גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה שלילית בוול סטריט: S&P ירד לאחר חמישה ימי עליות, נאסד"ק נסוג משיא

מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.5%, מדד נאסד"ק איבד 0.9% ומדד S&P 500 נחלש ב-1.1% ● ארגון הבריאות העולמי: ראיות ראשוניות שהקורונה נישאת באוויר; מספר המתים העולמי עשוי לעלות בעקבות הגידול במקרים ביוני ● נשיא ברזיל נדבק בקורונה ● מדד דאקס ירד ב-1%, פוטסי 100 איבד 1.5% ומדד קאק 40 נחלש ב-0.7% ● נתוני הייצור בגרמניה במאי היו חלשים מהצפוי ● הנציבות האירופית חתכה את תחזית הצמיחה לאיחוד האירופי לשנתיים הקרובות: "השפעת הסגר חמורה מכפי שצפינו"

בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press
בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

וול סטריט זינקה ביותר מ-40% מהתחתית במרץ: איך זה שהשווקים לא מפסיקים לזנק?דוח השווקים עם גיא בן סימון, הצטרפו לשידור החי

23:00

לקראת סיום המסחר העמיקו הירידות בבורסות וול סטריט, כשראלי במניות ענקיות הטכנולוגיה איבד מומנטום. מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.5%, מדד נאסד"ק איבד 0.9% ומדד S&P 500 נחלש ב-1.1%. החששות בנוגע להתפרצות הקורונה העיבו על הסנטימנט. במהלך סוף השבוע יותר מ-20 מדינות בארה"ב דיווח על גידול של לפחות 5% במספר המאושפזים.

21:50

מדד נאסד"ק, שקודם לכן עלה ב-0.8% יורד ב-0.2%, הדאו מאבד 1% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.5%. מניית אמזון יורדת ב-1% ונטפליקס יורדת ב-0.1% לאחר שקבעה שיא חדש קודם לכן.

נפט מסוג WTI ננעל כמעט ללא שינוי, חוזה לאוגוסט ירד ב-0.02% למחיר של 40.62 דולר לחבית.

20:40

הזהב בשיא מאז 2011. חוזה זהב למסירה באוגוסט עלה ב-16.4 דולר, 0.9%, למחיר של 1,809.9 דולר לאונקיה.

20:10

ארגון הבריאות העולמי: מספר המתים מקורונה ברחבי העולם עשוי להתחיל להעלות לאחר האצה במקרים בשבועות האחרונים. לדברי הארגון ישנו פער זמן בין העלייה במקרים לעלייה בתמותה וחולפים כמה שבועות בין ההדבקה לבין מחלה קשה ומוות אפשרי. מוקדם יותר דיווח הארגון כי הוא בוחן ראיות ראשונות כי נגיף הקורונה נישא באוויר.

19:45

המסחר בוול סטריט מוסיף להתנהל במגמה מעורבת. מדד נאסד"ק עולה ב-0.2%, מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.8% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.3%.

בין המניות שמרכזות עניין, מפתחת החיסונים נובהווקס טסה 29% לאחר מימון ממשלתי בסך 1.6 מיליארד דולר להאצת פיתוח וייצור חיסון לקורונה. ענקיות הטכנולוגיה דוחפות את נאסד"ק לשיאים חדשים, פייסבוק  עולה בכמעט 3% ואילו אפל , מיקרוסופט , אלפאבית  ונטפליקס  עולות כולן ביותר מ-1%. אמזון , נטפליקס מיקרוסופט ופייסבוק רשמו שיאים תוך-יומיים חדשים.

טסלה לא עוצרת, מניית יצרנית המכוניות החשמליות ממשיכה ומטפסת ביותר מ-2%, לאחר רצף שיאים בן ארבעה ימי מסחר.

18:40

בורסות אירופה ננעלו בירידות על רקע עלייה במקרי הקורונה בארה"ב ונתונים כלכליים חלשים. מדד דאקס ירד ב-1%, פוטסי 100 איבד 1.5% ומדד קאק 40 נחלש ב-0.7%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי ירד ב-0.6%.

נתוני הייצור התעשייתי בגרמניה היו חלשים מהצפוי, בחודש מאי נרשמה עלייה של 7.8% בלבד, לעומת תחזיות של 10%, לאחר התכווצות של 17.5% באפריל. כמו כן, הנציבות האירופית חתכה את התחזית לכלכלת האיחוד האירופי לשנתיים הקרובות (2020-2021) בצל ההשלכות של התפשטות נגיף הקורונה.

מניית באייר  ממשיכה לצנוח, לאחר ששופט בארה"ב העלה ספק לגבי חלק מהסכם הפשרה בנוגע לקוטל העשבים ראונדאפ הגורם לסרטן.

מניית קומרצבנק  עלתה ב-4.7% לאחר שמורגן סטנלי העלה את דירוג המניה ל"משקל חסר" ל"משקל יתר", לאור שינויים אסטרטגיים מתמשכים.

18:35

נשיא ברזיל ז'איר בולסונרו אובחן כחולה קורונה, זמן קצר לאחר שהארמון הנשיאותי דיווח כי הוא מפגין סימפטומים הקשורים למחלה. בולסונארו הודיע על האבחנה לעיתונאים ואמר שהוא החל לחוש ברע ביום ראשון. לפי דיווחים הנשיא גם אישר כי הוא נוטל הידרוקסיכלורוקווין, התרופה למלריה עליה המליץ נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שלא הוכחה כיעילה למניעה או לטיפול במחלה.

17:35

מדד נאסד"ק הצליח להתאושש מהירידות בפתיחה ועולה בשעה זו ב-0.4%, הדאו מאבד 0.7% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.2%.

הזהב מתחזק ב-0.8% למחיר של 1,807.5 דולר לאונקיה, הדולר מתחזק למול סל המטבעות ב-0.25%. נפט WTI עולה ב0.3% למחיר של 40.75 דולר לחבית, חוזה ברנט מתחזק ב-0.5% למחיר של 43.3 דולר לחבית.

מיקרוסופט ואפל  מובילות את העליות בטכנולוגיה, וויקס   וצ'ק פוינט  עולות ב-2.3%. מניות חברות התעופה אמריקן איירליינס  ויונייטד איירליינס  צוללות ביותר מ-6% ובמגזר הפיננסי גולדמן סאקס  ואמריקן אקספרס  יורדת ב-3%.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח במגמה שלילית. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.6%, נאסד"ק מאבד 0.1% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.4%.

מניות חברות הקשורות לפתיחה מחדש של הכלכלה בארה"ב והקלות בסגרי הקורונה רושמות ירידות, ובהן חברות התעופה אמריקן איירליינס  ויונייטד איירליינס  וחברות הקרוזים קרניבל  ונורווג'יאן .

דויטשה בנק  נקנס ב-150 מיליון דולר בשל קשריו עם עבריין המין ג'פרי אפשטיין. הרגולטורים במדינת ניו יורק הודיעו כי הבנק הסכים לשלם בשל היעדר פיקוח בעסקאותיו עם אפשטיין המנוח, שהואשם לפני מותו בכלא, במה שנקבע כהתאבדות, בסחר בילדים למטרות מין.

15:30

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט צופים ירידות שערים של עד 0.8% בפתיחת המסחר.

בין המניות שמרכזות עניין בטרום מסחר, מפתחת החיסונים נובהווקס (NVAX) קיבלה מימון בסך 1.6 מיליארד דולר מתוכנית של ממשל ארה"ב להאצת הפיתוח והאספקה לחיסון לנגיף קורונה. הכסף מיועד להשלמת מחקרים בשלב מתקדם, ביסוס יצור בקנה מדה נרחב ואספקת 100 מיליון מנות, ייתכן שעוד בסוף 2020.

בנק אוף אמריקה העלה את מחיר היעד למניית יצרנית השבבים אנבידיה מ-420 דולר ל-460 דולר, בציפייה לשוק גיימינג איתן בעתיד הקרוב, עם השקת קונסולות חדשות של מיקרוסופט ושל סוני.

יצרנית המכוניות החשמליות טסלה  נמצאת לאחר רצף שיאים חדשים בן ארבעה ימים, המניה עלתה ביותר מ-40% בחמשת ימי המסחר האחרונים.

הזהב נחלש לאחר שיא שבועי בנעילה אתמול, מחיר חוזה למסירה באוגוסט יורד ב-0.34% ל-1,787.7 דולר לאונקיה. הדולר מתחזק מול סל המטבעות ב-0.18%.

13:47

הנציבות האירופית חתכה את התחזית לכלכלת האיחוד האירופי לשנתיים הקרובות (2020-2021) בצל ההשלכות של התפשטות נגיף הקורונה.

הנציבות האירופית צופה התכווצות של 8.3% בתוצר השנה, וריבאונד של 5.8% בשנת 2021. במאי האחרון הנציבות פרסמה תחזית להתכווצות של 7.4% השנה וריבאונד של 6.1% בשנה הבאה. "ההשפעה הכלכלית של הסגר חמורה יותר מכפי שצפינו לראשונה. אנו ממשיכים לנווט במים סוערים ועומדים בפני סיכונים רבים, כולל גל גדול נוסף של הדבקות", אמר ואלדיס דומברובסק, סגן נשיא הנציבות האירופית.

בשעה זו מדד הדאקס הגרמני מאבד 1.25%, הקאק הצרפתי יורד ב-1.1% והפוטסי הבריטי מאבד 1.26%. 

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מאותתים על פתיחה שלילית ויורדים בכ-1%, וזאת לאחר העליות שנרשמו אתמול.

11:55

ירידות באירופה ובמסחר בחוזים על מדדי וול סטריט. לדברי עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, "מדד מנהלי הרכש בארה"ב ביצע את העלייה החדה בהיסטוריה, גם שוק העבודה ממשיך להשתפר, אך העצירה בהקלות משמעותה שנראה נתונים פחות טובים ביולי ושהדרך חזרה עוד ארוכה".

"למרות השיפור המעודד בדוח התעסוקה האחרון יש לזכור שמספר המועסקים בארה"ב עדיין נמוך ב-14.7 מיליון בהשוואה לפברואר (רמת השיא הקודמת), והעלייה בנדבקים בשבועות האחרונים גרמה בסוף יוני לחלק מהמדינות הגדולות (פלורידה, קליפורניה וטקסס) לעצור את המשך ההקלה בהגבלות (לצד החלה מחדש של חלקן). הדבר יוביל להערכתנו לשיפור מתון יותר בדוח התעסוקה של החודש הבא ויפעיל לחץ על הממשל להאריך את תוספת דמי האבטלה השבועיים מעבר למועד הסיום המתוכנן לסוף החודש".

"ההקלה בהגבלות במהלך יוני, לצד התמיכה הממשלתית הרחבה תרמה לשיפור חד בסנטימנט החברות בארה"ב, ובמיוחד בענפי השירותים. כך על פי מדד מנהלי הרכש של מכון ISM שעלה ל-57.1 נקודות ביוני, העלייה החדה ביותר בהיסטוריה של המדד. השאלה קדימה היא עד כמה העלייה המחודשת במספר הנדבקים ואיתה גם ההגבלות ישפיעו לשלילה על סנטימנט החברות בחודש יולי", הוא מציין. 

10:20

מגמה שלילית נרשמת בפתיחת המסחר בבורסות אירופה, לאחר פרסום נתוני מאקרו בגרמניה. 

ירידות קלות נרשמות במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב, לאחר שאתמול הסתיים המסחר שם בעליות חדות.

בגרמניה פורסם היום כי התפוקה התעשייתית עלתה ב-7.8% במאי לאחר ירידה של 17.5% באפריל. כלכלנים ציפו לעלייה של כ-10%. 

07:00

המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת, בהמשך לעליות שנרשמו אמש בניו יורק. הדאו ג'ונס עלה ב-1.8%, מדד S&P 500 טיפס ב-1.6% והנאסד"ק זינק ב-2.2%

הבוקר באסיה, מדד הניקיי היפני מאבד 0.7%, מנגד הבורסה בשנחאי עולה ב-1.3%. סינגפור והונג קונג נסחרות ללא שינוי מהותי.

חברת סמסונג צופה עלייה של 23% ברווח התפעולי ברבעון השני ל-6.8 מיליארד דולר לעומת הרבעון המקביל אשתקד, וזאת על רקע העלייה בביקוש לכרטיסי זיכרון ושרתים נוכח משבר הקורונה שאילץ את האנשים להסתגר ולצרוך יותר תכנים בשרת. מדובר בנתונים מקדימים שפרסמה החברה לפני הדוחות שיפורסמו החודש.

הבנק המרכזי האוסטרלי הותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 0.25%.

עוד כתבות

פטריק דרהי, בעלי הוט מובייל, ואבי לוי, יו''ר דלק ישראל / צילום: Studio Alterego, יח''צ

ההצעה הנמוכה שזכתה והקשר למועדון הלקוחות: הוט מובייל בדרך לידי דלק ישראל

הקבוצה שבשליטת להב אל.אר מסתמנת כמנצחת במרוץ לרכישת חברת הסלולר שמחזיקה בכ-15% מהשוק ● בכך היא עוקפת את פלאפון, חרף הצעה הנמוכה ב-400 מיליון שקל ● מה השיקולים שהכריעו, ולמה בדלק ישראל הצליחו היכן שנכשלו בפעמיים הקודמות?

פתיחת פורום דאבוס בשוויץ / צילום: ap, Markus Schreiber

הלו"ז של טראמפ בדאבוס נחשף: גרינלנד, עסקים והכרזה על מועצת השלום

הבית הלבן פרסם, כי נשיא ארה"ב יגיע לדאבוס מחר (ד') וינאם בפני הנוכחים בשעות הצוהריים ● על פי דיווח, טראמפ ישים דגש בפורום דאבוס, על סוגיית גרינלנד ועל "מועצת השלום" שהוא מנסה להקים כאלטרנטיבה לאו"ם במסגרת החזון האמריקאי לעזה

מירה מוראטי / צילום: ap, Barbara Ortutey

גל העזיבות מסטארט־אפ הבינה המלאכותית של מירה מוראטי; בכירים חוזרים ל־OpenAI

כ-5% מעובדי Thinking Machines Lab, שהקימה סמנכ"לית הטכנולוגיה לשעבר של OpenAI, הודיעו על עזיבה ● לפי דיווח של דה אינפורמיישן, החברה שואפת להשלים סבב גיוס לפי שווי של כ־50 מיליארד דולר, אך העזיבות עשויות להקשות על מימושו

קניות ב-AI - התמונה נוצרה באמצעות ג'מיני

לא יודעים להחליט מה לקנות? זה הצ'אט שיפתור לכם את הבעיה

רכישת פריטים ישירות מתוך צ'אט בינה מלאכותית וחוויות תשלום חלקות, לצד גניבת זהויות עוד לפני ביצוע העסקה - אלה המגמות שיובילו את תחום התשלומים ב-2026, לפי דוח חדש של חברת Visa ● וגם: לראשונה, מחצית מכלל תשלומי הצרכנים בעולם לא יהיו במזומן

רווחים כלואים / אילוסטרציה: גלובס

כפול מהתחזית: היקף המס מהרווחים הכלואים צפוי להגיע ל-20 מיליארד שקל ב־2025

עפ"י הערכות של בכירים ברשות המסים, ההכנסות מרווחים צבורים צפויות להסתכם בשנת 2025 בעד 20 מיליארד שקל ● מדובר בגבייה כפולה מגביית מס ממוצעת בגין חלוקת דיבידנדים בשנה רגילה ● בינואר אשתקד רפורמת הרווחים הכלואים נכנסה לתוקף ואילצה בעלי חברות רבים לחלק עד סוף השנה 5% דיבידנד על רווח שנצבר או לשלם קנס בגובה 2%

אילו הרגלים קטנים עושים הבדל בבריאות שלנו? / צילום: Shutterstock

במעבדה בבר־אילן חוקרים מגלים איך תוכלו להאריך חיים עם שינוי אחד קטן

פרופ' יונתן רבינוביץ' הקים באוניברסיטה מכון מחקר לאריכות ימים ואיכות חיים, שמטרתו לבחון אילו שינויים בשגרת היומיום ישיגו את ההשפעה הכי גדולה על הבריאות לטווח ארוך ● למכון כבר יש תובנות ממחקרים הנוגעים לשתיית מים, שינה והליכה

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

הטרנד שמסעיר את עולם הקוד ומפיל את מניות חברות התוכנה

חברת ה־AI אנתרופיק שחררה לאחרונה את העוזר הדיגיטלי האוטונומי החדש שלה ● המהלך עורר חשש בקרב חברות התוכנה, שמניותיהן ירדו לאחר ההכרזה ●​ לדעת מומחים, הדבר עשוי לסמן על שינוי בדפוסי העבודה שאנו מכירים, אך מצביעים על שורת סיכונים הגלומים בו

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

לצד טורקיה וקטאר: נתניהו יצטרף ל"מועצת השלום" של טראמפ

ראש ממשלת שוודיה: לא נשתתף במועצת השלום של טראמפ ● דיווח: נשיא ארה"ב לוחץ על יועציו להציג תוכנית צבאית "מכריעה" באיראן; מאיים: אם איראן תנסה לפגוע בי, "נמחה אותה מעל פני האדמה" ● על החטוף האחרון רן גואילי אמר טראמפ: "נראה שאנחנו יודעים איפה הוא נמצא"; בחמאס הכחישו: "סיפקנו את כל המידע" ● שר החוץ האיראני: "אם נותקף שוב, נשיב אש בכל האמצעים העומדים לרשותנו" ● עדכונים שוטפים

יו''ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד / צילום: דוברות ההסתדרות

ביהמ"ש המחוזי: ארנון בר-דוד יוכל לחזור להסתדרות בתוך שבועיים

המחוזי קיצר את הרחקתו של יו"ר ההסתדרות בר-דוד מהארגון ל-60 יום, שייספרו החל מתחילת דצמבר, וזאת בניגוד להחלטת בימ"ש השלום להרחיקו ל-90 יום ● השופט דרור ארד-איילון ציין כי דרישת המשטרה להרחיק את בר-דוד מ"גופי ההסתדרות" היא עמומה מדי, וחלק על קביעת בימ"ש השלום כי חזרתו לתפקיד מהווה "סכנה לביטחון הציבור"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

בתי המשפט כבר מתחילים להטמיע את התיקון להלכת אפרופים

בתוך שבוע ניתנו שני פסקי דין ברוח התיקון להלכת אפרופים, הקובע כי ברירת המחדל בחוזים עסקיים היא כי הם יפורשו לפי לשונם ● באחד מהם נקבע כי "ללשון החוזה שמורה בכורה בהליך הפרשני"

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: ap, Gil Cohen-Magen

היועצת המשפטית לממשלה: סגירת גל"צ אינה חוקית ונועדה להשתיק כלי תקשורת מרכזי

בייעוץ המשפטי קובעים כי החלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל מחייבת חקיקה ראשית ● זאת, בייחוד בהקשר הרחב של מהלכים קואליציוניים נוספים שלדברי היועמ"שית מחלישים את התקשורת החופשית, ובשנת בחירות ● זאת ועוד, היועצת מפרטת שורה של פגמים שנפלו בעבודת הוועדה המייעצת לשר הביטחון לבחינת עתידה של התחנה

בוול סטריט המניות הקטנות הפכו למובילות של השוק / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

בוול סטריט המניות הקטנות הפכו למובילות של השוק. ומה לגבי ישראל?

מדד ראסל 2000, הכולל את מניות השורה השנייה בארה"ב, רושם את פתיחת השנה הטובה ביותר שלו מאז 2021, ובשוק מאמינים שהראלי יימשך ● האם גם בת"א המניות הקטנות יתפסו את קדמת הבמה? "מי שאופטימי על ישראל זה מדד טוב להיחשף אליו"

רחפן בשירות צבאי / צילום: Shutterstock

דוח חדש חושף היקף הזמנות חריג מסטארט-אפים ביטחוניים

דוח סיכום שנת 2025 של מפא"ת חושף כי חברות צעירות בשלבים מוקדמים מרכזות כמחצית מהעסקאות, עם דגש על פלטפורמות אוטונומיות ● ההזמנות מלקוחות זרים הסתכמו בכ־300 מיליון שקל

סם סמית' (רקסהאם) חוגג לאחר שהבקיע גול מול קבוצת צ'רלטון אתלטיק / צילום: ap, Jon Super

התייקרות חבילות הספורט של צ'רלטון מגיעה גם ל-yes

yes מצטרפת להוט ולפרטנר שהעלו אף הן את מחירי חבילות הספורט של צ'רלטון, וגובה את הסכום הגבוה ביותר לחבילה זו – כ-100 שקל בחודש

ריקי בש / צילום: כפיר סיון

יועצת ההשקעות הבכירה שמציעה: כך תבחרו את הסקטורים המנצחים לשנה החדשה

ריקי בש, ראש ענף ייעוץ השקעות בבנק לאומי, מדגישה כי ב־2026 חשוב עוד יותר פיזור גלובלי ● היא ממעיטה בחשיבות הבחירות בישראל ובארה"ב להתנהגות השווקים בטווח הארוך, ומציעה חשיפה למט"ח דווקא משום שהשקל התחזק כל כך ● ואילו סקטורים מצדיקים בחינה

וולט מרקט, נווה צדק / צילום: שי עזרי, Wolt ישראל

וולט תיפרד מהנכס החשוב שלה? מאחורי האולטימטום של רשות התחרות

רשות התחרות פועלת בזהירות מוצדקת מול הכוח שצברה וולט בענף המשלוחים המהירים ● ואולם פירוק וולט מרקט כעת עלול לפגוע בשירות שממלא צורך אמיתי עבור הצרכנים – עוד בשלב שבו החשש מפגיעה בתחרות הוא עדיין תיאורטי בלבד

ריי דליו, מייסד ברידג'ווטר / צילום: ap, Ng Han Guan

משקיע העל שמזהיר: הזעזוע שעלול להגיע לשווקים בגלל מלחמת הסחר

ריי דליו, מייסד קרן הגידור ברידג'ווטר, מזהיר כי האגרסיביות של נשיא ארה"ב עלולה לגרום לעימות פיננסי עולמי ● דבריו מכוונים בעיקר ל"בזוקה" של אירופה: 10 טריליון דולר בנכסים אמריקאיים ● סנונית ראשונה: קרן הפנסיה הדנית מתכננת למכור 100 מיליון דולר באג"ח ממשלתיות אמריקאיות

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"איום על היציבות": בנק ישראל נגד ענף ההשקעות הצומח. ואיך הגיב צבי סטפק?

בדיון סוער בוועדת הכספים נציג בנק ישראל הביע חשש מהסיכון בפעילות הקרנות ● בבתי ההשקעות תקפו: "כשהטיעון נשלף בנושא כל כך איזוטרי, איך נתייחס בפעם הבאה לאיום בנק ישראל?" ● בינתיים, ענף שמנהל מיליארדים נותר תלוי באוויר ומחכה להסדרה

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באירופה; נטפליקס צוללת בעקבות פרסום הדוחות

המסחר בוול סטריט ננעל אמש בירידות חדות בעקבות איומי המכסים המחודשים של טראמפ נגד מדינות אירופה, שהציתו מחדש את החשש מ"מלחמת סחר" גלובלית, ולמגמת ה-"Sell America" ● הבוקר בורסות אסיה נסחרות במגמה מעורבת ● החוזים העתידיים נסחרים בעליות קלות ● מחיר הזהב קופץ במעל 2%

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בבורסת ת"א בהובלת מניות הביטוח והביטחוניות

אתמול הושלמה ההנפקה הראשונה השנה בת"א - רמי לוי נדל"ן ● ממשלת בולגריה נכנסת כשותפה ברישיון של ניומד אנרג'י ● אמש בוול סטריט נרשם היום הכי גרוע מאז אוקטובר, הבוקר יש התאוששות קלה ● המשקיעים בורחים מסיכון: מחירי הסחורות בשיא, ירידות חדות נרשמו באג"ח ובמטבעות הקריפטו