גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה שלילית בוול סטריט: S&P ירד לאחר חמישה ימי עליות, נאסד"ק נסוג משיא

מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.5%, מדד נאסד"ק איבד 0.9% ומדד S&P 500 נחלש ב-1.1% ● ארגון הבריאות העולמי: ראיות ראשוניות שהקורונה נישאת באוויר; מספר המתים העולמי עשוי לעלות בעקבות הגידול במקרים ביוני ● נשיא ברזיל נדבק בקורונה ● מדד דאקס ירד ב-1%, פוטסי 100 איבד 1.5% ומדד קאק 40 נחלש ב-0.7% ● נתוני הייצור בגרמניה במאי היו חלשים מהצפוי ● הנציבות האירופית חתכה את תחזית הצמיחה לאיחוד האירופי לשנתיים הקרובות: "השפעת הסגר חמורה מכפי שצפינו"

בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press
בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

וול סטריט זינקה ביותר מ-40% מהתחתית במרץ: איך זה שהשווקים לא מפסיקים לזנק?דוח השווקים עם גיא בן סימון, הצטרפו לשידור החי

23:00

לקראת סיום המסחר העמיקו הירידות בבורסות וול סטריט, כשראלי במניות ענקיות הטכנולוגיה איבד מומנטום. מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.5%, מדד נאסד"ק איבד 0.9% ומדד S&P 500 נחלש ב-1.1%. החששות בנוגע להתפרצות הקורונה העיבו על הסנטימנט. במהלך סוף השבוע יותר מ-20 מדינות בארה"ב דיווח על גידול של לפחות 5% במספר המאושפזים.

21:50

מדד נאסד"ק, שקודם לכן עלה ב-0.8% יורד ב-0.2%, הדאו מאבד 1% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.5%. מניית אמזון יורדת ב-1% ונטפליקס יורדת ב-0.1% לאחר שקבעה שיא חדש קודם לכן.

נפט מסוג WTI ננעל כמעט ללא שינוי, חוזה לאוגוסט ירד ב-0.02% למחיר של 40.62 דולר לחבית.

20:40

הזהב בשיא מאז 2011. חוזה זהב למסירה באוגוסט עלה ב-16.4 דולר, 0.9%, למחיר של 1,809.9 דולר לאונקיה.

20:10

ארגון הבריאות העולמי: מספר המתים מקורונה ברחבי העולם עשוי להתחיל להעלות לאחר האצה במקרים בשבועות האחרונים. לדברי הארגון ישנו פער זמן בין העלייה במקרים לעלייה בתמותה וחולפים כמה שבועות בין ההדבקה לבין מחלה קשה ומוות אפשרי. מוקדם יותר דיווח הארגון כי הוא בוחן ראיות ראשונות כי נגיף הקורונה נישא באוויר.

19:45

המסחר בוול סטריט מוסיף להתנהל במגמה מעורבת. מדד נאסד"ק עולה ב-0.2%, מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.8% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.3%.

בין המניות שמרכזות עניין, מפתחת החיסונים נובהווקס טסה 29% לאחר מימון ממשלתי בסך 1.6 מיליארד דולר להאצת פיתוח וייצור חיסון לקורונה. ענקיות הטכנולוגיה דוחפות את נאסד"ק לשיאים חדשים, פייסבוק  עולה בכמעט 3% ואילו אפל , מיקרוסופט , אלפאבית  ונטפליקס  עולות כולן ביותר מ-1%. אמזון , נטפליקס מיקרוסופט ופייסבוק רשמו שיאים תוך-יומיים חדשים.

טסלה לא עוצרת, מניית יצרנית המכוניות החשמליות ממשיכה ומטפסת ביותר מ-2%, לאחר רצף שיאים בן ארבעה ימי מסחר.

18:40

בורסות אירופה ננעלו בירידות על רקע עלייה במקרי הקורונה בארה"ב ונתונים כלכליים חלשים. מדד דאקס ירד ב-1%, פוטסי 100 איבד 1.5% ומדד קאק 40 נחלש ב-0.7%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי ירד ב-0.6%.

נתוני הייצור התעשייתי בגרמניה היו חלשים מהצפוי, בחודש מאי נרשמה עלייה של 7.8% בלבד, לעומת תחזיות של 10%, לאחר התכווצות של 17.5% באפריל. כמו כן, הנציבות האירופית חתכה את התחזית לכלכלת האיחוד האירופי לשנתיים הקרובות (2020-2021) בצל ההשלכות של התפשטות נגיף הקורונה.

מניית באייר  ממשיכה לצנוח, לאחר ששופט בארה"ב העלה ספק לגבי חלק מהסכם הפשרה בנוגע לקוטל העשבים ראונדאפ הגורם לסרטן.

מניית קומרצבנק  עלתה ב-4.7% לאחר שמורגן סטנלי העלה את דירוג המניה ל"משקל חסר" ל"משקל יתר", לאור שינויים אסטרטגיים מתמשכים.

18:35

נשיא ברזיל ז'איר בולסונרו אובחן כחולה קורונה, זמן קצר לאחר שהארמון הנשיאותי דיווח כי הוא מפגין סימפטומים הקשורים למחלה. בולסונארו הודיע על האבחנה לעיתונאים ואמר שהוא החל לחוש ברע ביום ראשון. לפי דיווחים הנשיא גם אישר כי הוא נוטל הידרוקסיכלורוקווין, התרופה למלריה עליה המליץ נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שלא הוכחה כיעילה למניעה או לטיפול במחלה.

17:35

מדד נאסד"ק הצליח להתאושש מהירידות בפתיחה ועולה בשעה זו ב-0.4%, הדאו מאבד 0.7% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.2%.

הזהב מתחזק ב-0.8% למחיר של 1,807.5 דולר לאונקיה, הדולר מתחזק למול סל המטבעות ב-0.25%. נפט WTI עולה ב0.3% למחיר של 40.75 דולר לחבית, חוזה ברנט מתחזק ב-0.5% למחיר של 43.3 דולר לחבית.

מיקרוסופט ואפל  מובילות את העליות בטכנולוגיה, וויקס   וצ'ק פוינט  עולות ב-2.3%. מניות חברות התעופה אמריקן איירליינס  ויונייטד איירליינס  צוללות ביותר מ-6% ובמגזר הפיננסי גולדמן סאקס  ואמריקן אקספרס  יורדת ב-3%.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח במגמה שלילית. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.6%, נאסד"ק מאבד 0.1% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.4%.

מניות חברות הקשורות לפתיחה מחדש של הכלכלה בארה"ב והקלות בסגרי הקורונה רושמות ירידות, ובהן חברות התעופה אמריקן איירליינס  ויונייטד איירליינס  וחברות הקרוזים קרניבל  ונורווג'יאן .

דויטשה בנק  נקנס ב-150 מיליון דולר בשל קשריו עם עבריין המין ג'פרי אפשטיין. הרגולטורים במדינת ניו יורק הודיעו כי הבנק הסכים לשלם בשל היעדר פיקוח בעסקאותיו עם אפשטיין המנוח, שהואשם לפני מותו בכלא, במה שנקבע כהתאבדות, בסחר בילדים למטרות מין.

15:30

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט צופים ירידות שערים של עד 0.8% בפתיחת המסחר.

בין המניות שמרכזות עניין בטרום מסחר, מפתחת החיסונים נובהווקס (NVAX) קיבלה מימון בסך 1.6 מיליארד דולר מתוכנית של ממשל ארה"ב להאצת הפיתוח והאספקה לחיסון לנגיף קורונה. הכסף מיועד להשלמת מחקרים בשלב מתקדם, ביסוס יצור בקנה מדה נרחב ואספקת 100 מיליון מנות, ייתכן שעוד בסוף 2020.

בנק אוף אמריקה העלה את מחיר היעד למניית יצרנית השבבים אנבידיה מ-420 דולר ל-460 דולר, בציפייה לשוק גיימינג איתן בעתיד הקרוב, עם השקת קונסולות חדשות של מיקרוסופט ושל סוני.

יצרנית המכוניות החשמליות טסלה  נמצאת לאחר רצף שיאים חדשים בן ארבעה ימים, המניה עלתה ביותר מ-40% בחמשת ימי המסחר האחרונים.

הזהב נחלש לאחר שיא שבועי בנעילה אתמול, מחיר חוזה למסירה באוגוסט יורד ב-0.34% ל-1,787.7 דולר לאונקיה. הדולר מתחזק מול סל המטבעות ב-0.18%.

13:47

הנציבות האירופית חתכה את התחזית לכלכלת האיחוד האירופי לשנתיים הקרובות (2020-2021) בצל ההשלכות של התפשטות נגיף הקורונה.

הנציבות האירופית צופה התכווצות של 8.3% בתוצר השנה, וריבאונד של 5.8% בשנת 2021. במאי האחרון הנציבות פרסמה תחזית להתכווצות של 7.4% השנה וריבאונד של 6.1% בשנה הבאה. "ההשפעה הכלכלית של הסגר חמורה יותר מכפי שצפינו לראשונה. אנו ממשיכים לנווט במים סוערים ועומדים בפני סיכונים רבים, כולל גל גדול נוסף של הדבקות", אמר ואלדיס דומברובסק, סגן נשיא הנציבות האירופית.

בשעה זו מדד הדאקס הגרמני מאבד 1.25%, הקאק הצרפתי יורד ב-1.1% והפוטסי הבריטי מאבד 1.26%. 

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מאותתים על פתיחה שלילית ויורדים בכ-1%, וזאת לאחר העליות שנרשמו אתמול.

11:55

ירידות באירופה ובמסחר בחוזים על מדדי וול סטריט. לדברי עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, "מדד מנהלי הרכש בארה"ב ביצע את העלייה החדה בהיסטוריה, גם שוק העבודה ממשיך להשתפר, אך העצירה בהקלות משמעותה שנראה נתונים פחות טובים ביולי ושהדרך חזרה עוד ארוכה".

"למרות השיפור המעודד בדוח התעסוקה האחרון יש לזכור שמספר המועסקים בארה"ב עדיין נמוך ב-14.7 מיליון בהשוואה לפברואר (רמת השיא הקודמת), והעלייה בנדבקים בשבועות האחרונים גרמה בסוף יוני לחלק מהמדינות הגדולות (פלורידה, קליפורניה וטקסס) לעצור את המשך ההקלה בהגבלות (לצד החלה מחדש של חלקן). הדבר יוביל להערכתנו לשיפור מתון יותר בדוח התעסוקה של החודש הבא ויפעיל לחץ על הממשל להאריך את תוספת דמי האבטלה השבועיים מעבר למועד הסיום המתוכנן לסוף החודש".

"ההקלה בהגבלות במהלך יוני, לצד התמיכה הממשלתית הרחבה תרמה לשיפור חד בסנטימנט החברות בארה"ב, ובמיוחד בענפי השירותים. כך על פי מדד מנהלי הרכש של מכון ISM שעלה ל-57.1 נקודות ביוני, העלייה החדה ביותר בהיסטוריה של המדד. השאלה קדימה היא עד כמה העלייה המחודשת במספר הנדבקים ואיתה גם ההגבלות ישפיעו לשלילה על סנטימנט החברות בחודש יולי", הוא מציין. 

10:20

מגמה שלילית נרשמת בפתיחת המסחר בבורסות אירופה, לאחר פרסום נתוני מאקרו בגרמניה. 

ירידות קלות נרשמות במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב, לאחר שאתמול הסתיים המסחר שם בעליות חדות.

בגרמניה פורסם היום כי התפוקה התעשייתית עלתה ב-7.8% במאי לאחר ירידה של 17.5% באפריל. כלכלנים ציפו לעלייה של כ-10%. 

07:00

המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת, בהמשך לעליות שנרשמו אמש בניו יורק. הדאו ג'ונס עלה ב-1.8%, מדד S&P 500 טיפס ב-1.6% והנאסד"ק זינק ב-2.2%

הבוקר באסיה, מדד הניקיי היפני מאבד 0.7%, מנגד הבורסה בשנחאי עולה ב-1.3%. סינגפור והונג קונג נסחרות ללא שינוי מהותי.

חברת סמסונג צופה עלייה של 23% ברווח התפעולי ברבעון השני ל-6.8 מיליארד דולר לעומת הרבעון המקביל אשתקד, וזאת על רקע העלייה בביקוש לכרטיסי זיכרון ושרתים נוכח משבר הקורונה שאילץ את האנשים להסתגר ולצרוך יותר תכנים בשרת. מדובר בנתונים מקדימים שפרסמה החברה לפני הדוחות שיפורסמו החודש.

הבנק המרכזי האוסטרלי הותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 0.25%.

עוד כתבות

הבניין בגבעתיים / צילום: L&D GROUP

תוך 3 חודשים בלבד ולפני קבלת היתר בנייה: שלוש דירות נמכרו בבניין המיועד לפינוי־בינוי בגבעתיים

בניין בשכונת בורוכוב בגבעתיים נבנה בשנות ה־70, והדיירים בו חתמו על הסכם פינוי־בינוי, אך עדיין רחוקים מהיתר ● שתיים מהדירות נקנו ע"י משקיעים, ואחת ע"י משפרי דיור ● נעמה יסקרוביץ, סוכנת נדל"ן מחברת L&D GROUP: "אנשים מחפשים אלטרנטיבה לת"א"

חוזרים הביתה / צילום: Shutterstock

לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון

רס"ל רן גואילי הוא החלל החטוף האחרון שנותר ברצועת עזה ● חוסל יאסר אבו שבאב, מנהיג המיליציה העזתית ששיתף פעולה עם ישראל ● אחרי התרעת הפינוי: חיל האוויר החל לתקוף מטרות של חיזבאללה בדרום לבנון ● צה"ל מאשר: חוסלו מג"ד מזרח רפיח, סגנו ומפקד פלוגה בחמאס ● המתווך טוען: חמאס מוכן להתפרק מנשקו ● עדכונים שוטפים

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

נשיא העליון במתקפה חסרת תקדים על לוין: "פוגע בציבור"

נשיא בית המשפט העליון השתתף בכנס בחיפה והזהיר מפני ההתנהלותו של יריב לוין ● "המתקפה על מערכת המשפט נמשכת במלוא עוזה", האשים עמית ● הוא התייחס ל"חרם" מצד שר המשפטים ואמר: "אני הושטתי לו יד, הוא מפרק את מה שנבנה פה בעשרות שנים" ● שר המשפטים השיב: "אני מפרק את מבצר השקר שאתה יושב בו" ● אהרן ברק הזהיר מפני דיקטטורה: "ראש הממשלה ישלוט לבדו במדינה, אנחנו נתינים"

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

פחות מה-OECD: בבנק אוף אמריקה צופים לישראל צמיחה של 4.2% בשנת 2026

הבנק האמריקאי מעריך כי התאוששות הכלכלה הישראלית תימשך בשנתיים הקרובות, אך בשיעור נמוך מזה שצפו בארגון המדינות המפותחות ● בנוסף, בבנק צופים המשך שמירה על הסטטוס קוו, אך מציינים כי המתיחות בין ישראל לאיראן עשויה לשוב ולצוף

וואלה

עיתונאי וואלה במכתב קשה להנהלה: "לא יכולים להמשיך במסלול הנוכחי שמוביל אותנו אל התהום"

יותר מ־20 כתבים ועורכים מתריעים מפני שינוי עמוק באופי אתר החדשות בחודשים האחרונים, לחצים לעמידה ביעדים ו"כתבות מטעם" הפוגעות באמון הציבור ● המכתב מגיע על רקע תקופה סוערת במיוחד במערכת וואלה, שהתאפיינה בעזיבות רבות ומתוקשרות

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

ענקית הלואו קוסט מודיעה: תחזור לטוס לישראל בסוף מרץ 2026

חברת התעופה הבריטית איזי ג'ט מאותתת על חזרה לישראל, וזאת לאחר שהפסיקה לטוס לארץ בקיץ 2023 ודחתה מאז פעם אחר פעם את חידוש הטיסות ● ההיערכות כוללת בחינת קווים קיימים לצד פתיחת קווים נוספים

האלופה יפעת תומר-ירושלמי / צילום: דובר צה''ל

הפצ"רית לשעבר שוחררה מביה"ח לאחר חודש באשפוז

יפעת-תומר ירושלמי שוחררה מאיכילוב לאחר שנטלה כדורים ואיבדה את ההכרה ● תנאי המעצר שלה הסתיימו, המשטרה צפויה לבקש להחמיר אותם ● גורמים המעורבים בחקירה: "היא תזומן לחקירה - ותעומת עם עדויות וגילויים חדשים בפרשה"

דונלד טראמפ וקווין האסט / צילום: Reuters, Brian Snyder

המרוץ הוכרע? טראמפ ביטל ראיונות עם המועמדים ליו"ר הפד ואותת מי היורש

הממשל האמריקאי היה צריך לקיים השבוע שורת שיחות עם המועמדים לתפקיד יו"ר הבנק המרכזי, אך ביטל אותן ברגע האחרון ● "בדקנו 10 שמות, אבל צמצמנו אותם לאחד", הצהיר השבוע טראמפ ● ההערכה: היועץ הכלכלי הוותיק של הנשיא, קווין האסט, צפוי להיבחר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום. עיבוד טלי בוגדונובסקי

הנגיד מזהיר: "תקציב הביטחון עלול להקפיץ את החוב ל-80% תוצר"

נגיד בנק ישראל, פרופ’ אמיר ירון, הזהיר בישיבת הממשלה כי מסגרת התקציב ל־2026 עלולה להוביל לעלייה בחוב הציבורי, במיוחד על רקע דרישות מערכת הביטחון, הפחתות המס וחוק הגיוס המוצע ● ירון קרא לביטול תקציבים הפוגעים בתמריצי עבודה, התריע מפני שימוש יתר במילואים ומתח ביקורת על פגיעה בתוכנית לפיתוח החברה הערבית - אך תמך ברפורמות מבניות כמו בניית שכירות, דיגיטציה ומיסוי תיירות

פיוש גויאל / צילום: לע''מ

שר התעשייה של הודו מסביר איך אפשר לנהל יחסים טובים עם איראן וישראל במקביל

מאז מלחמת חרבות ברזל, הודו היא בין המדינות הבולטות שממשיכה להעמיק את קשריה עם ישראל - כולל בתחום הביטחוני ● בריאיון לגלובס אומר השר פיוש גויאל שניו דלהי מחויבת לקדם את מסדרון IMEC בין הודו לאירופה וכי "ישראל היא גורם אינטגרלי במהלך" ● הוא מדגיש את הפוטנציאל בשיתופי פעולה בטכנולוגיה, ביטחון ופוד־טק, ומסביר כיצד הודו מצליחה לנהל יחסים מקבילים עם ישראל ואיראן

חיילי צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הצעת התיווך של המל"ל: תקציב הביטחון יעמוד על 118 מיליארד שקל?

במסגרת הדיונים הקדחתניים שמתקיימים בין משרד האוצר למערכת הביטחון, לגלובס נודע כי המל"ל הציע שתקציב הביטחון יעמוד ב-2026 על 118 מיליארד שקל ● הדרישות של מערכת הביטחון עומדות על 144 מיליארד שקל, בעוד האוצר מכוון לאזור ה-90 מיליארד ● האם הצדדים יצליחו להתפשר?

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

בדרך לאישור: הושגו הסכמות על תקציב הביטחון שיעמוד על 112 מיליארד שקל

הדיונים לאישור תקציב המדינה לשנת 2026 נמשכו אל תוך הלילה: המחלוקת המרכזית בדיונים בין משרד האוצר לממשלה היתה גובה תקציב הביטחון, שאושר כעת ● סמוטריץ' הסיר מהצעת התקציב את השינויים שהיו אמורים לחול על תנאי הפנסיה והמיסוי במערכת הביטחון בתמורה להסכמת צה"ל לקבל על עצמו התייעלות בסיסית בתקציב הביטחון

אתי אלישקוב מנכלית ליברה / צילום: אבי מועלם

כשהחברה שייסדה צנחה בבורסה היא לקחה הלוואות כדי לקנות עוד מניות. ואז הגיע קאמבק של 760%

כשמניית הביטוח ליברה צנחה בכמעט 90% מהשיא, מספרת המנכ"לית ומייסדת החברה אתי אלישקוב: "לקחתי הלוואות וקניתי עוד מניות" ● היום החזקותיה בחברה שוות כ־370 מיליון שקל ● בפודקאסט כוחות השוק של גלובס, אלישקוב מדברת על מחירי הביטוח הגבוהים: "אחיינית שלי רצתה לקנות קיה פיקנטו. אמרתי לה 'בשום פנים ואופן לא'" ועל התוכניות להיכנס לשוק הפנסיה

השטח שעליו תוקם תחנת ''קסם'' / צילום: דין שמואל אלמס

המחיר שהמדינה תקבל על הקרקע של תחנת הכוח קסם

תחנת הכוח "קסם" צפויה לשלם למדינה כ־300 מיליון שקל עבור הקרקע שעליה תוקם, על בסיס תעריף חכירה קבוע לפי הספק הייצור

סכום שיא שעבר ליורשים המיליארדרים / צילום: Shutterstock

"משימור הון להעצמת הדור הבא": הטרנד החדש של המיליארדרים

מנהלת ההון הגלובלית, UBS, פרסמה היום (ה') את דוח המיליארדרים שלה לשנת 2025, שמצביע על עלייה של 8.8% במספר האולטרה-עשירים בעולם ● מלבד אלו שיצרו את הונם בעצמם, 91 יורשים הפכו למיליארדרים כאשר ירשו סכום שיא של 297.8 מיליארד דולר ● ומה קורה בישראל?

רכבים באירופה / צילום: Shutterstock

היבואניות הישראליות כובשות את אירופה עם זיכיונות לרכבים מסין

יבואניות הרכב הישראליות מרחיבות את פעילותן באירופה עם שורה של זיכיונות חדשים לייבוא מותגי רכב סיניים, ובראשם צ’רי וג’ילי ● קרסו, כלמוביל, גרנד אוטו, סמלת ויוניון מתבססות בשווקים כמו אוסטריה, רומניה ויוון - וצפויות להתרחב לשוויץ ולבולגריה ב־2026 ● וגם: הנחות חריגות לסוף השנה ומגוון דגמים חדשים שהושקו בישראל ● השבוע בענף הרכב

ארסוף. חסידות גור מחזיקה קרקעות באזורים אטרקטיביים במיוחד / צילום: איל יצהר

"אנא, תהיו כאיש אחד בלב אחד": כששר אוצר ניסה למנוע את ביטול מס רכוש

הניסיונות להחזיר לחיינו את מס רכוש על קרקעות פנויות, מזכירים את קריאתו של יעקב נאמן לתקן את העיוות ● אלא שבמקום מס שפוגע בקבוצות לחץ ברורות, בממשלה מעדיפים גזרות על כולם

התחדשות עירונית בתל אביב. להבטיח את הזכויות בחוזה / צילום: דיויד לוין

להגן על זכויות הדיירים: מה עושים כשיזם של פרויקט התחדשות עירונית נקלע לקשיים?

לאחרונה נקלעו כמה פרויקטים של התחדשות עירונית ברובעים 3 ו־4 בתל אביב לקשיים שהובילו לעצירתם ● אילו סעיפים חשובים כדאי לדיירים להוסיף לחוזה ההתקשרות עם היזם כדי להגן על עצמם, ומה עושים כשהפרויקט נתקע?

אבי לוי, יו''ר להב אל.אר / צילום: יח''צ

כשהוא קנה את השליטה בחברת ההחזקות, היא הייתה שווה בקושי 100 מיליון שקל. היום היא שווה מיליארדים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשהוא שולט בחברת הנדל"ן והקמעונאות להב אל.אר, הנסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל, אבי לוי מביט אחורה ללא זעם על הפרידה מענקית הקניונים מליסרון שניהל: "אני אוהב את ליאורה עופר כמו אחות" ● הוא מספר על תוכניות ההתרחבות עם דלק ישראל ועל הניסיון שלא צלח להשתלטות על שופרסל, ומחמיא לאחים אמיר: "אני מוריד את הכובע בפניהם, לא חושב שהיינו מסוגלים לעשות יותר מזה"

הריסות בניינים בצפון רצועת עזה / צילום: ap, Leo Correa

החשש בחמאס מהצעד של ישראל - וההנחיה: "להתרחק מהמזגן"

למרות הפסקת האש: המדינה מונעת כניסת כתבים זרים לעזה ● טראמפ מתכנן להודיע על הקמת גוף שלטוני חדש בעזה ● בכיר אמריקאי: נכריז עד חג המולד, המשוואה: צה"ל יוצא מעזה, חמאס יוצא מהשלטון ● לשכת רה"מ: משלחת יצאה לקהיר במטרה להביא להשבה מיידית של החלל החטוף האחרון ● עדכונים שוטפים