גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נתניהו: "אם לא נחזור לשמור על הכללים, לא תהיה ברירה אלא לחזור להגבלות"

הצהרת ראש הממשלה מתקיימת יממה לאחר תדרוך שקיים משרד הבריאות, ובו ניסו להתריע מפני קפיצה בנתוני התחלואה על רקע מה שכינו ״אופוריה״ ● נתניהו: "בימים האחרונים, עם הזלזול בשמירה על הכללים, אנחנו מתקרבים לתהום"

בנימין נתניהו / צילום: יוסי זמיר
בנימין נתניהו / צילום: יוסי זמיר

בסיומו של סוף שבוע ארוך בו עלתה התחלואה בעיקר בעיר ירושלים כינס נתניהו צוות שרים מצומצם לדון בפתרונות עבור התמודדות עם הגל השני של הקורונה.

להצהרה של ראש הממשלה נתניהו הצטרפו שר החינוך החדש יואב גלנט ושר האוצר החדש ישראל כ״ץ. שר הבריאות יולי אדלשטיין לא היה חלק מן ההצהרה וכך גם אף לא נציג מן השותפים החדשים של הליכוד, סיעת כחול לבן. זאת על אף שרק לפני כמה ימים אישרה הממשלה את הקמת ועדת השרים לענייני קורונה ומחציתה עם שרים מטעם כחול לבן.

בהצהרה אמר נתניהו כי ראה במהלך סוף השבוע את הישראלים בים וצוהלים במסיבות. ״שמעתי אותם אומרים, נגמרה הקורונה, אבל זה לא נכון. המגפה לא מאחורינו. 

״המגפה עדיין כאן, בינינו ובתוכנו. כיבינו את הלהבות הגדולות, אבל הגחלים של המגפה עדיין כאן וכל רוח קטנה מייצרת אש".

נתניהו ציין כי ״כולנו מצווים לחזור ולשמור על הכללים, וזה כולל אותי, את השרים, את הציבור. הכללים הם פשוטים, מסיכות במרחב הציבורי, מרחק אישי של 2 מטר ושטיפת ידיים. אם לא נעשה זאת, לא תהיה ברירה אלא לחזור להגבלות.  אם כן נעשה זאת נוכל להחזיר את המשק, להחזיר את הצמיחה".

"מעתה נעודד פעילות של עסקים המקפידים על הכללים ונפעל נגד אלה שלא מכבדים את הכללים. צריך לזכור, הנגיף הוא קטלני ומתפשט בטור גיאומטרי וגובה קורבנות בחיי אדם. 

"אתמול היה שיא במספר נדבקים בעולם ביום אחד. הנגיף לא מתרשם ממזג האוויר ומאקלים. הוא מכה בעוצמה במדינות חמות, וגם באזור שלנו, באיראן טורקיה ומצרים וגם במדינות קרות, כמו שבדיה. בשבדיה ובלגיה, אלפים מתים מקורונה. לשמחתנו, בישראל זה לא קרה, אנחנו כואבים את מותם של 284 קורבנות הקורונה. לא הגענו למספרים מבעיתים, כי נקטנו צעדים יעילים והם גבו מחיר כבד מן הכלכלה.

"הגענו לקצב הדבקות של בודדים ביום, פתחנו את המשק ואת מערכת החינוך. כאשר הודענו על הסרת ההגבלות אמרנו שזו תהיה פתיחה ניסיונית. המשלתי זאת לניגון באקורדיון, זו שיגרת הקורונה. פותחים כאשר התחלואה נמוכה. ויתכן שצריך לכווץ את האקורדיון בחזרה.

"קבענו את הימים הקרובים כימי מבחן, לראות אם יש שינוי מגמה, שיחייב סגירת מוסדות החינוך. כרגע החלטנו לא לסגור מוסדות חינוך. נעדכן השבוע את תו הסגול, כדי להתאים אותו למציאות ולשגרת הקורונה.

הנחתי את השר לביטחון פנים להגביר את האכיפה של הכללים על ידי המשטרה. עד עכשיו היתה אכיפה מאוד מצומצמת. ביקשתי ממשרד המשפטים לאפשר אכיפה של פקחים עירוניים. שר החינוך יטפל בנושא של שמירת הכללים בבתי הספר.

"אני מבקש מכם, אזרחי ישראל, להקפיד על העיקר, ללא פלפול. שלוש הכללים המרכזיים -מרחק, מסיכות, היגיינה. עד שלא ימצא החיסון, אנחנו במסע ארוך כשלצידנו פעורה תהום. בימים האחרונים, עם הזלזול בשמירה על הכללים, אנחנו מתקרבים לתהום.

"כל אחד צריך לדאוג שהוא לא ידבק ולא ידביק. כולנו ערבים זה לזה. אם נפעל כך נאושש את הכלכלה ונחזיר את מקומות העבודה". 

"התוכנית הזו מטפלת בכך שאנשים לא יהפכו להיות מובטלים כרוניים"

שר האוצר ישראל כ״ץ עלה  לאחר הצהרת ראש הממשלה, והצהיר: ״אנו רוצים להחזיר את המשק לפעילות. אנחנו בעיצומו של מהלך קריטי, על ידי מתן תמריצים להשבת עובדים, היושבים כיום בבית. גיבשנו תכנית חדה ומהירה.

"התכנית אומרת שכל מעסיק קטן או גדול שייקח עובד חזרה לעבודה, יקבל תמריץ של 7,500 שקל, החל מיום ב׳ הקרוב, 1 ביוני. מי שהחזיר במאי, יקבל 3,500 שקל. שני המענקים מותנים בכך שהעובד יועסק לפחות 4 חודשים.

"באשר לחיילים משוחררים, סטודנטים, מועסקים במשרות חלקיות - הורדנו את הרף ל-3,300 בחודש. כלומר, גם מעסיק שייקח עובדים המשתכרים 3,300 ומעלה, יוכל לקבל את המענק. ככל שעסק יעסיק יותר עובדים, כך הוא יקבל מענק גדול יותר. הוא לא יוכל לפטר עובדים ולהעסיק חדשים, כי מדובר על כמות עובדים שצריכה לגדול.

"את התוכנית גיבשנו עם ראש הממשלה, הנגיד והגורמים האחרים. התוכנית תאפשר לקבל מענקים מיידיים, בשיתוף רשות המסים. לכן, הפעם, ההחלטה צמודה לביצוע. חיפשנו שיטה שהיא קלה ליישום וביצוע. יש ביקורת על התוכנית, כמו על כל תוכנית. תמיד יש ביקורת. אבל התוכנית הזו מטפלת בכך שאנשים לא יהפכו להיות מובטלים כרוניים. כי אם אנשים יחזרו לעבודה, המשק יחזור לצמיחה.

"מיד אחר השקת התכנית, יש לי יתרון שעומד לצידי אחד המומחים הגדולים בעולם בכלכלה מדינית, ראש הממשלה נתניהו. אנחנו נגבש ביחד תוכנית כלכלית שתחזיר את ישראל לצמיחה ושגשוג.

בתוך התכנית מוקצים 500 מליון שקל, כדי לאפשר לעסקים שונים לעבור את התקופה. אני החלטתי לפתוח את החלוקה של 500 המיליון - לשימוע הציבור. נפנה לציבור ונזמין אותו ולהשמיע לנו רעיונות, איך לחלק, למי ואיך. שיתוף הציבור הוא חיוני. רק מאמץ משותף יכול להוביל את המדינה חזרה למקום הטבעי שלנו, של מדינה צומחת ומובילה".

"אם יתגלה אירוע, נגיע מיידית למקום וההנחיות יהיו מהירות ובהירות"

״מערכת החינוך שלנו, עם למעלה מ-2 מליון תלמידים ומאה אלף מורים עם הנכס החשוב ביותר, הילדים שלנו, חווה עלייה מדאיגה בשבוע האחרון במקרי התחלואה", פתח ואמר שר החינוך יואב גלנט. "החל מן ה-26 במאי חלה עלייה מדאיגה, איתנו 137 מקרי תחלואה חדשים במערכת החינוך, מתוך 103 בגימנסיה בירושלים. 

"לאחר הערכת מצב, אנחנו עושים פעולות סלקטיביות. מאחר וזו החלטה כבדת משקל, ורוצים לשמור על בריאות התלמידים, אנחנו נוקטים בשורה של צעדים נוספים. אנחנו נמשיך עם הכללים, של שמירת מרחק, מסיכות, והיגיינה. מעבירים את זה לכל המנהלים והמורים. ביום ראשון, יהיה תדרוך בכל הכיתות על מנת להעצים את המסר. כאשר אנחנו היינו ילדים, חינכו את הילדים לשמור על פרחי הבר והילדים חינכו את ההורים. כך נעשה. נסייע למשפחות באמצעות חינוך הילדים.

"בכל בתי הספר ימונו נאמני קורונה, מסגל הוראה או סגל מלווה, והם ידאגו לפיקוח, דיווח ונקיון הולם. הם ישמרו על הקשר עם משרד החינוך ומשרד הבריאות. כמו כן, יוכן צוות משימה מחוזי. אם יתגלה אירוע, נגיע מיידית למקום וההנחיות יהיו מהירות ובהירות. הצוות הזה יממש מידית את התהליכים. הכל מוסכם עם יו״ר השלטון המקומי, שיסייע לנו ברתימת ההורים והמנהלים".

עוד כתבות

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

ירידה בתוצאות צים ברבעון השלישי; איך מתמודדים בחברה עם טענות בעלי המניות?

חברת התובלה הימית דיווחה על הכנסות בגובה 1.78 מיליארד דולר ועל רווח נקי של 123 מיליון דולר ● בימים האחרונים, נרשמו מאבקים בין החברה וחלק מבעלי המניות, באשר להרכב הדירקטוריון שלה ● יו"ר החברה יאיר סרוסי: "כל חברות הספנות נסחרות בדיסקאונט, אך עדיין, אנו ערים לנושאים של ערך החברה ורווחיות שלה"

Plasan SandCat MK-IV / צילום: צילום מסך

המדינה הדרום אמריקאית שתרכוש רכבים ממוגנים מישראל

משרד ההגנה של פרו בחר במכרז לרכישת 56 רכבים משוריינים מתוצרת פלסן סאסא תמורת כ־23.8 מיליון דולר ● רפאל הציגה טיל חדש מסדרת ספייק ● ברפובליקת מאלי קיימו את התערוכה הביטחונית הראשונה של המדינה, אך ללא הזמנה של מדינות מערביות ● וגם: אנדוריל האמריקאית מתכננת הקמת מיזם משותף עם הקונגלומרט הביטחוני האמירותי אדג' ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

עם תמיכה מוורן באפט: הענקית שהפכה למניה הלוהטת בוול סטריט

השבוע השיקה גוגל את הגרסה החדשה של מודל ה־AI שלה ג'מיני 3, והבטיחה ביצועים משופרים ● ההשקה מצטרפת לצמיחת יחידת הענן, דוחות חיוביים והתפזרות העננה הרגולטורית שריחפה מעליה ● המניה במגמת עלייה ונראה שאחרי המשבר, החברה חוזרת למרכז העניינים

BitMine, שבין משקיעיה גם פיטר ת'יל, צנחה 35% בחודש האחרון / צילום: Reuters, IMAGO/Hanno Bode

סוגרים פוזיציות "מתחת למים": העסקאות הממונפות בקריפטו הפכו לבור הפסדים

הנפילות לאחרונה בשוק מטבעות הקריפטו בהובלת הביטקוין, חשפו את ריבוי ההימורים המסוכנים המוצעים כיום למשקיעים הפרטיים על ידי וול סטריט וחברות התחום ● "השבועיים האחרונים היו קשים מאוד עבור רבים", כשסך הסגירות של פוזיציות בבורסות קריפטו זינקו לשיא חדש

גם זה קרה פה / צילום: נועם מושקוביץ דוברות הכנסת

משהו לא טוב עובר על אחת הכלכלות הגדולות במזרח, וההשלכות לא ייעצרו שם

שוב פותרים משבר בלי לתכנן הלאה ● מה פרסם האוצר בלי להתכוון ● ואיתותים מדאיגים מיפן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הקנצלר לשעבר אולף שולץ סוקר מל''ט הרון TP בתערוכה בברלין / צילום: Reuters, IMAGO/Björn Trotzki

התעשייה האווירית במגעים עם גרמניה על עסקאות ענק. על הפרק: מל"טים ומיירטים

ברלין מתכוננת לרכוש מיירטי חץ 3 נוספים ולהאריך את הסכם המל"טים מדגם הרון TP   ● התעשייה האווירית צפויה להרוויח מעל למיליארד דולר מההתחמשות ● ברקע: מלחמת רוסיה־אוקראינה נכנסת לשנתה הרביעית, והחששות של פולין מהתרחבות התוקפנות של פוטין

רפי סער, ראש עיריית כפ''ס / צילום: יח''צ

כפר סבא במאבק מול הותמ"ל על עתודת הקרקע האחרונה: "פיגוע תכנוני"

עיריית כפר סבא מתנגדת לתוכנית של הותמ"ל בצפון העיר, שתכלול יותר מ-14 אלף יחידות דיור על פני 1,367 דונם ● "אתם מביאים מצגת מנותקת לחלוטין מהעיר", טען ראש העיר רפי סער, "בלי פתרון תחבורתי, בלי מט"ש ובלי שטחי ציבור. כמו גבינה צהובה מלאה חורים"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

לוין מינה רשמית את בן-חמו למפקח על חקירת הפצ"רית; בג"ץ הוציא צו שמעכב את המינוי

לפני יומיים הודיע שר המשפטים כי בכוונתו למנות את שופט המחוזי בדימוס לתפקיד, וזאת למרות שאינו עובד מדינה בכיר כפי שדרש בג"ץ ● ואולם, הנשיא עמית הוציא צו שמקפיא את המינוי בינתיים "מטעמי שימור המצב הקיים" ● לשכת עוה"ד הודיעה כי תעתור נגד המינוי לבג"ץ

מפעל סנו / צילום: שלומי יוסף

רשות התחרות סגרה את התיק נגד סנו בפרשת תיאום המחירים

עוד חוליה בפרשת תיאום המחירים נסגרת: סנו מצטרפת ליפאורה, ויליפוד, רמי לוי ואושר עד שקיבלו הודעה על סגירת תיק החקירה ● בינתיים כתבי אישום הוגשו נגד בכירים ברשתות ויקטורי, יוחננוף וסופר ברקת, ובעניינה של שופרסל טרם התקבלה הכרעה

שמואל אברמזון, הכלכלן הראשי / צילום: יוסי זמיר

מסמך האוצר חשף בטעות: הכנסות המדינה יקפצו השנה ב־33 מיליארד שקל

התחזית נחשפה בדוח החודשי של החשב הכללי - ומציגה עודף של 12 מיליארד שקלים בהכנסות, לצד ירידה אנומלית בצמיחה ● ההכנסות ב־2026 צפויות לגדול משמעותית

גבינות בסופרמרקט / צילום: שירה ספיר

האוצר פרסם את התוכנית לייבוא גבינות. במשרד החקלאות תקפו: "אובססיה"

משרד האוצר פרסם היום (ה') את התוכנית לפיה יגדילו פי 3 את יבוא הגבינות במכסות פטורות ממכס ● במשרד החקלאות תקפו במילים קשות: "משרד האוצר הפך אובססיבי לענף החלב, כאילו הוא המקור ליוקר המחיה"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בת"א ננעלה הערב בירידות ומסכמת שבוע שלילי

מדד ת"א 35 ירד בכ-1% ו-2.2% השבוע ● מדדי הבנייה ורשתות השיווק בלטו השבוע לרעה ● מניית נייס השילה כרבע משוויה השבוע ● בלטו השבוע מניות נאייקס, בי קומיוניקיישנס ומבטח שמיר ● מניות האנרגיה ירדו בחדות ● פרוטוקולים של הפד חושפים: ייתכן כי ישנו רוב נגד הורדת ריבית בארה"ב בדצמבר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

באוצר מציגים הצעה למס חדש על הבנקים: כך הוא יעבוד

צוות משותף של משרד האוצר ובנק ישראל, לבחינת הטלת מס מיוחד על הבנקים, פירסם היום את מסקנותיו להערות הציבור ● החלופה המומלצת היא למס רווח דיפרנציאלי על רווחים של הבנקים העולים על 50%, בהשוואה לממוצע הרווחיות שלהם בשנים בהן סביבת הריבית הייתה נמוכה

ציקי קורלנד-פוקס / צילום: שלומי גבאי , באדיבות וואלה חדשות

מנהל החברה הציג מצגים כוזבים וזייף מסמכים – ויפצה את המשקיעה במיליוני שקלים

הקרן הצ'כית KKCG תבעה דרך הזרוע הבינלאומית שלה בישראל ספרינגטייד את חברת הסייבר ביו נקסוס שייסד וניהל ציקי קורלנד-פוקס, לאחר שלטענתה הגישה לה דוחות כספיים מזויפים והציגה מצגי שווא • בית המשפט קבע כי התובעת זכאית לפיצוי חריג של מלוא סכום התביעה, 17.3 מיליון שקל

נחלות במושב / צילום: Shutterstock

זוג חתם על הסכם ממון. האם הם יכולים לקבל שתי הקצאות קרקע בפטור ממכרז?

ביהמ"ש דחה עתירה של אישה שביקשה לקבל נחלה במושב בפטור ממכרז, אף שבן זוגה כבר קיבל מגרש בפטור במושב אחר ● העותרת טענה כי קיים הסכם ממון המפריד רכושית ביניהם, אך ביהמ"ש קבע כי מדובר ב"הטבה שהתא המשפחתי כולו נהנה ממנה"

לירון עזריאלנט ודניאל רודיטי / צילום: Nir Slakman

בהיקף של 70 מיליון דולר: מירון קפיטל משיקה קרן השקעות שלישית

לאחר ששתי הקרנות הראשונות של מירון קפיטל גייסו יחד 100 מיליון דולר, קרן ההון סיכון משיקה היום (ה') את הקרן השלישית שלה, בהיקף של 70 מיליון דולר ● במקביל, גיל שי, יזם בעברו ואנג'ל פעיל בזרת הטק, מצטרף לקרן כשותף מנהל

מפעל סוגת - סוכר -  קרית גת / צילום: תמר מצפי

מלח הארץ וקפה נח'לה בדרך לבורסה: סוגת רוצה לגייס לפי שווי של 900 מיליון שקל

יצרנית ויבואנית המזון הגישה תשקיף ראשון לקראת הנפקה אשר צפויה לצאת לדרך עד סוף השנה ● החברה, המחזיקה בשורה ארוכה של מותגים פופולאריים, תתחיל להציג את פעילותה לגופי ההשקעות בשבוע הבא

זום גלובלי / צילום: Reuters

מה קורה לצוות כשחללית מתנתקת מהמסלול ועוד חדשות מהעולם

בהודו הוטל עונש מוות על ראשת הממשלה לשעבר, ובגרמניה מכירה פומבית עוררה סערה ● השבוע, באיחור של 9 ימים, שב צוות אסטרונאוטים מהחלל ● ואיזה סכסוך ארוך הגיע לסופו? ● זום גלובלי, מדור חדש

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

הרחבת סמכויות בית הדין הרבני תיפגע הפעם בעיקר בגברים

הוראת השעה המאפשרת לבתי הדין הרבניים לדון גם בסוגיית מזונות הילדים זכתה לתשומת-לב ציבורית - בעיקר בטענות לקיפוח נשים ● אך למעשה הפגיעה המשמעותית יותר היא דווקא כלפי הגברים, שבמקרים מסוימים יצטרכו לשלם הרבה יותר

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: Reuters

"אתם גיבורים": שורדי השבי פגשו את טראמפ בבית הלבן

דוברת ראש הממשלה לתקשורת הזרה אמרה כי בישראל ישנה ציפייה שהאמריקאים ישמרו על היתרון האיכותי של צה"ל, למרות העסקה הצפויה עם הסעודים ● בדרך לסבב נוסף בלבנון? העלייה בהיקף התקיפות, והחשש בישראל ● חודשו החיפושים אחר החללים החטופים: משלחת חמאס חצתה את הקו הצהוב ● משרד החוץ הצרפתי גינה את התקיפות הישראליות בדרום לבנון ● עדכונים שוטפים