גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אתגר ההתמחות הגדול: בצל הקורונה יצאו עורכי הדין לגייס מתמחים, לראשונה לשנה וחצי

אתגר גיוס המתמחים היה השנה מורכב במיוחד: הן בגלל הקורונה והן בגלל הארכת תקופת ההתמחות ● מעבר להתלבטות אם לקיים ראיונות בזום או פרונטלית, המועמדים דירגו את המשרדים גם לפי אופן התמודדותם עם משבר הקורונה ● מנגד, הארכת תקופת הסטאז' גרמה למשרדים להיות בררנים יותר

עו"ד חדוה כהן הרמתי, עו"ד אסף הראל, גיורא ארדינסט, עו"ד גיא לכמן, עו"ד גיא שגיב / צילום:  איל מרילוס, תומר יעבסון, יורם רשף, עומר הכהן, שלו
עו"ד חדוה כהן הרמתי, עו"ד אסף הראל, גיורא ארדינסט, עו"ד גיא לכמן, עו"ד גיא שגיב / צילום: איל מרילוס, תומר יעבסון, יורם רשף, עומר הכהן, שלו

בתוך שלושה ימים, בין 9 ל-11 ליוני, בשבוע שעבר, שטף נחיל של סטודנטים למשפטים שמחפשים מקום להתמחות את משרדי עריכת הדין ברחבי הארץ, בתי המשפט ומשרדי הפרקליטות. התקופה הזאת של השנה, שבה מנסים המשרדים לאתר את המתמחים המצטיינים, אלה שיהיו בעתיד עורכי הדין בפירמות, ושבה הסטודנטים מנסים למצוא את מקום ההתמחות האידאלי עבורם, היא תמיד אינטנסיבית ומורכבת ומלווה בתחרות קשה בין הפירמות על המצטיינים.

אבל השנה האתגר של גיוס מתמחים היה מורכב במיוחד, משתי סיבות. קודם כל בגלל הקורונה שהביאה לדחייה של שלושה חודשים - ממרץ ליוני - את ראיונות ההתמחות. הקורונה גם הציבה בפני המשרדים אתגר לא פשוט איך לראיין עשרות ומאות סטודנטים תוך שמירה על כללי הזהירות המתחייבים בימים אלה.

אתגר גיוס המתמחים בעת הזו הוא מורכב מסיבה נוספת - השנה, לראשונה אחרי שנים ארוכות, שמגייסים מתמחים לתקופת התמחות תימשך שנה וחצי ולא של שנה בלבד. זאת, לאור ההחלטה שהתקבלה בכנסת כבר ב-2017 כחלק מחקיקה כוללת שקידמה שרת המשפטים לשעבר, ח"כ איילת שקד, שמטרתה לשפר את הכשרתם המקצועית של הסטודנטים והמתמחים המוסמכים כעורכי דין.

ראיונות פיזיים או בזום?

עו"ד אסף הראל, שותף במשרד מיתר-עורכי דין, אומר ש"בשל החשש מהנגיף, התלבטנו השנה אם לערוך ראיונות התמחות פיזיים או ראיונות באמצעות ה'זום'. ובסופו של דבר החלטנו שאין כמו התרשמות פנים מול פנים (גם של המראיין וגם של המרואיין)". עו"ד הראל מציין כי "כמובן שנערכנו בהתאם על-מנת לקיים את כל הנחיות משרד הבריאות במהלך ימי הראיונות".

גם עו"ד גיורא ארדינסט, ראש משרד ארדינסט-בן נתן-טולידאנו, אומר ש"החשש מהקורונה הביא לכך שמשרדים רבים רצו לבצע את ראיונות הסינון הראשונים באמצעות ה'זום' ורק את השלב השני, שאליו מגיעים פחות מועמדים, בראיונות פנים אל פנים. בסופו של דבר רוב הראיונות נעשו בצורה הסטנדרטית. או ליתר דיוק, סטנדרטית לימי קורונה. תוך שמירה על כללי הריחוק המתחייבים".

עו"ד חדוה כהן-הרמתי, שותפה במחלקת הליטיגציה במשרד מ.פירון, מספרת ש"שינוי מועד הראיונות, הצריך מאיתנו להקים מעין 'חמ"ל עדכונים' שיצר קשר אישי עם כל אחד מהמרואיינים והודיע על השינויים במועד הראיונות. גם סיפקנו מענה שוטף לכל שאלה ופנייה שעלתה בתקופה חסרת הוודאות הזו. שאלות בדבר מועדי הראיונות, אופן הראיון, האם יהיה פרונטלי או באופן דיגיטלי, מי יהיה השותף המראיין ועוד".

לדברי עו"ד כהן-הרמתי, "היו סטודנטים שביקשו להתראיין ב'זום', אחרים שאלו לגבי מועדי הראיונות. לאחר קבלת פידבקים מהמרואיינים עצמם ומאחראיות ההשמה מהפקולטות השונות, סיפקנו חלופה לראיון פרונטלי על-ידי ראיון באמצעות ה'זום'". עו"ד

עו"ד כהן-הרמתי אומרת שעם התבהרות המצב, ובהתאם להנחיות משרד הבריאות, פעל המשרד כדי להבטיח את קיום הראיונות תוך יצירת סביבת עבודה בטוחה ובריאה, בהתאם להנחיות התו הסגול. "קומת חדרי הישיבות במשרדנו הוקצתה לטובת קבלת המרואיינים, דאגנו לעמדות חיטוי, מסיכות, כיבוד ו'שאר הפתעות'. הראיונות עצמם התקיימו בחדרים מרווחים שהוגדרו מראש על-מנת להבטיח את המרחק הרצוי והנוחות המקסימלית ובכך לאפשר למרואיינים להתבטא בצורה הטובה ביותר", ציינה.

עו"ד גיא לכמן, שותף בקבוצת ההייטק במשרד פרל-כהן-צדק-לצר-ברץ ואחראי על המתמחים, אומר שהקורונה לא יצרה עבור משרדו קושי משמעותי וההתנהלות הייתה חלקה ומוצלחת כבכל שנה. עם זאת, עו"ד לכמן מציין כי "השנה בחרנו שלא לקיים 'אירוע מתמחים' במהלך שבוע הראיונות, בשונה משנים קודמות בהן הפקנו אירועים שכאלה לאותם סטודנטים שדורגו על-ידינו במקומות הראשונים".

עו"ד יוסי אשכנזי שותף במחלקת הליטיגציה בהרצוג פוקס נאמן אומר שהקורונה הביאה הרבה אי וודאות למשק, וכך גם למשרדי עורכי הדין. ולדבריו, "בתוך כל אי הוודאות הזו, צריך לבצע את התהליך האינטנסיבי והמאתגר של בחירת המועמדים וביצוע הראיונות. שלב הראיונות דורש היערכות לוגיסטית. כמשרד עו"ד הגדול ביותר, אנו מראיינים כ-400 מועמדים במהלך ארבעה ימים. את כל זה צריך לבצע תחת מגבלות התו הסגול, ולהקפיד על ריחוק חברתי. בשביל זה אנו משתמשים בחדרי ישיבות גדולים יותר המאפשרים מרחק, ועושים שימוש באולם הכנסים כחדר המתנה. עבור מועמדים שחוששים או שנמצאים בקבוצת סיכון, אנו מאפשרים ראיון באמצעות זום, וגם לזה נערכנו טכנית. כל האתגרים האלה מתווספים לאתגרים הרגילים של גיוס מתמחים - זיהוי המועמדים הטובים ביותר, לוודא שהם מתאימים לאופי המשרד וסוג המחלקה, ושיש להם את המשהו הנוסף מעבר ליכולת המשפטית הטובה"

בדיקת "כיסוי" לסיסמאות

מי שמציג זווית מעניינת על השפעה הקורונה על ראיונות ההתמחות הוא עו"ד גיא שגיב, שותף ואחראי מתמחים במשרד יגאל ארנון. לדברי עו"ד שגיב, "משבר הקורונה שימש כאמצעי נוסף עבור הסטודנטים שבאו לראיונות ההתמחות כדי לבחון את משרדי עורכי הדין ולבדוק אם יש "כיסוי" לסיסמאות שלהם. "בין היתר הסטודנטים דירגו את משרדי עורכי הדין על-פי מבחנים כגון: מי הפחית שכר בתקופת הקורונה? האם המצב חזר לקדמותו מבחינת שכר ותנאים? האם מתמחים הוצאו לחל"ת? וכו'".

גם עו"ד הראל ממיתר אומר כי "שמענו מהרבה מהמועמדים שבמסגרת השיקולים שלהם בבחירת מקום ההתמחות הם לקחו בחשבון את ההתייחסות שלנו לצוות העובדים בזמן המשבר ואת העובדה שהיינו המשרד היחיד שלא פגע בעובדיו בכל התקופה הזו".

עו"ד שגיב מציין שמשרדו איפשר לסטודנטים שרצו בכך להתראיין מרחוק, "אם כי מרבית הראיונות בוצעו פנים אל פנים עם חציצה וכל יתר אמצעי ההגנה הנדרשים. מעבר לזה, לא חל שינוי בכמות המתמחים שאנחנו מגייסים ואנחנו, כבכל שנה, מצפים להשלמת התהליך בהצלחה".

חתונה לשנה וחצי

איך משפיעה הארכת ההתמחות לשנה וחצי על גיוס המתמחים וההיערכויות במשרדים?

עו"ד ארדינסט: "אנחנו תמיד משתדלים לקחת את המתמחים הטובים ביותר, ועכשיו זה עוד יותר משמעותי כי זו 'חתונה' לשנה וחצי. יש לנו מחויבות בכל מקרה להשאיר מתמחים את כל התקופה ואנחנו לכן מאוד משתדלים להצליח בבחירה.

"אגב, בית המשפט העליון ממשיך לקחת מתמחים לשנה בודדת וזה יוצר שוק חדש של מתמחים שמחפשים התמחות לחצי שנה הנותרת אחרי שנת ההתמחות בעליון. התמחות בעליון נחשבת למאוד יוקרתית. זו חותמת הצטיינות. אנחנו שמחים שהם באים אלינו אחרי ההתמחות בעליון אלינו לחצי שנה, ואז חלקם גם נשארים אצלנו כעורכי דין.

לדברי עו"ד ארדינסט, "מבחינת המתמחים הארכת ההתמחות היא יתרון אדיר גם אם הם לא מבינים את זה עכשיו". לדבריו, "אני עשיתי התמחות של שנתיים בשני משרדים. הייתי בבתי משפט, הייתי במשאים ומתנים, ידעתי איך העולם הזה מתנהל. התמחות של שנה היא קצרה מדי. ההכשרה היא לא מושלמת. התמחות של שנה וחצי זה שיפור בחצי שנה".

עו"ד כהן-הרמתי חושבת על הארכת ההתמחות דברים דומים. לדבריה, "הארכת ההתמחות בחצי שנה נוספת, מאפשרת מחד, למנטורים, להכשיר את המתמחים בצורה רחבה וללמד אותם רבדים נוספים בפרקטיקה המקצועית; ומאידך, למתמחים עצמם - לצאת עם ארגז כלים רחב ככל הניתן בתחום התמחותם. יתרונות אלו, עולים בקנה אחד עם המטרה העיקרית של תקופת ההתמחות והיא להכשיר את המתמחים על הצד הטוב ביותר".

הקפדה על בחירה נכונה

עו"ד לכמן אומר שהארכת ההתמחות מביאה עימה יתרונות אבל גם חסרונות. "מחד גיסא, הארכת תקופת ההתמחות לשנה וחצי מאפשרת למשרדים להעמיק את תקופת ההכשרה, כך שלאחריה המתמחים יחלו בעבודתם כעורכי דין עם יכולת מקצועית טובה יותר באופן משמעותי. בנוסף, היא עשויה להביא לצמצום במספר הסטודנטים הבוחרים ללמוד משפטים וכפועל יוצא מכך, להביא להפחתה במספר עורכי הדין בשוק שסובל מהצפה בתחומי עיסוק מסוימים.

"מאידך, הארכת ההתמחות מעלה במידה רבה את הדרמטיות שבבחירת המתמחה, בייחוד במשרדים שבהם הבחירה בסטודנט נעשית בקפידה יתרה ואין גיוס 'גדודי' של עשרות מתמחים. היכולת שלנו להתמודד עם גיוס פחות מוצלח נעשית קריטית יותר, היעדר התאמה יהיה בעייתי יותר, וכל התהליך כופה עלינו להקפיד הרבה יותר משנים עברו על בחירה נכונה של המתמחה".

עו"ד הראל ממשרד מיתר אומר ש"החיסרון של הארכת תקופת ההתמחות הוא בעיקרו טכני ופסיכולוגי - יותר זמן עד לקבלת תעודת ההסמכה בעריכת דין". עם זאת, עו"ד הראל חושב שבפועל זה לא באמת חיסרון. "מדובר בקריירה ארוכת שנים והיתרונות של הארכת ההתמחות עולים על כך. גיוון התחומים שהמשרד שלנו עוסק בהם יאפשר לרוב המתמחים למצוא את התחום הקרוב לנטיית ליבם ואת התחום שבו הם מוכשרים במיוחד. ההכשרה הארוכה יותר מאפשרת גם למתמחים וגם לנו כמשרד להעמיק ולבסס את דור ההמשך של מיתר".

תחרות עזה על המצטיינים

מאיזה פקולטות למשפטים מגיעים הסטודנטים שאתם מתחרים עליהם כדי שיתמחו אצלכם?

עו"ד ארדינסט: "רוב המתמחים המצטיינים מגיעים מאוניברסיטת ת"א ומהאוניברסיטה העברית בירושלים ויש גם נוכחות של המרכז הבינתחומי בהרצליה, של המכללה למינהל, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר-אילן, ומכללת ספיר".

עו"ד ארדינסט מדגיש כי לאורך ימי ראיונות ההתמחות הוא ואנשי משרדו פגשו סטודנטים שהם "אנשים מעניינים, חדורי אהבה למקצוע, שבאים עם הרבה התלהבות והרבה סקרנות ומכל המגזרים. הצענו השנה לבחור חרדי לבוא להתמחות אצלנו וגם לכמה סטודנטים ממשפחות יוצאות אתיופיה ולשניים או שלושה ערבים. אנחנו חושבים שזה מאוד חשוב שיהיה גיוון ברקע של המתמחים שלנו. זה נכון לנו, נכון להם וגם נכון חברתית".

התחרות בין המשרדים על המתחים המצטיינים היא קשה. איך אתם מתמודדים?

עו"ד ארדינסט: "אני מנסה להסביר למועמדים מה שונה ומיוחד אצלנו ביחס למשרדים אחרים. אני לעולם לא אגיד מילה רעה על אף משרד אחר. גם התמחות בהרצוג-פוקס-נאמן, או בגולדפרב-זליגמן או במיתר או בכל אחת מהפירמות הגדולות האחרות היא טובה ומשמעותית. אבל לכל משרד יש מאפיינים ייחודיים שלו.

"יש אנשים שחשוב להם להתמחות במשרד הכי גדול בארץ, יש כאלה שחשובים להם דברים אחרים. אנחנו מנסים להציע להם סביבת עבודה נחמדה ותומכת ועיסוק בתיקים הכי מעניינים שיש".

כרוניקה של התמחות: קוצרה משנתיים לשנה וכעת מוארכת לשנה וחצי

כדי להיות מוסמך בעריכת דין, להתקבל ללשכת עורכי הדין לעבוד כעו"ד ולייצג לקוחות, חייב כל בוגר תואר במשפטים לסיים התמחות ולעבור בהצלחה מבחנים בכתב ובעל-פה של לשכת עורכי הדין. ההתמחויות בעריכת דין יכולות להיעשות במשרדים עריכת הדין, בבתי המשפט, בפרקליטות, בתביעה המשטרתית, בסנגוריה הציבורית, במחלקות משפטיות בחברות, ובמקומות נוספים שבהם מועסקים עורכי דין.

עד שנת 1985 נמשכה ההתמחות שנתיים, כאשר בשנים 1963-1985 ניתן היה להתחיל אותה כבר במהלך השנה האחרונה ללימודי משפטים. בשנת 1985 קוצרה ההתמחות לשנה וחצי, אך נקבע שניתן להתחיל אותה רק בסיום לימודי המשפטים. בשנת 1994 קוצרה ההתמחות עוד יותר לתקופה של שנה אחת.

בשנת 2012, בעקבות דרישת לשכת עורכי הדין אל שר המשפטים דאז, מאיר שטרית, מינה השר את השופטת בדימוס, הילה גרסטל, לעמוד בראש ועדה שמטרתה לבחון את ההליכים הקיימים בהכשרתם של בוגרי בתי הספר והפקולטות למשפטים משלב סיום לימודיהם ועד לקבלת רישיון הלשכה, המתיר לעסוק בעריכת דין. זאת, מתוך רצון לבחון אפשרויות להעלאת רמתם של המצטרפים החדשים מחד - ולצמצם את מספרם מאידך, בשל כמות גדולה מדיי של בוגרים במשפטים, שלא הצליחו להשתלב במקצוע.

לאחר בחינת הסוגיה, יצאה הוועדה במספר המלצות לשינוי. בין היתר היא המליצה כי במקום 12 חודשי התמחות מקצועית יהיה על כל מתמחה חדש להשלים 18 חודשי התמחות, כאשר בששת החודשים הראשונים יעבור כל מתמחה קורס הסבה מיוחד, שיכשיר אותו לקראת בחינת הלשכה.

המלצות הוועדה לא יושמו בתחילה והדיון בסוגיית הארכת תקופת ההתמחות המשיך לאורך השנים, עד שבספטמבר 2015 הודיעה שרת המשפטים דאז, ח"כ איילת שקד, על כוונתה להאריך שוב את ההתמחות במשפטים. בתחילה, הכוונה הייתה להאריך את ההתמחות משנה לשנתיים, כפי שהיה בעבר. אולם בסופו של דבר הוחלט להאריך את תקופת ההתמחות לשנה וחצי, בהתאם להלצות ועדת גרסטל.

ההחלטה התקבלה על רקע הצפת המקצוע באלפי עורכי דין שרבים מהם למדו משפטים במכללות הרבות למשפטים שהחלו לפעול בארץ. הצפה שהביאה לעתים לירידה ברמת העוסקים במקצוע וברמת השירות המשפטי שניתן ללקוחות.

שקד הסבירה שמטרת הארכת ההתמחות היא "למקצע ולטייב" את עורכי הדין בישראל. "עורכי הדין עוסקים בדיני נפשות ובנושאים הכי רגישים ומהותיים בחייו של אדם. אי לכך, ראוי כי ההתמחות של בעל המקצוע תאפשר את הכנתו האמיתית לפרקטיקה בעולם בחוץ", אמרה אז שקד ל"גלובס". היוזמה זכתה לתמיכת לשכת עורכי הדין שבראשה עמד עו"ד אפי נוה (החשוד כיום בשוחד ובהפרת אמונים) וגם לתמיכה של רוב ציבור עורכי הדין - אך להתנגדות נחרצת של הסטודנטים למשפטים ושל האוניברסיטאות והמכללות למשפטים.

ביולי 2017 עבר בכנסת התיקון לחוק לשכת עורכי הדין שעיגן את הארכת ההתמחות לשנה וחצי, ונקבע כי החוק יחול על כל סטודנט למשפטים שיתחיל את לימודיו באוקטובר 2017. אותם סטודנטים שיסיימו בקרוב את לימודיהם והחלו לחפש מקומות להתמחות.

עוד כתבות

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אירופה ואסיה; בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד ליבת ה-PCE

דאקס מתחזק ב-0.4%, פוטסי מוסיף 0.7% וקאק עולה ב-0.3% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

חיזבאללה ירה לעבר חיילים במרחב הר דב, צה"ל השיב אש

החות'ים טוענים: "תקפנו ספינה ישראלית כאות סולידריות עם הפלסטינים" ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' ● כל העדכונים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי