גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נתוני התעסוקה דחפו את וול סטריט לעליות; הנאסד"ק עלה לשיא, למונייד זינקה בכ-135% ביומה הראשון

מדד הנאסד"ק עלה ב-0.5%, הדאו ג'ונס הוסיף 0.4% ומדד S&P 500 עלה ב-0.5% ● מנוצ'ין: שוקל סבב צ'קים נוסף לאזרחים ● מודרנה צנחה בצל הדיווח על דחיית הניסוי שלב 3 בתרופה לקורונה ● טסלה קפצה לשיא על רקע נתוני המסירות הטובים לרבעון השני

זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס
זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

המסחר בוול סטריט ננעל הערב בעליות, למרות העלייה במספר הנדבקים בקורונה בארה"ב לשיא יומי מפרוץ המגפה. האופטימיות מנתוני תוספת המשרות בארה"ב ביוני סיפקה רוח גבית למדדים, וכך מדד הנאסד"ק עלה ב-0.5% לשיא נוסף בהמשך לשיא שנקבע אתמול, מדד הדאו ג'ונס הוסיף 0.4% לערכו ומדד S&P 500 עלה ב-0.5%.

מנייתה של למונייד הישראלית זינקה ב-135% בסיומו של היום הראשון שלה למסחר בבורסת ניו יורק.

טסלה  עלתה לשיא על רקע נתוני מסירות חיוביים ברבעון השני, לאחר שאתמול העפילה לשווי שוק הגבוה מבין יצרניות הרכב בעולם.

שוק העבודה האמריקאי רשם תוספת של 4.8 מיליון משרות בחודש יוני. התחזיות של הכלכלנים היו לתוספת של 3.2 מיליון משרות ביוני. עם זאת, דרישות האבטלה השבועיות בארה"ב שפורסמו במקביל הסתכמו מעל לתחזיות הכלכלנים ב-1.43 תביעות. שיעור האבטלה עמד על 11.1% , כאשר הצפי היה לשיעור של 12.5%. נתוני חודש מאי תוקנו רטרואקטיבית לתוספת של 2.699 מיליון משרות מול נתון קודם של 2.509 מיליון משרות חדשות שנוספו.

לדברי נדב אופיר, אסטרטג שווקים גלובליים בחדר המסחר של בנק הפועלים: "שוק העבודה יהווה אינדיקטור מרכזי בצעדי הפד. המשך השיפור בנתוני התעסוקה צפוי לגרום לרגיעה בחששות המשקיעים ליכולת החברות להתמודד עם נגיף הקורונה והשלכותיו על הכלכלה האמריקאית והעולמית".

22:30

וול סטריט ממשיכה לדהור קדימה בהובלת מניות הטכנולוגיה, על רקע נתוני התעסוקה הטובים, ולמרות השיא היומי שנרשם במספר ההדבקות בנגיף הקורונה בארה"ב.

טסלה  מזנקת לשיא, אמזון ואפל מטפסות ב-0.7% כ"א, מנייתה של למונייד הישראלית מזנקת כבר ב-140% ביומה הראשון למסחר בבורסה של ניו יורק, וזאת לאחר שגייסה הלילה  319 מיליון דולר לפי מחיר מניה של 29 דולר.

הנפט (WTI) טיפס בכ-2% מעל ל-40 דולר לחבית בהמשך לנתוני תוספת המשרות ביוני בארה"ב, שהגיעו מעל לתחזיות ל-4.8 מיליון משרות.

20:10

מנייתה של מודרנה המפתחת חיסון לקורונה צונחת בכ-8% בצל הדיווח על הדחייה של הניסוי שלב 3 של החברה.

מנייתה של טסלה  מזנקת ביותר מ-7% מעל למחיר של 1,200 דולר למניה. לאחר שהפכה אתמול ליצרנית הרכב הגדולה ביותר בעולם מבחינת שווי שוק, שוויה של החברה עולה כעת על שווין של החברות דיסני וקוקה קולה, וזאת על רקע הדיווח על מסירה של למעלה מ-90 אלף מכוניות ברבעון השני, מעל לתחזיות האנליסטים ל-83 אלף מסירות.

19:40

מנייתה של ספוטיפיי טכנולוג'י  קופצת ב-4% על רקע הדיווח ב-"Tech The Lead" ולפיו החברה בוחנת הכנסת פיצ'ר של וידאו שעשוי להציב תחרות ליו טיוב של גוגל.

מנייתה של אוויס באדג'ט  מזנקת ב-17% על רקע העלאת המלצה מצד מורגן סטנלי, וזאת תחת ההנחה כי החברה צפויה ליהנות מעלייה בנתח שוק הרכבים המשומשים בצל פשיטת הרגל של הרץ ומריבאונד במחיר הרכבים המשומשים.

18:40

מנייתה של חברת הביטוח הדיגיטלי למונייד ישראלית מזנקת ב-80% ביומה הראשון למסחר בבורסה של ניו יורק.

באירופה המסחר ננעל בעליות נאות. הדאקס זינק ב-2.8%, הקאק ב-2.5% והפוטסי עלה ב-1.3%.

18:00

נתונים חיוביים משוק העבודה האמריקאי מספקים רוח גבית לוול סטריט, אם כי העליות נחלשו לעומת השעה הראשונה למסחר בצל נתוני ההדבקה בנגיף הקורונה בארה"ב.

מספר הנדבקים בקורונה בארה"ב רשם שיא יומי של 50,600 בני אדם. בפלורידה נרשמו יותר מ-10,000 מקרים חדשים של הידבקות בקורונה. מדובר בעלייה היומית הגדולה ביותר בפלורידה מאז התפרצות המגפה. 

מדד דאו ג'ונס עולה ב-0.5%, מדד S&P 500 מוסיף 0.7% לערכו והנאסד"ק מטפס ב-0.8% לשיא.

שר האוצר האמריקאי, סטיבן מנוצ'ין, אמר היום כי הממשל שוקל ברצינות סבב נוסף של חלוקת צ'קים לאזרחי ארה"ב נוכח משבר הקורונה. הנשיא טראמפ אמר היום כי נדגיף הקורונה תחת שליטה, אם כי מספר הנדבקים ממשיך לטפס.

באירופה, קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אמרה היום כי היבשת נמצאת במצב הקשה ביותר בהיסטוריה שלה.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח היום בעליות נאות של מעל ל-1%. מדד דאו ג'ונס עולה ב-1.3%, הנאסד"ק קופץ ב-1.4% ומדד S&P 500 מזנק ב-1.5%.

מניית בואינג  עולה ב-3.8%, אמזון ואפל מטפסות 2% ו-1.6% בהתאמה, פייסבוק מטפסת ב-0.3%, ומנייתה של יצרנית תחליפי הבשר ביונד מיט עולה ב-1.6%. מנייתה של טסלה  מזנקת לשיא.

15:30

שוק העבודה האמריקאי רשם תוספת של 4.8 מיליון משרות בחודש יוני. התחזיות של הכלכלנים היו לתוספת של 3.2 מיליון משרות ביוני.

עם זאת, דרישות האבטלה השבועיות בארה"ב שפורסמו במקביל הסתכמו מעל לתחזיות הכלכלנים ב-1.43 תביעות.

שיעור האבטלה עמד על 11.1% , כאשר הצפי היה לשיעור של 12.5%. נתוני חודש מאי תוקנו רטרואקטיבית לתוספת של 2.699 מיליון משרות מול נתון קודם של 2.509 מיליון משרות חדשות שנוספו.

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט הגבירו את העליות ומטפסים כעת בכ-1.7% ומאותתים על המשך העליות.

לדברי נדב אופיר, אסטרטג שווקים גלובליים בחדר המסחר של בנק הפועלים: "אם בחודש הקודם השוק ציפה לירידה במספר המשרות וראינו הפתעה, החודש הזה המשקיעים ציפו לעלייה של כ-3.23 מיליון משרות. למרות המשך התפרצות נגיף הקורונה בארה״ב, שוק העבודה מראה חוזקה עם שיפור של 4.8 מיליון משרות.

"שוק העבודה יהווה אינדיקטור מרכזי בצעדי הבנק המרכזי. המשך שיפור בנתוני התעסוקה צפוי לגרום לרגיעה בחששות המשקיעים ליכולת החברות להתמודד עם נגיף הקורונה והשלכותיו על הכלכלה האמריקאית והעולמית", כתב אופיר.

15:00

יום המסחר בוול סטריט צפוי להיפתח בעליות. כשעה לפני הפתיחה יתפרסמו נתוני שוק העבודה לחודש יוני. 

מניית טסלה לא עוצרת ומזנקת בכ-8% במסחר המוקדם. 

חברת למונייד העלתה את השווי בהנפקה בוול סטריט, שבמסגרתה היא מגייסת 319 מיליון דולר לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר לאחר הכסף. מניית החברה תחל להיסחר היום תחת הטיקר LMND. אמש הודיעה חברת הביטוח הדיגיטלי על מחיר המניה הסופי בהנפקה - 29 דולר, שגבוה מטווח המחירים המקורי שעמד על 23-26 דולר.

12:15

שיעור האבטלה בגוש האירו עלה ב-0.1% לרמה של 7.4% בחודש מאי. כך פורסם היום. 

עליות של 0.5%-1% נרשמות במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב. מחר לא יתקיים מסחר לרגל יום העצמאות האמריקאי. היום ב-15:30 יתפרסמו נתוני שוק העבודה לחודש יוני.

איתי יושע, מנהל דסק אופציות מט"ח בחדר המסחר של בנק הפועלים, מציין כי "הצפי הוא לתוספת של כ-3 מליון מועסקים ו-12.5% אבטלה בארה"ב. קשה יהיה להסיק מסקנה ברורה מהנתונים שיתפרסמו שבחלקם כבר לא מעודכנים (בגלל פתיחת המשק והיציאה מהסגר), אינם נמדדים במדויק וכמובן תלויים במלחמה בהתפשטות הנגיף.
בחודש שעבר טעות החיזוי של הכלכלנים היתה דרמטית. מצפי של מגמת עלייה מעל ה-15% של אפריל לירידה ל-13% "מפתיעים לטובה" במאי (פער של 10 מיליון מועסקים).

"הריבאונד המהיר הביא לאופטימיות שמתהפכת שוב נוכח דאגות מגל שני גדל המעכב חזרה לעבודה ומתוכניות פיטורים נרחבות של חברות גדולות. סיכוייו של טרמאפ להיבחר שוב נראים כעת נמוכים אך כאמור קשה יהיה לקבל מהנתונים היום תמונה מדויקת של מצב הכלכלה האמריקאית - הקלף הכי חזק שהוא מנסה להפגין מול ביידן", מציין יושע. 

10:35

מגמה חיובית בבורסות אירופה הבוקר. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות קלות לאחר שאתמול ננעל המסחר במגמה מעורבת. 

הזהב נסחר בירידה קלה סביב רמה של 1,777 דולר לאונקיה, והנפט נסחר בעלייה של 0.8% סביב 42.4 דולר לחבית מסוג ברנט.

חברת אמדוקס  , המספקת מערכות ופתרונות IT לחברות טלקום, עומדת לקראת פיטורים של מאות עובדים בארץ ובעולם. החברה מעסיקה 4,500 עובדים בארץ ו-25 אלף עובדים ברחבי העולם. מהחברה נמסר כי "היא בוחנת באופן שוטף התאמות נדרשות במבנה ההוצאות שלנו" .

07:15

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה חיובית, לאחר סגירה מעורבת בוול סטריט. מדד הדאו ג'ונס ננעל בירידה קלה ואילו הנאסד"ק ומדד ה-S&P 500 סגרו בעליות. מדד הנאסד"ק העפיל לשיא חדש. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב ניכרת יציבות. 

הסוחרים ממשיכים לעקוב אחרי העלייה המדאיגה במספר הנדבקים בנגיף הקורונה בעולם, שחצה השבוע את רף ה-10 מיליון.

הזהב נסחר בירידה קלה סביב רמה של 1,777 דולר לאונקיה, והנפט נסחר ביציבות סביב 42 דולר לחבית מסוג ברנט.

אתמול פורסמו הפרוטוקולים של הבנק המרכזי האמריקאי. בדיונים שנערכו בתאריכים 9-10 ביוני, החליטו חברי הוועדה לא לשנות את הריבית בארה"ב ולהשאיר אותה בטווח של 0%-0.25%. בישיבה דנו ראשי הפד באריכות בנוגע לאפשרות להציב יעד תשואות מירבי בשוק האג"ח הממשלתי, אולם לא שינו בינתיים את המדיניות. הריבית נותרה ברמה אפסית. לאחר אותה ישיבה הודיע הפד כי התחזית המועדכנת שלו למשק האמריקאי היא צמיחה שלילית של 6.5% ב-2020 ולאחריה צמיחה חיובית של 5% ב-2021.

נדב אופיר, אסטרטג שווקים גלובליים בחדר המסחר של בנק הפועלים, מציין בתגובה לפרסום דיוני הריבית של הפד כי "חברי הוועדה המוניטרית מתייחסים לצורך בהתוויית דרך ברורה לגבי המדיניות העתידית של הפד וזאת כדי לתת למשקיעים את מירב המידע לגבי העתיד לבוא. חברי הוועדה מעדיפים בשלב זה לספק מידע על פעולות עתידיות שהן תלויות תוצאה, על פני פעולות שיקרו בטווח זמן מסוים. הכוונה היא הגעה לטווח אינפלציה מסוים, לשיעור אבטלה או לשיעור צמיחה בכלכלה האמריקאית כאינדיקציה לגבי מצב הכלכלה".

עוד הוא מציין כי בפד צופים שהכלכלה האמריקאית תזדקק להמשך המדיניות של התמיכה המוניטרית לאורך זמן. "נראה שיש נכונות מצד חברי הוועדה לספק תמיכה זו שכן הם רואים בוירוס הקורונה גורם להשלכות שליליות משמעתיות (considerable downside) על הכלכלה האמריקאית והעולמית בטווח הבינוני".

עוד כתבות

בניין להב 433 / צילום: גלובס

פרשת ההסתדרות: המשטרה פשטה על משרדי מנורה, בכירים נחקרו באזהרה

לפי הודעת מנורה, החוקרים הגיעו הבוקר וביקשו מסמכים במסגרת פרשת השחיתות בהסתדרות ● שלושה מבכירי חברת הביטוח נחקרו באזהרה ושוחררו בתנאים מגבילים ● המשטרה: "החקירה היא בחשד לביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

באר שבע / צילום: Shutterstock

אלף דירות יחכו: מכרזי הנדל"ן בבאר שבע נכשלים אחד אחרי השני

בזמן שהשכנות נתיבות ואופקים נהנות מהטבות מס ומבנייה מסיבית, בירת הנגב מציגה את הרבעון החלש ביותר במכירות מאז 2018 ● מכרזי הענק לצמודי קרקע נסגרים ללא מציעים, התחלות הבנייה בצניחה, והתושבים נוטשים לטובת החיסכון הכלכלי מעבר לכביש ● בשכונה אחת המשבר החריף בולט במיוחד

בת ים / צילום: Shutterstock

עיריית בת ים הכריזה על סגירת תוכנית פינוי בינוי בשער יוספטל

זהו מקרה חריג בו לראשונה עירייה מחליטה לסגור תוכנית פינוי בינוי ● לטענת העירייה, סגירת התוכנית נובעת מהחלטת הוועדה המחוזית להוסיף עוד מאות יח"ד לפרויקט ללא תיאום - ובניגוד להסכמים קודמים

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

בשל הגירה וירידה בילודה: שיעור גידול האוכלוסייה בישראל שובר שיא שלילי

מחקר חדש של מרכז טאוב מגלה: שיעור גידול האוכלוסייה ב-2025 צפוי לעמוד על 0.9% בלבד - הנתון הנמוך ביותר מאז קום המדינה ● הזינוק בהגירה החוצה בשנתיים האחרונות והירידה חוצת המגזרים בפריון בגילאים הצעירים מאותתים על תפניות דמוגרפיות משמעותיות

רוכשי דירה שביטלו חוזה מ-2020 יקבלו החזר לפי ערכה היום / איור: Shutterstock

מועד התשלום או מועד הביטול? לפי איזה ערך יחושב החזר על עסקה שבוטלה

בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע לאחרונה כי רוכשי דירה שביטלו חוזה שנחתם ב־2020, זכאים לקבל החזר לפי ערכה כיום ● אלה הסיבות

מערכת הבריאות הציבורית עומדת בפני אתגרים חדשים / צילום: Shutterstock

המדדים נחשפים: כך נראית איכות הטיפול בבתי החולים בישראל

משרד הבריאות מפרסם לראשונה את תוצאות העמידה ביעדים שהציב לבתי החולים במסגרת תוכניות לאומיות שונות ● מהטיפול בקשישים ובריאות הנפש ועד תפקוד חדרי המיון, יחידות הפריה חוץ-גופית וההיערכות לאיומי סייבר

ח''כ משה גפני / צילום: נועם מושקוביץ' - דוברות הכנסת

"הכרזת מלחמה": מיליארד שקלים הוקפאו, בקואליציה תקפו את בג"ץ בחריפות

בית המשפט העליון ביושבו כבג"ץ החליט על הקפאת סכום של כמיליארד שקלים למוסדות חינוך חרדיים שלא בפיקוח • יו"ר דגל התורה חה"כ גפני זעם: "בית המשפט הכריז מלחמה על הציבור החרדי ועל המוסדות התורניים" • יו"ר ועדת הכספים חה"כ מילביצקי קרא לא לכבד את פסיקותיו: "זה לא יפסיק עד שלא נתקומם"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: עופר עמרם

ענקית הביטוח הבינלאומית יוצאת מישראל. מה ההשלכות ומי צפוי להיפגע?

סוויס רה, מבטחת המשנה הגדולה בתחום הבריאות והנכות, מצמצמת משמעותית את הפעילות בארץ. הסיבה: רשות שוק ההון לא מאשרת להעלות מחירים ולייקר את הפרמיות לציבור במיליארדי שקלים בשנה ● החשש בענף: פגיעה בחברות הקטנות והעלאת מחירים לציבור, ואולי אפילו פגיעה בביטוחי התרופות שמחוץ לסל

ח''כ גלית דיסטל אטבריאן יו''ר ועדת התקשורת, נועה בירן דדון מנהלת הוועדה, ואלעד מקדסי מנכ''ל משרד התקשורת / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

כאוס, פגמים ודהירה קדימה: תמונת מצב מוועדת התקשורת החדשה

שבע פעמים התכנסה ועדת חוק השידורים שיצאה החודש לדרך, והבעיות נערמות: פגמים מהותיים בתהליך, מתקפה על פקידים, מטרות לא ברורות לחוק, והיעדר החלטות מהותיות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט סוגרת שנה שלישית של עליות: מדד S&P 500 זינק בכ-17%

נאסד"ק עלה השנה ב-20% וב-120% בשלוש השנים האחרונות ● המניות המנצחות והמפסידות השנה ● היום הוא יומו האחרון של וורן באפט כמנכ"ל ברקשייר האת'וויי, והוא לא הבכיר היחיד שמפנה את מקומו בצמרת ● הדולר צפוי לסיים את השנה בירידה השנתית החדה ביותר שלו מאז 2017 ● מחירי הזהב והכסף רשמו את העלייה השנתית החדה ביותר זה ארבעה עשורים

וורן באפט. יישאר כיו''ר ובעל השליטה / צילום: Shutterstock

אחרי 60 שנה ו–5,000,000% תשואה: החותם ותמרורי האזהרה שמשאיר באפט

סופו של עידן - הגיע יומו האחרון של וורן באפט כמנכ"ל ברקשייר האת’וויי, כנראה החברה הנערצת ביותר בארה"ב ● מה יזכרו מתקופתו הסוערת, לאן ינווט מחליפו, גרג אייבל, את קונגלומרט ההשקעות, ולמה תשמש קופת המזומנים האדירה שנצברה בקנאות

נשיאת הבנק המרכזי האירופי כריסטין לגארד ונגיד הבנק הלאומי הבולגרי דימיטר ראדב חותמים על שטרות האירו / צילום: Reuters, Stoyan Nenov

לידיעת הטסים לסופיה: בולגריה מצטרפת לגוש האירו ומחליפה מטבע

חרף התחזיות העגומות, האירו דווקא התחזק השנה מול הדולר ונמצא קרוב לשיא של ארבע שנים ● בולגריה תהפוך ביום חמישי הקרוב למדינה ה־21 החברה בגוש המטבע המשותף ● בנציבות מברכים על "הרגע ההיסטורי של האירו", אבל היצואנים באירופה חוששים מהתחזקות נוספת

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית / צילום: יוסף יהושע

הדיבידנד הענק שתחלק התעשייה האווירית למדינה

לגלובס נודע כי דירקטוריון התעשייה האווירית החליט על חלוקת דיבידנד בסך 242 מיליון דולר שיכנסו לקופת המדינה מרווחי 2024 ● הגידול המשמעותי בפעילות תע"א בשנים האחרונות נובע מהשפעות שינויים גאו־פוליטיים גלובליים ומהתגברות הצרכים הביטחוניים בארץ ובעולם

עו''ד שלומי הייזלר וינקי קוינט / איור: גיל ג'יבלי

מסתמן: ינקי קוינט ומנכ"ל האוצר לשעבר הייזלר יקימו קרן השקעות חדשה

מנכ"ל רמ"י היוצא, ינקי קוינט, בוחן הקמת קרן בתחום הנדל"ן שתשקיע בנכסים במטרה להשביחם - כך סיפר בראיון לפודקאסט "הצוללת" של גלובס ● לדבריו, שותף אפשרי לדרך זו הוא מנכ"ל משרד האוצר לשעבר עו"ד שלומי הייזלר, בכפוף לתקופת הצינון

וול סטריט / צילום: Shutterstock

היום השלישי ברציפות: וול סטריט ננעלה בירידות קלות

פרוטוקול הפד מראה כי הבכירים היו חלוקים בדעתם באופן צמוד סביב הורדת הריבית בדצמבר ● מספר המסירות של טסלה ברבעון הרביעי צפוי לרדת בחדות ● אנבידיה השלימה את ההשקעה באינטל ● למרות ערבות אישית של לארי אליסון - וורנר ברדרס צפויה להעדיף את הצעת נטפליקס ● מחיר אונקיית כסף זינק ב-8% לאחר הנפילה החדה אתמול

מחשוב קוואנטי כבר לא רק קוריוז מדעי;  אלי לילי צפויה להכריז על ניסוי בגלולה נגד השמנה; טראמפ הגיע להסכמים עם חברות התרופות / צילום: AP

הכסף שהתחיל לזרום והניסויים שכולם מחכים להם: לאן ילך שוק הביומד ב־2026?

תעשיית הביומד העולמית התחילה השנה להתאושש ממשבר מתמשך, וגם בישראל משקיעים שחיכו להפסקת האש התחילו להזרים כסף ● מוקדם לפתוח שמפניות, אומרים בכירי התחום, אבל מציירים תמונה אופטימית אפשרית ל־2026 ● אילו חברות ייהנו מההתעניינות המחודשת והאם מחשוב קוואנטי יהיה הגיים צ'יינג'ר הבא?

"ארטילריה לטווח ארוך ומטוסי קרב": סין ערכה תרגיל צבאי מול טייוואן

סין מחריפה את רמת המוכנות הצבאית שלה לעימות אפשרי עם טייוואן ● בים, באוויר וביבשה תרגלו כוחות סינים ספינות קרב, מטוסים ויחידות ארטילריה ● התרגילים לוו ברטוריקה לוחמנית ובפרסום סרטונים צבאיים ברשתות החברתיות

צילום: המשרוקית מסבירה. פרס ישראל

פרס ישראל: למי נותנים, ומה החידושים?

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התבשר שהוא יקבל את הפרס היוקרתי, למרות שאינו אזרח מדינת ישראל. כיצד זה אפשרי? ● המשרוקית של גלובס

"ישראל תצטרך להיות יצירתית": מה מתכנן טראמפ לשנת 2026?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה טראמפ מתכנן למזרח התיכון ב-2026, האם המפלגה הרפובליקאית תשנה את היחס שלה לישראל, ומה קורה לפלסטינים שמשתפים פעולה עם גופי המודיעין הישראליים ונתפסים • כותרות העיתונים בעולם

שלומי שבת בקמפיין בני עי''ש / צילום: צילום מסך יוטיוב

"הופכים לעיר": מה עומד מאחורי הקמפיין החדש של היישוב בני עי"ש

קמפיין חדש בכיכובו של שלומי שבת חושף כי ליישוב בני עי"ש יש כוונה להגדיל את האוכלוסייה פי ארבעה ● במשרד החקלאות מנסים לצמצם פערי מידע שמלווים חקלאים ולחסוך להם אלפי שקלים ● בחברת המוניות Gett בוחנים מה ישראלים יודעים על אוטיזם ● וזה התפקיד החדש של הבכיר באוניברסיטת רייכמן ● אירועים ומינויים