גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קפריסין משוועת לחזרת התיירים. והיא מוכנה לעשות הרבה לשם כך

בניגוד לישראל, ישנן מדינות שמתכננות לפתוח את השמיים בקרוב. ממש בקרוב ● קפריסין, למשל, פרסמה את המתווה שלה שכולל הבטחה לכיסוי, טיפול ואירוח לתיירים שיאובחנו כחולים ולמלווים שלהם ● וזה לפני שמדברים על חיטוי וניקוי, שמירה על מרחק בין אדם למשנהו, תשלום במזומן במסעדות ועוד

לרנקה, קפריסין / צילום: שאטרסטוק
לרנקה, קפריסין / צילום: שאטרסטוק

ענפי התעופה והתיירות נושאים עיניהם אל הנחיות משרד הבריאות התלויות במספרי הנדבקים בנגיף הקורונה. ואלה לא מבשרים טובות. אתמול בישר סמנכ"ל משרד הבריאות הפרופסור איתמר גרוטו כי נתב"ג לא ייפתח בחודש יוני. לדברי גרוטו, "אנחנו עדיין בשלב של היערכות לפתיחת נתב"ג. לא תכננו לפתוח בתחילת יוני. יש לנו עוד היערכות מול 'המדינות הירוקות'. זה לא עומד על הפרק נכון לחודש יוני. יש טיסות, אבל מי שיגיע לכאן יאלץ לשהות בבידוד".

נושא ההסכמים בין מדינות ירוקות כבר עלה לדיונים. המדינות ששיעור התחלואה בהן נמוך, יוכלו לפתוח את שעריהן זו לאזרחיה של זו, מבלי להידרש לחובת בידוד בהלוך ובחזור. אלא שבשעה שבמדינות אחרות כבר מזכירים את ישראל כמדינה שממנה תותר כניסה לשטחן, דווקא אצלנו לא ממהרים. ולנוכח הנתונים שמצביעים ביומיים האחרונים על עלייה במספר החולים, לא נראה שמישהו ימהר. ועכשיו נשאלות השאלות, האם ה-1 ביולי אכן יהיה התאריך שבו נתב"ג ייפתח בדרך זו או אחרת, והאם מתגבש מתווה כלשהו לתיירים.

ובינתיים, איך נראה מתווה החזרה בקרב מדינות שמשוועות לתיירות? לשכת התיירות של קפריסין פרסמה את המתווה שלה, שכולל הבטחה לכיסוי, טיפול ואירוח לתיירים שיאובחנו כחולים ולמלווים שלהם, כולל הקצאה של מיטות ומכונות הנשמה לטובת תיירים. למען השקט הנפשי, באתרים השונים מובטחת הקפדה על חיטוי וניקוי, שמירה על מרחק בין אדם למשנהו, תשלום במזומן במסעדות ועוד.

ואלו עיקרי התוכנית:

1. ענף התיירות יחזור לפעילות מ-1 ביוני, כאשר התעופה תחל מ-9 ביוני. הנוחתים במדינה יידרשו להציג תוצאות של בדיקת קורונה שבוצעה במדינת המקור בטווח של 72 השעות טרם הנחיתה. מ-20 ביוני לא יהיו מגבלות לנוחתים מרשימת המדינות הירוקות המוגדרות מדינות בקטגוריה A, שבהן גם נכללת ישראל.

תיירים ממדינות בקטגוריה B, שם ממצאי התחלואה טובים פחות, יידרשו עדיין להציג ממצאי בדיקה שבוצעה ב-72 השעות האחרונות במדינות היעד. את תוצאת הבדיקה יידרשו התיירים להציג לפני העלייה למטוס במדינות היעד. תיירים ממדינות שלא ניתן לבצע בהן בדיקה כזו יוכלו לעשות בדיקה עם הנחיתה בקפריסין בעלות של כ-60 אירו ולקבל תוצאות בתוך 24 שעות. עד לקבלת תשובה יתבקשו התיירים להיכנס לבידוד עצמי במקום הלינה שלהם.

ומה יקרה אם תייר יאובחן כחולה? ממשלת קפריסין מתחייבת לטפל בכל חולה ובני משפחתו וקרוביו: הממשלה תכסה את עלות הלינה, המזון והטיפול הרפואי. למעשה, הנוסע יצטרך לכסות רק עלות הטיסה בחזרה למדינתו. המדינה מקצה 100 מיטות לתיירים שיאובחנו כחולים, מספר המיטות יעלה בהתאם לצורך ואם מצב המאובחנים יצריך הנשמה, 112 יחידות טיפול נמרץ ו200 מכונות הנשמה יעמדו לרשות התיירים, בתקווה כמובן שלא יהיה צורך.

לטובת תיירים שיידרשו לבידוד אם קרוב להם אובחן כחולה, יעמדו 500 חדרים בבתי מלון יעודיים לבידוד של 14 ימים. הרשימה של המדינות בקטגוריות השונות תעודכן מדי שבוע. הכוונה היא שרשימה זו תכלול כמה שיותר מדינות, כך מפרטת התוכנית, כאשר האינדיקציה היא שיפור בשיעורי התחלואה באותן מדינות.

2. שאלון מקדים: ממשלת קפריסין מפרטת מהן ההנחיות שהיא נוקטת, כאשר מטרתן להקנות תחושת בטחון לתיירים מבלי לפגוע בבילוי ובהנאה בעת חופשתם. הנחיות אלה כוללות שאלון בסיסי שעליו ישיבו התיירים באתר משרד התיירות הקפריסאי או בעמדות הצ’ק אין בנמלי תעופה.

3. מסכות: מדיניות נמלי התעופה וחברות התעופה יחייבו את הנוסעים לכל מדינה למדוד חום בכניסה לשטח נמל התעופה ולעטות מסכה גם בזמן הטיסה. עטיית מסכה תהיה חובה גם במקומות בהם לא יתאפשר לשמור על מרחק בין אנשים, כך למשל בתחבורה ציבורית. עמדות לחיטוי וניקוי ידיים יוצבו במקומות ציבוריים.

4. השכרת רכב ומוניות: החברות יתחייבו לחיטוי המכוניות והמפתחות בין משתמש אחד לשני לרבות אוורור אוטובוסים וחיטוי המושבים והידיות

5. אתרי בילוי, ספורט ימי, מוזיאונים וכד׳: התחייבות לחטא ידיות, מסכי מגע, מושבים, ציוד צלילה וכד' בין משתמש אחד לשני. 

6. בריכות שחייה: חיטוי מיטות שיזוף, שמשיות, תאי אחסון וכל ציוד לשימוש ציבורי, שמירת מרחק של 4 מטרים בין שמשיות ושל 2 מטרים בין מיטות השיזוף למעט במיטות המשמשות לבני משפחה או מכרים המתארחים יחד.

7. בתי מלון: הצוותים יחויבו בחבישת מסיכה ועובדי התחזוקה גם בכפפות. בעת הצ’ק אין האורחים יבודדו בהתאם לגרעין המשפחתי. סבלנות תידרש מהאורחים משום שהליך הכנת החדר שיכלול חיטוי וניקוי מעמיק יימשך זמן ארוך מהרגיל. המזון יוגש לצלחות על ידי אנשי הצוות או במנות מוכנות במזנונים, מתווה דומה לזה שהוצג לבתי המלון בארץ.

8. מסעדות, ברים ומועדונים: הצוותים יחויבו בעטיית מסכה למעט במסעדות שפועלות באוויר הפתוח. לטובת שמירה על מרחק בין הסועדים מוגדרים שולחנות לעד 10 אנשים. בין שולחן לשולחן יישמר מרחק של 2 מטרים, תפריטים יחוטאו, המפות יהיו חד פעמיות ואמצעי התשלום יהיה בכרטיס אשראי ולא במזומן.

עוד כתבות

רייצ'ל ריבס, שרת האוצר של בריטניה / צילום: ap, Kin Cheung

מבוכה בבריטניה: התקציב דלף לאינטרנט שעה לפני "הנאום הגורלי" של שרת האוצר

התקציב הבריטי לשנה הבאה פורסם בטעות באתר ממשלתי שעה לפני נאום שרת האוצר רייצ’ל ריבס - והקדים לחשוף העלאות מס נרחבות והערכות פיסקליות רגישות ● ההדלפה טלטלה את השווקים לרגע, אך התשואות והליש”ט התאוששו במהרה, בעוד הממשלה מנסה להסביר את התקלה המביכה ולשדר אחריות תקציבית

סופר ספיר ו-A2Z חתמו על עסקת עגלות חכמות בהיקף 30 מיליון דולר

בעסקה ששווה 30 מיליון דולר, חברת A2Z חתמה על הסכם לאספקת 3,000 עגלות חכמות לרשת סופר ספיר ● "זה יאפשר לנו להגדיל ב–10% את סל הקנייה", אמר אורן ספיר, מנכ"ל הרשת

ניר ברקת ובצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

סמוטריץ׳ לברקת: "חלף זמן רב מההחלטה, קדם את תו התקן לעסקי המילואימניקים"

חצי שנה אחרי החלטת הממשלה לקידום עסקים של מילואימניקים - טרם גובשה תוכנית עבודה ● שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שיגר מכתב לשר הכלכלה ניר ברקת, שהגיע לידי גלובס, ובו קרא לזרז את יישום ההחלטה

משרדי אלי לילי באינדיאנפוליס / צילום: Shutterstock

"שוק משעמם שהחל לבעוט": האם חברות הפארמה הן ענקיות הטכנולוגיה הבאות?

אלי לילי עשתה היסטוריה בתעשיית הפארמה כשנכנסה בסוף השבוע האחרון למועדון הטריליון, רכובה על הצלחתן המסחררת של התרופות נגד השמנה ● מה זה אומר על שוק הפארמה והאם מהפכת ה־AI תפתח את המועדון לחברות תרופות נוספות?

מפעל מרצדס־בנץ. תעשיית הרכב הגרמנית היא בין הנפגעות העיקריות מהמשבר הכלכלי / צילום: Reuters, Christoph Steitz

כך קורסת התעשייה הגרמנית: רבבות עובדים מפוטרים בעלות של מיליארדים

שישה מיליארד אירו הוציאו השנה חברות ענק כחלק מ"ארגון מחדש" בגרמניה ● "הן מפטרות בלי להתחשב בעלויות", נכתב ● הרקע: המשבר הכלכלי בתעשייה וקריסת שוק הרכב הגרמני בסין

תחנת כוח OPC בחדרה / צילום: באדיבות החברה

דוחות חברות האנרגיה מגלים: מחסור בטורבינות מעכב הקמת תחנות כוח

שלוש תחנות כוח בישראל דיווחו בשבוע האחרון על עיכובים בהקמתן, דבר שעשוי לבלום את התחרות במשק החשמל ואף להתגלגל לחשבונות החשמל של הצרכנים בשל חוסר תחרות ● מהסיבות לעיכוב:רשימת ההמתנה המתארכת של שלוש החברות המשמעותיות בעולם לייצור טורבינות גז

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

הצעת החוק נפלה, סיוע במיליוני שקלים לא יועבר לשורדי שבי

ישראל העבירה הצעה לחמאס לפיה כל המחבלים ששוהים בכיסי הטרור התת-קרקעיים יוכלו לצאת מהמנהרות, להיכנע - ולהיכלא בבתי הסוהר בישראל ● משרתי המילואים צפויים לבצע כ-60 ימים בשנת 2026 ● משפחות שכולות בקריאה לסמוטריץ: "אל תיתן יד לחוק הגיוס" ● הקואליציה הפילה הצעת חוק להענקת סיוע מיידי לשורדי השבי ולמשפחות החטופים החללים ● עדכונים שוטפים

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

סמטוריץ' מכפיל את הפטור ממע"מ על רכישות באינטרנט - יעלה ל-150 דולר

משרד האוצר פרסם צו להערות הציבור שיכפיל את הפטור ממע"מ על רכישת מוצרים מהאינטרנט מחוץ לארץ ● לגלובס נודע כי המהלך כבר מעורר התנגדות בכנסת

בנק הפועלים / צילום: אביב גוטליב

בנק הפועלים מחלק עוד מניות ללקוחות: מי זכאים

הבנק השיק מהלך נוסף של חלוקת מניות, כחלק מדרישות מתווה ההטבות של בנק ישראל ● לקוחות הבנק יוכלו לבחור בין 2 מניות לבין תשלום מזומן של 125 שקל עד אמצע החודש הבא

מגדל השעון ביפו. המערערת חויבה בהוצאות המשפט / צילום: Shutterstock

האם מכירת מניות בחברה שהחזיקה בניין להשכרה מזכה בתשלום מס שבח מופחת?

בעקבות סכסוך שהוכרע בעליון חויבה חברה למכור את חלקה בחברה אחרת שהחזיקה בניין אחד להשכרה ביפו ● המוכרים ביקשו לשלם מס שבח מופחת לפי החוק לעידוד השקעות הון, אך מנהל מיסוי מקרקעין חשב אחרת ● מה קבעה ועדת הערר?

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

מחירי הדירות יורדים? באזורים האלה רואים בינתיים רק עליות

מדד מחירי הדיור מבשר כבר שבעה חודשים רצוף על ירידות שלא נראו זמן רב בשוק המקומי ● אבל כשצוללים לנתונים מגלים שהירידות מתמקדות במרכז, בעוד שבירושלים ובפריפריה המחירים ממשיכים לעלות ● מה הסיבות לתופעה ואיך תשפיע הורדת הריבית של בנק ישראל על השוק?

מחבלי חמאס / צילום: ap, Jehad Alshrafi

ההצעה הישראלית ל"מחבלים הכלואים" במנהרות ברפיח

גורם ישראלי: "נתנו להם את האופציה לחיות" ● צה"ל: חשש לחדירת מחבלים ביישוב כוכב יעקב שבשומרון ● הרמטכ"ל זמיר אישר את גרף הלחימה של צה"ל לשנת 2026, במסגרתו משרתי המילואים צפויים לבצע כ-60 ימים ● עדכונים שוטפים

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המספרים נחשפים: 120 אלף ישראלים עושים בכל שנה את הטעות הגדולה ביותר בפנסיה

נתונים שהגיעו לידי גלובס חושפים כי התופעה של משיכת כספים מקרנות הפנסיה מוקדם מדי, הולכת וצוברת תאוצה, הגם שבכך מאבדים החוסכים זכויות ומשלמים קנס גדול ● בכיר בלשכת סוכני הביטוח: "עם ישראל מפרק לעצמו את הפנסיה תחת שידול ורמייה"

מייסדי Spacial. מימין: מאור גרינברג ועמי אברהמי / צילום: Spacial

"אנחנו מחליפים את מהנדסי הבניין והאינסטלציה ב-AI, מי שיישאר זה רק האדריכל"

עמי אברהמי רצה להדפיס קירות במפעל ולהרכיב בית חדש בתוך שבועות. אבל החברה שהקים, Veev, קרסה - עד שצצה מחדש תחת בעלות אחרת ● עכשיו הוא חוזר עם סטארט־אפ חדש לשילוב בינה מלאכותית בתכנון, ומגייס מיליוני דולרים מאחת מקרנות הצמרת הישראליות

צביקה שווימר, מנכ''ל אלטקטרה צריכה / צילום: איל יצהר

קרפור מציגה שיפור ברווח, עיתוי החגים פגע בהכנסות הרשת

רשת הקמעונאות, שבשליטת אלקטרה צריכה, סבלה במהלך הרבעון השלישי מירידה של 6% במכירות בחנויות זהות, אך הצליחה לשפר את הרווח התפעולי ובשורה התחתונה רשמה רווח נקי של 5 מיליון שקל

רחפן הנושא מצלמה של נקסט ויז'ן / צילום: נקסט ויז'ן

רוחות השלום באוקראינה מקלקלות את החגיגה הביטחונית של הבורסה בת"א

פחות מחודש מאז שהושק בקול תרועה, המדד הביטחוני של ת"א מציג ירידות של כמעט 5% ● המו"מ להסכם בין אוקראינה לרוסיה, וסיום המלחמה בעזה, מעיבים לאחרונה על ביצועי המניות שכיכבו בשלוש השנים האחרונות ● האם בבורסה הצטרפו לחגיגה מאוחר מדי?

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט פרסום ברשת איקס, 28.10.25 / צילום: רפי קוץ

בנט וקיש מתווכחים על לימודי המתמטיקה. מי צודק?


הנתונים על לימודי המתמטיקה לא מבשרים טובות, ושני שרי חינוך מנסים להתנער מהאשמה • בנט טען שקיש ביטל את הרפורמה שלו, קיש הכחיש זאת בתוקף. איפה עוברת האמת? ● המשרוקית של גלובס

דוד אזולאי / צילום: קבוצת דוד אזולאי

חברת נדל"ן נוספת מגיעה לבורסה: אמיד יזמות ונדל"ן של דוד אזולאי מנפיקה אג"ח לראשונה

היקף ההנפקה עומד על 85 מיליון שקלים, והריבית השנתית תהיה 7.5% לכל היותר ● בעל השליטה, דוד אזולאי, יזכה לדמי ניהול חודשיים של 80 אלף שקל – שיעלו ל־95 אלף שקל בחודש מיולי הקרוב

אמבולנסים בזירת התאונה / צילום: מד''א

שני פועלי בניין נהרגו בנפילה באתר בנייה ברמת השרון

שני הפועלים, אזרחי סין, נהרגו הבוקר בנפילה מגובה באתר בנייה של בניין מגורים ברמת השרון ● 40 פועלים נהרגו מתחילת השנה באתרי בנייה

עוצר הוטל על מעון הנשיא / צילום: ap, Mark Schiefelbein

שני אנשי המשמר הלאומי נורו מחוץ לבית הלבן, עוצר הוטל על מעון הנשיא

יריות בוושינגטון: חשוד אחד נעצר אחרי שפתח באש לעבר אנשי המשמר הלאומי • שני הנפגעים הובהלו לבתי חולים, אחד מהם במצב קריטי • היורה הוא אזרח אפגניסטן בן 29, שנכנס לארה"ב ב-2021, ולפי דיווח ב-CNN לא משתף פעולה בחקירה • הנשיא טראמפ נמצא בביתו שבפלורידה ושיתף ברשת החברתית שלו: "החיה שירתה באנשי המשמר הלאומי - תשלם על זה מחיר כבד"