גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אירועים חד פעמיים השנה ואשתקד סייעו למקס לעבור מהפסד לרווח רבעוני למרות הקורונה

חברת כרטיסי האשראי הרוויחה 47 מיליון שקל ברבעון הראשון ● 5.2% ממניות מקס הוקצו ליו"ר, למנכ"ל ולחברי הנהלה נוספים ● בשל משבר הקורונה שב"א רשמה הפסד נוסטרו שחתך את רווחיה

רון פאינרו / צילום: שלומי יוסף, גלובס
רון פאינרו / צילום: שלומי יוסף, גלובס

בינואר השנה, ובתום הליך גישור ארוך ורווי האשמות הדדיות, הגיע לסיומו הליך הפרידה העסקית בין רשת הקמעונאות שופרסל לבין חברת כרטיסי האשראי מקס שהחזיקו יחדיו ב"שופרסל פיננסים" שהפעילה את מועדון שופרסל, עד שרשת קמעונאות המזון הגדולה בישראל החליטה להעבירו לכאל. למעשה, הליך הפרידה הושלם עסקית ממזמן אך ספיחיו נדונו עד השנה, כשבמהלך הרבעון הראשון קיבלה מקס סך בסדר גודל של כ-70 מיליון שקל משופרסל. דבר זה סייע לחברת כרטיסי האשראי לעבור את הרבעון הראשון של 2020 עם רווח נקי, וזאת למרות משבר הקורונה שפגע משמעותית בשימוש בכרטיסי אשראי תוך שהביא גם לגידול משמעותי בהוצאות בגין הפסדי אשראי שצמחו כהיערכות וציפיות לגידול ניכר באשראי שבבעיה.

ירון בלוך / צילום: איל יצהר

חברת מקס שבניהולו של רון פאינרו, ושבעבר נקראה לאומי קארד, נמצאת בשליטת קרן ההשקעה ורבורג פינקוס. (71.1%, כשלצדה מחזיקים במניותיה מנורה מבטחים (9.5%), כלל ביטוח (9.5%), אלייד (4.7%) והיתרה - 5.2% בידי היו"ר ירון בלוך, המנכ"ל פאינרו וחברי הנהלה נוספים של מקס, כחלק מתוכנית הקצאת מניות שתינתנה להם למשך שנים, כחלק מתפיסה שמאפיינת קרנות השקעה זרות שרוצות השבחה ניכרת ומהירה יחסית ולא אחת רותמות את המנהלים לכך באמצעות מניות ואופציות.

את הרבעון הראשון של 2020 סיימה מקס עם רווח נקי גבוה של 47 מיליון שקל, שכולל הכנסה חריגה וחד פעמית כאמור אשר תרמה לרווח הנקי הרבעוני כ-47 מיליון שקל לאחר מס.

ובכל זאת, להוציא ההכנסה החד פעמית שבאה לסיום סיפור מועדון שופרסל, הסיפור הגדול ברבעון הראשון השנה מבחינת חברות כרטיסי האשראי הוא משבר הקורונה, שאף העביר את המתחרה כאל להפסד רבעוני ראשון מבחינתה, של 7 מיליון שקל. ביחס למשבר הקורונה מגלה מקס כי "כתוצאה ממשבר הקורונה החברה חוותה החל מאמצע חודש מרץ ועד סוף חודש אפריל קיטון של כ-30% עד 40% במחזורי ההנפקה והסליקה בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד", כאשר "עיקר הקיטון נבע מענפי התעופה ותיירות, פנאי ובידור, לרבות מסעדות ובתי קפה, והלבשה והנעלה".

מציאות מאתגרת זו, שבה גם פעלה החברה השלישית בשוק כרטיסי האשראי - ישראכרט, הובילה לכך שמבחינת מקס "ברבעון הראשון של שנת 2020, מחזור ההנפקה ירד בכ-3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד וזאת כתוצאה מהקיטון המשמעותי במחזור במחצית השנייה של חודש מרץ, כאשר בלטה הירידה החדה בעסקאות חו"ל (כלומר, של תיירים ישראלים שטסים לחו"ל עם הכרטיס הישראלי או לחילופין העסקאות לרכישת טובין מחו"ל באמצעות האינטרנט, ר"ש). מגמת הקיטון במחזורי ההנפקה והסליקה נמשכה גם בחודש אפריל, כאשר בחודש מאי, עם הקלות משמעותיות בהנחיות הממשלה ומשרד הבריאות, ניכרת התאוששות מהירה", מדווחת מקס. עם זאת, המנכ"ל פאינרו, מסר כי "השפעת משבר הקורונה על תוצאות החברה ניכרת כבר ברבעון הראשון והיא עתידה ללוות את ענף הפיננסים לאורך כל השנה.

עוד מציינת החברה כי "השלכות המשבר על הפסדי האשראי טרם באו לידי ביטוי בתוצאות הרבעון הראשון לשנת 2020 כנזקים בפועל אלא בגידול בהפרשות להפסדי אשראי בגין סיכון האשראי שגדל. יצוין כי מדדי סיכון האשראי גדלו באופן מתון במהלך הרבעון הראשון של השנה, כאשר גם במחיקות לא נצפה שינוי מהותי לעומת המצב טרום המשבר". עם זאת, ההיערכות עליה מדברת מקס, כמו מתחרתה כאל וכמו הבנקים, מתבטאת אצלה בכך שסך ההוצאות להפסדי אשראי הסתכמו ברבעון הראשון השנה גדל ל-70 מיליון שקל, בהשוואה לכ-31 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

גידול ניכר זה בהוצאות בא בצד קיטון סמלי של שברי אחוז בסך ההכנסות "הרגילות" של החברה, בעיקר בשל הקורונה אך גם בשל השלב הנוסף של הפחתת העמלה הצולבת שחברות כרטיסי האשראי כולן חוו בתחילת השנה. הירידה הקלה בהכנסות החברה היא תוצאה של שתי מגמות - האחת, כאמור מעלה, של ירידה בשיעור 7% בהכנסות מעסקאות בכרטיסי אשראי שמהווים את מקור ההכנסה העיקרי של הקבוצה, והשנייה של גידול בשיעור 17% בהכנסות ריבית נטו מהאשראי שהחברה מעמידה ללקוחותיה.

לצד זאת החברה רשמה ברבעון הראשון השנה "הכנסה אחרת" בגובה 60 מיליון שקל לעומת "הוצאה אחרת" של 5 מיליון שקל ברבעון הראשון ב-2019. כמו כן, ההוצאות של החברה בגין תפעול ושיווק נחתכו משמעותית ברבעון הראשון במידה רבה בגלל מענק המכירה שחולק אשתקד לעובדי החברה, וזה גם השפיע על השורה התחתונה, שכאמור הסתכמה בשיפור ניכר ברווח הנקי שעמד על 47 מיליון שקל לעומת הפסד של 10 מיליון שקל ברבעון המקביל.

עם זאת, לא רק שהרבעון הנוכחי כלל הכנסה חד פעמית ניכרת אלא שהרבעון הראשון אשתקד עצמו כלל השפעה שלילית חד פעמית ניכרת, כאמור, בגובה של 50 מיליון שקל בגין תשלום מענק מכירה לעובדי החברה.

בנטרול אותו מענק מכירה שניתן אשתקד, החברה הרוויחה ברבעון הראשון ב-2019 כ-28 מיליון שקל (כשלצד זאת דוחותיה כללו אשתקד גידול גם בהוצאות השיווק והמיתוג). כלומר, השורה התחתונה העסקית של החברה לא רשמה שיפור כפי שהמספרים החד פעמיים מציירים כשעל פניו נטרול עסקת שופרסל מקטין את הרווח הרבעוני השנה ביחס לזה שהיה בשנה שעברה בנטרול מענק המכירה. בחברה עצמה מסרו בהקשר זה כי "בנטרול השפעה חד פעמית זו, נרשם איזון בשורת הרווח הנקי, זאת לעומת רווח של 28 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד".

בסוף הרבעון הראשון השנה היו 2.19 מיליון כרטיסים פעילים של החברה ועוד 504 אלף כרטיסים לא פעילים, לעומת 2.18 מיליון כרטיסים פעילים ו-477 אלף כרטיסים לא פעילים בסוף 2019.באמצעות כרטיסי החברה הפעילים בוצעו ברבעון הראשון השנה עסקאות במחזור של 19.95 מיליארד שקל, קיטון לעומת מחזור עסקאות של 20.56 מיליארד שקל, שנבע מהשלכות משבר הקורונה.

עוד מדווחת החברה כי "יתרת תיק האשראי הצרכני (לקוחות פרטיים) הסתכמה בסוף הרבעון בכ-5.6 מיליארד שקל, בדומה ליתרה בסוף שנת 2019 וגידול של כ-3.3% בהשוואה ליתרה בסוף הרבעון המקביל אשתקד. שיעור הריבית הממוצעת בגין אשראי צרכני, נכון ליום 31 במרץ 2020, עמד על 7.9%, לעומת 7.8% בסוף דצמבר 2019 ו-7.5% נכון ליום 31 במרץ 2019", כשהיא מוסיפה כי "יתרת תיק האשראי לעסקים הסתכמה בכ-401 מיליון שקל, גידול של כ-2.3% לעומת סוף שנת 2019 וגידול של כ-34.6% בהשוואה ליתרה בסוף הרבעון המקביל אשתקד. שיעור הריבית הממוצעת בגין אשראי עסקי, נכון ליום 31 במרץ 2020, עמד על 6.4%, בדומה לסוף דצמבר 2019 ולעומת 6% נכון לסוף מרץ 2019".

מקס נותנת גילוי בדוחות להתנהלות ציבור לקוחותיה בתחום האשראי בצל משבר הקורונה כשהיא מפרטת כי "היקף הלקוחות הפרטיים שפנו בבקשה לפריסה מחדש של תנאי האשראי הינו נמוך והיקף החובות שנפרסו לסוף מרץ ונכון למועד אישור הדוח (השבוע, ר"ש) אינו מהותי". עם זאת, בהסתכלות על החובות המסחריים, של בתי עסק, בעיקר קטנים, התמונה שונה כשמקס מספרת על כך ש"נדחו ונפרסו מחדש חובות מסחריים בסך של כ-25 מיליון שקל ונכון למועד אישור הדוח נדחו ונפרסו מחדש חובות מסחריים בסך של כ-108 מיליון שקל". כך, הקפיצה הגדולה בהבנה של לקוחות על מידת הבור שלהם הגיעה לאחר תום הרבעון הראשון כאשר החברה מפרטת כי "דחיית מועדי התשלום בגין הלוואות לבתי עסק ניתנה לתקופות של 3-1 חודשים, כאשר עיקר החובות הינם חובות תקינים".

כמו כן, מקס הגישה בקשה לקבלת רישיון סוכנות ביטוח, אותה היא רוצה להפעיל יחד עם AIG ישראל. האישור טרם ניתן למקס, כשלשכת סוכני ביטוח יצאה למאבק חריף בכוונה לאפשר לה לעשות כן. בינתיים רשות התחרות אישרה הקמת סוכנות ביטוח על ידי מקס, או על ידי ישראכרט, כשרשות שוק ההון הבהירה את התנאים שבהם תאפשר סוכנות שכזו. לצד זאת, בתחילת החודש הנוכחי (מאי) "יחידת הפיקוח על מערכות התשלומים בבנק ישראל הודיעה לחברה כי בתום בדיקת פניית החברה, נמצא כי היא עומדת בתנאים ואמות המידה הנדרשים לקבלת קוד זיהוי, הנדרש לצורך זיהוי החברה בפעילותה במערכות התשלומים השונות ועל מנת לאפשר לה לספק מספרי חשבון ללקוחותיה", כדברי מקס.

מקס גם מתייחסת להתייעלות עליה הודיעה לאחרונה לעובדים, עם פיטורי 50 עובדים, כשהיא מדווחת כי לצד פיטורי "העובדים הקבועים ובניסיון" כאמור "צומצמו עשרות משרות נוספות, ביניהן של עובדים במיקור חוץ. הפרישה בפועל תתבצע החל מחודש יוני 2020".

שב"א מציגה ירידה של 75% ברווח בצל הקורונה

חברת שב"א שמספקת ומפעילה מערכות סליקה וחיוב של כרטיסי אשראי בישראל, ושמנוהלת על ידי משה וולף, סיכמה את הרבעון הראשון השנה עם עלייה בהכנסות וירידה ברווח בשל השלכות משבר הקורונה.

בדוחותיה הרבעוניים שב"א מפרטת כי בעקבות צעדי הממשלה למניעת התפרצות וירוס הקורונה "סך הרכישות בכרטיסי אשראי קטן מרמה יומית של 1.3 מיליארד שקל עד 1.5 מיליארד שקל במהלך המחצית השנייה של חודש ינואר 2020 להיקף רכישות יומי של כ-1 מיליארד שקל באמצע חודש מרץ 2020, עם תחילת ההגבלות החריפות על תנועת התושבים ועל פתיחת מקומות מסחר, שירותים ופנאי", כש"החל מאמצע חודש מרץ 2020, חלה ירידה בכמות הפעולות בכרטיסי אשראי ובמשיכת כספים מכספומטים".

שב"א הפכה אשתקד לחברה ציבורית כשהיא מדווחת עתה כי ברבעון הראשון השנה רשמה תשואה של מינוס 5% בתיק הנוסטרו שלה, שהניבה לה הפסד של כמעט 7 מיליון שקל. עם זאת, מאז תום הרבעון הראשון רוב ההפסד האמור קוזז עם העליות בשווקים, כך שכיום מדובר על תשואה שלילית מתחילת שנה בתיק הנוסטרו של כ-2%.

בכל אופן, הקורונה לא אפיינה את כל הרבעון והחלה לשנות סדרי עולם רק לקראת סופו. כך, שב"א מציגה הכנסות של 21.2 מיליון שקל ברבעון הראשון, לעומת הכנסות של 19.8 מיליון שקל ברבעון הראשון אשתקד, כשהגידול נרשם גם בשורת ההכנסות ממתן שירותים לחברות כרטיסי אשראי. בשורה התחתונה, ובצל הפסד הנוסטרו כאמור רשמה החברה רווח רבעוני נקי של 2 מיליון שקל, קיטון של כ-75% ביחס לרווח רבעוני של 8.2 מיליון שקל ברבעון הראשון אשתקד. ללא הפסד הנוסטרו החברה הייתה מציגה גידול ברווח.

משה וולף, מנכ"ל שב"א / צילום: עינת לברון

לדברי מנכ"ל שב"א משה וולף, "תוצאות הרבעון הראשון של השנה הושפעו באופן חלקי ביותר ממשבר הקורונה שהחל להשפיע רק בתחילת מרץ וההגבלות על המשק הישראלי החלו רק בשבועיים האחרונים של החודש... גם בשבועות האחרונים, בהם המשק חזר לפעילות וההגבלות השונות הוסרו באופן הדרגתי, עדיין נתוני הפעילות בכרטיסי אשראי נמוכים מהתקופה שלפני פרוץ המשבר".

עוד כתבות

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן