גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קפריסין משוועת לחזרת התיירים. והיא מוכנה לעשות הרבה לשם כך

בניגוד לישראל, ישנן מדינות שמתכננות לפתוח את השמיים בקרוב. ממש בקרוב ● קפריסין, למשל, פרסמה את המתווה שלה שכולל הבטחה לכיסוי, טיפול ואירוח לתיירים שיאובחנו כחולים ולמלווים שלהם ● וזה לפני שמדברים על חיטוי וניקוי, שמירה על מרחק בין אדם למשנהו, תשלום במזומן במסעדות ועוד

לרנקה, קפריסין / צילום: שאטרסטוק
לרנקה, קפריסין / צילום: שאטרסטוק

ענפי התעופה והתיירות נושאים עיניהם אל הנחיות משרד הבריאות התלויות במספרי הנדבקים בנגיף הקורונה. ואלה לא מבשרים טובות. אתמול בישר סמנכ"ל משרד הבריאות הפרופסור איתמר גרוטו כי נתב"ג לא ייפתח בחודש יוני. לדברי גרוטו, "אנחנו עדיין בשלב של היערכות לפתיחת נתב"ג. לא תכננו לפתוח בתחילת יוני. יש לנו עוד היערכות מול 'המדינות הירוקות'. זה לא עומד על הפרק נכון לחודש יוני. יש טיסות, אבל מי שיגיע לכאן יאלץ לשהות בבידוד".

נושא ההסכמים בין מדינות ירוקות כבר עלה לדיונים. המדינות ששיעור התחלואה בהן נמוך, יוכלו לפתוח את שעריהן זו לאזרחיה של זו, מבלי להידרש לחובת בידוד בהלוך ובחזור. אלא שבשעה שבמדינות אחרות כבר מזכירים את ישראל כמדינה שממנה תותר כניסה לשטחן, דווקא אצלנו לא ממהרים. ולנוכח הנתונים שמצביעים ביומיים האחרונים על עלייה במספר החולים, לא נראה שמישהו ימהר. ועכשיו נשאלות השאלות, האם ה-1 ביולי אכן יהיה התאריך שבו נתב"ג ייפתח בדרך זו או אחרת, והאם מתגבש מתווה כלשהו לתיירים.

ובינתיים, איך נראה מתווה החזרה בקרב מדינות שמשוועות לתיירות? לשכת התיירות של קפריסין פרסמה את המתווה שלה, שכולל הבטחה לכיסוי, טיפול ואירוח לתיירים שיאובחנו כחולים ולמלווים שלהם, כולל הקצאה של מיטות ומכונות הנשמה לטובת תיירים. למען השקט הנפשי, באתרים השונים מובטחת הקפדה על חיטוי וניקוי, שמירה על מרחק בין אדם למשנהו, תשלום במזומן במסעדות ועוד.

ואלו עיקרי התוכנית:

1. ענף התיירות יחזור לפעילות מ-1 ביוני, כאשר התעופה תחל מ-9 ביוני. הנוחתים במדינה יידרשו להציג תוצאות של בדיקת קורונה שבוצעה במדינת המקור בטווח של 72 השעות טרם הנחיתה. מ-20 ביוני לא יהיו מגבלות לנוחתים מרשימת המדינות הירוקות המוגדרות מדינות בקטגוריה A, שבהן גם נכללת ישראל.

תיירים ממדינות בקטגוריה B, שם ממצאי התחלואה טובים פחות, יידרשו עדיין להציג ממצאי בדיקה שבוצעה ב-72 השעות האחרונות במדינות היעד. את תוצאת הבדיקה יידרשו התיירים להציג לפני העלייה למטוס במדינות היעד. תיירים ממדינות שלא ניתן לבצע בהן בדיקה כזו יוכלו לעשות בדיקה עם הנחיתה בקפריסין בעלות של כ-60 אירו ולקבל תוצאות בתוך 24 שעות. עד לקבלת תשובה יתבקשו התיירים להיכנס לבידוד עצמי במקום הלינה שלהם.

ומה יקרה אם תייר יאובחן כחולה? ממשלת קפריסין מתחייבת לטפל בכל חולה ובני משפחתו וקרוביו: הממשלה תכסה את עלות הלינה, המזון והטיפול הרפואי. למעשה, הנוסע יצטרך לכסות רק עלות הטיסה בחזרה למדינתו. המדינה מקצה 100 מיטות לתיירים שיאובחנו כחולים, מספר המיטות יעלה בהתאם לצורך ואם מצב המאובחנים יצריך הנשמה, 112 יחידות טיפול נמרץ ו200 מכונות הנשמה יעמדו לרשות התיירים, בתקווה כמובן שלא יהיה צורך.

לטובת תיירים שיידרשו לבידוד אם קרוב להם אובחן כחולה, יעמדו 500 חדרים בבתי מלון יעודיים לבידוד של 14 ימים. הרשימה של המדינות בקטגוריות השונות תעודכן מדי שבוע. הכוונה היא שרשימה זו תכלול כמה שיותר מדינות, כך מפרטת התוכנית, כאשר האינדיקציה היא שיפור בשיעורי התחלואה באותן מדינות.

2. שאלון מקדים: ממשלת קפריסין מפרטת מהן ההנחיות שהיא נוקטת, כאשר מטרתן להקנות תחושת בטחון לתיירים מבלי לפגוע בבילוי ובהנאה בעת חופשתם. הנחיות אלה כוללות שאלון בסיסי שעליו ישיבו התיירים באתר משרד התיירות הקפריסאי או בעמדות הצ’ק אין בנמלי תעופה.

3. מסכות: מדיניות נמלי התעופה וחברות התעופה יחייבו את הנוסעים לכל מדינה למדוד חום בכניסה לשטח נמל התעופה ולעטות מסכה גם בזמן הטיסה. עטיית מסכה תהיה חובה גם במקומות בהם לא יתאפשר לשמור על מרחק בין אנשים, כך למשל בתחבורה ציבורית. עמדות לחיטוי וניקוי ידיים יוצבו במקומות ציבוריים.

4. השכרת רכב ומוניות: החברות יתחייבו לחיטוי המכוניות והמפתחות בין משתמש אחד לשני לרבות אוורור אוטובוסים וחיטוי המושבים והידיות

5. אתרי בילוי, ספורט ימי, מוזיאונים וכד׳: התחייבות לחטא ידיות, מסכי מגע, מושבים, ציוד צלילה וכד' בין משתמש אחד לשני.

6. בריכות שחייה: חיטוי מיטות שיזוף, שמשיות, תאי אחסון וכל ציוד לשימוש ציבורי, שמירת מרחק של 4 מטרים בין שמשיות ושל 2 מטרים בין מיטות השיזוף למעט במיטות המשמשות לבני משפחה או מכרים המתארחים יחד.

7. בתי מלון: הצוותים יחויבו בחבישת מסיכה ועובדי התחזוקה גם בכפפות. בעת הצ’ק אין האורחים יבודדו בהתאם לגרעין המשפחתי. סבלנות תידרש מהאורחים משום שהליך הכנת החדר שיכלול חיטוי וניקוי מעמיק יימשך זמן ארוך מהרגיל. המזון יוגש לצלחות על ידי אנשי הצוות או במנות מוכנות במזנונים, מתווה דומה לזה שהוצג לבתי המלון בארץ.

8. מסעדות, ברים ומועדונים: הצוותים יחויבו בעטיית מסכה למעט במסעדות שפועלות באוויר הפתוח. לטובת שמירה על מרחק בין הסועדים מוגדרים שולחנות לעד 10 אנשים. בין שולחן לשולחן יישמר מרחק של 2 מטרים, תפריטים יחוטאו, המפות יהיו חד פעמיות ואמצעי התשלום יהיה בכרטיס אשראי ולא במזומן.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסחר תנודתי בתל אביב; מדד הבנקים יורד בכ-1%

השקל נסחר ביציבות, כ-3.2 שקלים לדולר ● משרד האוצר פירסם הבוקר תזכיר חוק להטלת מס בשיעור של 15% על הבנקים ● זוז אסטרטגיה קיבלה מכתב התראה מהנהלת נאסד"ק ● מיטב: הורדת הריבית בישראל תתרחש כנראה רק בפברואר ● שנת שיא בקיצוצי כח אדם בארה"ב, AI אחראי לכמעט 55 אלף פיטורים ● לאחר שהביטקוין צנח ב-30% מהשיא, כך מייקל סיילור מכין את סטרטג'י ל"חורף קריפטו"

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: יוסי כהן

המהלך של רשות ני"ע שירחיב את האכיפה למנהלים בחברות פרטיות

ועדת האכיפה המינהלית הטילה עיצומים של כמיליון שקל על חברה פרטית לקנאביס רפואי בשל טעויות בדוחות ● בהחלטתה קבעה הוועדה כי לראשונה סמנכ"ל הכספים ורואה החשבון המבקר נושאים באחריות לכשל ● ההחלטה עשויה להשפיע על לפחות 10% מהחברות בבורסה

סניף של מסעדת ''נונו מימי'' / צילום: ליאור ממון

בדרך להנפקה? שתי קבוצות מסעדות מושכות את המוסדיים, למרות הסיכונים בענף

למרות הסיכונים המיוחסים לעסקי המסעדנות, השקעות שביצעו מוסדיים ובעלי הון ברשתות "נונו מימי" ו"קיסו" מעידות על עניין גובר בתחום ● גורם בשוק: "הכול זה ניהול, וכשיש הנהלה איכותית, הביזנס דופק כמו שצריך, והתוצאות יפות" ● וגם: איזה רווח נדרש כדי להנפיק?

מפעל ייצור חברת ''על בד'' / צילום: איל יצהר

המושב הדתי מצטרף לגל המימושים בבורסה: משואות יצחק מכרה מניות עלבד ב-33 מיליון שקל

אחרי זינוק של מעל 80% בשנה האחרונה, בעלת השליטה ביצרנית המגבונים עלבד החליטה לממש 6% ממניותיה וירדה להחזקה של כ-60% ● במשואות יצחק מציינים כי מדובר בסגירת מעגל, לאחר שלפני שלוש שנים רכש המושב שיעור דומה של מניות בעת שהחברה נקלעה לסחרור

עליה בארנונה / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בתל אביב, ירושלים ורחובות: אושרו העלאות חריגות בארנונה

לאחר הודעת הממשלה כי גם ב־2026 תוכלנה הרשויות להגיש בקשות חריגות להעלאת ארנונה, מספר עיריות מרכזיות - בהן תל אביב, ירושלים, רחובות, ראשון לציון ורעננה - קיבלו אישור להעלאות בתעריפים

''מתחם הפיקוד - לב העיר העתיקה'' / צילום: באדיבות אירית צרף אדריכלות ובינוי ערים

העיר העתיקה של באר שבע משנה פניה

מהלך תכנוני רחב היקף צפוי לשנות את לב העיר העתיקה של באר שבע ● רשת היין והאלכוהול הרמיטאז' משקיעה 4.5 מיליון שקל בפתיחת סניף דגל בכפר סבא ● ותערוכה חדשה של כ־50 אמנים נפתחת במפעל הישן של טרה בתל אביב ● אירועים ומינויים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר האוצר רוצה להטיל מס רווחי יתר של 15% על הבנקים - גבוה מהמלצת הוועדה

המס צפוי להכניס לקופת המדינה 1.13 מיליארד שקל בשנה הקרובה, ולטפס ל-1.5 מיליארד שקל מדי שנה עד לסוף העשור ● איגוד הבנקים בתגובה: "בניגוד לעמדת הצוות המקצועי שהוא עצמו מינה, שר האוצר קיבל החלטה שרירותית ללא כל היגיון כלכלי ובניגוד לאינטרס הציבורי"

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

חוסר היציבות בנופר נמשך: סמנכ"ל הכספים עוזב אחרי חודשיים וחצי

שרשרת העזיבות והשינויים בצמרת חברת האנרגיה המתחדשת של עופר ינאי נמשכת ● את מקומו של ניר פלג המתפטר יחליף אברהם גולדה, ששימש עד לאחרונה כסמנכ"ל הכספים של שיכון ובינוי

מספר עובדי ההייטק בישראל במגמת ירידה / צילום: Shutterstock

הנתון החריג שמראה: מספר העובדים בהייטק הישראלי במגמת ירידה

נתונים חדשים מציגים עלייה בשכר הממוצע בענף הייטק הישראלי ● אלא שמאחורי המספרים מסתתר סיפור מורכב יותר: החל מהתכווצות במצבת כוח האדם, דרך קיפאון בקידומים ועד עלייה במשרות הפנויות ● האם המגמה צפויה להמשיך לתוך 2026?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters

המכס האמריקאי על ישראל יישאר 15%: "זה האפס החדש"

גובה המכס הכללי שיוטל על סחורות מישראל לא ישתנה לעומת השלב הקודם של תוכנית המכסים האמריקאית ● החידוש בהכרזה צפוי להיות בהחרגות ובהקלות שיינתנו למוצרים מענפים מסוימים - כגון תעשיות ביטחוניות ויהלומים ● בכירה במשרד הכלכלה: "ישראל כבר הלכה כברת דרך גדולה לכיוון האמריקאים; מקווה שנצליח להשיג הקלות נוספות"

יו''ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד / צילום: דוברות ההסתדרות, שלומי יוסף

ביהמ"ש קיבל את בקשת המשטרה: ארנון בר-דוד יורחק מההסתדרות עד מרץ 2026

לטענת המשטרה, ארנון בר-דוד רקם מנגנון שוחדי שמטרתו לעשות במשאבי ההסתדרות כבשלו ● השופטת דורית סבן-נוי קבעה כי החזרתו לתפקידו כיו"ר ההסתדרות תקל עליו לבצע עבירה דומה, ויהיה בה כדי לאפשר השפעה על עדים ושיבוש של החקירה ● בנוסף, ביהמ"ש האריך ב-90 יום גם את ההגבלות על עזרא גבאי, החשוד המרכזי הנוסף בפרשה

ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל / צילום: תמר מצפי

בצעד חריג, רמ"י רכשה קרקע בירושלים ב־30 מיליון שקל

רשות מקרקעי ישראל רכשה זכויות בקרקע פנויה בת 17.2 דונם בצפון רמות במכרז של כונסי נכסים, בסכום של 30 מיליון שקל ● הצעד יוצא הדופן מאפשר לקדם תוכניות בניין עיר ולשווק את השטח במכרזים

רחוב בן גוריון, כפר סבא / צילום: איל יצהר

לראשונה בישראל: העיר שאיבדה את מעמדה כ"עיר גדולה"

לראשונה זה מספר שנים, מספר התושבים בכפר סבא ירד מתחת לרף 100 אלף איש ויותר - והיא אינה מוגדרת יותר כ"עיר גדולה" ● הקיטון בכמות משתקף בין היתר במיעוט הבנייה בעיר

תקיפות של חיל האוויר הישראלי בטהרן, ארכיון / צילום: ap

ההיערכות בישראל לעימות עם איראן, והמסר: לא ניקח סיכון

רה"מ קיים פגישה משולשת עם ראש ממשלת יוון ונשיא קפריסין, כחלק מניסיון לבסס ציר אנטי-טורקי ● ארה"ב פועלת לכינוס ועידה לשיקום רצועת עזה ● הבכיר האמריקאי מאיים: "כנראה שאיראן לא הבינה את המסר" ● ניסוי הטילים באיראן והאיומים: "נגיב באופן נחרץ לכל פעולה עוינת" ● ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הקמת ועדת החקירה הפוליטית לחקר אירועי ה-7 באוקטובר ● עדכונים שוטפים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בבורסה; ת"א 35 שוב ננעל בשיא - הפעם ה-61 השנה

מדד ת"א 35 עולה ב-0.6%, ת"א 90 איבד 0.2% ● מיטב: למרות הגירעון בחשבון השוטף, השקל לא ייפגע ● שוק החוב העולמי: כוחות רבים לוחצים לעליית התשואות הארוכות ● מחירי הקקאו צנחו השנה בשיעור שיא, למה לא מחירי השוקולד? ● לקראת 2026 בוול סטריט: הרבה דברים עלולים להשתבש - זו רשימת הסיכונים

מירי מיכאלי, מגישת המהדורה המרכזית ב-i24news / צילום: צילום מסך מערוץ i24news

מענק של עד 20 אלף שקל: תוכנית הפרישה מרצון של i24NEWS נחשפת

בהנהלת i24NEWS מציעים תוכנית פרישה מרצון לעובדים ● עובדים בעלי ותק של בין ארבעה חודשים לשנה יקבלו 10,000 שקל אם יחליטו לפרוש; עובדים בעלי ותק של מעל לשנתיים יקבלו 20 אלף שקל ● בוועד העובדים ציינו כי "למרות שמדובר בפעולה מאוד לא טבעית בעבורנו, אנו מציעים לכם לשקול בחיוב אופציה להיעתר להצעת ההנהלה"

בניין גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

הממשלה אישרה פה-אחד את ההצעה לסגירת גלי צה"ל

השרים אישרו היום את החלטת שר הביטחון ישראל כ"ץ, לפיה שידורי גלי צה"ל יופסקו עד 1 במרץ 2026 ● ההחלטה התקבלה בניגוד לעמדת היועמ"שית, שקבעה כי ההחלטה אינה חוקית ● מיד לאחר פרסום ההחלטה הוגשו לבג"ץ מספר עתירות בנושא ● כ"ץ הנחה להתחיל בשיבוץ מחדש של חיילי התחנה - "תוך מתן עדיפות לתפקידי לוחמה"

בועז מירוני, מנהל מחלקת המחקר באנליסט / צילום: מרי רון

הבכיר שמזהיר: הסיבות להתרחק מהסקטור הלוהט שטס ב-370%

בועז מירוני, מנהל מחלקת המחקר באנליסט, מאמין בבורסה בת"א, גם אחרי תשואה של 100% בשנתיים ● הוא מעריך שמבין שני הסקטורים המצטיינים של השנה יש הזדמנות רק בבנקים ● ממליץ על מניות אנרגיה: "לא יודע אם ג'מיני ינצח את ChatGPT, אבל שניהם יצטרכו חשמל" ● ולמה כדאי להתרחק ממדד הביטוח?

תל אביב. מצב המוכרים הוא הגרוע בארץ / צילום: Shutterstock

המוכרים מעדכנים את מחירי הדירות כלפי מטה: באיזו עיר כבר הורידו ב-8%?

נתונים שקיבל גלובס מאתר יד2 מלמדים על המצב הקשה של מי שמנסים למכור דירות יד שנייה: בתל אביב הם יכולים למצוא את עצמם ארבע שנים בשוק, בטבריה מצבם דווקא טוב

אלוף במיל' אלי שרביט / צילום: ישראל הדרי

חברה ביטחונית נוספת בדרך לת"א: רפאל רוצה להנפיק חברה בת בשווי של רבע מיליארד שקל

המועמדת להנפקה: חברת ההגנה התת-ימית DSIT אותה רכשה רפאל לפני עשור לפי שווי של 15 מיליון דולר בלבד ● נשיא החברה הוא האלוף במיל' אלי שרביט, מפקד חיל הים לשעבר, שהיה מועמד לתפקיד ראש השב"כ, אך מינויו בוטל