גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה שלילית בוול סטריט: S&P ירד לאחר חמישה ימי עליות, נאסד"ק נסוג משיא

מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.5%, מדד נאסד"ק איבד 0.9% ומדד S&P 500 נחלש ב-1.1% ● ארגון הבריאות העולמי: ראיות ראשוניות שהקורונה נישאת באוויר; מספר המתים העולמי עשוי לעלות בעקבות הגידול במקרים ביוני ● נשיא ברזיל נדבק בקורונה ● מדד דאקס ירד ב-1%, פוטסי 100 איבד 1.5% ומדד קאק 40 נחלש ב-0.7% ● נתוני הייצור בגרמניה במאי היו חלשים מהצפוי ● הנציבות האירופית חתכה את תחזית הצמיחה לאיחוד האירופי לשנתיים הקרובות: "השפעת הסגר חמורה מכפי שצפינו"

בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press
בורסת וול סטריט / צילום: Associated Press

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

וול סטריט זינקה ביותר מ-40% מהתחתית במרץ: איך זה שהשווקים לא מפסיקים לזנק?דוח השווקים עם גיא בן סימון, הצטרפו לשידור החי

23:00

לקראת סיום המסחר העמיקו הירידות בבורסות וול סטריט, כשראלי במניות ענקיות הטכנולוגיה איבד מומנטום. מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.5%, מדד נאסד"ק איבד 0.9% ומדד S&P 500 נחלש ב-1.1%. החששות בנוגע להתפרצות הקורונה העיבו על הסנטימנט. במהלך סוף השבוע יותר מ-20 מדינות בארה"ב דיווח על גידול של לפחות 5% במספר המאושפזים.

21:50

מדד נאסד"ק, שקודם לכן עלה ב-0.8% יורד ב-0.2%, הדאו מאבד 1% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.5%. מניית אמזון יורדת ב-1% ונטפליקס יורדת ב-0.1% לאחר שקבעה שיא חדש קודם לכן.

נפט מסוג WTI ננעל כמעט ללא שינוי, חוזה לאוגוסט ירד ב-0.02% למחיר של 40.62 דולר לחבית.

20:40

הזהב בשיא מאז 2011. חוזה זהב למסירה באוגוסט עלה ב-16.4 דולר, 0.9%, למחיר של 1,809.9 דולר לאונקיה.

20:10

ארגון הבריאות העולמי: מספר המתים מקורונה ברחבי העולם עשוי להתחיל להעלות לאחר האצה במקרים בשבועות האחרונים. לדברי הארגון ישנו פער זמן בין העלייה במקרים לעלייה בתמותה וחולפים כמה שבועות בין ההדבקה לבין מחלה קשה ומוות אפשרי. מוקדם יותר דיווח הארגון כי הוא בוחן ראיות ראשונות כי נגיף הקורונה נישא באוויר.

19:45

המסחר בוול סטריט מוסיף להתנהל במגמה מעורבת. מדד נאסד"ק עולה ב-0.2%, מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.8% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.3%.

בין המניות שמרכזות עניין, מפתחת החיסונים נובהווקס טסה 29% לאחר מימון ממשלתי בסך 1.6 מיליארד דולר להאצת פיתוח וייצור חיסון לקורונה. ענקיות הטכנולוגיה דוחפות את נאסד"ק לשיאים חדשים, פייסבוק  עולה בכמעט 3% ואילו אפל , מיקרוסופט , אלפאבית  ונטפליקס  עולות כולן ביותר מ-1%. אמזון , נטפליקס מיקרוסופט ופייסבוק רשמו שיאים תוך-יומיים חדשים.

טסלה לא עוצרת, מניית יצרנית המכוניות החשמליות ממשיכה ומטפסת ביותר מ-2%, לאחר רצף שיאים בן ארבעה ימי מסחר.

18:40

בורסות אירופה ננעלו בירידות על רקע עלייה במקרי הקורונה בארה"ב ונתונים כלכליים חלשים. מדד דאקס ירד ב-1%, פוטסי 100 איבד 1.5% ומדד קאק 40 נחלש ב-0.7%. מדד סטוקס 600 הכלל אירופי ירד ב-0.6%.

נתוני הייצור התעשייתי בגרמניה היו חלשים מהצפוי, בחודש מאי נרשמה עלייה של 7.8% בלבד, לעומת תחזיות של 10%, לאחר התכווצות של 17.5% באפריל. כמו כן, הנציבות האירופית חתכה את התחזית לכלכלת האיחוד האירופי לשנתיים הקרובות (2020-2021) בצל ההשלכות של התפשטות נגיף הקורונה.

מניית באייר  ממשיכה לצנוח, לאחר ששופט בארה"ב העלה ספק לגבי חלק מהסכם הפשרה בנוגע לקוטל העשבים ראונדאפ הגורם לסרטן.

מניית קומרצבנק  עלתה ב-4.7% לאחר שמורגן סטנלי העלה את דירוג המניה ל"משקל חסר" ל"משקל יתר", לאור שינויים אסטרטגיים מתמשכים.

18:35

נשיא ברזיל ז'איר בולסונרו אובחן כחולה קורונה, זמן קצר לאחר שהארמון הנשיאותי דיווח כי הוא מפגין סימפטומים הקשורים למחלה. בולסונארו הודיע על האבחנה לעיתונאים ואמר שהוא החל לחוש ברע ביום ראשון. לפי דיווחים הנשיא גם אישר כי הוא נוטל הידרוקסיכלורוקווין, התרופה למלריה עליה המליץ נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שלא הוכחה כיעילה למניעה או לטיפול במחלה.

17:35

מדד נאסד"ק הצליח להתאושש מהירידות בפתיחה ועולה בשעה זו ב-0.4%, הדאו מאבד 0.7% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.2%.

הזהב מתחזק ב-0.8% למחיר של 1,807.5 דולר לאונקיה, הדולר מתחזק למול סל המטבעות ב-0.25%. נפט WTI עולה ב0.3% למחיר של 40.75 דולר לחבית, חוזה ברנט מתחזק ב-0.5% למחיר של 43.3 דולר לחבית.

מיקרוסופט ואפל  מובילות את העליות בטכנולוגיה, וויקס   וצ'ק פוינט  עולות ב-2.3%. מניות חברות התעופה אמריקן איירליינס  ויונייטד איירליינס  צוללות ביותר מ-6% ובמגזר הפיננסי גולדמן סאקס  ואמריקן אקספרס  יורדת ב-3%.

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח במגמה שלילית. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.6%, נאסד"ק מאבד 0.1% ומדד S&P 500 נחלש ב-0.4%.

מניות חברות הקשורות לפתיחה מחדש של הכלכלה בארה"ב והקלות בסגרי הקורונה רושמות ירידות, ובהן חברות התעופה אמריקן איירליינס  ויונייטד איירליינס  וחברות הקרוזים קרניבל  ונורווג'יאן .

דויטשה בנק  נקנס ב-150 מיליון דולר בשל קשריו עם עבריין המין ג'פרי אפשטיין. הרגולטורים במדינת ניו יורק הודיעו כי הבנק הסכים לשלם בשל היעדר פיקוח בעסקאותיו עם אפשטיין המנוח, שהואשם לפני מותו בכלא, במה שנקבע כהתאבדות, בסחר בילדים למטרות מין.

15:30

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט צופים ירידות שערים של עד 0.8% בפתיחת המסחר.

בין המניות שמרכזות עניין בטרום מסחר, מפתחת החיסונים נובהווקס (NVAX) קיבלה מימון בסך 1.6 מיליארד דולר מתוכנית של ממשל ארה"ב להאצת הפיתוח והאספקה לחיסון לנגיף קורונה. הכסף מיועד להשלמת מחקרים בשלב מתקדם, ביסוס יצור בקנה מדה נרחב ואספקת 100 מיליון מנות, ייתכן שעוד בסוף 2020.

בנק אוף אמריקה העלה את מחיר היעד למניית יצרנית השבבים אנבידיה מ-420 דולר ל-460 דולר, בציפייה לשוק גיימינג איתן בעתיד הקרוב, עם השקת קונסולות חדשות של מיקרוסופט ושל סוני.

יצרנית המכוניות החשמליות טסלה  נמצאת לאחר רצף שיאים חדשים בן ארבעה ימים, המניה עלתה ביותר מ-40% בחמשת ימי המסחר האחרונים.

הזהב נחלש לאחר שיא שבועי בנעילה אתמול, מחיר חוזה למסירה באוגוסט יורד ב-0.34% ל-1,787.7 דולר לאונקיה. הדולר מתחזק מול סל המטבעות ב-0.18%.

13:47

הנציבות האירופית חתכה את התחזית לכלכלת האיחוד האירופי לשנתיים הקרובות (2020-2021) בצל ההשלכות של התפשטות נגיף הקורונה.

הנציבות האירופית צופה התכווצות של 8.3% בתוצר השנה, וריבאונד של 5.8% בשנת 2021. במאי האחרון הנציבות פרסמה תחזית להתכווצות של 7.4% השנה וריבאונד של 6.1% בשנה הבאה. "ההשפעה הכלכלית של הסגר חמורה יותר מכפי שצפינו לראשונה. אנו ממשיכים לנווט במים סוערים ועומדים בפני סיכונים רבים, כולל גל גדול נוסף של הדבקות", אמר ואלדיס דומברובסק, סגן נשיא הנציבות האירופית.

בשעה זו מדד הדאקס הגרמני מאבד 1.25%, הקאק הצרפתי יורד ב-1.1% והפוטסי הבריטי מאבד 1.26%. 

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מאותתים על פתיחה שלילית ויורדים בכ-1%, וזאת לאחר העליות שנרשמו אתמול.

11:55

ירידות באירופה ובמסחר בחוזים על מדדי וול סטריט. לדברי עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, "מדד מנהלי הרכש בארה"ב ביצע את העלייה החדה בהיסטוריה, גם שוק העבודה ממשיך להשתפר, אך העצירה בהקלות משמעותה שנראה נתונים פחות טובים ביולי ושהדרך חזרה עוד ארוכה".

"למרות השיפור המעודד בדוח התעסוקה האחרון יש לזכור שמספר המועסקים בארה"ב עדיין נמוך ב-14.7 מיליון בהשוואה לפברואר (רמת השיא הקודמת), והעלייה בנדבקים בשבועות האחרונים גרמה בסוף יוני לחלק מהמדינות הגדולות (פלורידה, קליפורניה וטקסס) לעצור את המשך ההקלה בהגבלות (לצד החלה מחדש של חלקן). הדבר יוביל להערכתנו לשיפור מתון יותר בדוח התעסוקה של החודש הבא ויפעיל לחץ על הממשל להאריך את תוספת דמי האבטלה השבועיים מעבר למועד הסיום המתוכנן לסוף החודש".

"ההקלה בהגבלות במהלך יוני, לצד התמיכה הממשלתית הרחבה תרמה לשיפור חד בסנטימנט החברות בארה"ב, ובמיוחד בענפי השירותים. כך על פי מדד מנהלי הרכש של מכון ISM שעלה ל-57.1 נקודות ביוני, העלייה החדה ביותר בהיסטוריה של המדד. השאלה קדימה היא עד כמה העלייה המחודשת במספר הנדבקים ואיתה גם ההגבלות ישפיעו לשלילה על סנטימנט החברות בחודש יולי", הוא מציין. 

10:20

מגמה שלילית נרשמת בפתיחת המסחר בבורסות אירופה, לאחר פרסום נתוני מאקרו בגרמניה. 

ירידות קלות נרשמות במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב, לאחר שאתמול הסתיים המסחר שם בעליות חדות.

בגרמניה פורסם היום כי התפוקה התעשייתית עלתה ב-7.8% במאי לאחר ירידה של 17.5% באפריל. כלכלנים ציפו לעלייה של כ-10%. 

07:00

המסחר בבורסות אסיה מתנהל במגמה מעורבת, בהמשך לעליות שנרשמו אמש בניו יורק. הדאו ג'ונס עלה ב-1.8%, מדד S&P 500 טיפס ב-1.6% והנאסד"ק זינק ב-2.2%

הבוקר באסיה, מדד הניקיי היפני מאבד 0.7%, מנגד הבורסה בשנחאי עולה ב-1.3%. סינגפור והונג קונג נסחרות ללא שינוי מהותי.

חברת סמסונג צופה עלייה של 23% ברווח התפעולי ברבעון השני ל-6.8 מיליארד דולר לעומת הרבעון המקביל אשתקד, וזאת על רקע העלייה בביקוש לכרטיסי זיכרון ושרתים נוכח משבר הקורונה שאילץ את האנשים להסתגר ולצרוך יותר תכנים בשרת. מדובר בנתונים מקדימים שפרסמה החברה לפני הדוחות שיפורסמו החודש.

הבנק המרכזי האוסטרלי הותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 0.25%.

עוד כתבות

ליסה סו, מנכ''לית AMD / צילום: Shutterstock

המחיר הכבד של התחרות עם אנבידיה: הסיבות לנפילת מניית AMD

מניית AMD צנחה אתמול לאחר פרסום הדוחות: התוצאות אומנם הרשימו, אך התחזית שידרה האטה זמנית ותחושה שפריצת הדרך הגדולה עדיין רחוקה ● התקווה הגדולה של החברה נמצאת בעיקר בהמשך השנה, כאשר היא תנסה לצאת ממכירת השבב הבודד וליצור פתרונות שלמים ● בדרך לשם, היא תצטרך להיזהר מתלות גדולה מדי ב-OpenAI

הבקבוקים של יקב ליבנה / צילום: בני גם זו לטובה

בר ליבנה לקח את הכרם המשפחתי ולא הפסיק לנסות עד שהוציא ממנו את היין הכי טוב שאפשר

נתוני הפתיחה של יקב ליבנה היו מאתגרים, אך על הטרואר הצנוע חיפו מסירות ומגוון מרהיב של זנים ● עם כישרון ניכר, סבלנות לתהליך למידה, ויכולת מקצועית לא מבוטלת, הגיע הנכד לבית ליבנה ליינות ייחודיים ומוצלחים

קמפיין לאומי / צילום: צילום מסך

ראש בראש: איזה בנק אחראי לפרסומת הזכורה ביותר, ואיזה בנק לאהובה ביותר?

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לגל תורן ובנק לאומי, והאהובה ביותר - זה השבוע השני - שייכת לבנק הפועלים, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● לפי נתוני יפעת בקרת פרסום, מפעל הפיס הוא הגוף המפרסם שהשקיע השבוע את התקציב הגדול ביותר, בקמפיין הספרותי עם עידן עמדי

מחקר אלצהיימר / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה מה הגורם שמכריע אם יהיה לכם אלצהיימר או לא

שני מחקרים חדשים מנסים לשפוך אור על השאלה - מדוע חלק מהאנשים מפתחים אלצהיימר וחלק לא, למרות שיש להם את אותם גורמי סיכון עיקריים למחלה ● הממצאים, שבין היתר מתייחסים לכמות חלבון TAU במוח, עשויים לעזור ביצירת תרופות חדשות

שליחים של וולט / צילום: פביו טרופה

השת"פ בין וולט לסיבוס בצומת דרכים: עשויים להיפרד ברבעון הבא

שיתוף הפעולה בין חברת המשלוחים לענקית כרטיסי ההסעדה נבחן מחדש ועשוי להסתיים כבר בחודשים הקרובים ● לגלובס נודע כי בעקבות שיחה בניהן הוחלט כי לעת עתה שיתוף הפעולה יימשך כסדרו

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: איראן מוכנה לדון גם בטילים - וגם בתמיכתה בארגוני טרור

הניו יורק טיימס דיווח: באיראן מוכנים להעלות נושאים נוספים, מעבר לגרעין, בשיחות המו"מ שייפתחו מחר ● כמעט שנתיים וחצי עברו מתחילת המלחמה ולקראת המעבר המתוכנן לשלב ב' של הסכם הפסקת האש - צה"ל טיפל רק בכמחצית מהמנהרות ברצועת עזה ● לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן וביקשו - אל תבטלו את הפגישה עם האיראנים ● סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די ואנס: "לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני - זה המטרה העיקרית של טראמפ" ● עדכונים שוטפים

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שוקי החיזוי מגלגלים מיליארדים בניבוי העתיד, אך בישראל אין עליהם פיקוח

שוקי החיזוי דוהרים למחזור של טריליון דולר והופכים ללהיט התורן של עולם ההשקעות ● הכניסה של Plus500 הישראלית מעוררת את המשקיעים, אך בישראל הרגולציה נותרה מאחור

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

המשקיע האמריקאי מעולמות הבריאות שלוטש עיניים לארקיע

האחים נקש מנהלים מגעים למכירת השליטה בחברת התעופה לפי שווי של כ-50 מיליון דולר ● המשקיע שנמצא במשא ומתן סופי הוא אליוט זמל, אמריקאי עם פעילות בענפי הבריאות וההשקעות

מנכ''ל אמזון, אנדי ג'סי / צילום: Reuters

אמזון מגדילה את ההימור על AI, והמשקיעים מודאגים; המניה נופלת

אמזון רשמה שיא רבעוני בהכנסות של 213 מיליארד דולר, מעל התחזית ● הרווח למניה, 1.95 דולר, היה מעט מתחת לצפי ● הכנסות הענן היו 35.6 מיליארד דולר, מעל התחזיות, עם צמיחה שנתית של כ־21% ● המניה נופלת במסחר המאוחר בעיקר בשל תחזית השקעות חריגה של כ־200 מיליארד דולר לשנה הקרובה, שמעוררת חששות לגבי הלחץ על התזרים והרווחיות

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

וול סטריט ננעלה בירידות חדות; הביטקוין צלל ב-10% לשפל של כמעט שנתיים

נאסד"ק ירד בכ-1.5% ● הביטקוין ירד ל-65 אלף דולר, חצי מהשיא שנקבע באוקטובר ● זינוק של 118% בהודעות הפיטורים בארה"ב, בינואר הגיעו לרמתם הגבוהה ביותר מאז 2009 ● דו"חות אמזון אחרי נעילת המסחר: ההכנסות צפויות לעלות לראשונה על 200 מיליארד דולר ● מחירי המתכות היקרות יורדים

המלחמה עם איראן מתקרבת? זה הסימן שמספקת גרמניה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: גרמניה מסיגה כוחות מבסיסים אמריקאים בעיראק, לפי דיווח אלביט רוצה לייצר משגרי רקטות בגרמניה, אתרי השכרת מלונות בספרד הסירו מודעות מעבר לקו הירוק, ובבריטניה בודקים אם המושבעים שזיכו פעילים פרו-פלסטינים הושפעו מלחץ ציבורי • כותרות העיתונים בעולם

פרופ' נרי אוקסמן / צילום:  Conor Doherty, courtesy of OXMAN

"בכלכלה הסמויה של הטבע יש פוטנציאל עצום לתיקון העולם": נרי אוקסמן חושפת את החברה החדשה שהקימה

היא מפתחת נעליים שאפשר לשתול אחרי השימוש, מתכננת בתים שמגדלים את עצמם, ומגדלת במעבדה אוכמניות שאיש לא טעם 450 שנה ● אחרי 25 שנה באקדמיה, פרופ' נרי אוקסמן, מהחוקרות המשפיעות בתחומי הארכיטקטורה והעיצוב, רוצה ליישם את החזון שלה לסינרגיה בין בני אדם לטבע ● וגם: ההתמודדות עם הסערה שנקלעה אליה בעקבות פעילותו הפרו־ישראלית של בן זוגה, המיליארדר ביל אקמן

פתיחת שולחן ב''גריל 65'' / צילום: אנטולי מיכאלו

כל הדרך ממאיר אדוני לתחנת דלק: מסעדה שהיא חזרה הביתה

"גריל 65", השיפודייה על כביש 65 מול פרדס חנה, עושה חסד לקונספט האהוב, עם חתימת היד המובהקת של השף והרבה כבוד לז׳אנר

אתר דודאים, סמוך לבאר שבע / צילום: Shutterstock

מתקן המרת זבל לאנרגיה בעלות של 1.5 מיליארד שקל יטפל בפסולת של באר שבע

בלוג'ן ודקל, השייכות לקרן ג'נריישן, יחד עם קבוצת שפיר, זכו במכרז של החשכ"ל על הקמת המתקן, שימוקם באזור התעשייה נאות חובב ויהיה הגדול בישראל ● כ-80% מהזבל בישראל מוטמן - שיעור כפול מהממוצע בקרב מדינות ה-OECD

הלוואות בתוך המשפחה / צילום: Shutterstock

האם יש תקרה לריבית בהלוואות שניתנות בתוך המשפחה?

אישה שעמדה לאבד את ביתה קיבלה הלוואה מבנה ● אלא שהריבית בהסכם חרגה מהמותר בחוק הלוואות חוץ בנקאיות ● מה קבע בית המשפט?

יזמי MyOr. מימין:  ד''ר מיכאל ברנדווין, ד''ר אריאל כץ ופרופ' רוני כהן / צילום: באדיבות החברה

ליזם שהפך את אנזימוטק לסיפור הצלחה יש תוכנית חדשה לשינוי עולם הבריאות

ד"ר אריאל כץ, היזם שהוביל את חברת אנזימוטק ופרש רגע לפני שנמכרה במאות מיליוני דולרים, רוצה לרתום את קליניקות התזונה למהפכה ברפואה מונעת ● בראיון הוא מספר על המודל העסקי של חברת MyOr שהקים וצופה לה השנה הכנסות של 30 מיליון דולר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; מניות השבבים עלו, מניות הנדל"ן איבדו גובה

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3% ● וול סטריט סגרה יום שלישי רצוף של ירידות, ה-S&P 500 עבר לתשואה שלילית מתחילת השנה ● אמזון צנחה אתמול במסחר המאוחר בכ-10%, בעקבות דוחות מעורבים שפרסמה ● הביטקוין צנח אתמול בכ-10% ונסחר הבוקר סביב 65 אלף דולר ● וגם: הכירו את מניית ה-AI החדשה שתיכנס היום למדד ה-S&P 500

קריית שמונה. תצליח איפה שחיפה ובאר שבע נכשלו? / צילום: Shutterstock

בין פנטזיה למציאות בגליל: אוניברסיטה ושדה תעופה הם לא תמיד תרופת קסם

ההכרזות על שדה תעופה ואוניברסיטה בקריית שמונה מצטיירות כהבטחה למהפך בצפון ● בפועל, ניסיון העבר מלמד שנגישות ולימודים לבדם אינם משנים מגמות הגירה ● בלי תעסוקה, שירותים ואקוסיסטם עירוני מתפקד, קריית שמונה עלולה להישאר תחנת מעבר זמנית

עיוות מידע בויקיפדיה / עיצוב: אלישע נדב

מחקר מצא: 100 עורכים בכירים הפכו את ויקיפדיה לנשק נגד ישראל

מחקר מצא כי 100 עורכים בכירים בוויקיפדיה פועלים בנחישות כדי לייצר נרטיב אנטי־ישראלי מובהק - ומתנכלים למי שעומד בדרכם ●  הערך "ציונות", שעורר סערה בעבר ואף הוגבל לשינויים לפני שנה, ייפתח החודש שוב, והצדדים מתכוננים לחידוש הקרבות ● כשמודלי AI מסתמכים על האנציקלופדיה השיתופית - האיום הופך גדול הרבה יותר

שילוט של פולימרקט לקראת הבחירות לראשות עיריית ניו יורק / צילום: ap, Olga Fedorova

"מכונת האמת" של פולימרקט: איך פלטפורמת ההימורים הפכה לענקית בשווי 9 מיליארד דולר

שיין קופלן, מייסד פלטפורמת ההימורים פולימרקט, הצליח להפוך מיזם קריפטו שנוי במחלוקת לאחד המדדים המשפיעים ביותר באמריקה ● בין הימורים על מלחמות לטענות על מניפולציות בפרסי נובל, הפלטפורמה שהוגדרה כ"מכונת אמת" כבשה את המיינסטרים והכניעה את הרגולטורים ● האם זהו עוד קזינו או עתיד המידע?