גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פחות מגדלים, יותר קהילה – התל אביבים מסמנים סדרי עדיפויות ברורים

שוק הדיור החדש בתל אביב מעניק לרוכשים שתי אלטרנטיבות השונות באופן מהותי אחת מרעותה: דירה במגדל מגורים או דירה בפרויקטים עירוניים, המשמרים את הקו המסורתי של העיר ● שתי האלטרנטיבות מבטיחות סגנון חיים יוקרתי, תכנון עליו חתומים האדריכלים המובילים בישראל ותפיסת מגורים שלמה הכוללת התייחסות לדירה, לבניין ולשטחים המשותפים ● נראה כי קיים הבדל מהותי בין שני הסגנונות בעיני הלקוחות, התופסים את ההעדפה שלהם כבחירה בסגנון חיים

פרויקט רמז 14-16. העיר בהישג יד / הדמיה: 3DdESIGN
פרויקט רמז 14-16. העיר בהישג יד / הדמיה: 3DdESIGN

הכתבה בשיתוף בית וגג

מיקום, קהילתיות וסטנדרט עילי - השילוש הקדוש של תל אביב

כיצד ניתן להגדיר את חווית המגורים התל אביבית? רונן עקביה - מנכ"ל חברת בית וגג, המקדמת פרויקטים בהתחדשות עירונית ברובע 4 בעיר מסביר: "ישנם ארבעה עקרונות, שיחד מגדירים איכות חיים בתל אביב, אותם אנו מיישמים בכל הפרויקטים שלנו בעיר: מיקום ונגישות, אינטימיות, חיי קהילה ותכנון מוקפד". עקביה בוחר בפרויקט היוקרה החדש "רמז 14-16", כדי להדגים את העקרונות:

"רחוב רמז הוא אחד האהובים בעיר בזכות המיקום המעולה שלו, בסמוך לכל מה שיש לעיר להציע: מוסדות התרבות והחינוך המעולים, רחובות המסחר היוקרתיים בסביבת כיכר המדינה, תחנת הרכבת סבידור והקירבה לצירי תנועה ראשיים. הכל ליד הבית. תושבי הרחוב יכולים להגיע לכל אחד מהמוקדים העירוניים האלה ברגל, או באופניים וכך הם יכולים להשתחרר מהצורך לנהוג ולחפש חניה, וליהנות מסגנון חיים פעיל ובריא. בהקשר זה חשוב לציין כי תחנת הרכבת הקלה המחברת בין הקו הירוק לסגול, תוקם במרחק של כ-300 מטרים מהפרויקט ותעניק לדייריו הזדמנות לחשב מסלול מחדש בכל הנוגע לניידות בעיר.

רחוב רמז מאופיין בבנייה נמוכה, באוכלוסייה איכותית מאד ובאווירה שקטה וירוקה, המאפשרים יצירת קהילה מקומית חזקה וחמה, שנפגשת על כל הרצף העירוני.

לצד שני אלו, הסטנדרט העילי הוא פאזל שמשלים את התמונה: החל בבחירת האדריכל, ממשיך בתכנון קפדני של הדירות ובאבזור ובעיצוב המושקע של החללים המשותפים בבניין".

מבט לדירה בפרויקט. עיצוב מוקפד / הדמיה: 3DdESIGN

רובע 4 - אווירה אינטימית בלב תל אביב

הבחירה במגורים בפרויקט בוטיק, במיוחד ברובע 4 המשתרע מזרחית לאבן גבירול ומתאפיין בבניה מתונה של עד 7.5 קומות, מהווה בחירה בסגנון חיים בעיני הרוכשים, שמזהים את אופי הפרויקט והאינטימיות שבו עם תל אביב של פעם.

לפרטים נוספים על פרויקט "רמז 14-16" הקליקו >>

הסיבות לכך משתנות בקרב קהלי היעד השונים: משפחות צעירות אוהבות את האינטימיות של הרחובות הקטנים בתל אביב ואת הקהילות שצומחות בהם, אבל מבקשים עבורם דירות בפרויקטים חדשים ויוקרתיים. חלק ממצמצמי הדיור שחוזרים לתל אביב חשים נוסטלגיה לבניינים המסורתיים ולרחובות הנסתרים מהעין בעיר, ועתה הם רוצים לחזור ולחוות את העיר כפי שהם אוהבים וזוכרים אותה. המשקיעים עצמם מבינים כי לפרויקטים אלה יש פוטנציאל השבחת ערך מהותי בשל העובדה כי מספר הפרויקטים מוגבל, בעוד שהביקוש אליהם ישמר לאורך זמן רב.

שלושת קהלי היעד מציינים שיקול נוסף המשותף לכולם: מגדלי המגורים המודרניים והשטחים המשותפים בהם, דוגמת חדרי כושר, מועדוני דיירים וכולי מייצרים עלויות נוספות וקושי לשמור על פרטיות ועל ערך הנכס, ומכאן הנטייה לבחור במתחמי מגורים בעלי אופי שונה, אינטימי יותר, מבלי להתפשר על הסטנדרט.

פרויקט רמז 14-16. משלב יוקרה עם מיקום אטרקטיבי / הדמיה: סטודיו PITOM

אוהד דנוס, מומחה נדל"ן ונשיא לשכת השמאים לשעבר מסביר כיצד ההעדפה משפיעה על מחירי הדירות: "באופן מסורתי, קיים פער של 10-15% במחיר למטר בין דירות במגדלים ובין דירות בפרויקטים ברובע 4. הסיבות לפער נובעות משני גורמים עיקריים: הראשונה היא מספר הדירות המצומצם בכל פרויקט. לצורך העניין, בעוד שבמגדל ניתן לייצר למעלה ממאה דירות, הרי שבפרויקטים בהתחדשות עירונית, מדובר בעשרות.

הסיבה השנייה היא העדפת הלקוחות בשוק היוקרה: מבחינתם, מגורים בפרויקטים המשמרים את האופי התל אביבי ומהווים חלק מהרחוב נחשבים בעיניהם נחשקים הרבה יותר ממגדלים".

אסתטיקה תל אביבית - קווים לדמותה

מתכנון פרויקט הבית ברחוב רמז, ניתן ללמוד כיצד משמרים את האופי התל אביבי בפרויקטים חדשים. אדריכל גל מרום, מהאדריכלים המובילים בישראל, תכנן בניין בן שבע קומות ולו שתי כניסות נפרדות, שהגבול בינו ובין הרחוב מטושטש כמעט לחלוטין: הבניין מוקף בגינה מטופחת שמהווה המשך של המדרכה, ללא גדרות ושערים, המבואה פתוחה לרחוב באמצעות פטיו פתוח לשמיים והמרפסות צופות לרחוב.

החומרים המשמשים לחיפוי הבניין גם הם מתכתבים עם הסביבה העירונית : הבטון והאלומיניום, יחד עם הטיח הלבן מהווים חלק בלתי נפרד מאסתטיקה תל אביבית ומזכירים את האייקונים האדריכליים הסובבים את הפרויקט.

האדריכל גל מרום מספר כי: "הפרויקט תוכנן מתוך התבוננות על הסביבה והקונטקסט התל אביבי שמטרתה להבין את השפה האסטטית המקומית ולהעניק לה פרשנות חדשנית ועל זמנית.

המעבר המדורג בין רשות הרבים הלא הוא הרחוב, ובין רשות היחיד - הבית, משתקפים בטשטוש הגבולות בין הרחוב והבית, בצבעים ובחומרים, המהווים המשך ישיר של הסביבה ובמפתחים הרחבים והמרפסות המעניקים לדיירים תחושה של חיבור לרחוב".

פרויקט הבית ברחוב רמז ממוקם ברמז 14-16 בצפון האיכותי של ת"א וכולל הקמתו של בניין אחד, בן שתי כניסות ובו 50 דירות 2.5-5 חדרים, דירות גן, מיני פנטהאוזים ופנטהאוזים. הבניין בעל תקן בנייה ירוקה ובימים אלה נערכים בחברה לתחילת הבניה, לאחר שהתקבל היתר.

"המוניטין שלנו בתל אביב וסביבותיה, יחד עם מיקום הפרויקט וסגנון החיים שהוא מגלם, הביאו למספר משמעותי של פניות אלינו, עוד בטרם השקת המכירות" מסביר עקביה, "אנו מעריכים כי פרויקט רמז ייהנה מאטרקטיביות משמעותית, הן בשל המעלות הגיאוגרפיות והתכנוניות שלו, והן בשל פוטנציאל השאת הערך שהוא מגלם עבור המשקיעים והדיירים".

לפרטים נוספים על פרויקט "רמז 14-16" הקליקו >>

עוד כתבות

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

דירוג הערים היקרות בעולם: מי ראשונה ואיפה תל אביב?

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?