גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נתוני התעסוקה דחפו את וול סטריט לעליות; הנאסד"ק עלה לשיא, למונייד זינקה בכ-135% ביומה הראשון

מדד הנאסד"ק עלה ב-0.5%, הדאו ג'ונס הוסיף 0.4% ומדד S&P 500 עלה ב-0.5% ● מנוצ'ין: שוקל סבב צ'קים נוסף לאזרחים ● מודרנה צנחה בצל הדיווח על דחיית הניסוי שלב 3 בתרופה לקורונה ● טסלה קפצה לשיא על רקע נתוני המסירות הטובים לרבעון השני

זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס
זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

המסחר בוול סטריט ננעל הערב בעליות, למרות העלייה במספר הנדבקים בקורונה בארה"ב לשיא יומי מפרוץ המגפה. האופטימיות מנתוני תוספת המשרות בארה"ב ביוני סיפקה רוח גבית למדדים, וכך מדד הנאסד"ק עלה ב-0.5% לשיא נוסף בהמשך לשיא שנקבע אתמול, מדד הדאו ג'ונס הוסיף 0.4% לערכו ומדד S&P 500 עלה ב-0.5%.

מנייתה של למונייד הישראלית זינקה ב-135% בסיומו של היום הראשון שלה למסחר בבורסת ניו יורק.

טסלה  עלתה לשיא על רקע נתוני מסירות חיוביים ברבעון השני, לאחר שאתמול העפילה לשווי שוק הגבוה מבין יצרניות הרכב בעולם.

שוק העבודה האמריקאי רשם תוספת של 4.8 מיליון משרות בחודש יוני. התחזיות של הכלכלנים היו לתוספת של 3.2 מיליון משרות ביוני. עם זאת, דרישות האבטלה השבועיות בארה"ב שפורסמו במקביל הסתכמו מעל לתחזיות הכלכלנים ב-1.43 תביעות. שיעור האבטלה עמד על 11.1% , כאשר הצפי היה לשיעור של 12.5%. נתוני חודש מאי תוקנו רטרואקטיבית לתוספת של 2.699 מיליון משרות מול נתון קודם של 2.509 מיליון משרות חדשות שנוספו.

לדברי נדב אופיר, אסטרטג שווקים גלובליים בחדר המסחר של בנק הפועלים: "שוק העבודה יהווה אינדיקטור מרכזי בצעדי הפד. המשך השיפור בנתוני התעסוקה צפוי לגרום לרגיעה בחששות המשקיעים ליכולת החברות להתמודד עם נגיף הקורונה והשלכותיו על הכלכלה האמריקאית והעולמית".

22:30

וול סטריט ממשיכה לדהור קדימה בהובלת מניות הטכנולוגיה, על רקע נתוני התעסוקה הטובים, ולמרות השיא היומי שנרשם במספר ההדבקות בנגיף הקורונה בארה"ב.

טסלה  מזנקת לשיא, אמזון ואפל מטפסות ב-0.7% כ"א, מנייתה של למונייד הישראלית מזנקת כבר ב-140% ביומה הראשון למסחר בבורסה של ניו יורק, וזאת לאחר שגייסה הלילה  319 מיליון דולר לפי מחיר מניה של 29 דולר.

הנפט (WTI) טיפס בכ-2% מעל ל-40 דולר לחבית בהמשך לנתוני תוספת המשרות ביוני בארה"ב, שהגיעו מעל לתחזיות ל-4.8 מיליון משרות.

20:10

מנייתה של מודרנה המפתחת חיסון לקורונה צונחת בכ-8% בצל הדיווח על הדחייה של הניסוי שלב 3 של החברה.

מנייתה של טסלה  מזנקת ביותר מ-7% מעל למחיר של 1,200 דולר למניה. לאחר שהפכה אתמול ליצרנית הרכב הגדולה ביותר בעולם מבחינת שווי שוק, שוויה של החברה עולה כעת על שווין של החברות דיסני וקוקה קולה, וזאת על רקע הדיווח על מסירה של למעלה מ-90 אלף מכוניות ברבעון השני, מעל לתחזיות האנליסטים ל-83 אלף מסירות.

19:40

מנייתה של ספוטיפיי טכנולוג'י  קופצת ב-4% על רקע הדיווח ב-"Tech The Lead" ולפיו החברה בוחנת הכנסת פיצ'ר של וידאו שעשוי להציב תחרות ליו טיוב של גוגל.

מנייתה של אוויס באדג'ט  מזנקת ב-17% על רקע העלאת המלצה מצד מורגן סטנלי, וזאת תחת ההנחה כי החברה צפויה ליהנות מעלייה בנתח שוק הרכבים המשומשים בצל פשיטת הרגל של הרץ ומריבאונד במחיר הרכבים המשומשים.

18:40

מנייתה של חברת הביטוח הדיגיטלי למונייד ישראלית מזנקת ב-80% ביומה הראשון למסחר בבורסה של ניו יורק.

באירופה המסחר ננעל בעליות נאות. הדאקס זינק ב-2.8%, הקאק ב-2.5% והפוטסי עלה ב-1.3%.

18:00

נתונים חיוביים משוק העבודה האמריקאי מספקים רוח גבית לוול סטריט, אם כי העליות נחלשו לעומת השעה הראשונה למסחר בצל נתוני ההדבקה בנגיף הקורונה בארה"ב.

מספר הנדבקים בקורונה בארה"ב רשם שיא יומי של 50,600 בני אדם. בפלורידה נרשמו יותר מ-10,000 מקרים חדשים של הידבקות בקורונה. מדובר בעלייה היומית הגדולה ביותר בפלורידה מאז התפרצות המגפה. 

מדד דאו ג'ונס עולה ב-0.5%, מדד S&P 500 מוסיף 0.7% לערכו והנאסד"ק מטפס ב-0.8% לשיא.

שר האוצר האמריקאי, סטיבן מנוצ'ין, אמר היום כי הממשל שוקל ברצינות סבב נוסף של חלוקת צ'קים לאזרחי ארה"ב נוכח משבר הקורונה. הנשיא טראמפ אמר היום כי נדגיף הקורונה תחת שליטה, אם כי מספר הנדבקים ממשיך לטפס.

באירופה, קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אמרה היום כי היבשת נמצאת במצב הקשה ביותר בהיסטוריה שלה.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח היום בעליות נאות של מעל ל-1%. מדד דאו ג'ונס עולה ב-1.3%, הנאסד"ק קופץ ב-1.4% ומדד S&P 500 מזנק ב-1.5%.

מניית בואינג  עולה ב-3.8%, אמזון ואפל מטפסות 2% ו-1.6% בהתאמה, פייסבוק מטפסת ב-0.3%, ומנייתה של יצרנית תחליפי הבשר ביונד מיט עולה ב-1.6%. מנייתה של טסלה  מזנקת לשיא.

15:30

שוק העבודה האמריקאי רשם תוספת של 4.8 מיליון משרות בחודש יוני. התחזיות של הכלכלנים היו לתוספת של 3.2 מיליון משרות ביוני.

עם זאת, דרישות האבטלה השבועיות בארה"ב שפורסמו במקביל הסתכמו מעל לתחזיות הכלכלנים ב-1.43 תביעות.

שיעור האבטלה עמד על 11.1% , כאשר הצפי היה לשיעור של 12.5%. נתוני חודש מאי תוקנו רטרואקטיבית לתוספת של 2.699 מיליון משרות מול נתון קודם של 2.509 מיליון משרות חדשות שנוספו.

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט הגבירו את העליות ומטפסים כעת בכ-1.7% ומאותתים על המשך העליות.

לדברי נדב אופיר, אסטרטג שווקים גלובליים בחדר המסחר של בנק הפועלים: "אם בחודש הקודם השוק ציפה לירידה במספר המשרות וראינו הפתעה, החודש הזה המשקיעים ציפו לעלייה של כ-3.23 מיליון משרות. למרות המשך התפרצות נגיף הקורונה בארה״ב, שוק העבודה מראה חוזקה עם שיפור של 4.8 מיליון משרות.

"שוק העבודה יהווה אינדיקטור מרכזי בצעדי הבנק המרכזי. המשך שיפור בנתוני התעסוקה צפוי לגרום לרגיעה בחששות המשקיעים ליכולת החברות להתמודד עם נגיף הקורונה והשלכותיו על הכלכלה האמריקאית והעולמית", כתב אופיר.

15:00

יום המסחר בוול סטריט צפוי להיפתח בעליות. כשעה לפני הפתיחה יתפרסמו נתוני שוק העבודה לחודש יוני. 

מניית טסלה לא עוצרת ומזנקת בכ-8% במסחר המוקדם. 

חברת למונייד העלתה את השווי בהנפקה בוול סטריט, שבמסגרתה היא מגייסת 319 מיליון דולר לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר לאחר הכסף. מניית החברה תחל להיסחר היום תחת הטיקר LMND. אמש הודיעה חברת הביטוח הדיגיטלי על מחיר המניה הסופי בהנפקה - 29 דולר, שגבוה מטווח המחירים המקורי שעמד על 23-26 דולר.

12:15

שיעור האבטלה בגוש האירו עלה ב-0.1% לרמה של 7.4% בחודש מאי. כך פורסם היום. 

עליות של 0.5%-1% נרשמות במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב. מחר לא יתקיים מסחר לרגל יום העצמאות האמריקאי. היום ב-15:30 יתפרסמו נתוני שוק העבודה לחודש יוני.

איתי יושע, מנהל דסק אופציות מט"ח בחדר המסחר של בנק הפועלים, מציין כי "הצפי הוא לתוספת של כ-3 מליון מועסקים ו-12.5% אבטלה בארה"ב. קשה יהיה להסיק מסקנה ברורה מהנתונים שיתפרסמו שבחלקם כבר לא מעודכנים (בגלל פתיחת המשק והיציאה מהסגר), אינם נמדדים במדויק וכמובן תלויים במלחמה בהתפשטות הנגיף.
בחודש שעבר טעות החיזוי של הכלכלנים היתה דרמטית. מצפי של מגמת עלייה מעל ה-15% של אפריל לירידה ל-13% "מפתיעים לטובה" במאי (פער של 10 מיליון מועסקים).

"הריבאונד המהיר הביא לאופטימיות שמתהפכת שוב נוכח דאגות מגל שני גדל המעכב חזרה לעבודה ומתוכניות פיטורים נרחבות של חברות גדולות. סיכוייו של טרמאפ להיבחר שוב נראים כעת נמוכים אך כאמור קשה יהיה לקבל מהנתונים היום תמונה מדויקת של מצב הכלכלה האמריקאית - הקלף הכי חזק שהוא מנסה להפגין מול ביידן", מציין יושע. 

10:35

מגמה חיובית בבורסות אירופה הבוקר. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות קלות לאחר שאתמול ננעל המסחר במגמה מעורבת. 

הזהב נסחר בירידה קלה סביב רמה של 1,777 דולר לאונקיה, והנפט נסחר בעלייה של 0.8% סביב 42.4 דולר לחבית מסוג ברנט.

חברת אמדוקס  , המספקת מערכות ופתרונות IT לחברות טלקום, עומדת לקראת פיטורים של מאות עובדים בארץ ובעולם. החברה מעסיקה 4,500 עובדים בארץ ו-25 אלף עובדים ברחבי העולם. מהחברה נמסר כי "היא בוחנת באופן שוטף התאמות נדרשות במבנה ההוצאות שלנו" .

07:15

יום המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה חיובית, לאחר סגירה מעורבת בוול סטריט. מדד הדאו ג'ונס ננעל בירידה קלה ואילו הנאסד"ק ומדד ה-S&P 500 סגרו בעליות. מדד הנאסד"ק העפיל לשיא חדש. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב ניכרת יציבות. 

הסוחרים ממשיכים לעקוב אחרי העלייה המדאיגה במספר הנדבקים בנגיף הקורונה בעולם, שחצה השבוע את רף ה-10 מיליון.

הזהב נסחר בירידה קלה סביב רמה של 1,777 דולר לאונקיה, והנפט נסחר ביציבות סביב 42 דולר לחבית מסוג ברנט.

אתמול פורסמו הפרוטוקולים של הבנק המרכזי האמריקאי. בדיונים שנערכו בתאריכים 9-10 ביוני, החליטו חברי הוועדה לא לשנות את הריבית בארה"ב ולהשאיר אותה בטווח של 0%-0.25%. בישיבה דנו ראשי הפד באריכות בנוגע לאפשרות להציב יעד תשואות מירבי בשוק האג"ח הממשלתי, אולם לא שינו בינתיים את המדיניות. הריבית נותרה ברמה אפסית. לאחר אותה ישיבה הודיע הפד כי התחזית המועדכנת שלו למשק האמריקאי היא צמיחה שלילית של 6.5% ב-2020 ולאחריה צמיחה חיובית של 5% ב-2021.

נדב אופיר, אסטרטג שווקים גלובליים בחדר המסחר של בנק הפועלים, מציין בתגובה לפרסום דיוני הריבית של הפד כי "חברי הוועדה המוניטרית מתייחסים לצורך בהתוויית דרך ברורה לגבי המדיניות העתידית של הפד וזאת כדי לתת למשקיעים את מירב המידע לגבי העתיד לבוא. חברי הוועדה מעדיפים בשלב זה לספק מידע על פעולות עתידיות שהן תלויות תוצאה, על פני פעולות שיקרו בטווח זמן מסוים. הכוונה היא הגעה לטווח אינפלציה מסוים, לשיעור אבטלה או לשיעור צמיחה בכלכלה האמריקאית כאינדיקציה לגבי מצב הכלכלה".

עוד הוא מציין כי בפד צופים שהכלכלה האמריקאית תזדקק להמשך המדיניות של התמיכה המוניטרית לאורך זמן. "נראה שיש נכונות מצד חברי הוועדה לספק תמיכה זו שכן הם רואים בוירוס הקורונה גורם להשלכות שליליות משמעתיות (considerable downside) על הכלכלה האמריקאית והעולמית בטווח הבינוני".

עוד כתבות

נמל ברברה, סומלילנד / צילום: Shutterstock

לידיעת הנוסע דני קושמרו: איך טסים לביקור בחברה החדשה של ישראל

המדינה האפריקאית הצעירה מבקשת לפתוח את שעריה לעולם, אבל הדרך לשם לא תמיד פשוטה ● איזו גישה הכי נוחה, איך מנפיקים ויזה בסומלילנד, ומה מעידים המטיילים?

מי מוכן לקחת משכנתא בריבית דו־ספרתית / צילום: Shutterstock

מי מוכן לקחת משכנתא בריבית דו־ספרתית

סקטור המשכנתאות החוץ־בנקאיות עדיין מהווה אחוזים בודדים בלבד משוק ההלוואות לדיור, אך צומח במהירות, כשעוד ועוד חברות ממהרות להיכנס אליו ● בענף מעריכים כי בתוך שנים יגיע לנתח של עשרות אחוזים - אלא שבשוק שבו ליועצים תפקיד מרכזי והפיקוח עדיין חלקי, עולות גם שאלות של סיכון והסדרה ● למי זה מתאים, מהם הסיכונים - ואיך המדינה מנסה לצמצם את הפרצות?

ההגבלות על משפיעני ההשקעות יצרו סערה ברשת

סערת רשת בעקבות החוק להגבלת משפיעני השקעות: ״צעד דורסני״

הרשת סערה בסוף השבוע כאשר משפיענים דוגמת "הסולידית" ו"הגורו" מתחו ביקורת על הדיון המתוכנן בכנסת לגבי ההצעה לחייב אותם להזדהות בשמם או להצטייד ברישיון השקעות ● למרות הסערה, ועדת הכספים לא צפויה לדון השבוע במהלך - אך הנושא עשוי לעלות על שולחנה בשבועות הקרובים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

נפט, והרבה: המניע הכלכלי של טראמפ בוונצואלה והסיבה שטהרן יכולה בינתיים להירגע

נשיא ארה"ב ינמק את לכידתו של נשיא ונצואלה בהיותו מנהיג קרטל סמים, בדיכוי עמו, ובידידותו עם האויבות או היריבות של העולם המערבי - אך מדורו אינו היחיד שעושה זאת ● על כן, המניע המרכזי בפעולה שכזו הוא America First, ופוטנציאל הנפט האדיר, וההכנסות הפוטנציאליות לענקיות האנרגיה האמריקאיות

אושר כהן / צילום: ויקיפדיה

הדירה החדשה של אושר כהן בקריית ביאליק

הזמר אושר כהן רכש דירה בפרויקט המגורים החדש UPTOWN בקריית ביאליק ● איגוד הכדורסל מעמיק את שיתוף־הפעולה עם ארגון נכי צה"ל והמרכז לאימפקט יהודי ● במוזיאון ת"א לאמנות נפתחה תערוכת "שנת אפס" לציון 80 שנה לתום מלחמת העולם השנייה ● וזו הסמנכ"לית החדשה בתנובה ● אירועים ומינויים

מיליציות של אזרחים חמושים תומכי הנשיא מדורו יוצאים לרחובות / צילום: ap, Matias Delacroix

התגובות למהלך של טראמפ, ואיפה חוששים להיות הבאים בתור?

התגובות בעולם למהלך ההתקפי של ארה"ב על ונצואלה נעו בין גינויים חריפים מצד מתנגדי המדיניות האמריקאית, להימנעות מביקורת מצד מי שאמורים להיות בעלי בריתה של ארה"ב ● נשיא ברזיל טען בתגובה כי ארה"ב "חצתה רף מסוכן מאוד", ואילו באיחוד האירופי פרסמו הודעה מתונה שבה אמרו כי הם "בעד העברת השלטון בוונצואלה בדרכי שלום"

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ברקת משיק את "הסל של המדינה"; ברשתות טוענים: אין כאן בשורה

שר הכלכלה הציג היום את פרויקט "הסל של המדינה" - סל של 100 מהמוצרים הנמכרים ביותר בישראל, שישווקו במחיר הזול ביותר ● הסל יוצע ללקוחות ברשת מזון אחת שתיבחר במכרז ● ברקת טוען כי המהלך יסייע לבלום את יוקר המחיה, אך ברשתות השיווק לא מתרשמים

איתי יצחקי / צילום: הגר בדר

את החברה הראשונה הוא מכר לטדי שגיא ב־50 מיליון דולר. עכשיו הוא בדרך לאקזיט השני

"במהירות של השוק אני לא בטוח שהייתה לנו ברירה אחרת מאשר להימכר ל-Zendesk. יש להם 120 אלף לקוחות. הם יכולים להנגיש את הטכנולוגיה שלנו בקצב שייקח לנו שנים להגיע אליו" ● שיחה קצרה עם איתי יצחקי, מייסד-שותף ומנכ"ל Unleash, פלטפורמת חיפוש ארגונית מבוססת AI

אבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: יח''צ

גם דלק ישראל מביעה התעניינות ברכישתה של הוט מובייל

חברת דלק ישראל מביעה התעניינות ברכישת הוט מובייל, וזאת לאחר שפלאפון ופרטנר הגישו גם הן הצעות לרכישתה ● בשלב זה, רכישה פוטנציאלית של הוט מובייל ע"י דלק ישראל עשויה להתבצע באופן בלעדי על-ידה, אך ייתכן כי היא תבחר לעשות זאת עם שותפים אסטרטגיים

אתר בנייה במרכז הארץ. מבנייה של שכונות חדשות הדגש עובר להתחדשות עירונית / צילום: Shutterstock

"את העיניים אפשר לעצום, את האוזניים לא": מה עושים עם הרעש מאתרי בנייה

הבנייה המואצת וריבוי פרויקטים של התחדשות עירונית, מובילים לכך שרעשי הבנייה הפכו למטרד חמור לתושבים ● הציבור סובל מבעיות בריאות, לחץ נפשי, שחיקה, חוסר שינה ואובדן ערך כלכלי של נכסיו, ולא תמיד זוכה להגנה מצד הרשויות ● מה אפשר לעשות? "אל תתנו לעיריות שלכם ולקבלנים להרגיש יותר מדי בנוח עם בנייה רועשת"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

האח, המתנה והעיקול מביטוח לאומי: איך הסתיים המאבק על הנכס?

ביהמ"ש קבע כי מקבל נכס במתנה שזכויותיו לא נרשמו, גובר על זכויותיו של נושה בעל עיקול - אם יוכיח כי פעל בתום־לב ● תביעת אחות־למחצה למחצית מנכסי ירושה נמחקה, והיא חויבה בהוצאות כבדות ● עובד שכינה קולגה "סוטה" לא חויב בפיצוי בלשון הרע, לאחר שנקבע כי ההתפרצות נבעה מהטרדה מינית ● 3 פסקי דין בשבוע

מכה הרסנית: איך משפיעה לכידתו של מדורו על איראן?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: נפילתו של נשיא ונצואלה היא מכה גם לאיראן, מה צפוי במזרח התיכון ב-2026, ומה אפשר ללמוד מהמעשים של ראש עיריית ניו יורק ביום הראשון שלו בתפקיד • כותרות העיתונים בעולם

המדריך ל-2026 / צילום: Shutterstock

קרן כספית או פיקדון? הורדת הריבית מסבכת את התשובה

השילוב בין התייקרות הקרנות לירידת הריבית מחייב את חוסכי הקרנות הכספיות לחשב מסלול מחדש ● מהזדמנויות באפיק הצמוד ועד לקרנות "תאריכי יעד": אלו החלופות שעל השולחן

איך 2025 עמדה במבחן העובדות? / צילום: AI ננו בננה

המשרוקית מסכמת שנה: איך 2025 עמדה במבחן העובדות?

כלכלה, משפט וביטחון: מתברר שהפוליטיקאים אוהבים לזרוק נתונים בנושאים האלה, אבל אי־אפשר להסתמך עליהם באופן עיוור ● ואפשר גם בכלל לברוח משיח עובדתי - מתברר שמי שסיגלה לעצמה את המנהג הזה המשיכה איתו גם השנה ● ואיפה אנחנו צריכים להשתפר? ● המשרוקית של גלובס

פיטורי בינה מלאכותית וגיוסי עובדים / צילום: Shutterstock

"פיטורי בינה מלאכותית הם עובדה מוגמרת, אבל אף אחד לא כותב על גיוסי העובדים"

ניטין מיטל, סמכות הבינה המלאכותית של דלויט, מסביר מדוע גל הפיטורים בענף הייעוץ והטכנולוגיה יוצר אשליה של משבר, איך ה־AI דווקא מגדילה תעסוקה בתחומים אחרים, ולמה הדיון האמיתי צריך לעבור משאלת הקיצוצים לשאלת הכישורים והצמיחה ● הוא משוכנע שישראל לא פספסה את המהפכה, אך מזהיר: "קשה לסטארט־אפים לגדול פה"

כוחות צה''ל (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

צה"ל תקף בצפון רצועת עזה והשמיד פיר ובו משגר רקטות טעון ומוכן לשיגור לעבר דרום הארץ

מזכ"ל האו"ם גינה את השעיית הפעילות של ארגונים בין-לאומיים בעזה ●  שגריר איראן לאו"ם פנה במכתב למזכ"ל וקרא לגנות את התבטאויותיו של טראמפ ● מייק פומפאו לשעבר שר החוץ של ארה"ב צייץ על רקע המחאות באיראן: "שנה טובה לכל איראני שנמצא ברחובות - וגם לכל סוכן מוסד שלצדם" ● האקרים איראנים: "פרצנו לטלפון של איילת שקד" ● משרד החוץ ממליץ לאזרחים ישראלים להימנע מהגעה לוונצואלה  ● דיווחים שוטפים 

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר החדש בבורסה מתחיל: מה צפוי למשקיעים

רגע היסטורי: החל מהיום, שבוע המסחר בבורסה עובר לימים שני עד שישי, כמו הבורסות המקבילות במערב ● מאז שהוקמה הבורסה ב-1953, המסחר התנהל בה בימים ראשון עד חמישי ● ככל שמניות הבורסה בתל אביב ייכנסו בסופו של דבר למדדי מניות גדולים בעולם, המשמעות היא הגדלת מחזורי המסחר בתל אביב

בחירות אמצע בארה''ב / עיצוב: אלישע נדב

בחירות אמצע בארה"ב: העיניים נשואות ליום שאחרי טראמפ

יוקר המחיה המשתולל והכאוס השלטוני הותירו את הציבור מאוכזב, ומציבים את הדמוקרטים בנקודת פתיחה מצוינת בניסיון להשתלט על בית הנבחרים ● התוצאה בבחירות בנובמבר עשויה לעצב מחדש את מאזן הכוחות בוושינגטון לשנים ארוכות, וגם לקבוע את עתיד יחסיה עם העולם - ובמיוחד עם ישראל ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין

לפי שווי של 1.1 מיליארד שקל: יצחק תשובה רוכש 27% ממדיקל סנטר

לאחר הרכישה הרצליה מדיקל סנטר תהיה בבעלות קופ"ח כללית (40%), תשובה, יאיר לנדאו וכלל ביטוח ● בעקבות כך שואפים בבית החולים הפרטי להתרחב לרשת, והם לא היחידים שמנסים לעשות זאת

עיצוב: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

הממצא המפתיע שיכול לאתר ילדים בסטרס

מחקר של מכבידנט מצביע על קשר בין חיים במתח מתמשך, וספציפית בעוטף עזה, לשינויים בהתפתחות השיניים בקרב ילדים ● ביוביט גייסה 50 מיליון דולר למדידת לחץ דם רציפה באמצעות מדבקה ● מספר בתי חולים יחלו בקרוב להשתתף בתוכנית להכשרת רופאים בחמלה ● וגם: המוצר הישראלי ששימש לטיפול בנפגעי אסון השריפה בשווייץ, ומרכז החדשנות שיוצר סטארט-אפים בסח'נין ● השבוע בביומד