גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המועמדים לוועדה לבחירת שופטים נחשפים: ברשימה - עו"ד המייצג מקורב של נתניהו

"גלובס" חושף את זהות עורכי הדין שצפויים להתמודד על תפקיד הנציג השני של לשכת עוה"ד בוועדה הרגישה, שיצטרף לעו"ד אילנה סקר; בין המועמדים: עו"ד דוד פורר, המייצג את חברת הנדל"ן הציבורית "אאורה" של איש העסקים יעקב אטרקצ'י, המקורב לנתניהו וראש הלשכה לשעבר דורון ברזילי

עו"ד דוד פורר, כנס לשכת עוה"ד / צילום: כדיה לוי, גלובס
עו"ד דוד פורר, כנס לשכת עוה"ד / צילום: כדיה לוי, גלובס

המאבק על תפקיד נציג לשכת עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים צובר תאוצה. לפי מידע שהגיע לידי "גלובס", שישה עורכי דין פועלים להגשת מועמדותם למועצה הארצית של לשכת עוה"ד לתפקיד נציג הלשכה בוועדה. לפי המידע שבידינו השישה הם עורכי הדין דוד פורר, ערן גולן, יצחק (יצי) גורדון, יצחק נטוביץ', דורון ברזילי, ואבי ללום. ששת המועמדים הם חברים במועצה הארצית של לשכת עוה"ד. שם נוסף שהוזכר כמועמד אפשרי וחיצוני למועצה לתפקיד נציג הלשכה בוועדה לבחירת שופטים הוא של עו"ד צבי (צביקה) פירון.

הוועדה לבחירת שופטים מורכבת מתשעה חברים: ארבעה פוליטיקאים, שלושה שופטים של בית המשפט העליון, ושני נציגי לשכת עורכי הדין. בשנים האחרונות, בימיו של עו"ד אפי נוה כראש לשכת עוה"ד, כרתה הלשכה ברית עם חלק מהפוליטיקאים ובאופן הזה גדלה ההשפעה של הלשכה בהליך בחירת השופטים. ההתנהלות בוועדה לבחירת שופטים גלשה, כידוע, גם לפסים לכאורה פליליים. בימים אלה מואשם נוה, בכפוף להליך שימוע, בכך שבזמן שהיה לו קשר אינטימי עם שופטת בימ"ש השלום, אתי כרייף, ניצל נוה את מעמדו ופעל לבחירתה של כרייף לשופטת מול חברי הוועדה לבחירת שופטים. נוה וכרייף מכחישים את המיוחס להם.

חשש לניגוד עניינים

נציגי לשכת עורכי הדין לוועדה נבחרים בבחירות חשאיות על ידי המועצה הארצית של לשכת עוה"ד שכוללת 44 חברים. הואיל ואחת משני נציגי הלשכה בוועדה, עו"ד אילנה סקר, מסיימת את הקדנציה שלה רק באוקטובר 2020, המועצה צפויה להתכנס ולבחור מועמד אחד נוסף בשבועות הקרובים. הליך הבחירה של נציג לשכת עוה"ד לוועדה לבחירת שופטים יחל רק לאחר שהכנסת תציג באופן רשמי את המועמדים שלה לוועדה.

אולם מאחורי הקלעים, בקרב הסיעות השונות שמרכיבות את המועצה הארצית של הלשכה, כבר החל המאבק על התפקיד הרגיש. לפי המידע שבידי "גלובס", אחד המועמדים הבולטים להיות נציג לשכת עוה"ד בוועדה לבחירת שופטים הוא עו"ד דוד פורר ראש מחלקת הליטיגציה במשרד GKH. פורר הוא ליטיגטור ותיק ומוערך. הוא שימש כסגן בכיר לפרקליט המדינה ונחשב מקורב מאוד לראש הלשכה, עו"ד אבי חימי.

אולם מועמדותו של פורר עלולה להיתקל בהתנגדות חריפה עקב קרבתו לאדם אחר. פורר מייצג מזה שנים את חברת הנדל"ן הציבורית "אאורה" של איש העסקים יעקב אטרקצ'י. אטרקצ'י הוא כיום אחד האנשים הקרובים ביותר לראש הממשלה, בנימין נתניהו, ואף היה שותף מרכזי בצוות המצומצם שניסח את פרטי הפרטים הרגישים ביותר במשא ומתן הקואליציוני מול שר הביטחון בני גנץ וכחול לבן.

חברת האופוזיציה במועצה הארצית, עו"ד גליה שמילוביץ, שפנתה ל"גלובס" בנושא אמרה כי: "אני רואה בעובדה שעו"ד פורר משמש כיועץ משפטי של אחד מיועציו הקרובים ביותר של רה"מ נתניהו ככזה שעלול לגרום לניגוד עניינים מובהק אם ישב בוועדה לבחירת שופטים. לכן, מצופה מעו"ד פורר שלא יגיש את מועמדותו לתפקיד. לדברי שמילוביץ, "הוועדה לבחירת שופטים היא קודש הקודשים של שלטון החוק".

עו"ד פורר לא היה מעוניין להגיב לדברים.

"גם חרדים, גם כיפות סרוגות"

מועמד בולט נוסף להתמודדות על תפקיד נציג לשכת עוה"ד בוועדה לבחירת שופטים הוא עו"ד יצחק נטוביץ', ראש הסיעה הדתית בלשכה. נטוביץ' לא הסתיר את רצונו להשפיע על בחירת השופטים בארץ. בראיון שנתן לאתר "סרוגים" ב-24 במאי 2019 אמר נטוביץ': "אני חושב שצריך לעשות איזונים ובוועדה לבחירת שופטים יש שני נציגי לשכה שמאזנים בין מערכת המשפט למערכת הפוליטית. גם בנציגות בלשכה צריך לעשות את האיזונים בבחירות השופטים על ידי נציגי הלשכה ושלהשקפת העולם יהיה ביטוי.. כך גם בנושא בחירת הדיינים. שיהיו גם חרדים וגם כיפות סרוגות".

חבר מועצה נוסף שעשוי להתמודד על התפקיד הוא עו"ד ערן גולן. גולן שעוסק בדיני עבודה הוא יו"ר ועדת חקיקת עבודה בלשכה. עורך דין רביעי ששמו מוזכר כמועמד לנציגות הלשכה בוועדה הוא עו"ד דורון ברזילי, לשעבר יו"ר לשכת עוה"ד. ברזילי הוא הבעלים של משרד המתמחה במיסוי ומשפט מסחרי. הוא כיהן כראש לשכת עוה"ד בשנים 2011-2015, והודח מהתפקיד לאחר שהובס בבחירות על ידי אפי נוה.

"מועמד שאינו עוסק בליטיגציה"

מועמד נוסף להתמודדות על תפקיד נציג הלשכה בוועדה לבחירת שופטים הוא עו"ד יצחק (יצי) גורדון. גורדון נבחר למועצה הארצית לאחר שהוביל את סיעת "עורכי דין בשירות הציבור" המייצגת משפטנים בשירות המדינה, בשלטון המקומי ובמגזר הציבורי. הסיעה היא פרי שיתוף פעולה בין שני איגודים שפועלים בהסתדרות - איגוד המשפטנים, המייצג את עורכי הדין המועסקים במשרדי הממשלה, ברשויות המקומיות ובחברות הממשלתיות, בראשות גורדון וארגון הפרקליטים, המייצג את פרקליטי המדינה, בראשותה של עו"ד אורית קורין. "הלשכה היא גוף משמעותי שיש לו סמכויות והשפעה, וחשוב שהמגזר הציבורי יהיה מיוצג בלשכת עורכי הדין כמו עוה"ד מהמגזר הפרטי", אמר גורדון בראיון ל"דבר" טרם היבחרו.

גם עו"ד אברהם (אבי) ללום שנחשב מקורב מאוד לראש הלשכה, אבי חימי, הוזכר כמועמד אפשרי לתפקיד נציג לשכת עוה"ד בוועדה לבחירת שופטים. ללום עומד בראש פירמה שעוסקת בתחום המקרקעין וההתחדשות העירונית, הכוללת סניפים ברומניה ובאוקראינה.

ללום אמר היום ל"גלובס" כי: "הוועדה לבחירת שופטים היא ועדה חשובה מאוד. במיוחד לאור מה שראינו שקרה בה בשנים עברו. לטעמי, ראוי שהמועמד מטעם לשכת עוה"ד לא יוכל להיות במצבים של ניגודי עניינים. לכן, בין היתר, ראוי בעיניי שהלשכה תבחר במועמד שלא מופיע בבתי משפט כדי למנוע ניגודי עניינים. יהיה תמוה מבחינתי שמועמד שהיום עיקר עיסוקו ליטיגציה והופעות בבתי המשפט יהיה מועמד מטעם הלשכה".

כאמור, מועמד נוסף ששמו הוזכר הוא עו"ד צבי פירון הוותיק. אולם לפי ההערכות, פירון לא יתמודד בסופו של דבר על התפקיד.

ראש הלשכה חימי ויתר על השופט בדימוס יורם דנציגר כנציג הלשכה

ב-29 באפריל 2019, ערב הבחירות לראשות לשכת עוה"ד, החליטה המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין לדחות את ההצבעה לבחירת נציג הלשכה בוועדה לבחירת שופטים. הדחייה נועדה לאפשר להכליל את שופט ביהמ"ש העליון בדימוס, יורם דנציגר, ברשימת המועמדים לתפקיד הנחשק. דנציגר נחשב באותה עת כמועמד לתפקיד של יו"ר לשכת עוה"ד, עו"ד אבי חימי.

באותו היום חימי אמר כי: "הערב נסללה הדרך לבחירתו של עו"ד יורם דנציגר כנציג הלשכה בוועדה לבחירת שופטים". חימי הוסיף: "22 חברי מועצה ארצית הצביעו בעד עמדתי לדחות את ההכרעה לאחר הבחירות (ללשכת עוה"ד, ח' מ'). 13 חברי מועצה סברו כי היה נכון לקיים את ההצבעה הערב. אני גאה בחבריי למועצה הארצית על עמדתם הערכית, אשר ראויה לכל שבח, הודיה והערכה. אמשיך לפעול על-פי צו מצפוני למען ציבור עורכי הדין ולחיזוק הלשכה כגוף מקצועי ומוביל".

אולם, בזמן שחלף מאז, ואחרי שחימי נבחר ליו"ר קבוע של לשכת עורכי הדין, הוחלט שלא להמשיך לקדם את מועמדותו של דנציגר ולהעדיף מועמד שמזוהה פחות עם בית המשפט העליון, ויותר עם לשכת עוה"ד ועם המועצה הארצית של הלשכה.

עוד כתבות

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת ״יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה״ל״

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה