גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בענף הרכב מקווים שהלקוחות הפרטיים יצילו את המכירות של 2020

שוק הליסינג מקרטע, המחירים לא יורדים, ובתעשיית הרכב מקווים שהלקוחות הקטנים יחזירו את מכירות הרכב למסלול ● נתוני המאקרו בישראל ובעולם – זינוק באבטלה וגידול נוסף בגירעון – לא תומכים בתרחיש הזה

סוכנות רכב של דלק מוטורס. האשראי בענף הרכב מתכווץ  / צילום: כדיה לוי, גלובס
סוכנות רכב של דלק מוטורס. האשראי בענף הרכב מתכווץ / צילום: כדיה לוי, גלובס

בסוף השבוע שעבר נקלענו לאולם תצוגה של מותג רכב יוקרתי, בעיצומו של מבצע מכירות. המקום היה פעיל והומה ואנשי המכירות היו עסוקים בסגירת עסקאות למכירת מכוניות בשווי של רבע עד חצי מיליון שקל ליחידה. האינדיקציה היחידה למשבר הייתה שלטים גדולים ועליהם הנחיות משרד הבריאות, שכובדו באופן רופף למדי.

גם סוכנויות רכב עממיות יותר החלו לשדר בשבועיים-שלושה האחרונים מסרים של חזרה לשגרה ודיווחו על התעוררות בביקוש לרכב מצד לקוחות פרטיים, בהיקף של 50%-70% מהביקוש לפני המשבר.

רבים בענף טוענים ששוק הרכב בישראל נמצא בעיצומה של התאוששות בתצורת V - עלייה חדה ומהירה מהשפל של מרץ-אפריל לרמות דומות לאלה של טרום משבר הקורונה. אפשר לתהות האם מדובר בתיקון זמני, שמפצה במידת מה על חודשיים של מכירות מזעריות, ושבסופו יתייצב השוק בחודשים הקרובים על רמת מכירות נמוכה יותר משמעותית.

בעבר שללנו מעל דפים אלה את האפשרות שההתאוששות של שוק הרכב תגיע במחצית השנייה של 2020 משוק הליסינג וההשכרה, שנמצא במשבר עמוק וכנראה יתקשה לחזור לרמות הביקוש לרכב של 2019 לפחות עד הרבעון הראשון או השני של 2021; בהמשך ניסינו להסביר מדוע קלושים הסיכויים, שהשוק יותנע ויתומרץ מירידה חדה במחירי הרכב. היום ננסה להבין האם הביקוש של הלקוחות הפרטיים חזק מספיק כדי לייצב את השוק ולהתגבר על נתוני המאקרו.

הפסיכולוגיה מול נתוני הגירעון

הרבה צרכנים בישראל נמצאים כרגע בעיצומו של תהליך הדחקה פוסט-טראומטי, שדוחף בין השאר לצריכה מוגברת, גם של רכב, כפיצוי פסיכולוגי. אבל ספק אם לאורך זמן הפסיכולוגיה יכולה לגבור על תנאי הרקע הכלכליים הבעייתיים של המשק.

בתחילת השבוע פרסם האוצר דוח שנקרא "ביצוע תקציב ההוצאות, גירעון הממשלה ומימונו לתקופה ינואר-מאי 2020". מהמסמך עולה שלמרות חזרה הדרגתית של המשק לעבודה, בחודש מאי נמדד בפעילות התקציבית של הממשלה גירעון של 17.9 מיליארד שקל לעומת כ-1 מיליארד שקל במאי אשתקד. הגירעון המצטבר בחודשים ינואר-מאי בלבד עמד על 46.2 מיליארד שקל, כמעט כמו בכל שנת 2019, שגם היא הסתיימה עם בור תקציבי עמוק בהיקף 52.2 מיליארד)

גביית המסים צנחה מתחילת השנה בשיעור נומינלי של 7.8% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, כאשר במאי בלבד נרשמה ירידה ריאלית חדה בגבייה של 23%. ההכנסות ממס הקנייה על יבוא, שרובו מורכב ממס קנייה על יבוא רכב, צנחו בחודש מאי בשיעור ריאלי של 9% לעומת מאי אשתקד. מתחילת השנה צנחו ההכנסות בסעיף מס קנייה יבוא בשיעור של 17.5%, מחיקה של כ-1.3 מיליארד שקל לעומת השנה שעברה. ירידה משמעותית נרשמה גם בסעיף גביית אגרות, שאף הוא נגזר במידה ניכרת מהירידה ברישוי רכב חדש.

על פי הדוח האוצר מנסה כרגע לסגור את הגירעון העמוק באמצעי חירום מקובלים - גיוס אשראי בין לאומי כזה או אחר. אבל העלאה קרובה של מסים בטווח הזמן הנראה לעין, ביניהם גם מיסי רכב, היא כמעט בלתי נמנעת.

לאחרונה שמענו בענף הרכב תיאוריה, שהביקוש הפרטי לרכב חדש ימשיך להיות יציב ואף יעלה בטווח הזמן הקצר והבינוני בשל העובדה, שהתחבורה הציבורית בישראל פוסט-קורונה עדיין לא מסוגלת לספק פתרון יעיל ובטוח בריאותית למאות אלפי עובדים, שתלויים בה בשגרה. לפיכך רכישת רכב פרטי, חדש או משומש, תהיה אלטרנטיבה מתבקשת גם למי שלא היה ברשותו רכב עד כה.

אבל נתון הגבייה של הבלו על הדלק בדוח החודשי של מאי, שמהווה אינדיקציה ישירה להיקף הנסועה, לא תומך בתיאוריה הזו. גביית הבלו על דלק צנחה במאי ב-20.6% לעומת מאי אשתקד למרות הסרת מגבלות התנועה, למרות הירידה החדה במחירי הדלק ולמרות, שהתחבורה הציבורית המשיכה וממשיכה להיות (עוד) פחות אפקטיבית מכרגיל. לא מעט עובדים במגזרים שונים ממשיכים לעבוד מהבית, רבים עדיין בחל"ת ונראה שהישראלים לא ממהרים לחזור לכבישים, מבחירה או מחוסר ברירה.

תחזית המאקרו: שנה אבודה

הדוח החודשי של משרד האוצר אמנם מצלם תמונת מצב של העבר אבל גם תחזיות המאקרו לחודשים הבאים לא נוסכות יותר מדי ביטחון לגבי חוסן המשק והמוטיבציה של משקי הבית לבצע בקרוב רכישה כבדה דוגמת רכישת רכב.

בשלהי חודש מאי פרסמה חטיבת המחקר בבנק ישראל תחזית מאקרו-כלכלית עדכנית, שכבר לקחה בחשבון מתווה מואץ יחסית של חזרה לפעילות משקית תקינה. התחזית צופה שהתוצר יתכווץ השנה בשיעור של 4.5% וב-2021 הוא צפוי לצמוח ב-6.8%. הבנק מעריך גם שהתוצר במשקים המפותחים בעולם יתכווץ השנה בכ-6% ובשנת 2021 הוא צפוי לצמוח בשיעור מתון של 4%. כל זה, כמובן, תחת הנחת יסוד שלא תהיה התפרצות מחודשת של הנגיף.

הבנק צופה, שהחל מהמחצית השנייה של השנה המשק ייכנס לתהליך התאוששות הדרגתי, אולם ההתאוששות צפויה להיות ממושכת יותר מההערכה הראשונית. בכל הנוגע לתעסוקה כותבת מחלקת המחקר כי "על בסיס ניתוח הענפים שצפויים בסבירות גבוהה להישאר במצב פגיע גם אחרי הסרת המגבלות (תיירות ואירוח, תעשייה מייצאת, חברות הזנק), אנו צופים כי האבטלה במחצית השנייה של 2020 תעלה ל-5.8% ובמהלך 2021 תחול ירידה, כך שלקראת סוף אותה השנה האבטלה תעמוד על 5.5%. גם בסוף 2021 המשק לא צפוי לחזור לתעסוקה מלאה".

בנק ישראל מעריך כי הגירעון בתוצר יעמוד על כ-5.1% מהתוצר בשנת 2020. זה אמנם נתון נמוך משמעותית מהגירעון המצטבר בחמשת החודשים הראשונים שהוזכר לעיל ועדיין, מיתון משמעותי.

לא מדובר בהתקף של פסימיות, שפקד את אנשי בנק ישראל לאחר שהיה ממושכת בבית. ביום שני השבוע העריך גם הבנק העולמי כי התוצר הגולמי הגלובלי יתכווץ השנה ב-5.2%, הנתון הגרוע ביותר מאז מלחמת העולם השנייה ובערך פי שלושה יותר חמור מהמיתון הגלובלי של 2009. על פי הערכת הבנק, התכווצות התוצר הריאלי בגוש היורו עשויה להגיע השנה ל-9.1% ובארצות-הברית ויפן ל-6.1%. הבנק העולמי אמנם העריך שב-2021 התוצר יזנק ב-4.2% אבל הזהיר כי "ייתכן תרחיש גרוע יותר" אם המשבר הבריאותי יהיה ממושך יותר מהתחזיות.

האשראי יציל את רכישות הרכב?

עוד זרז מסורתי של הרכישות הפרטיות בשוק הרכב הוא האשראי לרכישת רכב כנגד שיעבודו. האשראי הבנקאי למטרה זו, כולל חברות כרטיסי האשראי, נאמד בישראל בסביבות 12 מיליארד שקל. בכבישי ישראל נעים בסביבות 100 אלף כלי רכב פרטיים חדשים, יחסית, שמשועבדים לטובת מימון בנקאי. תקופת המימון הטיפוסית היא לשלוש שנים, ובשוק קיים גם אשראי חוץ בנקאי בהיקפים לא מבוטלים שמגיע מיבואני רכב, חברות ליסינג, חברות מימון חוץ בנקאיות וכעוד. לפיכך אפשר להעריך באופן די כללי, שבסביבות 40-50 אלף כלי רכב חדשים בשנה נרכשים בישראל בסיוע מימון כזה או אחר.

משבר הקורונה הכניס לשוק האשראי לרכב מרכיב גדול של אי ודאות, הן בכל הנוגע לדירוג האשראי של הלקוחות בעקבות הזינוק באבטלה והן לגבי ערכי הביטחונות הריאליים בשוק היד השנייה.

אין כרגע בשוק נתונים קונקרטיים על היקף התכווצות זמינות האשראי לרכב אבל אינדיקציה לחומרת המצב אפשר למצוא בהנחיות להתמודדות עם השלכות הקורונה, שפרסם הממונה על האשראי בבנק ישראל בסוף מאי.

על פי ההודעה, "משבר הקורונה מייצר נטל כלכלי על רבים מאזרחי המדינה, דבר שצפוי לקבל ביטוי בנתונים שידווחו למערכת נתוני אשראי, אשר משמשים נותני אשראי שונים לשם הערכת הסיכון שבמתן הלוואות ללווים. השינוי בנתונים עלול להשפיע לרעה על דירוגי הלווים, על היכולת שלהם לקבל אשראי ועל תנאי האשראי".

הממונה הנחה את המלווים "לאפשר שיקוף נכון של רמת הסיכון של הלקוח על מנת לתת ללקוחות להמשיך להתנהל ולהתגבר על תקופה קשה זו". בהודעה אין התייחסות ספציפית לסוגיית האשראי לרכב, אבל די ברור שהפרסום נועד לייבש את מקורות האשראי של משקי בית רבים.

בשורה התחתונה מדובר בנתוני רקע לא קלים לעיכול עבור ענף הרכב הישראלי, שבמשך שנים רבות התרגל לבצע את התכנון והחיזוי כלכלי על פי נתוני לוקסוס של צמיחה יציבה ועקבית, גירעון נשלט ואבטלה שואפת לאפס.

אמנם בעבר ראינו כיצד שוק הרכב הישראלי מצליח לבצע נס ולשמור על יציבות, ואף לרשום עלייה, בשנים בעייתיות מאד מבחינה ביטחונית (כולל מטחי טילים על העורף, למשל) ולהתאושש מהר יותר משאר העולם ממשברים כלכליים. ליבואני הרכב עצמם יש עדיין מספיק משאבים לנטרל בטווח הקצר את ההשפעות של נתוני המאקרו המקומיים. אבל בהתחשב באופי הגלובלי של המשבר הנוכחי לא ברור עד כמה המשאבים הפרטיים הללו יצליחו להמריץ את הביקוש ולחפות על הכלכלה בחודשים הבאים. ובמאבק בין הפסיכולוגיה לכלכלה, די ברור מי מנצח. 

עוד כתבות

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

מחנה אוהלים בח'אן יונס / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

דיווח: התנאים החדשים של חמאס, ואיך יתנהל המו"מ בדוחא

טיסת רה"מ לארצות הברית נדחתה לשעה 17:00, לפני העלייה למטוס נתניהו צפוי לשאת דברים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הדיפ פייק מגיע לבית החולים: "זיוף חמור כחלק מקמפיין הונאה"

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"