גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נתוני התעסוקה דחפו את וול סטריט לעליות; הנאסד"ק עלה לשיא, למונייד זינקה בכ-135% ביומה הראשון

מדד הנאסד"ק עלה ב-0.5%, הדאו ג'ונס הוסיף 0.4% ומדד S&P 500 עלה ב-0.5% ● מנוצ'ין: שוקל סבב צ'קים נוסף לאזרחים ● מודרנה צנחה בצל הדיווח על דחיית הניסוי שלב 3 בתרופה לקורונה ● טסלה קפצה לשיא על רקע נתוני המסירות הטובים לרבעון השני

זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס
זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

המסחר בוול סטריט ננעל הערב בעליות, למרות העלייה במספר הנדבקים בקורונה בארה"ב לשיא יומי מפרוץ המגפה. האופטימיות מנתוני תוספת המשרות בארה"ב ביוני סיפקה רוח גבית למדדים, וכך מדד הנאסד"ק עלה ב-0.5% לשיא נוסף בהמשך לשיא שנקבע אתמול, מדד הדאו ג'ונס הוסיף 0.4% לערכו ומדד S&P 500 עלה ב-0.5%.

מנייתה של למונייד הישראלית זינקה ב-135% בסיומו של היום הראשון שלה למסחר בבורסת ניו יורק.

טסלה  עלתה לשיא על רקע נתוני מסירות חיוביים ברבעון השני, לאחר שאתמול העפילה לשווי שוק הגבוה מבין יצרניות הרכב בעולם.

שוק העבודה האמריקאי רשם תוספת של 4.8 מיליון משרות בחודש יוני. התחזיות של הכלכלנים היו לתוספת של 3.2 מיליון משרות ביוני. עם זאת, דרישות האבטלה השבועיות בארה"ב שפורסמו במקביל הסתכמו מעל לתחזיות הכלכלנים ב-1.43 תביעות. שיעור האבטלה עמד על 11.1% , כאשר הצפי היה לשיעור של 12.5%. נתוני חודש מאי תוקנו רטרואקטיבית לתוספת של 2.699 מיליון משרות מול נתון קודם של 2.509 מיליון משרות חדשות שנוספו.

לדברי נדב אופיר, אסטרטג שווקים גלובליים בחדר המסחר של בנק הפועלים: "שוק העבודה יהווה אינדיקטור מרכזי בצעדי הפד. המשך השיפור בנתוני התעסוקה צפוי לגרום לרגיעה בחששות המשקיעים ליכולת החברות להתמודד עם נגיף הקורונה והשלכותיו על הכלכלה האמריקאית והעולמית".

22:30

וול סטריט ממשיכה לדהור קדימה בהובלת מניות הטכנולוגיה, על רקע נתוני התעסוקה הטובים, ולמרות השיא היומי שנרשם במספר ההדבקות בנגיף הקורונה בארה"ב.

טסלה  מזנקת לשיא, אמזון ואפל מטפסות ב-0.7% כ"א, מנייתה של למונייד הישראלית מזנקת כבר ב-140% ביומה הראשון למסחר בבורסה של ניו יורק, וזאת לאחר שגייסה הלילה  319 מיליון דולר לפי מחיר מניה של 29 דולר.

הנפט (WTI) טיפס בכ-2% מעל ל-40 דולר לחבית בהמשך לנתוני תוספת המשרות ביוני בארה"ב, שהגיעו מעל לתחזיות ל-4.8 מיליון משרות.

20:10

מנייתה של מודרנה המפתחת חיסון לקורונה צונחת בכ-8% בצל הדיווח על הדחייה של הניסוי שלב 3 של החברה.

מנייתה של טסלה  מזנקת ביותר מ-7% מעל למחיר של 1,200 דולר למניה. לאחר שהפכה אתמול ליצרנית הרכב הגדולה ביותר בעולם מבחינת שווי שוק, שוויה של החברה עולה כעת על שווין של החברות דיסני וקוקה קולה, וזאת על רקע הדיווח על מסירה של למעלה מ-90 אלף מכוניות ברבעון השני, מעל לתחזיות האנליסטים ל-83 אלף מסירות.

19:40

מנייתה של ספוטיפיי טכנולוג'י  קופצת ב-4% על רקע הדיווח ב-"Tech The Lead" ולפיו החברה בוחנת הכנסת פיצ'ר של וידאו שעשוי להציב תחרות ליו טיוב של גוגל.

מנייתה של אוויס באדג'ט  מזנקת ב-17% על רקע העלאת המלצה מצד מורגן סטנלי, וזאת תחת ההנחה כי החברה צפויה ליהנות מעלייה בנתח שוק הרכבים המשומשים בצל פשיטת הרגל של הרץ ומריבאונד במחיר הרכבים המשומשים.

18:40

מנייתה של חברת הביטוח הדיגיטלי למונייד ישראלית מזנקת ב-80% ביומה הראשון למסחר בבורסה של ניו יורק.

באירופה המסחר ננעל בעליות נאות. הדאקס זינק ב-2.8%, הקאק ב-2.5% והפוטסי עלה ב-1.3%.

18:00

נתונים חיוביים משוק העבודה האמריקאי מספקים רוח גבית לוול סטריט, אם כי העליות נחלשו לעומת השעה הראשונה למסחר בצל נתוני ההדבקה בנגיף הקורונה בארה"ב.

מספר הנדבקים בקורונה בארה"ב רשם שיא יומי של 50,600 בני אדם. בפלורידה נרשמו יותר מ-10,000 מקרים חדשים של הידבקות בקורונה. מדובר בעלייה היומית הגדולה ביותר בפלורידה מאז התפרצות המגפה. 

מדד דאו ג'ונס עולה ב-0.5%, מדד S&P 500 מוסיף 0.7% לערכו והנאסד"ק מטפס ב-0.8% לשיא.

שר האוצר האמריקאי, סטיבן מנוצ'ין, אמר היום כי הממשל שוקל ברצינות סבב נוסף של חלוקת צ'קים לאזרחי ארה"ב נוכח משבר הקורונה. הנשיא טראמפ אמר היום כי נדגיף הקורונה תחת שליטה, אם כי מספר הנדבקים ממשיך לטפס.

באירופה, קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אמרה היום כי היבשת נמצאת במצב הקשה ביותר בהיסטוריה שלה.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח היום בעליות נאות של מעל ל-1%. מדד דאו ג'ונס עולה ב-1.3%, הנאסד"ק קופץ ב-1.4% ומדד S&P 500 מזנק ב-1.5%.

מניית בואינג  עולה ב-3.8%, אמזון ואפל מטפסות 2% ו-1.6% בהתאמה, פייסבוק מטפסת ב-0.3%, ומנייתה של יצרנית תחליפי הבשר ביונד מיט עולה ב-1.6%. מנייתה של טסלה  מזנקת לשיא.

15:30

שוק העבודה האמריקאי רשם תוספת של 4.8 מיליון משרות בחודש יוני. התחזיות של הכלכלנים היו לתוספת של 3.2 מיליון משרות ביוני.

עם זאת, דרישות האבטלה השבועיות בארה"ב שפורסמו במקביל הסתכמו מעל לתחזיות הכלכלנים ב-1.43 תביעות.

שיעור האבטלה עמד על 11.1% , כאשר הצפי היה לשיעור של 12.5%. נתוני חודש מאי תוקנו רטרואקטיבית לתוספת של 2.699 מיליון משרות מול נתון קודם של 2.509 מיליון משרות חדשות שנוספו.

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט הגבירו את העליות ומטפסים כעת בכ-1.7% ומאותתים על המשך העליות.

לדברי נדב אופיר, אסטרטג שווקים גלובליים בחדר המסחר של בנק הפועלים: "אם בחודש הקודם השוק ציפה לירידה במספר המשרות וראינו הפתעה, החודש הזה המשקיעים ציפו לעלייה של כ-3.23 מיליון משרות. למרות המשך התפרצות נגיף הקורונה בארה״ב, שוק העבודה מראה חוזקה עם שיפור של 4.8 מיליון משרות.

"שוק העבודה יהווה אינדיקטור מרכזי בצעדי הבנק המרכזי. המשך שיפור בנתוני התעסוקה צפוי לגרום לרגיעה בחששות המשקיעים ליכולת החברות להתמודד עם נגיף הקורונה והשלכותיו על הכלכלה האמריקאית והעולמית", כתב אופיר.

15:00

יום המסחר בוול סטריט צפוי להיפתח בעליות. כשעה לפני הפתיחה יתפרסמו נתוני שוק העבודה לחודש יוני. 

מניית טסלה לא עוצרת ומזנקת בכ-8% במסחר המוקדם. 

חברת למונייד העלתה את השווי בהנפקה בוול סטריט, שבמסגרתה היא מגייסת 319 מיליון דולר לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר לאחר הכסף. מניית החברה תחל להיסחר היום תחת הטיקר LMND. אמש הודיעה חברת הביטוח הדיגיטלי על מחיר המניה הסופי בהנפקה - 29 דולר, שגבוה מטווח המחירים המקורי שעמד על 23-26 דולר.

12:15

שיעור האבטלה בגוש האירו עלה ב-0.1% לרמה של 7.4% בחודש מאי. כך פורסם היום. 

עליות של 0.5%-1% נרשמות במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב. מחר לא יתקיים מסחר לרגל יום העצמאות האמריקאי. היום ב-15:30 יתפרסמו נתוני שוק העבודה לחודש יוני.

איתי יושע, מנהל דסק אופציות מט"ח בחדר המסחר של בנק הפועלים, מציין כי "הצפי הוא לתוספת של כ-3 מליון מועסקים ו-12.5% אבטלה בארה"ב. קשה יהיה להסיק מסקנה ברורה מהנתונים שיתפרסמו שבחלקם כבר לא מעודכנים (בגלל פתיחת המשק והיציאה מהסגר), אינם נמדדים במדויק וכמובן תלויים במלחמה בהתפשטות הנגיף.
בחודש שעבר טעות החיזוי של הכלכלנים היתה דרמטית. מצפי של מגמת עלייה מעל ה-15% של אפריל לירידה ל-13% "מפתיעים לטובה" במאי (פער של 10 מיליון מועסקים).

"הריבאונד המהיר הביא לאופטימיות שמתהפכת שוב נוכח דאגות מגל שני גדל המעכב חזרה לעבודה ומתוכניות פיטורים נרחבות של חברות גדולות. סיכוייו של טרמאפ להיבחר שוב נראים כעת נמוכים אך כאמור קשה יהיה לקבל מהנתונים היום תמונה מדויקת של מצב הכלכלה האמריקאית - הקלף הכי חזק שהוא מנסה להפגין מול ביידן", מציין יושע. 

10:35

מגמה חיובית בבורסות אירופה הבוקר. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות קלות לאחר שאתמול ננעל המסחר במגמה מעורבת. 

הזהב נסחר בירידה קלה סביב רמה של 1,777 דולר לאונקיה, והנפט נסחר בעלייה של 0.8% סביב 42.4 דולר לחבית מסוג ברנט.

חברת אמדוקס  , המספקת מערכות ופתרונות IT לחברות טלקום, עומדת לקראת פיטורים של מאות עובדים בארץ ובעולם. החברה מעסיקה 4,500 עובדים בארץ ו-25 אלף עובדים ברחבי העולם. מהחברה נמסר כי "היא בוחנת באופן שוטף התאמות נדרשות במבנה ההוצאות שלנו" .

07:15

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה חיובית, לאחר סגירה מעורבת בוול סטריט. מדד הדאו ג'ונס ננעל בירידה קלה ואילו הנאסד"ק ומדד ה-S&P 500 סגרו בעליות. מדד הנאסד"ק העפיל לשיא חדש. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב ניכרת יציבות. 

הסוחרים ממשיכים לעקוב אחרי העלייה המדאיגה במספר הנדבקים בנגיף הקורונה בעולם, שחצה השבוע את רף ה-10 מיליון.

הזהב נסחר בירידה קלה סביב רמה של 1,777 דולר לאונקיה, והנפט נסחר ביציבות סביב 42 דולר לחבית מסוג ברנט.

אתמול פורסמו הפרוטוקולים של הבנק המרכזי האמריקאי. בדיונים שנערכו בתאריכים 9-10 ביוני, החליטו חברי הוועדה לא לשנות את הריבית בארה"ב ולהשאיר אותה בטווח של 0%-0.25%. בישיבה דנו ראשי הפד באריכות בנוגע לאפשרות להציב יעד תשואות מירבי בשוק האג"ח הממשלתי, אולם לא שינו בינתיים את המדיניות. הריבית נותרה ברמה אפסית. לאחר אותה ישיבה הודיע הפד כי התחזית המועדכנת שלו למשק האמריקאי היא צמיחה שלילית של 6.5% ב-2020 ולאחריה צמיחה חיובית של 5% ב-2021.

נדב אופיר, אסטרטג שווקים גלובליים בחדר המסחר של בנק הפועלים, מציין בתגובה לפרסום דיוני הריבית של הפד כי "חברי הוועדה המוניטרית מתייחסים לצורך בהתוויית דרך ברורה לגבי המדיניות העתידית של הפד וזאת כדי לתת למשקיעים את מירב המידע לגבי העתיד לבוא. חברי הוועדה מעדיפים בשלב זה לספק מידע על פעולות עתידיות שהן תלויות תוצאה, על פני פעולות שיקרו בטווח זמן מסוים. הכוונה היא הגעה לטווח אינפלציה מסוים, לשיעור אבטלה או לשיעור צמיחה בכלכלה האמריקאית כאינדיקציה לגבי מצב הכלכלה".

עוד הוא מציין כי בפד צופים שהכלכלה האמריקאית תזדקק להמשך המדיניות של התמיכה המוניטרית לאורך זמן. "נראה שיש נכונות מצד חברי הוועדה לספק תמיכה זו שכן הם רואים בוירוס הקורונה גורם להשלכות שליליות משמעתיות (considerable downside) על הכלכלה האמריקאית והעולמית בטווח הבינוני".

עוד כתבות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

אפל בחרה בג'מיני, והשווי של גוגל זינק לראשונה מעל 4 טריליון דולר

אפל הודיעה כי היא צפויה לשתף פעולה עם גוגל ולהישען על מודל ה-AI שלה, ג'מיני, במסגרת פיתוח מוצרי הבינה המלאכותית שלה, ביניהם העוזרת הקולית סירי ● בתחילת נובמבר, דווח בבלומברג כי העסקה תהיה בהיקף של כמיליארד דולר בשנה

רקטת אקסטרא של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

40% בחודש: כך הפך המדד הביטחוני החדש של תל אביב מאכזבה ללהיט

עם רוח גבית מהסלמה באיראן וחוזים חדשים, מדד ת"א ביטחוניות עבר מירידות לעליות חדות בתוך שבועות בודדים ● כך, מניות כמו אלביט ונקסט ויז'ן הוסיפו לשווי שלהן מיליארדים ומשקל הסקטור בתל אביב עקף את הנדל"ן ● אבל האם העליות כאן כדי להישאר?

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי, רימונים / צילום: ענבל מרמרי

מנהל ההשקעות שמשוכנע שהגיע הזמן "לבנות את התיק אחרת"

תמיר פרדר, אסטרטג השקעות ראשי בבית הסוכן רימונים, פעיל בשוק ההון כבר 35 שנה ● אחרי 3 שנים טובות הוא מזהיר מפני האופטימיות בשווקים: "בתמחור לשלמות אין מקום לטעויות" וממליץ לצאת מגבולות וול סטריט: "תשואת החסר תימשך"

דגלה של דנמרק מתנוסס על אדמת גרינלנד / צילום: Reuters, Marko Djurica

שינוי גישה? אירופה מאיימת בסנקציות על ארה"ב עקב הצהרות על סיפוח גרינלנד

דיווחים והדלפות לתקשורת מצביעים על כוונת אירופה להחריף את הטון מול וושינגטון ● על הפרק: הגבלות על ענקיות הטכנולוגיה ודיונים על עתיד נוכחות צבא ארה"ב ביבשת ● בזמן שטראמפ מצהיר כי האי "נחוץ" להגנה מפני רוסיה וסין, האיחוד שוקל להקים צבא משותף במקום נאט"ו

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

"ביזוי הכנסת , מחטף", דרמה בוועדת הבריאות: הדיון פוצץ אחרי שמשרד הבריאות הודה שעקף את הוועדה

נציג משרד הבריאות הודה בדיון כי המשרד ושר הבריאות "כבר חתמו" על שינוי התקנות בנושא הוצאת טיפולים בתחום התפתחות הילד וסיוע לנשים יולדות מפוליסת ביטוחי השב"ן, וזאת בניגוד להחלטה קודמת ● בתגובה, זעמו חברי הכנסת וקראו "מחטף" וגם "חוסר שקיפות, ביזוי הכנסת וניצול ציני"

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר / צילום: שלומי יוסף

מסלול עוקף: העברת הכספים לחינוך החרדי חשפה בעיה מבנית עמוקה באוצר

דיון על העברת מיליארדי שקלים חולל סערה, שהובילה לתגובה חריגה מצד החשב הכללי באוצר ● לדברי יהלי רוטנברג, "מדובר בבחירה מקצועית בין נזק ודאי לאזרחי מדינת ישראל ובין סיכון מנוהל" ● אבל מתברר שזו רק דוגמה אחת: כך עוקפים את הכנסת פעם אחר פעם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; ה-S&P 500 והדאו ג'ונס בשיאים חדשים

הנאסד"ק עלה בכ-0.2% ● פתיחת החקירה נגד יו"ר הפד ג'רום פאוול מעוררת חששות מפני פגיעה בעצמאות הבנק המרכזי ● מניות הבנקים רשמו ירידות, לאחר שהנשיא טראמפ קרא להגביל את הריביות של חברות האשראי ל-10% ● הדולר נחלש ברחבי העולם עקב החששות לעצמאות הפדרל ריזרב ● עונת הדוחות בוול סטריט נפתחת השבוע עם הבנקים ● השבוע יפורסמו נתוני אינפלציה בארה"ב

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Carlos Barria

יו"ר הפד חשף: "נפתחה נגדי חקירה פלילית"; החוזים על וול סטריט יורדים

בסרטון שפרסם ברשת X, חשף ג׳רום פאוול כי משרד המשפטים האמריקאי החל בחקירה פלילית נגדו ● הסיבה הרשמית: העדות שמסר בקונגרס על שיפוץ מטה הפד ● יו"ר הפד האשים כי הסיבה האמיתית היא שלא יישר קו עם הנשיא בנוגע לריבית: "צעד חסר תקדים" ● ואיך הגיבו בשווקים?

ירידת מחירים בענף הרכב/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי צילום: יוסי כהן

מצ'רי ועד סקודה וטסלה: ענף הרכב מציג ירידת מחירים חריגה

ענף הרכב הישראלי מתחיל את 2026 עם ירידה במחירי המחירון הרשמיים של דגמים חדשים רבים ● זאת, בניגוד למגמה הרווחת זה שנים ● משערי המטבע והלחץ הרגולטורי ועד לצונאמי התקינה הסיני: אלו הכוחות שהשפיעו על היבואנים

נוחי דנקנר / צילום: תמר מצפי

הסדר חוב חדש לנוחי דנקנר: יעביר לבנקים מיליונים במזומן ויפרד מנכס בירושלים

דנקנר, לשעבר בעל השליטה בקבוצת אי.די.בי שקרסה, לא הצליח לעמוד בתנאיו של השלב הראשון ● בהסדר החוב החדש, ישלם 5 מיליון שקל במזומן, וישעבד את זכויותיו על נכסים שירש מאביו, יצחק דנקנר ז"ל

פרופילים מזויפים ואזהרות מנוכלים. ההונאות ברשת לא מפסיקות להשתכלל

המהלך של רשות ניירות ערך למאבק בתופעת ההונאות הפיננסיות ברשת

הונאות ההשקעה תפסו תאוצה בשנה האחרונה, כאשר מתחזים לשמות כמו אמיר ירון וגילעד אלטשולר שטפו את הרשתות ● לגלובס נודע כי רשות ני"ע בדרך לקידום חקיקה שתקנה לה סמכות להסיר תכנים כוזבים ● החשש: המהלך עלול להיתקע עם הכניסה לשנת בחירות

נשיא חברת טבע העולמית, ריצ'רד פרנסיס / צילום: סיון פרג'

טבע חתמה על הסכם להאצת פיתוח תרופה מקורית למחלת עור ומספקת תחזיות לשנים הבאות

החברה חתמה על הסכם של עד 500 מיליון דולר עם רויאלטי פארמה לפיתוח התרופה למחלת ויטיליגו שתיכנס לשלב 2 בניסויים הקליניים ● צופה השנה הכנסות דומות או ירידה קלה לעומת 2025 לצד גידול ברווחיות ובתזרים החופשי, וב-2027 צמיחה בהכנסות, ברווחיות ובתזרים

פרופ' יורם פלטי, יזם חברת נובוקיור / צילום: ערן גילווארג

יזם חברת נובוקיור פרופ' יורם פלטי הלך לעולמו

פרופ' יורם פלטי, חוקר בטכניון והממציא של טכנולוגיית הטיפול בסרטן החדשנית של חברת נובוקיור, הלך לעולמו אתמול בלילה, בגיל 89 ● נובוקיור נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר ● "הבורסה לא הייתה החלום שלי. לראות חולה שהבריא זה יותר טוב מכל הנפקה"

7.3 מיליארד שקל ''היטלים חלוטים'' נצברו בקרן העושר מתמלוגים והיטלים בגין רווחי יתר של שותפויות הגז / צילום: Shutterstock

הכנסות "קרן העושר" ממיסוי רווחי יתר: 8.8 מיליארד שקל

עד ה-31 לדצמבר 2025 נצברו בקרן לאזרחי ישראל, המוכרת כ"קרן העושר", סך של כ-8.8 מיליארד שקל מתמלוגים והיטלים בגין רווחי יתר של שותפויות הגז ● שותפויות הגז המקומיות משלמות מספר סוגי מסים למדינה על הכנסותיהן והפקת הגז: תמלוגים, מס חברות, ומס רווחי היתר ממשאבי טבע ("מס ששינסקי") ● רשות המיסים מעבירה את כספי ההיטלים הנגבים לחשכ"ל, שמעבירם לקרן לאזרחי ישראל אחת לרבעון

איי פוקלנד / צילום: Shutterstock

למרות איומי ארגנטינה: נאוויטס מחפשים עוד נפט באיי פוקלנד

חברת נאוויטס חתמה על מזכר הבנות לא מחייב עם חברת JHI, שהינה הבעלים של רישיון חיפוש הסמוך למאגר סי ליון ● אם אכן יתגלה עוד מאגר נפט - יהיה ניתן לחבר אותו לתשתית שנאוויטס בונה בסי ליון הסמוך, מה שיהפוך אותו לרווחי במיוחד

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

ביהמ"ש דחה את התובענה הייצוגית נגד אל על: "לא ניצלה את מעמדה כמונופול"

בסיום הליך שנמשך כמעט שמונה שנים, דחה ביהמ"ש בקשה לאישור תובענה ייצוגית שהוגשה נגד אל על, במסגרתה נטען כי החברה גבתה מחירים בלתי הוגנים לכרטיסי טיסה בקו תל אביב-מומבאי

חץ דורבן, מערכת ההגנה של אלביט / צילום: אלביט

275 מיליון דולר: חוזה חדש לאלביט במדינה באזור אסיה-פסיפיק

אלביט תספק חליפות לוחמה אלקטרונית מתקדמות להגנה עצמית אווירית, כולל מערכת דירקם נגד טילים מבוססת אינפרה-אדום ● בנוסף תספק החברה מערכת הגנה על מטוסים קטנים ובינוניים, כולל מסוקים

המומחה שמזהיר: המהלך שיהיה "מכתב התאבדות של איראן"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: טראמפ הצהיר כי לא יסבול יותר אנטישמים בקואליציה שלו, בעיני מומחים רבים ההכרה של ישראל בסומלילנד עלולה לגרור את אפריקה למאבקי המזרח התיכון, ובישראל עוקבים אחר ההשלכות של המחאות הנרחבות באיראן • כותרות העיתונים בעולם

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

ארה"ב קראה לאזרחיה לעזוב את איראן: "סיכון משמעותי"

עיני העולם כולו נשואות לנשיא ארה"ב בתהייה אם אכן יגיב על הרג המפגינים בידי משטר האייתולות ●  הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק שמסדירה את הההעמדה לדין של מחבלי 7 באוקטובר ●  טראמפ: כל מדינה שעושה עסקים עם איראן תשלם מכס של 25% על כל פעילות עסקית שהיא מקיימת עם ארה"ב ● עדכונים שוטפים

צ'לסה רנגר והתמונה המג'ונרטת שלה. רשמה עלייה של 914% בחשיפות / צילום: צילום מסך לינקדאין

הניסוי המחתרתי שעשו נשים בלינקדאין - והתוצאות המפתיעות

טרנד מתפשט בלינקדאין הציג תופעה מדאיגה: נשים ששינו את המגדר בפרופיל דיווחו על זינוק של עד 700% בטראפיק ● ברשת החברתית דוחים את הטענות להטיה של האלגוריתם, ומומחיות בתחום טוענות כי מדובר בלא יותר ממראה לאפליה של החברה ● האם הפתרון הוא לאמץ את המשחק הגברי או דווקא לשחות נגד הזרם?