גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"דגלים אדומים": כך תזהו שימוש חשוד במטבעות וירטואליים

אל הרשות לאיסור הלבנת הון הגיע מידע רב בנוגע לשימוש במטבעות דיגיטליים לצורך מימון טרור וביצוע פעולות עברייניות ● הרשות מפרסמת מסמך "דגלים אדומים" חדש, שיסייע לגופים הפיננסיים לאתר פעילות לא כשרה בתחום

ביטקוין / אילוסטרציה: shutterstock
ביטקוין / אילוסטרציה: shutterstock

לפני כמה חודשים התקבל ברשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור מידע על סחיטה ובקשת כופר נגד העברת מטבע קריפטוגרפי. המידע כלל את הכתובת של הארנק שאליו נדרשו להעביר כספי הכופר.

באמצעות כלי תחקור מתקדמים הצליחה הרשות לזהות את נתיב העברת המטבעות מהארנק. על הדרך נחשפה רשת שלמה של ארנקים הקשורים לפעילות פלילית, ואותרו מקרים נוספים שבהם כספים הועברו לארנק החשוד ולארנקים אחרים שמהם נתיב העברת המטבעות היה דומה.

זמן קצר קודם לכן, בשלהי 2019, התקבל ברשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור דיווח מזירת מסחר במטבעות קריפטוגרפיים לגבי בקשה לרכישה של ביטקוין. בוצע ללקוח הליך "הכר את הלקוח", אבל בשל אופי הפעילות האנונימי, לא ניתן היה לזהות בצורה מלאה את הבעלים בארנק, ולא ניתן היה לוודא כי הארנק שייך למבקש השירות. התמורה בגין הרכישה ניתנה באמצעות כרטיס אשראי על שם מבקש השירות, אבל בדיקת כתובות ארנק הביטקוין, שסיפק הלקוח לזיכוי, הצביעה על העברת כספים אל פלטפורמות המסווגות כמקושרות עם מימון טרור. לאור החשד כי הפעולה היא לצורך העברת כספים למטרות חשודות במימון טרור, הפעולה לא בוצעה.

אלה הם רק חלק קטן מהמידעים המגיעים אל הרשות לאיסור הלבנת הון בנוגע לשימוש במטבעות דיגיטליים לצורך מימון טרור וביצוע פעולות עברייניות. על הרקע הזה התחיל מאבק בינלאומי נגד השימוש במטבעות דיגיטליים לרעה, ובמסגרתו מפרסמת היום (א') הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור במשרד המשפטים מסמך "דגלים אדומים" בתחום הנכסים הווירטואליים, שיסייע לגופים הפיננסיים לענות על השאלה מתי השימוש במטבעות דיגיטליים אינו כשר.

התנהגויות שאמורות להרים "דגל אדום"

ההתנהגויות שאמורות להרים "דגל אדום" בתחום, כוללות, בין השאר:

  • פעילות שמטרתה לעקוף את חובת הזיהוי או חובת הדיווח; רכישה של נכסים וירטואליים בסכומים גבוהים במזומן או בכרטיס חיוב נטען (Pre-Paid);
  • רכישת נכסים וירטואליים בסכומים גבוהים בין אנשים פרטיים (כגון פורומים, רשתות חברתיות ומפגש פנים מול פנים) שלא באמצעות נותן שירותים מפוקח;
  • ביצוע פעילות מורכבת המרה או עברה של נכסים וירטואליים ללא הסבר סביר;
  • כתובת IP של אחד הצדדים בפעולה בנכסים וירטואליים נקשרת לתוכנת TOR או תוכנה אחרת המאפשרת למשתמש אנונימיות מוגברת או למידע שלילי (דוגמת הרשת האפלה - Darknet), באופן המעלה חשד שמקבל השירות מנסה להסתיר את זהותו או מיקומו או לעקוף מנגנוני בקרה; ועוד.

מסתבר כי גם כשמקבל השירות הוא איש ציבור (לרבות קרוב משפחה או שותף עסקי של איש ציבור), הרשות לאיסור הלבנת הון סבורה כי יש לשאול את השאלה האם העסקה כשרה, ולבחון קיומם של "דגלים אדומים" נוספים.

נכסים וירטואליים הם בעלי מאפיינים ייחודיים, שבידם לשפר את ההכלה הפיננסית (Financial Inclusion) ולקדם חדשנות בסקטור הפיננסי, אבל במקביל הם מהווים אתגר לרשויות האכיפה המבקשות לבצע חקירות פיננסיות, לתפוס ולחלט רכוש אסור שמקורו בעבירה וכן לאתר, לחקור ולהעמיד לדין בגין עבירות בהן נעשה שימוש בטכנולוגיה זו.

דגל אדום: טשטוש נתיב הכסף

גם הסקטור הפרטי ונותני שירותים בנכס וירטואלי מתמודדים עם הקשיים והסיכונים הכרוכים בפעילות סקטור זה, בין השאר, בעת ביצוע חובותיהם מכוח החוק והצווים הרלוונטיים בתחום איסור הלבנת הון.

כך, בין היתר, עולות שאלות לעניין אופן ביצוע זיהוי והכרת לקוח מרחוק (Non-Face-to-Face CDD), דרכי ניטור הפעילות בתחום זה והעברת דיווח על פעילות בלתי רגילה.

לשם סיוע לסקטור הפרטי בהתמודדות עם הסיכונים הכרוכים בפעילות בנכסים וירטואליים, פרסם ארגון FATF מסמך הנחיות מעודכן בנוגע לאופן יישום גישה מבוססת סיכון בתחום הנכסים הווירטואליים, שיסייע בהבנת סיכוני הלבנת הון ומימון טרור הכרוכים בנכסים ווירטואליים ונקיטת צעדים מתאימים לצמצומם.

"הדגלים האדומים" אמורים לסייע לסקטור הפרטי להכיר ולהתמודד עם סיכוני הלבנת הון ומימון טרור הנובעים מנכסים וירטואליים, פעילות בנכסים וירטואליים ונותני שירותים בנכס פיננסי מסוג "מטבע וירטואלי" בעת קביעת מדיניות איסור הלבנת הון ומימון טרור וההליכים שנותן השירותים ועובדיו נדרשים לבצע לצמצום הסיכונים הנובעים מהפעילות וההשלכות האפשריות של סיכונים אלה על נותן השירות.

בהתקיים אחד או יותר מ"הדגלים האדומים", יש לבחון האם קיים חשש שפעילות מסוימת מציבה את נותן השירותים בנכסים וירטואליים בסיכון להלבנת הון ומימון טרור, ויש להעביר דיווח לרשות לאיסור הלבנת הון (וכשמדובר בחשד לעבירה לפי חוק המאבק בטרור, יש לפנות במקביל לקבלת הנחיות מהמשטרה).

אין בקיומו של "דגל אדום" אחד בלבד כדי להעיד בהכרח על פעילות הלבנת הון או מימון טרור, ובלבד שקיים הסבר לפעילות, אך ככל שקיימים "דגלים אדומים" רבים יותר בפעילות - כך עולה החשש כי מדובר בפעילות הלבנת הון או מימון טרור.

בין "הדגלים האדומים" הנוספים:

  • מעבר נכסים וירטואליים בארנקים לגביהם יש אינדיקציה שלילית;
  • מעבר נכסים וירטואליים דרך מערבל (מיקסר) או כלים לטשטוש נתיב ההעברה;
  • שינוי כתובת, מספר טלפון או אמצעי זיהוי אחרים באופן תדיר ללא הסבר סביר;
  • הנהנה או היעד של הכספים לא ידוע או אינו ברור; הפעילות המבוקשת חסרת היגיון עסקי או כלכלי למקבל השירות, או שאינה תואמת את דפוס המסחר הרגיל;
  • תדירות המרה או העברה של מטבעות וירטואליים שלא בהתאם לפרופיל מקבל השירות;
  • מקבל השירות מקבל או מעביר כספים או מספק מידע ומסמכי זיהוי שמקורם ממדינה או טריטוריה בסיכון גבוה;
  • נעשות העברות מרובות מצדדי ג' לחשבונו של מקבל שירות אחד, או מקבל שירות המעביר העברות בסכום דומה לכמה צדדי ג', ללא הסבר מניח את הדעת.

גם זהות הלקוח או מקבל השירות עשויים להדליק "דגל אדום", בין השאר, כאשר:

  • מקבל השירות אינו בגדר האוכלוסייה הטיפוסית העוסקת בתחום הנכסים הווירטואליים;
  • מקבל השירות מסרב להציג מקור לגיטימי לכספים או מסמכים המאמתים את המידע שסופק, ללא הסבר סביר;
  • מקבל השירות מגלה אדישות לתנאי השירות, לרבות לתשלום או מוכנות לתשלום עמלות גבוהות בעבור החלפת נכסים וירטואליים לפיאט, וזאת בהשוואה לעמלות שמשולמים אצל נותני שירותים אחרים;
  • הפעילות אינה תואמת את פעילות מקבל השירות הרגילה ואת אופי/מטרת החשבון שעליו הצהיר מקבל השירות בעת פתיחת החשבון;
  • מקבל השירות מקרין לחץ או דחיפות לקבלת נכסים וירטואליים או אינו מוכן לגלות את מטרת רכישת הנכסים הווירטואליים;
  • מקבל השירות רשום בצורה מקוונת תחת מספר שמות משתמשים, לכאורה של אנשים שונים, אבל לכולם יש כתובת דוא"ל אחד או אמצעי זיהוי אחיד אחר, או שלהערכתו של נותן השירות, מדובר באותו אדם; ועוד.

דגל אדום: גיוס נכסים לחברת offshore

גם מאפייני מוצר או שירות עלולים להדליק נורות אדומות בקרב נותני השירות הפיננסי, כאשר למשל:

  • נרשמות פעולות מרובות מול כתובות מרובות ללא היגיון כלכלי ובתוך פרק זמן קצר יחסית;
  • יש שימוש בנכסים וירטואליים אנונימיים, כגון Zcash & Dash Monero;
  • נכסים וירטואליים שעברו במערבל (כגון Mixers, Tumblers, Foggers);
  • נכסים וירטואליים שהופקדו או נמשכו מנותן השירותים הועברו מכתובת קריפטו עם קשר, במישרין או בעקיפין, למקור חשוד כגון אתרי הימורים בלתי חוקיים, שווקים ברשת האפלה (Darknet), שירותי מערבל (Mixer Services), ארנקים שקשורים לפעילות אסורה או לפעילות שקשורה להונאה, גניבה או תשלומי כופר (Ransomware);
  • הנכסים הווירטואליים בחשבונו של הלקוח דווחו כגנובים או שהתקבלו בדרך לא חוקית אחרת.

באשר לנכסים וירטואליים שהונפקו במסגרת הנפקות IEO/STO/ICO, צריכות להידלק נורות אדומות כאשר:

  • נעשית פעילות בהיקף משמעותי הקשורה במטבעות שהונפקו במסגרת IEO/STO/ICO;
  • קיימת אינדיקציה לכך שבמסגרת ההנפקה ניתנו הנחות לרוכשים ב-pre-sale, במיוחד כאשר מדובר בהנחות שלא תוארו ב-whitepaper שפרסמו היזמים ובמסמכי הביקורת שכתבו משרדי רואי החשבון שליוו את אותן הנפקות;
  • יש אינדיקציה לכך שמאחורי ההנפקה עומדים גורמים אשר הנפיקו בעבר נכסים וירטואליים תוך הונאת המשקיעים או אינדיקציה למעורבות משקיעים שהשקיעו ב-ICO אחרים והפסידו את מרבית כספי המשקיעים;
  • יש שימוש חוזר באותן כתובות/ארנקים לקבלת תשלום עבור הנפקות שונות;
  • גיוס כספים בהנפקת נכסים וירטואליים לחברה המאוגדת במדינת offshore; ועוד. 

"צעד בכיוון הנכון" 

בתגובה לפרסום מסמך "הדגלים האדומים" של הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, אמר יובל רואש, מנכ"ל חברת ביטס אוף גולד, המספקת שירותי קנייה ומכירה של מטבעות דיגיטליים: "מסמך הדגלים האדומים והלבנים של הרשות הוא צעד בכיוון הנכון. כמי שדחפו כבר מ-2013 ליצירת כללים ברורים בתחום, אנו מברכים על הגדרת דגלים כאלה, שייצרו סטנדרט בריא. מי שעוסק במטבעות דיגיטליים מבוזרים, רוצה לעבוד על-פי חוק וזקוק לכללים המוגדרים על ידי הרשויות".

לדברי רואש, "ההתייעצות עליה הכריזה הרשות היתה משמעותית, ואנחנו רואים שינויים מהותיים בדגלים האדומים, ועל כך יש לברך. עם זאת, כמה שינויים חשובים לא בוצעו, ודומה כי הדבר יגרום לעומס ויקשה על הפעילות, באופן שעלול לא לשפר את ההגנה מפני הלבנת הון ומימון טרור. כעת, הדבר החשוב הבא הוא להסיר את המכשול העצום שניצב בדרך של כל מי שרוצה לפתח את תעשיית המטבעות הדיגיטליים בישראל, ולאשר את צו הלבנת ההון לחוק הנשפי"ם, שנכנס לתוקף כבר ב-2018 אבל טרם אושר, וכרגע מונע מרבות מהחברות בתחום להתפתח כאן בישראל".

רוצים להתעדכן בענייני בלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים? הצטרפו לערוץ הטלגרם קריפטו גלובס.

עוד כתבות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד