גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מאות דירות חדשות במיקום מנצח במרכז תל אביב? כך נשאר פרויקט פינוי בינוי תקוע במשך שנים

מאות דירות חדשות במיקום מנצח בלב העיר? מסתבר שאפילו כאשר מדובר באזור נחשב, בין בית המשפט לתחנת הרכבת, ובחברות מובילות, פרויקט פינוי בינוי יכול להיתקע לשנים

רחוב דפנה בתל אביב. פרויקט הפינוי בינוי נתקע / צילום: איל יצהר, גלובס
רחוב דפנה בתל אביב. פרויקט הפינוי בינוי נתקע / צילום: איל יצהר, גלובס

מי שנכנס לאתר האינטרנט של יזמית הנדל"ן אאורה, יגלה שם בין עשרות הפרויקטים של החברה את פרויקט מתחם דפנה. "מתחם דפנה", נכתב באתר, "נמצא בלב תל אביב, בסמוך לבית החולים איכילוב ולבית המשפט, לתחנת הרכבת סבידור ולכיכר המדינה. במסגרת הפרויקט ייבנה מגדל מגורים יוקרתי, בן 25 קומות ובו דירות מעוצבות עם מרפסות שמש, פיתוח סביבתי, מועדון דיירים יוקרתי, מבואה מפוארת עם שומר צמוד וחניה תת-קרקעית".

שלוש שנים חלפו מאז דיווחה אאורה לבורסה על זכייתה במכרז להקמת הפרויקט, השוכן על דרך נמיר ורחוב דפנה בתל אביב. במסגרת הפרויקט, כך דיווחה אאורה, היא תהרוס 69 דירות ישנות ותבנה 208 חדשות - 30 מהן מיועדות להשכרה ארוכת טווח, לצד שטחי מסחר בקומת הקרקע ומבנה ציבור. תמהיל הדירות יכלול דירות החל מ-3 ועד 6 חדרים, וכן מיני פנטהאוזים ופנטהאוזים.

אבל אף שמדובר במיקום סופר-מבוקש בתל אביב, הפרויקט לא מתקדם כל כך מהר.

גיל גבע, יו"ר קבוצת תדהר / צילום: רונן אקרמן

תת-המתחם שבו זכתה אאורה הוא אחד ממבין שישה במתחם דפנה, שכולם צפויים לעבור תהליך של פינוי-בינוי, שבמהלכו ייבנו כ-1,400 דירות חדשות במקום 471 ישנות. בחמישה מתתי-המתחמים היזמים הם חברת נווה, חברה-בת של נכסים ובניין מקבוצת אי.די.בי, בשיתוף עם חברת תדהר, שרכשה בזמנו את זכויותיו במתחם של עו"ד יורם יוסיפוף ז"ל, שהחזיק זכויות רבות במתחם.

בחלק מתתי-המתחמים השיגו נווה ותדהר את הרוב הדרוש מקרב הדיירים, של 80%, לתחילת ביצוע הפרויקט: כך למשל, במתחמים 5 ו-2 כבר הושג הרוב הדרוש, אך באחרים עדיין לא גובש רוב של 80%. עניין של זמן, מעריכים גורמים המקורבים לנושא.

שונה בתכלית השינוי הוא המצב במתחם 6, שם חתומים הדיירים מול שני יזמים: כ-60% חתומים מול אאורה, בעוד כ-30% חתומים מול אקרו נדל"ן ותדהר. היתר - יושבים על הגדר. העובדה הזו, מודים גורמים בקרב הדיירים, יוצרת מבוי סתום. "הפרויקט תקוע", מודה אחד הדיירים, וזאת למרות שאאורה זכתה במכרז, והיא מצידה מתקדמת לפי אבני הדרך כאילו אין מגבלת רוב. נכון לעכשיו, כל עוד לא תצליח אאורה לשכנע חלק מ"היושבים על הגדר" לחתום מולה, וכן להעביר אליה חלק מחתומי אקרו - אין פרויקט. לפני כשבועיים פרסם משרד המשפטים הצעה להקטין את הרוב הדרוש בפרויקטים של פינוי בינוי מ-80% ל-66% בלבד. אם זה יקרה - מהלך השגת הרוב בתת-מתחם 6 בדפנה, יהיה פשוט בהרבה.

רקע: מכרז שהוא "דיירים אוריינטד"

נחזור קצת אחורה: הרעיון בדבר פרויקט פינוי בינוי במתחם דפנה מסתובב כבר כעשרים שנים. לדברי עו"ד רן הירש, המתגורר במתחם ואף יושב בנציגות של דיירי מתחם 6, הוא זה שנטע את הרעיון בקרב אנשי העירייה, עוד לפני שמישהו ידע מה זה פינוי בינוי. בשלב כלשהו התחילו שני אחים שהחזיקו כמה דירות במתחם להחתים דיירים. החתימות נאספו בעיקר מדיירי תתי-המתחמים 1-5, בעוד שבתת-מתחם 6 הוחתמו משום מה רק בודדים. למה? אף אחד לא יודע לתת לכך תשובה, ויש המעריכים כי ב-6 קמה אופוזיציה בשעתו. על הדרך נאלצו להתמודד גם עם התנגדות של דיירי שיכון הקצינים הסמוך, שטענו כי הפרויקט המתוכנן יסתיר להם את השמש. ההתנגדות נדחתה.

בטרם נכנסה אאורה לתת-מתחם 6, תמונת המצב שם הייתה כזו: חלק מהדיירים היו חתומים היסטורית בהסכמי "נו שופ" (הסכמים המקנים בלעדיות) מול נווה (אז נווה גד). כמה דיירים במתחם, שסברו שההסכמים מול נווה אינם טובים, החליטו לקחת את העניינים לידיים. הם בחרו בחברת יסודות כמינהלת מטעם הדיירים; במשרד עו"ד יגאל ארנון כמייצגם; באדריכל משה צור ובשמאית נחמה בוגין. בתום עבודה מפורטת ומאומצת פורסם מכרז הקורא ליזמים להרים את הכפפה. במכרז, נוסף לאאורה, השתתפו חברות מובילות, כמו שיכון ובינוי, אפריקה מגורים, אשדר, אזורים, תדהר ואקרו נדל"ן. המכרז קבע מינימום, ומי שהציע את התמורה הגבוהה ביותר מעבר לכך, היה אמור להיות הזוכה. "זה לא היה משא ומתן", מספר אחד הדיירים, "אנחנו קבענו מה אנחנו דורשים, והיזמים שהתמודדו התאימו את עצמם לדרישות שלנו, בשונה ממקרים אחרים שבהם נעשה מו"מ".

"ראיינו חברות ניהול", מספר חבר בנציגות, "ובחרנו ביסודות. אחרי זה עשינו מכרז כדי לבחור אדריכל, שמאית, ועו"ד. הכול מאוד פורמליסטי ומסודר, הקפדנו שזה יהיה מאוד שקוף. המכרז כולו הוא 'דיירים אוריינטד'. היו כמה הצעות, ואאורה נתנה את ההצעה הכי טובה מבחינת התמורה לדיירים".

יעקב אטרקצ'י, מנכ"ל אאורה / צילום: איל יצהר, גלובס

אאורה התחייבה, בין היתר, לתת תוספת של 36 מ"ר לדירה, חניה, ושדרוג משמעותי בקומות: כך, דיירי תת-מתחם 6, שכיום כולל ארבע קומות, יקבלו דירות בקומות 11-21, ואילו הדירות בקומות שמתחת, שמחירן נמוך יותר, יישארו בידי היזם לשיווק בשוק חופשי.
גורמים בתתי-המתחמים האחרים אומרים כי ההצעה של אאורה היא בגדר התאבדות כלכלית, וכי אין סיכוי שהחברה תצא מהפרויקט ברווח.

בכל מקרה, לא ברור אם לפני או אחרי הזכייה של אאורה, ההסכמים שהיו לחלק מהדיירים מול נווה, פקעו, ולוואקום הזה נכנסה קבוצה הכוללת את תדהר, רוגובין, אקרו נדלן, וחצור-וינלס, העוסקת בייזום פרויקטים. המצב יצר אנומליה כלשהי: מצד אחד, אאורה זכתה במכרז שעשו הדיירים עצמם. מצד שני, חלק מהדיירים חתומים עם גורם אחר.
עם הזמן, החליטו למעשה כל הגורמים היזמיים - למעט אקרו - לסגת מתת-מתחם 6. באתר האינטרנט של נווה, למשל, מצוין כי פרויקט ההתחדשות העירונית שלה בדפנה כולל את מתחמים 1-5 בלבד.

מאז הזכייה ועד עתה היו מעת לעת דיבורים בין אאורה לאקרו בדבר שיתוף פעולה אפשרי בפרויקט, אך הדבר לא הניב תוצאות, וגורמים המקורבים לנושא טוענים כי לאור העובדה שאאורה מחזיקה במרבית החתימות, אקרו אינה מקדמת כל תהליך בתת-מתחם 6, ובפועל, ויתרה אף היא על המתחם.

התסבוכת: "טורקים את הטלפון"

אלא שגם אם אקרו שומרת על פסיביות, לא כך הדיירים החתומים מולה. אלה שכרו את עו"ד ארנון יהב, המייצג דיירים גם בכמה מהמתחמים האחרים, והם דבקים בחתימותיהם לאקרו ובהתנגדותם לאאורה. עד היום, לא ברור מה הרקע לכך: דיירים ב-6 יודעים רק לומר שאנשי "קבוצת יהב", "לא מוכנים לדבר עם שאר הדיירים, כשמתקשרים אליהם הם טורקים את הטלפון, ולמעשה הם לא מציגים שום נימוק ולא מאפשרים שום פתח לתקשורת. למעשה, אנחנו אפילו לא יודעים אם הם חתומים כלפי מישהו".

"אם את שואלת אותי", אומר גורם המקורב לנושא, "ההתנגדות אינה עניינית, כי אאורה באמת נותנת תמורה גבוהה, בטח בהשוואה למה שמקבלים דיירי המתחמים האחרים, אלא זו התנגדות אמוציונלית. נוצר חוסר אמון בין שתי הקבוצות".

אחת הפעילות בקבוצה, בלהה הרמן, לא הייתה מוכנה להשיב לפניית "גלובס", ואילו יהב, שטען כי עליו לקבל אישור מלקוחותיו בטרם יסכים לדבר, שב ואמר כי לקוחותיו אינם מעוניינים לשתף פעולה לצורך הכתבה.

מתחם דפנה

בהתבטאויות עבר של חלק מאותם דיירים, שלא לציטוט, הם טענו כי יש מי מהדיירים (החתום מול אאורה) שקשור ליסודות, הם גם הביעו מורת רוח מכך שיסודות שותפה עם אאורה בפרויקט פינוי בינוי אחר, ברמת השרון (מה שלכאורה העניק יתרון לאאורה), וכן מהעובדה שיסודות גובה שכר טרחה של 6% משווי העסקה, מה שעלול לפגום ברווחיות של הפרויקט עבור היזם ובסופו של דבר, לאי מימוש של הפרויקט.

קובי ילוביץ', מנכ"ל יסודות, בתגובה: "התמודדתי בעבר עם הטענות האלה. יסודות לא הביאה את אאורה - אאורה נבחרה במכרז שערכו הדיירים, והמעורבות של יסודות הביאה לכך שהתמורה לדיירים מוקסמה. הפרויקט יהיה גמור אולי בשנת 2025, כך שעד אז יסודות עובדת בלי כסף. מעבר לזה, אני מממן משכר הטרחה את האדריכל, את השמאית, ואת עוה"ד".

"המכרז שעשינו היה אמור לענות על הבעיות העיקריות", מספר אחד הדיירים ב-6. "היה חשוב לנו שהמפרט הטכני של הדירות יהיה מאוד מפורט, כדי שלא אפשר יהיה לעגל פינות. הכנו את החוזה מראש, המכרז היה מאוד מסודר, זה היה מכרז אמיתי, לא היו העדפות ליזם כזה או אחר, ואאורה הגישה את ההצעה הטובה ביותר מבחינת הקצאת שטחים וגודל הדירות.

"אבל אז, מסיבות שלא ברורות לי, נכנסו לתמונה משרד עו"ד יהב, והדיירים חתמו מול אקרו. התוצאה היא שהמיעוט הזה שחתום מול אקרו, תוקע את הפרויקט. בינתיים, אאורה מתקדמים עם התכנון, אבל מתקשים להגיע לרוב של 80% שדרוש, בגלל המיעוט. עד שלא יפתרו את הבעיה, אולי עם הפרויקט יהיה תקוע".

היושבים על הגדר: מחכים לראות מי הרוב

זה באשר לקבוצה המתנגדת. מלבדם, יש גם את היושבים על הגדר. חלקם דיירים קשישים, שבאופן טבעי חוששים, אך לא רק: יש ביניהם גם מי שמחזיקים בדירות ב-6, אך כלל לא מתגוררים בהן, אלא משכירים אותן, ולהם לכאורה, אמור להיות האינטרס הגדול ביותר לקדם את הפרויקט. אלא שהמציאות, לא תמיד עובדת לפי מה שנראה רציונלי.
אחד מאותם דיירים שאינם חתומים מול אף גורם, הוא עו"ד יצחק מירון, המחזיק בדירה בתת-מתחם 6, ובכמה דירות נוספות בתתי-המתחמים האחרים. בסמוך למתחם ניצבת ישיבה תיכונית על שם אביו ז"ל, אליהו מירון, ומירון רצה שלתלמידי המכינה יהיה היכן להתגורר, ולצורך כך הוא אומר, רכש כמה דירות. בכל אופן, מספר דיירים במתחם 6 ממתינים למוצא פיו של מירון, ומי שיצליח להחתים את מירון, הם יחתמו לו בעקבותיו.
מירון אומר שאין לו עמדה לכאן או לכאן, ושהוא יחתום "למי שיוכיח שהוא מסוגל להחתים 80%". כלומר, הוא מסביר, אם יבוא אחד מהגורמים, ויראה שיש לו קצת למעלה מ-70% מהחתימות, כך שהצטרפותו של מירון ומי שנוהים אחריו, תשיג את הרוב של 80%, לו הוא יחתום.

רחוב דפנה / צילום: איל יצהר, גלובס

בקבוצה החתומה מול אאורה היו שמחים לו מירון היה חותם כבר עכשיו, ובעקבותיו שאר "אנשיו", כך שכוחם יגדל ואז אולי יצלחו ביתר קלות את משימת השגת הרוב. חלקם חוששים שהמבוי הסתום יוביל לכך שלאאורה יימאס, והיא תיסוג מהפרויקט, והם ייצאו קרחים מכאן ומכאן.

בינתיים, חלק מתתי-המתחמים כבר שיפרו את התנאים מול היזמים, למשל, תת-מתחם 5, שדייריו שכרו את שירותיהם של עו"ד שמואל לכנר, מנהל מחלקת נדל"ן בנשיץ ברנדס, ושותפתו, עו"ד שירה אוזיק. בתת-מתחם 3, שגם את דייריו לכנר מייצג, השגת הרוב קשה יותר, אך ב-2, המיוצגים בידי יהב (אותו יהב המייצג את הדיירים המתנגדים מ-6) כבר יש רוב של 95% ועומדים לפני קבלת היתר.

דיירי 6, ש"על העץ" יש בידיהם ההצעה הטובה ביותר, המעניקה להם את התמורה הגבוהה ביותר, בהשוואה לדיירי תתי-המתחמים האחרים, עומדים וצופים בהתרחשות בעיניים כלות. "הסיטואציה הזו, שבה המיעוט לא מאפשר לרוב לממש את רצונו", אומר אחד הדיירים בקבוצה, "ותוקע את הפרויקט, היא לא סבירה. אם המדינה חושבת להתקדם עם פינוי בינוי, היא צריכה להפעיל רגולציה יותר כבדה ברוב התהליך, ולקבוע שפרויקט יכול לצאת לדרך ברגע שיש רוב. עד שהמדינה לא תשנה את החוק, פרויקטים יישארו תקועים, כמו הפרויקט הזה".

עוד כתבות

אוניות תקועות במצר הורמוז / צילום: Reuters,  Amirhosein Khorgooi/ISNA/WANA

הדוח הסודי חושף: "איראן יכולה לשרוד את המצור - חודשים"

ה-CIA מעריך כי איראן מחזיקה בכ-75% ממלאי המשגרים הניידים ובכ-70% ממאגרי הטילים שהיו לה לפני המלחמה ● צה"ל אישר רשמית כי מפקד כוח רדואן אחמד ע'אלב בלוט חוסל בדאחיה בביירות; כוננות שיא ל"מתקפת נקמה" ● דיווח בארה"ב: איראן צפויה להחזיר היום את תשובתה להצעה האמריקאית לסיום המלחמה ● דיווח: טראמפ עצר את המבצע בהורמוז בעקבות לחץ סעודי ●  עדכונים שוטפים

מטוס של וויזאייר בנתב''ג / צילום: Shutterstock

וויזאייר לא תקים בסיס בישראל לאחר פיצוץ של המו"מ עם משרד התחבורה

לאחר חודשים של מגעים בין החברה למשרד התחבורה וצעדים משמעותיים שכבר ננקטו, המו"מ להקמת בסיס פעילות של חברת הלואו קוסט וויזאייר בישראל עלה על שרטון ● במשרד התחבורה בוחנים חלופות נוספות במטרה לקדם כניסה של שחקן זר שיגביר את התחרות בשוק

שאול שניידר, יו''ר נמל אשדוד / צילום: שלומי יוסף

יו"ר נמל אשדוד למל"ל: גבשו מדיניות בנוגע לקליטת אוניות מרוסיה ואוקראינה

בצל פרשיית החיטה החשודה כגנובה, יו"ר הנמל הדרומי שאול שניידר, הודיע על צעד חריג: עצירת עגינתן של אוניות בעלות סממנים רוסיים או אוקראיניים ● במכתב ששיגר למל"ל טען: הכנסת האוניות תחשוף את העובדים לתביעות ולסנקציות מצד האיחוד האירופי

מנכ''ל אורמת טכנולוגיות, דורון בלשר / צילום: ניר סלקמן

רבעון שיא לאורמת עם זינוק של מעל 70% בהכנסות, המניה קופצת

חברת האנרגיה הגיאותרמית, שנסחרת במקביל בת"א ובניו יורק, פרסמה דוחות חזקים, שנתמכו על־ידי עליות חדות במגזרי המוצרים והאגירה שלה ● המנכ"ל דורון בלשר ציין כי רוב ענקיות הטכנולוגיה רוצות חשמל ירוק שיתמוך בדאטה סנטרים שלהן, וגם מסר עדכון לגבי הדור הבא של האנרגיה הגיאותרמית

שר החוץ סער עם שר החוץ הגרמני / צילום: Reuters, Michael Kappeler/dpa

דלק סילוני לגרמניה: בישראל הכריזו על עסקה היסטורית, בברלין הסתייגו

שר החוץ הישראלי הודיע על אספקת דלק סילוני לגרמניה בשל חסימת הורמוז ● ההודעה הפכה לכותרות ראשיות במדינה, והעלתה תהיות האם גרמניה ניצבת בפני מחסור ● ברלין סייגה את הדברים: "מתקיימות שיחות בונות" ● בשלב זה, לא ברורים הלו"ז המתוכנן או עלויות

איור: גיל ג'יבלי

מתכוונים למכור את הדירה ולקנות חדשה? תקראו את הכתבה הזו קודם

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● נתוני רשות המסים שהגיעו לידי גלובס חושפים: רבע מרוכשי הדירות שצריכים למכור את דירתם הישנה, מאבדים את הפטור ממס משום שאינם מצליחים למכור בתקופה המותרת, בשל הקיפאון בשוק ● רו"ח איריס שטרק: "שלושה חודשי הארכה זה פלסטר, צריך לפחות שנה"

האלוף במיל' עמוס ידלין, נשיא MIND Israel / צילום: אלן צ'פלסקי

יוזמה אזרחית חדשה תנסה להעמיק את השותפות בין ישראל לארה"ב

בכנס ה-AI הבינ"ל בוושינגטון תושק ביממה הקרובה תוכנית אסטרטגית המציעה מודל עדכני ליחסי ארה"ב וישראל, הכוללת שיתוף-פעולה רחב-היקף עם מימון ציבורי של מיליארד דולר בשנה למשך עשור ● את המהלך מובילים מכון SCSP שייסד מנכ"ל גוגל לשעבר אריק שמידט ומכון MIND Israel בהובלת פיני כהן והאלוף במיל' עמוס ידלין

מכולות של חברת הספנות MSC / צילום: איל יצהר

ענקיות הספנות משיקות ציר עוקף להורמוז, אך נתקלות בבעיה מכיוון אחר

ענקיות הספנות MSC ומארסק השיקו קווי הובלה יבשתיים שיחצו את חצי האי ערב אל המפרץ, וכך ינסו להתגבר על המשבר בהורמוז ● אלא שמומחים מצביעים על מספר בעיות: התייקרות מחירי השילוח במאות ועד אלפי דולרים למכולה, והתארכות זמני המשלוח

צילומים: AP-Charles Krupa, שאטרסטוק

קריסת החברה שמוכיחה: לא תמיד מניעת מיזוג מועילה לצרכן

חברי הכנסת צריכים חיזוק ● האם תחרות היא תמיד עדיפה ● ולמה עבודה של שנה וחצי הלכה לפח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

איל פז / צילום: יונתן בלום

בגיל 37, המנכ"ל שמוביל את ענקית התשלומים בישראל

איל פז הגיע למאסטרקארד כמנהל לקוחות, ובתוך שש שנים מונה למנכ"ל, בדיוק כשפרץ עם כלביא, "עם מאות עובדים לדאוג להם" ● עכשיו הוא מתכנן את המהפכה שתאפשר לשלם בסופר בעזרת סוכני AI ● פרויקט 40 עד 40

הפגנה למען ההיפרדות, השבוע / צילום: Reuters, Todd Korol

האם 5 מיליון תושבים יקימו מדינה? משאל העם שמפצל את קנדה

במחוז אלברטה שבמדינה הגישו מספר חתימות כפול מהנדרש לקיום משאל עם על עזיבת קנדה ● זאת, על רקע זעם גובר של השמרנים במקום נגד מדיניות האקלים הליברלית של הממשל והטענה כי הנפט המקומי משמש למימון מזרח המדינה ● כעת המהלך עומד למבחן משפטי

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רו"ח אמיר דוידוב נבחר לתפקיד סמנכ"ל המחלקה המקצועית ברשות המסים

מעל שנתיים לאחר עזיבתו של סמנכ"ל המחלקה המקצועית הקודם, הודיע מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', על בחירתו של רו"ח אמיר דוידוב לתפקיד הסמנכ"ל

בנימין נתניהו / צילום: נעם ריבקין פנטון-הארץ

הטבלה לא משקרת? ברשת הופצו נתוני צמיחה, אבל יש בהם לא מעט בעיות

פרסום ויראלי ברשתות החברתיות טען ש"כשנתניהו לא בשלטון, מדינת ישראל מזנקת", אלא שמתברר שהוא נסמך על נתונים בעייתיים ● אבל לפני שנכנסים למלחמות הקרדיט, הכלכלנים מזהירים: אי אפשר לייחס צמיחה כלכלית שנתית לממשלה אחת בלבד ● המשרוקית של גלובס

בנייה למגורים באשקלון. נוכחות חזקה לערי הדרום בטבלת השיאניות / צילום: Shutterstock

המהפך של הדרום: העיר שמובילה בהתחלות הבנייה

עפ"י נתוני הלמ"ס לסיכום 2025, באשקלון נרשמו הכי הרבה התחלות בנייה בייעוד תעשייה ואחסנה - יותר מ־160 אלף מ"ר ● באופקים החלה בנייתם של יותר מ־59 אלף שטחי מסחר, ובתחום המגורים נכנסו ארבע מערי הדרום לעשירייה הראשונה

אזור פגיעת טיל איראני בבית שלמש, במערכה האחרונה מול איראן / צילום: כבאות והצלה לישראל

פחות אופטימיים, יותר דרוכים: איך המצב הביטחוני השפיע על הישראלים

מסקר של המכון הישראלי לדמוקרטיה הלך הרוח החברתי ברקע המצב הביטחוני, עולה כי 62% מהציבור מעריך שהסיכויים לחזרה ללחימה באיראן הם גבוהים ● לדברי ד"ר ליאור יוחנני, מנהל המחקר הכמותי במכון, הישראלים מצויים בתחושת המתנה, אך לא יודעים למה לצפות

הקטע המסיים של הג'ירו ד'איטליה על רקע הקולוסיאום / צילום: ap, Andrew Medichini

מרוץ האופניים היוקרתי יוצא מחר לדרך. מה צפוי לקבוצה הישראלית?

הג'ירו ד'איטליה, שנחשב לשני ביוקרתו אחרי הטור דה פראנס, יזנק מחר במהדורה ה-109 שלו ● בקבוצה הישראלית NSN יש ציפיות גבוהות לניצחון במספר קטעים ● עלות ההפקה מוערכת בענף בכ-150-100 מיליון אירו

חמארה דה פיג'וטו / צילום: אמיר מנחם

בלי התחכמויות, עם הרבה שמחה: חמארה דה פיג'וטו היא ספתח נהדר לקיץ

המקום החדש בפאתי שוק לוינסקי בתל אביב הוא מקום פשוט, עכשווי, שעושה חשק להסתער על כל התפריט – והמחירים מאפשרים את זה

כהן, לארי, פרידמן, לוי, ענתבי / צילומים: יח''צ, תמר מצפי, אורן דאי, איל יצהר, שלומי יוסף, ענבל מרמרי

ההחלטה הדרמטית של רשות התחרות: מה תהיה ההשפעה על הבנקים?

רשות התחרות הכריזה על 5 הבנקים הגדולים קבוצת ריכוז במשק והטילה עליהם הגבלות בתחום הפיקדונות ● אלא שבשוק מסבירים כי ההחלטה לא צפויה להשפיע דרמטית על רווחי הבנקים, ובבנק ישראל טוענים כי רוב ההגבלות כבר יושמו על ידם בשנים האחרונות ● אלא שאם הפגיעה לא מהותית, מדוע בבנקים זועמים? "פתאום יש עוד רגולטור על הראש"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בשעה אחת העליות החדות בתל אביב הפכו לירידות; מניית נייס צנחה ב-19%

המסחר בת"א ננעל במגמה מעורבת, לאחר שמרבית העליות נמחקו: ת"א 35 ירד בכ-0.4%, ת"א 90 עלה בכ-0.9% ● מדד הבנייה זינק בכ-3%, הביטחוניות צללו ● נייס נפלה לאחר פרסום הדוח הרבעוני ● שער הדולר ממשיך לרדת ועומד מתחת ל-2.92 שקלים

אילוסטרציה: Shutterstock

אלה העובדים שנמצאים כיום בסכנה הגבוהה ביותר לפיטורים

גל הפיטורים האחרון בחברות הטכנולוגיה ונתוני הביקוש לעובדים מלמדים כי מנהלים בדרג הביניים הם בסיכון הגבוה ביותר לפיטורים ● מה הם צריכים לעשות כדי לשרוד?