גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה שלילית בוול סטריט: S&P ירד לאחר חמישה ימי עליות, נאסד"ק נסוג משיא

מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.5%, מדד נאסד"ק איבד 0.9% ומדד S&P 500 נחלש ב-1.1% ● ארגון הבריאות העולמי: ראיות ראשוניות שהקורונה נישאת באוויר; מספר המתים העולמי עשוי לעלות בעקבות הגידול במקרים ביוני ● נשיא ברזיל נדבק בקורונה ● מדד דאקס ירד ב-1%, פוטסי 100 איבד 1.5% ומדד קאק 40 נחלש ב-0.7% ● נתוני הייצור בגרמניה במאי היו חלשים מהצפוי ● הנציבות האירופית חתכה את תחזית הצמיחה לאיחוד האירופי לשנתיים הקרובות: "השפעת הסגר חמורה מכפי שצפינו"

בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press
בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

וול סטריט זינקה ביותר מ-40% מהתחתית במרץ: איך זה שהשווקים לא מפסיקים לזנק?דוח השווקים עם גיא בן סימון, הצטרפו לשידור החי

23:00

לקראת סיום המסחר העמיקו הירידות בבורסות וול סטריט, כשראלי במניות ענקיות הטכנולוגיה איבד מומנטום. מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.5%, מדד נאסד"ק איבד 0.9% ומדד S&P 500 נחלש ב-1.1%. החששות בנוגע להתפרצות הקורונה העיבו על הסנטימנט. במהלך סוף השבוע יותר מ-20 מדינות בארה"ב דיווח על גידול של לפחות 5% במספר המאושפזים.

21:50

מדד נאסד"ק, שקודם לכן עלה ב-0.8% יורד ב-0.2%, הדאו מאבד 1% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.5%. מניית אמזון יורדת ב-1% ונטפליקס יורדת ב-0.1% לאחר שקבעה שיא חדש קודם לכן.

נפט מסוג WTI ננעל כמעט ללא שינוי, חוזה לאוגוסט ירד ב-0.02% למחיר של 40.62 דולר לחבית.

20:40

הזהב בשיא מאז 2011. חוזה זהב למסירה באוגוסט עלה ב-16.4 דולר, 0.9%, למחיר של 1,809.9 דולר לאונקיה.

20:10

ארגון הבריאות העולמי: מספר המתים מקורונה ברחבי העולם עשוי להתחיל להעלות לאחר האצה במקרים בשבועות האחרונים. לדברי הארגון ישנו פער זמן בין העלייה במקרים לעלייה בתמותה וחולפים כמה שבועות בין ההדבקה לבין מחלה קשה ומוות אפשרי. מוקדם יותר דיווח הארגון כי הוא בוחן ראיות ראשונות כי נגיף הקורונה נישא באוויר.

19:45

המסחר בוול סטריט מוסיף להתנהל במגמה מעורבת. מדד נאסד"ק עולה ב-0.2%, מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.8% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.3%.

בין המניות שמרכזות עניין, מפתחת החיסונים נובהווקס טסה 29% לאחר מימון ממשלתי בסך 1.6 מיליארד דולר להאצת פיתוח וייצור חיסון לקורונה. ענקיות הטכנולוגיה דוחפות את נאסד"ק לשיאים חדשים, פייסבוק  עולה בכמעט 3% ואילו אפל , מיקרוסופט , אלפאבית  ונטפליקס  עולות כולן ביותר מ-1%. אמזון , נטפליקס מיקרוסופט ופייסבוק רשמו שיאים תוך-יומיים חדשים.

טסלה לא עוצרת, מניית יצרנית המכוניות החשמליות ממשיכה ומטפסת ביותר מ-2%, לאחר רצף שיאים בן ארבעה ימי מסחר.

18:40

בורסות אירופה ננעלו בירידות על רקע עלייה במקרי הקורונה בארה"ב ונתונים כלכליים חלשים. מדד דאקס ירד ב-1%, פוטסי 100 איבד 1.5% ומדד קאק 40 נחלש ב-0.7%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי ירד ב-0.6%.

נתוני הייצור התעשייתי בגרמניה היו חלשים מהצפוי, בחודש מאי נרשמה עלייה של 7.8% בלבד, לעומת תחזיות של 10%, לאחר התכווצות של 17.5% באפריל. כמו כן, הנציבות האירופית חתכה את התחזית לכלכלת האיחוד האירופי לשנתיים הקרובות (2020-2021) בצל ההשלכות של התפשטות נגיף הקורונה.

מניית באייר  ממשיכה לצנוח, לאחר ששופט בארה"ב העלה ספק לגבי חלק מהסכם הפשרה בנוגע לקוטל העשבים ראונדאפ הגורם לסרטן.

מניית קומרצבנק  עלתה ב-4.7% לאחר שמורגן סטנלי העלה את דירוג המניה ל"משקל חסר" ל"משקל יתר", לאור שינויים אסטרטגיים מתמשכים.

18:35

נשיא ברזיל ז'איר בולסונרו אובחן כחולה קורונה, זמן קצר לאחר שהארמון הנשיאותי דיווח כי הוא מפגין סימפטומים הקשורים למחלה. בולסונארו הודיע על האבחנה לעיתונאים ואמר שהוא החל לחוש ברע ביום ראשון. לפי דיווחים הנשיא גם אישר כי הוא נוטל הידרוקסיכלורוקווין, התרופה למלריה עליה המליץ נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שלא הוכחה כיעילה למניעה או לטיפול במחלה.

17:35

מדד נאסד"ק הצליח להתאושש מהירידות בפתיחה ועולה בשעה זו ב-0.4%, הדאו מאבד 0.7% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.2%.

הזהב מתחזק ב-0.8% למחיר של 1,807.5 דולר לאונקיה, הדולר מתחזק למול סל המטבעות ב-0.25%. נפט WTI עולה ב0.3% למחיר של 40.75 דולר לחבית, חוזה ברנט מתחזק ב-0.5% למחיר של 43.3 דולר לחבית.

מיקרוסופט ואפל  מובילות את העליות בטכנולוגיה, וויקס   וצ'ק פוינט  עולות ב-2.3%. מניות חברות התעופה אמריקן איירליינס  ויונייטד איירליינס  צוללות ביותר מ-6% ובמגזר הפיננסי גולדמן סאקס  ואמריקן אקספרס  יורדת ב-3%.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח במגמה שלילית. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.6%, נאסד"ק מאבד 0.1% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.4%.

מניות חברות הקשורות לפתיחה מחדש של הכלכלה בארה"ב והקלות בסגרי הקורונה רושמות ירידות, ובהן חברות התעופה אמריקן איירליינס  ויונייטד איירליינס  וחברות הקרוזים קרניבל  ונורווג'יאן .

דויטשה בנק  נקנס ב-150 מיליון דולר בשל קשריו עם עבריין המין ג'פרי אפשטיין. הרגולטורים במדינת ניו יורק הודיעו כי הבנק הסכים לשלם בשל היעדר פיקוח בעסקאותיו עם אפשטיין המנוח, שהואשם לפני מותו בכלא, במה שנקבע כהתאבדות, בסחר בילדים למטרות מין.

15:30

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט צופים ירידות שערים של עד 0.8% בפתיחת המסחר.

בין המניות שמרכזות עניין בטרום מסחר, מפתחת החיסונים נובהווקס (NVAX) קיבלה מימון בסך 1.6 מיליארד דולר מתוכנית של ממשל ארה"ב להאצת הפיתוח והאספקה לחיסון לנגיף קורונה. הכסף מיועד להשלמת מחקרים בשלב מתקדם, ביסוס יצור בקנה מדה נרחב ואספקת 100 מיליון מנות, ייתכן שעוד בסוף 2020.

בנק אוף אמריקה העלה את מחיר היעד למניית יצרנית השבבים אנבידיה מ-420 דולר ל-460 דולר, בציפייה לשוק גיימינג איתן בעתיד הקרוב, עם השקת קונסולות חדשות של מיקרוסופט ושל סוני.

יצרנית המכוניות החשמליות טסלה  נמצאת לאחר רצף שיאים חדשים בן ארבעה ימים, המניה עלתה ביותר מ-40% בחמשת ימי המסחר האחרונים.

הזהב נחלש לאחר שיא שבועי בנעילה אתמול, מחיר חוזה למסירה באוגוסט יורד ב-0.34% ל-1,787.7 דולר לאונקיה. הדולר מתחזק מול סל המטבעות ב-0.18%.

13:47

הנציבות האירופית חתכה את התחזית לכלכלת האיחוד האירופי לשנתיים הקרובות (2020-2021) בצל ההשלכות של התפשטות נגיף הקורונה.

הנציבות האירופית צופה התכווצות של 8.3% בתוצר השנה, וריבאונד של 5.8% בשנת 2021. במאי האחרון הנציבות פרסמה תחזית להתכווצות של 7.4% השנה וריבאונד של 6.1% בשנה הבאה. "ההשפעה הכלכלית של הסגר חמורה יותר מכפי שצפינו לראשונה. אנו ממשיכים לנווט במים סוערים ועומדים בפני סיכונים רבים, כולל גל גדול נוסף של הדבקות", אמר ואלדיס דומברובסק, סגן נשיא הנציבות האירופית.

בשעה זו מדד הדאקס הגרמני מאבד 1.25%, הקאק הצרפתי יורד ב-1.1% והפוטסי הבריטי מאבד 1.26%. 

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מאותתים על פתיחה שלילית ויורדים בכ-1%, וזאת לאחר העליות שנרשמו אתמול.

11:55

ירידות באירופה ובמסחר בחוזים על מדדי וול סטריט. לדברי עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, "מדד מנהלי הרכש בארה"ב ביצע את העלייה החדה בהיסטוריה, גם שוק העבודה ממשיך להשתפר, אך העצירה בהקלות משמעותה שנראה נתונים פחות טובים ביולי ושהדרך חזרה עוד ארוכה".

"למרות השיפור המעודד בדוח התעסוקה האחרון יש לזכור שמספר המועסקים בארה"ב עדיין נמוך ב-14.7 מיליון בהשוואה לפברואר (רמת השיא הקודמת), והעלייה בנדבקים בשבועות האחרונים גרמה בסוף יוני לחלק מהמדינות הגדולות (פלורידה, קליפורניה וטקסס) לעצור את המשך ההקלה בהגבלות (לצד החלה מחדש של חלקן). הדבר יוביל להערכתנו לשיפור מתון יותר בדוח התעסוקה של החודש הבא ויפעיל לחץ על הממשל להאריך את תוספת דמי האבטלה השבועיים מעבר למועד הסיום המתוכנן לסוף החודש".

"ההקלה בהגבלות במהלך יוני, לצד התמיכה הממשלתית הרחבה תרמה לשיפור חד בסנטימנט החברות בארה"ב, ובמיוחד בענפי השירותים. כך על פי מדד מנהלי הרכש של מכון ISM שעלה ל-57.1 נקודות ביוני, העלייה החדה ביותר בהיסטוריה של המדד. השאלה קדימה היא עד כמה העלייה המחודשת במספר הנדבקים ואיתה גם ההגבלות ישפיעו לשלילה על סנטימנט החברות בחודש יולי", הוא מציין. 

10:20

מגמה שלילית נרשמת בפתיחת המסחר בבורסות אירופה, לאחר פרסום נתוני מאקרו בגרמניה. 

ירידות קלות נרשמות במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב, לאחר שאתמול הסתיים המסחר שם בעליות חדות.

בגרמניה פורסם היום כי התפוקה התעשייתית עלתה ב-7.8% במאי לאחר ירידה של 17.5% באפריל. כלכלנים ציפו לעלייה של כ-10%. 

07:00

המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת, בהמשך לעליות שנרשמו אמש בניו יורק. הדאו ג'ונס עלה ב-1.8%, מדד S&P 500 טיפס ב-1.6% והנאסד"ק זינק ב-2.2%

הבוקר באסיה, מדד הניקיי היפני מאבד 0.7%, מנגד הבורסה בשנחאי עולה ב-1.3%. סינגפור והונג קונג נסחרות ללא שינוי מהותי.

חברת סמסונג צופה עלייה של 23% ברווח התפעולי ברבעון השני ל-6.8 מיליארד דולר לעומת הרבעון המקביל אשתקד, וזאת על רקע העלייה בביקוש לכרטיסי זיכרון ושרתים נוכח משבר הקורונה שאילץ את האנשים להסתגר ולצרוך יותר תכנים בשרת. מדובר בנתונים מקדימים שפרסמה החברה לפני הדוחות שיפורסמו החודש.

הבנק המרכזי האוסטרלי הותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 0.25%.

עוד כתבות

כוכבית בליתי לוי / צילום: יוני רייף/אוני' בר-אילן

הישראלית שמונתה באמצע המלחמה לתפקיד בכיר במפעל השבבים הטייוואני

בענקית השבבים TSMC מבינים כנראה שהחדשנות הישראלית היא דלק קריטי בשרשרת הייצור העולמית של התחום ● זו הסיבה לכך שלצד מנהל הפעילות במזרח התיכון ובאירופה מינו בחברה לראשונה מנהלת ייעודית לחיזוק הקשרים הישראליים - כוכבית בליתי–לוי

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

פגישה ומו"מ: המסרים שהועברו מארה"ב לאיראן

ממשל טראמפ העביר לאיראן מסרים דרך כמה ערוצים כי הוא פתוח לקיום פגישה ● באיראן מכחישים את התוכניות לקיים תמרונים צבאיים של משמרות המהפכה במצרי הורמוז ● צה"ל תקף כלים הנדסיים של חיזבאללה בדרום לבנון ● חמאס מגנה את המשך התקיפות של צה"ל ברצועה וטוען כי ישראל נושאת באחריות לאי-הגעה לפתרון בסוגיית המחבלים שנצורים ברפיח ● עדכונים שוטפים

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

"אנחנו חייבים לעבוד": גרמניה נגד משרה חלקית ושבוע עבודה מקוצר

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"

התקנת פאנלים סולאריים בבית מגורים / צילום: Shutterstock

בדרך ל-2040: כך ייראה פיילוט הקולטים הסולאריים בבאר שבע

המטרה של פרויקט "שכונת אנרגיה חכמה" הוא לדמות את מדינת ישראל בשנת 2040, כשחלק ניכר מייצור החשמל יגיע מגגות סולאריים ● לשם כך, התושבים מקבלים הנחה, הדרכה וגם סיוע במימון

בית זיקוק לנפט בדרום־מערב איראן / צילום: Reuters, WANA

איראן מוכרת יותר נפט, אך מרוויחה פחות כסף

מתווכים וקונים מנצלים את האפשרויות המוגבלות של המשטר למכירת נפט גולמי

מה מביא לירידות בשוק הקריפטו? / צילום: Shutterstock

111 מיליארד דולר נמחקו ביממה: מה עומד מאחורי הירידות החדות בקריפטו?

הביטקוין צנח מתחת ל-80 אלף דולר, הרמה הנמוכה שלו מאז אפריל ● גם יתר המטבעות רושמים ירידות חדות ● בין הסיבות: נזילות נמוכה ואכזבה מכך שהתחום לא מתפקד כ"מקלט בטוח" כמו בעבר

האינפלציה שוחקת את הכסף שבעו''ש. אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

כך "מתאדה" הכסף שלכם בעו"ש: "הסיכון האמיתי הוא מזומן ולא מניות"

1.5 טריליון שקל מכספי הציבור מונחים בחשבונות עו"ש ובפיקדונות ● בשוק מסבירים כי "להשאיר את הכסף בבנק" היא החלטה על הפסד בטווח הארוך, ומייעצים כיצד לשמור על ערכו ואף להרוויח ● מתן שטרית, הפניקס: "הסיכון המרכזי למשקי הבית הוא לאבד כוח קנייה"

נכס יוקרתי בסביון / צילום: מרים חג'ג'

"תמחור שמרני": 17.5 מיליון שקל עבור נכס יוקרתי בסביון

הנכס כולל שני מבנים עם רמת גימור גבוהה הכוללת חיפוי של אבן ירושלמית ייחודית ● "הרוכשים הם תושבי חוץ - מה שמדגיש את המשך העניין הבינלאומי בנכסי פרימיום בישראל, גם בתקופה שבה הפעילות בשוק מצומצמת", אמר המתווך ● וכמה זה יקר ביחס להרצליה פיתוח?

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניה שתזנק מחר בבורסה, והשתיים שצפויות לרדת בחדות

המתיחות בין איראן וארה"ב נותרת ברמות שיא ● עונת הדוחות בוול סטריט נכנסת לשבוע קריטי נוסף, עם תוצאות של אלפאבית, אמזון, פלנטיר ו-AMD ● הנשיא טראמפ בחר את מועמדו לתפקיד יו"ר הפד - ובוול סטריט מרוצים ● מחירי המתכות היקרות צללו יחד עם מטבעות הקריפטו ● וגם: האם ביצועי וול סטריט בינואר יכתיבו את הטון לשנה כולה? ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

אונקיית כסף / צילום: Reuters, CFOTO

אחרי נסיקה מסחררת הגיעה הנפילה: מה גרם לירידות החדות במחירי המתכות?

בשבוע שעבר הזהיר צבי סטפק כי מחירי שתי המתכות ב"סחרור מסוכן שיגרום הפסדים כבדים למשקיעים" ● לדבריו "זה קורה בעיקר כאשר הראלי המטורף מוכתב ע"י כניסת משקיעים ש'מגלים' את ההזדמנות באיחור רב" ● ולמה גם הביטקוין הצטרף לירידות?

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

מנכ"ל וויקס: "מודאג מאוד משוק העבודה"

בריאיון לתקשורת האמריקאית ובצל השינויים הארגוניים בוויקס, מנכ"ל החברה אבישי אברהמי מתריע מפני פגיעה רחבה בשוק העבודה בעידן ה-AI ● לדבריו, רוב המשרות הפופולריות בארה"ב יושפעו בתוך עשור

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

שלב הניסוי הקליני: האם זו התרופה שתעצור את תהליך ההזדקנות?

הגישה של פרופ' דיוויד סינקלייר, גורו ההזדקנות, עומדת לראשונה למבחן אמפירי ● בשנת 2025 חלה עלייה משמעותית בהשקעות בבריאות הנפש בישראל ● עמותת יד שרה פיתחה פלטפורמה לאיסוף מידע רפואי ● החברה שהודיעה בשבוע שעבר על השלמת ניסוי קליני לאבחון גורם מרכזי להתקפי לב ● והמכללה האקדמית אשקלון השיקה מרכז לסימולציה קלינית מתקדמת ● השבוע בביומד

צינוק העינויים הסודי של אגדת הוול סטריט / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

מה שהתגלה בצינוק של הכוכב מוול סטריט אף אחד לא יכול היה לדמיין

הווארד רובין נודע לשמצה ככוכב שוק ההון האמריקאי בשנות ה־80, שאהב לקחת סיכונים וגם הפסיד רבע מיליארד דולר למריל לינץ' ● אלא שאיש לא ציפה למה שנחשף בפנטהאוז שלו במנהטן: מנגנון משומן של התעללות מינית קשה בנשים, חלקן דוגמניות, שגייסה עבורו שותפה תמורת מיליונים ● כעת הוא עשוי להישלח למאסר עולם

פינוי פסולת. מסתמכים על הטמנה / צילום: גלעד קוולרצ'יק

הקטסטרופה כבר כאן: משבר התשתיות שאפילו הפקקים מתגמדים לידו

יש מצב לא רע שאוטוטו לא יהיה לנו לאן לפנות את הזבל ● המשבר בניהול משק הפסולת מאיים על היציבות התברואתית, הכלכלית והסביבתית של המרחב הציבורי כולו, אבל מי רוצה לטפל בסירחון הזה בחצר האחורית שלו

זכרון יעקב / צילום: איל יצהר

חברות תובעות 343 מיליון שקל מרמ"י: שיווקה קרקעות שאי אפשר לפתח

שלוש חברות שזכו במכרזי קרקעות בזכרון יעקב תובעות מרמ"י לבטל את העסקאות ולשלם להן 343 מיליון שקל, שכוללים את התשלומים ששילמו ופיצויים ● לטענתן, המדינה שיווקה את הקרקעות ביודעה שאין כל היתכנות לפיתוחן, גבתה מאות מיליוני שקלים מהיזמיות, ולאחר הזכייה הותירה אותן להתמודד לבדן עם סכסוך בין הרשויות

מיכאל קלמן, מנכ''ל מנורה מבטחים ביטוח / צילום: נטי לוי

חברת הביטוח מנורה שילמה שכר גבוה לבכירים - ולא תיהנה מקיזוז המס

בית המשפט דחה את ערעור מנורה ושומרה וקבע כי שכר בכירים מעבר לתקרה של 2.5 מיליון שקל אינו מוכר לצורכי מס ● נקבע כי בקיזוז הפסדים יש להביא בחשבון גם החזרי מס צפויים, ולא רק את המס ששולם בפועל

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

המנכ"ל שמכר מניות ב-200 מיליון דולר ורוצה לצאת מהבורסה בניו יורק: "זה נהיה לא נעים"

בעיצומו של מאבק שליטה בחברת האסתטיקה הרפואית שהקים, מספר מזרחי על התלאות והמשקיעים שהכבידו עליו בשנים האחרונות ● לאחר שמניית אינמוד צללה ב–84% בשל ירידה בעסקיה, והועמדה למכירה, חבר מזרחי למאיר שמיר בניסיון לרכוש אותה ולהפכה לפרטית, "גם כדי להוריד אותם מהגב שלנו" ● לצורך זה הוא מוכן להשקיע את 200 מיליון הדולר שהרוויח בשוק

עדי שלג / צילום: אלון רון

עד המדינה בפרשת אי.די.בי: כולם "שיפצו" אז מחירי מניות, בדיעבד הבנתי שזו עבירה

עדי שלג העיד כי ביצע את הפעולות סביב הרצת מניות אי.די.בי ב-2012 לפי הנחיותיו של איתי שטרום, וכי הפך לעד מדינה אחרי שגילה כי שטרום ונוחי דנקנר "מפילים עליו הכול" ● הוא טען כי הוא "הוכה בתדהמה" מכך שדנקנר מייחס לו אחריות לפרשה, ולגבי פעולותיו הסביר כי "היום ברור לי שזה אסור, אבל אז זה היה אחרת"

נשיא סין שי ונשיא איראן פזשכיאן נפגשים בבייג'ינג / צילום: ap, Ng Han Guan

תחת עיני הבית הלבן: סין הפכה לגורם מרכזי בשימור המשטר האיראני

בעוד שמוסקבה מתמהמהת באספקה, סין מטמיעה בטהרן מערכות הגנה מתקדמות ● מנגנון משומן של "מכליות רפאים" מאפשר לסין ליהנות מנפט איראני בהנחות עתק ● אלא שמאחורי הדברים, מסתתרת תמונה מורכבת של גירעון סחר מעמיק וניצול ציני

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

מזכיר המועצה לביטחון לאומי באיראן: "מתגבש מתווה למו"מ"

טראמפ אישר בריאיון לפוקס ניוז: "הם מדברים איתנו - נראה מה אפשר לעשות" ● דיווח: פיצוץ עז נשמע בנמל בנדר עבאס שבדרום איראן - כלי תקשורת במדינה הכחישו דיווח על תקיפת מפקד במשמרות המהפכה ● גורמים בישראל טוענים שאין למדינה קשר לפיצוצים באיראן ● צה"ל תקף ברצועת עזה במה שמסתמן כגל שני של תקיפות על רקע הפרת הסכם הפסקת האש מצד חמאס ● עדכונים שוטפים