גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משבר הקורונה עשה טוב לויקטורי: המכירות זינקו ב-38% ברבעון

הכנסות רשת המזון הסתכמו ב-566 מיליון שקל ברבעון והזינוק מיוחס להתפרצות נגיף הקורונה, עיתוי חג הפסח וההתרחבות המואצת של החברה ● הרווח הרבעוני זינק פי 5 ועמד על 14.5 מיליון שקל ● ויקטורי תחלק דיבידנד של 10 מיליון שקל

אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי / צילום: אבי רוקח
אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי / צילום: אבי רוקח

משבר הקורונה, עיתוי חג הפסח והתרחבות מואצת הביאו את רשת המזון ויקטורי לצמיחה ניכרת. רשת המזון הציגה עלייה של כ-38% במכירות ברבעון הראשון של 2020 לעומת הרבעון המקביל, שהסתכמו בכ-566 מיליון שקל. בשורה התחתונה זינק הרווח של ויקטורי פי 5 לסך של 14.5 מיליון שקל, זאת בעיקר הודות לגידול הניכר במכירות, למול עלייה בהוצאות המימון. עם פרסום הדוחות הודיעה רשת המזון הציבורית על חלוקת דיבידנד בהיקף של 10 מיליון שקל.

מניית ויקטורי , שבשליטת ובניהול אייל רביד, הגיבה לדוחות בעלייה של 1.2%, כשהיא נסחרת לפי שווי שוק של כמיליארד שקל. מתחילת השנה עלתה מניית ויקטורי ב-28.7%, ומתחילת החודש טיפסה ב-11.1%.

תוצאות ויקטורי

רשת המזון ויקטורי מונה נכון למועד הדוח 59 סניפים סופרמרקט בגדלים שונים המשתרעים על שטחי מכירה של כ-67.3 אלף מ"ר. בחצי השנה האחרונה הרשת הגדילה את פריסתה בצורה מסיבית כשפתחה 5 חנויות בחודש דצמבר האחרון, ו-4 חנויות במהלך חודש מרץ. לצד ההתרחבות, מפרטת ויקטורי כי היא ממשיכה לבחון התרחבות בתחום פעילותה, באמצעות רכישת פעילות מרכולים ברחבי הארץ.

דוחותיה של רשת קמעונאות המזון מגלים כי הגידול בהכנסות הינו רוחבי. הפדיון בחנויות זהות ברשת גדל בשיעור ניכר של 17.7% בהשוואה לפדיון בחנויות זהות במהלך הרבעון המקביל אשתקד, רובו נובע מהשלכות התפרצות הקורונה.

הרווח הגולמי ברבעון הראשון ב-2020 טיפס ב-40% לסכום של 144 מיליון שקל. לפיכך נרשם שיפור גם בשיעור הרווחיות הגולמית מההכנסות שעלה לרמה של 25.4%. שיפור שבחברה מסבירים כי נבע בעיקרו מהתחזקות כוחה של החברה מול הספקים כתוצאה מגידול ניכר במכירות החברה ורכישת הסניפים החדשים.

השלכות משבר הקורונה לא רק היטיבו עם ויקטורי, והן גם גרמו לה להפסדים. כך, החברה הדיווחה על זינוק בהוצאות המימון ברבעון הראשון בשיעור של 164% להיקף של 10.7 מיליון שקל. בחברה הסבירו כי הגם שחלק ניכר מהגידול נרשם בגין "תקן 16IFRS" הרי שחלק ניכר מהזינוק קרה בגלל מעבר להפסד מנכסים פיננסיים ברבעון הראשון "עקב ירידות בשוקי ההון כתוצאה ממשבר הקורונה". עם זאת, החברה מגלה כי בשל ההתאוששות בשוקי ההון מאז שהסתיים הרבעון הראשון השנה ועד לימים אלה "חלק ניכר מההפסדים מנכסים פיננסיים כבר קוזז לאחר ששוקי ההון החלו לעלות בחזרה".

בנוגע להשפעת השלכות משבר הקורונה על פעילותה, מפרטת ויקטורי כי החל מהתפרצות הנגיף ועד לסוף חודש מרץ חל גידול ניכר במכירותיה בחנויות ובאונליין, כאשר "העלויות הנלוות כתוצאה מהנחיות משרד הבריאות היו זניחות ביחס לגידול במכירות". הצמיחה האדירה הזו נבלמה במידת מה באפריל כש"הורגשה בחברה ירידה בצריכה ובמכירות לעומת חודש מרץ, וזאת בעיקר עקב הגבלה על כמות כניסת לקוחות לחנויות בו זמנית, היווצרות תורים בכניסה לחנויות ומעבר לקוחות לרכישה בחנויות שכונתיות". אולם לפי ויקטורי, הצריכה בחודש אפריל עדיין הייתה גבוהה משמעותית מאשר בתקופות מקבילות בשנים קודמות.

בנוגע לרבעון השני עד כה, ויקטורי מגלה כי באפריל רשמה החברה גידול בשיעור של כ-10% במכירות בחנויות זהות לעומת החודש המקביל אשתקד, וגידול כולל של כ-31% במכירות לעומת חודש אפריל אשתקד, ומציינת כי החל מתחילת חודש מאי מורגשת חזרה לצריכה הרגילה וזאת בעיקר עקב מתן הקלות משמעותיות לציבור. ויקטורי מעריכה שבטווח הקצר עדיין הצריכה תהיה גבוהה במקצת מהממוצע לפני משבר הקורונה זאת עקב ההגבלות הצפויות על פעילותם של מסעדות, בתי קפה ואולמות ארועים וכן עקב החזרה האיטית של ענף התעופה לפעילות מלאה, דבר שעשוי להגדיל את הביקוש לרכישת מזון בחנויות לממכר מזון.

ויקטורי גם סבורה ש"הצליחה לשמר חלק מהגידול בלקוחות בתקופת משבר הקורונה, כך שלהערכתה החברה עדיין צפויה להמשיך ליהנות מגידול במכירות בחנויות זהות וכמובן מגידול במכירות כתוצאה מפתיחת החנויות החדשות".

עוד עולה מדוחות הרבעון הראשון כי ויקטורי שילמה לעובדים, שאינם נושאי משרה בחברה או בעלי עניין בה, עבור חודש מרץ "בונוס חד פעמי בגין מאמץ והשקעת העובדים בסניפים בתקופת משבר מגפת נגיף הקורונה" בסכום כולל של כ-544 אלף שקל ל-1,100 עובדים שאינם בעמדות ניהול. כך שמדובר במענק ממוצע של 495 שקל לכל עובד, זאת בנוסף לשי שקיבלו העובדים לחג.

עוד כתבות

רועי דגני, מייסד אירודרום והמנכ''ל לשעבר / צילום: איל יצהר

בגלל מכרז של משרד הביטחון: רשות ני"ע פשטה על משרדי אירודרום

לפי הדיווח לבורסה, חוקרי רשות ניירות ערך ערכו חיפוש במשרדי אירודרום וחקרו בעלי תפקידים נוכחיים ולשעבר בקשר לחשדות לביצוע עבירות הקשורות לאי-דיווח בזמן על הפסד במכרז של משרד הביטחון ● לאחר הדיווח, מניית החברה ירדה בכ-4%

פרויקט ג'רוזלם אסטייט / צילום: אסף פינצ'וק

"לקוחות היו קרובים לחתימה, ואז עצרו הכול": איך משפיע השקל החזק על עסקאות של תושבי חוץ בנדל"ן?

מאוקטובר 2023 שער הדולר פחת מול השקל בכ־21%, ובכ־5% מאז יוני האחרון ● האירו פחת מול השקל ב־12.5% ● עבור מי שמשלם במטבע זר מדובר בהתייקרות מיידית של הדירות בישראל ● "יש מקרים שבהם מדובר בתוספת של חצי מיליון שקל, זה משמעותי"

המשפחות השכולות מפנות את גבן לשר שקלי / צילום: מועצת אוקטובר

"ועדת טיוח": התגובות הקשות לוועדת החקירה הפוליטית

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את ההצעה להקים ועדת חקירה פוליטית לאירועי ה-7 באוקטובר ● קצין נפצע מפיצוץ מטען ברפיח, ובלשכת רה"מ זעמו: "חמאס ממשיך להפר את הפסקת האש, ישראל תפעל בהתאם" ● פלדשטיין העיד: עובד לשכת רה"מ נכח בפגישתי עם ברוורמן בקריה ● סגנו של ראש השב"כ דוד זיני פורש מתפקידו בעקבות משבר אמון בין השניים ● עדכונים שוטפים

קמפיין פייבר / צילום: צילום מסך מיוטיוב

הזוכים הגדולים בתחרות הפרסום גרנות - והזוכה האמיתית: הבינה המלאכותית

בין הזוכים הגדולים בתחרות הקריאייטיב העצמאית גרנות, שהתקיימה היום, נמנים פרסומת ה-AI של פייבר, סרטון הפסולת של עיריית תל אביב וקמפיין "אחת מתשע" בהשראת אמריקן איגל וסידני סוויני ● ומי עוד בזוכים?

מתחם שיכון הרופאים בתל השומר / הדמיה: Arceffect Adi Bueno

החברה שזכתה במכרז הענק לפרויקט דיור להשכרה בתל השומר

אשטרום זכתה במכרז להקמת למעלה מאלף יחידות דיור בתל השומר, הוועדה המחוזית תדון בתוכנית הענק למתחם תחנת נגה בגבעתיים, שתי עסקאות מימון גדולות נחתמו בטבריה ובירושלים, וגם: המהלך החדש של משרד השיכון לטובת אזרחים הזכאים לסיוע בשכר דירה ● חדשות השבוע בנדל"ן

שנת השיא בהנפקות / צילום: Shutterstock

חברות הנדל"ן נוהרות לבורסה. מה צפוי בשנה החדשה?

הריבית הגבוהה והמשבר שעובר על שוק הנדל"ן הביאו בשנה החולפת 23 חברות לגייס כסף בבורסת תל אביב ● אילו חברות נכנסו, למה דווקא עכשיו, והאם הגל צפוי להמשיך גם ב־2026?

הזכייה השנייה בגודלה אי־פעם בארה״ב / צילום: Reuters

אחד מהסכומים הגדולים בהיסטוריה: זוכה ב-1.8 מיליארד דולר בהגרלת הלוטו בארה"ב

אמריקאי אחד בר־מזל זכה בסכום יוצא דופן של כ־1.8 מיליארד דולר בהגרלת הפאוורבול של ערב חג המולד - מדובר בג'קפוט השני בגודלו אי־פעם בלוטו האמריקאי ובזכייה השנייה בלבד במדינת ארקנסו • לפי איגוד הפאוורבול, הסיכויים לזכייה בפרס עמדו על אחד ל־292.2 מיליון

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

סמוטריץ' באיום חדש על הבנקים: אם תבטלו הטבות לצרכנים, המס יוכפל

שר האוצר הודיע השבוע כי יטיל על הבנקים מס רווחי יתר של 15% ● כעת הוא מאיים: אם הטבות לצרכנים יבוטלו בעקבות המס החדש, אכפיל את המס ל-30% ● המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי יוצא נגד המהלך: "הטלת מס על הבנקים כפי שמוצע תפעל נגד התחרות"

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

לקראת שביתה של עובדי צים? הוועד הכריז על סכסוך עבודה ודורש לעצור את מכירת החברה לידיים זרות

על רקע המהלכים למכירת החברה, הודיע ועד עובדי צים על סכסוך עבודה ● בין השאר מעלה הוועד את נושא הרציפות של אספקה ימית לישראל בשעת חירום ● יו"ר ועד עובדי צים: "זהו תחילתו של מאבק, ונחריף את הצעדים ככל שיידרש"

מתחם הבורסה ברמת גן / צילום: תמר מצפי

העלאות הארנונה ב־2026: לאילו רשויות אושרה העלאה, והיכן נדחו הבקשות

תעריף הארנונה יעלה ב־2026 בכ־1.6% - אך לרשויות רבות אושרה העלאה גבוהה הרבה יותר, לעומת אחרות שבקשותיהן נדחו ● במתחם הדולפינריום בת"א התעריף יעלה ביותר מ־100%, ומנגד, באזור הבורסה ברמת גן לא אושר שינוי ● גלובס בדק את המצב בכמה ערים גדולות

נשיא טורקיה ארדואן עם דגם של נושאת המטוסים / צילום: Reuters, Murad Sezer

הפרויקט הצבאי הבא של ארדואן: הקמת נושאת מטוסים באורך 300 מטרים

אחרי ההצלחה בעולם המל"טים, נשיא טורקיה ארדואן מכוון לליגת העל, עם הכרזה על נושאת מטוסים מהגדולות ביותר בנאט"ו ● בעוד שישראל שומרת על עליונות טכנולוגית במטוסים, אנקרה מצמצמת פערים בטבלאות היצוא הביטחוני העולמיות ומתבססת כמעצמת מספנות

שדה התעופה רמון בו התקינה ברנד תעשיות חשמל / צילום: מצגת החברה

אקטיבית וסלקטיבית: איך צריכה להיראות ההשקעה ב-2026 אחרי שנתיים של חגיגה

בשנתיים האחרונות ובמיוחד ב-2025 התרחש בבורסה ראלי חריג, במיוחד במניות הבנקים והביטוח ● זה הוביל לתמחור נוכחי גבוה שהופך את ניהול התיק ב-2026 והשגת תשואות עודפות למאתגרים בהרבה ● אילו התאמות נדרשות בתיקי המשקיעים, והיכן עוד נותרו הזדמנויות?

טיל מיירט של מערכת THAAD / צילום: ויקימדיה, The U.S. Army/Ralph Scott

המחיר המפתיע של המלחמה עם איראן: האם לאמריקאים נגמרו המיירטים?

בהשפעת המלחמה נגד איראן, ארה"ב נותרה עם מחסור במיירטים מסוג THAAD • התעשייה האווירית מהדקת קשרים וחונכת מרכז חדשנות באזרבייג'ן ● וגם: קולומביה מבקרת את ישראל, אך במקביל רוכשת ומטמיעה מערכת הגנה אווירית ישראליות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

דונלד טראמפ על רקע גרינלנד. הודיע על מינוי אחראי לסיפוח האי / צילומים: רויטרס, שאטרסטוק

"הם מנגבים איתנו את הרגליים": המדינה הסקנדינבית שכועסת על ארה"ב

החזית של ארה"ב מול דנמרק: הממשל האמריקאי מינה שליח מיוחד לסיפוח גרינלנד והשעה פרויקטים של ענקית האנרגיה אורסטד ● במקביל, הוטלו איומי מכסים על יצרנית התרופות נובו נורדיסק ● בקופנהגן הגיבו בזעם וזימנו את השגריר לשיחת נזיפה: "ארה"ב הפכה לאיום אפשרי"

המקום שבו עמד בעבר בית מעריב וייבנה בו המגדל החדש / צילום: דרור מרמור

רת"א אישרו להכשרת הישוב 10 קומות נוספות למגדל בבית מעריב

לאחר שנים של מאבקים, רשות התעופה האזרחית נתנה אור ירוק לחברת הכשרת הישוב לבנות את מגדל יעקב נמרודי בגובה כ־220 מטר ובכ־52 קומות ● הפרויקט, שייבנה בבית מעריב המיתולוגי, צפוי להפוך לאטרקטיבי במיוחד הודות לנגישות לשני קווי רכבת קלה ● במקביל, בהכשרת הישוב פועלים לקידום היתר בנייה לשטחים העיליים במגדל

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

הביקוש קפא, המחירים ירדו: ענף הנדל"ן מסכם שנה מאתגרת, ומה צפוי ב־2026?

שנת 2025 הייתה מטלטלת במיוחד עבור שוק הנדל"ן: הרגולציה סביב מבצעי המימון התהדקה, היצע הדירות בשיא היסטורי, המחירים ירדו כמעט מדי חודש, ותמהילי המשכנתאות השתנו ● רגע לפני 2026, המומחים מנסים להעריך האם המגמות יימשכו או שמדובר רק בתיקון זמני

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

טסלה מול BYD: הסיפור ההפוך של יצרניות הרכב החשמלי הגדולות בעולם

מניית טסלה קפצה ב־6 החודשים האחרונים במעל 40% ושברה את שיא כל הזמנים ● לעומתה, BYD מציגה מגמה הפוכה עם ירידה דו־ספרתית באותה התקופה ● מה עומד מאחורי הפערים, ואיך מושפע מכך תיק ההשקעות שלכם?

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הדולר ב-3.18 שקלים ובשפל של קרוב ל-4 שנים. אלו הסיבות

השקל ממשיך את מגמת ההתחזקות שלו מול הדולר שנחלש כבר שלושה רצופים בעולם ● הסיבות: העליות בוול סטריט, מכירת גז למצרים ועסקות נשק גדולות ● מיטב: "מעבר לירידות בשוקי המניות בעולם הוא האיום העיקרי על התחזקות השקל" ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה 8 שנים ● ומה צפוי בעוד חצי שנה?

משדר המתקפה האיראנית בערוץ 12 בחודש יוני / צילום: צילום מסך יוטיוב

המערכה האיראנית, גמר הגביע וערן זהבי: המשדרים הנצפים של השנה

שעות הצפייה בטלוויזה בישראל 2025 חזרו לרמות דומות לאלה שלפני המלחמה; תחילת המלחמה עם איראן הוכתרה כאירוע הטלוויזיוני הנצפה ביותר השנה ● בכנס בת"א הזהירו רגולטורים ונציגי תעשייה מהיעדר תכנון לאומי לחוות שרתים לבינה מלאכותית ● ולמרות האתגרים בענף התיירות, רשת מלונות חדשה מושקת בישראל ● אירועים ומינויים

תביעות בגין ביטולי טיסות / איור: גיל ג'יבלי

גל התביעות נגד חברות התעופה הוקפא עד להכרעת בג"ץ

גל התביעות שהוגש נגד חברות התעופה הזרות בגין ביטולי הטיסות נתקל בבקשות לעיכוב ההליכים, בעקבות עתירה שהוגשה לבג"ץ ● ההערכה: סכום הפיצוי צפוי להצטבר למאות מיליוני שקלים