכ"ל שעמדה על 12.7 מיליון דולר, בעיקר באמצעות תגמול הוני ● וכמיטב המסורת של נייס, גם שאר בכירי החברה נהנו משכר גבוה

ביקור ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

יותר מנשק או טכנולוגיה: מה חיפש ראש ממשלת הודו בישראל השבוע

השבוע נולדה בישראל "ארכיטקטורת היהלום": רשת בריתות אסטרטגית המשתרעת מיוון במערב ועד הודו ● בלב הציר עומד נרנדרה מודי שהגיע לירושלים כדי לקבוע סדר עולמי חדש ● איך נראה המרחב מהעיניים שלו ומה אנחנו מביאים לשולחן? ● טור אורח 

טל דיליאן / איור: גיל ג'יבלי

פרשת הריגול שטלטלה את אירופה: שמונה שנות מאסר למייסד הישראלי

ארבעה בכירים בחברת הסייבר ההתקפי אינטלקסה, ביניהם שני ישראלים, הורשעו בפגיעה בפרטיות ובהאזנות סתר ● כעת, גזר הדין מעוכב עד להכרעה בערעור ומסמן תקדים בינלאומי נגד יצרנית רוגלה

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

הקריה בתל אביב / צילום: Shutterstock

תל השומר בפנים, הקריה עדיין לא: נחתם הסכם לפינוי 11 בסיסי צה"ל

על פי ההסכם, פינוי הבסיסים יאפשר הקמה של כמעט 19 אלף יח"ד על פני כ־2,300 דונמים במרכז הארץ • לגבי פינוי הקריה בתל אביב – תוקם מנהלת משותפת שתקדם תהליך לבחינת היתכנות ההעתקה

פרויקט של קטה בפתח תקווה / הדמיה: VIEWPOINT

כמה שוות ההטבות בשוק הדיור לעמיתי חבר?

מבצע של חברת קטה גרופ למילואימניקים בפתח תקווה מבטיח ארנונה לחמש שנים, ומבצע של חבר בשלושה פרויקטים שונים מציע הנחות עמוקות יותר, של כ־15% ממחיר הדירה ● מאחורי המבצעים

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

משרדי רשת 13 / צילום: Shutterstock

השותף המפתיע בשיחות על רכישת רשת 13

בחברת אקסס החליטו להתקדם עם הצעת פטריק דרהי לרכישת רשת 13, וברשות השנייה מערימים קשיים על הבקשה שהוגשה ● קבוצת יזמי ההייטק בראשות אסף רפפורט רואה בכך הזדמנות לחזור לשולחן, ולפי מידע שהגיע לגלובס, בין השחקנים שנמצאים על המגרש נמצאת שותפה מעניינת במיוחד: התנועה הקיבוצית

בורסת אחד העם, בימים עברו / צילום: הבורסה

בדקנו: איך השתנתה הבורסה על פני 3 עשורים ומה הטיפ המנצח של גילעד אלטשולר

מחברות החזקה שהתרסקו, דרך ענקיות הפארמה שאיכזבו ועד הזינוק במניות הביטחון והטכנולוגיה: גלובס בדק כיצד השתנתה הבורסה על פני יותר משלושה עשורים ● אלטשולר ממליץ להיצמד למדדים, ש"שמזהים ראשונים את ה'ווינרים' החדשים", וסטפק מחזק: "לא חשוב כמה אתה אוהב את המניה ומעריך את סיכוייה בעתיד - תפזר" ● וגם: איזו חברה פספסה הבורסה, שהייתה יכולה להכפיל את שווייה

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

טהרן, איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צאו באופן מיידי": שורת מדינות במסר לאזרחיהן במזרח התיכון

גרמניה, הודו, קוריאה הדרומית, אוסטרליה ומדינות נוספות הוציאו בזו אחר זו אזהרות רשמיות לאזרחיהן לעזוב את איראן מיידית ● ראש ממשלת פולין: "כולנו יודעים מה הכוונה"