גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"יולי היה יכול להיות פיצוץ, אבל המצב קטטוני": המלונות בפרברים מחפשים מודל עסקי חדש

מצליינים לסדנאות רוחניות, מאנשי הייטק לזוגות מתחתנים: המלונות שנפתחו במקומות שמחוץ לאתרי התיירות המרכזיים היו מלכתחילה צריכים להתאמץ יותר, ובעקבות הקורונה הם צריכים למצוא אפיקים חדשים לגמרי

מלון ליר סנס. "יצרנו חבילות חדשות לכלות וחתנים"  / צילום: סימפלקס 360
מלון ליר סנס. "יצרנו חבילות חדשות לכלות וחתנים" / צילום: סימפלקס 360

עיריית ראש העין מקדמת בימים אלה תוכנית להקמת מלון ראשון בעיר. התוכנית, שאותה דוחף ראש העיר, שלום בן משה, נהנית מתמיכת משרד התיירות. הרציונל להקמת המלון, כפי שתואר בעבר בהודעות לעיתונות בנושא, הוא "מתן מענה זמין והולם לאלפי צוותי האוויר המגיעים לנמל התעופה לאורך כל השנה, וכן לאנשי עסקים בינלאומיים המגיעים לפגישות עסקיות בפארק אפק בראש העין ובאזור המרכז".

הדיווחים בדבר הקמת המלון פורסמו ערב הקורונה, וכשקוראים אותם היום זה נשמע, איך לומר, קצת מצחיק: אלפי צוותי אוויר? אנשי עסקים בינלאומיים? הרי השמיים סגורים ועוד לא ידוע מתי ייפתחו.

דובר העירייה רפאל חתוכה לא מתרגש מהציניות. המלון, הוא אומר, צפוי להיפתח רק בעוד חמש שנים, ועד אז אולי נחזור לעולם הישן. לדבריו, אם שמים בצד את הקורונה, הרעיון כשלעצמו הגיוני: מלבד אנשי צוות האוויר הבכירים, שמן הסתם ימשיכו לפקוד את בתי המלון בתל אביב בין טיסה לטיסה, יש אנשי צוות אוויר זוטרים יותר, ואת אלה ישכנו חברות התעופה במלון בראש העין, שהוא גם קרוב יותר, וגם השהות בו זולה יותר.
עד שהמלון בראש העין ייפתח, הוא יוכל ללמוד קצת מניסיונם של מלונות אחרים שהשתכנו מלכתחילה במקומות שנמצאים מחוץ לנתיבים הקבועים של התיירים, כמו פתח תקווה, גדרה, רעננה, ראשון לציון.

כולם ביססו את המודל העסקי שלהם על קהלים מסוימים, אך בגלל הקורונה אותם קהלים אינם רלוונטיים בזמן הקרוב - לא התיירים מחו"ל ולא אנשי עסקים. בגלל מיקומם, הם גם אינם יכולים להוות מוקד משיכה לתיירים מקומיים כחלופה.

המלונות האלה מוצאים את עצמם כעת במצב שבו עליהם לשנות כיוון, בלית ברירה.

"אין אף מלון בראשון לציון"

שלום שטרית, בעלים ומנכ"ל של חברת הנדל"ן שתית, השיק בשנה שעברה את מלון קדם - מלון בריאות וספא בטירת הכרמל. לדבריו, מאחר שהמלון ממילא הוא סביב קונספט של בריאות (בדומה למלון יערות הכרמל) וממילא כוון לקהל מקומי, הרי שלמעשה הוא לא נפגע מהקורונה.

לעומת זאת, מלון אחר שלו נפתח "ממש ביום שהתחילה הקורונה". מדובר במלון וילה גן בשדרות הציונות בחיפה, סמוך לגנים הבהאיים - מלון בוטיק של 16 חדרים. המלון שוכן במבנה לשימור בן 100 שנים, שהיה בעבר בית חולים 'עזרה', שהוקם על ידי חברת עזרה של יהודי גרמניה, ועבר בהמשך לידי הבאהיים. המלון נמצא במיקום מרכזי, במרכז הגנים הבאהיים, וניתן לרדת ברגל מנקודה זו למושבה הגרמנית.

"המבנה עבר שיפוץ קפדני כולל של החלל בצביון היסטורי, עם הרבה אהבה וחשיבה", אומר שטרית. "בנינו על תיירות צליינית שתגיע לבאהיים, אבל אנחנו מבינים שבתקופה הקרובה לא נראה תיירות כזו".

כיוון שכך, הם חושבים איך למשוך תיירות פנים ומתכננים סדנאות העצמה אישית וסדנאות רוחניות. לדברי שטרית, הם מקווים לפתוח בקרוב את המלון לראשונה מאז השיפוץ.

גם מלון רויאל הוטל, שנפתח בתחילת השנה באזור התעשייה הישן של ראשון לציון, נאלץ לשנות כיוון. המלון, בן 14 חדרים, הוגדר עם הקמתו כמלון שמיועד "לתיירים, אנשי עסקים המחפשים מקום ללון במרכז הארץ ועד חבר'ה צעירים שיצאו לבלות".
אבירם בטיטו, מנכ"ל המלון ואחיו של אחד הבעלים, מסביר: "יש המון עסקים בראשון לציון, מפעלים באזור התעשייה, כך שמלבד אנשי עסקים מחו"ל, יש גם הרבה אנשי עסקים שמקיימים כאן פגישות עסקים שעתיות. אין כיום אף מלון בראשון לציון ומתוך ההבנה הזו פתחנו את המלון, ואז הגיעה הקורונה וסגרה את השמיים".

מאז, אומר בטיטו, הם החלו לפנות לעבר הקהל הצעיר. לשאלה מי מגיע ללון בראשל"צ, הוא מסביר שמגיעים צעירים מהאזור - רחובות, נס ציונה, אפילו מראשון.

אבל למה שיבואו לראשון?
"המחירים בתל אביב גבוהים יותר, וזה קרוב להם לבית. יש גם צעירים שמגיעים לבלות במקומות הבילוי הרבים שיש בראשון - ממש כאן ליד נמצא מועדון הדזרט, ומכיוון שהם שותים הם לא יכולים לנהוג. אז הם מגיעים לכאן, לוקחים מונית למקום הבילוי, חוזרים להעביר פה את הלילה, ולמחרת נוסעים בטוחים הביתה".

בנוסף, הוא אומר, המלון מציע חבילות ספא. "לא לשם כיוונו", הוא מודה, "אבל הקורונה הובילה לזה".

"המסעדה עובדת, החדרים לא"

רשת המלונות פרימה נאלצת לחשב מסלול מחדש בשניים מהמלונות שלה: מלונות עסקיים ברעננה ובפתח תקווה. "שניהם במצב קטטוני", מודה מנכ"ל הרשת, אבי דור, בגילוי לב. "הבעיה היא שהמצב מאוד נזיל", הוא אומר. "חשבנו לתומנו שב-1 ביולי ייפתחו השמיים. החברות מחכות לזה כבר בקוצר רוח, ואם השמיים היו באמת נפתחים, יולי היה יכול להיות חודש פיצוץ".

וזה לא קרה. השאלה היא אם אתם לא חושבים לכוון את המלונות לקהל אחר, בהיעדר אנשי עסקים מחו"ל.
"בשני המלונות השקענו עשרות רבות של מיליונים, והם תוכננו להתאים לקהל העסקי מבחינת הטכנולוגיה והשירותים שהם מציעים. לקחת משהו של עשרות מיליוני שקלים ולעשות לו הסבה בגלל כמה חודשים סגורים, זה לא הגיוני. רק להסב ולהחזיר, יעלה יותר".

אז מה עכשיו?
"לצערי הרב, אנו מתחזקים את המלון ברמה סגורה, ועכשיו אנו בודקים את עצמנו אם כדאי לנו להשאיר אותו פתוח ברמה מינימלית, לאנשי עסקים ישראלים, או רופאים - זה לגבי המלון בפתח תקווה".

אבל כמה כאלה יש? בודדים.
"נכון, אבל ממילא אנו מחזיקים צוות, אף שהמלון סגור, כי צריך לתחזק אותו, כך שאני יכול לפתוח בצורה שולית ולתת לזמן לעבור. לגבי רעננה, המצב שונה, כי יש שם מרכז כנסים ואירועים, ומיד כשאפשר היה, הצענו את המלון לקיום אירועים. מלבד זה, יש לנו מסעדה על הגג שמשמשת אנשים מבחוץ, אבל החדרים לא עובדים. גם אם נפתח, התפוסה תהיה ברמה של פחות מאצבעות יד אחת".

וילה גן בחיפה. "מבינים שבזמן הקרוב לא נראה תיירים"   / צילום: ערן לביא

מה הלאה?
"אנחנו חושבים קדימה, איך אפשר לעשות שילובים מסוימים, אבל כל דבר כזה דורש שינויים מבניים ואישורים רגולטוריים. אנחנו חושבים על איפה ומה לעשות. חשבנו למשל, לעשות כמה יחידות עם מטבחונים, שיוכלו לשרת נותני שירותים מחו"ל, שנשארו כאן בתקופת הקורונה, ועד עכשיו התגוררו בדירות. במצבי קיצון, זו עשויה להיות עוד ורסיה. זה גם פתרון למצב שבו אתה יכול להפעיל את החדרים, בלי להפעיל את המזון והמשקאות שלך".

השאלה מה יהיה בעתיד, כי הקורונה חוללה גם שינוי תפיסתי: חברות מבינות שלא חייבים לשלוח עובדים לחו"ל לכל פגישה, כך שנראה שגם אחרי שהמשבר הזה יעבור, החברות, בין היתר כדי לצמצם הוצאות, ישלחו פחות אנשים שלהן לחו"ל.
"אני מאמין שהשינוי התפיסתי הזה לא יהיה לאורך זמן. כשיהיה חיסון, הדברים יחזרו לקדמותם, כי בסוף, אין תחליף למינגלינג ולנטוורקינג האמיתיים. בזום יש הרבה דברים טובים, אבל זה לא מהווה תחליף לתקשורת הבינאישית. מה שכן, ייקח זמן עד שיחזרו הכנסים הבינלאומיים, כי ארגון כנס גדול דורש הכנה ממושכת.
"בראי ההיסטוריה, או בעוד שנתיים, בהנחה שיהיה חיסון עד אז, האירוע הזה יהיה בגדר אנקדוטה, משהו שעברנו ונקווה שלא יחזור. מה שכן, אנחנו כאנשי מלונאות ועסקים, חששנו תמיד מבעיות כלכליות, מבצעים צבאיים, וסייבר. תמיד ידענו שיהיו מבצעים צבאיים מדי פעם, אנחנו יודעים שהכלכלה שלנו היא לפעמים ככה ולפעמים ככה, וגם לסייבר התכוננו ברמה הביטוחית".

אבל לא לקורונה.
"לזה לא התכוננו וגם אין לנו ארגז כלים שמתאים לזה. אבל מעתה הצטרף לחששות שלנו גם החשש ממגפה".

"כל אחד תופס אחרת את המושג חופשה"

צחי צוק הקים בשנה שעברה את הבייבי שלו - מלון בוטיק בגדרה, מלון ליר סנס שבו 24 חדרים. המלון מיועד לארח במהלך השבוע אנשי עסקים המגיעים לעסקים בסביבת גדרה: חקלאות, חוות קנאביס, חברות הייטק השוכנות בפארק המדע ברחובות או ביבנה, ואפילו כאלה המגיעים לאינטל בקרית גת, המרוחקת חצי שעה בלבד מגדרה.

את סופי השבוע ייעד צוק מלכתחילה לתיירים מקומיים, מה שבהכרח מעלה שאלה מי מגיע לסוף שבוע בגדרה. "תתפלאי", אומר לי צוק. "כל אחד תופס אחרת את המושג חופשה. מבחינת אחד, חופשה זה לצאת למקום קרוב שנותן לך חוויה: יין טוב, מסעדה, ספא. בשביל אחר, אם הוא לא נסע שלוש שעות בפקקים כדי להגיע למלון, בשבילו זו לא חופשה. היום, למשל, יש לי במלון זוג מתל אביב וזוג מנהריה. מה שמעניין זה ואליו פור מאני, ואנחנו יודעים לייצר חוויה מושלמת למי שמגיע לפה".

צחי צוק, מלון ליר סנס, גדרה / צילום: איל יצהר, גלובס

אוקיי, אבל עדיין נשארנו עם בעיית אמצע השבוע. אנשי עסקים מחו"ל לא בדיוק פוקדים כרגע את פארק המדע ברחובות או את חוות הקנאביס באזור.
"אז באמת התחלנו לפנות לכיוונים חדשים. יש לי עכשיו כנס של חברת הייטק, וחלק מהמשתתפים גם ישנים במלון. אני מתאים את עצמי. למשל, אני מארח פה חתנים וכלות. יש לי היום במלון שלושה זוגות של חתנים וכלות. זה משהו שעשינו לפני הקורונה, ועכשיו הגדלנו את הפעילות בתחום, יצרנו שיתופי פעולה עם אולמות אירועים, יצרנו חבילות, וייעדנו את זה יותר לקהל המקומי".

בתקופת הקורונה, הוא מספר, הוא עבד במלון כדי להוסיף מקומות ישיבה בחצר ולפתוח חללים, הכול כדי "לתת לאורחים את החוויות הכי טובות ועדיין לשמור על הכללים". ארוחות הבוקר מוגשות לחדרים והבופה שודרג למזטים. מלבד זה, "יצרנו חבילות אטרקטיביות לישראלים, והורדנו מחירים באמצע השבוע כדי למשוך אנשים באמצע שבוע. יצרנו חבילה של לינה, עיסויים ושימוש במתקנים.

"זו הייתה תקופה מאוד מאתגרת. יום אחד הכול נעצר, אבל בזכות השינויים שעשינו, המלון עכשיו בתפוסה מלאה. בסוף השבוע האחרון אירחתי את יקב כהנוב, עשיתי איתם אירוע משותף ל-60-70 אנשים. אנחנו מנסים להכניס תוכן, יש לי בר שפתוח רוב ימות השבוע, ואני מתכנן עכשיו הופעה אקוסטית". 

עוד כתבות

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

אחרי הדוחות: מניות גוגל ומיקרוסופט "מקפיצות" את הנאסד"ק ואת S&P 500

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● עליות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון